Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 192, 193, 194 ... 197, 198, 199  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 18.05.2025 01:37:07 vasta tsitaadiga

Paistab, et siin on mingi kapasiteedi kriis ja ei saa hästi aru, kus kohas see sein ette tuleb. Seda siis eeldades, et tegu ei ole pahatahtlikkusega.

Mul on siiralt ükskõik, kes kui rahul oma sortimendiga on, sest see on ebaoluline. See ei ole isiklike eelistuste võrdlemise teema. On teatud stsenaariume, kus isiklikud eelistused on omal kohal (nt tuues näiteid mingist suuremast trendist vms), aga need ei saa olla platvormide võrdlemisel relevantsed.

Kui me võrdleme nii suurt üksust nagu see on terve platvorm, siis selle iseloomustamiseks saab kasutada sama tasandi konstrukte. Ehk siis pmt statistikat.

Erandiks on riistvara võimekus, mis puhul võib võtta pmt 1 konsooli aluseks ja seda intiimsusteni lahata ning see tõenäoliselt iseloomustab kogu platvormi.

Mängu eelistused sama moodi, individuaalsel tasandil täiesti ebaoluline teema PLATVORMIDE VÕRDLUSE KONTEKSTIS.

Küll aga, kui me räägime sellest, et mitu inimest miljonist võiks ühe või teise platvormi valida, siis me räägime ennekõike sellisest, mis on need peamised põhjused selle valiku tegemiseks.

1. Soetamise kulu
2. Alternatiivid
3. Mängud (nende hulk ja kvaliteet)
4. TCO
5...jne üha vähem olulised faktorid (disain, brandi lojaalsus etc)

Need numbrilised faktorid ei ole seatud mingisse olulisuse järjekorda. Aga mängud on kindlasti üks peamisi faktoreid, miks üht või teist platvormi valida.

Meil on terve tööstus, mis on üles ehitatud selleks, et klassifitseerida mänge. Zanrid, võrdlused, kriitikute ja kasutajate skoorid jne ...

Ofc päeva kõpus on igaühel oma isiklik suhe mängudega, aga agregaadid näitavad mängu tõenäosust sinuga isiklik suhe luua. Ja neisse tuleb suhtuda talupoja mõistusega ning kontekstiteadlikult. Me kõik teame, et süsteem vahepeal on rikkis. Review bombing on olemas. Samuti arvustajaid ostetakse ära. Kogemus ise muutub, sest mäng tehakse korda jne. Need kõik asjad on olulised, aga valdavalt lühiajalised. Ja see on ka põhjuseks, miks süsteem suures plaanis töötab.

No mans sky skoor täna on steamis very positive afaik.
Arcanei vampiirimäng on endiselt saast.

Kui me võrdleme platvorme, siis me vaatame seda suuremas ajalises skaalas ja mängude skoorid jõuavad normaliseeruda. Head mängud saavad lõpuks head skoorid ja halvad jäävad halbadeks. Kui nii ei oleks, siis meil ei oleks lugematu hulk site mis mänge võrdleb.

Kui me võrdleme platvorme, siis meid huvitab see, et kui meil on miljon erinevat inimest, siis mitu inimest nendest suudab sellel platvormil olevate mängidega luua isikliku sideme. Inimesi on väga palju erinevaid ja seega meeldivad neile väga erinevad mängud, aga ometi osad mängud suudavad seda suhet luua paremini ja nendel on kõrgemad skoorid. Mida rohkem on neid mänge, seda suurem hulk miljonist leiab selle erilise mis nad otsivad.

Osad tahavd actionit, neil on valik lai, osad rtsi, neil vähem, kolmandad hentaid, neil on veidi parem kui rts sõpradel jne.

Jah, mingi suurem osa inimesi saavad oma elamuse kätte main stream mängudest, mis on hea skooriga - uncharted, LOL, FF, Doom jne.

...aga osadele meeldib ka 4x, neil on raskem. Osadele sim racing jne. Osadele meeldib üldse modida ise. Osadele mode kasutada jpm.

Kui me kõik need peamised mängid ja veidramad pisemad niššid kokku liidame, siis leiamegi platvormi, mis miljoni inimese kohta pakub kõige suuremale hulgale inimestest hea elamuse.

Minu väide on, pc on selles parim.

Nagu ma loodan, et kõik aru saavad, siis ei ole selles kontekstis üldse oluline üksik mäng või inimene. Puhas statistika. Ning ainuke tagasisie mis meil on mängude kohta, on arvustused. Inimeste ja kriitikute omad, oma plusside ja miinustega, aga parim teadmine mis meil on.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Janis
HV Guru

sõnum 18.05.2025 08:14:05 vasta tsitaadiga

Kui midagi kokku leppida tahad, siis näiteks seda, et see on sinu arvamus ja tegelikult on sellest jumala suva kuna vähemalt mina ja ilmselt ka paljud teised arvame hoopis teistmoodi. Kui see sulle ei sobi, siis ma ei tea, tegele iseendaga natuke icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 18.05.2025 12:42:12 vasta tsitaadiga

Janis, ma just selgitan, et platvormide võrdluses ei ole indiviidi arvamusele eriti kohta, sh minu omale, sest 1 arvamus ei peegelda populatsiooni seisukohta. Antud hetkel käib just kui arutelu tegelikult selle üle, et kuidas platvorme võrrelda ja mulle jääb mulje, et:

1. Sina ja SKG ei saa mõista hästi, et 1 inimese arvamus, ei ole aluseks populatsiooni omale ja samamoodi indiviid ei saa rääkida platvormi nimel

2. Statistka on pmt ainuke pädev viis kuidas asju võrrelda.

See tähendab seda, et väide nagu "sina ei usu, et konsooli inimesed on rahul mängude hulgaga" on lihtsalt küündimatu, esiteks sest sellist väidet saab väita ainult läbi statistika ja treiseks, isegi kui see on tõene ei tähenda see seda, et sortiment ei ole suurem pc peal, mis faktiliselt annab eelise pc le. Kui suur see eelis on, määrab see, kui suurena inimesed seda tajuvad, mis omakorda on küsimus, millele saab vastata statistika.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.05.2025 13:24:38 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Kuibsuur see eelis on, määrab see, kui suurena inimesed seda tajuvad.

Aga kui ei taju, sest kuskilt maalt pole enam tähtsust, mitu tuhat mängu mingil platvormil on, sest valik on ammendav. Täiesti non-issue. Külmaks jätab mingi 60K mängu väide kui neid ei jõua eales läbi lapata, veel vähem mängida. Neid võib kasvõi 600K olla, see ei muudaks praktikas midagi. See, et "konsoolil pole piisavalt mänge" on sinu välja mõeldud probleem.

---
Võtsin huvi pärast Steamis TOP SELLERS lahti. TOP 50-s jäi silma ainult üks mäng, mis ilmselt konsoolidele ei tule (vana Hearts of Iron IV). Ülejäänud juba on konsoolidel või tulemas. Irooniline, et esikohal on endine PS5 eksklusiiv. Popimad ja ostetuimad mängud, mida peamiselt mängitakse, on kõigil platvormidel esindatud.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 18.05.2025 13:52:39 vasta tsitaadiga

SKG, kas sa saad palun aru, et selleks, et väita, et ei taju, on sul vaja statistikat.
Minu väide on, et palju vähem on jah, ja et see on objektiivselt halvem.
Ning jah, osad žanrid on vähe esindatud.
Need on numbriliselt kvantifitseeritavad väärtused, mitte minu arvamus. Ma võin arvata ükskõik mida, see on ikka nii.

Also, ma ei saa aru, miks te sellest nii suure teema teete vaidlemisega.
See faktiliselt nii, pc peal on parem sortiment, las olla. Milleks sellega võidelda?

viimati muutis Aeron 18.05.2025 13:57:54, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.05.2025 15:06:25 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, kas sa saad palun aru, et selleks, et väita, et ei taju, on sul vaja statistikat.
Minu väide on, et palju vähem on jah, ja et see on objektiivselt halvem.
Ning jah, osad žanrid on vähe esindatud.
Need on numbriliselt kvantifitseeritavad väärtused, mitte minu arvamus. Ma võin arvata ükskõik mida, see on ikka nii.

"Halvem" kelle arvates? On sul selle jaoks mingi statistika, kui paljud tajuvad, et see halvem on?

Keegi ju ei vaidlegi, et PC-l rohkem mänge poleks doh.gif Nagu sa ise ütlesid, küsimus on selles, kas see on tajutav. Kui mul on riiulis üle 4000 mängu ja sa tuled ja pakud veel juurde ning ma vastan, et olemasolev valik on niigi ammendav juba, ma ei jõua neid eales kõiki läbi vaadata, veel vähem mängida ja ei tunne millestki puudust.

tagasi üles
taksikaks
HV vaatleja

sõnum 18.05.2025 17:44:01 vasta tsitaadiga

kui ikkagi tahta korralikku kogemust, siis kindlasti PC - 240 hz eelis jms.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.05.2025 17:49:03 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Keegi ju ei vaidlegi, et PC-l rohkem mänge poleks doh.gif Nagu sa ise ütlesid, küsimus on selles, kas see on tajutav.

Täiesti vabalt saab olla tajutav. Reaalsus on ikkagi see, et julgelt 80% mängudest mistahes asjal on suhteliselt pahn. Allejäänutest mingisuguse arvestatava kvaliteedinivoo ületavate mängude puhul hakkab aga rolli mängima, et mis žhanrid inimest kõnetavad. Ja isegi kui on konkreetne žhanr siis need jaotuvad ka veel omakorda laiali a'la võidusõit küll aga kas simu või just arkaad, kas turn based RPG või action RPG jne.jne.

Ehk siis jahh pannes tuima ja vaadates kuivalt mängude total numbrit konkreetse platvormi peal võiks öelda, et vahet ju pole kas on 1000 või 10 000 mängu kuna ka 1000 on palju - tegelikult niilihtne pole.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.05.2025 18:01:47 vasta tsitaadiga

taksikaks kirjutas:
kui ikkagi tahta korralikku kogemust, siis kindlasti PC - 240 hz eelis jms.

Nõus. Kui on soov 240fps/hz, siis ainuke valik on PC.
Aga, see mis asi on "korralik kogemus" on väga subjektiivne ja individuaalne.
Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
Keegi ju ei vaidlegi, et PC-l rohkem mänge poleks doh.gif Nagu sa ise ütlesid, küsimus on selles, kas see on tajutav.

Täiesti vabalt saab olla tajutav. Reaalsus on ikkagi see, et julgelt 80% mängudest mistahes asjal on suhteliselt pahn. Allejäänutest mingisuguse arvestatava kvaliteedinivoo ületavate mängude puhul hakkab aga rolli mängima, et mis žhanrid inimest kõnetavad. Ja isegi kui on konkreetne žhanr siis need jaotuvad ka veel omakorda laiali a'la võidusõit küll aga kas simu või just arkaad, kas turn based RPG või action RPG jne.jne.

Ehk siis jahh pannes tuima ja vaadates kuivalt mängude total numbrit konkreetse platvormi peal võiks öelda, et vahet ju pole kas on 1000 või 10 000 mängu kuna ka 1000 on palju - tegelikult niilihtne pole.

Tuletame meelde, et PS2 peale anti välja "kõigest" ~4300 mängu, mida omakorda loetakse üheks parimaks kataloogiks/valikuks. Mitte keegi ei virisenud, et konsoolil pole piisavalt mänge, vastupidi.
PS3 peale tuli "kõigest" ~2400 mängu ja 360 peale "kõigest" ~2200. Tollal ei kurtnud keegi, et polnud piisavalt valikut, vastupidi - tollal oli mitmete frantsiiside haripunkt, mida pole siiani ületada suudetud.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 18.05.2025 21:59:18 vasta tsitaadiga

Mõtlesin natuke selle tajumise üle ning siis käisin ja tegin natuke kodutööd.
Võtsin lahti Metacriticu 2025 aasta 80+ mängud jaa vaatasin, kui palju mis platvormil on ja mis skoorid on.
Pc peal on kokku 49 80+ mängu.
PS5 peal on kokku 24 80+ mängu.

PS5 peal on 1 mäng, mida ei ole PC peal.
PC peal on 19 mängu, mida ei ole PS5 peal.

Miks me kisa ei kuule? Sest need mängud ei ole nii suured, et nad kõnetaks masse.
Ehk see on täpselt see individaalse sideme leidmise teema mängudega.
PC peal on sul on mänge mida proovida ja tunnetada, et midagi just sulle erilist leida.
Konsoolide puhul on see võimalus väga palju väiksem, sest seal ei ole lihtalt nii palju mida proovida.

Spoiler Spoiler Spoiler

Ehk siis jah, massid saavad oma CODid ja Doomid ja Monster Hunterid mängitud.
Aga vähegi peavoolust erineva maitsega inimestel eriti valikut ei ole.

Kõige parem näide, millest ehk kõik saavad aru on, sim racerid. Neil ei ole konsoolide peal kommunitit, sest pole mängegi, mis nende rauda sööks.
RTS on ka minuteada veel shut teine asi konsoolidel, kui PC peal. 4x peaks suht ok olema juba.
Paljud mobad ei ole konsoolidel jne.
Seda contenti, mida konsoolidel ei ole, on kokku väga palju.

viimati muutis Aeron 18.05.2025 22:00:52, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.05.2025 22:03:17 vasta tsitaadiga

Mis imeline piir see 80+ on? Pidevalt juhtub see "random joon" just seal olema.
Mida sa nüüd avastasid, et enamus mängib levinud mänge, mis on kõigil platvormidel olemas ja "mängupuudus" on tegelikult non-issue?

Aeron kirjutas:
Kõige parem näide, millest ehk kõik saavad aru on, sim racerid. Neil ei ole konsoolide peal kommunitit, sest pole mängegi, mis nende rauda sööks.

Ei, ei saa aru, sest see väide on bs.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 18.05.2025 22:46:16 vasta tsitaadiga

SKG, see 80 on random piir, kuskile peab selle lihtsalt tõmbama, aga see võib olla ka 75 või 70 või minu poolest 50, aga see ei muuda kokkuvõttes midagi, sest suhtarvud jäävad samaks.
Senini on pc peal olnud ca 50% rohkem asju. Vahe on selles, et kui me vaatame 80+ asju, siis on vaja statistikat tegemiseks aastas natuke üle 100 osata lugeda, kui me läheme alla poole, siis lähevad numbrid omajagu suuremaks.
Teine asi on see,et 80 on nagu koolis 4 saamine, pmt on kõik hästi, aga mõni asi võiks olla paremini. See tundub selline common sense joon, etteaste mida enamik veel võiks nautida.
Mis ei tähenda, et teinekord mõni kolme vääriline etteaste kellelegi ei meeldi, aga see on pigem erand kui reegel.
Aga olen täiesti avatud sellele, et tõmbame joone mujale, kui keegi argumenteerib seda normaalselt.

E: Metacritic ise tõmbab 75 peale joone, siis läheb värv rohelisest kollaseks. PC puhul 83 mängu , ps5 puhul 44 mängu. Suhe ikka ca 1/2 pc kasuks.

SKG kirjutas:
Mis imeline piir see 80+ on? Pidevalt juhtub see "random joon" just seal olema.
Mida sa nüüd avastasid, et enamus mängib levinud mänge, mis on kõigil platvormidel olemas ja "mängupuudus" on tegelikult non-issue?

Aeron kirjutas:

Ei, ei saa aru, sest see väide on bs.

Ma ei arva, et see on non issue, sul on vähe valikut. Puusalt pakuks mingi 80-90% saavad hakkama, aga ka 10% on suur hulk inimesi.
Sim racerite osas, fain, vb natuke utreeritud, sest sim cade'i on viisakaid ja see seltskond kellele viitasin, kasutavad direct drive roole ja 120hz ekraane või vr vms, aga sul on õigus, GT7 ja F1 midagi pakuvad ja isegi AC on olemas, nii, et olgu.. ma olen vb liiga palju mingeid sim racing youtubereid vaadanud ... nüüd on vist isegi konsoolidel mingi direct drive rool(id?) olemas, mingi fanatec tuli üsna värskelt. Ei tea kui palju see sisendit saab ja päriselt ka eelise annab vs suvaline paariasja eurone logitech...

E:
Tundub et saab üsna ok kogemuse. Halvema kui pc peal, aga üsna ok!
Spoiler Spoiler Spoiler
.

...aga neid pisemaid (sub)žanre/nišše on omajagu...

viimati muutis Aeron 18.05.2025 22:50:41, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.05.2025 22:55:44 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
see 80 on random piir, kuskile peab selle lihtsalt tõmbama, aga see võib olla ka 75 või 70 või minu poolest 50, aga see ei muuda kokkuvõttes midagi, sest suhtarvud jäävad samaks.
Senini on pc peal olnud ca 50% rohkem asju. Vahe on selles, et kui me vaatame 80+ asju, siis on vaja statistikat tegemiseks aastas natuke üle 100 osata lugeda, kui me läheme alla poole, siis lähevad numbrid omajagu suuremaks.
Teine asi on see,et 80 on nagu koolis 4 saamine, pmt on kõik hästi, aga mõni asi võiks olla paremini. See tundub selline common sense joon, etteaste mida enamik veel võiks nautida.
Mis ei tähenda, et teinekord mõni kolme vääriline etteaste kellelegi ei meeldi, aga see on pigem erand kui reegel.

Ma ei tea, kas meil on erinev arusaam sõnast "random", aga kui sa teadliklult kuskile piiri tõmbad, siis ei ole see enam random ehk juhuslik. Milleks peab üldse mängude puhul neid tehislikke limiite seadma ja sellega oma potentsiaalset valikut kitsendama? Mõistetamatu.
Aeron kirjutas:
Aga olen täiesti avatud sellele, et tõmbame joone mujale, kui keegi argumenteerib seda normaalselt.

Sa oled siin endiselt ainuke, kes neid jooni tõmbab. Pigem pole sa ise siiani suutnud normaalselt argumenteerida, miks neid piire vaja on ja miks nad just sealt lähevad.
Aeron kirjutas:
Ma ei arva, et see on non issue, sul on vähe valikut.

Kes ütleb, mis number on "vähe", sina? Kus maalt hakkab "palju", mis numbrist mängudest?
Aeron kirjutas:
Puusalt pakuks mingi 80-90% saavad hakkama, aga ka 10% on suur hulk inimesi.

Väljamõeldud arvud?
Aeron kirjutas:
Sim racerite osas, fain, vb natuke utreeritud, sest sim cade'i on viisakaid ja see seltskond kellele viitasin, kasutavad direct drive roole ja 120hz ekraane või vr vms, aga sul on õigus, GT7 ja F1 midagi pakuvad ja isegi AC on olemas, nii, et olgu.. ma olen vb liiga palju mingeid sim racing youtubereid vaadanud ... nüüd on vist isegi konsoolidel mingi direct drive rool(id?) olemas, mingi fanatec tuli üsna värskelt. Ei tea kui palju see sisendit saab ja päriselt ka eelise annab vs suvaline paariasja eurone logitech...

Simracing pole ju ainult kõige maksimalistlikum nagu sa välja tood. Ka see Logitech rooli ja pedaalidega ning vastava mängu mängija on simracer. Hetkel tundub jälle, et sa soovid seda žanrit teadlikult kitsendada, et konsooli simracing sinna sisse ei mahuks.

Heh...
https://www.olympics.com/en/esports/olympic-esports-series/motor-sport
https://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_Esports_Series#Events_and_trophy_winners_(2023)

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 18.05.2025 23:02:46 vasta tsitaadiga

SKG, ma seletasin lahti juba, kus 80 tuli. Metacritic arvab, et 75 on parem.
Mul on suva, kuhu joon tõmmata, aga kuskile peab tõbama, sest me ei saa kõikidest mängudest maailmas rääkida korraga.
Ei taha ka mingist piirist allpool oleva saastaga eda ja teiste aega kulutada. Kui minna metaskooridest väga alla poole, siis lihtsalt kõnetavad need mängud liiga väheseid, muud pole midagi.

Neid piire on vaja,sest on vahe, kas sinu platvormil on 10 mängu, mis on tehtud hästi või 100.
Jah, see, et 90% mängivad mainstream mänge oli puhtalt tunnetustlik, sul on vabad käed pakkuda parem number.

Simracingu näide oli näide lihtaslt konsooli piiridest. Kui kõik kogukonnad oleksid nii vokaalsed oma vajaduste osas, oleks konsooli võimaluste ja sortimendi üle rohkem kära.

E: tundub, et ma sügavalt alahindan Indie mängude osakaalu
https://80.lv/articles/indie-games-market-reached-unprecedented-success-in-2024

viimati muutis Aeron 18.05.2025 23:05:33, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.05.2025 23:03:20 vasta tsitaadiga

Tundub, et neid piire vajad ainult sina.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 19.05.2025 08:53:03 vasta tsitaadiga

Milliseid piire sa nüüd silmas pead?
Also, võtaks natuke tempot alla, jõuavad teised ka midagi arvata ja on huvitavam. Mõtlen seda täiesti sõbralikult ja nii sinu kui enda pihta. Tore oleks, kui see jutuajamine oleks inimesterohkem, aga sellise tempoga see jääbki nii...

Väike vahekokkuvõte ka, neile kes ei viitsi järge otsida.
Jutt keerleb ümber konsooli sortimendi, SKG arvates (ja palun korrigeeri kui olen sinust valesti aru saanud)...
1. Mänge ei saa kuidagi pidi normaalselt kvaliteedi alusel kategoriseerida
2. Konsoolidel on nii palju mänge, et sortiment ei ole probleem
3. Konsooli mängijad ei vajagi rohkem mänge, kõik on rahul sellega mis on

Minu arvates:
1. Mänge saab arvustuste alusel kategoriseerida kenasti (omade probleemidaga - väikeses ajaaknas review bombingu, ostetavad arvustajad jne tõttu, aga pikas ajaakanas kaotavad mõju)
2. Konsoolidel on sortiment olulioselt viletsam, kui PC peal (sh heade mängude osas, näiteks tõin asjaolu, et viimased 4-5 aastat on pc peal ca 50% rohkem 80+ ratinguga mänge kui ps5 peal ~75 vs ~115)
3. Mainstream ja suured mängud on kaetud ja seega suuremat kära ei ole, aga tegelikkuses oleks väiksematele mängudele omajagu nõudlust. Illustreerimaks seda on tõin asjaolu ,et Indie tööstus on pmt sama suur kui AAA tööstus (https://80.lv/articles/indie-games-market-reached-unprecedented-success-in-2024).

Janis kirjutas:
A miks Sa praegu seda tempot tõsta üritad oma editiga ja surud teemat ettepoole? icon_lol.gif

- sest mind häiris kirjaviga, mis postis oli. Aga nüüd kui sa küsid, siis tegelikult on väga loogiline seda eespool ka hoida, kui me tahame, et keegi teine veel siia kirjutaks. Nii, et tänud selle toetuse eest ka sinule.

viimati muutis Aeron 19.05.2025 09:37:09, muudetud 4 korda
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 19.05.2025 08:55:10 vasta tsitaadiga

A miks Sa praegu seda tempot tõsta üritad oma editiga ja surud teemat ettepoole? icon_lol.gif
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 19.05.2025 14:29:16 vasta tsitaadiga

Aastal 2025 toodetakse siiani 8GB mäluga videokaarte. Vähem kui 5 aastat vanadel konsoolidel, millede lõplik riistvara otsustati aastaid varem.
Spoiler Spoiler Spoiler

Kuidas Nvidia ülevaate tegijaid mõjutab.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 20.05.2025 09:40:22 vasta tsitaadiga

Nja võib kõigega sellega suht nõustuda... eriti seda osa mis puudutab nvidia bs marketingu fake frame'ide osas ja seda kuidas nad reviewerite käsi väänavad... vastik.
8 GB kaardid on ok, kui pannakse kleeps külge, et 1080p gaming.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 20.05.2025 14:57:34 vasta tsitaadiga

See oleks päris imelik kui Steam ja Epic Game Store, koos Playstationi PC mängudega, next gen Xboxi peale tuleks. Korralik plot twist icon_lol.gif

Xbox Holding Internal Tests To Bring Steam Over To Microsoft Store, Says Insider
https://tech4gamers.com/xbox-bring-steam-microsoft-store/

PlayStation Fans Concerned Xbox Could Gain Access to PS Titles Via Steam Integration
https://tech4gamers.com/playstation-games-xbox-via-steam-concern/

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.05.2025 14:25:24 vasta tsitaadiga

SKG, nah, selle kohta oli kõlakaid juba mõnda aega tagasi. Ma olen koguaeg arvanud, et asjaolu, et steam on olemas, on MSi fail ja sellel failil on nimi ka - xbox.
Also, kui meie varemasi vestlusi mäletad, siis olen seda oodanud mõnda aega juba... xbox peaks olema lihtsalt conf ja nuditud windows ning sellega kaasneb kogu pc ökosüsteemi võlu ilma meeletu arenduseta...

E:
https://comicbook.com/gaming/news/playstation-games-on-next-xbox-console/

Huvitavad ajad...

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 22.05.2025 14:31:43 vasta tsitaadiga

Ma vaatasin korraks PC marketi hindasid, et ehitaks uue lauaarvuti, aega mööda läinud veidi. Vaatasin hindu ja mõtlesin, et kui 5090 maksab 3700€ eestis siis kogu masina hind jääb pigem juba 5-6k vahele. Ehk siis ca 7 aastaga on high-end pc hind tõusnud ca 2x. Vaadates kui banger performancit PS5 Pro või XSX peal saab oma raha eest siis nagu PC tundub rämedalt overpriced ükskõik mis nurga alt seda vaadata mängimise jaoks. Hetkel mängin Mac Studios läbi OneCast rakenduse XSX peal hiire ja klaveriga, et ka see on võimalus kuid ei saa aru kuidas ma 3090 upgradi 5090 peale õigustada suudaks nende hindade juures. Selle upgrardi eest saaks paari lisa tuppa majas teleka ja XSX juba visata.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.05.2025 14:46:02 vasta tsitaadiga

5090 pakub paremat pildiilu ka kui PS5 Pro, iseasi kas see mitmekordne hind seda õigustab. Uute videokaartide hinnad on muidugi väga kreisid küll.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 22.05.2025 15:33:00 vasta tsitaadiga

d3t, kui sa tahad nii palju arvuti alla panna, siis selleks on jah 5090 olemas. kontekstiks - ps5 pro-ga võrreldes on see mingi 5x jõudsam gpu.
kui võrreldavat gpu-d pc-l otsida, siis arvutusvõimsuse koha pealt on selleks praeguses põlvkonnas 5060 või 9060xt. või siis 7600xt/4060ti eelmisest. vramiga seal küll nii nagu on.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.05.2025 15:54:49 vasta tsitaadiga

Nja, võrdle ikka võrreldava asjaga; vaata mingil hinnatsemel sobiv asi, saad ballaparki kätte, isegi kui konkreetne isegi pole idekas.
https://www.tomshardware.com/best-picks/best-pc-builds-gaming

See 800 kandis masin on iga nurgalt suht samasse auku ps5 proga.
Natuke saaks seal paari asja pealt kokku hoida soovi korra, aga samas natuke pudipadi juurde ka vaja.
Isegi kui pc tuleb gram kallim pole hullu, sest saad ka mitmekülgsema masina + odavamad mängud ja tasulist subsi pole.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 192, 193, 194 ... 197, 198, 199  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.