Mina küll vahet ei teinud ja kui poleks teist kõrval, kas üldse saaks aru... vabalt oleks võinud pildi all ära vahetada nimed ja enamus oleks kaasa targutanud, et OLED on parem kuigi vaatasid miniLEDi.
Jaa-aga sa vaatad seda oma praeguselt ekraanilt ju.
Meenutab neid 100k helitehnika "demo" videoid - omg mu 10€ aliexpress kõrvaklapid tõesti elavad nüüd.
Teine teema on Sonyl on Google soft vs LG ikka oma enda käkerdisega, näiteks peab meie kanalite äpi kaudu vaatamiseks mingi muu seade olema.
Ainult siis, kui Teliafänn oled. Teiste operaatorite äpid LG-l olemas.
BA79 kirjutas:
järgmine telekas tuleb kas 75" või siis juba projektor seinale, kui rahakott võimaldab. 100+" telekat ostma ei hakka. Energiakulu läheb liiga suureks ja 2. korrusele eramajas on sellist tülikas tõsta.
Milleks taandarengut teha? Energiakulu ei ole 100" telekal tavapäraselt suurem kui projektoril (HDR režiimis natuke on), aga pilt on palju parem. _________________ Müüa talverattad - 195/65 R15 lamellid + 5x110 veljed
M: 185/65 R15 naastrehvid Hankook (mustrit ~7 mm, 150€)
M: 215/65 R16 Sava naastrehvid Subaru valuvelgedel (~8 mm mustrit, 250€)
Ei, miks? Mina olen Philips 65" OLED 809 omanik ning mitte Telia äpi tõttu vaid seetõttu, et opsüsteemiks on Google TV ja teleril on sisseehitatud Ambilight, mida LG jt. ei paku.
Selle mudeli LG OLED-EX paneel on vägagi kvaliteetse ja hea pildiga, eelmine OLED teler oli samuti LG paneeliga Philipsi toodang ning aastakäigu vahe on 5 aastat.
Kõige suurem vahe mida tunneb on see, et päeval kui päike paistab tuppa ja kardinad ei ole ees on pilt väga hästi näha. Valgustasakaal on samuti korraliku hüppe teinud, hämarates stseenides Dolby HDRiga ei vaju pilt pimedusse.
Ja nii tundub projektori baasil ka lihtsam olema TV setupi tegemine. OK, projektori puhul vaja siis digiboksi/HDMI väljundiga arvutit vms seadet sest telekatel väljundit pole, aga digiboksid ei võta palju voolu. Lisame juurde aktiivkõlarid või heliriba siis isegi sellise kombo korral peaks voolutarbimine madalam olema, kui 100" ja suurema diagonaaliga teleril.
Mul teisel korrusel paraku on nii, et elutuppa viiva koridori laius on ca 1m. Otse 90 kraadi välja keerata ei saa, on koridori lõpus. Ja kukkumisvastane trepipiire ees, st peaks teleka üle piirde tõstma (muudab asja keeruliseks). Mul on muidugi olemas trepi juures läbikäimise võimalus läbi kahe toa (saab ringiga elutuppa), aga on küsitav, kas ca 2,5m pikkune ja ligi 1,5m kõrgune pakend mahub ka sealt välja keerama. Kui TV kaalub oma ca 60kg ja koos pakendiga kusagil 70kg siis on üsna tülikas sellist üles tõsta. Kraana/tõstukiga läbi 2. korruse akna tundub juba jabur olevat, mis tähendab ka lisakulu tõstuki rentimise korral. Ma sain 65" koos pakendiga nibin nabin normaalselt ülesse. Oleks telekas lahtivõetav/kokkupandav nagu 200x180 metallvoodi, mis tarniti osadena, et magamistoas panin kokku, oleks lihtsam, aga noh TV pole Lego...
Projektoritest. Ma pole selle ala spets, aga numbreid oskan lugeda. https://ee.hisense.com/tooted/lasertelerid/all-laser/nutikad-miniprojektorid/PROJECTOR-C2-HSN/p/000000000020015329 180W max võimsus. Isegi kui TV pildiga selline projektor ei konkureeri (ei vaidle, pole asjatundja), siis voolutarbimise osas on päris hea alternatiiv 450w vooluõgardile. 2x10w heli tundub olevat muidugi nõrk, aga selle mure saab lihtsalt ära lahendada.
Zonerman, OK. Noh ilmselt piirdun järgmise teleka valikul 75" diagonaaliga. Suuremat vast pole vaja enam. Selleks ajaks kui mu praegune 65" (65UQ79003LA) läheb väljavahetamisele, on tehnoloogia vast edasi arenenud ja suuremad ekraanid ka odavamad (Hind on minu jaoks määrav).
viimati muutis BA79 17.10.2025 23:27:12, muudetud 1 kord
Mina küll vahet ei teinud ja kui poleks teist kõrval, kas üldse saaks aru... vabalt oleks võinud pildi all ära vahetada nimed ja enamus oleks kaasa targutanud, et OLED on parem kuigi vaatasid miniLEDi.
Jaa-aga sa vaatad seda oma praeguselt ekraanilt ju.
Meenutab neid 100k helitehnika "demo" videoid - omg mu 10€ aliexpress kõrvaklapid tõesti elavad nüüd.
Kle. Mul on OLED kodus, viimased 5.a. Tean mida OLED pakub või õigemini pakkus. Ajad on muutunud.
Täna käisin poes ja vahtisin neid 65" OLED ja QLEDe kõrvuti. No teeb vahet natuke, kui on mingi must asi ekraanil. Samas mind jällegi häirib see, et OLED'ga kaob ära detailsus. Liiga pime. LED näitab ka tumeda tooni puhul detaile.
Ma ei ole kunagi olnud pixel peeper, et värvid peavad 100% õiged olema. Ma tahan, et värvid oleks piisavalt tõetruud, et see ei häiriks. Pilt peab olema piisavalt ere, et näeks detaile. Samas pilt ei tohi olla ka tumedates tseenides hall. Nagu vanemate LEDidega oli. Tänapäeval suudavad enamik LED'e näidata minu jaoks rahuldatavat tumedat tooni. Ainuke mis mind häirib on blooming. Et kui valge objekti ümber on halo. See on probleemiks odavamatel LED'del praegugi, kuid kallimat puhul ei ole seda enam.
Seega hakkan vaikselt eelistama LEDi ja nende suurmat bang-for-buck suhet. Eriti kui vaadata 98" suuruseid. Odavaim OLED on vist 17k!
viimati muutis Viilutaja 17.10.2025 23:29:32, muudetud 1 kord
Inspiro, väide oli ju see, et LG-l on meie kanalite äpi kaudu vaatamiseks lisaseadet vaja.
Ambilighti pole Sonyl ka. Alla 100€ saab Govee tootega sarnase asja tekitada.
BA79, ma võrdlesin projektori voolutarbega, mis on sellisel projektoril, mida ei pea kottpimedas kasutama, keskmiselt 330-350W.
Teleril on see 450W (näiteks Hisense 100U8k on 350W) maksimaalne tarbimine ehk kangemas HDR režiimis või muidu 100% taustvalguse juures, mida tihti ei kasuta. Tavarežiimis alla 200W.
Projektoriga saab eredust vähendada ainult pimedas.
Hisense C2 tundub huvitav asi. Kui eesmärk on ainult pimedas kasutada, siis võib isegi täitsa normaalne pilt olla. Lambivalgel või pilves ilmaga päevavalgel vaatamiseks on vaja 2x eredamat (sellest ka 2x voolutarve).
Ruumiprobleem on iseasi, sellega läheb tõesti keeruliseks.
98" puutetundlikke telekaid, mis koos pakendiga ~120-130 kg kaaluvad, vedasime 2. korrusele viie mehega. Õnneks olid vähemalt trepid ja uksed laiad.
Sellise voolutarve on muide 207 W (tootja andmetel). _________________ Müüa talverattad - 195/65 R15 lamellid + 5x110 veljed
Minu 65" C9 OLED peak on vist 250W. Kui kõige eredamas olekus. Mis on rohkem kui 98" LED'l keskmises SDR olekus ~200W. Peak on vist neil seal 350W kandis. Pole hullu, sest selliselt nagunii ei tarbiks. No isegi kui maksad aastas 35€ rohkem. 12 kuu peale jaotatuna ei saa sellest arugi.
Täielik BS. Tarbimisühiskonna suunitlus. Tegelikult sul ei ole vaja uut telerit osta.
Mul on 47" ja ma peaksin vaatama seda vähem kui kahe meetri kauguselt? Ei mõtlegi. _________________
von Wu, OK, kujutan ette seda vaeva siis.
Ma vaatangi telekat pigem punktvalgustusega poolhämaras. Eks projektoriga on päise päeva ajal keerulisem, aga nagu selle Hisense promopiltidelt näha on siis saab siiski erinevates tingimustes kasutada. Kui ei eksi siis tumedale ekraanile kuvatuna on tulemus parem.
Üks oluline asi, millega projektori puhul peab arvestama, on müra (jahutuse oma). Teler on vaikne.
Promopilte ei tasu kunagi tõe pähe võtta.
Projektorite teema on tegelikult see: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=497182&highlight=
Jätkame siin telekatega _________________ Müüa talverattad - 195/65 R15 lamellid + 5x110 veljed
Täielik BS. Tarbimisühiskonna suunitlus. Tegelikult sul ei ole vaja uut telerit osta.
Mul on 47" ja ma peaksin vaatama seda vähem kui kahe meetri kauguselt? Ei mõtlegi.
Vaatan 65" 1.8-2m pealt ja võiks vabalt suurem olla.
Mul on 47" ja ma peaksin vaatama seda vähem kui kahe meetri kauguselt? Ei mõtlegi.
Artikkel räägib, siis selle taga on teaduslik seletus, mis on loogiline, mitte BS.
Teadus selleks et öelda kui kaugelt keegi peaks telerit vaatama? Wtf!?
Sa oled ajupestud kui hakkad sellist juttu propageerima. Mis kuradi pärast peaks üldse keegi ekraani vahtima!? _________________
Artikkel räägib, siis selle taga on teaduslik seletus, mis on loogiline, mitte BS.
Sa oled ajupestud kui hakkad sellist juttu propageerima. Mis kuradi pärast peaks üldse keegi ekraani vahtima!?
Loe nüüd rahulikult läbi, seal ju selgelt põhjendatud, kuidas need kaugused arvestatud on, ei ole suvaliselt võetud. _________________ Gamertag: SKGXB | PSN: SKGPS
Müüa: Xbox 360 S 4GB (UUS) Müüa: Xbox 360 S 250GB (UUS)
Inimesed tajuvad nähtut sh suurusi erinevalt. Suuremaga harjub ära. Aga seni,kuni pole proovinud või pole majanduslikult võimalik, saab ka palju kehvemates tingimustes hakkama.
Veel 15 aastat tagasi oli mul 29" 4:3 Panasonic CRT (Kineskoop), aga telekas oli siis diivanile oluliselt lähemal.
Uskumatu tegelikult, et esimene värviteler, mille 90-ndate keskpaiku omale ostsime oli 21" 4:3 kuvasuhtega "Sharp" ja sellega sai liikuvat pilti vaadatud umbes 2,5x4m suuruses toas.
Subjektiivne värk. Kui vaatajat ei huvita, mis toimub kaadri äärtes, siis keskkohta võib ka 300 tollise pealt meetri kauguselt vaadata Silma fookust arvestades on midagi ikka teadusega ka seletatav, kui vaatajat huvitab pilt terves ulatuses.
Ma olen lähedalt vaadanud ja tundub, et pikslid ikkagi "ujuvad" (loe: muudavad värvi liiga tihti) ehk siis teatud distantsist alates ikkagi on piir, millest edasi on pilt tegelikult päris rõve. Vaatamate sellele, et sisu on nt Full HD 1920x1080 formaadis. Mida suurema diagonaaliga paneel, seda rohkem "ujuvad" sest piksleid on rohkem.
Optimaalne kaugus seega siiski on oluline, aga see on väga individuaalne sest ühe jaoks on optimaalne nt 2 meetrit, teise jaoks 3,5m.
Sa oled ajupestud kui hakkad sellist juttu propageerima. Mis kuradi pärast peaks üldse keegi ekraani vahtima!?
Nõustun. Kuidas kurat sellist asja teaduslikult üldse määrata saab, next level uhhuu teema
Teisest nurgast võttes, kui ei tunne vajadust ja soovi ning oled 47" peal kasvõi 4m pealt, siis raha hoiad ka kokku sellega
Aga elu on liiga lühike, et mitte võimaluse korral proovida paremat, mida tehnoloogia pakub muidugi mõistuse piires kulutades. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Pole aega ega pole oluline ka. See pole standard, vaid kellegi soovitus.
Ma soovitan üht, sa teist.
Polegi keegi öelnud, et see on standard, aga sel soovitusel on teaduslik ja loogiline põhi all. Ei ole suvaline soovitus. _________________ Gamertag: SKGXB | PSN: SKGPS
Müüa: Xbox 360 S 4GB (UUS) Müüa: Xbox 360 S 250GB (UUS)
Kui tahad pildi max teravuse ära näha siis 1080 pildiga on kirvereegel 25" telekat vaatekauguse meetri kohta, UHD puhul 50" meetrile. Kui on tele väiksem võib sinna ka hõredama reso sisse lasta. Kui kõigest kama siis valid nagu mööblit, milline meeldib. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
TV on meelelahutseks. Ma tahan, et see mul meeltlahutaks. Sina võid vist raadiole üle minna. Mul savi.
Milleks üldse kinod on? Paneks ka sinna väikese teleri saali ette, sinusugused võivad siis rahumeeli kõige viimasesse ritta kobida.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.