Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 197, 198, 199
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.06.2025 21:46:29 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Aeron kirjutas:

Tulles nüüd viimaks, siis sisu juurde, mille kohta oli sinu sarkasmiline "midagi ei muutu" lol väljend, siis räägi mulle, mis siis muutub?
Kui sina oled dev ja lased homme mängu välja, sul on piiratud ressursid ja vaja deadline on homme. Oled oma raha investeerinud ja laenud võtnud, et seda mängu reliisida.
Kas ütled mulle nüüd absoluutse meelekindlusega, et kui vaatad oma mängu installbase'ile peale ning räägid oma arendajate ja QnA-ga, siis ütled neile:
"yo mehed, meil on vaja drivereid optimeerida ja ma tean ,et nvidia kaartidega mängivad meie install base'ist 10 milj inimest ja AMD omadega 3 milj, vaadake, et mõlemad oleksid sama küpsed driverid?"
Või äkki, just maybe, piiratud ressursside kontekstis, sa ütled, et vaadake, et NVIDIA oleks good as gold ja et AMD ka enam vähem töötaks.

icon_question.gif

SKG kirjutas:
Pealegi, praegused konsoolid (Xbox ja PS) on samuti AMD baasil.

Õigemini viimased ~12 aastat juba olnud. Kui arendatakse konsoolidele, on seal kattuvus ka PC AMD GPU-dega.
Aeron kirjutas:
Toon sulle näite sinu stiilis kommunikatsioonist selle postituse osas. Kui ma käituksin sinu eeskujul, siis ma esiteks süüdistaks sinu teadlikus valeinfo levitamises ja faktidega mööde panemises ning viitaks asjaolule,et PC handheld marketi suurus olla 2x suurem kui sina ÜRITAD NÄIDATA.
Ja tooks kohe viiteks selle: https://www.pcworld.com/article/2619311/steam-deck-and-other-handheld-pc-sales-estimated-at-6-million.html

...ning jah tõesti, faktiliselt on see õige, aga see ei muuda midagi. Nintendo on üks suurimaid platvorme ning keegi ei ole ilmselt kunagi oodanud, et päriselt üleöö nende kasutajabaas kuhugi kaob.

Also, ma tahaks küsida, et kas sellel postil tegelikult oli mingi point ka, lisaks informatsiooni väärtusele, mis on täesti olemas. Aitäh.
Ma olen mõtisklenud, et huvitav, kui palju pc handheldid suudavad konkurentsi pakkuda ja ilmselt õige vähesel määral suudavad, vb kokkuvõttes, generatsiooni lõpuks oleks päris hea, kui pc handheldidel oleks sama suur market share kui AMD-l vs Nvidia. Tundub optimistlik, aga eks näis.

Aeron kirjutas:
On another note tundub, et tänaseks on pc handheld spacei ka üle võtnud suht.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11405951#11405951
tsitaat:
As reported by Nintendo Prime, the Nintendo Switch 2 has sold as many as 3 million units within the first 24 hours. The insider claims that this sales figure has been shared with him by three different sources.

For context, this sales figure has already eclipsed the lifetime sales of the Steam Deck. In fact, the Nintendo Switch 2 is close to outpacing the entire PC gaming handheld market with its 3 million figure.

Kas PC on "handheld spacei ülevõtmise" lõpetanud?

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2025 21:47:17 vasta tsitaadiga

Kas oskad küsimustele vastata ka või mis siin nüüd siis sünnib?

Aeron kirjutas:
tsitaat:
On another note tundub, et tänaseks on pc handheld spacei ka üle võtnud suht.

- Selle hetkel oli pc handheldiga seotud uudiseid ja infot kordades rohkem kui konsooli elutsülik lõpus olevast Nintendo handheldist. Päris hea start, aga muidugi see täpsustus jäi sul tagantjärgi mainimata. SKG klassika.

viimati muutis Aeron 08.06.2025 21:50:04, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.06.2025 21:49:22 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Minu algne väide ei olnud, et AMD on NVIDIAST 5x väiksem, vaid minu väide oli, et NVIDIA soft töötab reeglina paremini, sest arendajad on rohkem motiveeritud Nvidia suuremast turuosast tulenevalt vaeva nägema NVIDIA asjadeaga.

Sinu väide oli "nvidia käes on 92% gpu turust", mis osutus 100% valeks icon_lol.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.06.2025 21:50:38 vasta tsitaadiga

Mis vahet sel on????? Ma ütlesin ka, et vale on, so what?
See ei muuda ju midagi. Nagu seinaga räägi...

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.06.2025 21:54:49 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
See ei muuda ju midagi.

Miks neid numbreid siis üldse välja tuua.

Üks Xbox brändinguga PC handheld veel tulemas, äkki see veidi edukam kui senised tooted.

Link

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 08.06.2025 22:31:15 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:

Miks neid numbreid siis üldse välja tuua.

1. Ma ei tahtnudki ju numbrist rääkida, sa läksid lihtalt kinni ära selle numbri peale.
2. Sinu enda segadus on olnud siin, et sinu AMD asjad ei tööta. Mulle meenus AMD ja Nvidia tasakaalule mõeldes, et see vastab ideaalselt sinu muredele ,et miks AMD-ga muresid on ja miks mina olen senini arvanud, et gaming osas Nvidia > Amd.

Nii raske on, ma räägin üht ja mingisse random fakti jääd nii kinni ära ja see mingite süüdistuste ja paha kavatuses eeldamine jne.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.06.2025 22:39:17 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Ma ei tahtnudki ju numbrist rääkida...

Aeron kirjutas:
Korraks veel naastes amd vs nvidia teema juurde, siis ei saa ju imeks panna, et nvidia kaartidele rohken optimeeritakse olukorras, nvidia käes on 92% gpu turust.

link

...ja tulles mingite apude juurde, see on küll suht viimane asi millele keegi mõtleb midagi optimeedida, sest neid pmt ei ole olemas:)

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 09.06.2025 09:51:13 vasta tsitaadiga

Sa nagu ei näeks, mis osa mõttest oluline on.

Keskne väide on ju, et NVIDIA on paremini toetatud, sest NVIDIA turuosakaal on suurem ja viimase väite tõestuseks on toodud arv x (antud juhul vääraks osutunud 92%).
Sinu fookus on arvul x, mis oleks OK olukorras, kus X-i väärtus muudaks keskse väite tõe määra (a la kui AMD ooleks tegelikult turul dominantne vms), aga antud juhul ei muutu sellest ju midagi. Kas NVIDIA on AMDst 3 või 5x suurema turuosaga, päeva lõpus on ju tulemus sama.
Ja noh, kõik see kõrvaline eeldamine, sildistamine, üldistamine ning süüdistamine veel täiendavalt seal juures muudab kogu selle arutuluse sügavalt ebameeldivaks.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.06.2025 11:58:36 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
...veel täiendavalt seal juures muudab kogu selle arutuluse sügavalt ebameeldivaks.

Arvan, et selle vastu aitab kui vähem enda eksitavat infot siia postitada.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 09.06.2025 12:48:22 vasta tsitaadiga

SKG, sest naised on süüdi väigstamises, kui nad kannavad väljakutsuvat riietust. Sama "valiidne" point.

Selleks, et dialoog saaks toimuda normaalselt, on vaja eeldada teiselt esmalt vähemalt head kavatsust.
Sa ei saa kunagi arutada midagi konsturuktiivselt inimesega, kes eeldab sinu kohta asju, mida sa öelnud ei ole.
Spoiler Spoiler Spoiler

Ma arvan, et ma pole ainuke, kes tahaks, et see teema oleks huvitav ja kerge lugeda ning kaasamõelda, aga see ei saa kunagi nii olema, kuni kommunikatsioon on selline.
Et see oleks maksimaalselt kasulik, siis toon kohe välja parema trajektoori sinule mõtestamiseks antud näite kontekstis.

Ma tõin väite, et amd tugi on halvem kui nvidial, sest amd turuosa on retsilt väiksem (tõin näiteks 92% nvidia).
Sul oli täiesti õige mõte, et amd turuosa tegelikult on suurem, aga siin oleks pidanud olema kaks mõtet sinu peas enne kirjutamist:
1. ok, minu arvates see, suhe on tegelikult 17A vs 67N vms
2. kui on 17 vs 67, kas see muudab algse väite tõesust

Kui neid kahte asja koos vaatad, siis hea sisend oleks olnud, et "btw, amd turuosa on siiski 17% - viide" + mis iganes muu kommetnaar, kuidas sa arvad, et see mõjutab seda, et tugi on.
Lisaks, kui sul on küsimusi selle osas, et kas teine üritab midagi näidata - a la kas minu eesmärk oli näidata AMD turuosa väiksemana kui see tegelikult on, siis kena oleks lihsalt küsida - et kuule, näitasid amd'd 8% , aga allikad näitavad 17, kas juhtus kogemata või mis sinu kavatsus oli? See loob ka soodsa pinnase minul ennast parandada ja öeldagi sulle, et yo, hea tähelepanek, my bad. aitäh.

...ja omakorda vb eksploorida seda küsimust, et kas 8 vs 17 % osakaalu puhul võiks mingi vahe olla sees või võiks eeldada, softi tootjate suhtumist see ei muuda.
Kõik oleks väga pehme, lugupidav ja looks soodsad tingimused, et sõbalikult asju arutada.

Nii pea, kui hakkad aga eeldama, et keegi midagi tahtlikult halvasti teeb või üldistama indiviidi käitumist grupile, läheb asi pekki.
Case and point - "sa üritad näidata AMD turuosa väiksemana" - miks sa midagi sellist peaksid eeldama? Orcam's Razor - kas teine on mastermind strategist sith lord või oops, näpuks? Kas see on suures kontekstis nii oluline? Kas need probleemid on proportsionaalsed - potentsiaalne %ga eksimine muudab konteksti piisavalt, et teist süüdistada selliselt? on selleks alust?

Teine näide "PC leeril tihti olema, sest kui hakata väidetesse süvenema, tulevad valed faktikontrolli käigus kiiresti välja" - miks süüdistada ühe inimese eksimises teisi? kuidas see kasulik on? Kas sa oled ise olnud eksimatu? Kas sa tahad luua keskkonda, kus iga väiksemati eksimust sulle meenutatakse ja nina alla hõõrutakse? See on väga perses psühholoogiliselt, sest mida aeg edasi, seda raskemaks läheb sellises keskkonas üldse millegi ütlemine. Info hulk mida monitoorida ja millega arvestada muutub nii suureks, et normaalne inimene ei tahagi midagi öelda ja kõigil on väga pingeline. Väga väga halb konteks millegi arutamiseks konstruktiivselt. Kõik teevad vigu, see on ok. Sina ka, mina ka.

Viimaks "Hajevil ja väsinud..." - "tulevad valed faktikontrolli käigus kiiresti välja" - see on lihtsalt jätis olemise meisterklass.
Selle sildistamisega sa eeldad, sinu vestluskaaslane manipuleerib sind teadlikult ja pahatahtlikult.
See on ok ainult kontekstis, kus sul on kaalukaid ja ümberlükkamatuid fakte tahtlikust manipulatsioonist ning siis on see täiesti omal kohal, raske, aga vajalik sai mida teha. Kuni selle hetkeni aga, on see enda mõttemaailma ja kahtluste projekteerimine teisele ja ilmestab rohkem sinu enda psüühika toimimise printsiipe, kui võrd teise motiive.
Halvema kommunikatsioonivõimega inimesed solvuksid selle peale ja ei suhtleks sinuga, oleks haavunud etc. Päriselt manipuleerivad inimesed raevuksid tõenäoliselt.

Minu soov oleks, et me edasises kommunikatsioonis katsuksime hoiduda sildistamisest, üldistamisest ja eeldamisest.
Kui keegi eksib, saab seda väga kenasti "kas küsimusega" üle kontrollida (kas soovisidki näidata AMD turu osa etc) ning viidata alternatiivsele tõe allikale/tõlgenduse viisile.
Kui sulle tundub, et keegi käitub kahlaselt, siis saab ka seda küsida emotsionaalselt intelligentselt - kuule, kui sa nii käitud, siis mulle jääb mulje, et ... kas see ongi sinu kavatsus? jne.
Üldise hea praktika on, et selle asemel, et öelda, et teine on mingisugune, rääkida konkreetsest käitumisest - sa oled loll vs see ei ole kõige targem tegu.
Kui sa paned teise külge sildi/kavatsuse jne, siis see on rünnaks selle pihta mis inimene kõige sügavamalt on, väga konflitne viis suhelda.
Tegelikult me ei näe teise pähe ja tea mis tunne on olla teine inimene ja seega saame rääkida ainult sellest, kuidas teise sõnumid meini jõuavad ja kuidas me neid tajume.
Ma pole ka ise eksimatu selles, aga hea meelega võtan vastu meeldetuletusi, kui eksin. Ja ma püüan olla selle osas lugupidav ning nagu näha, kulutan ka oma energiat, et sellist kommunikatsiooni levitada.

On another note:

Link

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.06.2025 12:53:03 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
1. ok, minu arvates see, suhe on tegelikult 17A vs 67N vms
2. kui on 17 vs 67, kas see muudab algse väite tõesust

Kus see number tuleb, oled jälle "hajevil ja väsinud"?

Aeron kirjutas:
see on lihtsalt jätis olemise meisterklass.

Aeron kirjutas:
Selle sildistamisega...

Aeron kirjutas:
Minu soov oleks, et me edasises kommunikatsioonis katsuksime hoiduda sildistamisest...

icon_lol.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 09.06.2025 13:00:48 vasta tsitaadiga

SKG, aitäh, et juhtisid tähelepanu, ja palun vabandust.
Ma ei muuda seda tagasiulatuvalt ära, aga olen tähelepanelikum edaspidi.
Mul oleks seda palju kergem teha, kui sa vahelduseks ka natukegi vahelduseks võtaks vastutust kommunikatsiooni osas.
Hetkel mulle jääb mulje, et sa lihtalt trollid ja tegelt ei taha või suuda süveneda piisavalt, et siia normaalset kliimat toota.
Kas ma saan sinust õigesti aru? Kas mingigi osa sellest, mis ma kirjutan kuidagi jõuab sinuni?

Also, vastuseks sinu küsimusele, siis kuna 17 vs 67 vms point ei olnud need konkreetsed numbrid, siis ma teadlikult ei läinud neid täpseid numbreid otsima, sest need ei muuda mitte midagi selle sisu osas, mida ma üritan edasi anda.

On another note:
See MS handheld läheb pmt perfektselt kokku minu aastaid tagasi jubakirjutatud visioonist xboxi seadme osas.
Nuditud versioon windowsist, mis jookseb tava pc raua peal.
Ma oleks üllatunud, et MS sellest ei teeks desktop distrot at this point kind of nagu SteamOS.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.06.2025 13:18:39 vasta tsitaadiga

Tundub, et oled PC kaitsmisega emotsionaalselt nii seotud juba, et iga väljatoodud eksimust võetakse kui personaalse rünnakuna. Ei pea keegi teine end muutma kui pole foorumi reeglitega vastuolus, et sina end ärritatuna ei tunneks. Et teistelt sildistamise lõpetamist nõuda.. ehk alustad kõige enne ise sellest?

See Windows 11 handheldi spec näitab hästi kui ebasobiv on Windows OS puhtalt gamingu jaoks. Räme bloat, ei tundu kuigi palju nuditud. Seade, mis üle 1080p kuvada ei suuda, aga vajab 16-24GB RAM? icon_lol.gif Mõõtmetelt sama kobakas ja veelgi raskem kui Steam Deck. Pff....

Jääme ootama, kas Microsoft ka "päris" kosnooliga välja tuleb, mis ei ole desktop operatsioonisüsteemiga handheld PC. See oleks palju huvitavam seade kui ASUS toodetud handheld Windows 11 PC, millele "Xbox nupp lisatud".

Meeldetuletuseks, et Series S on kõigest 10GB mäluga ja on siiani enamat suutnud kui need Windows 11 handheldid:

Link

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 09.06.2025 13:25:01 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Tundub, et oled PC kaitsmisega emotsionaalselt nii seotud juba, et iga väljatoodud eksimust võetakse kui personaalse rünnakuna. Ei pea keegi teine end muutma kui pole foorumi reeglitega vastuolus, et sina end ärritatuna ei tunneks. Et teistelt sildistamise lõpetamist nõuda.. ehk alustad kõige enne ise sellest?

Ei, ma olen motsionaalselt seotud normaalse ja lugupidava kommunikatsiooniga. Seda eriti tugevalt selle foorumi väliselt, aga paratamatult, tuleb sellega siingi tegeleda.

Kahju, et minu palve ja püüded vaimselt tervemale keskkonnale kurtidele kõrvadele paistavad maanduvat.

SKG kirjutas:

See Windows 11 handheldi spec näitab hästi kui ebasobiv on Windows OS puhtalt gamingu jaoks. Räme bloat, ei tundu kuigi palju nuditud. Seade, mis üle 1080p kuvada ei suuda, aga vajab 16-24GB RAM? icon_lol.gif Mõõtmetelt sama kobakas ja veelgi raskem kui Steam Deck. Pff....
Jääme ootama, kas Microsoft ka "päris" kosnooliga välja tuleb, mis ei ole desktop operatsioonisüsteemiga handheld PC. See oleks palju huvitavam seade kui ASUS toodetud handheld Windows 11 PC, millele "Xbox nupp lisatud".
Meeldetuletuseks, et Series S on kõigest 10GB mäluga ja on siiani enamat suutnud kui need Windows 11 handheldid:

Nja, nõus, täna on asi veel toores, aga ehk see on algus.
Desktopi versioon lahendaks suure osa nendest probleemidest.

viimati muutis Aeron 09.06.2025 13:31:25, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 09.06.2025 13:26:14 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
...aga paratamatult, tuleb sellega siingi tegeleda.

Sunnib miski.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 197, 198, 199
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.