Ma ei tea kas G85SD(3440x1440) matis paneelis asi või, aga ma ei näe seda "text fringing" isegi kui ülilähedalt teksti vaatan.
Ise ostes kartsin ka et hakkab häirima, aga ei tee IPSiga mingit vahet tekstidel ja ma käisin kuu aega tagasi silmakontrollis ning ideaalne nägemine
oleneb, mida ja kuidas vaatad.
kui näiteks on display scale üle 100%, siis see tasandab probleemid juba iseenesest ära.
kui ei vaata pidevalt mõnd tuntumat probleemset kasutusjuhtu - enamasti suured valged pinnad ja ääred - siis ei pruugi häirida. oled puhul eeldatavasti on opsüsteem ja asjad niikuinii dark modes, mis neid kasutusjuhte vähendavad.
ja cleartype seadistamine tuleks kindlasti oled monitoriga oma maitse-tunde järgi teha.
ja eks lõpuks ole inimestel mitte niivõrd silmad vaid pigem teadlikkus ja häirimise tase erinevad.
ma olen nüüd juba päris mitu aastat woled monitoridega - on kohti kus näen neid probleeme aga reaalselt ei häiri. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
As Asus explain it, the new BlackShield Film “improves the monitor’s black level in scenarios with brighter ambient lighting by up to 40%. Expect the black parts of your display to retain their darkness better than ever, giving you unprecedented contrast and colour accuracy no matter your lighting situation.” This is designed to help eliminate the purple tint that you get on QD-OLED panels in brighter room conditions, as well as improve the overall perceived contrast and black depth. It’s a long-standing challenge with QD-OLED panels, and it’s great to see steps being taken to help improve things.
Hea näha, et nii Samsung, kui ka LG töötavad selle kallal, et elimineerida, või vähemalt vähenda oma paneelide kitsaskohti
Samsungi puhul just peamiselt kontrastikadu heledamates oludes ja LG puhul teksti kuva Windowsis (kuigi see kummitab ka Samsungi).
Lapsel sünna tulemas ja soovib korraliku monitori...OLED, 240Hz ja 4k. Alguses läheb PS5 järele aga hiljem lisandub mänguri arvuti. Ise väga monitori maailmas kõigi uuendustega kursis ple (TV-de kohta oskan rohkem kaasa rääkida) aga leidsin sellised variandid nagu Asus PG27ucdm, Samsa G8 ja MSI 272URX. Asus kahjuks hetkel palju kallima hinnaga, seega esialgu välistaks selle...aga mida arvata nende kahe ülejäänud kohta - Samsa vs MSI ?
Lapsel sünna tulemas ja soovib korraliku monitori...OLED, 240Hz ja 4k. Alguses läheb PS5 järele aga hiljem lisandub mänguri arvuti. Ise väga monitori maailmas kõigi uuendustega kursis ple (TV-de kohta oskan rohkem kaasa rääkida) aga leidsin sellised variandid nagu Asus PG27ucdm, Samsa G8 ja MSI 272URX. Asus kahjuks hetkel palju kallima hinnaga, seega esialgu välistaks selle...aga mida arvata nende kahe ülejäänud kohta - Samsa vs MSI ?
Mis monitor endal hetkel?
Lapsele OLED. Lapsel pole, siis gaming pc kogemust. Ma ostaks lapsele pigem 4K ips, 144hz. Ja see on ka räme overkill millega alustada. Lihtsalt minu arvamus.
ise kasutan Dell U2720Q (kodus/tööks, mitte mängimiseks)...tal varem oli mingi arvuti aga see jäi vanaks ja siis sai PS5 ostetud aga nüüd ise kogub raha et millalgi omale uus arvuti osta. Aga molu saaks kasutada PS5-ga ja kui korraga osta siis juba mingi norm asi...monitore nii tihti vahetama ei hakka.
Sõltub kas soov 27" 4K või 32" 4K. PS5 jaoks on ilmselt suurem monitor parem. Sõltub silmanägemisest kah. 27" 4K on ainult nendele kellel väga hea silmanägemine. Teised peavad DPI skaleerumist kasutama, sest muidu on tekst jms kõik imepisike.
Valikus on 29 modelit (12tk 27" ja 17tk 32") mis on OLED, 4K, 240Hz ja 2025 väljalase: https://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&xf=11955_OLED%7E11963_240%7E12023_2025%7E14591_38402160
Hinnad vahemikus 500-1600. Kõige kallim on ProArt aga see on rohkem juba töö tegemiseks. Ega need 1100 maksvad kah minu silmis seda raha väärt pole, sest nad ei tee midagi märgatavalt paremini kui 500-700 maksvad mudelid.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.