Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 44, 45, 46  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
47%
 47%  [ 56 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
17%
 17%  [ 21 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
25%
 25%  [ 30 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
8%
 8%  [ 10 ]
hääli kokku : 117

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 23.12.2025 06:21:12 vasta tsitaadiga

Programmeerimise seisukohalt on parim google gemini. #selge eesti keelne seletus
programm on paremini teegitud, arhiveeritud ja loogilisem viimasel ajal.
--
Laulab liivimaa keeles:
Spoiler Spoiler Spoiler

Tegelikult sõnad tegin ma valmis ilmselt ChatGPT peal. Ta hankis sõnad erinevast küladest.

Ühe valsi eesti keeles:
Spoiler Spoiler Spoiler

Katsetasin saksa keelega. Ja lasin producer.ai-l laulda saksa keele peal (eesti keel ja saksa keel) - käskisin tal eesti keeles olla eriti tähepanelik ja igat sõna hääldada selgelt. Muidu oleks hullult saksa aktsient. Aga 100% puhast eesti keelt ei ole võimalik. Sa pead igat sõna hääldust kontrollima.
Spoiler Spoiler Spoiler
Saksa keeles laulab paremini, vist.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Janis
HV Guru

sõnum 23.12.2025 06:55:01 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Programmeerimise seisukohalt on parim google gemini. #selge eesti keelne seletus

Ütleks et pigem sonnet 4.5 või opus 4.5 on parimad mu arust.
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 26.12.2025 00:07:04 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
mina634 kirjutas:

Ütleks et pigem sonnet 4.5 või opus 4.5 on parimad mu arust.

Opust ei ole kasutanud, kui Sonnet annab minu põgusa kogemus põhjal kõige paremaid vastuseid.

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 26.12.2025 12:01:58 vasta tsitaadiga

woox2k, See väike aktsent polegi nii hull, kui sõnade lamedus (sajab alla siin ja seal, parim pidu lume peal). Need on kohe kindlasti Suno loodud. Mul on näiteks kevadel tehtud see prantsuskeelne unelaul: https://suno.com/s/AsDQwSr6qRsWESaR
Täitsa ilus meloodia ja esitus. Aga no sõnad 'Chut bébé dors jusqu’à l’horizon' - kuss, beebi, maga kuni silmapiirini. Et siis kuidas see peaks õieti käima? LOL

Aga Lastedisko äriplaan on võibolla isegi hea: koguvad endale mõned tuhanded emmed FB gruppi ja siis hakkavad igasugust kaupa neile pakkuma. Miks mitte.

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 26.12.2025 16:56:49 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Keegi ei usuks kui 90ndatel oleks discosaalis seda mänginud ja ütlenud, et seda tegi tehisintellekt..
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 29.12.2025 21:35:50 vasta tsitaadiga

AI mõtleb veidi üle.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 746 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 561
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 29.12.2025 23:30:55 vasta tsitaadiga

AI laulja "Chaisen Hale" on nüüd lip-synci saanud:

Link

Aga veelgi põnevam on lugeda kommentaare, kus kuulajad on ülimalt liigutatud, mõni ütleb, et nuttis tund aga peale laulu kuulamist. 2 nädalaga peaaegu 200 säärast kommentaari!
Tundub, et inimeste jaoks tegelikult ei olegi tähtis, et tegelikult ju seda lauljat pole olemas rohkem, kui on olemas näiteks Harry Potter. Tegelikult rabav: piisab mingitele emotsionaalsetele nuppudele õigest vajutamisest ning laiad rahvahulgad on sinu.

degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 30.12.2025 00:37:03 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
AI mõtleb veidi üle.
Spoiler Spoiler Spoiler

Kas see just üle mõtleb, ei oska öelda, pigem genereerib seda prügi, millega treeniti.

BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 02:41:11 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:

Tundub, et inimeste jaoks tegelikult ei olegi tähtis, et tegelikult ju seda lauljat pole olemas rohkem, kui on olemas näiteks Harry Potter. Tegelikult rabav: piisab mingitele emotsionaalsetele nuppudele õigest vajutamisest ning laiad rahvahulgad on sinu.

See ongi ohtlik.
Kui ajaloost meenutada, siis üks inimene suutis miljoneid enda loodud ideoloogiale allutada ja põhimõtteliselt pimesi panna korda saatma tegusid, mis ei allu tervemõistlikkusele ega humaansuse üldprintsiipidele.

Kui nüüd tehisintellekti abil seda kordama hakatakse (ajupesu rakendamise põhimõttel), siis loob see pretsedentitult samasuguse ohtliku olukorra. Inimesi panna liikuma ühes suunas, ise füüsiliselt midagi selleks tegemata, avalikkuse ees varjul olles- Vaatad pealt kuidas rahvad üksteist vihkavad, tapavad jne.

Teistpidi võttes on see see AI-ga inimeste petmine. Oletame, et mingi hulk inimesi mõtleb, et see on päris inimesest talent ja suur artist, kuna vahet ei tee ja nõuab selle artistiga siis kohtumist või erakontserti, kui piisavalt rulli jätkub. Tegelikkuses, pole võimalik kohtuda ega kontserti anda sest seda artisti pole olemas- Milline pettumus siis.

Tulevikus, kui Maa peal on inimkonna asemel küborgid ja humanoidid siis nende jaoks jah vast vahet pole, aga mina olen luust ja lihast inimene ja ei tunnista sellist arvuti poolt loodud kunsti, sest see võtab töö ja leiva päris artistidelt ja samas, ka lämmatab inimlikkuse. Masin ei loo emotsiooni (see on petlik tegelikult) vaid illusiooni emotsioonist. Varsti on nii, et kõik hõljuvad nagu pilvedes ja "kaovad kuhugi ära", sest nad on päris maailmast võõrdunud. Kurb ja masendav! icon_cry.gif

Harry Potterit AI'ga loodud isikusega võrrelda on ka tegelikult khmm...minu arvates mitte just kohane sest Harry Potter on inimese poolt välja mõeldud, aga see, tehisintellekti poolt välja mõeldud ja selles suhtes on siin suur vahe sees! Inimest ei saa asendada ega kõrvutada masinaga emotsionaalsel tasandil.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 04:00:17 vasta tsitaadiga

J. M. Barrie loodud Peeter Paan mõjutab senini masse ja on ohtlik nagu Astridi Pipi Pikksukk.
Kusjuures Pipi edu panigi rootsi riigi 100% makse küsima Astridi käest.

ja satoshi nakamoto tegelaskuju on ka ohtlik - naerab kuskil nurgas peidus, et kuidas maailm lolliks läheb..

Jah, BA79. Tuleb raamatuid põletama hakata, internet välja lülitada ja giljotiin tööle panna.
[tänapäeval tehakse massijälgimist ja ehitatakse riiklike tulemüüre ja eemaldatakse raamatuid poodidest]
kõik on ohtlik, eriti naaber
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 05:05:57 vasta tsitaadiga

mina634, Inimkond pöördub ise tagasi sinna, kust kõik alguse sai. Lihtsalt küsimus on, mis hinnaga.

Ei usu, et Peeter Paan midagi mõjutab. Tänapäeval traditsioonilisi muinasjutte keegi vist ei loe, suurem osa nooremast põlvest istub nutis/tahvlis/ ja heal juhul klõbistavad Robloxis mängida. Varsti ei tea enam keegi, mis asi see raamat ka on. Käsitsi kirjutada ega oma peaga mõelda ei oska, sest "AI on Jumal, kes lahendab kõik probleemid".

Enese jaoks olulist sisu peabki konserveerima, aga mitte sellepärast, et müüre ehitatakse vaid seepärast, et inimesena tahan ma jääda selleks kes olen, mitte saada selleks, keda tehisintellektiga vormida soovitakse.

Esmalt AI-kontserdid, siis AI spordivõistlused, kogu infomüra sisuks väljamõeldud maailm, kus reaalsest maailmast enam midagi järgi ei jää.
100 aasta pärast kirjutakse kogu praegune ajalugu ümber ja tulevased põlved ja digiühiskonna liikmed ei saa iialgi teada ega kogeda neid väärtusi mida meie veel kogeda saame (Niipalju kui meile elu antud on).
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 07:59:44 vasta tsitaadiga

AI on abivahend nagu köögis nuga. Sa võid AI-abiga luua endale uue uudiste portaali, mis edastab ainult õiget infot.
Näiteks 1971. Nixoni FIAT raha. Ja uuri ka inflatsiooni kohta.
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.12.2025 12:48:27 vasta tsitaadiga

BA79, Üksteise vihkamiseks ei ole rahvastel aastatuhendeid AI-d vaja olnud. Indias on isegi 10K aasta vanuste tuumaplahvatuste jäljed. India ürikute järgi olid toona olemas lennumasinad, kas ka AI - kes teab?

Aga AI kontserdid on ilmselt üsna pea tulemas. Mõtleme tänastele ooperiülekannetele, mida inimesed kinodes vaatamas käivad ja kus isegi aplodeeritakse. AI võimaldaks palju enamat, sest tegemist poleks ühepoolse striimiga Milanost või New-Yorgist, vaid interaktiivse süsteemiga, kus artist saaks publikule reageerida. Ilmselt kusagil keegi juba mõtleb väga tõsiselt, kuidas Caruso või Presley täies eheduses publiku ette tuua.

Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 12:49:55 vasta tsitaadiga

Aga miks sellist kontserti vaatama peaks? Inimesed ei taha näha seda AI jura
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 30.12.2025 13:13:04 vasta tsitaadiga

Kui lugeda minu üleeelmises postituses olevas videos kommentaare, siis ilmselgelt tahavad. Ise mõtlen, et kui sound on täiesti laitmatu, siis videos kannataks isegi väikese vajakajäämise ära Caruso kontserdil. Lõppude lõpuks oleks see nagu ajamasinaga rändamine.
Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 13:14:03 vasta tsitaadiga

Ja need on päris kommentaarid?
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 14:37:54 vasta tsitaadiga

Aga jah, inimene seal taga - 4 päevaga 131 tuhat vaatamist:
Spoiler Spoiler Spoiler

--
AI Taylor swift 24 000 vaatamist 4 päevaga:
Spoiler Spoiler Spoiler

---
AI+bitcoin+elekter = ajamasin.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 15:57:08 vasta tsitaadiga

mina634, AI võib olla "abivahend" aga seda mitte õilsal eesmärgil. Peamine mida sellega saavutatakse on see, et inimolend kaotab mõtlemisvõime tulevikus sootuks ja ühes sellega on määratud hukule (ei tule toime ega oska elada ilma AI-ta). Läheb elekter ära ja ongi "walking dead" zombie valmis...

perenoel, AI-loodud kunst ei ole ehe. See on masina looming ja seda ei saa võrrelda elava inimese poolt looduga. Ehtsa inimesega sa saad jagada tundeid, emotsioone, kehasoojust, hingelist siirust ja väljendada pettumust, viha jne. Masin seda ei tee ja mitte kunagi seda virtuaalsel moel tegema ei hakka.
Ütlen ausalt, et ma ignoreerin AI-videosid ja loobun vaatamast ka teie poolt jagatut. Ma ei tunnista seda ja kõik.
Ja just, kui juba inimesed ilma AI-ta manipuleerivad massidega, siis AI abil saab seda veelgi enam teha. Kes see ütleb, et see AI Taylor on loomu poolest sama, kes on päriselus Taylor? Ei ütle keegi. Jah AI aitaks küll taaselustada surnud artistide kontserte, aga sellega moonutatakse tuleviku inimeste maailmanägemust sest see loob eksliku pildi, justkui need inimesed oleks elus jne. AI abil saab genereerida võltsuudiseid, tekitada paanikat, et kahe suurriigi vahel vallandus tuumasõda jne. Neid näiteid kuidas AI inimeste psüühikat rikkuda saab võib tuua lõputult sest inimpsüühika ettearvamatus on põhjatu just tänu sellele, et inimene on sotsiaalne ja emotsionaalne olend ja see muudab inimese äärmiselt haavatavaks- on juba teinud (noorte julgustamine enesetappude sooritamiseks).

viimati muutis BA79 30.12.2025 16:08:28, muudetud 1 kord
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 15:58:16 vasta tsitaadiga

Aga võta asja niipidi, et kõik kellel käed persest välja kasvama ei hakka, saavad tulevikus nende luuserite pealt teenima hakata.
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 16:10:00 vasta tsitaadiga

Janis, Selleks ajaks kui AI maailma pea peale pöörab, mind võib-olla enam siin ei ole vaid olen lahkunud elavate seast. Aga mis tulevastest põlvedest saab, selle peale mõtlemine on tegelikult kõhe.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 16:11:15 vasta tsitaadiga

Ongi põhimõtteliselt juba, tainaajud küsivad sealt juba kõike ja usuvad. Minu vaatest ideaalne icon_lol.gif
tagasi üles
BA79
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 16:25:42 vasta tsitaadiga

Janis, Tulevased põlved, kes AI-mullis sünnivad, neil läheb raskeks sest nende elu ei kuulu neile. Juba praegu sihitakse selles suunas, aga meie oleme vist viimased, kes sellest hullusest pääsevad.
Ma keeldun AI-d kasutamast ja AI'ga suhtlemast. See on masin, mitte inimene.
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 16:27:22 vasta tsitaadiga

Pesu pesed ka ise pesumasina kasutamise asemel? Tööriistana on see masin väga hea.
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 30.12.2025 16:49:06 vasta tsitaadiga

Vahel on AI'st isegi kasu. Paar kuud tagasi oli suurem kurgujama, millest nädalaga kuidagi lahti ei saanud ja läks vaikselt hullemaks. Arsti juures mulle eriti käia ei meeldi ja lähen sinna ainult viimases hädas või kui keegi tungivalt soovitab. Panin ChatGPT's sümptomid kirja, see pakkus võimalikud variandid välja ja soovitas ikka arsti juurde minna. Seal selgus, et ongi bakteriaalne angiin, mis oleks võinud ilma antibiootikumideta kehvasti lõppeda.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 17:54:35 vasta tsitaadiga

BA79, WIN 11 on AI sisse ehitatud ja ilmselt sa seda ei kasuta?
Mul on GNU/Linux ja AI ei ole sisse ehitatud. Ja võimalik ka kasutada, ilma AI-ta tulevikus.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... , 44, 45, 46  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.