Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Optimist
HV veteran
Optimist

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.08.2025 00:14:42 vasta tsitaadiga

https://www.techpowerup.com/339733/us-president-donald-trump-calls-for-intel-ceo-resignation
Seda ma küll ei näinud tulemas

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 08.08.2025 14:06:22 vasta tsitaadiga

Optimist kirjutas:
https://www.techpowerup.com/339733/us-president-donald-trump-calls-for-intel-ceo-resignation
Trump plärtsub kogu aeg midagi ja lahmib vasakule-paremale, pole see säuts midagi erilisemat.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 08.08.2025 14:18:05 vasta tsitaadiga

Dirty Harry kirjutas:
Optimist kirjutas:
Trump plärtsub kogu aeg midagi ja lahmib vasakule-paremale, pole see säuts midagi erilisemat.

Asi ei ole tegelikult Trumpis, vaid bossi osaluses 600 Hiina firmas.

https://www.techpowerup.com/339638/intel-reportedly-struggles-with-panther-lake-manufacturing

Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 11.08.2025 16:39:48 vasta tsitaadiga

GN video Inteli seisust. Ei tundu just väga roosiline. Püsima jäämine on ka kahtluse all.

Link

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 11.08.2025 17:37:59 vasta tsitaadiga

Inteli püsimajäämine sõltub tehaste müügist. Nii ei saa jätkata, et ehitatakse kalleid tehaseid, aga need on alautiliseeritud, sest pole piisavalt tellijaid ja tellimusi.
Isegi Intel ise ei tooda kõiki oma asju eksklusiivselt oma tehastes.

Ma mainisin seda juba varem, et ma ei näe mis põhjusel peaks ükski firma eelistama Inteli tootmist, kui Intel ise ei usalda ega eelista seda kõigis oma toodetes.
Selge on see, et Intel sellisel kujul ja sellise suurusega jätkata ei saa. Isegi see hetke viimane väljakäidud plaan on liiga tagasihoidlik.

Kui nad tahavad ellu jääda, siis nad peavad läbi tegema selle käigu, et töötajate arvu vähendatakse prognoositava 78k vms pealt 28k peale (sama mis AMD). Tehased müüakse maha.
Mul ei ole mingit probleemi sellega, et Intelist saab fabless toodete disainija ja arendaja, aga tootmine ostetakse sisse TSMC'lt.

Kogu tehaste point oli minevikus see, et ei sõltutud välistest tootjatest mahu osas ja kui oma tehased olid konkurentsivõimelised bleeding edge tootmisprotsessi osas, siis oli loogiline neid hoida ja nendesse investeerida.
Nüüd kus tehased on kaelas nagu kivi uppujal, siis on need muutunud eelisest hoopis takistuseks.

Inteli inimeste hulk on juba viimased 5+ aastat olnud kriitika all. Neil on liiga palju töötajaid. Organisatsioon on liiga kohmakas ja suur. Bürokraatiat on liiga palju.
Optimaalne oleks kuskil 30k jätta tööle, aga seda ei saa enne teha kui tehased on maha müüdud.

Muidugi konkurentsi osas on parem, kui Intel alles jääks, sest mul pole kahtlust, et AMD tõstaks hinnad lakke, kui Intel ära kaoks.
Samas ma mõistan ka miks inimesed pisarat ei poeta kui Intel tõesti peaks kaduma. Intel on minevikus piisava hulga sigadustega hakkama saanud ja paljud näevad seda kui karma kättemaksu mineviku eest.

Kuigi ma ei ütleks, et konkurentsi osas olukord lootusetu on. Jah x86 osas küll, aga ARM eksisteerib ja Apple on kindel tegija selles osas. Nvidia tuleb sinna ja RISC-V eksisteerib jne.
Seega ei saa öelda, et kui AMD jääb ainsaks x86 tootjaks, siis prosede osas enam mingit valikut ei oleks. Jah võibolla DIY socketable prosede osas küll ja kõik liigub nö mini-pc peale kus ise saad vahetada ainult mälu ja storage.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 11.08.2025 19:03:46 vasta tsitaadiga

Tehaste enamusosalust ei saa Intel maha müüa, see oli USA riigiabi tingimuseks.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 11.08.2025 19:47:52 vasta tsitaadiga

Riigiabi on väiksem, kui tehastest tekkiv kulu. Seda ei suuda seda katta. Kokkuvõttes on odavam tehased maha müüa ja riigiabist loobuda.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 11.08.2025 20:31:46 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Riigiabi on väiksem, kui tehastest tekkiv kulu. Seda ei suuda seda katta. Kokkuvõttes on odavam tehased maha müüa ja riigiabist loobuda.

Lepingud on allkirjastatud juba. USA riik ei luba müüa. Ärvad et Intel saadab USA riigi peesse ? Riiight. Pigem üritab valitsus Inteli tehaseid 49% ulatuses TSMC'le pähe määrida aga viimane pole siiani väga huvitatud.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Intel või Amd? (Uudised, testid, arutelu) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 173, 174, 175
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.