praegune kellaaeg 04.08.2025 02:00:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas? |
JAH, muidu muutume ise matsideks |
|
46% |
[ 48 ] |
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider |
|
20% |
[ 21 ] |
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha |
|
25% |
[ 26 ] |
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob. |
|
7% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 103 |
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
28.07.2025 17:04:33
|
|
|
Kui ma juba helistan(mulle ei meeldi väga helistada, aga teen seda mõne asutuse puhul kus kirjadele vastamise aega võib kalendriga mõõta), siis ma tahan inimesega rääkida. Ma ei taha et mingi AI mind spämmima hakkab.
Näiteks Elisa oma Annikaga on selles suhtes kõige rohkem närvi ajanud, et ma ei saagi inimesega suhelda või helistavad tagasi mingil suva ajal kui mul pole aega nendega rääkida.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 17:14:16
|
|
|
napoleon, Sa kujuta ennast kalastuskaupluseks. Pole üldse oluline hakata ostjale rääkima, et sinule isiklikult maitseb Sveitsi juust ja mitte ussikesed. Küsimus on ikka selles, kuids kauplusesse tulnud kalamees oma saagi kätte saab.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 17:24:48
|
|
|
TI elementi veab GPU. Kui GPU ja TI moodul(id) teevad antud töö ära odavamalt kui kuupalgaga tööline (pensioni ja sots. maks lisaks). On ju hea.
See on paratamatu - inglise keel on nii puhas moodulite jaoks (neil oli juba enne meid õigekeelsusmoodul) ja kõik arvutikeeled on inglise keeles. Algoritmid ja andmebaasid - neid on palju.
Meie peaksime võtma kettaga analoogtelefonid kasutusse. Saame hakkama... Hobune kündma ja asi on olla õige eestlane..
_________________ 🧭 1 XMR = 1 XMR |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.07.2025 17:33:23
|
|
|
perenoel kirjutas: |
napoleon, Sa kujuta ennast kalastuskaupluseks. Pole üldse oluline hakata ostjale rääkima, et sinule isiklikult maitseb Sveitsi juust ja mitte ussikesed. Küsimus on ikka selles, kuids kauplusesse tulnud kalamees oma saagi kätte saab. |
Kui ma oleks kalastuskauplus, siis ma ilmselt teeks kodulehe kus on näha mida pakun ja mida kohe kohapeal saada on. Kui mul sellist andmebaasi pole, siis ei mõtle AI ka seda laoseisu välja. Või noh luuletada ikka oskab, aga sellest on rohkem kahju kui kasu.
Kui ma oleks kalastuspoe klient, siis ma vaataks toda kodulehte. Kui seda kaupa ei paista olema mida soovin, siis helistaks või kirjutaks, et kas need ussid mida soovin, on kuskil tagaruumis ootel ja pole veel jõudnud andmebaasi panna või pigem peaks mõni muu päev tulema. AI seda jällegi ei tea.
AI-ga võin muidugi vestelda teemal, millised ussikesed need kõikse paremad on, aga selle koha pealt võib AI ka luuletada kui ei tea.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 17:49:41
|
|
|
napoleon, Seal on võimalik anda AI-le oluline info, mida ta siis esitab. Küsimus on ju numbrites. Kui torumehel või kiropraktikul läheb seni 50% kliente konkurendi juurde kuna ei saa kohe jutule, kuid AI võimaldab seda numbrit oluliselt vähendada, maksab klient rõõmsal meelel sellele, kes talle seda võimaldab. Nii lihtne see ongi.
Muidugi võib hakata filosofeerima teemal, et kui kõigil on selline teenus peal, siis lõppkokkuvõttes ei muutu nagu midagi peale selle, et lõpptarbijale pannakse tsipa hinda juurde. Aga hetkel on see konkuretsieelis ning selles osalemine tasub ära.
_________________ The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
28.07.2025 17:51:15
|
|
|
Miks seda infot siis mitte kohe kuvada?
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 17:54:58
|
|
|
Janis, Sest küsimused on inimestel erinevad ning nad ei soovi esieks kursust läbida, et teenuse nüanssidest teadlikuks saada. Ja see on tegelikult marketing: inimene helistas ning minut hiljem talle vastatakse SMSga: 'Kuidas saan teid aidata?'. Kui sellist sõnumit ei tule, on ta läinud ja business läheb järgmisele.
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 18:19:58
|
|
|
Väike muusikaline vahepala - kui just kalateemadest jutt oli:
Spoiler 
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 19:24:07
|
|
|
Hehee, väga pransusepärane akordeon. Toob esimeste taktidega silma ette sajanditaguse Montmantre. Ehh, kui keegi sinna reise korraldaks maksaks klient ikka pööraseid summasid. Kes teab, AI kunagi võibolla teebki.
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
28.07.2025 20:30:20
|
|
|
perenoel kirjutas: |
Hehee, väga pransusepärane akordeon. Toob esimeste taktidega silma ette sajanditaguse Montmantre. Ehh, kui keegi sinna reise korraldaks maksaks klient ikka pööraseid summasid. Kes teab, AI kunagi võibolla teebki. |
Nad joonistavad juba küll aga veel ei ehita:
Spoiler 
Igal ühel peaks olema selline kodu:
Spoiler 
|
tagasi üles |
|
 |
medicopter
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
31.07.2025 10:46:14
|
|
|
Selle loo tegin OZZY mälestuseks - oli ju tema hevi metali sõber:
Spoiler 
Youtube:
Spoiler 
_________________ 🧭 1 XMR = 1 XMR
viimati muutis mina634 02.08.2025 11:11:26, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
perenoel
Kreisi kasutaja

|
31.07.2025 22:01:12
|
|
|
Lasin ChatGPT'l välgu ja mürina ajavahe alusel arvutada välja äikese kauguse ning tuule orienteeruva kiiruse järgi oletada, millal vihm võiks mind kätte saada. Kui pärast andsin teada, et jõudsin tuppa 3 minutit enne saju algust, vastas ta nii:
Nice timing! That’s elite-level storm dodging.
You basically pulled off the weather equivalent of Indiana Jones sliding under the stone door—but instead of a hat, you saved your dignity (and your dry socks).
If this becomes a habit, we may need to start calling you the Thunder Whisperer.
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
02.08.2025 10:55:36
|
|
|
Lasin ChatGPT-l teha uue programmi, mis teeb audiofaili videofailiks ja lisab pildi ja pealkirja ja autori.
Nii, et see väga suurem ei ole audiofailist (tavalised töötlusprogrammid teevad faili liiga suureks).
Näide:
Spoiler 
Kui audifail oli 3 MB, siis video fail 6 MB ringis.
Sõnad eesti keeles oleksid sellised:
Spoiler 
Sureliku tee
Salmi 1
Sündisin vaikses koidus, kui maailm veel magas,
ema käsi hoidis, isa silm mind vaatas.
Esimesed sammud, esimene kukkumine,
iga valu sees peidus uus õppimine.
Refrään
Ma olen vaid tolm, kes tantsib tuules,
hetkeks siin, siis kaob kui jões voolus.
Sureliku tee, mu laul on see —
kuni hing veel tuksub, ma kõnnin teel.
Salmi 2
Nooruse tormid ja suvised ööd,
armastus, mis süütas mu südames tõed.
Sõbrad kui tähed, kord lähedal, kord kaugel,
iga lahkumine jättis hinge augu.
Refrään
Salmi 3
Halliks läksid juuksed, vaiksemaks mu samm,
õppisin, et kaotus on elu osa amm.
Ent süda veel mäletab kevade laulu,
iga lõpp viib alguse uude kaaru.
Refrään
Lõpp
Kui kord kustub valgus ja vaibub mu hääl,
loodan, et mu rada ei kadunud sääl.
Sureliku tee — ma kõndisin ausalt,
süda jäi laulma, ehk kuuleb keegi kaugelt. |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|