|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millega mängid? |
| Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
| Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 35 ] |
| 50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
| Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 65 ] |
| Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 239 ] |
|
| hääli kokku : 414 |
|
| autor |
|
Janis
HV Guru
|
02.12.2025 14:59:43
|
|
|
| Mis küsimus see selline on?
|
|
| Kommentaarid: 206 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.12.2025 15:21:21
|
|
|
| Auron kirjutas: |
| Janis kirjutas: |
| Ehk siis ikkagi jõuame jälle sinna, et PC püsib sinu reeglite järgi konkurentsis vaid huiates. |
Tegelt püsib konkurentsis sedasi, et panen endale high end masina kokku, teen mängimise kõrvalt ka tööd sellega ja kuulõpus saan selle PC raha tagasi Järgmine kuu puhas profit
| Foxxx kirjutas: |
| Aeron, Sa vist pole hiljuti komponentide hindu vaadanud.... PS5 hinna eest saab ühe paari mälusid ja korpuse.... rohkema jaoks raha ei kipu jaguma. |
Aga seda võib teispidi vaadata. Otsin grafakaardi 2000k eest - täna hind 3800. Mälud ostsin 240 - täna üle 500.- Palju kellegi PS5 hind tõusnud on? |
PS3/360 konsoolide ja mängude müügi kasumiga olen kõigi omatud konsoolide hinnad ammu mitmekordselt tagasi teinud. Hobi maksab ise enda eest.
Vahepeal ei käinu ka ametlikult tööl. Arved ja toit sai makstud sama raha eest, ilma, et oleks pidadanud säästude kallale minema.
_________________ MÜÜA: PlayStation 3 Slim 160GB (UUS) |
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
0 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
02.12.2025 15:44:06
|
|
|
Mis teil selle töötegemisega püsivalt on... normaalne tööandja annab PC/Maci millega tööd teha. Tänaste turvareeglite mõistes ei ole väga mõeldav ka, et väga tahaks neid kahte maailma kokku panna massiliselt.
See et paar tüüpi on vabakutseliseld ja teised paar tüüpi OÜtavad endale mänguriarvuti ei tee veel seda universaalseks lahenduseks kõigile.
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.12.2025 15:49:01
|
|
|
| No see argument kukkus ka siin enne kokku. Soodsam on ikka konsool + tööarvuti soetada (kui peaks vajadus olema) vs high end pc et kõike ühes seadmes teha. Ja ära tule seletama et tööks ongi vaja high end pc'd, valdav enamus teeb ikkagi kontoriarvuti laadse asjaga tööd. Kui kellelgi ongi selleks vaja high end asja, siis nii on ja ostagi, aga siia võrdlusesse see äärmus ei sobi.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.12.2025 17:42:39
|
|
|
Mis teil selle töötegemisega püsivalt on... normaalne tööandja annab PC/Maci millega tööd teha. Tänaste turvareeglite mõistes ei ole väga mõeldav ka, et väga tahaks neid kahte maailma kokku panna massiliselt.
See et paar tüüpi on vabakutseliseld ja teised paar tüüpi OÜtavad endale mänguriarvuti ei tee veel seda universaalseks lahenduseks kõigile. |
Jah, paljude firmade sisevõrku BYOD masinaga ei saa. Kasutad firma oma.
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.12.2025 18:10:30
|
|
|
| Mis teil selle töötegemisega püsivalt on... normaalne tööandja annab PC/Maci millega tööd teha. |
Töötegemise point on lihtne - saab teha ehk siis masin saab end ka tööna tagasi teenida mitte pole ainult lõbu tilulilu. Seega ei ole kohane üks ühele konsoolihinnaga võrrelda.
Endal töökast on on tööjuures kuna selleküljes ja juhtida asuvad ka muud masinad ehk siis kaasatarimine pole variant. Teiseks mõnikord on mõnus kui teed tööd lihtsalt kodust tugitoolist või oled veits tõbine jne.aga ei taha, et projektid ummikusse jookseks.
| Janis kirjutas: |
| No see argument kukkus ka siin enne kokku. Soodsam on ikka konsool + tööarvuti soetada (kui peaks vajadus olema) vs high end pc et kõike ühes seadmes teha. Ja ära tule seletama et tööks ongi vaja high end pc'd, valdav enamus teeb ikkagi kontoriarvuti laadse asjaga tööd. Kui kellelgi ongi selleks vaja high end asja, siis nii on ja ostagi, aga siia võrdlusesse see äärmus ei sobi. |
Enamusel polegi vaja high end PC'd töötegemiseks ja seda pole vaja ka mängimiseks - piisab keskmisest - see oli lihtsalt isiklik näide. Kuid see ei muuda fakti, et olenevalt töö iseloomust siis PC'd soetades saad sellega ka teenida - vahet pole kas proged, teed jooniseid jne. Konsool on mänguasi. Kuigi ka mängude puhul on loob arvuti rohkemaid võimalusi - tahan kasutan mode, tahan loon ägeda traineri millega mitu korda läbitehtud asja uutmoodi kogeda, tahan mängin emulaatoriga N64 GoldenEyed, meenutab ePSXe peal gran turismot, võtan ette SNES peal Breath of Fire'i, NES peal Mighty Final Fight'i jne. Valikud
|
|
| Kommentaarid: 154 loe/lisa |
   |
131 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.12.2025 18:12:45
|
|
|
Arvuti ost ikkagi läheb otse kulusse mitte keegi ei hakka arvestama et palju see nüüd teenib. Imelik argument.
Ma saan paarisotise AIOga ka teenida ja saan ka konsooli ka kõrvale lubada näiteks.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
02.12.2025 18:45:17
|
|
|
| SKG kirjutas: |
See et paar tüüpi on vabakutseliseld ja teised paar tüüpi OÜtavad endale mänguriarvuti ei tee veel seda universaalseks lahenduseks kõigile. |
Jah, paljude firmade sisevõrku BYOD masinaga ei saa. Kasutad firma oma. |
BYOD on enamus firmades täna prügikastis mis töömasinat puudutab, isegi freelanceritele antakse juba mõnda aega ajutine läpakas mis lukus ja hallatud. Telo / tahvlit võib veel kuidagi hallata kui vaja ettevõtte poolt. Teed ettevõtte asju oma masina pealt võid veel kõvasti vastu pead ka saada.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
1 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
03.12.2025 11:24:08
|
|
|
Aasia , Jaapan,Hiina,Koera , pole esindatud.
See annab siis mingi ülevaate lääne suundadest. Kogu maailmale pole seda vist mõistlik rakendada.
Üldiselt näitab see küsitlus väga hästi mis lääne pool viga on. Sugu,nahavärv ja seksuaalne orientatsioon on olulisemad kui oskused.
konsool vs pc vaidlusesse. See vaidlus on siin veits jaburaks läinud. Mul pole PC peal mängides kunagi vajadust tekkinud, et uue mängu ostmiseks peaks midagi ära müüma. Tundub vist konsooli mängurite teema olevat.
Mänguri vaatenurgast - Tänase seisuga on vaidlus mõttetu.
PC-l ei pea multiplayeri jaoks kuumakse maksma.
PC peal saab kõiki zanre probleemideta mängida. RTS-id nagu starcraft, MOBA-d nagu DOTA, Online mängud kus mängijatega suhtlemiseks klaviatuuri kasutatakse. Mulle on paarkorda RTS zanri konsooli äpardused näppu sattunud. Need lahendused ei ole isegi naljakad.
PC peal on mägude valik kordades suurem. Tänase seisuga on see ilmselt konsooli mängu konnatiik vs PC mängu ookean. Kui seaduses näpuga järge ei aja , siis on neid mänge vähe mida PC-l mängida ei saa.
Miks FPS-ide promängija kontrolleriga turniiril ei võistle ? Ma pole küll FPS-i turniire jälginud , aga seal kasutatakse ikka vist PC-sid. Kuigi kosool oleks ilmselt odavam ja kindlasti mugavam.
Tasuta mängude valik on ka PC-l suurem.
Ma ei ole tegelikult konsoolide vastu. Igale ühele oma. Samas pole ma kunagi omale konsooli soetanud, sest mul on alati olnud tunne, et ma ei ole nii rikas, et konsooli omale lubada. Samuti võiksime realistid olla. Eestis on ikka veel olukord kus ainult loll maksab PC mängude eest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 11:25:03
|
|
|
| tsitaat: |
| Eestis on ikka veel olukord kus ainult loll maksab PC mängude eest. |
See ütleb kõik, olekski võinud sellega piirduda selle pika jutu asemel.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.12.2025 12:48:36
|
|
|
Uudis? 10 kuud vana info
link
---
Reaalsus.
PC players are heavily skewed towards older, live service games.
...
The data shows that from January 2024 to December 2024, 67% of player hours on PC were spent on a game that was six or more years old. A further 25% of player hours were spent on games that were two to five years old, and the remaining 8% of time was spent on games that are less than two years old.
...
92% of our time goes into games that are more than two years old.
...
Not everyone is playing on the latest hardware, or has the money to constantly buy the newest titles, but PC as a platform offers endless ways to play for 'free' (the five titles that Newzoo picked out as dominating playtime are all F2P) alongside regular opportunities to pick up older titles for a pittance.
The interesting thing is, as someone who does this for a living, it shows the disconnect between consumer interests and much of the industry coverage, which tend to skew towards the latest hot game or big disaster. But that's not being reflected in PC gamers' general playing habits where, much like comfort food, we tend to have favourite older titles and stick with them. |
https://www.pcgamer.com/gaming-industry/pc-gamers-spend-92-percent-of-their-time-on-older-games-oh-and-there-are-apparently-908-million-of-us-now/
Lähtudes sellest on igasugused hüpoteetilised võrdlused stiilis "10 uut 60 eur maksvat AAA mängu aastas" mitte midagi näitavad.
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
03.12.2025 13:00:48
|
|
|
Kui ma õigesti mäletan, siis see uute mängude vajadus tulenes otseselt konsooli leeri argumentatsioonist kunagi ammu.
Siis oli teema selles, et konsoolidel olid veel eksklusiivid ning peamine argument sel hetkel nt PSi kasuks oli see, et iga aasta tuleb hunnik ägedaid mänge välja, mida kõik ostavad ja mida peab mängima ilmtingimata.
PC leer on argumenteerinud aegade algusest pealet, et generatsioonid on PC ökosüsteemis ebavajalik konstruktsioon, sest pmt saab mängida kõike ja koguaeg ning vanemad mängud on tihti väga relevantsed. Siis veel polnud datat, kui relevantsed. Konsoolidel aga on generatsiooni alguses tihti päris hapu seis.
Ma ei mäleta kust see kogus tekkis, et 10, sellest on liiga kaua möödas, aga täna enam see polegi oluline. Täna oleme targemad.
Teisalt jälle konstrut ei peagi rahuldama keskmist ja reaalsust kajastama. Ta peab täitma seda funktsiooni, milleks ta loodi. Antud juhul, oletaks, oli võtta mingi selline number, mis kataks nii tava kui nõudliku kasutaja enam vähem ära.
| "PC has consistently been the platform of choice, but this year saw its dominance increase even more: 80% of developers said they’re currently making games for PC (up from 66%), and three-fourths (74%) said the platform is of interest to them (up from 62%)" |
Kui hiina sinna juurde võtta, siis ilmselt on veel rohkem PC poole kaldu. Samas mõni regioon vb tasakaalustaks natuke. Demograafia võiks parem olla sellel uuringul.
Nja, täna pc peal umbes 50% rohkem häid mänge, varsti on see suhe pea-aegu 2:1...
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 03.12.2025 13:04:06, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 13:01:05
|
|
|
| Kust see hea ja halva mängu piir jookseb?
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
03.12.2025 13:09:46
|
|
|
See oli ka selline mõtteline joon, mis ma arvan, kirvega võttes peab paika.
Metacritic ise tõmbab selle joone 75% peale, siis muutub mängu "värv" rohelisest kollaseks.
Pmt pole vahet kuhu sa selle joone tõmbad, proportsioonid on samad. Kuskile peab lihtsalt tõmbama.
Kunagi oli konsoolivendadel selline jutt, et pohh palju sul neid 0-80 mänge on, 90+ on tõelised ja ainukesed väärilised mängud ja need eksklusiivid defineerivadki väärtuse. Loomulikult käis toona asja juurde, et peavad olema uued mängud jne, sest siis sai näidata Unchartedit, TLOUd ja veel paari heavy hitterit, kui de facto argumenti ...
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.12.2025 13:25:09
|
|
|
Ma arvan, et see ei pea paika. Lisaks on sealt platvormiti pooled mängud puudu. Näiteks PS4 näitab, et ainult 2160 mängu, kuigi see arv oli üle 4000. Teiste konsoolide puhul sama teema, PC ka muidugi, aga eelkõige mõjutab see negatiivsemalt neid, mil ka koguarvuna vähem mänge välja anti.
| Aeron kirjutas: |
| Kuskile peab lihtsalt tõmbama. |
See ongi imelik, sest maitse-eelistused on väga individuaalsed.
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
03.12.2025 13:32:52
|
|
|
Sellise loogika järgi ei peaks review skoore olemas olema.
Keegi ei ütle, et see konkreetselt sinule peab sobima, aga kirvega võttes, peaks paika pidama ja peabki, ei ole ju mingi super gaming gem'i mille skoor oleks alla 80-75...
Selle asja nimi on statistika ja maailm kasutab seda kui next best thing peale absoluutse tõe.
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 13:35:08
|
|
|
| Selle pärast ongi kõik reviewd praktiliselt mõttetud, eriti sellised kus suur osa on isiklikul eelistusel. Lisaks veel see, et suur osa tehakse läbi teatud prillide.
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HPN
HV veteran

|
03.12.2025 13:36:49
|
|
|
Nende nö kriitikute hinnangutest mina küll mänge ostes abi ei otsi. Tihtilugu pole antud numbrilisel hinnangul reaalsusega mitte mingit pistmist, kuna tegemist on siiski "industry mouth piece" inimestega. Mõned on kinni makstud. Mõned ei julge oma tegelikku arvamust välja öelda, kuna see tähendaks publisheri mustanimekirja sattumist võ teatud hüvede kadumist. Mõned on täiesti valed inimesed konkreetset mängužanrit hindama. Mõned teevad oma tööd väga pealiskaudselt. Isegi, kui kõik on aus ja ilus, siis peale hea hinde saamist võib mängutootja vabalt mängule uuenduse välja lasta, mis lisab sinna mikromaksed vms, aga see enam ei kajastu kriitiku poolt antud hindes.
Üsna varsti on The Game Awards tulemas, kus kindlasti (nagu igal varasemal aastal) võidab mõne kategooria mäng, mis seda mitte kuidagi ei vääri. See veebileht peaks olema tühi, kui hinnanguid antaks ausalt reaalsusele rõhudes: https://www.imdb.com/title/tt27907506/awards/
Mina lähtun eelkõige tavaliste mängurite arvamusest ja üldisest pildist, mis tekib, kui mängu kohta infot koguda.
WTF see hindeskaala üldse on , kus 7/10 peetakse päris kehvaks tulemuseks. 6/10 on täielik feil. Võiks ju viiepalline skaala olla või anda hindeid skaala suurusele. Skaala keskel on keskmikud, skaala vasakul on kehvikud ja paremal on head mängud.
|
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
03.12.2025 13:48:00
|
|
|
Pole ju vahet, millise keskmise sa võtad. Kas see on critic score või see on user score. Päeva lõpus sa kasutad statistikat.
See on meie kokkuleppe küsimus. Fakt on see, et kuidagi on vaja üldistada, muidu ei saa võrrelda.
viimati muutis Aeron 03.12.2025 13:48:36, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 13:48:35
|
|
|
| Mis statistikat? Ma valin selle mis mulle meeldib mitte mis teistele meeldib
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.12.2025 13:48:52
|
|
|
| Sellise loogika järgi ei peaks review skoore olemas olema. |
Need võivad olla, aga tobe on nende järgi otsustada, mis mäng sobib mängida ja mis mitte. Ma tavaliselt vaatan YouTube-st kiirelt läbi klikkides "no commentary gameplay" videot, aga mitte liiga palju, et spoliks ja sisuliselt 30-60 sekundiga on selge, kas see on midagi mulle või ei ole, teadmata sealjuures, mis see MC skoor parasjagu on. Ehk siis minimaalselt kellegi teise gameplayd vaadates saan palju parema ja kindlama selguse, kas see mulle meeldib või mitte, erinevalt mingile skoorile toetudes. Nii palju on mänge olnud, mis väga meeldisid, kuid hiljem selgunud, et MC skoor oli 40-60 vahemikus. Võibolla polekski proovinud, sest see loonuks teatud halvad eelarvamused.
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
03.12.2025 13:49:08
|
|
|
Janis, ma ei ootagi , et sa aru saad. See on ok, mine tee tass teed ja võta rahulikult.
| SKG kirjutas: |
| Sellise loogika järgi ei peaks review skoore olemas olema. |
Need võivad olla, aga tobe on nende järgi otsustada, mis mäng sobib mängida ja mis mitte. Ma tavaliselt vaatan YouTube-st kiirelt läbi klikkides "no commentary gameplay" videot, aga mitte liiga palju, et spoliks ja sisuliselt 30-60 sekundiga on selge, kas see on midagi mulle või ei ole, teadmata sealjuures, mis see MC skoor parasjagu on. Ehk siis minimaalselt kellegi teise gameplayd vaadates saan palju parema ja kindlama selguse, kas see mulle meeldib või mitte, erinevalt mingile skoorile toetudes. Nii palju on mänge olnud, mis väga meeldisid, kuid hiljem selgunud, et MC skoor oli 40-60 vahemikus. Võibolla polekski proovinud, sest see loonuks teatud halvad eelarvamused. |
I feel you, ma ise olen tiba põhjalikum, aga suht sama protsess.
Ning mulgi on palju mänge meelepärased, mille review score on kesine (Tropico 4 - 77, Blazerush - 66, grip - 71, phoenix point - 72, prey - 79, system shock 78, king's bounty - 79, evil within 1 ja 2 - 75, lords of the fallen - 68)...
Aga kui me võrdleme sadu mänge, siis isegi kui me need ükskaaval läbi vaatame ja enda osas hinnangu anname, ei ütle see meile enamat, kui et kas meile need mängud meeldivad või mitte.
Suurepärane, kui otsid endale uut platvormi, mida osta.
Mitte nii suurepärane, kui sa üriotad aru saada, kummal platvormil võiks olla "keskmisele" inimesele rohkem kvaliteetset sortimenti.
viimati muutis Aeron 03.12.2025 13:59:51, muudetud 3 korda |
|
   |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
03.12.2025 13:50:52
|
|
|
| Einoh päriselt, tõesti vaatad endale asju selle järgi mis teistele meeldivad?
|
|
   |
172 |
|
| tagasi üles |
|