Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
anubis
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 330 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.08.2025 02:30:46
|
|
|
Ära unusta, et Alaska on tema maailmas tiblastan.
Oluline detail, võib lähemate nädalate jooksul veel olulisemaks muutuda.
|
|
   |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1138 loe/lisa |
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
14.08.2025 08:58:18
|
|
|
Prillpapa kirjutas: |
Kiievi kogu riiklus ja sõjamasin püsib ainult välistoetusel, võta toetus ära ja ei võimuna ei eksisteeriks ka seda end läänele müünud Kiievi seltskonda. |
Tegemist salatiblaga?
Teeks nii, et sellist paska ei aja...
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
14.08.2025 09:14:07
|
|
|
prillipapale peaks lõuapooliku staatuse omistama.
Muidugi veremaa peab seda sõda ainult sisemiste ressursside arvelt ega välisabi ei saa?
Mõistagi saab. Iraani droonid. Kimi sõdurid, mürsud, haubitsad ja käputäis muud tehnikat. Hiinast saab varjatud kujul tsiviiltehnikat mis siis sõjatehnikaks kokku monteeritakse.
Hiina, India ja kahjuks ka EU maksvad suuri summasi kütuse ja gaasi eest. Ilma nende rahakraanideta ei suudaks ka veremaa seda sõda finantseerida.
Isegi koos selle sissetulekuga on nad oma rahalised reservid 2/3 ulatuses ära kulutanud kolme aastaga. Vene sõdurid aga sõdivad ainult sis kui raha laekub.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
14.08.2025 09:26:40
|
|
|
Alaskast rääkides siis hiljuti lugesin, et inimkonna dateeritud andmetes oli kõige võimsam tsunami just Alaskal aastal 1958. Maavärin, 40 miljinit tonni kivimit kukkus kuhugi fjordi ja tekitas üle poole kilomeetri kõrguse laine. Kõlab nagu ulme filmis. Surma sai vaid 3 inimest, nimelt inimasustus olematu. Kuni pool kilomeetrit rannast, ei jäänud pea ühtegi puud alles
ilus koht muidu: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Lituya_Bay%2C_Alaska.jpg
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
Aeg maha 1p
|
14.08.2025 10:13:09
|
|
|
Mina ei mõista seda aruteluetiketti siin, mis mõte on arutada kui osa stsenaariume ja arvamist ei ole lubatud, sest osad peavad siin oma propagandasõda või ma ei tea mis sõda
Minu arvates sellest mida mina või keegi teine siin arvab ja õigeks peab, ei mõjuta Putinit, Trumpi ega ka Zelenskõit - selline tsensuur tundub lihtsalt rumal, eriti kui meil on kogemused ja näited ees kasvõi Eesti relva osalusega Afganistani "missioonilt" kus meie inforuumi eksitati 20 aastat, sisuliselt jutustades muinasjutte noorest ja tublist Afganistani demokraatiast, mis reaalsuses püsis täpselt niikaua kui viimane lääne püssimees ja abidollar lahkus.
Palun argumenteerige kuidas Kiievi võim püsiks kui sinna raha ja relvi&moona peale ei uhaks - mina väidan et kukuks see tänane võim seal isegi ilma sõjata. Samuti ma ei alahindaks Ukraina oligarhlikke ja korruptiivseid traditsioone, mis enne sõjategevust mistahes uuringute järgi ületas igas mõõtmes ka Venemaad.
Võiks isegi väikse kihlveo püsti panna, kui ma väidaksin olenemata Ukraina tulevikust, tänased Kiievi võimuteostajad lahkuvad rikaste meestena, meie meediasse jõuavad sellisest probleemist ainult riismed, viimati pälvis tähelepanu kuidas Ukraina korruptsiooniuurimise organile taheti võimu poolt päitsed pähe panna. Kiievis on läbivalt nii prokuratuur kui kohtud allunud parteilisele võimule ja see ei ole kuskile kadunud, on isegi vihjeid kus võiks öelda, kuidas tänane sõjavalitsus peab ka salasõda, nõrgestades ja ellimineerides suure sõja varjus oma sisepoliitilisi konkurente. Nende vana klassika kus prokuratuur ja kohtud peavad täitma ka poliitilise võimu sellesuunalisi korraldusi ja ootusi. Kuna oligarhlikus süsteemis ka Venemaal "kõik varastavad", siis on ka kõik võimulolija kiusamise alla sattunu ka päriselt süüdi, lihtsalt süsteemis võimu kaitse all varastajaid ei puututa, vähemalt seni kuni nad rumalusest või teadlikult pealikega konflikti ei satu.
Venemaal on ka muidugi liitlasi ent ka meie "sõjablogijad", "sõjakroonikud" ehk maakeeli sõjapropagandistid on märkinud, kuidas Venemaa ei saa midagi tasuta, ei Iraanist, Põhja-Korealt ega Hiinalt. Meie propaganda lausa praalib kuidas Venemaa on kaotuskursil, sest peab enda sõjamasina toonuses hoidmiseks tegema oma sõpradega kahjulikku kaupa, müüma odavalt maavarasid, jagama strateegilist oskusteavet nagu raketi-kosmosetehnoloogiad, isegi vene valitsuse reservkullamüük Hiinale olla püstitanud rekordeid, ja samal ajal Kiiev saab kõik tasuta, isegi kui ostab midagi, on see raha ostmiseks saadud peamiselt euroopalt.
Minu meelest täiesti võrreldamatu "abistamine", kus Venemaa sõdib ikkagi enda ressurssidel ja reservidega, tänasel Ukrainal ei oleks vahendeid isegi riiki üleval pidada, rääkimata sõdiva sõjaväe võimekuse iseseisvast hoidmisest.
Abi võib olla ka mittemateriaalne, näiteks on tänaseks tunnistatud kuidas Ukraina peastaabi töö toimus Saksamaal USA Rammsteini baasis, edevamate-tõhusamate raketisüsteemide puhul nagu Storm Shadow jt on märgitud kuidas isegi nende rakettide programeerimise viisid läbi briti tehnikud, ehk luure-sihtmäegi leidmine, rakett ise ja selle seadistamine, raketi maksumus = lääne raha/tegu, aga propagandas&juriidikas kuna raketi laskis teele ukraina ja rakett oli antud ukrainale on tegu ukraina raketi ja lasuga. Pakun kuidas Ukraina luureinfo on arvatavalt 95% kõik lääne luuresatelliitidelt ja luureteenistustelt, kas eksin - kui Venemaa väidab, et tegelikult ta sõdib NATO-ga, mul oleks keeruline fakte vaadates väita, et nad oma väite sisus eksiksid.
Kui Venemaa teeks sama nt rindeplaanid tehtaks kuskil Hiina staabis, kogu luureinfo, relvastus, raha, sokist-trussikust kuni kuuli-püssitoruni tuleks Hiinalt, Venemaa lennuvägi, õhutõrje, kõik koosneks Hiinast tarnitud lennukitest ja Hiina väidaks, et Hiina ei ole sõja osaline - kas siinne rahvas, Eesti või euroopa peaks seda adekvaatseks käsitluseks.. või näeksime suurt kisa kuidas tegelikult sõditaks mitte Venemaa vaid Hiinaga.
Mõistan kui riikide välispoliitikad nõretavad silmakirjalikkusest, aga kas seda peaks ka foorumites viljelema, mida see annaks arutelule või üleüldse kellelegi..
Teatavasti propagandistlikul inforuumil on omad puudused eriti pikaaegse viljelemise korral kus alguses teatakse ebameeldivat tõde aga propaganda aitab hoida meelsust ja ühtsust, võidakse lõpetada šokiga, kui mistahes põhjusel saabub tegelikkus ja tõde. Ajalooliselt tabas see natsi-saksamaa inimesi, kes olid pikki aastaid elanud enda (propaganda)mullis ja oma riiki sügavas usus ning veendumuses teeninud-toetanud..
Sama on väitnud ka USA tänapäeva meedia, kus 9/11 järel mindi liiga uljalt kaasa nö riigi kujundatud narratiividega terrorismivastasest sõjast, millega lõpuks kärbiti ka meediat ennast, ja nulliti neljandat võimu tervikuna ja meedia oli sunnitud tuhka pähe raputama, kuidas ka riigile&rahvale keerulistel aegadel ei tohi minetada kriitilist meelt ka "omade" suhtes, kes üritab ka meediat kasutada ära oma küsitavate poliitikate juurutamises.
Jään oma sõnade juurde Kiievi võimumehed valitsevad, sõdivad ja rikastuvad teiste rahade eest, Venemale keegi midagi tasuta ei jaga.
Eks jah kergem oleks mulle bänni anda kui hakata otsima kas leiaks mõne argumendi või fakti mis mu jutu ümber lükkaks..
Ma võin ju enesedistipliini viljeleda ja lubada, et ei traumeeri selles teemas enam, saate rahulikult oma fluidumis edasi marineerida, siunata vaheldumisi Trumpi ja Putinit ning ilustada Ukraina perspektiivi.. no ma ei tea suured mehed võiks natuke kriitilisemat vaadet ikka taluda..
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 736 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
556 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
14.08.2025 10:45:38
|
|
|
Mina ei mõista seda aruteluetiketti siin |
Ma küsin, et kuskohast on see tekst algselt pärit? Tegemist on väga õela kirjatööga, mille eesmärk on Ukraina toetuse õõnestamine. Mul pole hetkel aega pikalt kirjutada, aga me toetame Ukrainat, sest see on õige asi teha. Ja ka sellepärast, et meile, eriti ida-eurooplastel, on seda eksistentsiaalselt vaja.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
14.08.2025 11:51:06
|
|
|
Eks jah kergem oleks mulle bänni anda kui hakata otsima kas leiaks mõne argumendi või fakti mis mu jutu ümber lükkaks..
|
Samuti ma ei alahindaks Ukraina oligarhlikke ja korruptiivseid traditsioone, mis enne sõjategevust mistahes uuringute järgi ületas igas mõõtmes ka Venemaad.
|
Ee... ei. Palun näita neid "mistahes uuringuid".
Jah, Ukrainas on korruptsiooni ja oligarhiaga probleeme, enne 2014 oli tase eriti kõrge. Aga 2014-2021 vahemikus olid vastavad indeksid märksa positiivsemad kui venemaal, mis on endiselt tipus, reaalselt mistahes uuringute järgi.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
14.08.2025 12:12:14
|
|
|
anubis kirjutas: |
Kõige stabiilsem geenius ja maailma parim diilimeister. #4dmale |
anubis kirjutas: |
Ära unusta, et Alaska on tema maailmas tiblastan.
Oluline detail, võib lähemate nädalate jooksul veel olulisemaks muutuda. |
https://www.yahoo.com/news/articles/trump-present-minerals-deal-putin-160000800.html
tsitaat: |
They will include opening up Alaska’s natural resources to Moscow and lifting some of the American sanctions on Russia’s aviation industry, The Telegraph can reveal.
|
Et jah. Ei pidanud päevagi ootama.
Ta annabki Alaska.
Geniaalne liigutus. Mitte keegi ei oleks seda osanud oodata. 5d male isegi.
Huvitav, kas varastatud lennukitest mõni liigub ka temale, noh, usa maksumaksjad maksavad remondi kinni ja siis jääb taadile isiklikuks kasutamiseks.
|
|
   |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
14.08.2025 12:25:54
|
|
|
Ukraina oli enne 2022 24.02 hte selline moodustis nagu venele sobis. Üsna. Segadust, korruptsiooni, peamiselt. Neid asju mille pärast ukrainat ei tahetud kuskile. 24.02.2022 aga leiti, et oleks baja 3 päevaga "ära vormistada".
Aga la persetki. hakkasid vastu, raisad. Meie hakkasime kaa 1918 vastu.
Nad on kolm ja pool aastat vastu hakanud, "maailma teise armee" sisuliselt kõigest peale elavjõu ja kujuteldava tuumarelva tühjaks lasknud..
Vene sõdib koera moona ja torudega, hiina droonidega, india raha eest.
Eesmärk on saada lihtsasti kättesaadavaid resursse.
Donbassi veekatastroofi näitel ei huvita sealsed inimesed, keda "vabastama" mindi kedagi
Kui nüüd juhtub selline asi, et ukraina kapituleerub, saame kõik siin tunda seda..
Meie nii iseenesestmõistetavad asjad nagu elamispind, autod jms võetakse "vabastajate poolt ära, sest neil seal kuskil perses, kust nad tulid, neid asju pole. Meie naised ja tütred nikutakse läbi, sest nii on kombeks, meid ja meie poegi artakse ahkmat i automaaditorude ees hakkliharünnakutesse, kaltsudes ja miin peos.
Kes siin kannuseid tahab teenida, võtku arvesse, et esimene vahetus kupjaid said kuuli u 2 aasta, teine u 5 aasta ja kolmas u 10 aasta pärast.
Esimene küüditamine oli 41, teine 45. Peale Isakese surma said esimesed tagasi tulema hakata.
Kui see kõik on sobilik, võib mängida mõttega, et aga äkki ei annaks oma viite eurot..
Minu vanaisa oli metsas. Välja tuli ta sealt siis kui vanaema koos tütrega kinni võeti ja püssid laetud olid.
Hirmus aeg olla olnud. Räägitud on sellest minimaalselt.. tütar on veel elus.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat.
viimati muutis laurx 14.08.2025 12:27:25, muudetud 1 kord |
|
   |
721 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 469 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
|
   |
279 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
14.08.2025 12:57:33
|
|
|
Just sattusin eile vaatama Metsavendade saadet ja seal visati õhku väide, et teine küüditamine oli mõeldud metsavendade toetusbaasi likvideerimiseks. Nii see muidugi ei läinud.
Mul saadeti vanaisa metsavendade toetamise pärast vangilaagrisse, kuhu ta ka jäi.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.08.2025 13:27:09
|
|
|
Palun argumenteerige kuidas Kiievi võim püsiks kui sinna raha ja relvi&moona peale ei uhaks - mina väidan et kukuks see tänane võim seal isegi ilma sõjata. Samuti ma ei alahindaks Ukraina oligarhlikke ja korruptiivseid traditsioone, mis enne sõjategevust mistahes uuringute järgi ületas igas mõõtmes ka Venemaad. |
Mis on motiivid siin teemas sellist tiblade propat ja Ukraina vaenulikku jama ajada?
Ukraina võtleb aktiivselt korruptsiooniga (sest soovib olla euroopalikum ja mitte osa Russkii Mir-ist) ja alates 2013 on selge trend parenemise suunas, seevastu Venemaal läheb olukord aina hullemaks. Argumenteeri vastu ja palun too allikad oma väite tõestuseks, minu omad on allpool. Juba alates 2017 oli Ukraina korruptsiooniskoor parem kui Venemaa kõige aegade parim tulemus:
https://www.transparency.org
Eks jah kergem oleks mulle bänni anda kui hakata otsima kas leiaks mõne argumendi või fakti mis mu jutu ümber lükkaks.. |
Sa ei toonud ju ühtegi allikat - "What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence." (Hitchens's razor). Pealegi konkreetse pasa ümberlükkamine on alati mahukam töö kui selle genereerimine: https://en.wikipedia.org/wiki/Brandolini%27s_law
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
viimati muutis SKG 14.08.2025 13:32:15, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
14.08.2025 13:29:12
|
|
|
See on küll nüüd sinisilme puhtakspesemine siin, pre 2014 oli ikka paras korruptsiooniurgas (nagu näha ka SKG pandud tõestusest). See hilisem indeks ka nüüd mingi ime pole.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.08.2025 13:29:44
|
|
|
Eks kõik peavad lastehaigused läbi põdema. Eestis oli 90ndatel ka ikka paras metsik lääs.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.08.2025 13:37:00
|
|
|
RassK kirjutas: |
See on küll nüüd sinisilme puhtakspesemine siin, pre 2014 oli ikka paras korruptsiooniurgas (nagu näha ka SKG pandud tõestusest). See hilisem indeks ka nüüd mingi ime pole. |
Isegi 2013, enne Maidani revolutsiooni, oli Ukraina koruptsiooni indeks kõrgem kui praegu Venemaal (25 vs 22).
Tuleme tagasi algse argumendi juurde: "...korruptiivseid traditsioone, mis enne sõjategevust mistahes uuringute järgi ületas igas mõõtmes ka Venemaad."
Milleks kritiseerida riiki, mis ilmselgelt üritab enda paremaks muuta ja öelda, et sitaauk nagu Venemaa, on parem?
https://ti-ukraine.org/en/research/corruption-perceptions-index-2023/
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
viimati muutis SKG 14.08.2025 13:39:32, muudetud 1 kord |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |