Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.05.2025 22:03:26 vasta tsitaadiga

SKG ja ma ei seisan iga selle väite taga. Mis siis?
Mis sinu postituse eesmärk oli? Lihsalt tüha koha pealt lampi õõnestada ma ei tea mida.

Also, wtf, Nvidia vs AMD on ikka kaks täiesti erinevat asja. On eri asi kui suvaliselt sisse ja välja võrdlusest vahetada Nintendot, MSi ja PSi vastvalt vajadusele. Rääkides sealjuures 1 konsooli hinnast ja 3 konsooli võimekuses samaaegselt. Igaühel oma raud, tarkvara ökosüsteem ja subscriptionid. Rumal ja küündimatu paralleel.

Tänini arvan, et Nvidiaga on üldiselt vähem probleeme, mis ei tähenda, et pimesi alati ütlen, et Nvidia is the way to go.
Täna, sellel hinnantasemel on AMD pakkumus parem.
Nii rumalalt mustvalge ja väsitav on selline tühja kohapealt laksimine.
Oleks, et siis selle tulemusena saaksime mingile olulisele tõele järele. Ei, niisama üritad diskrediteerida mind mingist idiootsest isiklikust agendast.
Ma tõesti lootsin, et peale teema taasavamist, suudad olla normaalsem. Kahetsusväärne.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 00:00:18 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
ja ma ei seisan iga selle väite taga. Mis siis?
Mis sinu postituse eesmärk oli? Lihsalt tüha koha pealt lampi õõnestada ma ei tea mida.

Sa pole soovinud tunnistada PC puudujääke, vaid oled siiani korduvalt videokaardi valiku/valija süüks ajanud, kes on AMD videokaardi ostnud. Selline kerge väljapääs. Samas kui PC peal võiks mõlemad kindlad valikud olla, mitte ainult ühe tootja kaardid.
Aeron kirjutas:
Also, wtf, Nvidia vs AMD on ikka kaks täiesti erinevat asja. On eri asi kui suvaliselt sisse ja välja võrdlusest vahetada Nintendot, MSi ja PSi vastvalt vajadusele. Rääkides sealjuures 1 konsooli hinnast ja 3 konsooli võimekuses samaaegselt. Igaühel oma raud, tarkvara ökosüsteem ja subscriptionid. Rumal ja küündimatu paralleel.

Arvestades, et videokaart maksab peaaegu konsooli hinda ja on komponent, mida samuti tihti ei vahetada, siis on silmakirjalik hüpata Nvidia ja AMD videokaartide vahet, nii kuidas parasjagu olukorras mugav, samas konsoolidel sama asja kritiseerides.
Aeron kirjutas:
Tänini arvan, et Nvidiaga on üldiselt vähem probleeme, mis ei tähenda, et pimesi alati ütlen, et Nvidia is the way to go.
Täna, sellel hinnantasemel on AMD pakkumus parem.

Kuni järgmise korrani...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 00:22:55 vasta tsitaadiga

SKG, mis vahet sel kõigel on. See mis mina arvan, ei ole rohkemat kui minu arvamus. See pole sina vs mina teema, see on konsoolid vs pc...
Also, ofc PC'l on puudujääke, aga sinu jutustused puudujääkidest on tihtipeale mingi "oh noe minu x raua peal see üks imelik mäng 90ndatest ei tööta". Like who cares things arent PERFECT. 95% they are pretty good tho.
Pole omaarust väitnud, et dirver probleeme aeg-ajalt ei esine või optimimeerimise või muid asju, mis actually mõjutavad suurt hulka inimesi või et mina ise tech savvy inimesena üsna vb ei märkagi mingeid asju enam, mis causal useri närvi ajaks.

tsitaat:
Arvestades, et videokaart maksab peaaegu konsooli hinda ja on komponent, mida samuti tihti ei vahetada, siis on silmakirjalik hüpata Nvidia ja AMD videokaartide vahet, nii kuidas parasjagu olukorras mugav, samas konsoolidel sama asja kritiseerides

See on nii rumal statement selles kontektstis, et ma ei pea vajalikuks seda adresseerida.

viimati muutis Aeron 26.05.2025 02:03:08, muudetud 3 korda
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 26.05.2025 00:45:44 vasta tsitaadiga

Konsool vs PC minu meelest varem või hiljem taandub selleni, et pole enam mida mängida. Vahet pole, mis raua peal mängid, aga kui järjest mängude valik koomamale tõmbub, sest midagi uut välja mõelda on raske kui "kõik piirid" mängumaailmas on saavutatud. Nagu ma aru saan siis see üle-euroopaline mängude "päästmise" petitsioon, mille üle HinnaVaatluse foorumis ka arutletakse viitab sellele, et mängude "eluiga" on hakanud kahanema.
Siiski, mulle näib, et konsoolidega on asi selles mõttes nutusem, et kui tootja vana põlvkonna rauale mänge ei tooda siis peab ostma uue konsooli ehk sisuliselt püsivalt tootjat rahaliselt toetama. Arvuti puhul, kui mängu enam vedada ei jaksa või ei ole toetatud siis vähemasti leiab arvutile alternatiivset rakendust, konsoolidega paraku on nii, et vananevad kiiresti ja varem või hiljem peab algne omanik selle suure kahjumiga maha müüma. Hea kui leiab ostja. Kui ei leia jääb tolmu koguma või on sunnitud "šokolaadikarbi eest" ära andma. Muud rakendust konsoolile väga ei leia sest Blu-Ray sündis suht surnult ja need konsoolid, millel on kõketas sees, pole ka midagi teha eriti. Hea kui on mingi äpp juures (eeldan et tänapäevaste konsoolidega saab ka online meediat läbi striimiteenuste kasutada (YT, Spotify jne)).
Ma arvan, et NVIDIA vs AMD vaheline võitlus turuosa pärast on ajutine. Sellest hetkest, kui NVIDIA muutub kättesaadavaks sama raha eest nagu AMD vingemad mudelid, hakkab rahvas jälle NVIDIA't eelistama. Intel valitses ju CPU turgu ca 25+ aastat, kui ei eksi, enne kui AMD oma tehnoloogilise võimekusega järele jõudis ja taskukohasema hinnaga eest ära sõitis.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 04:05:04 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Konsool vs PC minu meelest varem või hiljem taandub selleni, et pole enam mida mängida. Vahet pole, mis raua peal mängid, aga kui järjest mängude valik koomamale tõmbub, sest midagi uut välja mõelda on raske kui "kõik piirid" mängumaailmas on saavutatud.

Kui palju peab mängima, et selline olukord saaks üldse tekkida? icon_lol.gif
BA79 kirjutas:
Siiski, mulle näib, et konsoolidega on asi selles mõttes nutusem, et kui tootja vana põlvkonna rauale mänge ei tooda siis peab ostma uue konsooli ehk sisuliselt püsivalt tootjat rahaliselt toetama. Arvuti puhul, kui mängu enam vedada ei jaksa või ei ole toetatud siis vähemasti leiab arvutile alternatiivset rakendust, konsoolidega paraku on nii, et vananevad kiiresti ja varem või hiljem peab algne omanik selle suure kahjumiga maha müüma. Hea kui leiab ostja. Kui ei leia jääb tolmu koguma või on sunnitud "šokolaadikarbi eest" ära andma.

X360 ja PS3 peale toodeti mänge üle 10 aasta, näiteks 2013 aastal välja tulnud PS4 ja XOne peale tuli uusim CoD eelmine aasta, 2024. Konsoolipõlvkond võib ju ~7 aastat olla, aga mänge toodetakse oluliselt kauem ja need vanad mängud on nüüd olnud mängitavad ka järgmise generatsiooni masinaga. Miks selle konsooli peab tingimata maha müüma, terve põlvkonna jooksul välja tulnud kataloog läbi mängitud või ei leia omale sobivaid? Kuidas see "kahjum" arvestatud on, kas see pole midagi väärt, mida konsool terve oma eluaja jooksul pakub? Irooniline, et 2005/2006 aasta konsoolid on ilmselt rohkem väärt kui tolleaegsed arvutid, mida keegi enam tasuta ka ei taha. Uuematest rääkimata. Konsoolid on oma väärtust paremini hoidnud. Mängib siiani. Mida sa aga 2005 aasta arvutiromuga praktikas teed?
Spoiler Spoiler Spoiler

BA79 kirjutas:
Muud rakendust konsoolile väga ei leia sest Blu-Ray sündis suht surnult ja need konsoolid, millel on kõketas sees, pole ka midagi teha eriti.

Surnult sündinud icon_lol.gif Ainuke füüsiline formaat, kus parima kvaliteediga filme vaadata.
BA79 kirjutas:
Hea kui on mingi äpp juures (eeldan et tänapäevaste konsoolidega saab ka online meediat läbi striimiteenuste kasutada (YT, Spotify jne)).

Äppid olid juba 7-nda generatsiooni konsoolidel, X360 ja PS3, uuematest rääkimata.

Tundub, et võtsid sõna teemal, millest ööd ega mütsi ei tea. See kipub siin kahjuks tavaks olema.

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.05.2025 08:24:31 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Kui palju peab mängima, et selline olukord saaks üldse tekkida? icon_lol.gif

Kui olla selline kellele mängimine hobiks ehk siis noor molkus või siis nö. vallaline kel vaba aega endale rohkem ja sul on üks konsool siis suht lihtsasti. Üldjuhul on ikkagi sedasi, et ühel konsoolil on enamvähem 50 kanti häid tuntud ja tunnustatud mänge ja muu on üldine mudru. Jagada see ära aastate peale pluss jällegi arvestada fakti, et üldjuhul enamus ei mängi nagu absoluutselt kõik žhanre läbisegi vaid on eelistused siis see, et mingil hetkel ei ole sellist asja ette võtta mida väga tahaks pelada saab täitsa juhtuda. See ka põhjuseks miks üldiselt inimestel kes kollektsioneerimisega ei tegele ei ole ju tavaliselt oma konsoolile 100+ mängu riiulis vaid ikka vägapalju vähem. Pullipärast võiksid ise kirja panna, et mis konsoole omad ja palju sul ühe või teisepeal mänge riiulis on - jällegi eeldusel, et ei kogu mänge kogumise pärast vaid ikka puhtalt need mida suure tuhinaga oled mänginud.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 26.05.2025 08:33:09 vasta tsitaadiga

See ei ole reaalne probleem, sellises olukorras peaks spetsialistid sekkuma juba
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 26.05.2025 11:20:30 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
Konsool vs PC minu meelest varem või hiljem taandub selleni, et pole enam mida mängida. Vahet pole, mis raua peal mängid, aga kui järjest mängude valik koomamale tõmbub, sest midagi uut välja mõelda on raske kui "kõik piirid" mängumaailmas on saavutatud.

Ja seda väidetakse kuu aega peale Expedition 33 release. icon_smile.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 13:31:39 vasta tsitaadiga

Sordimendist:
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:

- mängude valik ei ole mitte kunagi olnud rikkalikum, kui see täna on. Seda puht faktiliselt, kui ka kogemuslikult. Amazing times tbh.
Ma ei tea millistest piiridest sa räägid, sest nii palju innovatsiooni ja häid mänge pole ammu olnud kui täna on.
Also, kui sa vaatad nt VR space'i, siis seal on ikka väga toredad arengud - big sceen 2 nt jne.
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
Nagu ma aru saan siis see üle-euroopaline mängude "päästmise" petitsioon, mille üle HinnaVaatluse foorumis ka arutletakse viitab sellele, et mängude "eluiga" on hakanud kahanema.

- wut? Ma ei saa aru, mida sa selle all silmas pead, aga probleemi olemus hästi põgusalt on selline:
Publisheridel puudub huvi vanemaid mänge talletada ja kättesaadavaks teha ning IP omanikena nad lasevad nendel lihtalt ära kaduda. (puudub talletamise kohustus).
Mängud on aga nagu iga teinegi kunsti vorm osa inimkonna ajaloost ning üldiselt on kokku lepitud, et ajalugu võiks olla kättesaadav inimestele. Maalid on muuseumis jne. Mängude puhul on see natuke keerulisem, sest:
1. talletamine = kulu
2. talletamine sööb osati ka kaasaegsete mängude tulu

Inimesed võitlevad oma õiguse eest mängida vanemaid mänge, et nende source code oleks alles, et need oleks kättesaavad kuskilt. Publisherid võitlevad selle eest, et nad ei peaks kulutama oma ressursse mänge kättesaadavaks tegemisele, mis on vanad ja millelt enam tulu eriti ei teenita.

tsitaat:
Siiski, mulle näib, et konsoolidega on asi selles mõttes nutusem, et kui tootja vana põlvkonna rauale mänge ei tooda siis peab ostma uue konsooli ehk sisuliselt püsivalt tootjat rahaliselt toetama.

Backwards comp on olemas, aga selles väites on mingil määral tõtt. Selle teema poliitilise iseloomu tõttu, ma sellele tõe määrale konkreetsemat hinnagut ei anna.

tsitaat:
Arvuti puhul, kui mängu enam vedada ei jaksa või ei ole toetatud siis vähemasti leiab arvutile alternatiivset rakendust, konsoolidega paraku on nii, et vananevad kiiresti ja varem või hiljem peab algne omanik selle suure kahjumiga maha müüma. Hea kui leiab ostja. Kui ei leia jääb tolmu koguma või on sunnitud "šokolaadikarbi eest" ära andma. Muud rakendust konsoolile väga ei leia sest Blu-Ray sündis suht surnult ja need konsoolid, millel on kõketas sees, pole ka midagi teha eriti. Hea on mingi äpp juures (eeldan et tänapäevaste konsoolidega saab ka online meediat läbi striimiteenuste kasutada (YT, Spotify jne)).

- Nii ja naa, meedia mängija (blueray), retro gaming box jne on ikka ju. Hind päris šokolaadi karbi väärne ka ei ole. Xbox one nt on endiselt mingi 75-80 €, ps3 60 € jne. Blueray on küll parim viis kuidas füüsilist meediat tarbida, aga jah, üsna vähe ja raske tänapäeval + kogu füüsilise meedia äng.

tsitaat:
Ma arvan, et NVIDIA vs AMD vaheline võitlus turuosa pärast on ajutine. Sellest hetkest, kui NVIDIA muutub kättesaadavaks sama raha eest nagu AMD vingemad mudelid, hakkab rahvas jälle NVIDIA't eelistama. Intel valitses ju CPU turgu ca 25+ aastat, kui ei eksi, enne kui AMD oma tehnoloogilise võimekusega järele jõudis ja taskukohasema hinnaga eest ära sõitis.

- sa just kui väidad, et nvidia (senine "valitseja") on eelistatud (ilma põhjuseid toomata) ja niipea kui hinnakäärid võimaldavad, hakkavad inimesed eelistama seda, taastades status quo (mis minu meelest ei ole muutunudki vahepeal, sest inimesed on valdvalt nvidiat eelistanud), ent samas tood näiteks selle, kuidas AMD CPU turul status quo lõhkus (mille osas oleks kena ka siis mingid numbrid tuua esile viimase nt 5 aasta cpu müügi numbritest). Ehk siis segaseks jääb, mida sa nüüd väidad - kas inimesed lähevad peagi nvidia peale tagasi või on AMD tegemas GPU turul sama, mis ta vist on teinud CPU turul?

viimati muutis Aeron 26.05.2025 14:08:44, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 14:05:09 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Kui olla selline kellele mängimine hobiks ehk siis noor molkus või siis nö. vallaline kel vaba aega endale rohkem ja sul on üks konsool siis suht lihtsasti. Üldjuhul on ikkagi sedasi, et ühel konsoolil on enamvähem 50 kanti häid tuntud ja tunnustatud mänge ja muu on üldine mudru.

Siis mõistan kui on jälle väga kitsas maitse ja sellega on omale probleem tekitatud, aga see pole enam platvormi miinus.
Ma arvan, et selline suhtumine ütleb kõik:
Auron kirjutas:
PS3 on mõttetu kukenikk - sellepeal pole ühtegi pela mida tahaks emuga mängida.

Auron kirjutas:
Jagada see ära aastate peale pluss jällegi arvestada fakti, et üldjuhul enamus ei mängi nagu absoluutselt kõik žhanre läbisegi vaid on eelistused siis see, et mingil hetkel ei ole sellist asja ette võtta mida väga tahaks pelada saab täitsa juhtuda.

Allikat sellele faktile? Tundub su enda väljamõeldis. Pigem vastupidi - kes kindlale niššile/žanrile orienteerunud, on vähemuses. Kui on vastuväiteid, siis toeta oma väidetavat fakti allikatega.
Auron kirjutas:
See ka põhjuseks miks üldiselt inimestel kes kollektsioneerimisega ei tegele ei ole ju tavaliselt oma konsoolile 100+ mängu riiulis vaid ikka vägapalju vähem.

tsitaat:
...an average of about 9.6 games per PS4. In other words, every PS4 owner has nearly ten games each. That's a pretty amazing result.

Näiteks PS4 attach rate on ~10 mängu.
https://www.pushsquare.com/news/2019/01/ps4_has_a_very_high_software_attach_rate_average_player_owns_around_ten_games

Ehk siis need mõtteharjutuised, mida sina ja Aeron siin teinud olete, jäävadki mõtterharjutusteks, mil pole reaalsusega mingit sidet. Keegi ei osta iga kuu uusi täishinnaga mänge ja nii 7 aastat järjest või mis iganes totrusi siin enne välja on käidud. Müüdud konsoolide arv vs müüdud mängude arvu suhe näitab reaalsemat pilti.
Auron kirjutas:
Pullipärast võiksid ise kirja panna, et mis konsoole omad ja palju sul ühe või teisepeal mänge riiulis on - jällegi eeldusel, et ei kogu mänge kogumise pärast vaid ikka puhtalt need mida suure tuhinaga oled mänginud.

Konsoolid on mul profiilis kirjas, hetkel kokku 7.
PS3 peale on ~80 mängu, 99% neist PC peal ei ole. Panin siin eelnevalt foto. Nintento Switch peal on max ~10 mängu, aga sellega tegeleb põhiliselt laps. Xbox 360 peal on vist ~400 kandis, enamus neist PC peal ei ole. Panen uued riiulid kokku, siis selguvad täpsemad arvud, hetkel jään täpsema vastuse võlgu. Mänge mängin ma tavaliselt nii, et võtan ette, teen nii läbi kui võimalik ja võtan riiulist järgmise. Mõnikord on 2-3 samaaegselt käsil.

Sel aastal ainuüksi X360 peal läbi tehtud mängud:

Kane & Lynch: Dead Men
FlatOut Ultimate Carnage
Terminator Salvation
Forza Horizon 2
Test Drive Unlimited 2
Forza Horizon
SpongeBob SquarePants: Plankton's Robotic Revenge
Men In Black: Alien Crisis
SpongeBob HeroPants
uDraw Studio: Instant Artist
Jumper: Griffin's Story
Megamind: Ultimate Showdown
Peter Jackson's King Kong

GTA V originaalversioon saab ka kohe lähipäevil läbi... seega 14 mängu 5 kuu jooksul ühe konsooli peal. Keskmiselt iga ~10 päeva tagant uus mäng kui teisi platvorme ei arvesta.
Janis kirjutas:
See ei ole reaalne probleem, sellises olukorras peaks spetsialistid sekkuma juba

Tjah, enda arust mängin päris palju erinevaid mänge. Ei kujuta ette, et mingi puudus tekiks icon_lol.gif Samas pole ma endale mingid tehislikke piire ega eelarvamusi ka seadnud, seega potentsiaalne valik on selle tõttu suurem.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 14:05:25 vasta tsitaadiga

SKG, "seega 14 mängu 5 kuu jooksul ühe konsooli peal. Keskmiselt iga ~10 päeva tagant uus mäng kui teisi platvorme ei arvesta."
Minu poolt on seni pakutud olnud 1 mäng kuus aasta jooksul.
Ma ei tea kust need attach rate numbrid tulevad või mida nad arvestavad või ei arvesta (huvitav oleks näha), sest ca 7-10 aasta paele 10 mängu kokku tundub üsna vähe, aga vb "on average" checks out, sest paljud mängivadki oma Fifat või CODi day and day out.

Aga see pole ultimately oluline, sest platvormide võrdluses peab arvestama paljude eri tüüpi kasutajatega ning sa ise oled suurepärane näide inimesest, kes mängib ilmselt aastas 10+ mängu. Ilmselt palju rohkemgi.
Ning kui me räägime platvormi võimest teeninda neid kasutajaid, siis me peame rääkima ka teissugustest numbritest kui 1 mäng aastas.

Tbh, võrdlus ei peagi 1:1 reaalsusega kokku minema, sest nii palju, kui on kasutajaid on reaalsusi. See on abstraktsioon, mis üritab ära katta võimalikult suurt hulka reaalsusi, aga mitte ühtegi täiuslikult.
Oma olemusest tulenevalt saab võrdlust teha väga mitut moodi ja võrdluse tegemise reeglid on tegelikult see peamine arutluse koht, aga selle tasandi diskussiooniks pole seni kollektiivset vaimset ressurssi piisanud.

Selles tulenevalt ei ole ka individuaalne maitse või maitseeelistused olulised. Oluline on kvaliteetsete kogemuste kummulatiivne hulk.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 14:23:15 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Minu poolt on seni pakutud olnud 1 mäng kuus aasta jooksul.

Mis on BS...
Aeron kirjutas:
Ma ei tea kust need attach rate numbrid tulevad või mida nad arvestavad või ei arvesta (huvitav oleks näha...

Ma kirjutasin valemi välja. Sina kui mänguhuviline võiks teada attach rate definitsiooni. Müüdud konsoolide hulk on teada. Müüdud mängude hulk mingile platvormile on teada. Need jagatakse ja saabki mängude arvu konsooli kohta. Google Search: "[konsoolinimi] attach rate"
Aeron kirjutas:
...sest ca 7-10 aasta paele 10 mängu kokku tundub üsna vähe, aga vb "on average" checks out, sest paljud mängivadki oma Fifat või CODi day and day out.

No shit Sherlock. Siit on korduvalt läbi käinud, et polulaarseimad mängud on keskmiselt mingi 6-7 aastat vanad. Keegi ei osta keskmiselt 12 uut ja täishinnaga mängu aastas ja nii 7 aastat järjest, mis on kokku 84 mängu (OK, on erandeid). Sel pole reaalsusega mingit pistmist, see on lihtsalt what if mõtteharjutus.
Aeron kirjutas:
Aga see pole ultimately oluline, sest platvormide võrdluses peab arvestama paljude eri tüüpi kasutajatega ning sa ise oled suurepärane näide inimesest, kes mängib ilmselt aastas 10+ mängu. Ilmselt palju rohkemgi.
Ning kui me räägime platvormi võimest teeninda neid kasutajaid, siis me peame rääkima ka teissugustest numbritest kui 1 mäng aastas.

Tbh, võrdlus ei peagi 1:1 reaalsusega kokku minema, sest nii palju, kui on kasutajaid on reaalsusi. See on abstraktsioon, mis üritab ära katta võimalikult suurt hulka reaalsusi, aga mitte ühtegi täiuslikult.
Oma olemusest tulenevalt saab võrdlust teha väga mitut moodi ja võrdluse tegemise reeglid on tegelikult see peamine arutluse koht, aga selle tasandi diskussiooniks pole seni kollektiivset vaimset ressurssi piisanud.

Selles tulenevalt ei ole ka individuaalne maitse või maitseeelistused olulised. Oluline on kvaliteetsete kogemuste kummulatiivne hulk.

Ei nõustu. Võrdlema peaks seda, mis reaalselt olukorda või võimaliklult sarnast, mitte väljamõeldud olukordi. Sest viimase puhul saad sa seda oma soovide järgi kujundada ja ei näita praktikas mitte midagi.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 14:45:29 vasta tsitaadiga

SKG, ei ole nõus sinu väljatooduga, sest...

1. me räägime platvormi võimalustest, mitte ürita tuletada keskmise kasutaja use case'i tuletada
2. ma tean väga hästi kuidas võiks attach rate'i tuletada, mind huvitaks, kuidas see antud näite puhul tuletatud on. Kas see on ka füüsiline? mida kujutab endast software purchase - kas mingi kosmeetiline dlc või muu nonsense on ka selle sees või mitte jne. Ehk siis pmt kas me räägime kõik MÄNGUD kokku jatuna kõik konsoolid kokku või on seal muud ka sees.
3. minu kalkulatsioonid minevikus on olnud - kui päris täpne olla - siis 10 mängu aastas, ehk natuke alla 1 mängu kuus ning kogu elutsükli peale siis vastvalt 70-100 mängu kokku. See peaks katma ära 95%+ usecase'idest, pakkus pideva flow erinevaid mänge kogu perioodi jooksul. Väga äärmuslikud näited võivad välja jääda ning igaüks võib oma individuaalse sobivuse ise tuletada.

Toon sulle näite ka sellest, et arverage user ostab lolli pc riistvara kokku ja kasutab seda ebaefektiivselt. Sellest tulenevalt on ka tema perf madalam ja mängukogemus halvem.
Kas me peaksime nt sellise inimese PC kogemuse võtma aluseks pc kogemuse kirjeldamiseks?
Ei peaks, see pole platvormi miinus, vaid kasutaja ignorantsus.
Me võtame aluseks ikkagi normaalselt töötava süsteem ja lähtume sellest, isegi kui prakitkas vähesed koguaervust jooksutavad optimaalset süsteemi.
Me lihtalt nendime seal juures, et sinu individuaalne kogemus võib erineda ning märgime, et PC optimaalseks kasutamiseks on vaja natuke oskusi (miinus kasutuslihtsuse alla).

On kohad, kus individuaalne kogemus on oluline ja kohad kus ei ole. Tähtis on neid eriastada ja aru saada, kus ja miks.
Me ei räägi ka BMW M2st, et oh saas t auto on, kasutaja keskmine kiirus on 40 km/h, pmt saab ju ladaga sama kogemuse kätte.

Sama moodi on pc kasutamisega.
KUI sa oled selline ja teistsugune gamer, KUI sa teed xyz, SIIS on nii või teisiti.
Me võime arutleda selle üle, milline on see raamistik, milles me võrrelda tahame. Olen väga avatud, aga seni pole keegi peale minu pakkunud ühtegi lahendust, on ainult palju virinat selle üle, mis kõik ei sobi.

Kord ei saa mänge kategoriseerida ja siis ei sobi game count ja siis on 90ndate obskuursed titelid puudu jne.
Üks probleem teise otsa ja väga vähe konstruktiivset ja piiratud abstraheerimise kapasiteet.

viimati muutis Aeron 26.05.2025 16:19:15, muudetud 2 korda
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 16:20:49 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
me räägime platvormi võimalustest, mitte ürita tuletada keskmise kasutaja use case'i tuletada

Need, mida sa "platvormi võimalustena" esitad on väljamõeldud stsenaariumid, mis ei oma praktikas tähtsust. Ehk siis reaalsuses vähe kasulik info.

Aeron kirjutas:
ma tean väga hästi kuidas võiks attach rate'i tuletada, mind huvitaks, kuidas see antud näite puhul tuletatud on. Kas see on ka füüsiline? mida kujutab endast software purchase - kas mingi kosmeetiline dlc või muu nonsense on ka selle sees või mitte jne. Ehk siis pmt kas me räägime kõik MÄNGUD kokku jatuna kõik konsoolid kokku või on seal muud ka sees.

Kui sellised küsimused, siis ilmselgelt ei tea, mida tähendab attach rate. Ikka mängudest on jutt. Füüsilised või digitaalsed, pole siinkohal oluline.
PS4 attach rate tundub siiski ~14 kandis olema (eelmine allikas oli vanem, aastast 2019): https://www.tweaktown.com/news/79015/ps4-is-the-king-of-software-with-1-5-billion-games-sold-dethrones-ps2/index.html
Tie ratio tabel: https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_4#Sales

Aeron kirjutas:
minu kalkulatsioonid minevikus on olnud - kui päris täpne olla - siis 10 mängu aastas, ehk natuke alla 1 mängu kuus ning kogu elutsükli peale siis vastvalt 70-100 mängu kokku. See peaks katma ära 95%+ usecase'idest, pakkus pideva flow erinevaid mänge kogu perioodi jooksul. Väga äärmuslikud näited võivad välja jääda ning igaüks võib oma individuaalse sobivuse ise tuletada.

See on puusalt võetud ümmargune number, mis reaalsust ei kasjasta. Sellega pole midagi peale hakata. See on su enda valitud number icon_smile.gif

Aeron kirjutas:
Kord ei saa mänge kategoriseerida ja siis ei sobi game count ja siis on 90ndate obskuursed titelid puudu jne.
Üks probleem teise otsa ja väga vähe konstruktiivset ja piiratud abstraheerimise kapasiteet.

Tood Metacriticu mingiks aluseks. PS4 peale tuli üle 4000 mängu, Metacriticus on neid 2160 ehk umbes pooled on puudu icon_lol.gif
25% X360 mängudest ja 45% PS3 mängudest ei ole Metacriticus.

Ma saan aru, et PC fanboid sellises loogikas viga ei näe, aga äkki võtaks end kokku. Kui juba algandmed on puudulikud, siis ei ole ka edasised järeldused õiged.

viimati muutis SKG 26.05.2025 16:24:11, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 26.05.2025 16:21:24 vasta tsitaadiga

uskuge mind - varsti lastakse välja (võrgu)konsool, millega saab mängu eest lightning makseid teha - see sünnib varsti.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 16:26:09 vasta tsitaadiga

Esmaspäeva hommikul juba sopsune? icon_lol.gif
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 16:37:52 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Need, mida sa "platvormi võimalustena" esitad on väljamõeldud stsenaariumid, mis ei oma praktikas tähtsust. Ehk siis reaalsuses vähe kasulik info.

Pole varem seda konkreetset küsimust eksploorinud, sest see pole tegelikult oluline, aga nüüd huvi pärast uurisin ja well wadda ya know. Pretty friggin spot on:
https://www.darkhorizons.com/report-gamers-sticking-to-a-few-older-games/
tsitaat:
The average Steam and PlayStation user played an average of 10 games in the 2024 calendar year (Xbox players played 9 games) with games counted as any title played for at least two hours.

Nii, et stick a sock in it, mkey.

tsitaat:
Kui sellised küsimused, siis ilmselgelt ei tea, mida tähendab attach rate. Ikka mängudest on jutt. Füüsilised või digitaalsed, pole siinkohal oluline.

1. Ma/sa/ta võib igast asju oletada, aga minu küsimus, et mis selle väljakäidud numbri taga konkreetselt oli ja see on vastamata, on vaid sinu tunnetus selle osas, mis seal peaks olema.
Neid corporate slideshowsid, kus on igast huvitavaid numbereid näeme iga päev (4090 peformance at 500 usd anyone?)
Selle 2019 numbriga ei ole 2025 mitte midagi peale hakata.

tsitaat:
See on puusalt võetud ümmargune number, mis reaalsust ei kasjasta. Sellega pole midagi peale hakata. See on su enda valitud number icon_smile.gif

Jah, see on minu oma valitud number 30 aasta kogemuse ja mõtlemise pealt.
Ja see juhtumisi - as stated above - on spot friggin on.

tsitaat:
Tood Metacriticu mingiks aluseks. PS4 peale tuli üle 4000 mängu, Metacriticus on neid 2160 ehk umbes 50% on puudu icon_lol.gif
25% X360 mängudest ja 45% PS3 mängudest ei ole Metacriticus.

Jah, ja sealjuures nendin, et see pole perfect, lihtsalt best we got.
Also, ma olen suht kindel, et 95% olulistest title'itest on esindatud ja seega suur pilt on paigas. Või üritad väita, et kuskil veel teist nii palju 80-90+ rated mänge peidus?
Ja kui sa vaatad seda vs PC kontekstis, siis if anything on see PS'ile sõbralik võrdlus, sest PC saab WAY WAY WAY rohkem üle mängude osas, mis seal esindatud ei ole.
Või hey, how about that. Vb selle virisemise asemel, pakuks mingi lahenduse välja for once???
Või on liiga mugav pugeda "mänge ei saa kvaliteedi alusel võrrelda" ja "mänge ei saa kokku lugeda" lausete taha, et jääks väliselt mulje nagu tegelikult oleks sortimendi hulgas ja kvaliteedis mingi konkurents.

tsitaat:
Ma saan aru, et PC fanboid sellises loogikas viga ei näe, aga äkki võtaks end kokku. Kui juba algandmed on puudlikud, siis ei ole ka järeldused õiged.

Ei sorry mees, sul ei ole lihtsalt kapasiteeti, et mõelda rohkemast kui enda elutoast ja eelistustest.

viimati muutis Aeron 26.05.2025 16:41:33, muudetud 2 korda
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 16:40:23 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Pole varem seda konkreetset küsimust eksploorinud, sest see pole tegelikult oluline, aga nüüd huvi pärast uurisin ja well wadda ya know. Pretty friggin spot on:
https://www.darkhorizons.com/report-gamers-sticking-to-a-few-older-games/
tsitaat:
The average Steam and PlayStation user played an average of 10 games in the 2024 calendar year (Xbox players played 9 games) with games counted as any title played for at least two hours.

Nii, et stick a sock in it, mkey.

Sarnane info on siit korduvalt läbi käinud. Põhiliselt mängitakse 5-7 aasta vanuseid mänge, see ei ole ju mingi avastus?
"user played" ei võrdu "user bought". See peaks olema ilmselge.

Aeron kirjutas:
Ma/sa/ta võib igast asju oletada, aga minu küsimus, et mis selle väljakäidud numbri taga konkreetselt oli ja see on vastamata, on vaid sinu tunnetus selle osas, mis seal peaks olema.
Neid corporate slideshowsid, kus on igast huvitavaid numbereid näeme iga päev (4090 peformance at 500 usd anyone?)
Selle 2019 numbriga ei ole 2025 mitte midagi peale hakata.

Tundub, et sa jälle ei süvene, seal on 2021 number, mis annab tulemuseks ~13.8. Vaata kuidas tahad - väga kaugel sinu väljamõeldud 70-100 numbrist. Tuleme maa peale tagasi.

Aeron kirjutas:
Ja see suhtumisi - as stated above - on spot friggin on.

Ei ole, ajad segi mängitud ja ostetud mängud.

Aeron kirjutas:
Jah, ja sealjuures nendin, et see pole perfect, lihtaslt best we got.
Also, ma olen suht kindel, et 95% olulistest title'itest on esindatud ja seega suur pilt on paigas.
Ja kui sa vaatad seda vs PC kontekstis, siis if anything on see PS'ile sõbralik võrdlus, sest PC saab WAY WAY WAY rohkem üle mängude osas, mis seal esindatud ei ole.

Ei sorry mees, sul ei ole lihtsalt kapasiteeti, et mõelda rohkemast kui enda elutoast ja eelistustest.
See küündimatus on kurnav ja mitte-konstruktiivne.

Ignoreerime suurt kulka mänge ja pistame pea liiva alla, et mitte tunnistada ilmselget loogikaviga.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 16:50:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Sarnane info on siit korduvalt läbi käinud. Põhiliselt mängitakse 5-7 aasta vanuseid mänge, see ei ole ju mingi avastus?
"user played" ei võrdu "user bought". See peaks olema ilmselge.

- ja las ma arvan, sinu selgitus, on, et userid iga aasta mängivad samu mänge 2+ h. Yep, makes sense /s.

tsitaat:
Tundub, et sa jälle ei süvene, seal on 2021 number, mis annab tulemuseks ~13.8. Vaata kuidas tahad - väga kaugel sinu väljamõeldud 70-100 numbrist. Tuleme maa peale tagasi.

- taaskord, sa ei saa aru minu numbri eesmärgist, siis ei ole vb tark seda kritiseerida, see EI PEAGI keskmist kirjeldama... Ta peab ära katma 90% use case'idest sh keskmise.

tsitaat:
Ei ole, ajad segi mängitud ja ostetud mängud.

- right, sest neid mänge ei pea ostma ju. /s

tsitaat:
Ignoreerime suurt kulka mänge ja pistame pea liiva alla, et mitte tunnistada ilmselget loogikaviga.

- more like lähtume andmetest mis meil on ning valime most favorable interpretatsiooni samal ajal teades, et see pole täiuslik.
PC on on kindlasti MC osas saanud kummulatiivselt WAY WAY WAY rohkem üle kui konsoolid. If anything, on MC andmetel konsoolid paremas valguses kui nad päris elus on.

Dude come on, sa pole ju average console gamer, you can do better.
Ma saan aru, kui sa läheks siia kategooriasse:
tsitaat:
Of those new games on console, roughly half of the attention went to three titles – “Call of Duty: Black Ops 6,” “NBA 2K25” and “EA Sports FC 25”.

Aga sa ju ei lähe...

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 17:50:04 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
ja las ma arvan, sinu selgitus, on, et userid iga aasta mängivad samu mänge 2+ h. Yep, makes sense /s.
taaskord, sa ei saa aru minu numbri eesmärgist, siis ei ole vb tark seda kritiseerida, see EI PEAGI keskmist kirjeldama... Ta peab ära katma 90% use case'idest sh keskmise.

Minu selgitus või arvamus ei puutu asjasse. See kui palju konsoole ja mänge neile konsoolidele on müüdud on teada. Seega - attach rate on teada. See pole isegi mitte ligilähedal sinu pakutud madalaimale numbrile (70). Siiani toetatud konsoolidest on PS4 kõige kõrgema attach ratega konsool, kõik teised on veel madalamad. Lähtume reaalsusest või vähemalt püüdleme selles suunas, mitte soovmõtlemisest, et oma dogmasid toetada.
Aeron kirjutas:
right, sest neid mänge ei pea ostma ju. /s

Ei peagi. Xbox Game Pass, PC Game Pass, PS Plus. Seega sa võid kasvõi 100tk aastas mängida, see ei tähenda, et sinu attach rate on 100. Jutt oli ju mitte mängitud mängudest, vaid kui palju mingile platvormile ostetakse. Imelik, et nende erinevusei selgitama peab.
Oled siin korduvalt rõhutanud terminit TCO ehk Total Cost of Ownership ning siis korrutanud igal aastal ostetud uued mängud konsooli elueaga. Keskmine konsoolil mängija ei osta nii palju mänge konsooli eluaja jooksul. Mõned suuremad fännid seda teevad, kuid erandeid ei saa käsitleda reeglina. See ei kajasta reaalsust ega seda, kuidas konsoolil mängijad praktikas käituvad. Seega pole ka sellistel arvutustel mingit kaalu. Lõpuks on ju tegu siiski sinu väljamõeldud algandmetega, mitte faktidega.

Aeron kirjutas:
more like lähtume andmetest mis meil on ning valime most favorable interpretatsiooni samal ajal teades, et see pole täiuslik.

See on väga puudulik kui nii suured hulgad puudu on. Me ei räägi siin 5-st või 10-st protsendist.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 26.05.2025 18:09:04 vasta tsitaadiga

SKG, taaskord, sa ei mõista, et ma mitte ei ürita kirjeldada keskmist vaid katta ära 90% use case'idest. Need on erinevad asjad, kui sa arvad, et see on vale viis, kuidas läheneda, siis palun räägime sellest lihtsalt.
Minu just sedapidi lähenemise point oli, et kui minu eesmärk on leida TCO lahendusele, mis katab ära 90% tõenäosusega keskmise üksõik kelle vajaduse, siis ma ei otsi ju keskmist, vaid ma otsin lahendust mis katab keskmise and then some.

Ma olen avatud teistpidisele mõtlemisele, aga mul on vaja, et sa siis aitad mul mõista miks?

Gamepass jne on tore asi, aga see ei anna sulle antud võrdluse kontekstis võimalust ise valida mida mängida tahad. Kes tahaks endale platvormi, kus sa ei saa valida, seda mida tahad?
Ning kuna gamepass on olemas kõgil, siis featurina ta pole lisandväärtus, aga samas kuluna on ebameeldiv ja seetõttu sai ka gamepass välja jäätud. Sa saad alati võtta selle, kui sind ei koti valikuvabadus, aga see ei peaks olema default.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 18:20:33 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
taaskord, sa ei mõista, et ma mitte ei ürita kirjeldada keskmist vaid katta ära 90% use case'idest. Need on erinevad asjad, kui sa arvad, et see on vale viis, kuidas läheneda, siis palun räägime sellest lihtsalt.
Minu just sedapidi lähenemise point oli, et kui minu eesmärk on leida TCO lahendusele, mis katab ära 90% tõenäosusega keskmise üksõik kelle vajaduse, siis ma ei otsi ju keskmist, vaid ma otsin lahendust mis katab keskmise and then some.

Ma olen avatud teistpidisele mõtlemisele, aga mul on vaja, et sa siis aitad mul mõista miks?

Point on see, et valem: 10 x [7 aastat] x [mängu hind]...
... pole isegi mitte ligilähedane konsoolil mängija ostukäitumisele. 7 aastat hiljem pole selliseid kulusid, seega mis mõtet on selle üle üldse arutada.
Aeron kirjutas:

Pidevalt rõhutad teistele, et siin teemas personaalsed arvamused ei loe ja nüüd surud enda arvamust peale.
Aeron kirjutas:
Gamepass jne on tore asi, aga see ei anna sulle antud võrdluse kontekstis võimalust ise valida mida mängida tahad. Kes tahaks endale platvormi, kus sa ei saa valida, seda mida tahad?
Ning kuna gamepass on olemas kõgil, siis featurina ta pole lisandväärtus, aga samas kuluna on ebameeldiv ja seetõttu sai ka gamepass välja jäätud. Sa saad alati võtta selle, kui sind ei koti valikuvabadus, aga see ei peaks olema default.

Teemast mööda? Selgitasin, et see, et keegi midagi mänginud on, ei tähenda, et nad selle tingimata individuaalselt ostnud on. Sest väitsid, et:
tsitaat:
- right, sest neid mänge ei pea ostma ju. /s

Kokkuvõttes eksisid.

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.05.2025 18:23:53 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Siis mõistan kui on jälle väga kitsas maitse ja sellega on omale probleem tekitatud, aga see pole enam platvormi miinus.

Vaata asjad on sedasi, et nende 30 aasta jooksul mis ise mänginud ja vaatand kõrvalt mida mängivad tuttavad siis ikkagi on lahterdunud asjad sedasi kus need kes mängivad NBA'd ja mingit jalgapalli mänendžeri üldjuhul mingit Baldurs Gate'i ja Command ja Conqueri ei mängi ja vastupidi. Samuti on neid kes mängivad competitive online mänge ja single player mänge praktiliselt üldse mitte. Endaga on samamoodi - minu teema on RPG'd, shuuterid, head seiklusmängud ja racing jne. Samas sport on null kui välja jätta Tony Hawk. Võib olla maailma parim 99 skooriga football manager aga mind see mängima ei tõmba, sest see teema ei huvita mind.

Ehk siis niipalju kui sõpru ja tuttavaid kes mängivad on inimestel selged žhanrite eelistused.

SKG kirjutas:
Ma arvan, et selline suhtumine ütleb kõik:

Auron kirjutas:
PS3 on mõttetu kukenikk - sellepeal pole ühtegi pela mida tahaks emuga mängida.

Kõva Sherlock siis, rebid ühe lause kontekstist välja ja kohe KÕIK universumi saladused selged icon_lol.gif Aga point remains - pole PS3 peal mänge millepuhul näeks põhjust emuga mässama hakata - ei nikerda ju selleks emu tööle, et mängida asja mis olemas ka PC peal.

SKG kirjutas:
Allikat sellele faktile? Tundub su enda väljamõeldis. Pigem vastupidi - kes kindlale niššile/žanrile orienteerunud, on vähemuses. Kui on vastuväiteid, siis toeta oma väidetavat fakti allikatega.

Loe uuesti esimest punkti - kogemus läbi mitmekümne aasta nii sõprade kui tuttavate näol. Olen seotud olnud ka mängude saaliga mis tegeles mängude väljalaenutamisega alates NES'i ajast ja inimestel on selged teatud žhanrite eelistused alati olemas olnud.

Ehk siis sellel teemal sa üritad väidelda mingite netist otsitud endale sobilike väidetega samas kui ma räägin reaalsest kogemusest kuna olen antud valdkonnaga ka teisiti kokku puutund kui ainult ise mängja rollis olles.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 26.05.2025 18:50:28 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Vaata asjad on sedasi, et nende 30 aasta jooksul mis ise mänginud ja vaatand kõrvalt mida mängivad tuttavad siis ikkagi on lahterdunud asjad sedasi kus need kes mängivad NBA'd ja mingit jalgapalli mänendžeri üldjuhul mingit Baldurs Gate'i ja Command ja Conqueri ei mängi ja vastupidi. Samuti on neid kes mängivad competitive online mänge ja single player mänge praktiliselt üldse mitte. Endaga on samamoodi - minu teema on RPG'd, shuuterid, head seiklusmängud ja racing jne. Samas sport on null kui välja jätta Tony Hawk. Võib olla maailma parim 99 skooriga football manager aga mind see mängima ei tõmba, sest see teema ei huvita mind.
Ehk siis niipalju kui sõpru ja tuttavaid kes mängivad on inimestel selged žhanrite eelistused.
Loe uuesti esimest punkti - kogemus läbi mitmekümne aasta nii sõprade kui tuttavate näol. Olen seotud olnud ka mängude saaliga mis tegeles mängude väljalaenutamisega alates NES'i ajast ja inimestel on selged teatud žhanrite eelistused alati olemas olnud.
Ehk siis sellel teemal sa üritad väidelda mingite netist otsitud endale sobilike väidetega samas kui ma räägin reaalsest kogemusest kuna olen antud valdkonnaga ka teisiti kokku puutund kui ainult ise mängja rollis olles.

See on anektootlik näide, isiklik kogemus, mida on meil kõigil ja sinu oma pole kuidagi tähtsam kui kellegi teise oma. Aga algselt esitasid seda faktina. Sama hästi võin ja saangi vastu väita, et kord mängin GTA, siis Forzat ning lõpetuseks Monopoly, mis on kõik eri žanritest, seinast-seina. Sama saan öelda oma sõprade-tuttavate kohta, et pigem eelistatkse tuntumaid mänge, mis on eri žanritest ja kitsad maitsed on erandid. Mida nüüd selle teadmisega peale hakkame? Sinu "30 aastat ja sõbrad-tuttavad" on kuidagi pädevamad kui minu samalaadne kogemus, või milleni sa jõuda soovid? icon_lol.gif
Auron kirjutas:
Kõva Sherlock siis, rebid ühe lause kontekstist välja ja kohe KÕIK universumi saladused selged icon_lol.gif Aga point remains - pole PS3 peal mänge millepuhul näeks põhjust emuga mässama hakata - ei nikerda ju selleks emu tööle, et mängida asja mis olemas ka PC peal.

Kui PS3 valikust midagi mängida ei leia (ja jutt ju pole loomulikult multiplatvorm mängudest), siis on tegu väga kitsa maitsega, mitte pole probleem platvormis. Ahjaa... need põhilised "banger" frantsiisid ju PS3 emulaatoril ei töötanudki. Ehk nende mängimiseks on siiani füüsilst konsooli vaja.
Kontekst: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11483350#11483350

Kui sa juba peale pikka vaikust uuesti sõna oled võtma hakanud ja enne kui uuesti vaikselt ära kaod, ehk tasud "vanad võlad" ära?
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11567932#11567932

tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 26.05.2025 19:29:34 vasta tsitaadiga

OK, vastan üldistatult. Esiteks, ma pole mängur, aga arvamuse avaldamine on vabatahtlik ja minu seisukoht ongi võib-olla seetõttu pessimistlikum, et ma ei tunne tõmmet mängimise järele.

Ma ei tea miks, aga järelturul liigub päris palju konsoole, nii Osta.ee-s kui ka FB marketplace's. Miks siis maha müüakse, kui mänge on saada? Ok saan aru, pere noorimad vast kasvavad välja või on muud põhjused- isiklikult arvan, et tüdinetakse mängudest ära ja konsoolid jäävad seisma, kuna makstud on kallist raha nende eest siis otsustatakse realiseerida enne kui konsooli hind kasutatuna liialt kukub... Jälgisin natuke arutelu, kui püsima jääb väide, et keskmisel mänguril on 10 mängu siis ikkagi on valik piiratud ju. Mängude arengu all pidasin silmas mängude üldist stsenaariumit, et midagi pole muutunud, ainult 3D graafika on paranenud, ent mängude sisu on ikka sama, kas tulistad, ajad kedagi taga või mängid mingit "story't". Nooremana mängisin natuke. Kõige kaugemale jõudsin Driver'ga. Driver ja Mafia on ainsad minu PC mängud mille ostsin ametlikult. Hetkel plaadid seisavad jõude ja ei mängi, ei paku huvi. Ma tean vanemaid mänge nagu Call of Duty, Grand Theft Auto, Assasin Creeds jne, aga nende sisu on ikka üks ja sama-mingit murrangulist arengut pole stsenaariumites muutunud. OK, PC baasil saab mängukogemust võib-olla isegi parandada ja kõige parema kogemuse saavad ilmselt need, kes saavad endale lubada VR ja simulaatori kombinatsiooni, umbes nii, et on nagu hävituslennuki kokpit, istud, paned prillid pähe ja näed 360 kraadi virtuaalselt et oled hävituslennuki kokpitis kuskil 25 km kõrgusel manöövreid sooritamas. Olen FB-s videosid näinud sellistest simulaatoritest, et on ka ülimalt realistlik simulatsiooniriistvara, kallutatavad istmed jne, et kui mängus kallutad, siis ka päriselt iste kaldub või "põristab". Ehk siis see "tagumikutunne, kui WRC rallimängu mängid. Tavalise monitori,klaviatuuri ja puldiga mängimine oma olemuselt ei muuda midagi, seis põhimõtteliselt sama kui 20 aastat tagasi ainult selle vahega, et enam pole mängimine niiväga silmanägemisele kahjulik, kuna monitorid ja ka videokaardid esitavad graafikat üsna kiire värskendussagedusega. Mängudele võidakse muidugi uusi tasemeid välja mõelda, aga üldjoontes sisu ei muutu. Kui ma võrdlen näiteks ajaveetmise seisukohalt arvuti- ja konsoolimänge näiteks Roblox'ga mis praegu alaealisi hullutab, siis Roblox on küll lõpmatute võimalustega, seda maailma jääbki lõpmatuseni ehitama ja sellest võib sattuda väga suurde sõltuvusse. Roblox muidugi ei ole 3D graafika mõttes mingi eriline mänguplatvorm, aga seal on võimalik sisu arendada lõpmatuseni sest see on selline virtuaalmaailm, millel ei ole piire.

Natuke Nvidia vs AMD videokaartidest. Ma ei tea täpselt, miks NVIDIA kallim on kui AMD, väidetavalt 3D renderdus on parem (Googeldasin NVIDIA DLSS vs AMD FSR), aga see on subjektiivne ja ilmselt sõltub ka sellest, kuidas mängugraafika on üles seatud, kui algversioon on kehva siis ei aita ka mitte upscale. Igasugused hüper-super näitajad mõlemalt osapoolelt on lihtsalt müügiargumendid. Samas need rakendused, mis nõuavad rohkem VRAM-i, siis nende puhul on pudelikaelaks füüsiline mälumaht. Vaadates hindu siis ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti EVO 8GB OC Edition on saadaval 449€ eest (Arvutitargast). AMD sortimendist leiab ASRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming 16GB 467€ eest. Ehk siis põhimõtteliselt 2x rohkem mälu väiksema raha eest. Kui tahta 16GB NVIDIA kaarti, siis tuleb ca 50-60€ lisaks välja käia. OK, ma saan aru, et kes jaksab omale Gamer PC kokku panna see leiab selle vahe ja ostab parima mida saab. Sülearvutite puhul on asi palju nutusem, kuna konfida väga ei saa peale operatiivmälu ja kõvaketta mahu laiendamise. Gamer PC puhul on nagu ma aru saan on oluline optimeerimine, ent jõudluse arvelt väga kokku hoida ei saa, et siis minimaalsete parameetritega toiteplokk ei pruugi kogu süsteemi ära toita, mis omakorda viib selleni, et arvesse peab võtma kõiki aspekte, mitte ainult graafikat vaid ka jahutust, operatiivmälusid ja protsessorit ennast ka muidugi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.