Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Kurjakuulutav hoiatus: masinate ülemvõimuni ongi jäänud vaid mõni aastake märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 04.12.2025 08:10:23 vasta tsitaadiga

Kui singulaarsus tuleb, siis seda enam välja lülitada ei saa.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 28.12.2025 00:23:22 vasta tsitaadiga

https://epl.delfi.ee/artikkel/120425988/joukaima-eestlase-terav-hoiatus-kui-kohe-tehisarule-paitseid-pahe-ei-saa-oleme-hukule-maaratud

tsitaat:
Asjal on selge geopoliitiline mõõde. Tallinna hinnangul ei arendata tehisintellekti üksnes kasumi või innovatsiooni pärast, vaid strateegilise üleoleku nimel.

Riigid ja suurkorporatsioonid on lukustunud olukorda, kus:

keegi ei saa pidurit tõmmata, sest konkurent ei tee seda,

keegi ei saa loota moraalsele eeskujule, sest kaalul on julgeolek ja mõjuvõim.

See loob olukorra, kus isegi riskidest teadlikud otsustajad liiguvad edasi, sest alternatiiv – jääda maha – tundub veelgi ohtlikum.

tsitaat:
Kuid lisaks enamusele on globaalse arendustegevuse absoluutses tipus ehk tippfirmades väga palju ka neid, kelle eesmärk ongi Tallinna ja tema tuttavate spetsialistide sõnul „inimkonna eksistents lõpetada“.

Selliseid arendajaid on tema hinnangul 10-15%.

tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 28.12.2025 01:04:02 vasta tsitaadiga

Hästi seletatud thumbs_up.gif Kuidas mingi eurootsusega saab ainult endal jalad kinni siduda. Või globaalselt, kes kinni ei pea on võidumees beer_yum.gif

Tanel kirjutas:
Kui singulaarsus tuleb, siis seda enam välja lülitada ei saa.

Täna piisaks interneti blackoutist ja vanakooli elu saaks jätkuda, tagasisamm paarkümmend aastat. Loetud aastad edasi ja tuleb juba kogu energiasüsteem välja lülitada sest igast kodu ja industrial seadmetes on ületatud kriitiline mass kontrollimatuid võrgutekitajaid. Siis jääb valik kas suudame taas moodustada 150 aasta taguse ilma elektrita maailma või anname alla.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 28.12.2025 01:13:37 vasta tsitaadiga

Vaevalt siin pikka pidu ikka on.Kas hävitavad inimesed ennast(teineteist) ise või hävitavad inimeste loodud masinad inimesed..suurt vahet ju pole
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 28.12.2025 01:26:25 vasta tsitaadiga

Inimesed ei hävi. Küll aga kaovad tsivilisatsioonid nagu ajaloos korduvalt juhutud.

Kahtlustan et masinate iseseisvaks toimetulekuks on veel paar sajandit praeguse tempoga arengut vaja.

vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 28.12.2025 01:51:13 vasta tsitaadiga

Päris hirmus, skynet on lähedal.

https://x.com/somi_ai/status/1984379901605191817
https://www.err.ee/1609855836/irvhambad-pilkavad-venemaa-esimest-humanoidrobotit

Millegipärast tundub, et Jaan Tallinna puhul on AI mulli vägevamaks puhumisel mängus tema ärihuvid. Lähemate aastate jooksul tõenäoliselt midagi märkimisväärset ei juhtu, v.a võimalik mulli lõhkemine.
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 08:12:05 vasta tsitaadiga

pistyk kirjutas:
Vaevalt siin pikka pidu ikka on.Kas hävitavad inimesed ennast(teineteist) ise või hävitavad inimeste loodud masinad inimesed..suurt vahet ju pole

Vähemalt mingi lootus on kui nad ÜROs koos käivad. Koos valetavad ja koos usuvad valesi. Kuni veel saavad. Peaasi, et koos käivad.
AI-relvade puhul ongi nüüd vaja ÜRO kooskäimisi nagu ka 80ndatel, 60ndatel - enne berliini müüri ja pärast müüri.
AI-lt saab paremaid ilukõnesi ka tellida. Et ÜROs paremini rääkida.

Fidel Castro pidas 1960. aastal ÜRO Peaassambleel ligi 4,5 tundi kestnud kõne, milles ta kritiseeris teravalt USA imperialismi ja sekkumist Ladina-Ameerikasse. Ta kaitses Kuuba revolutsiooni, sotsialismi ja õigust rahvuslikule suveräänsusele ning rõhutas arengumaade ebavõrdsust ja koloniaalpärandi kahjulikke mõjusid. Kõne eesmärk oli näidata Kuubat iseseisva ja vastupanuvõimelise riigina maailma suurvõimude surve all.

Samas kuuba rahvas on jumala vaene ja puudust on seal metsikult, ka praegu. Kommunism tekitab tohutut vaesust.
Keelde on nii palju. Ja ainult üks otsustab, et mis lubatakse. Näiteks Stalin vaatas isiklikult filme. Ja kui ei meeldinud, keelas ära.
tagasi üles
Prillpapa
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 08:38:45 vasta tsitaadiga

Pigem võib AI ülemvõim saabuda nii, et me inimestena seda ei märka ja aru ei saa, vbl AI valitseb-manipuleerib juba täna icon_lol.gif

Klassikaliselt inimesed indiviidist impeeriumini üritab samuti esmalt oma tahtmist saada nö "heaga", manipuleerides, valetades, illusioone ehitades. Selle asemel, et piigale võmm kuklasse ja koopasse omale lohistada, üritatakse mesijutuga saavutada olukord kus piigat ei peaks lohistama ja tuleks ise icon_smile.gif
Sama ka äride, majanduste, riikide, impeeriumite tasandil, Trump andis esmalt Panamale ja Gröönimaale võimaluse vabatahtlikult teha "õige otsus".
Niisamuti erinevad riikidevahelised lepingud, liidud, diplomaatia jm on saavutamaks ilma kahjudeta maksimaalset enda huvides.
Sõjalisi konflikte on kirjeldatud juba kõige eelneva läbikukkumisena, kus sõda ei olevat muud kui sama diplomaatia&poliitika, lihtsalt teiste mõjusama või viimasema vahendina.

Kas me saame täna kindlad ja veendunud olla, et riigid ehk võimud juba täna tehisaru ei kasuta valitsemises alamate üle ja saavutamaks oma tahtmist teiste riikide ja maailma vaates.
Kavõi Ukraina-Venemaa rahulepe, mis juba traditsiooniliselt kipub lõppema punnseisuga. Kes teab vbl Kiievis, Moskvas, Washingtonis, Brüsseli "tahtekoalitsioonis" pitsitatakse oma tahtmise saamiseks AI-d, kuna kõigil on kasutada suht sama või samal tasemel AI, on ka tulemus sama - punnseis, kus keegi ei suuda saavutada oma tahet, sest AI mängib iseenda vastu ega saagi ennast ületada ja võitu tuua, vaid alati lõpeb permanentse "viigiga" icon_biggrin.gif

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 09:01:03 vasta tsitaadiga

Sa räägid jälle FIAT-raha udust. Mind ei huvita valede võim.
tagasi üles
Prillpapa
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 09:40:09 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Sa räägid jälle FIAT-raha udust. Mind ei huvita valede võim.
Ometi alati mõõdetakse ka imelise krüpo edu ja kasvu just selle inflatsioonilise FIATudu vastu. Ehk kui Bitcoin tõuseb-langeb hindad seda udu USD-s - mis loogika see selline on.. icon_rolleyes.gif
Ehk kui ma küsin kas bitcoini väärtus tõusis või hoopis dollari väärtus langes, ei saa ma krüptousulistelt sisulist vastust, ainult kiidulaulu ja sotsiaalmeedia kajakambri linke bitcoini edust.. icon_smile.gif

valuutasid ja krüptot kauplemis või finants-varalise vahendina ei saa hinnata pelgalt tehniliselt, seal on ka muid institutsionaalseid ja mittetehnoloogilisi aspekte, mis kõike mõjutavad. Kus läbi ajaloo kõikvõimalikke majandus&valuutasüsteeme pankrotistunud, kadunud ja asendunud suuresti samadel reeglitel põhinevate uutega. Ka nt Eesti krooni kadumine ja euroga asendumine on nüanss sarnases süsteemis.

Piltlikult krüpto võib olla kuitahes hea alternatiiv, samamoodi kui DJI droonitootjat hinnatakse maailmas liidriks, kellele ei ole konkurente, ent kui USA mõõtu turg/majandus/riik lihtsalt keelustab DJI droonid, ei oma tema headus enam tähendust vaid institutsionaalne võim hakkab määrama mis on "õige".
Sama kehtib ka krüpto kohta kui võimud teevad selle teema keelatuks ja toksiliseks, ei oma tähtsust kui hea see sisus on, see enam ei lenda ega levi..

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 10:13:54 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
Pigem võib AI ülemvõim saabuda nii, et me inimestena seda ei märka ja aru ei saa, vbl AI valitseb-manipuleerib juba täna icon_lol.gif

Mis ülemvõimust sa räägid, kui bitcoini eest saab masinaid omada? Ka masinad tahavad omavahel kaubelda tugevas rahas - ja selleks on see, mida masin vajab - FIAT-raha välist ja detsentraliseeritut.

Tänapäeva masnad vajavad energiat. Ja ainus, mida nad vajavad on elektrooniline sõltumatu raha. Millega saab energiat osta. Ja üha selgemalt - tulevikus eriti. [ja parem kui bioloogilisel inimesel on seda digitaalset raha]

viimati muutis mina634 30.12.2025 10:15:02, muudetud 1 kord
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 10:14:58 vasta tsitaadiga

Nad võivad omale lihtsalt andmebaasi numbreid kirjutada, selleks pole vaja mingit ponzi coini kasutada
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 10:27:01 vasta tsitaadiga

Lähme bitcoin teemadel õigesse kohta.
Janis kirjutas:
Nad võivad omale lihtsalt andmebaasi numbreid kirjutada, selleks pole vaja mingit ponzi coini kasutada

Näita mulle mingit dokumenti, kus saab bitcoine juurde kirjutada.

Aga teemasse. AI masinad või juba iseseisvad masinad tahavad 100% detsentraliseeritud digitaalset raha, et eneseid energiaga varustada. FIAT-raha on keskpanga ja riigi allutatud. Ja see vajub kokku. Sest trükitakse ja tehakse valesi otsuseid.

NAD LÄHEVAD PÕHJA!! Argentiina, Brasiilia, Venetsueela, Kolumbia kasutab digitaalseid rahasi: btc, bch ja ka usdt tokenit, mis on ajutine asendus. Sest nende riikide raha ei jõua enam RIIKI ÜLEVAL pidada. Ja USD dollar on nende kapitali põletanud, sest USD dollar on samuti tagatiseta.

viimati muutis mina634 30.12.2025 10:33:28, muudetud 1 kord
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 30.12.2025 10:28:20 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Prillpapa kirjutas:

Mis ülemvõimust sa räägid, kui bitcoini eest saab masinaid omada? Ka masinad tahavad omavahel kaubelda tugevas rahas - ja selleks on see, mida masin vajab - FIAT-raha välist ja detsentraliseeritut.

Tänapäeva masnad vajavad energiat. Ja ainus, mida nad vajavad on elektrooniline sõltumatu raha. Millega saab energiat osta. Ja üha selgemalt - tulevikus eriti. [ja parem kui bioloogilisel inimesel on seda digitaalset raha]

Kas oleks võimalik, et propageeriksid oma püramiidskeemi mujal ja siin jääksime teemasse?

Janis
HV Guru

sõnum 30.12.2025 10:30:33 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Janis kirjutas:

Näita mulle mingit dokumenti, kus saab bitcoine juurde kirjutada.

Ma tahaks isegi seda lugeda

A ja võid ka seletada oma püramiidi otsast vaadates kuidas see bitcoin sõltumatu on icon_biggrin.gif Hinnagraafikud räägivad midagi muud sellest ponzi skeemist.
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
Prillpapa
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 10:37:41 vasta tsitaadiga

Seda ma tõepoolest ei tea, kas tehisaru&masinad "raha" vajavad, kui vajavad elektri ostmiseks, kas sel juhul vajaks nad ka klassikalisi pangateenuseid, võtta elektriostmiseks laenu, maksta tagasi hiljem, või suure laenu eest ehitada oma elektrijaam nö kodulaen icon_lol.gif

Kuskilt käis läbi uudis, kuidas teadlased olla üllatuslikult avastanud, kuidas AI-d omavahel suheldes on arendanud suhtlemiseks oma "keele", mis on inimesele mõistetamatu. Me kujutame ette kui meie AI-ga suhtleme omas keeles, siis AI "mõtleb" ja "suhtleb" ka samamoodi, ent paistab, see ei tarvitse nii olla.
Mis viib kergesti meid olukorrani, kus me ei tarvitse isegi aru saada kuidas AI tulevikus toimetab, mis vahendeid ja ka ressursse millegi saavutamiseks kasutab.
Meie oma piiratuses projetseerime tema käituma nii nagu meie maailma näeme ja selles toimetama oleme harjunud - meie nägemus võib üdini vale olla.

Ka näiteks teemad mille üle me foorumis, meedias, poliitikas, riikide vahel vaidleme - ka see võib olla juba AI manipulatsioon, anda Matrixi lihadele ärkveloleku ajaks tegevust icon_lol.gif
Umbes nagu madrustel laeval ei lasta koikul logeleda ja kapteni&ohvitseride vastu vimmaseid plaane haududa, vaid mopp tekil ja reelingute poleerimine käib ringiratastpidi, hea kui koikus uueks ringiks taastuda jaksad.. - nii toimib süsteem hästi icon_smile.gif

Üldises plaanis ma kardaks endiselt inimest rohkem kui AI-d, inimese julmusel, ahnusel, sõjakusel, võimuihal ei paista piire olevat.. ja AI arendustki näeme suuresti selle nimekirja paremaks teenindamiseks. AI peab meid tegema rikkamaks, vägivallaliselt tugevamaks, ja ka täna geopoliitilised pinged ja sanktsioonirallit õigustatakse suuresti eesmärgiga saada omale AI edumaa või ideaalis omale eeliseid luues ja konkurente pidurdades saada oma käsutusse ülim AI mis juba iseseisvalt ohjaks teiste konkurent AI-de teket icon_biggrin.gif
Ei midagi uut, sama jama ja muda milles meie liik läbivalt püherdanud on.
Kui siis, kas AI võib kujutada ohtu või arengut, kus enam ei kuuletu sellele skeemile nii nagu inimese loomus AI-d oma edu ette kujutab edendama. A'la lased AI droonid õhus-, veepeal-all, maapinnal, kosmoses, küberuumis lahti planeeti demokratiseerima - aga AI otsustab, et see ei ole tee midamööda käia.. ja ei tee midagi või teeb hoopis midagi muud..

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 30.12.2025 10:53:24 vasta tsitaadiga

Kusjuures, me vajame Tallinnasse võimast maaalust metroojaama, kus sõja korral varjuda. Ja see peab olema ka veekindel. Kui on kuskil uputus, siis vähemalt reaktiivmootorid pumpavad vett välja.
--
Masinate ülemvõimu ei tule. ÜRO käes on kogu foorum. Need on seal, kes räägivad oma võimust ja suhtlevad ja näitavad, kuidas rahvusvaheline õigussüsteem toimib või ei toimi.
Te ise kirjeldate, et seadus on nende käes.
Eestil ei ole vaja karta. Piisab kui eesti rahvas on hambuni relvastatud.

Ma soovitan eesti rahval relvastada ennast kõigega- parimad sõjarelvad, parimad raamatukogud.
Parimad ehitised. Me vajame ka soomlaste maa-aluseid varjendeid. Seda saab teha aastatega.

Kulda, bitcoine, tesla aktsiaid. Kõike. Ehitage eesti tuumajaamasi täis. Elektri varustatus. Ostke nafta varustusõigusi. Pühendage ka sellele, et maal elu kestab - üks hea asi nipp- suurendage linnade piire laiemaks - et see jõuab maale välja. [ehitage teid linnast maale, ehitage keskusi linna piiridele ja välja. Nii kuis hea on asfalt - elu käib. ] Ärge jätke bitcoine välja.

Olge kasvõi nipernaadid ja piibelehed, peaasi, et nupp nokib.
tagasi üles
Prillpapa
Kreisi kasutaja

sõnum 30.12.2025 11:01:01 vasta tsitaadiga

mina634 kirjutas:
Masinate ülemvõimu ei tule. ÜRO käes on kogu foorum. Need on seal, kes räägivad oma võimust ja suhtlevad ja näitavad, kuidas rahvusvaheline õigussüsteem toimib või ei toimi.
ÜRO "korra" ja "reeglite" vaatest kõige õnnetum näide üldse. Ükski kord või reegel ei kehtesta end iseenesest, vaid tavaliselt on tagamiseks repressiivaparaat, skeemiga kus reeglite eirajad või korrale allumatud saavad vältimatult karistada.
ÜRO-l repressiivaparaat puudub, suuresti on tegemist reeglite kogumiga millega liitutakse ja ka täidetakse heast tahtest. Praktikas mitte kõik ÜRO osalised ei liitu kõigega ja ka selle osaga millega on liitutud, võidakse täita valikuliselt - miks, sest nii saab, maailmas ei ole jõudu kes karistaks neid kes ei täida.

Pikalt peeti USA "maailmapolitseinikuks" kelle sõjamasinalt oodati nende riikide karistamist, kes reegleid rikkusid. Tänaseks eriti sellel sajandil on "maailmapolitseinikust" endast saanud jõud, kes ÜRO reegleid ei täida. USA on loonud lausa uut õigust ja senise õiguse täpsustusi, mis asetavad USA õiguse kõrgemaks ÜRO-st ja rahvusvahelisest õigusest, kui olukord peaks USA huve kahjustama.
Üldiselt ÜRO seisu peetakse tema ajaloo kehvimaks, kus liiga suured ja mõjukad riigid lasevad suure kaarega ÜRO-le kraevahele, kardetakse ÜRO kadu, samas teatud ring riike ootab uut aseainet ÜRO-le, kus ei valitseks enam II ms järel seatud jõujooned, vaid vastaks enam tänapäeva mõjukate riikide huvidele.
Kui mõjukate riikide jaoks senine ÜRO maha jäetakse, on ka nemad need kes uue aseaine ehitavad, suurel osal maailma riikidest ei ole võimu ega mõju selles kaasa rääkida..

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Kurjakuulutav hoiatus: masinate ülemvõimuni ongi jäänud vaid mõni aastake mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.