praegune kellaaeg 30.10.2025 19:26:53
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
jnt
HV Guru

|
27.10.2025 21:20:01
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Serial port isegi olemas Mida selle otsa siis ehitada plaanid? |
Serial'i ei ole. Mõtled ehk VGA'd? Emaplaadil võib-olla on COM pordi header, ei oska praegu peast öelda.
Hetkel on tal 3 ülesannet:
* Network storage üle SMB ja FTP
* Ühe kaamera jälgimine ja salvestamine, kui midagi tuvastab
* Meedia. iGPU abil HW transcode'imine toimetab ka väga edukalt!
Sisuliselt jäi lihtsalt kahe kettaga Syno oma 3TB ketastega väikeseks ja valik oli siis kalli raha eest mingi ägedam Syno võtta, või... ise masin ehitada.
| Dirty Harry kirjutas: |
| Kas 11 aastat vana raud oma energiakuluga on ka mõistlik variant, eks see oleneb juba peakujust. Kui mõned aastad edasi minna, siis paistavad juba Ryzenid ning nendega 5+ aastat vanu kaste saab üsna soodsalt, watt ja võimsus on rohkem parlanksis. |
Mis seal niiväga seda voolu tarbib? Kettad. Ülejäänud seisab suuresti niisama ja voolu eriliselt ei tarbi. Ega see mingi 386 pole, kui veel idle mode'i ei olnud/ei kasutatud op süsteemi poolt... Ja mingit Seti@Home'i või CPU peal bitcoin'i kaevandamist ma ka ei tee.
| taavi kirjutas: |
See meigib ainult siis senssi, kui kast juba nurgas vedeles.
Kui ei tea, mida jooksutada, siis on watte ja vanust üleliia. Kui juba jooksutada, siis on uuem raud igast ägedate featuuridega.
Aga mis kriitik ka mina olen, mul jookseb kõik siiamaani ds1815+ peal. Katsetamiseks on kahe 18 tuumaga e5 v4 xeoniga kast. See tõmbab laelambi tõmmuks, kui täiega laulab. |
Koguhind tuli ~200€, millest kettad olid 180€. Seega võib vast öelda küll, et "kast vedeles nurgas".
| degrass kirjutas: |
11a ei ole üldse nii vana. Ma oma kirjutusmasinaid pigem ei maini.
Uhke võrgukapp 12 punkti minu poolt  |
Tänud!
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
| tagasi üles |
|
 |
commer
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
27.10.2025 22:36:42
|
|
|
Switch on väga mehine. Mis kõik sealt läbi jookseb ka?
Korralik kontrast minuga. Mul on tilluke, 4-pordine 10gbit, mis katab täpselt minu vajadused ära, aga raud kuhu jookseb on suht high-end.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
| tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
30.10.2025 12:22:47
|
|
|
commer, kui keegi tahab vahetada prosesid, siis võiks kaaluda. Kui läheksin praegu lihtsalt ebay'sse ja ostaks odavaima, maksaks see rohkem kui 2x ülejäänud arvuti hinda. (kettaid arvestamata)
Kui peaks juhuslikult näppu jääma, hoian mõtet kuklas.
TDP vahe peaks eelkõige välja tulema siis, kui asi koormust saab, eks? Seega vaikselt tiksudes ei tohiks liialt vahet olla ka voolutarbes.
Ma teisest otsast vaatasin, et kõige "ägedam" prose, mida saaks masinasse panna oleks Intel® Xeon® Processor E3-1286 v3. Saaks ECC mälu kasutada ja CPU ning iGPU suudab 100MHz kõrgemale minna.
Hmm... äkki peaks ühe odava voolutarbe mõõtja masinale vahele panema. Oleks põnev jälgida.
Kristoferr, midagi põnevat väga sealt läbi ei jookse. Kui korterile täis-remondi tegin, siis lasin võrgupesasid igale poole laduda ja nii on korteri peale 22 pesa. Trepikoja kilbist tuleb 2 cat'i mul kappi ja ma peaks need ka viisakalt patch paneeli ära panema. (paneelil 23-24 augud hetkel tühjad nende jaoks - juhtmeotsad on hetkel otse seadmetes, mis on tegelikult ikka väga kole)
Aga sees jookseb lihtne internet, natuke jellyfin meediat ja see väike lisa-switch tekitab PoE pesasid, et kaameratele saaks ka voolu anda.
Switch on pärit sõbra kaudu, kui kuskil switch'e jmt tehnikat utiliseeriti - igati korras pill, aga piisavalt vana ja ettevõte tegi upgrade'i, seega tuli mulle utiliseerimiseks. Tore manageeritav switch, aga ei midagi fäänsit - kõigest 1Gb/s pordid kõik.
EDIT:
Siinsest vestlusest ajendatuna vaatasin Proxmox'i CPU scheduler seaded ka üle. Default on "performance", ehk siis mu prose kiirus oli pidevalt vahemikus 3.6 - 4.0 GHz.
Muutsin selle ära "schedutil" peale, mis lubab prose tuumadel minna alla kuni 800MHz peale. Natuke silmaga monitoorisin ka, toimib.
See teoreetiline/ainult sünteetiliselt tuvastatav jõudluse kadu, mis võib ramp-up latentsusega seotud olla, on täiesti ebaoluline mu kodustes tingimustes.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
30.10.2025 13:06:37
|
|
|
| Kõige õigem oleks ikka oma räki voolutarve ära mõõta, siis saad teada, kas palju või vähe. IT kola tarvet ei maksa alahinnata, mul on see eranditult ööpäevas kõige suurem, kui küte kõrvale jätta. Isegi veepaagi soojendamine võtab vähem. IT kola kokku imeb ööpäevas 3.3kWh, ehk 137,5w. Kuus läheb seega ca 100kWh. Millaski pidasin Synology kõrval HPE Microserverit plaaniga sellest uus syno asendus teha. See tõmbas synost 2x rohkem voolu, ehk siis 30w vs 60w ja oli tagasihoidliku celeron prosega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|