Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mitut autot oled elu jooksul omanud? Arvesta ainult nendega, mida omad või oled omanud |
Mul on alles esimene auto |
|
3% |
[ 4 ] |
2-3 |
|
30% |
[ 39 ] |
4-6 |
|
29% |
[ 38 ] |
7-10 |
|
18% |
[ 24 ] |
11-15 |
|
4% |
[ 6 ] |
16-20 |
|
5% |
[ 7 ] |
21-30 |
|
1% |
[ 2 ] |
31-40 |
|
3% |
[ 4 ] |
41-50 |
|
0% |
[ 0 ] |
Rohkem kui 50 |
|
3% |
[ 5 ] |
|
hääli kokku : 129 |
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
07.05.2025 12:26:03
|
|
|
Ukrainas enamasti käib ilmselt ainult tehniline pass ülevaatusel
Kui nad üle 180 päeva aastas siin on, siis peaks muidugi Eestis arvele võtma. Aga ilmselt ei julge neid keegi väga torkida kuna satuks kohe pahameeletormi alla, et sõjapõgenikke kiusab.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
08.05.2025 11:59:19
|
|
|
Etz kirjutas: |
Minul on kõik autod alati, tuimalt piirajasse lastud vähemalt 10’neks sekundiks.
Vahet pole kus punktis käinud ja kas on katiga auto või mitte. |
Ei ole mul kordagi tehtud sellist trikki bensukatega. Mingi 4000 peale vist lastaksegi (ei ole mõni aasta tagasi küsitud väljavõtet käepärast, et sealt vaadata), aga see pole ju piirajas, kui pole diisel.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
08.05.2025 12:39:25
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Etz kirjutas: |
Minul on kõik autod alati, tuimalt piirajasse lastud vähemalt 10’neks sekundiks.
Vahet pole kus punktis käinud ja kas on katiga auto või mitte. |
Ei ole mul kordagi tehtud sellist trikki bensukatega. Mingi 4000 peale vist lastaksegi (ei ole mõni aasta tagasi küsitud väljavõtet käepärast, et sealt vaadata), aga see pole ju piirajas, kui pole diisel. |
Viimane vabalthingav bensukas, millega ma käisin nii 10 aastat tagasi, lasti alati tuimalt 5k peale.
Ehk sealt, kus punane hakkab. Piirajasse tõesti toda ei lastud, piiraja rakendus kuskil 5700 pealt.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
08.05.2025 12:50:06
|
|
|
Etz, vist oleks aeg kohta vahetada? tavaliselt piinatakse, kui näidud paigast, niisama ei talla keegi
_________________ !! |
|
Kommentaarid: 310 loe/lisa |
   |
1 :: |
249 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
08.05.2025 13:31:39
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Ilmad juba suht normaalsed, olete kastiratta ostu ka plaaninud? |
Ei tule mulle sellist asja koju. Pole tingimusi. Mulle piisab väikesest rattahaagisest, mille ma kunagi mingist ratastega ostukotist tegin. Väike ümberehitus nii, et säilib võimalus seda ostukotti endiselt bussi peale ja poodi kaasa võtta. Suurim muudatus oli see, et panin alla titekäru õhkrehvidega rattad. Haagisega on manööverdamisvõime sama hea, kui ilma haagiseta ja seega ei ole mul vajadust sebida endale kohmakat "velorekkat".
Huvitav, missuguse tanklaketi klient oleks praegu kõige kasulikum olla? Ma vaatan, Neste pakub üht koma teist. Pisike soodukas, võimalus koguda pappi Rimi kliendikaardile ja kütusetsekkidega saab mõnes kohas soodukaid. Sai siis sealt maksekaart ära tellitud. Olerexis olen kah klient.
Või on hea omada kliendikontot kõikides tanklates ja siis vaadata, kust mida parajasti pakutakse?
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.05.2025 13:44:30
|
|
|
Mu bensukal on metallist katalüsaator ja meetri kaugusel mootorist. Tahab natuke kuuma saada et kat toimetama hakkaks. Päris piirajasse pole lastud, aga tühikäigul tiksudes jah gaase paika ei saa.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
08.05.2025 13:46:35
|
|
|
laurx kirjutas: |
Diislitel on mootorist tulenevalt ette antud pööre mille juures tahmatest on ok. Ülevaataja, kes tuimalt max rpm annab on kas loll või sihilikult idu. Max rpm on tahm ja asjd igal juhul lõhki. |
et kõigile traktoritele vaja vw-ekstrasoft peale panna
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
08.05.2025 14:56:55
|
|
|
Mu praegusel diislil on piiraja seisva auto puhul 2500 p/min. Võib gaasi põhja panna, aga rohkem ei lähe. Ja ülevaatusele see sobib.
Teistel eraldi "vabakäigupiirajat" pole olnud ja kõrva järgi on peaaegu max pöörded lastud, aga tahmanäit pole ühelgi lõhki läinud (Bemmid, Opel ja Mazda).
Taga võib tahmapilv olla, aga näit on alla normi. Eks uute autodega on raskem.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
08.05.2025 15:36:53
|
|
|
renx09 kirjutas: |
Etz, vist oleks aeg kohta vahetada? tavaliselt piinatakse, kui näidud paigast, niisama ei talla keegi |
Ma olen vist oma autode omamise staazi juures, 7-8 eri kohas käinud.
Point being, kui tehnika korras hoida, ei ole väga vahet kuhu minna.
laurx kirjutas: |
Max rpm on tahm ja asjd igal juhul lõhki. |
Võib aga ei pruugi.
Kui mootor hõre ja õli kulub sama palju kui diislit, siis tõesti.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
08.05.2025 16:36:21
|
|
|
Mõnikord on ülevaatajal lihtsalt paha tuju - kunagi sai ühe diisel-volvoga Maitenes käidud ja sealne ülevaataja (mitte boss ise) rääkis mulle 15 minutit sellest, kuidas diiselmootor on saatana sigitis ja kõik diislid on ühed tossavad, haisvad peldikud. Uhkustas veel, et nende juures on üle 100 diisli kotti jooksnud. Gaaside mõõtmisel hoidis ka hea 30 sekundit mootorit piirajas.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
08.05.2025 16:56:43
|
|
|
Eelmine aasta viimati ÜV punkti külastasin, lükati ka inimjõul eesolev sõiduk teisest otsast välja. Uurisin ka, et kas sedasi palju juhtub, pidavat ikka juhtuma, kus nende kontrolli käigus auto enam omal jõul lahkuda ei suuda
Kuidas tundub, kas elektriauto aina mõistlikum variant, ülevaatusmehed ei saa piirajasse ja fossiilipõletajat kokku lasta
Aga samas mingid linnamüüdid ju nende moodsamate mikro&säästu&turbovõrr mootorite kohta ju levivad, kus neid tulebki aegajalt kõrgematel pööretel lasta, muidu ökorežiimil kulgedes pidavat sada häda kallale kippuma, kõik need klappide ja sisselaske kollektorite tahmamised kuni mootori töö riknemiseni.
Praeguse bensu Superbiga ei ole nagu hullu vägistamist ÜV täheldanud aga eelmise bensiini Golfiga jurati küll, lülitati kliima välja ja anti pikalt pöördeid - midagi nad seal heitgaasinäitudega üritasid välja võluda. Golf-ist saigi mõõt täis põhjusel kus viimastel ülevaatustel ei saanud enam heitgaasidega läbi ja pärast iga ülevaatust tuli remondiring ja B osa katalüsaatori vahetus teha..
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.05.2025 17:06:08
|
|
|
Kat tühjaks põlemine pole mitte põhjus vaid tagajärg.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
08.05.2025 17:06:12
|
|
|
Ühegi gaasiandmisega sa tahmanud sisselaskeklappe puhtaks ei saa. Aga aegajalt kuuma anda on igale mootorile hea, olgu diisel või benss.
Parim mida klappide tahmamise vastu teha saad on tihedamalt õli vahetada.
Kati riknemine iga-aastaselt oli sümptom mingist muust probleemist. Tõenäoliselt kusev pihusti ja liigne kütuse sattumine katti või vastupidi vaakumi ja õhulekked.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
08.05.2025 17:37:25
|
|
|
Peaks vist ka oma parsaga ülevaatusele minema - äkki saab jälle tasuta nagu eelmine kord
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
08.05.2025 20:45:34
|
|
|
Prillpapa kirjutas: |
Eelmine aasta viimati ÜV punkti külastasin, lükati ka inimjõul eesolev sõiduk teisest otsast välja. Uurisin ka, et kas sedasi palju juhtub, pidavat ikka juhtuma, kus nende kontrolli käigus auto enam omal jõul lahkuda ei suuda
Kuidas tundub, kas elektriauto aina mõistlikum variant, ülevaatusmehed ei saa piirajasse ja fossiilipõletajat kokku lasta
Aga samas mingid linnamüüdid ju nende moodsamate mikro&säästu&turbovõrr mootorite kohta ju levivad, kus neid tulebki aegajalt kõrgematel pööretel lasta, muidu ökorežiimil kulgedes pidavat sada häda kallale kippuma, kõik need klappide ja sisselaske kollektorite tahmamised kuni mootori töö riknemiseni.
Praeguse bensu Superbiga ei ole nagu hullu vägistamist ÜV täheldanud aga eelmise bensiini Golfiga jurati küll, lülitati kliima välja ja anti pikalt pöördeid - midagi nad seal heitgaasinäitudega üritasid välja võluda. Golf-ist saigi mõõt täis põhjusel kus viimastel ülevaatustel ei saanud enam heitgaasidega läbi ja pärast iga ülevaatust tuli remondiring ja B osa katalüsaatori vahetus teha..  |
Mul lendas ülevaatuse ajal salongiradikas. Ei olevat esimene sama probleemiga olnud, kui diisliga põhjagaasiga testi tehakse. Esimene reaktsioon kõrvalt vaadates tundus, et miski salongis läks põlema.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
08.05.2025 21:10:39
|
|
|
A1 autokeskuse kohta ka mingeid jutte liigub kuidas täis roikad müüakse jne? Siin palju teadjaid, googles otseselt midagi nagu silma ei jäänud.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
08.05.2025 21:43:14
|
|
|
ranel kirjutas: |
Mul lendas ülevaatuse ajal salongiradikas. Ei olevat esimene sama probleemiga olnud, kui diisliga põhjagaasiga testi tehakse. Esimene reaktsioon kõrvalt vaadates tundus, et miski salongis läks põlema. |
Ee, mismoodi see võimalik on.
Mitte mingi nipiga ei saa sinna süsteemi selline surve tekkida, et see sul radika enda laiali lööks.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
08.05.2025 22:03:07
|
|
|
idee poolest vist veepumba tiiviku pöörlemine võib mootoripööretest sõltuda, kui kõrgete pööretega pump üritab jahutussärgist sh salongisoojendus vett kiiremini ehk rohkem läbi pressida, võib kuskilt mädamast või nõrgemast kohast järgi anda küll..
Samuti paigalseisva sõiduki puhul kus mootorile kuuma antakse, võib jahutusradiaatori töö olla pärsitud ehk veesärk kuumeneb üle, süsteemis rõhk tõuseb ja kuskilt annab järele..
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|