praegune kellaaeg 05.12.2025 20:24:01
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
masmre
Kreisi kasutaja

|
03.12.2025 13:37:40
|
|
|
| Panin esialgu vana draivi tagasi, igavene jama... Uue vindossi seadistamine on tõeline peavalu. Peab ilmselt otsima midagi macriumi asemele.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 13:45:34
|
|
|
Mingi suva bootiv linux ja dd ajab ka asja ära. Raw copy ilmselt töötab.
Aga sellega peab muidugi ettevaatlik olema, ega see midagi ei hoiata kui if ja of sassi ajad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
03.12.2025 13:55:52
|
|
|
| Kelle oma see SSD on? Äkki saad SSD tootja utiiliga selle värgi ära teha?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
03.12.2025 17:46:29
|
|
|
Mõtlesin juba käega lüüa ja linuxi peale ära kolida , aga siis vaatasin, et mul kunagi installitud vabavara, 'DiskGenius', arvutis. Vot see on, tuleb välja, kõige tegijam.
Algul proovisin 'migrate' teha ja usb'lt bootimisega. Kõik töötas. Siis tegin juba ilma usb'lt bootimise toeta ja vahetasin arvutis liistud ära. Nüüd kõik jälle korras. Ainult 2 päeva, vahelduva eduga läks.
Vindoss on ikka kurjast.
Hea, et mul teise masina peal linux on, saab vahepeal närve rahustada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.12.2025 20:36:14
|
|
|
| suur13 kirjutas: |
Ma ise olen kogenud järgnevaid jamasid - (just Macriumiga) ketast kopeerides EFI partitsiooni ei tag'ta kui EFI, vaid kui tavaline data partitsioon. Aitas kui see uus ketas tõsta teise masinasse, kopeerida EFI partitsioonil olev data ajutiselt mujale, EFI part. kustutada, luua uuesti kui korrektne EFI partitsioon, formaatida kui FAT32 ja kopida algne data sinna tagasi.
Teine jama mis olen täheldanud, et BCD läheb pekki. On aidanud BCD käsitsi taastamine või rebuild. |
Linuxis gdisk aitab partitsiooni tüübi ära muuta ilma, et midagi kustutama või uuesti looma peaks. EFI partition type code on ef00:
GPT fdisk (gdisk) version 1.0.6
Partition table scan:
MBR: protective
BSD: not present
APM: not present
GPT: present
Found valid GPT with protective MBR; using GPT.
Command (? for help): ?
b back up GPT data to a file
c change a partition's name
d delete a partition
i show detailed information on a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty GUID partition table (GPT)
p print the partition table
q quit without saving changes
r recovery and transformation options (experts only)
s sort partitions
t change a partition's type code
v verify disk
w write table to disk and exit
x extra functionality (experts only)
? print this menu
Command (? for help): t
Using 1
Current type is 8300 (Linux filesystem)
Hex code or GUID (L to show codes, Enter = 8300): L
Type search string, or <Enter> to show all codes: EFI
ef00 EFI system partition
Hex code or GUID (L to show codes, Enter = 8300):
|
Rescuezilla paistab toimivat väga hästi, muuhulgas on ka tööriistad nagu gdisk seal kohe olemas. Mida kahjuks võrreldes näiteks Acronisega pole, on incremental backup.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
suur13
HV veteran

|
03.12.2025 20:55:20
|
|
|
| Dogbert kirjutas: |
| Linuxis gdisk aitab partitsiooni tüübi ära muuta ilma, et midagi kustutama või uuesti looma peaks. |
Loomulikult ma proovisin seda
Ei aitanud. Ja ma tean et see "viga" ja kogu "lahendus" kõlab väga ebaloogiliselt, aga nii ta oli. Ma saan aru et seal oli midagi pekkis aga polnud kannatust juurpõhjust välja uurida ja ravida. See lahendus oli kõige kiirem ja lihtsam. Peale seda "fixi" masin bootis jälle. Kusjuures EFI BIOS tundis selle õnnetu EFI partitsiooni ära ja /EFI/boot/bootx64.efi tõmmati käima. See oli juba "Windows" (õigemini tema bootloader) kes sinist pani. Niiet minu hinnangul oli vähemalt osaliselt süüdi Win. Nii võis ka algsele postitajale mulje jääda et "win crashis". Tegelt Win bootlader ei leia \Windows asukohta.
Ka teisel korral Win bootloader tuli üles aga ei leidnud \Windowsi installatsiooni (partitsiooni) arvutist üles. Pidi bcd editoriga käsitsi kätte näitama.
Need Recovery "attemting to repair boot" pole mul kunagi töötanud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.12.2025 21:16:27
|
|
|
Ah, siis oli bootloader pekkis muidugi. Ainus veider asi on see, et sedasi EFI taasloomisel sai korda
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
04.12.2025 08:29:25
|
|
|
olen tähele pannud, et miskipärast tekib taolisi probleeme kui arvutis on või on olnud korraga mitu opsüssi
eriline õnnetus kui linuxi katsetused kah mängus ja alguses õppimisel oma toimetustest täit selgust pole
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|