Ma hoian silma peal sellel Sony Bravia 8 II K-65XR8M2 (suuremat ekraani ei vaja, kuna vaatekaugus ei ole nii suur). Vaatasin HDTV viimase telerite pimetesti ära ja lisaks ka plussid ja miinused teiste samaväärsetega, siis minu kasutuseks see sobis ja võitis ka pimetesti kõik kategooriad kokku punktidega.
See oleks esimene Sony telekas ka mul üldse. Varem ei saanud kaaluda, kuna puudus DV tugi neil aga nüüd olemas. Kohe ei plaani oma truud C1 veel välja vahetada aga jälgin Sony hindasid va tuleb mingi kampaania _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
LG OLED asemele võtta mingi Thomson või Hisense non-OLED Ei tundu hea plaan
See 3500 nit peak on samuti vähemteadliku ostja meelitamiseks. Igapäevakasutamiseks on juba 1000 nit liiga ere. _________________ Uued Lenovo sülearvutid:www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com
Eks see sõltub, kas on oluline kvantiteet või kvaliteet.
Endal teine OLED järjest ja ei kujutaks küll ette ühegi teise tehnolooogia peale tagasi minekut...
65" LG C9 kaalub 33,88 kg, 100" Thomson kaalub erinevatel andmetel 45,67 - 46,2 kg
Kel suurushullustus, seda kvaliteet ei huvita. Siiski on odava 100" teleri pilt parem kui kordades kallimal projektoril. _________________ Müüa igasugu asju
Pilt on piisavalt hea tänapäeval kõigil uutel telekatel värvi mõttes. OLED on ainult siis üle kui täiuslikku musta soovid taga ajada.
Kui palju sa kinos olla jälgid värve või tooni. Ma ütleks, et kõikides kinodes on pilt pask vs OLED, kuid see ei huvita sellel hetkel. Kogu elamus on parem kuna pilt on suur ja heli võimas.
kusjuures, olles harjunud filme-sarju oled telekast vaatama, siis kinoekraanid häirivad küll. madal kontrast, paljuski tuhmid värvid, enamikus kinodes tundub, et pole pilti väga hästi paika väänatud ka (või on ette nähtud "ekraani kujuga" pilt olla).
heli kvaliteedi koha pealt ma parem sõna ei võta, sest elevant on kõrva peale astunud aga väga vali heli ja see pagana jutu vaiksem kui muud helid olemine on kinos päris tüütu vahel. olen isegi käniud küsimas-rääkimas, et veidi vali pole heli või? asisemad vastused on suht ühesed olnud - fikseeritud etteantud tasemel.
suur pilt ja võimas heli on argumendid aga see on hoopis teisest kategooriast kui kvaliteet. ja ma ei ole kindel, et 100" vs 65" sellise mastaabivõrdluse välja kannab _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Kui palju sa kinos olla jälgid värve või tooni. Ma ütleks, et kõikides kinodes on pilt pask vs OLED, kuid see ei huvita sellel hetkel. Kogu elamus on parem kuna pilt on suur ja heli võimas.
Peale OLED omamist enam kinos polegi saanud elamust - pilt on tuhm ja väreleb, värvid paigast ära, subtiitrid segavad filmi vaatamist
Kui kodus üle keskmise surround helisüsteem, siis saab ka hea helielamuse.
Valides 65" OLED vs 100" xxxLED vahel, siis valiksin kindlasti esimese. Oleks võrdlus 40" vs 100", siis pigem teise.
Antud juhul ise paneks 3000€ uue korraliku 5.1 helisüsteemi alla, kui seda veel ei ole. _________________ Uued Lenovo sülearvutid:www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com
See on umbes sama küsimus ,et mille poolest uus auto on parem kui 4-5 aastat vana
Areng on see vastus. Paneelide areng läheb edasi ja ka paremaks. c1 oli omal ajal suht hea ja hind ka ok. Ma siis ei ostnud G seeriat veel, sest ootasin suuremat hüpet arengus. Tuligi vist G4 oli, kus on MLA aga nüüd ka see kaob ära, sest leiti parem viis ekraani tehnoloogiaks.
Sony kasutab QD-OLED tehnoloogiat vs LG. Mul on praegu juba arvuti monitor samal tehnologial QD-OLED ja väga hea on.
Teine teema on Sonyl on Google soft vs LG ikka oma enda käkerdisega, näiteks peab meie kanalite äpi kaudu vaatamiseks mingi muu seade olema. Aga pildi osas on edasiminek c1'ga võrreldes ikka kolossaalne. Seda igas mõttes nii heledus, kui ka värvid ja toonid. Kuna olen väga nõudlik filmivaataja (kodukino endal), siis ka ei tee järelandmisi pildis. Seda tegelt ka suuremalt jaolt arvutiga ka. Olgu või mitte kõige võimsam videokaart aga ekraan ehk kuvar peab olema hea, muidu pointless kallist sisendit soetada.
Mis puutub erkaani suurusesse, siis jah suurem on eelis aga minu vaatamiskohas konkreetselt ei saa nii suurt osta. Kael ja silmad jääksid haigeks. 77" oleks võibolla veel mõeldav aga ka siis oleks liiga lähedal vaatamiskaugus (Diivan on elutoa keskel).
Aga need kellele sobib vaatamiskaugus suurem, siis why not ise ostaks ka kui kaugus oleks palju suurem aga mitte QLED.
Eks see on ka suhteline, et kui need 100" telekas mis vist on LED-LCD TV kutsutakse QLED'ks sobib siis why not. Minule ei sobi. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Peale OLED omamist enam kinos polegi saanud elamust - pilt on tuhm ja väreleb, värvid paigast ära, subtiitrid segavad filmi vaatamist
Kui kodus üle keskmise surround helisüsteem, siis saab ka hea helielamuse.
Valides 65" OLED vs 100" xxxLED vahel, siis valiksin kindlasti esimese. Oleks võrdlus 40" vs 100", siis pigem teise.
Antud juhul ise paneks 3000€ uue korraliku 5.1 helisüsteemi alla, kui seda veel ei ole.
Mina küll vahet ei teinud ja kui poleks teist kõrval, kas üldse saaks aru... vabalt oleks võinud pildi all ära vahetada nimed ja enamus oleks kaasa targutanud, et OLED on parem kuigi vaatasid miniLEDi.
Televiisori diagonaali suurust valides peab ikka arvestama kaugelt telerit üldse vaadatakse. Päris 1.5m kaugusel diivan on ei ole mõtet sajatollist akent ka soetada. OLED vs non OLED puhul käi poes ja vaata , iga silm ja eelistused erinevad. Kui erinevusi ei taju siis palju õnne, selles pole midagi halba ja säästad hunniku raha.
Kui mingil põhjusel kardinaid ei taheta ja päike kogu aeg paistab otse peale siis peak brightness osas LCD võidab igas otsas.
Mida suurema teleka ostad seda rohkem hakkavad dimming zoned rolli mängima. OLEDil seda häda pole.
Kui 65" on neid juba 1500+ siis on väga hea. Päris OLED pole, kuid ei hakka nii silma ka kui 4a. vanused LED'd.
Korralikel 98" mini-LED telekatel on neid tsoone 3600-5000 vahemikus.
Hetkel on 65" OLED (2019.a mis juba vana tech) 4m kaugusel vaatamiskohast. Seega vabalt võiks olla ka 98" seal, ning see oleks isegi mingi 30cm kaugemal, kuna paigutaks sellise eluka seinale.
Kuna endal on ka päevakorras uue teleri ost 55-65" OLED või on mingeid häid alternatiive?
Mis Philipsi OLED teleritest arvate, kaldun ise just ambilighti pärast nende poole...
heretic666, Ma jõudsin selleni välja, et hetkel 65" (LG LED) ja vaatamiskaugus ligikaudu 3.60m. Mulle tundub telekas olevat normaalne. Ei tundu tikutopsina. Aga kui mõelda selle peale, et kunagi vaatasin sama distantsi pealt 42", siis 55" siis on edasminek tajutav ja tagasi väiksema diagonaali peale minna ei taha. Googeldamine annab optimaalse vaatamiskauguse kohta vastuseks seinast seina juhiseid, et ei teagi, kus päris tõde on sest vahemikud on min/max. Paistab, et soovituslik on ca 2.40m miinimum ja ca 2.90 max. Kuna vaatan prillidega siis pole suht vahet. Sisu on enamasti Full HD. Telekalauale kannatab tegelikult mõõtude poolest kasvõi 85" ja suurematki paigutada, aga ma arvan, et järgmine telekas tuleb kas 75" või siis juba projektor seinale, kui rahakott võimaldab. 100+" telekat ostma ei hakka. Energiakulu läheb liiga suureks ja 2. korrusele eramajas on sellist tülikas tõsta. Telekalaud toa keskelt ära kaotada, diivan toa keskele liigutada ja tahapoole siis juba suurem ekraan toa vastasseina või lakke.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.