praegune kellaaeg 21.06.2025 15:02:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millega mängid? |
Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 34 ] |
50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 64 ] |
Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 238 ] |
|
hääli kokku : 411 |
|
autor |
|
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 03:32:44
|
|
|
SKG, töötab kõige paremini ei tähenda, et ainult selle rauga töötab.
Tbh, ma väga palju ei stressi selle mineviku üle, sest päeva lõpus, kui sa ka neid 10 või 100t mängu kummulatiivselt konsoolide minevikust ei saa mängida, siis...
1. PC peal on iga selle mängu kohta 10 (no tegelt rohkem ,aga suva)
2. kui selleks et kõiki neid mänge mängida peaks siis omama kõiki konsoole ja füüsilist meediat ning kõike sellega kaasnevat ning vähemalt minu puhul on vastus "no thanks", aga eks igaühele oma.
Minul, oma piiratud kogemusega emuleerimisel on olnud probleeme valdavalt ainult perfiga ja seda mitte-optimaalse raua tõttu.
Seda RPCS3, Cemu ja RYUIJINXiga, aga ka enne seda kui mul oli korralik GPU, ehk siis põhiosas me räägime viimati 980M + i7 kombost palju aastaid tagasi (ray-ga testisin korraks paar kuud tagasi ka paari asja ning out the box ei olnud flat 60, peaks natuke tviikima,aga ei viitsinud)
Eversince mul tekkis viisakas desktop on asjad mida olen tahtnud proovida jooksnud kenasti, aga iroonilsel kombel ei ole ma midagi mänginud ca 10a emuleeritult. Hästi järgi mõeldes, ainuke asi mida ma tõesti palju olen mänginud emuleeritult on tekken 3 ja vist ka 4/5. 6 ma ei mänginud üldse ja 7 tuli PC peale (199.7 hrs on record) ning 8 mulle ei meeldi.
Lenovo Legion 5 ei ole tõesti kõige vaiksem laptop, aga olukorrad kus seda kasutan, ei eelda ka, et ta vaikne on ning at the end of the day, ma eelistan töökindlat, kiiret ja jahedat masinat vaiksele. Function over form etc.
Eks igaühe eelistused on sellised nagu neile nende elus tundub oluline. Ei ütle, et minu valikud on universaalsed või et keegi peab samamoodi mõtlema. Tehke nii nagu teil on hea.
Mingi random video ps3 emulatsioonist 2025 aastal:
Spoiler 
Sulle imselt meedlib see Rockbandi mod.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
14.05.2025 06:39:00
|
|
|
Olen suur emulaatoritega mängja olnud pea 30 aastat. Samas PS3 ja X360 pole IMHO enam konsoolid mille emuleerimisel erilist pointi kuna kui tahta osade mängude puhul kogeda kust nad tulid siis on need süsteemid liiga uued. Kui tahta samade mängude ilusat pilti siis selles mõttes on nad liiga vanad. Ainuke asi on jahh kui on osad pelad mille ainuke osa(d) olid ainult selle põlvkonna konsoolil ja thats it. Nendest aga head asjad 95% ulatuses emulatsiooniga toimivad ja ainult paari "võiks ju kahh proovida" mängupärast ei hakka ka elus ostma järelturult konsooli ega ka põe kui mängimata jääb.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.05.2025 08:02:54
|
|
|
Auron, xbox 360 on 20 aastat vana.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.05.2025 08:12:22
|
|
|
Aeron kirjutas: |
Nja, minu lapse rx580ga pc läks kokku alla 150 natuke. Mis ps4 sellele vastu suudab pakkuda?
tsitaat: |
Seade, mida ei pidanud eri paigust kokkuaetud juppidest kokku panema ja millega tulid hinna sees kaasa ka mängud ning kõikide saadaolevate mängude käimaminek on garanteeritud. Oleks nagu eeliseid omajagu. |
Võib nii vaadata tõesti, aga võib ka teisiti:
Seade mille sortiment on kordades suurem ning mille jaoks kõik mängud on minul juba olemas sest family share
Seade mille MP on tasuta
Seade mille kasutamisel minu laps õpib elutähtsaid oskusi (nagu ka soetamisel ja kokkupanemisel ning ma loodan ,et ka parandamisel)
Seade millega minu laps lisaks mängimisele teeb ka koolitööd |
Miks Sa sellest kordades suuremast sortimendist koguaeg räägid? Enamus, keda tean mängivad vaid ühte kahte mängu. Endal ka konsoolis jäänud vaid mõned mängud, mida lapsed pidevalt mängivad, pole vaja tuhandeid mänge. Täiesti 0 argument see su poolt.
Mis elutähtis oskus tuleb pc kasutamisel mängudeks?
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
14.05.2025 08:34:14
|
|
|
Janis kirjutas: |
Miks Sa sellest kordades suuremast sortimendist koguaeg räägid? Enamus, keda tean mängivad vaid ühte kahte mängu. Endal ka konsoolis jäänud vaid mõned mängud, mida lapsed pidevalt mängivad, pole vaja tuhandeid mänge. Täiesti 0 argument see su poolt. |
sest võrreldakse platvorme
Mis elutähtis oskus tuleb pc kasutamisel mängudeks? |
õpib arvutit kasutama inimese moodi, üldiselt lapsed õpivad läbi mängu
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.05.2025 08:41:34
|
|
|
Millist elutähtsat asja lapsed läbi mängude õpivad siis? Driveritega nöökimist, et tööle saada asi?
Ja no platvorme võib võrrelda aga see on enda jaoks valitud mingisugune väärtus lihtsalt, kui ühel platvormil on tohutu hunnik prügimänge, siis ei tee see seda paremaks.
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
14.05.2025 08:47:07
|
|
|
arvuti kasutamist, hiljem elus vaja, kasvõi töö tegemiseks
ja driveritega nöökimine õpetab ka kindlasti midagi
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 10:32:28
|
|
|
Miks Sa sellest kordades suuremast sortimendist koguaeg räägid? Enamus, keda tean mängivad vaid ühte kahte mängu. Endal ka konsoolis jäänud vaid mõned mängud, mida lapsed pidevalt mängivad, pole vaja tuhandeid mänge. Täiesti 0 argument see su poolt.
Mis elutähtis oskus tuleb pc kasutamisel mängudeks? |
Sest ma ei eelda, et inimestele meeldivad samad mängud ja kui me räägime inimesest y, kes üritab leida endale meelepärast kogemust, siis tal on suurem võimalus seda leida suurema sortimendi seast. Minu enda mitmed lemmik mängud on olnud pigem niššikad ja paljude jaoks suvalised.
Mängud, mida keegi platvormide sõjas ei märkaks, aga minule on armsad ja usun, et teistel võib olla samamoodi. Speedrunners, Gangbeasts, Evil Wihtin, Talos Principle,Blaze Rush, Skydrift, Machinarium, TinyBang Story, Samorost 2, Last Remnant, King's Bounty, Majesty, Metal Fatigue jpt. Võid minna minu steami profiili alla reviewsid lugema, kui huvitab.
Mis puutub elutähtsasse oskusesse, siis:
1. Otsisime lapsega koos PC'd, millest kokku panime
2. Koos lammutasime ja ehitasime
3. OS installi sai kaasa teha
4. Rakenduste ja driverite installi
5. Tal on 2 montori ja olen talle õpetanud multitaskimist ja suurem ekraanipinna väärtust
6. Ta vaikselt kohendab oma töökeskkonda enda järgi
7. Õpib igapäevase kasutamise nüansse
8. Oma mängude videode tegemine, lõikamine ja postitamine sõpradele etc.
...see nimekiri saaks veel 2-3x pikem olla..
Driveritega pole pidanud kahjuks midagi tegema peale update vajutamise 1-2 korda ja sedagi igavusest, sest midagi halvast ei olnud.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 14.05.2025 10:51:47, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.05.2025 10:35:51
|
|
|
Ma ei näe siin ühtegi elutähtsat oskust
|
|
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 10:54:47
|
|
|
Mingi random video ps3 emulatsioonist 2025 aastal:
Spoiler 
Sulle imselt meedlib see Rockbandi mod. |
Jah, tõesti "random video" ja täiesti mõttetu postitus, kuna huvitab kuidas asi reaalselt praktikas toimib ja ainult eksklusiivid.
Rock Band ja muud seltskonna rütmimängud on nüüd küll viimased, mida arvutil mängima hakkaks.
Ja no platvorme võib võrrelda aga see on enda jaoks valitud mingisugune väärtus lihtsalt, kui ühel platvormil on tohutu hunnik prügimänge, siis ei tee see seda paremaks. |
Jah, see mängude arvukuse argument käib siin ringiratast. Kuskilt maalt tekib piir, kus pole enam vahet kui mitu tuhat mängu (me räägime ju tuhandetest) on mingil platvormil saadaval (Sony ütleb, et PS4 peale tuli üle 4000 mängu), sest kõike ei jõua eales läbi proovida ja neid on piisavalt, et leiaks omale midagi mängimiseks. Kui see hulk pole kellegi jaoks piisav, siis tuleb probleemi otsimiseks peeglisse vaadata.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 11:05:18
|
|
|
Teate, me ei pea diskuteerima selle üle, kes millist hulka piisavaks peab.
Sa mängid mainstream mänge, tore palju õnne. Kõik ei ole nagu sina.
Metacriticu järgi on meil 40 eritüüpi mängu, isegi kui eeldame, et mängud jaotuvad võrdselt on see 100 per žanr terve konsooli eluea jooksul, mis teeb alla 10 aastas.
Ma ei ütleks, et see on just ülevoolavalt paju. Ning neid hetki aja jooksul, kus mu konsoolisõbrad laiutavad käsi, et "midagi mängida ei ole" on olnud ikka omajagu.
Fakt on see, et kui sul on valida kümnete tuhandete mängude seast ja igas žanris on sortiment suurem, siis on sul suurem võimalus leida just see mäng mis sind kõnetab.
...ja rohkemat ei ole vähemalt mina üritanud väita selle kohta mis sortimenti puutub...
Rohkem on parem ja PC-l on selles osas eelis. Lepime sellega ja läheme eluga edasi.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 11:14:38
|
|
|
Räägime ikka praktikast, mitte Metacriticust ja mingist hüpoteetilisest olukorrast. Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks kurtnud, et tema PS4 peal polnud piisavalt mänge. See põlvkond oli pigem vastupidi. Mingi eriti edge case ja tehislikult tekitatud probleem, et 150-eurose arvuti õigustamiseks üks pluss paberil juurde tuua.
Ahjaa, Metecritic žanrite filtrid on siiani vigased ja topelt. Neid pole mõtet näiteks kasutada. Olen selle siin varem juba viidanud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 12:46:52
|
|
|
SKG, andmetöötluses lähtutakse statistikast, mitte sõprade arvamusest.
Vahet pole palju neid žanreid on päeval lõpuks - 10, 20, 30, 100. 60 000 nende vahel jagatuna on > 4 000 nende vahel jagatuna.
Ja see avaldub ka igaaastases sortimendis. PC peale toodetakse rohkem mänge. Sh ca 50% rohkem 80+ rated mänge, mis võiks olla see osa mis sind siis rohkem kõnetab.
Kas või nt 2025 on pc peal 48 80+ rated mängu, psi peal 28. See umbes 50% suurune vahe on aastate lõikes läbiv viimased 4-5 aastat kindlasti. Mälu järgi oli umbes 70 ps vs 115 pc ja xbox oli kuskil 50-60 kandis vms aasta peale.
Kui sul on aastas 70 mängu ja žanreid on võtame siis pessimistlikult 30, siis on see paar head mängu iga žanri kohta aastas. Pole just külluslik.
Ehk siis taaskord, rohkem on parem ja PC-l on selles osas eelis. Lepime sellega ja läheme eluga edasi.
Ning ei, see ei ole 150 € pc õigustamiseks, vaid see on täiesti valiidne argument kogu pc ökosüsteemi kasuks.
Family share ja tasuta mängud mugavalt teise süsteemi pealt mägitavad oleks ehk argument selle 150 € pc valiku kasuks, aga seegi pigem argumendid terve ökosüsteemi kasuks üldises võtmes.
Mul on 4 sõbraga stiimi perekond, peaks vist PSA-s ära regama.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 13:20:33
|
|
|
SKG, andmetöötluses lähtutakse statistikast, mitte sõprade arvamusest.
Vahet pole palju neid žanreid on päeval lõpuks - 10, 20, 30, 100. 60 000 nende vahel jagatuna on > 4 000 nende vahel jagatuna.
Ja see avaldub ka igaaastases sortimendis. PC peale toodetakse rohkem mänge. |
Täpselt - toodetakse. Tootku sinna kasvõi sadatuhat mängu aastas, aga kvantiteet ei mõjuta kvaliteeti - Steam on igasugu jura täis, kuna PC-le on ka oluliselt lihtsam jura toota, mida siis omakorda kokku lugeda ja mingi väärtusena eksponeerida. Võib ju seda suurt massi arvesse võtta, mida keegi kunagi ei mängi, kui see kuidagi enesetunnet parandab.
Sh ca 50% rohkem 80+ rated mänge, mis võiks olla see osa mis sind siis rohkem kõnetab.
Kas või nt 2025 on pc peal 48 80+ rated mängu, psi peal 28. See umbes 50% suurune vahe on aastate lõikes läbiv viimased 4-5 aastat kindlasti. Mälu järgi oli umbes 70 ps vs 115 pc ja xbox oli kuskil 50-60 kandis vms aasta peale. |
Metacritic väljamõeldud 80+ piir on siin teemas minu teada ainult sind kõnetanud. Pole kunagi sellest aru saanud, miks peaks mingi skoori alusel omale mänge valima või kes seda üldse teeb.
Hiljuti mängisin läbi need 3 mängu:
- Spongebob HeroPants (Metascore puudub)
- SpongeBob SquarePants: Plankton's Robotic Revenge (Metascore puudub)
- Megamind: Ultimate Showdown (Metascore 33)
PC gameritele ilmselt võõrad mängud, kuna need PC-le kunagi ei tulnud, aga kõik 3 olid väga fun 3D platformerid. Ei läinud enne mängimist Metacriticusse omale eelarvamust kujundama. Sooviks iga mängu headuses, või kui halb on, ise veenduda.
Kane & Lynch: Dead Men (Metascore 65) sai local co-op 65-tollisel ekraanil tuttavaga hiljuti uuesti läbi tehtuid. Väga fun ka aastal 2025. Metaskoori me ei vaadanud, sest oli väga fun. Kas oleks pidanud skoori vaatama ja mängimisest loobuma? Kas mängimise peamine eesmärk pole, et inimestel oleks fun? Kas fun algab skoorist 80+ või mingist muust kindlast skoorist?
Kui sul on aastas 70 mängu ja žanreid on võtame siis pessimistlikult 30, siis on see paar head mäng iga žanri kohta aastas. Pole just külluslik.
Ehk siis taaskord, rohkem on parem ja PC-l on selles osas eelis.[/color] |
Kui keegi soovib omale tekitada tehislike limiitidega mängupuuduse või on vabatahtlikult valinud väga kitsa maitse, siis on see tema enda enda viga, mitte platvormi. Praktikas seda probleemi ei esine. Kas see "konsoolidel pole piisavalt mänge" plaat juba ära kuluma ei hakka?
Lepime sellega ja läheme eluga edasi. |
See siin on võtlustanner. Siin ei pea tingimata leppima ning võib eriarvamusele jääda.
Family share ja tasuta mängud mugavalt teise süsteemi pealt mägitavad oleks ehk argument selle 150 € pc valiku kasuks, aga seegi pigem argumendid terve ökosüsteemi kasuks üldises võtmes.
Mul on 4 sõbraga stiimi perekond, peaks vist PSA-s ära regama. |
Kah asi millega kelkida.
...Steam Families is intended for a household of up to 6 close family members. |
https://store.steampowered.com/news/app/593110/view/4605582245626919823
Kas hakkame meelde tuletama, mis jaburaid asju siin konsooliomanikele on ette heidetud? Kui konsooli puhul võõrasse asukohta konto registreerimine on halb, siis sama asi PC peal on okei või elavad need 4 sõpra sinu kodus? Lihtsalt viitan pidevale silmakirjalikkusele.
Huvitav jälgida, kuidas tülikamad asjad PC puhul keeratakse hoopis positiivseks. Näiteks probleemid draiverite ja OS-iga pole mitte miinus, vaid võimalus õppida. See on nagu Venemaa sõjaväe värbamisosakonnad, kus hakklihamasinasse minekut reklaamitakse kui "Karjäärivõimalus".
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
14.05.2025 13:30:20
|
|
|
- miks sa äriklassi laptopidega mängida üritad või eeldad, et hind/perf on kuidagigi gaminguks sobilik?
|
Sest need on olemas, kasutatakse tööks ja koolis. Tugevad, hea jõudlusega ja kerged. Aga kui tekkis korraks mõte, et tahaks mängida ka, siis on sein ees. Nendest läptoppidest omanikud ei loobu - punkt ja edasikaebamisele ei kuulu. Ehk siis väide, et pc on niikuinii olemas ei anna mängundusele midagi juurde sisuliselt.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 13:52:10
|
|
|
SKG, see siin on teema, kus võrreldakse platvorme ja nende võimalusi.
Kui sul on premaid mõtteid, kui suvalised mängud off the top of your head ja sõprade arvamus selle osas kuidas võrrelda sortimenti ja kvaliteeti, siis ole kena ja valgusta meid ka.
80% ei ole mingi oluline künnis, see on lihtalt mingi random joon mis on maha tõmmatud ja seda võib vabalt muuta. Spoiler - tõmbad sa selle 50 või 80 peale, proportsoonid jäävad samaks.
Aga võrdlustööristana kahe platvormi vahel on see abstraktioon oluliselt kõnekam, kui "minu sõbrad" või vaata neid 4 mängu, mis mina mängisin.
"Kui keegi soovib omale tekitada tehislike limiitidega mängupuuduse või on vabatahtlikult valinud väga kitsa maitse, siis on see tema enda enda viga, mitte platvormi. Praktikas seda probleemi ei esine. Kas see "konsoolidel pole piisavalt mänge" plaat juba ära kuluma ei hakka?"
- ma saan aru, et teaduslik mõtlemine on võõras, aga palun katsun mõista, et me ei võrdle mitte kellegi individuaalset maitset, vaid võrdleme suvalise inimese tõenäosust leida ühelt või teiselt plavormilt endale meelepärane mäng.
Huvitav on see, et sa oled ise väga lõhestunud. Ühest küljest räägid, et mitte kedagi ei koti mingid suvalised mängu ja kõik mängivad mainstream hitte ja teisest küljest tood välja mingeid oma isiklikke obscure lemmikuid.
Ma oleks oodanud, et inimene kelle spekter on nii lai, saab hästi aru, et 60 000 mängu seas on neid Megaminde ja Kantpükse kordades rohkem ning igaühel on oma Megamind ja Kantpüks.
Aga vb empaatia on harvem kui ma oletan.
"See siin on võtlustanner. Siin ei pea tingimata leppima ning võib eriarvamusele jääda."
- mingeid asju ei peaks selgitama n+1 korda lihtsalt.
"Huvitav jälgida, kuidas tülikamad asjad PC puhul keeratakse hoopis positiivseks. Probleemid draiverite ja OS-iga pole mitte miinus, vaid võimalus õppida. See on nagu Venemaa sõjaväe värbamisosakonnad, kus hakklihamasinasse minekut reklaamitakse kui "Karjäärivõimalus".
Kas hakkame meelde tuletama, mis jaburaid asju siin konsooliomanikele on ette heidetud? Kui konsooli puhul võõrasse asukohta konto registreerimine on halb, siis sama asi PC peal on okei või elavad need 4 sõpra sinu kodus? Lihtsalt viitan pidevale silmakirjalikkusele."
- see, et sina ja mina oleme tech savvy on tulnud sellest, et kunagi me nende probleemidega alustasime ja nendest õppides kasvas meie skillset. On täisti normaalne, et tänaseks on sinul ja minul nendest kopp, aga uus generatsioon on paraku üsna tehnikavõõrad ja eks sa pead otsustama kas sa tahad , et sinu lapsed on ka või mitte . Aga väita, et tehnoloogia toimimisest aru saada ei ole kasulik või potentsiaalselt elutähtis oskus on minu meelest kurb. Me kõik alustame kuskilt.
Mis family share puutub, siis ma suhtlen oma sõpradega rohkem kui oma perega ja seda nii füüsiliselt kui digitaalselt.
Istume tihti sama katuse all ja elame lähestikku.
sukelduja kirjutas: |
- miks sa äriklassi laptopidega mängida üritad või eeldad, et hind/perf on kuidagigi gaminguks sobilik?
|
Sest need on olemas, kasutatakse tööks ja koolis. Tugevad, hea jõudlusega ja kerged. Aga kui tekkis korraks mõte, et tahaks mängida ka, siis on sein ees. Nendest läptoppidest omanikud ei loobu - punkt ja edasikaebamisele ei kuulu. Ehk siis väide, et pc on niikuinii olemas ei anna mängundusele midagi juurde sisuliselt. |
See ongi väga individuaalne. Mul sõbral sarnane use case, tal on x1 extreme vist ja tema ostis selle kõrvale egpu ning 34 tollise ultrawide'i.
Mina valisin endale töö arvutiks lihtsalt gaming suutlikusega masina, on suurem ja raskem, aga mind see ei sega.
Eks igaüks teeb nii nagu talle on tema elus oluline, aga paljudel juhtudel saab lihtsalt asju natuke rohkem korraks läbi mõelda.
Ma arvan, et mingi siit leiab mõne hea kompromissi nende kahe maailma vahel:
https://www.notebookcheck.net/Ryzen-7-7745HX-performance-debut-Lenovo-Legion-Pro-5-16-Gen-8-laptop-review.717942.0.html (vaata just all similar products osa)
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 14:00:04
|
|
|
see siin on teema, kus võrreldakse platvorme ja nende võimalusi. |
Siis ei ole vaja neid platvormide võimalusi väljamõeldud limiitidega piirata.
Kui sul on premaid mõtteid, kui suvalised mängu off the top of your head ja sõprade arvamus selle osas kuidas võrrelda sortimenti ja kvaliteeti, siis ole kena ja valgusta meid ka.
80% ei ole mingi oluline künnis, see on lihtalt mingi random joon mis on maha tõmmatud ja seda võib vabalt muuta. Spoiler - tõmbad sa selle 50 või 80 peale, proportsoonid jäävad samaks.
Aga võrdlustööristana kahe platvormi vahel on see abstraktioon oluliselt kõnekam, kui "minu sõbrad" või vaata neid 4 mängu, mis mina mängisin. |
See ei ole random joon, selle joone oled sa teadlikult valinud. Mitte keegi teine sellest siin minu teada ei lähtu. Miks peab üldse mingi joone maha tõmbama kui inimeste maitse on seinast-seina.
- ma saan aru, et teaduslik mõtlemine on võõras, aga palun katsun mõista, et me ei võrdle mitte kellegi individuaalset maitset, vaid võrdleme suvalise inimese tõenäosust leida ühelt või teiselt plavormilt endale meelepärane mäng.
Huvitav on see, et sa oled ise väga lõhestunud. Ühest küljest räägid, et mitte kedagi ei koti mingid suvalised mängu ja kõik mängida mainstream hitte ja teisest küljest tood välja mingeid oma isiklikke obscure lemmikuid.
Ma oleks oodanud, et inimene kelle spekter on nii lai, saab hästi aru, et 60 000 mängu seas on neid Megaminde ja kantpükse kordades rohkem ning igaühel on oma megamind ja kantpüks.
Aga vb empaatia on harvem kui ma oletan. |
Kui kellegi on problemaatiline 4000+ mängu hulgast omale meelepäraseid mänge leida, siis on see tema probleem, mitte platvormi.
Aga you proved my point - ei arvanudki, et neist kuulnud oled, kuna neid ju PC-le ei tulnud. Kindlasti ei ole need minu lemmikud, see on sinu väljamõeldis, sest mitte midagi sellist pole ma väitnud. Miski saab meeldida, ilma et oleks tingimata lemmikmäng või on seda raske mõista?
mingeid asju ei peaks selgitama n+1 korda lihtsalt. |
Mingi asja n+1 korda korrutades ei tee seda rohkem tõeseks.
Aga väite, et tehnoloogia toimimisest aru saada ei ole kasulik või potentsiaalselt elutähtis oskus on minu meelest kurb. |
Mitmete asjade toimimisest võib aru saada ka ilma selleta, et neid kasutamise asemel haldama peaks.
Ma suhtlen oma sõpradega rohkem kui oma perega, seda nii füüsiliselt kui digitaalselt.
Istume tihti sama katuse all ja elame lähestikku. |
Mul käivad ka sõbrad külas, see ei tähenda, et nad osa mu nn. householdist ehk perest oleks. See on väravapostide liigutamine, et mitte tunnistada, et kasutad seda funktsiooni mitte ettenähtud eesmärgil.
---
sukelduja kirjutas: |
|
Sest need on olemas, kasutatakse tööks ja koolis. Tugevad, hea jõudlusega ja kerged. Aga kui tekkis korraks mõte, et tahaks mängida ka, siis on sein ees. Nendest läptoppidest omanikud ei loobu - punkt ja edasikaebamisele ei kuulu. Ehk siis väide, et pc on niikuinii olemas ei anna mängundusele midagi juurde sisuliselt. |
Siin on kahjuks läbivaks teemaks olnud see, et kõigil on nagunii "gaming ready PC" juba kodus olemas. Või kui pole, siis on suur ATX kast, kuhu pane ainult PCIE videokaart sisse ja elu on lill. Või siis oled ise süüdi, et kohe algselt ei võtnud arvesse, et arvuti osta, millest saab gaming PC teha. See, et suuri ATX kaste on aina vähemakls jäänud, tänasel päeval pigem entusiastide pärusmaa ja need on suuresti asendunud mobiilseadmetega, integreeritud graafikaga laptopidega või minipc-dega, ei taha pärale jõuda.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 14:17:54
|
|
|
"See ei ole random joon, selle joone oled sa teadlikult valinud. Mitte keegi teine sellest siin minu teada ei lähtu. Miks peab üldse mingi joone maha tõmbama kui inimeste maitse on seinast-seina." |
- räägi siis parem meile, milliste objetiivsete mõõdupuude järgi sina platvormide sortimenti hindaks.
Kuidas peaks inimene tänavalt saama aru ilma igasuguse tausta infota, milline on parim platvorm talle sortimendi mõttes?
Või kui läheneda teaduslikumalt, kus on valimiks enamasti 1000 +, siis millise loogika järgi valida plavormi, mille puhul 1000 suvalist inimest oleksid oma mängude valikuga keskmiselt enim rahul?
"Kui kellegi on problemaatiline 4000+ mängu hulgast omale meelepäraseid mänge leida, siis on see tema probleem, mitte platvormi." |
- kui sul on 50% + vähem uusi mänge iga aasta igal kvaliteedi tasemel ,siis mul on väga kahju, aga see on plavormi puudus.
Ma võin sulle ka ettelugeda n+1 pc mängu mis kunagi konsoolile ei tulnud ja mis on fantastilised. So what?
"Mitmete asjade toimimisest võib aru saada ka ilma selleta, et neid kasutamise asemel haldama peaks." |
- njaa, meil on ka üsk vend kes luges foorumitest et proxmox is the shit ja tahtis kohe kliendi kogu infra selle peale tõsta. Mis sa arvad, kas me lasime tal seda teha teades, et tal puudub igasugune kogemus sellega? Utreeritud näide, aga üldiselt kipub asju päriselt ära õppima nendega aega viites ja parandades.
"Mul käivad ka sõbrad külas, see ei tähenda, et nad osa mu nn. householdist ehk perest oleks. See on väravapostide liigutamine, et mitte tunnistada, et kasutad seda funktsiooni mitte ettenähtud eesmärgil." |
- ma ei tea miks sa siin teed nägu nagu ma hullult vaidleks selle osas.
"Siin on kahjuks läbivaks teemaks olnud see, et kõigil on nagunii "gaming ready PC" juba kodus olemas. Või kui pole, siis on suur ATX kast, kuhu pane ainult PCIE videokaart sisse ja elu on lill. Või siis oled ise süüdi, et kohe algselt ei võtnud arvesse, et arvuti osta, millest saab gaming PC teha. See, et suuri ATX kaste on aina vähemakls jäänud, tänasel päeval pigem entusiastide pärusmaa ja need on suuresti asendunud mobiilseadmetega, integreeritud graafikaga laptopidega või minipc-dega, ei taha pärale jõuda." |
- jah, kui ostad juba kasti koju, siis kui oled gamer, võiks suuta mõelda paar sammu ette ja kõige lahejema i3 asemel võtta sinna sisse viisaks i5 vms. Kui kasti ei osta on laptop, siis on ju ka võimalust mõelda, et kas minu vajadusi saab ühendada. Antud näite puhul oli inimestel viisakad äriklassi masinad, need on kuskil seal 1000 € kandis. Tasub kaaluda, et äkki panen paarsada juurde ja saan vb 200-400g raskema isendi, aga millel on dedicated gpu, mis võimaldab ka mängimist või siis võtan hoopis lihtsalt OK cpuga isendi ja kasutan egpu-d. Ka mini pc-d on tänapäeval üsna võimekad juba, kui tahta. Bottom line on see, et kui sul on hobi ja sa tahad sellega tegeleda, siis sa mõtled natuke ette ja lood endale soodsad tingimused.
viimati muutis Aeron 14.05.2025 15:50:53, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
14.05.2025 14:22:04
|
|
|
"Siin on kahjuks läbivaks teemaks olnud see, et kõigil on nagunii "gaming ready PC" juba kodus olemas. Või kui pole, siis on suur ATX kast, kuhu pane ainult PCIE videokaart sisse ja elu on lill. Või siis oled ise süüdi, et kohe algselt ei võtnud arvesse, et arvuti osta, millest saab gaming PC teha. See, et suuri ATX kaste on aina vähemakls jäänud, tänasel päeval pigem entusiastide pärusmaa ja need on suuresti asendunud mobiilseadmetega, integreeritud graafikaga laptopidega või minipc-dega, ei taha pärale jõuda."
- jah, kui ostad juba kasti koju, siis kui oled gamer, võiks suuta mõelda paar sammu ette ja kõige lahejema i3 asemel võtta sinna sisse viisaks i5 vms. Kui kasti ei osta on laptop, siis on ju ka võimalust mõelda, et kas minu vajadusi saab ühendada. Antud näite puhul oli inimestel viisakad äriklassi masinad, need on kuskil seal 1000 € kandis. Tasub kaaluda, et äkki panen paarsada juurde ja saan vb 200-400g raskema isendi, aga millel on dedicated gpu, mis võimaldab ka mängimist või siis võtan hoopis lihtsalt OK cpuga isendi ja kasutan egpu-d. Ka mini pc-d on tänapäeval üsna võimekad juba, kui tahta. Bottom line on see, et kui sul on hobi ja sa tahad sellega tegeleda, siis sa mõtled natuke ette ja lood endale soodsad tingimused. |
Või siis ostad konsooli kõrvale. Hind tuleb kokku väiksem kui gameri laptopil ja lisakilosid ei pea kaasas tassima.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 15:01:16
|
|
|
räägi siis parem meile, milliste objetiivsete mõõdupuude järgi sina platvormide sortimenti hindaks.
Kuidas peaks inimene tänavalt saama aru ilma igasuguse tausta infota, milline on parim platvorm talle mängimiseks? |
Kuidas saab maitse-eelistusi üldse objektiivselt hinnata? Ei saagi, see on väga subjektiivne. Aga sa vägisi üritad seda "läbi suruda".
On olemas objektiivne taustainfo, nagu riistvara ja tarkvara ning teenuste hind, "seal, kus mu sõbrad on" jne. Ürita keskenduda asjadele, mida on lihtne kõrvutada, siis ei teki selliseid "probleeme".
kui sul on 50% + vähem uusi mänge iga aasta igal kvaliteedi tasemel ,siis mul on väga kahju, aga see on plavormi puudus.
Ma võin sulle ka ettelugeda n+1 pc mängu mis kunagi konsoolile ei tulnud ja mis on fantastilised. So what? |
Mingist kogusest muutub see täiesti ebaoluliseks, sest valik on nagunii piisav. Kas see plaat juba ära kuluma ei hakka, et konsoolidel pole piisavalt mänge?
jna, meil on ka üsk vend kes luges foorumitest et proxmox is the shit ja tahtis kohe kliendi kogu infra selle peale tõsta. Mis sa arvad, kas me lasime tal seda teha teades, et tal puudub igasugune kogemus sellega? Utreeritud näide, aga üldiselt kipub asju päriselt ära õppima nendega aega viites ja parandades. |
Väheke mööda näide, sest millegi profesionaalseks installimiseks on loomulikult vastavaid teadmisi vaja.
ma ei tea miks sa siin teed nägu nagu ma hullult vaidleks selle osas. |
Imelik asi millega kelkida kui asi seisneb selles, et lähed mööda teenuse sihtotstarbest.
jah, kui ostad juba kasti koju, siis kui oled gamer, võiks suuta mõelda paar sammu ette ja kõige lahejema i3 asemel võtta sinna sisse viisaks i5 vms. Kui kasti ei osta on laptop, siis on ju ka võimalust mõelda, et kas minu vajadusi saab ühendada. Antud näite puhul oli inimestel viisakad äriklassi masinad, need on kuskil seal 1000 € kandis. Tasub kaaluda, et äkki panen paarsada juurde ja saan vb 200-400g raskema isendi, aga millel on dedicated gpu, mis võimaldab ka mängimist või siis võtan hoopis lihtsalt OK cpuga isendi ja kasutan egpu-d. Ka mini pc-d on tänapäeval üsna võimekad juba, kui tahta. Bottom line on see, et kui sul on hobi ja sa tahad sellega tegeleda, siis sa mõtled natuke ette ja lood endale soodsad tingimused. |
See on osaliselt selline tagantjärgi tarkus, mis tihti päriselu situatsioonidega ei kattu.
---
89 million Steam account details just got leaked, so now's a good time to change your password
https://www.xda-developers.com/89-million-steam-account-details-leak/
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 16:27:18
|
|
|
SKG, ma ei ole sinuga nõus.
Sortiment on selgelt numbriliselt kvantifitseeritav ja lisaks sellele on terve hulk inimesi kulutanud arvestatavad hulga energiat, et läbi metaskooride jms anda inimestele selles info laviinis paremad suunised navigeerimiseks.
60 000 on suurem kui 4000. Osad mängud on paremad kui teised.
Plavormil, millel on suurem sortiment, on faktiliselt suurem võimalus leida endale meelepärane mäng.
Ma korrutan seda nii kaua, kuni see kohale jõuab.
Sa võid öelda, et see pole sulle oluline, tore, good for you, aga see ei muuda fakti, et see on nii.
Asi ole selles, kas "on piisavalt mänge" asi on selles, et suurema sortimendiga platvormil on 9 000 000 000-st ühel inimesel statistiliselt suurem võimalus leida endale meelepärasem kogemus.
Kogu lugu.
Et seda veelkord iseloomustada, siis 25 aasta mc 80+ mängude seas on 1 mäng PS5 peal, mida pole pc peale tulemas (MLB Show mingi pespalli mäng Sony poolt).
Vaadates aga mänge mis on 80+ rated ja ei ole PS5 peal (küll aga osati on switchi peal - üllatavalt suur hulk muide! või xboxi peal), siis on see hulk märkimisväärne - 19!:
Spoiler 
"See on osaliselt selline tagantjärgi tarkus, mis tihti päriselu situatsioonidega ei kattu." |
- saad tagantjärgi teada, et oled gamer? Või ,et lahja i3 ilmselt ei toida?
- also, inimese rumalus =! platvormi piiratus. (sukelduja, ma ei taha sellega öelda mitte mingilgi määral, et keegi sinu perest on rumal vms, ütlen igaks juhuks ette ära)
sukelduja, prioriteetide küsimus puhtalt.
Gamer laptopi saab kuskil 1000-1500 vahel kätte.
Äriklassi laptop korralik hakkab kuskilt sealt 800 kandist reeglina.
Egpu hind on kuskil 300 € kandis + gpu sinna otsa (ilmselt migni 300-500 €)
Konsoolil on ka hind, mängude hinnad, subsi hind.
Kokkuvõttes:
800 (lambi number) + konsool + subsi hind aastas
800 (lambi number) + egpu + odavamad ja rohkem mänge + paindlikum süsteem (ei pea teleka taga mängima nt etc).
Konsool on kindlasti natuke lihtsam ja murevabam casualile. Hinna osas erilist vahet ilsmelt pole, sest kallimad hinnad ja subs, söövga väga ruttu ära egpu hinna vahe. If anything on pc odavam mõne aja pärast.
viimati muutis Aeron 14.05.2025 17:02:43, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 16:50:09
|
|
|
ma ei ole sinuga nõus. |
Ei peagi olema. Sul on mingi ilmelik eeldus, et siin peab mingi kuldse kesktee leidma või nõustuma. Ei peagi ja see on okei.
Ma korrutan seda nii kaua, kuni see kohale jõuab. |
Küll aga näitab see jälle seda, et sa ei suuda aktsepteerida teisi arvamusi teemadel, kus ühtset objektiivset tõde ei eksisteeri. Me räägime mängude meeldivusest ja maitsest.
Sortiment on selgelt numbriliselt kvantifitseeritav ja lisaks sellele on terve hulk inimesi kulutanud arvestatavad hulga energiat, et läbi metaskooride jms anda inimestele selles info laviinis paremad suunised navigeerimiseks.
60 000 on suurem kui 4000. Osad mängud on paremad kui teised.
Plavormil, millel on suurem sortiment, on faktiliselt suurem võimalus leida endale meelepärane mäng.
Sa võid öelda, et see pole sulle oluline, tore, good for you, aga see ei muuda fakti, et see on nii.
Asi ole selles, kas "on piisavalt mänge" asi on selles, et suurema sortimendiga platvormil on 9 000 000 000-st ühel inimesel statistiliselt suurem võimalus leida endale meelepärasem kogemus.
Kogu lugu. |
Olgu kasvõi 600000, aga kuskilt maalt pole see enam oluline, palju neid tuhandeid on, sest kõiki ei jõua läbi vaadata ja ei teki tunnet, et platvormil poleks mänge. Nagu eelkõneleja sulle juba vastas, mängitakse peamiselt levinud mänge, mis on kõigil platvormidel olemas. Kui soovid midagi väga spetsiifilist, mida mul ei ole, siis validki selle järgi oma lemmik mänguplatvormi.
saad tagantjärgi teada, et oled gamer? Või ,et lahja i3 ilmselt ei toida? |
Ei, seda võib ka vastupidi vaadata, et näiteks tagantjärgi saad aru, et tegelikult pole siiski nii palju aega, et gaming pc end õigustaks, aga kulutasid raha palju kallima ja võimsama mänguasja peale, mis nüüd seisab, kui samas saaks vajalikud asjad näiteks soodsa minipc-ga tehtud.
Egpu hind on kuskil 300 € kandis + gpu sinna otsa (ilmselt migni 300-500 €) |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 17:18:35
|
|
|
SKG kirjutas: |
Ei peagi olema. Sul on mingi ilmelik eeldus, et siin peab mingi kuldse kesktee leidma või nõustuma. Ei peagi ja see on okei. |
Tahaks selle kohta nüüd modedelt küsida, et kas see teema on nende vaates nagu lauda uks, kuhu igaüks sõnnikut loobib oma suva järgi, või äkki on see ikkagi koht, kus üritatakse koos mingisuguse tõe suunas liikuda kasutades selleks tööriistu mis võimaldavad asju võrrelda.
Minul on jäänud arusaam, et kuna tegu on võitlustanneriga, siis selle sõna juba eeldab, et me võrdleme midagi, mitte lihtsalt ei avalda oma arvamust ei lähe oma teed.
See muidugi ei tähenda, et selles teemaks ei oleks kohta oma arvamusele, lihtsalt võrdluse kontekstis tuleb isikliku eelistust/arvamust eristada sellest, mis on objektiivselt tõendatav (sa seegi on skaala).
SKG kirjutas: |
Olgu kasvõi 600000, aga kuskilt maalt pole see enam oluline, palju neid tuhandeid on, sest kõiki ei jõua läbi vaadata ja ei teki tunnet, et platvormil poleks mänge. Nagu eelkõneleja sulle juba vastas, mängitakse peamiselt levinud mänge, mis on kõigil platvormidel olemas. Kui soovid midagi väga spetsiifilist, mida mul ei ole, siis validki selle järgi oma lemmik mänguplatvormi. |
Igaühel oma maitse ja platvormi kvaliteeti võiks ikka vaadata selle järgi, kui paljuseid erinevaid matiseid ta suudab teenindada. See ei tähenda, et levinumad mängud ei jääks popimaks, vaid seda, et igavend saab lisaks oma CODile ka oma Megamindi. Ning ei, neid mänge ei ole tegelikult nii palju. 60 000 on ok suur number, aga kui sa vaatad lähiminevikku, siis keskmiselt tuleb ps5 peal 60-70 80+ rated mängu aastas juurde, pc peal 110-120. Kuna nagu sa isegi ütled, et kõike ei jõua nii või naa vaadata, siis vaataks neid, mille osas on keegi jube eeltöö ära teinud. Nende osas on PC sortiment 50% umebs suurem iga aasta mis mängude arvus tähendab ainult ca 40 mängu rohkem, mis jaotatuina žanrite vahel ei ole üldse mitte nii palju.
"Ei, seda võib ka vastupidi vaadata, et näiteks tagantjärgi saad aru, et tegelikult pole siiski nii palju aega, et gaming pc end õigustaks, aga kulutasid raha palju kallima ja võimsama mänguasja peale, mis nüüd seisab, kui samas saaks vajalikud asjad näiteks soodsa minipc-ga tehtud."
Muidugi võib, aga sama kehtib konsooli suhtes. Mul sai ps3 mänguaega kokku alla 100h. Kõike saab müüa õnneks.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.05.2025 17:53:06
|
|
|
Tahaks selle kohta nüüd modedelt küsida, et kas see teema on nende vaates nagu lauda uks, kuhu igaüks sõnnikut loobib oma suva järgi, või äkki on see ikkagi koht, kus üritatakse koos mingisuguse tõe suunas liikuda kasutades selleks tööriistu mis võimaldavad asju võrrelda.
Minul on jäänud arusaam, et kuna tegu on võitlustanneriga, siis selle sõna juba eeldab, et me võrdleme midagi, mitte lihtsalt ei avalda oma arvamust ei lähe oma teed.
See muidugi ei tähenda, et selles teemaks ei oleks kohta oma arvamusele, lihtsalt võrdluse kontekstis tuleb isikliku eelistust/arvamust eristada sellest, mis on objektiivselt tõendatav (sa seegi on skaala).
Igaühel oma maitse ja platvormi kvaliteeti võiks ikka vaadata selle järgi, kui paljuseid erinevaid matiseid ta suudab teenindada. See ei tähenda, et levinumad mängud ei jääks popimaks, vaid seda, et igavend saab lisaks oma CODile ka oma Megamindi. Ning ei, neid mänge ei ole tegelikult nii palju. 60 000 on ok suur number, aga kui sa vaatad lähiminevikku, siis keskmiselt tuleb ps5 peal 60-70 80+ rated mängu aastas juurde, pc peal 110-120. Kuna nagu sa isegi ütled, et kõike ei jõua nii või naa vaadata, siis vaataks neid, mille osas on keegi jube eeltöö ära teinud. Nende osas on PC sortiment 50% umebs suurem iga aasta mis mängude arvus tähendab ainult ca 40 mängu rohkem, mis jaotatuina žanrite vahel ei ole üldse mitte nii palju. |
Mis mängud on head ja mis halvad saabki ainult arvamus olla. Seal ei ole mingit teaduslikku või faktilist üheti mõistetavat tõde nagu seda on näiteks riistvara, tarkvara või teenuste omaduste ja hindade juures.
Võrdle asju, mis on objektiivselt võrreldavad. Mängude maitse-eelistus seda kindlasti pole. Veel vähem kriitikute skoorid, mis lähevad tihti user score-st lahku, mis omakorda aga on aga mõjutatav. Ja mängudel, mil skoore polegi, sinu loogika järgi sisuliselt ei eksisteeri. Hetkel tõin 2 näidet, varasemalt olen ka toonud.
Mul sai ps3 mänguaega kokku alla 100h. Kõike saab müüa õnneks. |
Siis ju kõik hästi. Said ilmselt PS3 mängu ka maha müüa. Digitaalse PC mängu puhul jäänuks see sul kätte.
Ja 100h on rohkem playtime kui 99,4% mängudest, mis sul Steami kontole kogutud. Nii et - not bad.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
14.05.2025 18:50:06
|
|
|
SKG, palun eristame subjektiivset eelistust, statilisest. Kas sa ei tegele oma elus üldse tõenäosustega?
Kuidas antake maailmas filmiauhindu? Mänguauhindu? Hinnatakse suusahüppe soortiuse kvaliteeti? Iluuisutamise kvaliteeti?
Võib ju öelda, et igaühel on oma lemmik iluuisutuaja ja inimene on nii mitmekülgne ja mõjub igaühele nii erinevalt, et neid ei saa võrrelda.
Aga ometi on iga etteaste lõpus mingi skoor, mis iseloomustab mingit kvaliteedi taset ja kuidagi valitakse maailmameister.
Vb parem näide on eurolaul, kus professionaalne žürii vb hindab rohkem laulu sobivust, muusikalist rafineeritust, solisti vokaalset võimekust, aga inimesed hindavad rohkem seda feelingut, mis nad saavad laulu kuulates ja esitajat laval või intervjuudes nähes.
Spetsialistide skoor on palju multidimensionaalsem, konkreetsem ja ratsionaalselt põhjendatum, aga diletantide oma rohkem emotsionaalne.
Kui meil oleks kõigil ainult oma lemmik laulud ja muusikas oleks 0 kvaliteedi mõõdet, siis spotify soovitaks sulle minu dušši all sisselauldud viisijuppi, mille panin spotify-sse, sest seal on kõik üks filtreerimata supp ja nii minul kui Lady GaGal on sama võimalus saada kuulatuks.
Maailm ei tööta nii. Mängudel on mingi kvaliteet - kas seda hindavad kriitikud või kasutajad vahet pole, aga see on olemas.
See on mõõdetav ja mängud on seda pidi kategoriseeritavad. See ei tähenda, et sulle peavad just need head mängud meeldima, aga kui keegi küsib minult, et kuule, soovita mulle palun head FPSi, siis ma ei hakka tähestiku järgi pihta või aasta arvu järgi, ma hakkan mõtlema, et millised on head fps'id.
Aliens: Colonial Marines ilmselt ei tuleks esimese soovitusena, aga HL Alyx vb küll.
Kvaliteet on olemas. Erinevad skoorid iseloomustavad seda erineva nurga alt.
Platvormidel millel on rohkem mänge, mis on kõrgema kvaliteedi skooriga, on kasutajatel suurem võimalus leida just neile sobilik mäng. Vb inimesele ei meeldi Alyx, ta eelistab hoops Prey'd ,kuna seal on RPG elemente rohkem. Vb üldse System Shock remake või Action Quake või CS.
On tõenäoliselm, et inimene leiab endale meeldivadma nende seast, kui et annan talle valida Aliens: Colonial Marines, Daikatana või Extreme Paintbrawli vahel. Alyx jt meta ja user score'id on kõrgemad kui A:CM ja teiste omad. Need peegeldavad - for the most part - mingit paremust.
Nii, et taaskord. Kui seda kuidagi pidi kvantifitseeritavat paremust on kuskilk rohkem, on see parem vs see teine koht kus on vähem.
"Siis ju kõik hästi. Said ilmselt PS3 mängu ka maha müüa. Digitaalse PC mängu puhul jäänuks see sul kätte.
Ja 100h on rohkem playtime kui 99,4% mängudest, mis sul Steami kontole kogutud. Nii et - not bad."
- ostsin terve platvormi ja mängu, et 100h mängida kokku. Vb meil on erinev arusaam natuke sellest mis mõistlik on.
viimati muutis Aeron 14.05.2025 20:50:05, muudetud 2 korda |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|