Nja, kind of makes sense. Varem oli PC ikkagi rohkem PC moodi ja konsooli laadset karpi oma ökosüsteemiga ei olnud.
Nüüd on valve pmt pc ökosüsteemi loonud konsoolilaadse toote ja ilmselt marketib seda ka vastavalt.
Trügib elutuppa, on lihtne kasutada, mängib rohkemaid ja odavamaid mänge. Cant ignore.
Huvitav, mida xbox teeb. Esmalt õnnitles küll, aga tegelt...?
TBH, see Valvei lüke on väga sarnane minu ammuste mõtetega, et Microsoft võiks pmt teha Windowsist nuditud versiooni ja jooksutada seda mingil kokkuleppelisel konfil ning nimetada seda enda konsooliks.
Kõik need miljonid arendusse ja custom silicone on kõik kaheldava väärtusega, maailmas kus kõik x86 peal ja saad päeva lõpuks mingi ühekohalise % võitu efektiivsuses.
Steambox on pmt see asi, aga selle võrra halvem, et see peab olema linuxis, mis on küll ilmselt õhem os, aga ühilduvuse mõttes sakib natuke.
MSi ainuke normaalne lüke oleks teha Microsoft BillBox (GabenCubei kõrvale) ja teha ikkagi ära oma nuditud õhuke windows ja leppida kokku, et xbox hardware on edaspidi minimum konf lihtsalt.
I guess neda 1st party BillBoxid võiks ka olla, aga mitte custom silocne'iga vaid pigem mingi kena väike korpus ja emplaat sarnaselt Valve'ile mõningate lisadega.
Kogu see custom silicone raha parem kulutagu paremale UX/UI-ile ja kui üle jääb, siis toetagu stuudioid, et need mõned süstem sellerid teeks ka. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Kui seni on PC osadeks eelisteks loetud: paindlikkus (upgrade võimalus, riistvara valik), võimsus jms on korraga nagu unustatud teema ja lahja rauaga (2026 mõistes - nõrk GPU, 8GB VRAM, 512GB SSD) ning limiteeritud (võrreldes standard ATX kastiga) konsooli wannabe kast on nüüd okei
Huvitav kui paljud, kes elutuppa Steam Machine ostavad, loobuvad kodus muudest PC-dest, jättes selle ainukeseks arvutiks. _________________ "We're doing the studies to make the proof" - RFK Jr.
See on ilmselt üks paljudest võimalustest mis siin tegelikult olema saab.
Tegelikult ju saab võtta ükskõik millise AMD kaarti ja omale desktopi ehitada.
See, et üks kasti nüüd tehti 90% jaoks sobivaks ja soodsaks, on lihtsalt väike osa suuremast visioonist.
Kind of täpselt nagu ma kunagi arvasin, et MS võiks teha, et nende kast on deafault minimum konf, mis seab lävendi kuhu optimeeritakse ja kõik kes ostavad võimsama, saavad veel parema kogemuse.
Makse sense, et sa platvormi omanikuna tahad esimese hooga defineerida alumise piiri ja anda sellega devidele mingi targeti ja juhtida kasutajate ootusi natuke. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Selle masina oma tükkide hind on Moore's law is dead tüübi hinnangul kuskil 425 €, natuke mõjutavad tariifid ja ketaste/mälude hinnad.
Rohkem on küsimus selles, et kui agressiivne tahab Valve olla. Tema arvates võib hind tulla 450 - 600 € vahel. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Küsimus on selle mis on strateegia. Kui nad sihivad võimalikult suurt install base'i, siis konsoolimaastikul on ajalooliselt ka miinusega asju müüdud.
Valve raha ei tule masina müügist, vaid ökosüsteemist.
Kui seni on PC osadeks eelisteks loetud: paindlikkus (upgrade võimalus, riistvara valik), võimsus jms on korraga nagu unustatud teema ja lahja rauaga (2026 mõistes - nõrk GPU, 8GB VRAM, 512GB SSD) ning limiteeritud (võrreldes standard ATX kastiga) konsooli wannabe kast on nüüd okei
sina oled tavaliselt see, kes jutlustab siin standardiseerituse kasulikkusest ja väikestest kastidest ja piisavast jõudlusest.
nagu öeldud, toore jõu poolest peaks pigem ps5 klassi ulatuma, mis konsooli mõttes on praegune põlvkond. standardne m.2 ssd kettaks, väidetavalt ka so-dimm kuigi sellest vist pole seni pilte olnud.
sukelduja kirjutas:
Ei usu, et see oluliselt alla 1000$ tuleb. Võib-olla isegi 1500. Seda masinat ei saa väga dumpinguga müüa.
1000 on palju pakkuda. 699 arvatakse üsna laialt kõige tõenäolisemaks. sisuliselt ryzen 7500f, mis on 125 raha maksev prose, ja navi 33 - rx7400/rx7600, mis on ütleme 230 raha maksev gpu. 2x8gb mälu on 100 raha. 512 ssd on 40 raha, 2tb on 100 raha. mis see kokku teeb, 500? paarsada raha juurde plate, wifi/bt ja korpuse jaoks ja tulebki 700. olenevalt asjaoludest ja ssd suurusest +-100 raha. valve saab puhtalt mastaabi pealt kindlasti paremad hinnad, nii et seal on neile väike aga healthy kasumimarginaal ka. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 17.11.2025 09:40:04, muudetud 4 korda
Janis...
1. Kui kasutajad ostavad asju Steami poest, siis teenivad
2. Hetkel ei ole, vb tuleb mingi subs tier ka kunagi, midagi nt vabatahtlikku, aga lihtsalt lisa mänge pakkuv _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Janis...
1. Kui kasutajad ostavad asju Steami poest, siis teenivad
2. Hetkel ei ole, vb tuleb mingi subs tier ka kunagi, midagi nt vabatahtlikku, aga lihtsalt lisa mänge pakkuv
Aeron, valve ei hakka mingit hinnaga dumpingut tegema ja mu mäletamist mööda nad seda ütlesid ka. vaata laiemat pilti - see ei ole kinni keeratud kast. piltlikult öeldes ei keela keegi mõnel ettevõttel odavalt neid omale kontorimasinateks osta _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Kui sa miinusega ei müü, siis pole dumping ju. Ei sa sinu avatud kasti pointist aru, mis sa sellega öelda tahad? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 17.11.2025 09:52:17, muudetud 1 kord
sina oled tavaliselt see, kes jutlustab siin standardiseerituse kasulikkusest ja väikestest kastidest ja piisavast jõudlusest.
nagu öeldud, toore jõu poolest peaks pigem ps5 klassi ulatuma, mis konsooli mõttes on praegune põlvkond. standardne m.2 ssd kettaks, väidetavalt ka so-dimm kuigi sellest vist pole seni pilte olnud.
sukelduja kirjutas:
Ei usu, et see oluliselt alla 1000$ tuleb. Võib-olla isegi 1500. Seda masinat ei saa väga dumpinguga müüa.
1000 on palju pakkuda. 699 arvatakse üsna laialt kõige tõenäolisemaks. sisuliselt ryzen 7500f, mis on 125 raha maksev prose, ja navi 33 - rx7400/rx7600, mis on ütleme 230 raha maksev gpu. 2x8gb mälu on 100 raha. 512 ssd on 40 raha, 2tb on 100 raha. mis see kokku teeb, 500? paarsada raha juurde plate, wifi/bt ja korpuse jaoks ja tulebki 700. olenevalt asjaoludest ja ssd suurusest +-100 raha. valve saab puhtalt mastaabi pealt kindlasti paremad hinnad, nii et seal on neile väike aga healthy kasumimarginaal ka.
Kõige odavama võimaliku mälu, SSD, jahutuse ja toite panemine kipub olema suht kahtlane plaan pikas perspektiivis.
Janis,425 ja 600 vahel on pea 50% ruumi.
Moor's law is dead on päris palju aastaid neid hinnanguid teinud ja ma arvan, et tema mõtteviisi võib üsna tõsiselt võtta.
Aga muidugi on see kõik endiselt spekulatsioon ja eks näis, mis Valve strateegia saab olema, aga tükkide odava omahinna tõttu nad saavad SOOVI KORRAL olla üsna agressiivsed oma hinna osas. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Janis, Neil ei olnud mingit retsi arendust ja kui nad saavad inimesed Steami kasutama, siis teenivad iga ostu pealt ca 30%.
Kui neil raud tuleb 425ga kätte, siis 499 müüa või 599-ga kui nad tunnevad, et võiks rohkem kätte jääda või marketing kulusid katta, ei oleks probleem.
Tariifid võivad hinna üles ajada ja mälude hinnad, aga eks näis.
Ma loodan ise, et hind jääb 500-700 vahele. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 17.11.2025 15:44:17, muudetud 1 kord
Sul vist miskit segi läinud, siin on pidevalt paindlikkust ja võimust PC eelisteks loetud. Sel karbil on mõlemad limiteeritud. Juba väljatuleku hetkel on spec vananenud.
PS5 tundub alusetult optimistlik. 1080p kast, mis saab olema Series S kanti tundub realistlikum. Praegune põlvkond algas, selleks hetkeks kui Steam Machine välja tuleb, 5 ja pool aastat tagasi. _________________ "We're doing the studies to make the proof" - RFK Jr.
SKG, sisuliselt nõus, prakiliselt, konsoolinud on time and time again tõestanud, et visuaalid ei ole NII olulised.
PS4 level visuals olid juba kind of good enough, ps5 andis kenasti juurde, aga nt ps5 pro enam eriti mitte.
Steam machine on keskmisele gamerile good enough. Ei midagi erilist, lihtsalt gets the job done ning teised asjaolud hakkavad rohkem rolli mängima. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
...
Steam machine on keskmisele gamerile good enough. Ei midagi erilist, lihtsalt gets the job done ning teised asjaolud hakkavad rohkem rolli mängima.
Olen selle väitega päri, nii ongi _________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.