|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Millist panka eelistad? |
| Swedbank |
|
32% |
[ 19 ] |
| SEB Pank |
|
22% |
[ 13 ] |
| LHV |
|
32% |
[ 19 ] |
| Luminor |
|
1% |
[ 1 ] |
| Coop |
|
5% |
[ 3 ] |
| Holm Bank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Bigbank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Inbank |
|
0% |
[ 0 ] |
| Mõni muu pank |
|
5% |
[ 3 ] |
|
| hääli kokku : 58 |
|
| autor |
|
Sold OUT
no credit

|
08.11.2025 16:11:51
|
|
|
Mitte hoiupank vaid hoiukassa
Mul just tuli swedis teade, et olen 27a klient olnud. Ei mäleta, et 1998 oleks mingit ulme viivitust olnud kaardiga makstes, vb kuskil maapiirkondades kus oli analoogliinid vms. Linnades vast olid terminalid mingis osas püsiühenduste taga äkki
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
08.11.2025 16:16:54
|
|
|
Huvitav, ma olen usin kaardiga maksja, aga seda passinumbri kirjapanekut ma küll ei mäleta. Olen päris kindel, et ma ei kandnud kaasaski passi igapäevaselt, niiet see ei oleks saanud kuidagi toimida.
Küll ma mäletan pikka aega korda, et tšekile pidi allkirja andma, igas kassas oli pastakas puldi kõrval. Ja ma olen alati imestanud, et mis turvalisust see allkiri andis, sest mul sisuliselt ei ole standardset allkirja, see krõnks tuleb iga kord isemoodi välja. Ükskord ma kirjutasin hajameelsusest hoopis ühe root kasutaja parooli selle kviitungi peale allkirja asemel See oli küll tülikas, mis sest et keegi poleks ära arvanud misasi see on.
| Sold OUT kirjutas: |
Mitte hoiupank vaid hoiukassa
|
Sovetiajal olid hoiukassad, aga juba 1988 organiseeriti need asutuseks "Eesti Vabariiklik Hoiupank", millest sai hiljem Eesti Hoiupank. Mille võttis üle Hansapank, mille võttis üle Swed.
viimati muutis netcat 08.11.2025 16:26:31, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
0 :: |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.11.2025 16:22:45
|
|
|
| Aa jah, see allkiri veel ka. Aga minu mäletamist mööda küsiti passi. Võib-olla selle koha pealt eksin, et passi number kirja pandi. Ma ise tol ajal kaardiga maksmist vältisin, sulas oli mugavam ja kiirem.
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
08.11.2025 16:29:41
|
|
|
Mul läks see sulas maksmise tuhin üle kui kohalikus nurgapoes sõimati leiba ostes ühel korral nägu täis, et liiga suure rahaga maksan (no olin just palga kätte saanud, kuskohast ma pidin neid väiksemaid rahatähti võtma?) ja teisel korral, kui ma seda meeles pidasin ja mõtlesin, et viin neile siis vahetusraha ja tegin kodus mündipurgi tühjaks, siis sõimati jälle et pidi mu münte lugema.
Selle peale läks mul kops üle maksa ja rohkem ma seal poes ei käinud enne kui seal sai kaardimakseid tegema hakata.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
08.11.2025 18:37:25
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Ma seda kliendiks saamise protsessi isegi mäletan. Aasta võis olla siis 1996-1997.
Nagu ikka astusid kontosisse sisse ja tehti vajalikud toimingud ning anti pangakaart. Sissemakseid sai teha ainult kontoris sulas, automaate juba oli ehk välja võtta sai automaadist ka. Poes kaardimaksed olid... noh kõik vihastasid kui keegi ees kaardiga maksis kuna alustuseks helistati vist 2400bps analoogmodemiga panka, siis küsiti passi ja pandi passi number kviitungile kirja. Ühesõnaga kalendriga võis mõõta seda kaardimaksele kulunud aega
Netipanka ei mäleta kas tol ajal ei olnud või ei osanud küsida kuna netile ligipääsu väga polnud.
Kuskil 1999-2000 kanti sai netipanga leping ka tehtud. Tänapäeva mõistes koomiline, aga omamoodi isegi tolle aja kohta turvaline, et anti mitu A4 lehte ühekordsete koodidega. Kui ükskord need koodid otsa said ja läksin uusi küsima, siis anti juba see krediitkaardi suurune kaart kust lihtsalt igal sisselogimisel randomiga mingit koodi küsiti.
Veel hiljem tuli PIN kalkulaator |
Oi-oi, nüüd tegid mu mäletamiste Pandora laeka ka lahti.
Jaa, olid ajad. Palivere nimelises asulas oli 2 (kaks) pangakontorit. Täna pole isegi sularahaautomaate.
Hoiupanga kontor oli üks. Üks suht vahva minuealine kutt oli seal asjapulgaks ja käis mööda ettevõtteid omale klientuuri moosimas. No ja eks ta sai ka. Ja eks suurem osa tööandjaist oli ka huvitatud, et palga maksmine sulas otsa saaks. Mitte kõigi huvi muidugi.
Too ja tassi seda sulli, keegi ei kujuta seda endale enam ette.
Teine huvitav hetk oli Hansa- ja Hoiupanga liitumine, nimetame seda nii hetkel.
Üks lapsesuu meedias ütles kunagi välja peale seda liitumisprotsessi, et on päris kliendid, need Hansapanga omad, ja siis need teised, st. Hoiupanga omad. Kontonumbri järgi oli lihtne vahet teha ka, isegi, kui kaardid asjad juba ühtemoodi olid.
Kas sellist vahetegemist Swedbänki ajal ka oli/on, ei tea kosta, meie teed läksid enne lahku.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.11.2025 19:01:53
|
|
|
Kas keegi mäletab, et kaardiga makstes tuli allkiri kviitungile anda?
|
|
| Kommentaarid: 741 loe/lisa |
   |
559 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.11.2025 19:03:23
|
|
|
Ma olen kuldklient. Konto nr algas 11 enne IBANi.
Ei teagi kas oleks veel vingem klient kui konto nr oleks 22 alanud.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
08.11.2025 19:08:57
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
Kas keegi mäletab, et kaardiga makstes tuli allkiri kviitungile anda?  |
Väga ähmaselt meenub, et oli selline värk, samuti sealt 199x kandist midagi.
Kas alati, ei meenu. Ilmselt mitte, ehk sõltus summast, mida arveldada vaja oli?
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.11.2025 19:10:29
|
|
|
| Alati oli vaja.
|
|
| Kommentaarid: 741 loe/lisa |
   |
559 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
08.11.2025 19:10:56
|
|
|
Ma olen kuldklient. Konto nr algas 11 enne IBANi.
Ei teagi kas oleks veel vingem klient kui konto nr oleks 22 alanud. |
Mul algab, aga mis see annab?
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 229 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.11.2025 19:44:19
|
|
|
Etz, see avrn post.
Swedi või omal ajal hansapanga kontod algasid 22. Hoiupanga omad 11.
Ma selleks misiganes kliendiks(võtmeklient?) sain küll miski 2003 vms. kanti, aga ei mäleta et mind kuidagi teistmoodi oleks koheldud.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
08.11.2025 20:18:35
|
|
|
Mul algab 10. Kunagise Ühispanga konto, mis SEB omaks sai.
_________________ Osta auto ära |
|
| Kommentaarid: 890 loe/lisa |
   |
669 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
08.11.2025 20:21:20
|
|
|
| avrn kirjutas: |
| Betamax kirjutas: |
Kas keegi mäletab, et kaardiga makstes tuli allkiri kviitungile anda?  |
Väga ähmaselt meenub, et oli selline värk, samuti sealt 199x kandist midagi.
Kas alati, ei meenu. Ilmselt mitte, ehk sõltus summast, mida arveldada vaja oli? |
Suuremate summade puhul kontrolliti dokumenti ja kirjutati dokumendi number ka tšeki peale.
|
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
113 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
08.11.2025 20:42:11
|
|
|
Etz, see avrn post.
Swedi või omal ajal hansapanga kontod algasid 22. Hoiupanga omad 11.
Ma selleks misiganes kliendiks(võtmeklient?) sain küll miski 2003 vms. kanti, aga ei mäleta et mind kuidagi teistmoodi oleks koheldud. |
Mul ka 22.
Kuldklient on igaüks nt. kes teenib 1.5k ja on võtnud kodulaenu
Kuldkliendiks saad, kui:
Sinu keskmine aastane netosissetulek on vähemalt 2200 € kuus või
Sul on finantsvarasid üle 50 000 € või
Sul on Swedbankis kodulaen ning igakuine laekumine Swedbanki arvelduskontole vähemalt 1500 € kuus.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
08.11.2025 22:56:22
|
|
|
Kas keegi mäletab, et kaardiga makstes oli ka miinimum summa nõue? Mõnes kohas
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
09.11.2025 01:23:27
|
|
|
Vene ajal ka miski Hoiupank oli. Mina olin sel ajal veel liiga noor, et midagi pangas hoiustada.
Aga kuidas need toimisid? Internetti ju polnud, kas siis sai raha välja võtta ainult samas kontoris kus sissemakse tegid? Või kuidas nad seda saldot sünkroniseerisid? |
Saldokaart oli selles sinu nö kodukontoris. Seal olid kõik su tehingud kirjas ja kontojääk peale tehingut. Ega peale sularaha sisse-välkamakse midagi suurt teha ei saanudki. Pankadevahelised ülekanded olid muidu ka, eraldi seerianumbritega plankettidel ja puha.
Hoiustele intressi arvutati pmst sulle käsitsi igal aastal peale aastavahetust.
80-ndate lõpus olid juba Robotroni masinad kasutusel mis arvutustega veidi aitasid. Seda siis nö Hoiukassa peakontorites. Väiksemates kohtades käis kõik arvelaua ja kalkulaatoriga või tehti arvutused peakontoris.
Peale rahareformi suleti päris palju väikseid Hoiupanga harukontoreid mis asusid postkontoritega samades ruumides ja jagasid samu töötajaid.
Töötajad olid teinekord mitmes kohas tööl, mäletan et korra tuli rahareformi aegu kellelegi kuhugi lauta järele minna, töötas seal lisaks lüpsjana.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |