Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 227, 228, 229
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 239 ]
hääli kokku : 414

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sukelduja
HV Guru
sukelduja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 07.01.2026 17:34:18 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Tõsi on küll, et see on palju paremaks läinud.
Ma ei tea kas ka ps3 versioonidega jne. Äkki valgustad?
Also, kas paljude mängude puhul mitte pole PSil komme küsida PS5 versiooni eest uuesti raha?
Mäletan valesti?

PS4 mängud töötavad PS5 peal tasuta (erandiks oli 6 mängu IIRC, aga ei midagi olulist, kokku on ühilduvad ca 4000 mängu) Kui mäng on PS5 jaoks ümber tehtud, siis küsitakse raha. Nagu ka PC arendajad küsivad remake'ide eest raha.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.01.2026 18:17:05 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Tõsi on küll, et see on palju paremaks läinud.
Ma ei tea kas ka ps3 versioonidega jne. Äkki valgustad?
Also, kas paljude mängude puhul mitte pole PSil komme küsida PS5 versiooni eest uuesti raha?
Mäletan valesti?

SKG kirjutas:
Aeron kirjutas:
... sest devidel ei ole enam motivatsiooni fokusseerida konsoolidele. Turule, mis resetib suuresti iga 7-10 aasta tagant, sest PC peale on sul suurem audients ja pikem saba periood.

Wishful thinking? Mitmed arendajad saavad suure(ma) osa oma kasumist konsoolide pealt.
Konsoolid on praeguseks peaaegu 100% tagasiühilduvad eelmise põlvkonna mängudega, mingit "reseti" ei toimu, sujuv üleminek.

No 100% vast ei ole, sest selle väite ümber lükkamiseks peaks leidma ühe mängu, mis ei tööta ja kindlasti selle leiab.
Aga for all intents and purposes ma saan aru, et sinu väide on,et pmt kõik töötab?

Also, kuidas see seotud on kõige eelnevaga,et mõni dev saab suurima osa oma kasumist psi pealt? So what?
Lisaks, resetib ju ikka, sul tekib konsool, mille player base on mõned aastad üsna pisike. Samas uute mängude penetratsioon suur, sest midagi muud uut mängida ei ole.

Mis mõttes paremaks läinud, see on PS5 puhul algusest peale nii olnud, et eelmine generatsioon on pea täielikult toetatud.
Kui on eraldi PS5 versioon, siis see üldjuhul maksab, aga olemasolevad PS4 versioonid ei vaja mingit tasu - mängi vabalt PS5 peal, plaat või digitaalne.

How to upgrade an eligible PS4 game to the digital PS5 version
https://www.playstation.com/en-ie/support/games/upgrade-ps4-game-to-ps5-version/

Peaaegu 100% ehk siis 99,8%. Jah, kõik töötavad.
tsitaat:
The overwhelming majority of the 4,000+ PS4 games are playable on PS5 consoles.

https://www.playstation.com/en-ie/support/games/ps5-backward-compatibility-games/

~6 mängu ~5000-st ei toimi.
tsitaat:
Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
Just Deal With It!
Robinson: The Journey
We Sing
Hitman Go: Definitive Edition
Shadwen

Sony Releases A List Of PS4 Games That Are Not Backwards Compatible On PS5
https://www.playstation.com/en-ie/support/games/ps5-backward-compatibility-games/

---
Sama lugu Xbox konsoolidel. Või noh, Xboxi peal on olukord tegelikult kõvasti parem, kuna Microsoft "remasterdas" tasuta sadu eelmise generatsiooni mänge.
tsitaat:
The following improvements are made to all backwards compatibility titles:

- Improved frame rate stability – The increased performance of the Xbox One allows titles to hit and maintain their frame rate target more consistently.
- Games utilizing a dynamic resolution will hit their max resolution more often, or at all times due to the increased performance of the Xbox One.
- 16x anisotropic filtering – Greatly enhances the quality of textures.
- Forced V-sync – Prevents screen tearing.
- Variable refresh rate compatibility – Allows displays to match the current frame rate of the console, preventing stuttering and tearing and improving the smoothness of motion. A compatible display is required for variable refresh rates.

Backwards compatible original Xbox and Xbox 360 titles will benefit from becoming Xbox One X enhanced with patches targeted at maximizing the use of the Xbox One X's hardware beyond the standard improvements that come with backwards compatibility. This may also include the following enhancements:

- Increased resolution – The title is capable of outputting up to 2160p. Enhanced games are rendered at 9x their original resolution. This means games that originally ran at 720p will run at 2160p (4K) on capable displays.
- HDR – The title supports HDR10 when used with a supporting display.
- Dolby Atmos – The title supports Dolby Atmos surround sound when used with a supporting sound system.

Along with these enhancements, certain titles on the Xbox Series X/S benefit from exclusive features:

- Auto HDR — Many titles do not support native HDR, but rather Auto HDR, an automatic form of HDR.
- FPS Boost — Some titles support increased frame rates of up to 60 frames per second and 120 frames per second.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 07.01.2026 18:53:28 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Konsoolid on praeguseks peaaegu 100% tagasiühilduvad eelmise põlvkonna mängudega, mingit "reseti" ei toimu, sujuv üleminek.

Mis tähendab eelmise põlvkonnaga - kas PS5 peal siis PS1, PS2 ja PS3 mänge ei saagi mängida või - pean silmas just, et noh füüsiliste plaatide kogu on soetatud läbi aegade icon_question.gif

sukelduja kirjutas:
Kui mäng on PS5 jaoks ümber tehtud, siis küsitakse raha. Nagu ka PC arendajad küsivad remake'ide eest raha.

Remake on mängu täielik uuestitegemine - lihtsalt sama mängu uuema konsoolipeal jooksma kohandamine, isegi kui on mingi reso upscale vms.väike silmailu ei ole remake.

SKG kirjutas:
Xboxi peal on olukord tegelikult kõvasti parem, kuna Microsoft "remasterdas" tasuta sadu eelmise generatsiooni mänge.

Sorry aga remasterdatakse ikka mänge endeid ja see kui uuema ja võimsama konsooliga keeratakse peale pmst samu seadeid mida PC peal tehakse emulaatoritega ei tee nendest mängudest remasterdatud mänge.
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.01.2026 19:00:33 vasta tsitaadiga

Auron, PS5-st eelmine põlvkond ehk PS4.
Osad mängud ongi patchitud. Jutumärgid jäid nägemata?

tsitaat:
...remasters usually refer to re-releases of existing video games with refreshed assets, quality-of-life improvements and are rendered at a higher resolution and/or frame rate but are not intended to be an outright remake or reimagining of the original game.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Video_game_remasters

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 07.01.2026 21:58:09 vasta tsitaadiga

No tore,et previous gen vähemalt olemas on. PS4 ja PS3 vahel minu mälu järgi oli ikaldus ja noh, PS5 -> vanemad on endiselt, aga it is what it is...
MInu mälu järgi nägin uudist kuskil, et PS6 jaoks olla mingi compatibily tööriista patent Sony poolt regatud, mis lubavad suuremat compatibilitit tagasiulatuvalt. Loodame.

...aga kõik see ei muuda turutrendide reaalsust, mis hetkel lahti rullumas on. Huvitav kas järgmine gen on graafika vähem olulisem?
See gen oli kindlasti see oluline, et konsoolid viimaks ometi suutsid ennast tuua 60 fps maailma for the most part, isegi kui resod lonkavad.
Ma oletaks, et järgmine gen on siis nö true 4k @ 60 ja ilmselt fake frames abiga @ 120 vms; ilmselt ka mingi 8k 30 vms.
Aga kuna graafikas ma oletaks, et nii suurt hüpet ei tule (ega tänagi ju 1080p -> 4k näeb suht ok välja), siis vb entry level GPUd, millel on piisavalt mälu on vb relevantsemad kui kunagi varem.
Barrier to entry seega võiks minna alla - suhteliselt võttes vähemalt - reaalsuse riistvara hind üldiselt vist pigem tõuseb lähimad aastad.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2026 00:02:51 vasta tsitaadiga

See ju sõltub enamasti arendajatest, mis mängu targetiks seatakse. Sa võid kasvõi RTX 5090 laadse konsooli teha, aga alati leidub arendajaid, kes eelistavad pildiilu kaadrisagedusele. Nii on alati olnud. Xbox 360 ja PS3 peal oli isegi 1080p mänge. Oli ka 60fps mänge. Ei olnud asi selles, et ei saanud - asi oli prioriteetides, milline artistlik suund valitakse. On alati olnud.
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.01.2026 00:22:25 vasta tsitaadiga

Nii ja naa. Enamasti on ikka valik kunstliku (stylized graphics - a la Jet Set Radio, Borderlands), mis kipub olema rohkem ajatu vs mis iganes pole ka see parasjagu saadaolev graafiline tase @ available compute level.
See compute level asi on siis see mis defineerib generatsiooni keskmise. Tublid stuudiod pigistavad sellest maksimumi välja, vähem tublimad mitte.
Stylized mängu saad teha sõltuvalt oma stiilivalikust pmt 8k ja seda 10a tagasi, aga generatsiooni keskmine tase on keskmine tase. Kui seal hakkad resos üles hüppama, siis perf kukub kolinal alla ning see sweetspot reso ja feature vahel on see millega mängitakse.

Mina arvan ,et järgmine gen tuleb true 4k @ 60 ja fake frame'idega 120 as default.
Jah, vb mõni teeb 8k outputiga midagi, aga ei usu eriti, et keegi seal alla tuleb, kui just ei leita mingi huvitav visuaalne ja taxing asi, mida pushitakse.
Ei tundu ka, et tulebn piisavalt palju rammu juurde, et (ja pointi ka pole) 8k peale trügima hakata.

viimati muutis Aeron 08.01.2026 00:27:25, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2026 00:27:20 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Tublid stuudiod pigistavad sellest maksimumi välja, vähem tublimad mitte

Ja tihti prioritiseerivad, kas pildiilu või kaardisagedust või resolutsiooni. Nii on HD konsoolide puhul koguaeg olnud, olenemata kui võimasad need on.

viimati muutis SKG 08.01.2026 00:28:40, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.01.2026 00:28:59 vasta tsitaadiga

Jah, to an extent.
On mingi põhjus ju miks öeldakse, et typical ps3/ps4/ps5 era game graphics.
Neil on valdavalt samad limitatsioonid jne.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2026 00:30:13 vasta tsitaadiga

Iga mängu puhul tehakse algselt targeti valik.
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.01.2026 00:36:39 vasta tsitaadiga

Ofc, aga see valik mahub üldiselt mingitesse piiridesse. On average.
See gen on mõni ps5 tru 4k 60 fps shooter?
Kas mõni mäng valis 120 fps aga madal graafika?
+ rauast/softist tulenevad piirangud - a la raytracing vms.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.01.2026 01:59:05 vasta tsitaadiga

4K PS5 mänge on ju olemas küll, samuti 120fps mänge. Ma ei tea, kas ametlikku listi on, aga näiteks: https://www.reddit.com/r/PS5/comments/12wsfcg/list_of_120hz_supported_ps5_games/

Link

---

Link

lightbluefox
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 08.01.2026 12:46:00 vasta tsitaadiga

Millal me räägiks päris fotorealismist mängudes? 4k ja 8k on puhas marketing, päriselu detailide jaoks on fullhd juba piisav, aga kahjuks lisanduksid sellised "optionsid" mille linnukesed enamik peaks kohe ära korjama, et mäng jookseks icon_lol.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.01.2026 13:11:15 vasta tsitaadiga

No kui sa tahad fotorealismi, siis see on puhas valgus.
Raytracing ja surface rendering.
Kunagi mingi artikkel rääkis et 16k on silmale eritamatu, aga mulle tundub ,et siis lähed luubiga otsima pixleid ja praktilises mõttes tegelt 8k on ilmselt juba piisavalt veeneb enamikes stsenaariumites.
Teine osa realismist on füüsilise maailma protsesside eksimatu emuleerimine - keskkonna füüsika - vesi, tuul, tolm, asjade realistlik lagunemine, pori jne.
2 minute papers YT kanal on päris palju häid videosid teindu erinevatest emulatsiooni protsessidest, mis tegelikult juba olema on pärismaailma emuleerimiseks ja ilmselt jõuavad lähiaastatel mängudesse ka.

Link

Silmas pidades ,et see video jookseb 30 fps @ 3090 rtx, kahtlustan, et reaalsuseni on veel natuke compute'i juurde vaja icon_smile.gif

Mind ennast paneb mõtlema, et huvitav kas ekraan kui selline saab kunagi päris sellist kogemust pakkuda üldse. Vb saab. Äkki prillideta 3d tehnoloogia ....

Ma ise ei tunne eriti puudust täiendavalt realismist tbh...

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 08.01.2026 13:17:19 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:

Mind ennast paneb mõtlema, et huvitav kas ekraan kui selline saab kunagi päris sellist kogemust pakkuda üldse. Vb saab. Äkki prillideta 3d tehnoloogia ....

Ma ise ei tunne eriti puudust täiendavalt realismist tbh...

Me oleme hetkel praktilise desktoparhitektuuri praktilise arvutusvõimsuse piiril. Kui algoritmide poolt mingit läbimurret ei tule, siis kvalitatiivset hüpet pole oodata.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.01.2026 14:28:18 vasta tsitaadiga

Ma arvan tegelt, et valitud stseenid ja kitsad kogemused on üsna realismi lähedaselt võimalikud juba täna.
Terve maailm on muidugi hulka keerulisem.

tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 08.01.2026 21:53:18 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:

Kunagi mingi artikkel rääkis et 16k on silmale eritamatu, aga mulle tundub ,et siis lähed luubiga otsima pixleid ja praktilises mõttes tegelt 8k on ilmselt juba piisavalt veeneb enamikes stsenaariumites.
..

Mina diivanilt 4K ja fullhd resol küll vahet ei tee icon_biggrin.gif 5 meetri pealt ilmselt oleks 720p juba hea. Ma ei tea palju neid on, kes 5cm kauguselt monitorist midagi mängivad, ilmselt väike osa.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 227, 228, 229
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.