Ma ei oskaks näiteks 24gb mäluga mitte midagi peale hakata kuigi neid kaarte on mul läbi käinud palju.
Mul on 24GB ja pidevalt jääb väheks Suuremate mudelitega läheb swapib veel RAMist üleaeglast 57GB juurde.
Gamingu osas on jah pilt õnneks tagasihoidlikum. _________________ LLM gang be like: Bro do you even RAG
Kellel siin 24GB väheks jääb, minu Retro 3D masinatel on enamasti 4-8MB videomälu ja sellega saab nii xvid kui dvd vaadatud ja mängitud, seda muidugi 25 aasta vanuseid ja vanemaid mänge.
Kui mingeid AI asju ei jooksuta, siis jah ei ole suurt kasutust va 4K ja mingid kõrged sätted või isegi RT. HUB tegi ammu juba teste. Üksikud mängud läksid üle 16GB ka. Aga tegelt juba windoosa koos paljude aknate ja muu kraamiga võtab omajagu (dual display ja kõrge reso nagu mul). Lisaks mingid mängud kehvalt optimiseeritud allocatisid ka liiga palju GPU mälu.
16GB+ vajadus on pigem kõrgel resol ja dual setupiga näiteks kui ei taha ka graafika detailides alla tulla. Mina näiteks olen nõuks võtnud, et alla 24gb enam ei osta. Uus on kas sama või siis äärmisel juhul rohkem. Kõlakad räägivad, et 5080S tuleb ka 24gb. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Oskab keegi prognoosida mis hinnaga Eestis RX 9060 xt 16GB müüki tuleb? AMD poolt välja reklaamitud jaehind pidi olema 350.- USD Paraku on Eestis kõik hinnad poole kõrgemad....
Vanasti oli kombeks, et $=€, aga viimasel ajal on hind tunduvalt kõrgem, ilmselt alla mingi 420-430 ei saa kätte. _________________ Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Oskab keegi prognoosida mis hinnaga Eestis RX 9060 xt 16GB müüki tuleb? AMD poolt välja reklaamitud jaehind pidi olema 350.- USD Paraku on Eestis kõik hinnad poole kõrgemad....
350'ga meil seda kindlasti kätte ei saa. Vaevalt ka teisepool lompi saadakse. Mingi 425 kanti (+/- 25) tundub usutav.
Võtke seda hetkel suure annuse soolaga. See, et midagi testitakse ei tähenda kaugeltki seda, et see ka kunagi turule jõuab.
See võib vabalt ikka ka lihtsalt eksperiment laboris, et insenerid saaksid GDDR7 timmida UDNA jaoks.
TL;DW:
Navi 48 toodetud kas N4X või N3X peal. Hetkel Navi 48 kivi on toodetud N4P peal.
~3.7Ghz boost.
32GB GDDR7. Kiirus pole teada, aga eeldatavasti sama 256bit.
~28% kiirem, kui 9070 XT. See paigutaks selle nt TPU charti järgi 8%'ga RTX 5080 ette, aga 4090'le ikkagi kaotaks.
TDP väidetavalt ~450W
Arvestades eeldatavat kiirust, mälu kogust jms, siis kui see peaks materialiseeruma oleks selle hind ilmselt 999 ehk reaalsel turul umbes 1100€ kui see just AI tegelaste ära ei krabata.
8gb instantly obsolete, amd screws gamers. surnult sündinud värk ja sitast saia ei tee.
lisa gddr6 eest tahetakse 50 raha, sama palju kui konkurendid lisa gddr7 eest.
saidid on ära ostetud, sest 8gb mudelite reviewsid ei näe suurtelt tegijatelt kuskil. aa sorry, 8gb isendeid piiratakse seoses "piirkondliku nõudlusega".
edit:
ah, mis ma ikka norin _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 05.06.2025 00:57:33, muudetud 1 kord
Isegi Red Devil XT suht norm hinnaga juba saadaval.
Nüüdseks siis võib öelda, et hinnad ja saadavus ok. Kuigi Aa
Amazonis näiteks pole kogu aeg saadaval.
Ei teagi jah kui hullult see 8GB gddr6 128bit mudel UE5 mängudes "poob".
Kõigil Sapphire 9060xt kaartidel 2xhdmi ja 1xdp, ülejäänud vist 2xdp ja 1xhdmi pesadega ja täitsa puhta amd default clock-iga pole vist ühtegi 16GB kaarti, kõigil väiksem või suurem oc.
8GB-ga leiab default amd clockiga ka, need ilmselt 150 kuni 160W kaardid, mitte 170 kuni 182w out of stock, näiteks sellel väiksel 8GB powercolor kaardil on game 2530 ja boost 3130.
Mõistlik oleks need 8GB kaardid kõrvale jätta või tõesti low profile korral ja madalama hinnaga.
Hetkel veel low profile 9060xt-d pole aga pikemas plaanis ilmselt ilmub, nagu see uus gigabyte.
Huvitav on see et paljukirutud UE5 "unuPtImIzeD" mootoril S2 onli epic seadel parima min GPSga 8GB kaardil.
Mõnedel kukkus 1440p ja FSR Q FPS 1peale. Samas kui 16GB kaart tegi vabalt 70-100FPS.
8700 i7 ja pci 3.0 oli olukord veel hullem, 8GB kaart kaotas VEEL 50% perfist.
Võib arvata, et suurem osa 9060neid lähebki vanema platvormi turgutamiseks ainult et perfi lisa saamise asemel kaotad näiteks vs 3060 12gb kaardile.
Selle kaardi õige koht oleks 180€ 9040ne nime all..
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.