Verified protondb lehel on sama, mis on Steamis. See värviline kastike on protondb enda hinnang (kui kursorit peal hoiad, näitab, mida see tähendab).
Minu Steami kataloog protodb hinnangus:
Spoiler
ProtonDB võlu seisneb tegelikult sellest, mida teised kasutajad kommentaaridesse kirjutavad. Sealt saab selge pildi mängu tegelikust seisust ja probleemide korral ka abi.
Huvitav oleks nende skooride ajalist mõõdet näha. Kas ta võtab üle kogu aja peale keskmise või..
Nt kui mägnuga on alguses probleeme, aga kui olukord paraneb, siis võiks olla võimalus näha mingist perioodist või mängu/driveri versioonist alates.
E: vaatasin seda protoni asja ning tegelikult seal on võimalus ka endal igakuine DB uuendus alla laadida ja ainult sellest lähtuda.
Ma eeldaks, et nende veebis nad lähtuvad viimasest saadaolevast datast, mitte aegade algusest peale olevatest andmetest. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Nii on jah, valve ka oma gabecube'i üheks argumendiks tõi, et its more powerful than 70% on pc-s currently running Steam.
Mis on selline huvitav argument, sest, keskmine ongi ilmselt madal, sest seal on see ju ka igast integreeritud videoga masinad jne.
Samas raske on mingi "päris gameri" joont kuskile tõmmata või öelda, et kui sa tänapäeval mängid mitu h päeva indie asju või vana xcomi, siis sa ei ole gamer?
Koos retro ja highly stylised mängude tulekuga on graafika üldse teemana kuidagi devalveerunud.
Mitte et ei ole cool omada arvutit, mis suudab maxed out cyberpunki jooksutada, aga sa pole vähem gamer, kui sul on teine maitse lihtsalt...
Sellest johtuvalt ka gaming pc kui selline võib tähendada väga erinevaid asju...
Infoks siis ps5 AW2 info ka - Quality renders at a higher internal resolution (~1270p) using FSR 2, while Performance renders lower (~850p) for 60fps. Wild on see,et me 2025 aastal räägime 850p resost...
https://store.steampowered.com/charts/bestofyear/2025
Siin listis Platinumi all on Sliksong ja Schedule I, mis mõlemad ilmselt jooksevad integreeritud videoga kenasti.
Gold all Dispatch ja EU universalis
Silver alla Football manger/Inazuma 11/RV there yet...
...ja veel üsna madalate nõuetega asjad... _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 02.01.2026 20:48:13, muudetud 1 kord
Infoks siis ps5 AW2 info ka - Quality renders at a higher internal resolution (~1270p) using FSR 2, while Performance renders lower (~850p) for 60fps. Wild on see,et me 2025 aastal räägime 850p resost...
Viide? _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€
Base PS5 puhul on renderdusresolutsioon Quality-režiimis tavaliselt vahemikus 1800p kuni 2160p @ 30 fps ning Performance-režiimis on see 864p (1536x864), mis upscale'itakse Pro puhul 4K-ni, kuid baasmudelil 1440p-ni @ 60 fps.
A cool, et paar aastaga oleme seal maal, et handheldid pakuvad konsoolilähedast kogemust.
Suht diminishing returns on visuaalidel varsti handheldi puhul ka käes. Nice.
E:
Link _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Aeron, kurb kui postitused on stiilis “mälu järgi” ja “AI kokkuvõtte”…
Tegelikuses “koliseb taas ämbrike”, kuna su enda postitatud lingil sellist infot kirjas pole _________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€
Kuidas ei ole, ma lugesin ise ikka selle posti läbi ja nagu ka kirjutasin ,siis lehe peal on minu meelest mitte kõige selgemalt kirjutatud, aga minu aru saam läks AI tõlgendusega enam vähem kokku.
Otse lehelt:
tsitaat:
Performance Mode
The Performance Mode on the PS5 Pro features significantly higher output resolution and has more visual detail compared to the base PS5. The Pro Performance mode uses approximately the same image quality (render) settings as the base PS5’s Quality mode.
The overall image stability, fog, volumetric lighting, and shadow accuracy have been improved on the Pro.
60fps
Using approximately the same render (image quality) settings as the base PS5 Quality mode.
Base PS5 Performance mode version runs at lower render (image quality) settings
Render resolution 1536 x 864
Output resolution 3840 x 2160 (4K)
Base PS5 version outputs 1440p.
Milles täpselt probleem on?
Also, mis standardi taga ajamine see siin on, et kui mälu järgi midagi ütlen ja kontrollin, siis see on probleem? (ma saan aru kriitikast, kui ma ütleks, et midagi raudselt nii on ilma kontrollimata, aga kui ma ütlen ka, et mälu järgi, mis jätab võimaluse eksimiseks, siis wtf)
Räägi siis lähemalt, milles see ämber täpselt koliseb? Jõle veider suhtumine ja mingi nina püsti ajamine. Väga kiuslik kuidagi, nagu mingi otsitud konflikt vms.
Paranda siis mind viisakalt vms, aga niisama mingi nurin... _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
aw2 on halb näide. või õigemini erandlik, kus konsoolidel pildiilu nimel toodi ohvriks reso ja mindi kõvasti upscalingu peale lootma.
aga lingil oli ju selgelt kirjas, et ps5 pro kohta jutt ning quality on 1224p ja performance 864p.
ps5 baasmudeli resod olid sisuliselt samad aga vahe on fsr > pssr, rt ja rohkem peale keeratud seadetes.
Nja, xbox on üritanud kõike muud teha, kui ise kvaliteetseid mänge toota ja pole üldse üllatav, et gameritele see suhtumine peale ei lähe.
TV box shit show, tugevate 1st party stuudiote puudumine, aastast-aastasse nõrk eksklusiivide sortiment, stuudiote kokkuostmine ja kinnipanemine ja mis iganes see nüüd tänapäeval ka ei ole, kus jääb mulje, et nad ise ka on suht alla andnud ja ei usu oma brandi...
Hämmastav kuidas MS, kes peaks olema king of PC gaming, loobus sellest võistlusest üldse juba enne kui see algaski (hence valve) ja valis toota mängu kuubiku, millega ta ka midagi teha ei oska.
Ju ikka ei ole suudetud ladvikusse gamer minded inimesi kaasata, et sellisel fkupil on lastud nii kaua aega lihtsalt progresseeruda.
Siiski ütleks,et veel pole kogu võitlus lõplikult kaotatud, neil endiselt on ilmselt generatsiooni lõpuks 50-60 milj uue geni userit ja võimalus ka PC maastikul midagi ära teha, enne kui Valve ka sina oma kombitsad taha saab. Selle juhatusega on see siiski sügavalt kaheldav. Samas, silmas pidades MSi positsiooni, on mul tunne,et kui nad ka 1/10 asju õigesti teeksid, siis oleks mõju juba tohtutu. Hard to fkit up really.
Good luck and good speed, I guess...
Kindlasti üks väga ilmekaid illustratsioone Nadellast:
link
Teised konsoolid ei olegi nende konkurendid, tiktok on:)
tsitaat:
Most importantly, the game business model has to be where we have to invent maybe some new interactive media as well, because after all, gaming’s competition is not other gaming. Gaming’s competition is short-form video,”
...ja noh, sa ei saa võita tiktoki paremate mängudega, seega why even try.
Vaadates kuidas nad konsoolisõda on kaotamas, võiks selle intervjuu järgi arvata, et nextbox will bet big on PC hoopis ja konsoolid polegi enam the place to play.
Ehk siis asi mida ma olen ka siin teemas väsinud kordmast, et xbox peaks minimum konf pc-le ja nuditud windows - mitte mingi omaette asi - olema.
Kui varem ma oleks uskunud ja tahtnud, et MS seda teeks, täna ma peale nii pikka gamingu ja gamerite halvasti kohtlemist enam MSile pöialt ei hoia.
Kui Valve vähegi saab jalad alla, siis MS -> Linux minu kodus ja a big bad f-finger to MS.
Activisioni ost on ka üsna pekkis neil vist.
SC2 on irrelevant tänapäeval suht, Diablo 4 on suht fkd up nii palju kui kuulnud olen ja COD on kaotamas seda iteratsiooni Battlefieldile.
I guess Owerwatch on kind of ok ja candy crush _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Diablo pole nii f** up nagu inimesed räägivad. Blizzard on üks nendest tootjatest kellel on suur ,häälekas, vihkajate klubi ja kes oma arvamust igal võimalusel avaldavad. Ma ei hakka ütlema , et D4 nüüd kõige parem on, aga antud hetkel tundub d4 sellest ARPG pundist kõige mängitavam olevat. Näiteks PoE2 mängimine on praegu nagu sõitmine ralliauotoga mille on istmeks käigukang. See võib küll kõige kõige (mis iganes) olla, aga normaalne inimene sellega sõita ei taha.
Blizzardi mängudel tundub oma kindel kasutajaskond olevat, kellele nad meeldivad ja kes neid mängivad. Servereid pole ühelgi neist kinni pandud. Ju nad siis kahjumit ei too.
See, kas see Activisioni ost ennast ära tasus on muidugi teine teema.
Minu nägemuse järgi pole Microsoftil tegelikult mõtet Xboxi arendada. Kogu see korporatiivne mängunduse karavan tundub liikuvat subscription põhise streamimis teenuse poole. Mõistlik oleks kõik resurssid sinna suunata. Tulevikus oleks "Xboxiks" lihtsalt USB pulk mis läheb telekasse.
PS-i ilmselt lähiajal veel kadumine ei ähvarda, sest jaapanlane hindab traditsioone ja mujal maailmas on ka piisavalt inimesi kes on nõus kallimat klassikalist konsooli ostma.
Nintendo on täiesti oma ette nähtus. Selleks, et see toomisest mahaläheks peavad nad ise kõik p-i keerama või, siis kolmas maailmasõda hakkama kus kõik kiibitehased lastakse pilbasteks.
Püüdsin eelneva ilma tundeid väljendamata kirja panna ... mulle ei meeldi kuhu see karavan suundub ja kui mõni neist tegijatest tikke ja süütevedelikku tahab osta, siis sponsoreerin ma neid heameelega.
Streaming on juba mõnda aega olemas olnud, aga see ei koti kedagi. Selles mõttes, et pole märkimisväärset massi, et saaks ainult sellele üle minna. Ilmselt ei teki ka. _________________ MÜÜA: Xbox 360 E 250GB (UUS)
Selle järgi ma küll ütleks ,et Diabloga on asi kaugel "hästi korras" olemisest.
Teine huvitav number on, et 2024.02 oli D4 player count 9.5 milj monthly.
Alates 25.04 on playercount kukkunud 250k peale ja vaikselt bliidinud tänaskes alla 200k.
Not great.
POE2l nii pikka ajalugu ei ole ning samuti on veidi sarnased trendid.
25.02 oli ca 12 milj ja tänaseks on 1.56 milj monthly average. Rets cliff ikkagi , aga päeva lõpuks palju suurem hulk sõelale jäänud.
See on veel ilmekam näide, sest tasuta mängu puhul on lõpetamise hind väiksem, aga kui sa oled maksnud oma mängu eest, siis tahaks ikka maksimumi kätte saada. _________________ Võib öelda, et ma olen liigselt enesekeskne, aga mind see ei häiri
Selle järgi ma küll ütleks ,et Diabloga on asi kaugel "hästi korras" olemisest.
Teine huvitav number on, et 2024.02 oli D4 player count 9.5 milj monthly.
Alates 25.04 on playercount kukkunud 250k peale ja vaikselt bliidinud tänaskes alla 200k.
Not great.
POE2l nii pikka ajalugu ei ole ning samuti on veidi sarnased trendid.
25.02 oli ca 12 milj ja tänakse on 1.56 milj monthly average. Rets cliff ikkagi , aga päeva lõpuks palju suurem hulk sõelale jäänud.
See on veel ilmekam näide, sest tasuta mängu puhul on lõpetamise hind väiksem, aga kui sa oled maksnud oma mängu eest, siis tahaks ikka maksimumi kätte saada.
Ma rääkisin enda kogemusest ja ma pidasin eelkõige silmas kui mugav ja arusaadavaks on mäng mängijale tehtud. Ma pole küll seasonide mänija , aga mingi iga paari kuu tagant toksin ma vaikselt mõnda neist. D4 on tänaseks sellises seisus, et sa saad seda mängida ilma lisadeta(lootfiltrid, trading,exeli tabelid buildide jaoks jne), mängijale on suhteliselt lihsalt arusaada mis on paremad asjad ja sa saad tegelikult loodist saadud asjadega hakkama. Kui sa mingit season-i ranke ei taha , siis piisab täiesti mängust ja damage valemi teadmisest , et raskeima (torment4) tasemeni mängida. Isegi item bag tetris on miinimumini viidud.
Ma mängisin mängu launchi ka.See on üsna muljet avaldav mis nad mänguga teinud on. Ilmselt on praegune D4 mängija mugavuse kohalt parim ARPG mida ma mänginud olen. Mulle on mängude juures alati oluline olnud, et mu aeg läheb tegelikult mängimisele, mitte mingi muu jama tegemiseks.
Mängijate numbreid ei vaadanud. Aga kui sa mingeid numbreid tahad vaadata , siis vaata steami omasid. Vaata just alumist otsa, seda kui season on juba pikemalt kestnud. Pane nüüd siia juurde fakt, et enamus Diablo mängijaid on Battlenetis, siis saad tegelikult ettekujutuse, et pole see d4 nii p*** midagi kui väidetakse. Vähemalt võrreldes PoE2-ga. Ma ei imestaks kui d4 oleks tegelikult kõige suurema mängijate hulgaga tasuline ARPG. Ilmselt need numbrid muutuvad tunduvalt kui PoE2 lõpuks tasuta saadaval on. Poe2 on sellise tasemega, et enamusel ARP-g mängijatel pole muude mängude peale mõtet raha raisata. Samas. Mängija elu mugavaks tegemiseks need vennad oma aega siiani raisanud eriti ei ole.
Nagu ma juba enne mainisin on Blizzardil suur vihkajate klubi kellele on mõtet contenti luua. Teiselt poolt tulevad tootja enda reklaam ja hype kampaaniad. Mõlemad on tänapäeval äri millega inimesed omale raha teenivad ja kummagi poole eesmärk pole mängust objektiivset infot anda.
Samuti on tihti erinev mida eduka mängu all mõeldakse. Auhindade hulk, mängijate arv, kasum, muudud kopiate arv jne on kõik erinevad näitajad, aga tihti võetakse neist ainult 1 ja öeldakse , et see on absoluutne tõde. Lõpuks on veel korporatiivne tõde mis tapab mängud ainult sellepärast, et need ei too piisavalt kasumit.
Seega kui ma kogu oma info ja enda kogemuse mänguga kokku panen, siis ma julgen väita , et D4 on täna täiesti korralik mäng. Ilmselt on see palju paremas seisus kui paljud Microsofti mängud mis viimasel paaril aastal välja on lastud.
edit.
Lihsalt mainin, et mängu story on täielik saast. Nagu igal ARP-gl mida ma mänginud olen. Kui isu on lihsalt päevake mingi ARPG-d mängida siis oodake kuni PoE2 tasuta saadaval on.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.