Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 225, 226, 227
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 65 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 239 ]
hääli kokku : 414

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Janis
HV Guru

sõnum 31.12.2025 07:38:40 vasta tsitaadiga

ertr2 kirjutas:
Siin ainult konsoolimehed on nagu need inimesed kes tulevad sulle külla, näevad Damaskuse terasest nuga ja hakkavad seletama, et nende Fiskars ikka parem, lõikab ju pmst samahästi, saab nõudepesumasinas pesta, kergelt teritada, oled loll ikka et niipalju rohkem kulutasid.

See linuxi jutt on sul pm sama icon_biggrin.gif Eks kui väga tahta, siis tõesti saab, mine nüüd kuskil ametis või eraettevõttes sellist juttu rääkima
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 31.12.2025 07:56:37 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Kas see tähendab seda, et mäng siiski out-of-box ei tööta kui selliseid asju ette tuleb?

Mis selle jutu point on? Kas konsoolidega - näiteks PS5 on sedasi, et konsooli tarkvara see mis on esimesel konsoolil kui üldse müüki tuleb kestab kuni eluajalõpuni või siis ikka tuleb uuendusi. Kas mängud mis tulevad on sedasi, et sellisena nagu tuli on ja jääb või samuti tehakse fixe/patche, et midagi paremaks mudida? Ehk siis tead ise ka vägahästi, et sellest ajast saati kui konsoolid said netiühenduse on ka nendega devvid muutund laisaks kuna teavad, et patche ja fixe saab alati käigupealt lisada ehk siis versusena ei ole sellel arutelul mingit pointi.
Kommentaarid: 155 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 132
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 31.12.2025 10:11:40 vasta tsitaadiga

ertr2 kirjutas:

....Premiere -> Asendatav DaVinci Resolve-iga (tööstuse standard, näiteks teles on mitmed kodumaised tootjad juba Resolve peale liikunud).

....

Pean ennast Adobe toodetes väga pädevaks, aga ma ei näe ühtegi kohta, kus ma tasuta alternatiividega järele annaksin. See jutt, et "ei saa minna teisele tarkvarale üle", on puhas laiskus.

Kellele see DaVinci Resolve Studio siis mõeldud on?

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 31.12.2025 10:17:32 vasta tsitaadiga

Janis, jep, selle pärast avalik sektor EUs Unixi suunas vaatabki, sest see on nii halb ja they are suckers for punishment.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Janis
HV Guru

sõnum 31.12.2025 10:21:03 vasta tsitaadiga

A erasektor? See peaks pigem mõõdupuu olema.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 31.12.2025 11:33:18 vasta tsitaadiga

Miks? Neil ei ole kunagi nii mastaapseid lahendusi, kui avalikus ja kui sa üritad tõestada süsteemi robustsust, siis see on palju selgemini nähtav 30 000 kasutaja peal vs 20-100 peal, mis meil eestis on keskmise ettevõtte suurus.
Also, kuidas kodukasutaja linuxi kogemus sellega kõige ja gaminguga seotud on?
Kui midagi vaadata, siis ma ütleks, et antud teema kontekstis võiks see olla SteamOS/Bazzite sobivus igapäeva toimetamiseks - mis on väga ok muide.
Aga seegi on ebaaus konsoolide suhtes, sest ainuke asi mida need pakuvad selles kontekstis on üle brauseri Outlook/google kasutamine (mis isegi on tihti peale piisav, aga mida vist keegi päriselt ei tee?)...

tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 31.12.2025 11:33:37 vasta tsitaadiga

Ise hakkasid ju kägisema selle kallal jälle.

Mismõttes ei ole nii mastaapseid lahendusi? WTF
Selles suhtes on nad mõõdupuuks hea kuna see kokkuhoidmise motivatsioon peaks suurem olema. Avalik sektor võib maksumasja rahaga jah kalleid katsetusi teha.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 31.12.2025 11:50:55 vasta tsitaadiga

Janis, no kui sa ei tegeleks väärinfo propageerimisega, siis ma ei kägiseks ka.
See kõik on väga use case spetsiifiline ja selline suurelt üldistamine ei ole võimalik lihtsalt.
Kui me võtame eesti keskmise ettevõtte, siis nende IT on nii lihtne, et sealpuhul oleks linux täiesti ok, sest nad lihtalt ei kasuta midagi muud peale word/excel/email + raamatupidamine/ladu/kassa ja vb +1 programm.
Silmas pidades kui palju linuxile vähem pahavara ja muud saasta on, siis ma ütleks, et kindlasti turva aspektist oleks see võit juba suht ok. Lisaks kipub linux olema vähemate jooksvate probleemidega kui MS, seega jooksvaid haldustegevusi ja probleeme oleks vähem, mis = väiksem halduskulu.
Seega ma ei saa üldse aru, mille baasilt sa oma näite tood.
See, et üldsus on endiselt misinformed linuxi osas ja pole veel hästi aru saanud, kui palju linux on küpsemaks ja sõbralikumaks muutunud vs 10a tagasi on omaette probleem.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 31.12.2025 12:27:12 vasta tsitaadiga

see läheb siin ju väga ot?
ot:
avaliku sektori üleminekud avatud lähtekoodiga tarkvarale ei ole tegelikult majanduslik otsus. klikimagnet pealkirjad seda küll tihti väidavad, aga tegelikult ei ole see nii.
linuxile minek vähendab soetamiskulusid (mil määral ja kas/kuidas ms seal läbi arvutitootjate näkku paneb, on eraldi teema) aga mitte nii palju kui jaekasutaja hindadelt arvata võiks ja microsoft tegi-teeb avalikult sektorile väga asiseid alesid.
haldamise ja toe kulud pigem ei vähene. tihti suurenevad. asi on pakutavate lahenduste mittestandartsuses ja vastavalt ka palgatavate inimeste saadavuses või palgatasemes. lihtne windowsi admin on konkreetne standardlahendus ja piltlikult öeldes võid indiasse või chatgpt-le outsourceda. ka linuxilistel on need muidugi saadaval aga siis juba erinevad valmis enterprise lahendused, mis ei ole tasuta.
ka kasutajate oskuseid ja tuge ei tasu alahinnata. üks asi on olemasolevad windowsi ja office oskused. teine külg aga on see, et mis iganes tarkvara kasutusel on, siis selle muutmine on valus.

miks avalik sektor sinna läheb on just see avatud lähtekoodiga ja teoreetilise lõputu toe võimaluse peale. vältimaks olukorda, kus microsoft ütleb, et nüüd on windows xx läbi ja upgrade. kas see nüüd päris nii ilus on nagu teooria ütleb aga vähemalt on nii rohkem variante.
pluss turva, mis on palju huvitavamate ja nüansirikkamate vaidluste tallermaa aga siiski.

arvuti ja konsooli võrdluses on linuxi analoog pc - võimalusi palju aga kasutamine ei ole tihti triviaalne ja tuleb ise rohkem ajusid liigutada. konsoolid on pigem nagu windows - võtad selle, mida pakume icon_biggrin.gif

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 31.12.2025 12:50:05 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Mis selle jutu point on?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11715704#11715704

bugbrake kirjutas:
Sul on mingi eriline vastuseis sellele kui on võimalus settinguid muuta?

Valve väidab, et mingeid settinguid ei ole vaja muuta kui roheline märk juures on. Roheline märk tähendab parimat mängukogemust out-of-box. Teoorias.

Kui sa väidetavalt oled Steam Decki 2 aastat kasutanud, siis võiks ju teada icon_rolleyes.gif

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 31.12.2025 13:23:14 vasta tsitaadiga

SKG, we get it, märgistus võiks olla täpne. mis edasi? või mida me sellest nüüd järeldame?

viimati muutis Aeron 31.12.2025 13:23:53, muudetud 1 kord
tagasi üles
ertr2
HV Guru
ertr2

sõnum 31.12.2025 13:23:48 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
ertr2 kirjutas:

....Premiere -> Asendatav DaVinci Resolve-iga (tööstuse standard, näiteks teles on mitmed kodumaised tootjad juba Resolve peale liikunud).

....

Pean ennast Adobe toodetes väga pädevaks, aga ma ei näe ühtegi kohta, kus ma tasuta alternatiividega järele annaksin. See jutt, et "ei saa minna teisele tarkvarale üle", on puhas laiskus.

Kellele see DaVinci Resolve Studio siis mõeldud on?
Minupoolt valesti kirjutatud veidi, koduvideote montimiseks sobib tasuta resolve vast hästi, pole ise ammu kasutanud

ot:
Mida Studio versioon juurde annab:

Hardware acceleration: GPU-põhine H.264/H.265 dekoodimine ja enkoodimine.

AI tööriistad (Neural Engine): Voice Isolation (suurepärane müraeemaldus), Face Refinement, Magic Mask.

Lisaks suur hunnik Resolve FX efekte.

Adobe puhul maksad ~300€ iga aasta ja niipea kui lõpetad, on "hapnik kinni". DaVinci Studio on ühekordne ost (~350€ soft või ~400€ koos Speed Editor konsooliga).

Litsents on elukestev: 10 aastat tagasi ostetud litsentsiga saab siiani kasutada kõige uuemaid versioone, kõik uuendused on olnud tasuta.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 225, 226, 227
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.