praegune kellaaeg 09.08.2025 19:01:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millega mängid? |
Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 34 ] |
50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 64 ] |
Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 238 ] |
|
hääli kokku : 411 |
|
autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.05.2025 19:48:44
|
|
|
BA79 kirjutas: |
Ma ei tea miks, aga järelturul liigub päris palju konsoole, nii Osta.ee-s kui ka FB marketplace's. Miks siis maha müüakse, kui mänge on saada? |
Konsoole üldiselt või kindlaid mudeleid? Põhjusi on väga palju:
- neid toodeti sadu miljoneid ja sellepärast on neid palju ka müügis. Enamus pole kollektsionäärid ja uuele edasi liikudes müüakse vana maha.
- müüakse, kuna on uuem mudel ostetud, mis mängib ka kõiki vanu olemasolevaid mänge ja tihti isegi paremini.
- konsool, nagu ka mänguarvuti, on nö. luksustoode, mis pole eluks vajalik ja mõnel võibolla seisab kasutult ning parem raha taskus kui kapi peal tolmu all.
...kuna makstud on kallist raha nende eest siis otsustatakse realiseerida enne kui konsooli hind kasutatuna liialt kukub... |
Vaevalt küll, et selline mõtlemisviis väga levinud oleks ja konsoolid ei maksa eriliselt kallist raha. Tõin siin varem numbrid välja - viimase põlvkonna konsoolid on taskukohasemad kui kunagi varem: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11572927#11572927
Mängude arengu all pidasin silma mängude üldist stsenaariumit, et midagi pole muutunud, ainult 3D graafika on paranenud, ent mängude sisu on ikka sama, kas tulistad, ajad kedagi taga või mängid mingit "story't".
...aga nende sisu on ikka üks ja sama-mingit murrangulist arengut pole stsenaariumites muutunud. |
Mängudes füüsikamootorid lähevad aina paremaks, NPC-d lähevad "targemaks" jne. Aga story poolest on ju väga unikaalseid asju toodetud või mis veel puudu on? Nende oht on selles, et kui sa midagi uut ja julget toodad, võib see küll kokkuvõttes kõrgete reitingutega olla, kuid firmale finantsiliselt ebaedukas. Selliseid näiteid on omajagu.
Aga selles osas olen nõus, et seal kuskil 7-nda generatsiooni lõpus tekkis juba selline graafika, mis on "good enough" ja edasi on diminishing returns, millega vilunud mängureid enam eriti wow efektiga ei üllata.
Samas GTA 6 paistab tulema üks väheseid mänge, mis näeb tõesti next-gen välja ja seab ilmselt lati uuele tasemele, mis puudutab avatud maailma mängude graafikat ja detailsust.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
28.05.2025 11:47:29
|
|
|
BA79, ...
tsitaat: |
"Ma ei tea miks, aga järelturul liigub päris palju konsoole, nii Osta.ee-s kui ka FB marketplace's. Miks siis maha müüakse, kui mänge on saada? Ok saan aru, pere noorimad vast kasvavad välja või on muud põhjused- isiklikult arvan, et tüdinetakse mängudest ära ja konsoolid jäävad seisma, kuna makstud on kallist raha nende eest siis otsustatakse realiseerida enne kui konsooli hind kasutatuna liialt kukub" |
- nagu SKG ütles, et seadet on müüdud ikkagi miljoneid ja neid paratamatult jääb üle lihtalt kõigil põhjustel mis välja tõid ja kindlasti on neid põhjuseid veelgi.
"Mängude arengu all pidasin silmas mängude üldist stsenaariumit, et midagi pole muutunud, ainult 3D graafika on paranenud, ent mängude sisu on ikka sama, kas tulistad, ajad kedagi taga või mängid mingit "story't". Nooremana mängisin natuke. Kõige kaugemale jõudsin Driver'ga. Driver ja Mafia on ainsad minu PC mängud mille ostsin ametlikult. Hetkel plaadid seisavad jõude ja ei mängi, ei paku huvi. Ma tean vanemaid mänge nagu Call of Duty, Grand Theft Auto, Assasin Creeds jne, aga nende sisu on ikka üks ja sama-mingit murrangulist arengut pole stsenaariumites muutunud" |
- sul on vist natuke sassi läinud narratiivid ja kogemused. Kui me räägime sisust selles mõttes, et millest lugu koosneb, siis maailmas on üldse olemas 7 erinevat "suurt lugu" ning kõik ülejäänud on kuidagi moode nende terivaadid. Sellest on ka raamat - https://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_Basic_Plots.
- kui me räägime kogemustest, siis räägime sellest, et mida mängu sees teha saab ning kuidas seda kogeda saab. Kõige tavalisemad tegevused on liikumine, hüppamine, sihtimine, puslede lahendamine jne ning tavalisemad viisid kuidas me seda teeme on ekraanilt pilti vaadates ja hiire ning klaviatuuriga või puldiga.
Aga mõlemad maailmad on läinud minu arvates küll retsilt edasi.
Narratiive vb uusi ei ole (filmis ka mitte), aga see kuidas lugusid edasi antakse, millest üldse mänge tehakse on minu meelest täiesti pöörane. Cyberpunk võibolla fps nagu iga teine, aga see visuaalne kogemus või lood selles keskkonnas on suurepärased ning see maailm, mis sulle avastamiseks antud on, on fantastiline kogu oma mitmekülgsusest. Just samasugune mäng osati kui a la Deux Ex, aga so much more.
Lisaks kui me räägime milliseid mänge täna on vs 20a tagasi nt, siis see pöörane - factorio, undertale, dwarf fortress, Schedule 1, stray, sifu, rocksmith, hi-fi rush, radiator 2, jack partybox, teardown, super seducer+ n+1 suurepärast nö standardset mängu (doom, clair obs 33, ff 7 rmk, ds3, etc) ning n+1 moba + igast sim racing ja vr kogemused. Gaming ei ole kunagi olnud paremas kohas.
Mis puutub kogemisse füüsilises mõttes, siis lisaks tactile triggeritega pultidele ja vist ka klaviatuuridele on vr üha paremas kohas, igast haptilised seadmed (kindad, vestid), valgusseadmed, püssi maketid, treadmillid, 6dof pneumaatilised istmed jne. Terve maailm on avastamiseks. Go nuts.
Kui sa mõtiskled selle üle, et kas ralli toolis või mitte, ma ikkagi sõidan autoga ju, siis mingis mõttes on see sama kui vaatad päris elu. Käid ka ju tööl ja liigutad käsi või mõtled, et raha saada. Same shit. aga ometi on vahe sees tegevuste vahel. Eks päeva lõpus nagu ikka, leiad seda mida oled ise valmis leidma.
Raua osas nagu ikka, turuliider küsib rohkem raha. Teised peavad rohkem pingutama - kas pakkuma sama raha eest rohem featureid või siis sama perfi aga odavamalt. Nvidia softi eelis on paar aastat olnud DLSS osas ja nende äpp on parem olnud kui AMD oma. DLSS osa hakkab tasakaalu jõudma, äpp on imo endiselt tiba parem Nvidial, aga ma arvan, et see pole enam nii kaalukas. AMD turuosa on endiselt pisike vs NVIDIA ja seega nad peaksidki pakkuma odavamalt sama perfi, eriti kuna soft on tiba nõrgem.
SKG kirjutas: |
Samas GTA 6 paistab tulema üks väheseid mänge, mis näeb tõesti next-gen välja ja seab ilmselt lati uuele tasemele, mis puudutab avatud maailma mängude graafikat ja detailsust. |
- rly? see mäng? maailma sisu osas ma täitsa usun, aga visuaalselt mulle tundub lihtsalt hea, mitte suurepärane või sa mõtled seda fidelity vs world size mõttes? imo CP näeb iga nurga alt parem välja nt.
Spoiler 
kustutasin ära, sest vale video sai
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 28.05.2025 14:20:51, muudetud 4 korda |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
28.05.2025 11:49:46
|
|
|
Konsoolil hea, pole mingit nvidia või amd äppi ja nendega juramist vaja
|
|
Kommentaarid: 206 loe/lisa |
   |
5 :: |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 09:59:41
|
|
|
SKG, my bad, hommikune brainfart.
Natuke üllatav, et nii vähe videosid on Rockstari enda youtube'is üleval.
Spoiler 
Hulka parem kui see endine video mis oli, aga minu silmale miskit out of this worldi siin küll ei ole.
Mitte et kena poleks, lihtsalt teisi kenasid asju on ka juba. Aga maailm ise on kindlasti fantastiline ja selles osas pigem ei kahtle, et uus standard sealt tuleb.
e: mis arvate, kui paneks kamba peale kokku mingi korraliku AI prompti ja vaataks mis ta välja mõtleb?
https://chatgpt.com/share/683956c2-79bc-8006-ae6f-419b2682f078
Nagu näha minu püüdlikult neutraalsest dialoogist, siis on AI'l omajagu huvitavaid eeldusi, mida võiks proovida kamba peale korrigeerida.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 30.05.2025 10:01:01, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
HPN
HV veteran

|
30.05.2025 10:20:52
|
|
|
Aru ma ei saa sellest, miks PC puhul alati uute juppidega hakatakse opereerima, kui neid hinnavõrdlusi tehakse. PC üks võludest ongi see, et saad kasutatud või juba aastaid müügil olnud ja seega odavamaid juppe kasutada. Lisaks saab vana riistvara uuega kombineerida, mis teeb esialgse sissemakse suuruse tunduvalt väiksemaks.
ChatGPT-d ma tõekuulutajaks ei pea. Vastuseid annab suunavate küsimuste ja valikulise lisainformaatsiooni jagamisega suunata.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
30.05.2025 10:24:38
|
|
|
Konsooli saab ka kasutatud osta, PS4 soti tuuri. PCl pole lootustki selle vastu
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 10:25:41
|
|
|
no eks siin ongi lähteülesande ja konteksti pakkumise küsimus.
AI käest saad kinnitust sellele mida sa leida tahad, nii et hästi tähtis on hea lähteülesanne.
minagi ei pea teda tõe allikaks suures plaanis, aga vb huvitav mõtteharjutus.
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
30.05.2025 10:28:52
|
|
|
Eks kui sealt "õigesti" küsida, siis saabki endale sobivad vastused. See kes hakkab mingeid chatgpt arvamusi tooma arutellu, võiks tegelikult üldse mitte midagi kirjutada.
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 10:32:56
|
|
|
Janis, miks ei ole, minu lapse pc maksis 120 - 150 eur (ei mäleta enam nii täpselt) ja 8 gb 580rx annab väga korraliku kogemuse vs ps4 + see on ka koolitööde masin.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.05.2025 13:00:38
|
|
|
Janis kirjutas: |
Konsooli saab ka kasutatud osta, PS4 soti tuuri. PCl pole lootustki selle vastu |
Jah. Tuttav Eestis ostis hiljuti PS4 Pro 70 eest, mingid mängud isegi kaasas. Pidavat toimima ka meediapleierina.
Kui soov kasutatud PC juppe hakata võdlema, siis ei tasu unustada, et siis tulevad mängu ka kasutatud konsoolid.
Aeron kirjutas: |
Nagu näha minu püüdlikult neutraalsest dialoogist, siis on AI'l omajagu huvitavaid eeldusi, mida võiks proovida kamba peale korrigeerida. |
Ei paistnud kuigi neutraalne kui juba eos on algandmed küsitavad.
Millised on need "huvitavad eeldused", mis korrigeerimist vajavad?
Lisaks, seesama ChatGPT lükkab ümber sinu "10 mängu aastas" narratiivi:
PlayStation 4 had an attach rate of about 10 games per console by the mid-life of the system.
Nintendo Switch has one of the highest attach rates, nearing 7–8 games per console as of 2023, despite having a more casual user base. |
Spoiler 
...ja kinnitab ka seda, mida ennist mainisin, et mänge ei pea tingimata ostma:
Subscriptions (like Game Pass, PS Plus Extra) can reduce the number of purchased games, since players access a large library without buying each title. |
- right, sest neid mänge ei pea ostma ju. /s |
Minu kogemuse põhjal ei oska need AI-d isegi lihtsamatele küsimustele õigesti vastata, kus on palju vähem nüansse kui "konsoolid vs PC" teemal ja vastus pole vaieldav:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11612424#11612424
Kas me oleme nüüd jõudnud sinna maale, kus argumendid on otsa saanud ja on vaja AI-d, et "kord majja lüüa"?
edit:
Teisel teemal, kuid näitab praegust ChatGPT taset:
https://www.facebook.com/reel/1373046087169523
Samas vähemalt tunnistas, et algselt valetas.
Janis kirjutas: |
Eks kui sealt "õigesti" küsida, siis saabki endale sobivad vastused. See kes hakkab mingeid chatgpt arvamusi tooma arutellu, võiks tegelikult üldse mitte midagi kirjutada. |
Jep. Kui ChatGPT või Gemini käest uuesti küsida "are you sure about that?", siis vastus tihti muutub
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 14:45:16
|
|
|
AI kaasamise point oli kuidagi rikastada seda vestlust siin, mitte niivõrd minna sealt absoluutset tõde otsima.
Millised need küsitavad algandmed on?
https://chatgpt.com/share/683956c2-79bc-8006-ae6f-419b2682f078
Ma tõesti küsisin nii hästi kui parasjagu jaksu oli üritades mitte kuidagi pidi küsimusi frame'ida.
Mis nendes küsimustes siis mitteneutraalset on?
1. When taking into account the barrier to entry, cto, liklyhood of finding games you like over a period of 7 to 10 year what would you say is a superior choice for an average person based on what we know about the average person in debate about pc vs console?
2. in this scenario, when calculating CTO what do you take into account in case of pc and in case of console?
3. when talking about spending on games , how is that calulcated per platform
4. what would you say is the breakeven point in this regard?
5. when taking into consideration a user who absolutely maximises all of the benefits of each platform, which platform would come on top in terms of delivering value?
"Lisaks, seesama ChatGPT lükkab ümber sinu "10 mängu aastas" narratiivi" |
Sa endiselt ole aru saanud, mis selle point on. Nii, et...
Also, isegi AI ümberlüktud maailmas, kes on vähegi gamer, lõpetab hinnas ja väärtuses plusspoolel pikas perspektiivis.
viimati muutis Aeron 30.05.2025 14:53:22, muudetud 2 korda |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
30.05.2025 14:45:55
|
|
|
Miks sa eesti keeles ei küsi?
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 14:52:46
|
|
|
Sest...
1. AI on eesti keeles viletsam.
2. Sest siis sa saaksid kaasa rääkida
viimati muutis Aeron 30.05.2025 16:57:32, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
30.05.2025 14:54:07
|
|
|
Ei ütleks, ei näe ühtegi põhjust seal muus keeles küsida midagi.
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
30.05.2025 14:59:37
|
|
|
Nojah
|
|
   |
172 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
30.05.2025 15:03:18
|
|
|
AI
Nalja teete... see ju täiesti põdur tauno sellistes käsitlustes.
//
Mängude osas tuleb PC igal juhul odavam.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.05.2025 18:24:42
|
|
|
Millised need küsitavad algandmed on? |
ChatGPT kirjutas: |
Games: 5/year × $60 avg × 7 = $2100 |
Kus see number tuleb? Jälle väljamõeldud number uusi mänge maksimumhinnaga?
Ehk siis kokku 35 mängu, mis on ~3x suurem number kui PS4 attach rate (13,8), mis on läbimineviku edukaim konsool mängude müügi osas.
https://vgsales.fandom.com/wiki/Software_tie_ratio
Miks sa reaalsuses ei soovi püsida ja oma seisukohta äärmuslike näidetega toetad?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 21:25:33
|
|
|
Oeh mees, süvene nüüd.
Mine loe minu küsimused üle, mis mina sisestasin. See on KOGU info, mis ma andsin ja kõik info mis sealt välja sülitati on AI genereeritud.
Kuna ma silmasin seal ise ka kahtlasi asju, siis sellest oli ka minu algne ettepanek, et vb paneks kamba peale prompti kokku.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
30.05.2025 21:57:27
|
|
|
Tegelikult suht mõttetu teema ja enda arvamuse peale surumine käib. Lihtsalt öeldes kogu selle teema võib kokku võtta ühe lausega, et asi on inviduaalne ja kes kuidas mängida soovib. Ma näiteks ei oska puldiga mängida ja ei harjunudki ära, teisalt teine vend paneb puldiga meelsamini. Ma ei saa muidugi aru kuidas kaks tüüpi siin lehekülgede kaupa vaielda viitsivad. Pohui pole millega keegi mängib?
Konsooli kasuks räägib see, et ta saab Rockstari mängud aasta varem kätte.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
30.05.2025 22:30:24
|
|
|
Kevvare kirjutas: |
Konsooli kasuks räägib see, et ta saab Rockstari mängud aasta varem kätte. |
Ei imesta miks.
Similarly, GTA 6 is said to be skipping PC in 2025, disappointing the millions of active gamers on this platform. As shocking as this decision may be, a new report highlights exactly why Take-Two prioritizes consoles above everything else.
The publisher’s latest revenue figures highlight that PC gaming accounts for just 8% of all earnings. |
PC Only Accounts For 8% of Take-Two’s Overall Revenue
https://tech4gamers.com/take-two-revenue-on-pc/
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
30.05.2025 23:09:29
|
|
|
SKG, no kui sul on maailma kõige popim mäng, siis sa lüpsad kõiki platvorme to the max.
PC on kindlasti kõige keerulisem platvorm mille jaoks toota, makes sense see viimasena, eriti kui sul nii suur mäng on.
Also, nende jaoks see töötab, sest saab pmt aasta hiljem veel ühe suure PR wave'i.'
Revenue osas oleks paslik esile tuua, et mobiilid on 52% ja konsoolid 40%.
Aga jah, üllatavalt kaldus nende tulud.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|