praegune kellaaeg 22.12.2025 01:33:51
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Janis
HV Guru
|
21.12.2025 14:09:06
|
|
|
Huvitav kas starlinki nimi pealkirjas teeb selle nii kalliks. Juhuslikult laual identne asi ja huvi pärast vaatasin et maksin 2,58 tk eest, mitte 14 eur
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.12.2025 17:56:58
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Huvitav kas starlinki nimi pealkirjas teeb selle nii kalliks. Juhuslikult laual identne asi ja huvi pärast vaatasin et maksin 2,58 tk eest, mitte 14 eur  |
Kas sellel on kaabli otsas Starlinki RJ45 pistiku auku täpselt sobiv niiskuskindel punn / grommet? Mul just seda oli vaja, RJ45 niiskuskindel kaablijätk on mul ka laual peal ja ei maksnud kindlasti nii palju. Ma üldiselt väga põhjalikult ei otsinud, võib-olla oleks odavamalt ka saanud. Ma loodan, et pankrotti ei lähe selle tõttu nüüd.
Muidugi, oleksin võinud lõigata Starlinki kitis oleva kaabli otsast selle grommetiga pistiku (nagu võtsin Gen2 seadme jaoks), aga see on vist ikka rendiseade ja peab tagastamiseks algse välimusega kaabel olema kaasa panna. Starlink storest saab muidugi uue ka osta, aga see on veel kallim.
Jah just Starlinki nime tõttu - vaata sinna Starlinki storesse, mis mingi räästa alla kinnitatav kronstein või kaabli läbi seina viimiseks kummist punn maksavad seal ja mis on 15m ja pikema kaabli hind
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
21.12.2025 19:31:35
|
|
|
| Etz kirjutas: |
| Leinö kirjutas: |
Kuidas seda performance asja neilt üldse saab?
Midaiganes ma ka ei teeks, pannaks emulle korvi standard kit.  |
starlink.com/business
huvitav, sealt alt saad valida kas on business use või mitte (business use on odavam 345€/kuus 2TB vs 420.40€ kuus ) |
Päris jõukad mehed olete siis…
Lisaks kuutasule tahetakse 2200€ riistvara eest.
Fakt on see, et ma pean sinna ilmselt Starlinki võtma, midagi muud seal aadressil väga ei toimi.
Eile keset päeva tehtud kiirustestid, kõigi kolme meie opeka võrgus andis allalaadimis kiiruseks maks 8Mbps ja üles 600-800Kbps, kõige nutusem oli Telia 5G, see ei suutnud 2 korda speedtesti äragi teha.
Teine asi millest ma aru ei saa, kuidas selle kaasasoleva asja asemele, normaalset katusekinnitust kaasa saaks.
Ma ei paneks ju isegi seda standard kit'i keset muruplatsi, maapinnale.  |
No see business teema on rohkem nagu kuskile kruiisikale või kõrbesse vms mõeldud. Tavakasutajale seadmed hetkel tasuta, 50€ kuus piiramatu netikasutusega (residential)
Wallmountid ja bracketid võta seadmeid tellides juurde, täpsema lahenduse saad leiutada vastavalt vajadusele. Kuhu plaanid kinnitada selle?
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.12.2025 19:36:29
|
|
|
| Wallmountid ja bracketid võta seadmeid tellides juurde, täpsema lahenduse saad leiutada vastavalt vajadusele. Kuhu plaanid kinnitada selle? |
Võtaks, kui default setupiga, otse checkouti ei saadetaks…
Katuseharja otsale oli plaanis.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
|
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.12.2025 20:58:52
|
|
|
| Wallmountid ja bracketid võta seadmeid tellides juurde, täpsema lahenduse saad leiutada vastavalt vajadusele. Kuhu plaanid kinnitada selle? |
Võtaks, kui default setupiga, otse checkouti ei saadetaks…
Katuseharja otsale oli plaanis. |
Lisajublakad peadki eraldi tellima shopist. Standardkomplekti tellimust ise mingite lisadega kombineerida ei saa. Juba Gen2 puhul pidin Ethernet adapteri eraldi tellima, muidu sisaldas Gen2 standard kit kõike vajalikku peale selle.
Nii harja peale kui otsaseina külge harja all sobivad tavalised antennikinnitused on mõistlikum kohapealt osta, Starlinki poest vajad vaid harkjala asenduseks seda juba nimetatud "standard to standard actuated mount adapter" kitti, mis sisadab harkjalga asendavat torukinnitust ja lühikest toru, mille saab soovi korral pista Gen2 harkjala sisse. Torukinnitus iseenesest sobib igasuguse 31 - 63 mm toru või kaika otsa:
https://api.starlink.com/public-files/installation_guide_standard_to_standard_actuated_mount_adapter.pdf
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.12.2025 21:55:17
|
|
|
Dogbert,
Aga ma tegin just rõveda avastuse ja tundub et Starlink vist ei päde mulle vist samuti.
Starlink ei anna sulle avalikku IP’d, selle asemel on CGNAT.
|
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.12.2025 21:57:04
|
|
|
Dogbert,
Aga ma tegin just rõveda avastuse ja tundub et Starlink ei päde mulle vist samuti.
Starlink ei anna sulle avalikku IP’d, selle asemel on CGNAT.  |
Mulje on jäänud, et oled sellise kaliibriga tegelane kellel on võimalik see mure VPN abil lahendada.
Pole just ideaalne see tunneldamine, aga tehniliselt võimalik. Olen seda ka ise korra teinud pisut teistel asjaoludel.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.12.2025 22:07:45
|
|
|
Dogbert,
Aga ma tegin just rõveda avastuse ja tundub et Starlink vist ei päde mulle vist samuti.
Ma mõtlesin, et juba tead seda Starlinki CGNAT asja. Ei tulnud pähegi hoiatada.
VPN tunnel teise, avaliku IP-ga võrku on üks võimalik lahendus, mida ise plaanisin, aga pole viitsinud siiamaani teha. Nüüd juba neljas aasta läheb ilma
Ja kui ei ole kuhugi VPN-i teha, siis on olemas teenused nagu Cloudflare Tunnel
ja Tailscale
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 21.12.2025 22:15:18, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.12.2025 22:13:02
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
Dogbert,
VPN tunnel teise, avaliku IP-ga võrku on üks võimalik lahendus, mida ise plaanisin, aga pole viitsinud siiamaani teha. Nüüd juba neljas aasta läheb ilma  |
Mul ei ole seda teist asja, või noh on aga siis oleks vaja IP’d mida whitelistida
Või hakkama mingit gemüüset endale kuskile pilve aretama.
Kusjuures ei teadnud, pole olnud varem Eloni netiga vajadust jaurata.
| napoleon kirjutas: |
Mulje on jäänud, et oled sellise kaliibriga tegelane kellel on võimalik see mure VPN abil lahendada.
Pole just ideaalne see tunneldamine, aga tehniliselt võimalik. Olen seda ka ise korra teinud pisut teistel asjaoludel. |
Kõik on lahendatav, kui sinna piisavalt ressurssi matta, vahel pole lihtsalt otstarbekas ja vahel on muud piirangud.
viimati muutis Etz 21.12.2025 22:16:33, muudetud 1 kord |
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.12.2025 22:16:11
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
Dogbert,
VPN tunnel teise, avaliku IP-ga võrku on üks võimalik lahendus, mida ise plaanisin, aga pole viitsinud siiamaani teha. Nüüd juba neljas aasta läheb ilma  |
Mul ei ole seda teist asja, või noh on aga siis oleks vaja IP’d mida whitelistida
Või hakkama mingit gemüüset endale kuskile pilve aretama.
Kusjuures ei teadnud, pole olnud varem Eloni netiga vajadust jaurata.  |
Panin Tailscale ja Cloudflare Tunneli lingid eelmisesse postitusse. Hakkan neid ehk ise ka uurima.
Tailscale Personal tasuta: 3 kasutajat, 100 seadet kõlab päris hästi
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 21.12.2025 22:22:51, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.12.2025 22:24:17
|
|
|
Mul on Tailscalega usalduse probleem.
Tegelikult on mul usalduse probeelm kõigega, kus tunneli teine ots on kolmanda osapoole käes ning hallata.
Sama hästi võiks ju oma koduvõtme kah kellelegi anda, lubaduse peale et ta seda ei väärkasuta ja loota et seda ka ära ei varastata talt.
Eks ma pea midagi välja mõtlema sellega.
|
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.12.2025 22:29:18
|
|
|
Mul on Tailscalega usalduse probleem.
Tegelikult on mul usalduse probeelm kõigega, kus tunneli teine ots on kolmanda osapoole käes ning hallata.
Sama hästi võiks ju oma koduvõtme kah kellelegi anda, lubaduse peale et ta seda ei väärkasuta ja loota et seda ka ära ei varastata talt. |
Ega sa võid ju Tailscale tunnelisse oma krüpteeritud tunneli teha ja ei pea teda Tailscale klienti jooksutavast seadmest väljapoole vaatama lubama. Oluline on see, et saad sealtkaudu oma võrku sisse.
Raspberry Pi Tailscale kliendiga koduvõrgu ruuteriks vms. Tailscale'i sisevõrgu poole vaatama ei luba.
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.12.2025 22:31:06
|
|
|
Dogbert, Jah saab, kindlasti saab, ma lihtsalt ei osanud ette näha, et sellisest lihtsast asjast, nagu internet, selline taristuprojekt kohe hetkega saab…
|
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.12.2025 22:32:45
|
|
|
Kui on kuskil piisavalt jäme toru ja avalik ip, siis ei pea ju kolmandat osapoolt üldse kasutama.
Openvpn-ga suht lihtne kui mingeid väga erilisi vajadusi pole.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|