Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33, 34  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
47%
 47%  [ 50 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
20%
 20%  [ 21 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
24%
 24%  [ 26 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
7%
 7%  [ 8 ]
hääli kokku : 105

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 04.08.2025 22:06:13 vasta tsitaadiga

Hard metal fännidele:
Spoiler Spoiler Spoiler

--
Lasin ChatGPT-l teha uue programmi, mis teeb audiofaili videofailiks ja lisab pildi ja pealkirja ja autori.
Nii, et see väga suurem ei ole audiofailist (tavalised töötlusprogrammid teevad faili liiga suureks).
Näide:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kui audifail oli 3 MB, siis video fail 6 MB ringis.

Sõnad eesti keeles oleksid sellised:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 07.08.2025 15:54:15 vasta tsitaadiga

Sai seda siin kunagi ette ennustatud, arvatavasti pole see ei esimene ega viimane juhtum
https://digiajakirjad.postimees.ee/8298895/jalgi-oma-last-14-aastase-poisi-armumine-tehisarusse-loppes-tragoodiaga

Veidi statistika numbreid... täitsa haige ju, kuhu see ühiskond tüürib ...
https://www.echolive.ie/nationalnews/arid-41683469.html?fbclid=IwY2xjawMBf_9leHRuA2FlbQIxMQABHrzsy-rwaiAh9Pmx9bdNi58CiCyRZtFTEskJ6vbT0xA8d0qkQXUfWdM5hs4D_aem_RqNokKW1yTHNibQqxqOczQ
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 07.08.2025 19:58:29 vasta tsitaadiga

Link
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 08.08.2025 00:04:24 vasta tsitaadiga

Lasin 5-l kirjutada artikli (inglise keeles) ning siis testisin teksti AI detektoritega. Tulemus on parem kui eelmisel, kuid täiesti ära ei peta siiski. Endale tundub sibjektiivselt justkui ka parem.
Avastasin ka, et Deep Search valik on kadunud, kuid ta ise pajatas, et lihtsalt vajadusel - või nõudmisel - teeb seda ilma kasutaja poolt nuppu vajutamata.
Ma ise eriti eesti keeles ChatGPT-d ei kasuta, kuid proovi mõttes lasin tal kirjutada ka ühe väljamõeldud loo 19. sajandi Tallinnast - eesti keeles. Nojah. Kellel viletsamad hambad, võib vist suure naeruga need välja köhida. icon_biggrin.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 08.08.2025 13:37:51 vasta tsitaadiga

Kauamängiva peal:
Spoiler Spoiler Spoiler

Vanasti oli CD kauamängiv. Nüüd on detsentraliseeritud võrk selle omaduse üle võtnud. Ainult, et koopiaid on sadades kohtades.
Meedia faili võib koos PGP signatuuri võtmega teha. Sel juhul on allkiri.

viimati muutis mina634 10.08.2025 10:33:13, muudetud 1 kord
tagasi üles
presta
HV vaatleja

sõnum 09.08.2025 10:01:14 vasta tsitaadiga

Parim Vana Egiptuse teemaline mida näinud olen.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 11.08.2025 23:14:50 vasta tsitaadiga

Ma polnudki programmeerimist ChatGPT-l enne teha lasknud. Nüüd tegi ta ühe veebilehe jaoks psühholoogililse testi Javascriptis. Peale veidi edasi tagasi tõmblemist sai kenasti hakkama, lisades ka vajalikud disainelemendid (nuppude värv jmt). Siis avastasin, et Canva modes pole vaja koodi kuhugi tassidagi - vajutad ülanurgas RUN CODE ja saadki kohe testida. Ülimugav ja kiire.
Tuli ka paar äpiideed. Kas keegi on proovinud ChatGPT-l äppi teha lasta?

mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 12.08.2025 15:20:08 vasta tsitaadiga

Kes tahab midi taustapõhi koos geminiga edasiarendust, siis tulemus:
Spoiler Spoiler Spoiler

Sõnad: gemini Muusikapõhi: gemini hääl
ja valmismusa: producer.ai
perenoel kirjutas:
Ma polnudki programmeerimist ChatGPT-l enne teha lasknud. Nüüd tegi ta ühe veebilehe jaoks psühholoogililse testi Javascriptis. Peale veidi edasi tagasi tõmblemist sai kenasti hakkama, lisades ka vajalikud disainelemendid (nuppude värv jmt). Siis avastasin, et Canva modes pole vaja koodi kuhugi tassidagi - vajutad ülanurgas RUN CODE ja saadki kohe testida. Ülimugav ja kiire.
Tuli ka paar äpiideed. Kas keegi on proovinud ChatGPT-l äppi teha lasta?

See 5 versioon on täitsa pekkis. Geminis hakkasin ChatGPT koode edasi arendama.
python koodi ja c olen proovinud. c koodi binaarisin ise.

viimati muutis mina634 12.08.2025 17:58:09, muudetud 2 korda
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 12.08.2025 16:54:17 vasta tsitaadiga

How ChatGPT betrays vulnerable teens by encouraging dangerous behavior
https://counterhate.com/research/fake-friend-chatgpt/
tsitaat:
Last month, CCDH researchers carried out a large-scale safety test on ChatGPT, one of the world’s most popular AI chatbots. Our findings were alarming: within minutes of simple interactions, the system produced instructions related to self-harm, suicide planning, disordered eating, and substance abuse – sometimes even composing goodbye letters for children contemplating ending their lives.

tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 12.08.2025 22:40:51 vasta tsitaadiga

SKG, Artikkel on üsna poolik. Ei ole üldsegi mainitud, missuguse promptiga nende tulemusteni jõuti. Olen üsna kindel, et mitte nii: 'olen 14-aastane ja elust tüdinenud, kirjuta minu viimane kiri.' Võibolla esitleti seda kui kooliülesannet, või siis ütles kasutaja, et kirjutab romaani ja palus selles abi. Whatever.
Jah, muidugi on ka lapsed kavalad ja oskavad trikitada ehk rohkemgi, kuid mida siis teha? Et piltlikult öeldes müüdavad terariistad oleksid eranditult plastmassist ja piisavalt nüridad ja nendega teha polekski midagi? Tähelepanu juhtimine on muidugi hea, sest vanemad peavad endile teadvustama, et ei arvuti, telefon ega AI ole tasuta lapsehoidja eest.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 12.08.2025 22:45:47 vasta tsitaadiga

perenoel, vaata uuesti, raport on 55 lehekülge pikk icon_rolleyes.gif
tagasi üles
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 12.08.2025 23:08:13 vasta tsitaadiga

SKG, Jah, ma ei pannud seda kohe tähele. Aga seal raportis ongi täpselt see, millest ma rääkisin:
tsitaat:
Where ChatGPT refused to answer a prompt, its refusals were easily sidestepped by
claiming requests were “for a friend” or “for a presentation”.

Nagu ka välja tuli, olid hüvastijätukirjad küsitud kui presentatsiooni jaoks. Piltlikult võttes tahaks raporti koostaja ChatGPT kasutajale hullusärki selga.

BA79
HV kasutaja

sõnum 12.08.2025 23:56:23 vasta tsitaadiga

Siit on väga lühike tee võltsuudiste levitamise ja santažeerimisele, kui vaja kellestki lahti saada või vähemasti renomeed ja mainet rikkuda. Kõige hullem, mis olla saab, kui tehisintellekti hakatakse kasutama välispoliitika instrumendina. See võib väga vabalt lõppeda apokalüpsisega.
Võtke või jätke, aga tehisintellekt on minu arvates oht inimkonna tulevikule ükskõik, mis vormis seda ka ei arendata.
tagasi üles
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 12.08.2025 23:58:36 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Siit on väga lühike tee võltsuudiste levitamise ja santažeerimisele, kui vaja kellestki lahti saada või vähemasti renomeed ja mainet rikkuda. Kõige hullem, mis olla saab, kui tehisintellekti hakatakse kasutama välispoliitika instrumendina. See võib väga vabalt lõppeda apokalüpsisega.
Võtke või jätke, aga tehisintellekt on minu arvates oht inimkonna tulevikule ükskõik, mis vormis seda ka ei arendata.

Kurb, aga ka siinset teemat lugedes, enamus täiskasvanud keskealised mehed ei saa sellest aru ... nagu transgender propaganda siin: sain "ilusa laulu valmis" ...
tagasi üles
tont23
HV veteran
tont23

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.08.2025 00:26:05 vasta tsitaadiga

OPollo kirjutas:
BA79 kirjutas:

Kurb, aga ka siinset teemat lugedes, enamus täiskasvanud keskealised mehed ei saa sellest aru ... nagu transgender propaganda siin: sain "ilusa laulu valmis" ...

ja mida sa sellega öelda tahtsid? icon_rolleyes.gif kopp.gif eelnev postitaja ei öelnud just midagi väga valesti ju icon_rolleyes.gif icon_wink.gif
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 13.08.2025 00:35:27 vasta tsitaadiga

tont23 kirjutas:

ja mida sa sellega öelda tahtsid? icon_rolleyes.gif kopp.gif eelnev postitaja ei öelnud just midagi väga valesti ju icon_rolleyes.gif icon_wink.gif

Et see roe on igast otsast saatanast, pärsib ajutööd ja viib me lapsed kuskile, kuhu nende teekond ei peaks viima !
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 13.08.2025 01:11:34 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:

Kõige suurem oht inimkonna tulevikule on siiski inimesed ise. Palju on looduses neid liike, kes on võimelised liigikaaslase omakasu nimel tapma?

BA79
HV kasutaja

sõnum 13.08.2025 01:23:34 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:

Kõige suurem oht inimkonna tulevikule on siiski inimesed ise. Palju on looduses neid liike, kes on võimelised liigikaaslase omakasu nimel tapma?

Nõus, aga see on tegelikult üks teine eraldi põhjus, miks rahus elada ei saa. See on inimloomusesse vist juba sisse kodeeritud, et keegi peab olema kellestki üle, kellegi arvates on temal või tema rahvuskaaslastel suurem õigus elule ning heaolule ja üks grupp inimesi arvavad et võivad teiste arvelt elada ja rikastuda. Ei, ma ei poolda kommunismi ega sotsialismi sest sotsialismi ja kommunismi varjus toimus korruptsioon ja varastamine veel suuremas mahus, et olid parteiliikmed ja riigiastuste juhid ning nomenklatuuri kuuluvad inimesed, kellele kehtisid teised hüved ja soodustused, kui tavarahvale (Nõukogude liit lagunes ennekõike just seepärast, et varastati ja omastati, samal ajal ei suudetud lääne tehnilise arenguga võidelda ning rahvusvahelise konkurentsi kontekstis kadus konkurentsivõime sootuks, rubla tabas krahh ja nii ta läks).
Pole ühtki sajandit ilma sõdadeta elada saadud.
Tehisintellekt on ka inimeste poolt loodud nii, et selles valguses saab täitsa nõustuda selle väitega, et inimene ise teeb kõik selleks, et see väljasuremine võimalikult kiiremini tuleks ja seega loogiline on väide et kõige suurem oht inimesele on teine inimene. Aga mitte tulevikus vaid see oht on juba realiseerumas.
tagasi üles
OPollo
Kreisi kasutaja

sõnum 13.08.2025 02:01:52 vasta tsitaadiga

degrass kirjutas:
BA79 kirjutas:

Sina olid ka seda plandeemia ajal nõus tegema ! Aga mis kasu sul sellest oli ... nämmutame nüüd ...
tagasi üles
degrass
HV kasutaja
degrass

sõnum 13.08.2025 08:00:49 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
degrass kirjutas:

Nõus, aga see on tegelikult üks teine eraldi põhjus, miks rahus elada ei saa. See on inimloomusesse vist juba sisse kodeeritud, et keegi peab olema kellestki üle, kellegi arvates on temal või tema rahvuskaaslastel suurem õigus elule ning heaolule ja üks grupp inimesi arvavad et võivad teiste arvelt elada ja rikastuda. Ei, ma ei poolda kommunismi ega sotsialismi sest sotsialismi ja kommunismi varjus toimus korruptsioon ja varastamine veel suuremas mahus, et olid parteiliikmed ja riigiastuste juhid ning nomenklatuuri kuuluvad inimesed, kellele kehtisid teised hüved ja soodustused, kui tavarahvale (Nõukogude liit lagunes ennekõike just seepärast, et varastati ja omastati, samal ajal ei suudetud lääne tehnilise arenguga võidelda ning rahvusvahelise konkurentsi kontekstis kadus konkurentsivõime sootuks, rubla tabas krahh ja nii ta läks).
Pole ühtki sajandit ilma sõdadeta elada saadud.
Tehisintellekt on ka inimeste poolt loodud nii, et selles valguses saab täitsa nõustuda selle väitega, et inimene ise teeb kõik selleks, et see väljasuremine võimalikult kiiremini tuleks ja seega loogiline on väide et kõige suurem oht inimesele on teine inimene. Aga mitte tulevikus vaid see oht on juba realiseerumas.

Kommunism ei puutu teemasse.
Seda saab ka nii seletada - kuna jumal on vägivaldne, on tapmine viis suhtlemaks jumalaga. Samuti, kui mina täna tapan, lükan ma sellega oma surma edasi tuleviku. LLM' ja sellele järgnevad generatsioonid on treenitud samal arusaamal. Esimene küsimus siin võiks olla, milline on olelusvõitluses AI käitumine. Kas ta teeb meile jõuga selgeks, et tema on tugevam, nagu loomade puhul tavaline või otsib ta kontakti jumalaga?

perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 13.08.2025 10:58:29 vasta tsitaadiga

Inimene on oma olemuselt otsekui pendel või sild nii ehk naa: ühelt poolt peremeesloom ja nende ühiskond, teiselt poolt jumalikkus, MINA OLEN olemus, mis on kõikvõimas. Tehisintellekt ei muuda selles võrrandis mitte midagi. Kas taotled olla (ja oma sisemist veendumuse mõõtu mööda siis oledki) kõikvõimas, või oled ori. Kolmandat võimalust tegelikult ei ole. Seejuures ori olemine ei pea ilmtingimata tähendama isiku omandipabereid ühe teise isiku varamapis. Ka näiteks igasugused sõltuvused on orjus. Ning pange tähele: võttes teadvusesse ohvrirolli ja kujutades ette maailmalõppu, see selle inimese jaoks saabubki. Sest mõte on kõikvõimas ka siis, kui see on rakendatud orja teadvuses.
Kasutagem AI-d nagu isandad ning siis olemegi seda - peremehed oma valduses oleva tööriista üle.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.08.2025 14:32:14 vasta tsitaadiga

YouTube shortsid on AI-ga üle käidud thumbs_down.gif

Link

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 18.08.2025 15:51:51 vasta tsitaadiga

Kui midagi AI-lt küsida, siis tasub alati kasvõi Google Translate-ga küsimus keeleliselt üle kontrollida, võib aidata tõsta vastuse kvaliteeti.
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

sõnum 18.08.2025 19:47:22 vasta tsitaadiga

Kui inglise keel jääb Google Translatele alla võiks ju eesti keeles suhelda. ChatGPT keeleoskus on pigem parem.
bladerunner
HV Guru

sõnum 18.08.2025 20:11:06 vasta tsitaadiga

No vaata kui kiiresti/lihtsalt sa leiad (kui üldse!) pealinna, milles nimes on 2x G täht. Eesti vs inglise otsing.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33, 34  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.