Märkasin, et kõige populaarsem videokaart on nüüd "NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU" ehk siis laptop. Tundub, et konsoole võiks ka laptopidega võrrelda. Oleks realistlikum. Neil muidugi puudub igasugune CPU/GPU upgrade võimalus, mida siin PC plussiks loetud. Gaming laptopid undavad ka mõnuga kui nendega mängida, aga ju siis ei häiri. RTX 4060 laptopide levinum ekraaniresolutsioon ongi kõigest 1080.
HV andmetel RTX 4060 laptopide hinnad alates 900-1000. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
viimati muutis SKG 24.05.2025 11:54:50, muudetud 4 korda
8 GB kaardid on ok, kui pannakse kleeps külge, et 1080p gaming.
Nii on jah, aga muidugi see ei ole väga kaugele tulevikku vaatav ja selles mõttes saan ka kriitikast aru.
Also, 50 € vist oli 16gb kaart kallim, nii et pole kallis valida ka rohkema mäluga kaart, kui näed ennast uuendamas. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
d3t, kui sa tahad nii palju arvuti alla panna, siis selleks on jah 5090 olemas. kontekstiks - ps5 pro-ga võrreldes on see mingi 5x jõudsam gpu.
Teoorias peaks ka mu 3090 olema võimsam kuid reaalsuses minu masinaga on performance ca pool Xbox Series X peal olevast vaadates näiteks Fortnite. Seega kõik muu mängib ikka ka rolli, mitte ainult GPU. Täna mängivad enamus mängud ilusamalt ja paremini PS5 ja XSX peal mis mul kodus on kui mu PC peal. Okey saan aru küll, et pole päris mängimiseks ehitatud masin kuid kui mitte tahta järgi andmisi teha üldises PC's, siis upgrade oleks ikkagi massivne väljaminek - uus emaplaat, cpu, mälu ja gpu ning jahutus sellele on igaljuhul kallis lõbu. _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
d3t, I call BS.
Sul on kas mingi "pentium 4" seal kõrval või mingi muu probleem, aga faktiliselt 3090 outputib nii deailides, fps'is kui resos paremat pilti kui ükski konsool.
Mul oli päris pikalt 3090 ja väga ok kaart on. Tänapäeval on veel ka lossless scaling olemas ja amd fsr on paremas kohas jne. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
d3t, kui sa tahad nii palju arvuti alla panna, siis selleks on jah 5090 olemas. kontekstiks - ps5 pro-ga võrreldes on see mingi 5x jõudsam gpu.
Teoorias peaks ka mu 3090 olema võimsam kuid reaalsuses minu masinaga on performance ca pool Xbox Series X peal olevast vaadates näiteks Fortnite.
ei usu. no kohe kuidagi ei usu. misasi sul seal nii räigelt piirama jääb?
Cpu taktsagedus + numa seperation (ehk vale core comlpexi peal threadi jooksmisel teise core comlpexi külje küljest mälu küsimine on 2x latenciga) + mälu takssagedus kõik kokku. Kui ma pooled cored välja lülitan ehk game mode panen laeb fortnite aga mängu 2-3x aeglasemalt ja vb 10fpsi boosti at best.
Aeron, masin on profiilis, UFO nime all _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
d3t, okei, kui sa kuskilt valusalt selle kraami otsa jooksed, siis küll. su prose on vist isegi paar aastat vanem kui xsx ja oli mingite mängude haledate tulemuste osas kurikuulus.
tegelikult veider ikkagi, sest su prose peaks jooksma ka stockis minimaalselt väiksemal taktil kui xsx oma, sul vist oc ja isegi kiiremal. xsx prosel on cache ka vähem.
mängid mingil low settingutel ja ajad maksimaalset fps taga? _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
...What this means is that you're getting GPU horsepower in excess of an Xbox Series X or a PS5. But the VRAM situation means that in many cases you won't have the memory to use the full feature set of the card or you won't be able to have texture quality equivalent to what you're seeing on the 5-year-old consoles. From my perspective, that's problematic. Also, the PCIe X8 interface means that if you're using an old PCIe Gen 3 setup, you won't get access to the full capabilities of the card in many scenarios. And yeah, as a budget offering, I suspect the 5060 will end up in a great many older systems. With that in mind, I genuinely think it needed an X16 interface.
...
In summary then, RTX 5060 is capable of good results if you embrace the concept of tuning and optimized settings. But what's frustrating here is that there are so many caveats and asterisks that need to be added to that statement. First of all, 8 GB is a deal breaker in a world where you expect a GPU to last 3 to 5 years and when new AAA games are already asking for more, especially when RA tracing is involved. From a compute perspective, the 5060 can do ray tracing pretty well, but not if the required memory to use that feature is not there. The VRAM requirement for games generally, well, it's not going to stay static and um from now on, I suspect it will continue to get higher. Second caveat, PCIe3 bandwidth. I'd only really recommend 5060 for those with a PCIe 4.0 setup or better.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
d3t, okei, kui sa kuskilt valusalt selle kraami otsa jooksed, siis küll. su prose on vist isegi paar aastat vanem kui xsx ja oli mingite mängude haledate tulemuste osas kurikuulus.
tegelikult veider ikkagi, sest su prose peaks jooksma ka stockis minimaalselt väiksemal taktil kui xsx oma, sul vist oc ja isegi kiiremal. xsx prosel on cache ka vähem.
mängid mingil low settingutel ja ajad maksimaalset fps taga?
Kõik low peal on mingi 40-120fps swing, avg 60. Xsx 120fps mode näeb märgatavalt parem välja. Xsx 60fps mode aga näitab nii ilusat pilti mida mu masin mingi 20fpsi at best suudab teha.
Tööjaoks kus on monoliit monorepo rakenduse arendus on ta veel tänagi asjalik, seal on cored kõik kasutusel. Muidu mängimise ajaks aju seisma panema tavaliselt ei pea, tausta asjad istuvad reeglina ühe ccx peal ja mäng / da vinci vms teise ccx peal. Kuid aeg on oma töö teinud. _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
I found that the RTX 5060 could engage the high quality textures the PlayStation 5 version does not, and I could use DLSS performance mode for a 4K output from the same 1080p native rendering input - and still register a 20 percent frame-rate improvement. That is pretty impressive.
tsitaat:
There is a 60fps cap in place on the consoles, which we don't need to have on PC, and we found that the same level of visual fidelity at native 4K at 60fps was easily attainable on the RTX 5060. Indeed, we even had enough headroom available to swap out the standard 4x MSAA of the console versions for Nvidia DLAA - essentially machine-learning based anti-aliasing - for improved image quality. Now, the 60fps cap means that we don't get to see full system resources from the consoles deployed - but on the flip side, those consoles can resort to dynamic resolution scaling on the horizontal axis which we don't have in play on PC. Either way, a 60-class GPU delivering 4K60 gaming on a beautiful triple-A title - where the 5060's hardware shortcomings are not a problem, it is possible to get good performance.
tsitaat:
Finally, I looked at Alan Wake 2, where we also have a settings match with PlayStation 5 - although PC does have an advantage, with Nvidia cards supporting RTX Mega Geometry - a part of the neural rendering suite the vendor is working on. In the game's 30fps quality mode (essentially a match for PC's medium), the RTX 5060 maintains 30fps in challenging areas where the console does not.
However, moving to the console's performance mode (this one's a tweaked low setting - but still looks good!), we found that while PS5 can't sustain a locked 60fps in our testing, the RTX 5060 has a crushing 35 percent performance lead which easily keeps you north of the 60fps threshold.
I would take that experience over non-MFG and indeed the PlayStation 5 version, which is quite laggy in its performance mode, using FSR frame generation to hit a mere 60fps.
Kogu see lehekülg on pmt täis seda, et 5060 annab iga nurga alt parema kogemuse kui konsoolid, kohati "crushing" ps5 etc.
Also, see on 1080p kaart ning selle reso juures adekvaatne. For now vähemalt.
Miks me räägime üldse 5060st?
tsitaat:
Up until now, an RTX 60-class card has meant roughly console level performance - and in terms of compute, the 5060 enjoys a comfortable advantage over modern base consoles. Yet with 8GB of VRAM, you're not quite able to match the texture quality settings of the PS5 in more demanding titles; something like 10 or 12GB is a better match for console capabilities these days.
Üksikute eranditega comfortable advantage. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
huvitav, et valisid selle ühe lause eksponeerida, mis illustreerib mingit edge case asja. Natuke demagoogia maiguline või siis ei süvenenud lihsalt.
Tundub vist tõesti, et sa ei süvenenud. Aastal 2025 toodetakse videokaart, mil on vähem videomälu kui 5 aastat vanadel konsoolidel, millede riistvara oli otsustatud veel varem. Miks me räägime aastal 2025 1080p gamingust, mis oli tavaks eelmise generatsiooni konsoolidel ehk PS4/XOne aegadel?
Naljakas, et kui konsoolimängud jookseksid samal kaadrisagedusel, siis sa seda adekvaatseks või piisavaks ei nimetaks. Ei, ei ole piisav kui minu lingitud videoski ju näha, kuidas isegi kohati 1080p peal jätta jääb. "For now" - uusi juppe ehk videokaarti ainult aastaks-kaheks ei tundu kuigi tark tegu osta. Miks toota/osta midagi, mis sisuliselt kohe hätta jääb?
Aeron kirjutas:
Miks me räägime üldse 5060st?
Miks mitte? Arvestades, et see võiks sobida vanemate masinate upgrade jaoks, siis tundub väga halb valik PCIe 8x ja 8GB mälu tõttu. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
SKG, whats your point?
Keegi ei käsi seda ju osta. Valikuid on piisavalt.
8GB on 1080p jaoks olnud viimased ma ei tea mitu aastat.
Alternatiive on, nii uusi, kui kasutatud.
tsitaat:
Tundub vist tõesti, et sa ei süvenenud. Aastal 2025 toodetakse videokaart, mil on vähem videomälu kui 5 aastat vanadel konsoolidel, millede riistvara oli otsustatud veel varem. Miks me räägime aastal 2025 1080p gamingust, mis oli tavaks eelmise generatsiooni konsoolidel ehk PS4/XOne aegadel?
LOL
"On the base PS5, Alan Wake 2 runs at a native render resolution of 864p (1536×864) in Performance mode targeting 60 FPS, and around 1260p in Quality mode targeting 30 FPS with ray tracing"
See et ps5 suudab 864st teha 4k ja see sind väga ei häiri 4-6m kauguselt vaadates on küll imetlusväärne tõesti.
Ma võtaks iga kelle 5060 kogemuse ja saaks enamikes mängudes pigem väga hea elamuse ja kiiretest mängudes 120 fps jne. Aga thats just me.
Või noh, ma ei ostaks seda kaarti, kui nüüd päris aus olla, aga oletame, et maailmas on 2 varianti, ps5 või 5060 pc.
For the record, ma ei arva, et 5060 oleks hea klaart by any stretch of the imagination. Its crappy to be frank.
Ma ei ostaks seda ise ja soovitaks kellelegi ka. Ning nvidia on douchebagid. Ent, isegi sellsel kujul annab ta parem kogemuse for the most part kui kosnoolid ning mul ei ole mignit probleemi osta asja paariks aastaks ja siis see maha müüa ja midgi muud osta. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
8GB on 1080p jaoks olnud viimased ma ei tea mitu aastat.
Hetkel on 2025 ja keegi ei osta uut videokaarti lühikeseks ajaks, vaid ikka pikemaks.
Aeron kirjutas:
Ma võtaks iga kelle 5060 kogemuse ja saaks enamikes mängudes pigem väga hea elamuse ja kiiretest mängudes 120 fps jne. Aga thats just me.
Või noh, ma ei ostaks seda kaarti, kui nüüd päris aus olla, aga oletame, et maailmas on 2 varianti, ps5 või 5060 pc.
For the record, ma ei arva, et 5060 oleks hea klaart by any stretch of the imagination. Its crappy to be frank.
Ma ei ostaks seda ise ja soovitaks kellelegi ka. Ning nvidia on douchebagid. Ent, isegi sellsel kujul annab ta parem kogemuse for the most part kui kosnoolid ning mul ei ole mignit probleemi osta asja paariks aastaks ja siis see maha müüa ja midgi muud osta.
tsitaat:
In summary then, RTX 5060 is capable of good results if you embrace the concept of tuning and optimized settings. But what's frustrating here is that there are so many caveats and asterisks that need to be added to that statement.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
SKG, again, keegi ei käsi osta. Alternatiivne on. Paremaid.
Ja ei tasu rääkida teiste inimeste nimel. Las nad teevad seda mida tahavad. Inimeste rumalus =! platvormi piiratus.
Me oleme mõlemad nõus, et üldiselt kaart on vilets. What is this?
Minu meelest lihtsalt on kaardiga võimalik saada ok kogemust, kui arvestada sellega, milleks ta disainitud on - 1080p gaminguks.
Also kui sa oled mingi moba või CS player vms, siis ei ole sul ilmselt järgmisel 10a midagi enamat vaja.
Ehk küsimus on alati hea või halb, aga milleks?
Ei sa aru, miks sellest siin konflikti luua...? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 25.05.2025 11:27:36, muudetud 1 kord
Millise kaasaegse konsooli koos lisatarvikutega (ja milliste lisatarvikutega) sa täpselt 300 € eest saad? (seda siis eeldades, et @ msrp raud saadaval saab olema).
Fact of the matter is, ps5 tavaline annab märkimisväärselt viletsama kogemuse accross the board, aga hinna mõttes tuleb oluliselt odavam, kui 5060 pc.
PS5 pro tuleb ilmselt gramm odavam, kui 5060 pc ja annab endiselt tuntavalt viletsama kogemuse vb mõnede veidrate eranditega.
Jah, PC puhul on ilmselt vaja natuke sätteid näppida.
...aga tbh, tänapäeval ilsmelt ehitaks selle masina hoopis 50 € kallima 9060 16 GB peale. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 25.05.2025 11:33:26, muudetud 1 kord
5060 reliis on peaks mai kuus tulema, 9060 juuni alguses kohe. Eks saab näha, kuidas maarjamaal saadavuse ja hindadega olema saab. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Kus juures tõesti, 5060TI-de sekka on Asuse 5060 ka tekkinud @ 382 €. Esialgu ei märganud.
Amazonist saaab 329 €-ga. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
arvutitargas laos oli 5060 iirc 330€ eest olemas.
kui sealt otsa peaks saama, siis saksamaal paistab 319 standsardhind olema, natukene otsides on 299 ka. koos saatmisega tuleb samasse 330 auku.
Aeron kirjutas:
Millise kaasaegse konsooli koos lisatarvikutega (ja milliste lisatarvikutega) sa täpselt 300 € eest saad?
xbox series s? _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Millise kaasaegse konsooli koos lisatarvikutega (ja milliste lisatarvikutega) sa täpselt 300 € eest saad? (seda siis eeldades, et @ msrp raud saadaval saab olema).
Fact of the matter is, ps5 tavaline annab märkimisväärselt viletsama kogemuse accross the board, aga hinna mõttes tuleb oluliselt odavam, kui 5060 pc.
PS5 pro tuleb ilmselt gramm odavam, kui 5060 pc ja annab endiselt tuntavalt viletsama kogemuse vb mõnede veidrate eranditega.
Jah, PC puhul on ilmselt vaja natuke sätteid näppida.
Su enda öeldu kehtib ka Series S konsooli kohta 100%:
"Also, see on 1080p kaart ning selle reso juures adekvaatne."
"Minu meelest lihtsalt on kaardiga võimalik saada ok kogemust, kui arvestada sellega, milleks ta disainitud on - 1080p gaminguks."
Aeron kirjutas:
...aga tbh, tänapäeval ilsmelt ehitaks selle masina hoopis 50 € kallima 9060 16 GB peale.
Kas nüüd on AMD parem?
Aeron kirjutas:
Emulatsiooniga on alati olnud nii, et nvidia kaardiga ja ok prosega on parim kogemus ja for the most part, asjad töötavad.
Aeron kirjutas:
also, ma arvan, et gaming mõttes nvidia > amd
Aeron kirjutas:
...minu kogemusel on nvidia rauaga/softiga vähem probleeme.
Aeron kirjutas:
Ma soovitaks laenata kelleltki nvidia kaart ja proovida samu asju uuesti.
Aeron kirjutas:
Minul on nvidia raud just selle pärast, et sellega on kõige vähem peavalu.
Aeron kirjutas:
Kui sulle old school compatibility on tähtis, siis vb kasuta rauda, mis on parima toega - ilmselt nvidia.
Aeron kirjutas:
...kuna imo nvidia feature set on parem ja 4070 on võimsam kaart ikkagi...
Aeron kirjutas:
Huvitav lugeda lihtalt, sest endal nagu pole aastaid (ei mäletagi millal mingi asi oli tbh) mingit töökindluse jama olnud. Olen muidugi Nvidia peal ka olnud...
SKG, whats your point?
Et kui ma midagi ühe korra elus väidan, siis peab see olema tõene 100% time until forever?
Kuigi väga ebameeldivalt konfliktne. Miks sa virised? Mis on selle virisemise parim võimalik outcome?
AMD soft on olnud viimased aastad, feature set on Nvidial olnud parem lihtsalt viimased aastad ning mängude tugi ka natuke.
See ei tähenda, et hea pakkumise puhul, peaks AMD-.st hoiduma.
Kuigi nii haige on see mustvalge suhtumine ja mingi nõudmine, et iga postitus peab olema ideaalne aegade lõpuni, sest kui sa ühe natuke iffy asja ütled, siis on mingi kari vendasid, kellel pole ajaga muud teha, kui sinu kunagisi random seisukohti sulle pettily meenutada. And to what end?
Mine ole siis gamer selle teadmisega, et xboxsx = 5060. Palju õnne.
Palju sa aega kulutasid, et neid tsitaate välja otsida oma elust?
Või on sul juba exel tehtud, mida korralsielt uuendad, et oleks võtta?
Petty. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Et kui ma midagi ühe korra elus väidan, siis peab see olema tõene 100% time until forever?
Kuigi väga ebameeldivalt konfliktne. Miks sa virised? Mis on selle virisemise parim võimalik outcome?
Ühe korra? Tõin 8 näidet kuidas sa terve teema jooksul pidevalt Nvidia kiidulaulu laulad. Neid on ilmselt veelgi. Ei virise, viitan su vastukäivatele väidetele. Kõige ehtsam flip-floppimine. Samal ajal kui siin on Xboxi mainitud, oled sa nõudnud, et peaks hoidma mingi kindlat liini ja PC-d konsoolidest ainult PS5-ga võrdlema. Samas kui ise pendeldad nüüd Nvidia ja AMD vahet, nii kuidas sulle mingis olukorras mugavam on.
Aeron kirjutas:
AMD soft on olnud viimased aastad, feature set on Nvidial olnud parem lihtsalt viimased aastad ning mängude tugi ka natuke.
See ei tähenda, et hea pakkumise puhul, peaks AMD-.st hoiduma.
Kuigi nii haige on see mustvalge suhtumine ja mingi nõudmine, et iga postitus peab olema ideaalne aegade lõpuni, sest kui sa ühe natuke iffy asja ütled, siis on mingi kari vendasid, kellel pole ajaga muud teha, kui sinu kunagisi random seisukohti sulle pettily meenutada. And to what end?
AMD-st ei peaks hoiduma, aga pidev vabandus siin teemas on sul olnud, et kui PC peal on probleemid, siis AMD on süüdi ja Nvidia on lahendus.
Aeron kirjutas:
Mine ole siis gamer selle teadmisega, et xboxsx = 5060. Palju õnne.
Pole midagi sellist väitnud, aga Series S on samuti valdavalt native 1080p masin. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.