|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1146 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
1 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
03.12.2025 13:35:39
|
|
|
| Jaa, HDD on täitsa olemas ehk asjad backupitud. Hetkel jäi silma, et see 990 EVO Llus tundub okey jupp olevat meedia talletamiseks.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.12.2025 13:50:01
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Jaa, HDD on täitsa olemas ehk asjad backupitud. |
Seda on väga hea kuulda.
| tsitaat: |
| Hetkel jäi silma, et see 990 EVO Llus tundub okey jupp olevat meedia talletamiseks. |
Hakkan kinni sõnast "talletamine" - tasub meeles pidada, et elektrita SSD ei hoia salvestatud infot alles igavesti, probleem on tehnoloogiline. Me räägime küll aastast, pigem mõnest - aga siiski, asi mida arvesse võtta SSD versus HDD valikutes. Pikem jutt: https://www.xda-developers.com/your-unpowered-ssd-is-slowly-losing-your-data/
|
|
| Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 14:19:49
|
|
|
| Mis SSD-ga juhtub siis kui pikemalt seisma jääb? Kas piisab kui korra ühendada ja laeb oma kondeka või mis iganes asja täis või peab laskma pikemalt käia, et miskit toimingud taustal ära teeks?
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
03.12.2025 15:10:32
|
|
|
Flash mälu bitt on põhimõtteliselt puur, kuhu on posu elektrone kinni pandud. Aegajalt saab mõni sealt plehku, ja ühel hetkel pole summaarne magnetväli enam piisav, et ühte nullist eristada. Vaja siis regulaarselt kütet peale panna.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 15:19:17
|
|
|
| Sama probleem kummitab siis ilmselt ka mälupulkasid, micro SD kaarte ja muud mis sarnast tehnoloogiat salvestamiseks kasutavad.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
03.12.2025 15:28:38
|
|
|
jah
_________________ !! |
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
251 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.12.2025 17:14:52
|
|
|
On see tõsine probleem? Kes kasutab kallimat SSD'd pikaajaliseks arhiveerimiseks? Ma räägin siin 5+ aastat ilma käivitamata?
See on selle jaoks liiga kallis. HDD on odavam ja mahukam.
Ja juhul kui jutt käib paarist aastast, siis ei juhtu ka SSD'ga midagi.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.12.2025 17:20:51
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
Ja juhul kui jutt käib paarist aastast, siis ei juhtu ka SSD'ga midagi. |
Ma võtaks selle lubadusena digiallkirjastatuna, aitäh. Ning kui suure summa raha oled oma sõnade õigsuse kõrvale valmis panema?
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 17:37:56
|
|
|
On see tõsine probleem? Kes kasutab kallimat SSD'd pikaajaliseks arhiveerimiseks? Ma räägin siin 5+ aastat ilma käivitamata?
See on selle jaoks liiga kallis. HDD on odavam ja mahukam.
SSD-d vast suurema arhiivikettana jah hoida pole mõtet.
Samas neid tean, kellel igasugu asju mälupulgal või SD kaardil hoiavad ja üsna ebahuvitav teema kui backupi vajadusest räägin kuigi olen korrutanud, et kui see meedia katki läheb, siis minu ukse taga nutmisest pole enam kasu kuna pole minu teema ehk minu oskused piirduvad sellega et miskit taastada kui failisüsteem natuke katki on ja keerukamal juhul tuleb taastamise eest päris soliidne summa välja käia kui see üldse võimalik on.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
03.12.2025 17:43:13
|
|
|
hdd ütleb sulle kui ta hakkab katki minema. ssd puhul saad aru kui ta katki läks ja nutad silmad peast kui a) kas kontroller lendas, milles krüpto ja tabel on või kui nandidest 1 või ainuke lendab. suuremat kui 2 tb tuleks niikuinii vähemalt paari kaupa hoida. ehk jääb 1 ellu kui teine kärvab. kes arvab, et ühe kaupa mingi 16-20tb on plaan, on ka naljamees.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 17:45:40
|
|
|
| NASi nagunii RAID1 pluss olulisemad asjad pilve. Pluss miski offline ketas võiks veel lisaks olla kuhu aeg-ajalt asju kopeerida, pilvest taastamine võib üsna aeganõudev olla.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Kreisi kasutaja
|
03.12.2025 17:48:26
|
|
|
Osadel sahtlis kogunev virn eelmisi telefone, "sest seal on pildid", tavaliselt tehnikakauged prouad..
Tänapäeval lisaks SSD vs HDD valikule uuemale põlvkonnale vist pilveteenused lähedasemad, kus ei vaevata end krabisevate ketaste ja elektronide nüanssidega..
Lisaks mingis kontekstis on käibel vanasõna - "internet ei unustavat midagi"
_________________ --- |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
722 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.12.2025 18:44:48
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| internet unustab väga valikuliselt. |
...ja kipub niipidi unustama, et unustab selle mida sa ei soovi et unustaks ja praktiliselt võimatu on sundida unustama seda mida soovid, et unustaks.
Tasulised pilveteenused on selles suhtes paremad, et ei lekita andmeid. Samas unustada võivad ikka ehk nende peale ka 100% loota ei tasu.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 891 loe/lisa |
   |
670 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
03.12.2025 19:15:37
|
|
|
| Dirty Harry kirjutas: |
Ma võtaks selle lubadusena digiallkirjastatuna, aitäh. Ning kui suure summa raha oled oma sõnade õigsuse kõrvale valmis panema? |
Näita mulle SSD'd mis paari aastaga on loetamatu või on andmed unustanud.
Viimati kui SSD'ga sarnane probleem oli, siis oli tegu vist Samsung 830 mudeliga, aga see oli firmware viga, mitte NAND flash probleem.
Tollal isegi tegi keegi spetsiaalse programmi mis kontrollis kas varem salvestatud faile luges välja sama kiirusega nagu värskeid andmeid.
Probleem polnud isegi selles, et midagi kaduma oleks läinud. Lugemiskiirus lihtsalt kannatas vanemate failide puhul.
Peale seda ma pole kordagi kuulnud enam sellest, et inimesed oleks massiliselt andmeid kaotanud, sest polnud oma SSD või mälupulki tükk aega sahtlist välja võtnud.
Kui SSD probleem on olnud, siis on tavaliselt tegu olnud firmware probleemiga (nt 990 Pro) või raua probleemiga (Sandisk väline SSD).
| napoleon kirjutas: |
Samas neid tean, kellel igasugu asju mälupulgal või SD kaardil hoiavad ja üsna ebahuvitav teema kui backupi vajadusest räägin kuigi olen korrutanud, et kui see meedia katki läheb, siis minu ukse taga nutmisest pole enam kasu kuna pole minu teema ehk minu oskused piirduvad sellega et miskit taastada kui failisüsteem natuke katki on ja keerukamal juhul tuleb taastamise eest päris soliidne summa välja käia kui see üldse võimalik on. |
Tean samuti selliseid ja seni pole keegi neist tulnud kaebama, et on oma mälupulgal olevatest andmetest ilma jäänud.
Ilmselt mingi backup on parem, kui mitte midagi, aga vaevalt on tegu ka ülikriitiliste andmetega kui need kõigest mälupulgal on.
Ma liigitaks kogu selle asja linnalegendide hulka erinevalt näiteks optilise meedia teada-tuntud bit rot probleemist.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
03.12.2025 19:19:55
|
|
|
Mälupulkadel ja mälukaartidel olevatest andmetest olen korduvalt ilma jäänud. Õnneks ei hoia sellisel meedial kriitilisi andmeid.
Varsti pärast pildistamist kaamerast võetud mälukaardilt piltide mitte kätte saamine oli küll kurb.
_________________ Müüa igasugu asju |
|
   |
670 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
03.12.2025 19:47:24
|
|
|
| von Wu, Seepärast on soovitatav olulisematest fotodest koheselt pärast klõpsutamist teha koopiaid kõvakettale. Mul Vanast Sony Xperia Mini Pro ja Huawei P8-s tehtud fotodest on mitmeid koopiaid, osa isegi kokkupakituna arhiivis (.zip või .rar). Üks koopia ka pilves kokkupakituna. Teine koopia Hitachi välisel USB HDD kettal (See on tegelikult üllatav, et nii vana ketas nagu see veel loetav on). Osa fotodest on suisa 22-24 aastat tagasi klõpsutatud ja on alles ainult tänu sellele, et olen neist koopiaid teinud. Mul juhtus selline õnnetus näiteks, et vana WD 500GB ketas muutus loetamatuks. Sellel kettal oli palju olulisi faile ja ka need fotod. Kui poleks koopiaid teinud, oleks neist praegu ilma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
03.12.2025 20:31:23
|
|
|
Pikaajalise andmesalvestuse jaoks on umbes täpselt üks tehnoloogia ajahambale vastu pidanud. Savitahvlid.
Ülejäänutega on paraku nii, et kõigil on oma eluiga, ja tihtipeale, ennustamatu. Midagi muud pole teha, kui probleeme ennetada, ja riske hajutada.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
03.12.2025 20:38:59
|
|
|
| kaabakas, OK, aga savitahvlitega vist on nii, et kui saavad füüsiliselt kahjustada sest see leitud arheoloogiline paik saab pommitabamuse, siis on ikka loetamatud. OK see on tegelikult n.ö inimlikust faktorist tulenev risk. Loomulikul kujul, kui välistada inimtegevusest tulenevaid riske siis peaks savitahvlitega võrdväärselt olema loetavad ka kivimitesse raiutud hieroglüüfid ja piltsõnumid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
03.12.2025 20:48:17
|
|
|
M Disc on savitahvlite edasiarendus. Erinevalt tahvlist vajab muidugi seadet, millega lugeda.
Pressitud optilised plaadid kestavad ka hästi, seda paraku kodustes tingimustes ei tee.
_________________ Müüa igasugu asju |
|
   |
670 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.12.2025 23:01:19
|
|
|
| kaabakas kirjutas: |
Pikaajalise andmesalvestuse jaoks on umbes täpselt üks tehnoloogia ajahambale vastu pidanud. Savitahvlid.
Ülejäänutega on paraku nii, et kõigil on oma eluiga, ja tihtipeale, ennustamatu. Midagi muud pole teha, kui probleeme ennetada, ja riske hajutada. |
Just. Igasugune "aga minul kogemust pole, seega probleemi ei eksisteeri" jutt pole kopikatki väärt. Või siis "put your money where your mouth is" sõna-sõnalt.
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|