Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Blackwell (GB202/GB203/GB205/GB206/GB207) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 55, 56, 57  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.04.2025 22:26:52 vasta tsitaadiga

Mirage kirjutas:

Samamoodi on kopp ees selles 8GB vram jauramisest.

Kaevandamisbuumi ajal sai Nvidia küll 60-seeria kaardile 12GB mälu antud, nüüd ei taheta 3gbit mälumoodulite hinnalisa ära süüa ja pigem võtavad 16gb 5060ti positiivse tagasiside ja üritavad selle varjus ka 8GB kaardid maha parseldada:

Link

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.04.2025 22:43:04 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser, kas 3gb mälumoodulid on juba reaalses tootmises ka? 5080 kontekstis olid ju need kõlakad, et mingis vormis update tuleb 256-bit mälusiini ja 24gb mäludega. aga ei ole ka seal kõrges otsas neid 3gb mooduleid näha olnud.
edit: tegelikult olid ka enne launchi kõlakad aga see ei saanud reaalsuseks. vaadates microni ja samsungi väljaütlemisi, siis võib-olla aasta teises pooles?

viimati muutis londiste 15.04.2025 22:47:28, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 215
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.04.2025 22:46:28 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
1dumbpcuser, kas 3gb mälumoodulid on juba reaalses tootmises ka? 5080 kontekstis olid ju need kõlakad, et mingis vormis update tuleb 256-bit mälusiini ja 24gb mäludega. aga ei ole ka seal kõrges otsas neid 3gb mooduleid näha olnud.

Ei tea, video põhjal oli hwub igatahes nvidialt uurinud, miks nad 3gb mooduleid ei kasuta...

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.04.2025 23:20:46 vasta tsitaadiga

eelmiste kõlakate ringi ajal otsisin, infot levib väga näpuotsaga. nüüd ei leia midagi eriti asjalikumat kui samsungi eelmise sügise jutt, et 2025 alguses/esimeses pooles läheb tootmiseks. nagu mäletaks, et saadavus ka samsungil saab olema pigem aasta teises pooles (mis masstootmise aasta algusse paigutamisega umbes nii ka tuleb) ja micron/skhynix on kvartali-paar maas. see kõik gddr7 kohta siis, vanemate kohta on suuremate kivide ideed kõik tänaseks maha kantud.
1dumbpcuser kirjutas:
Ei tea, video põhjal oli hwub igatahes nvidialt uurinud, miks nad 3gb mooduleid ei kasuta...
eriti arvestades, et x60 seeria asjad on masstooted, siis neid tükkide esimeste väiskemate ja kahtlastema partiide peale ehitama ei hakata.
ma julgen pakkuda, et esimesed pääsukesed 3gb mälukivide osas saavad olema mingid hpc/workstation asjad või siis tõesti 5080 update. 5060lised pole muidugi välistatud aga see tähendab, et 3gb kivide tootmine on täies hoos.

tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 16.04.2025 09:38:23 vasta tsitaadiga

Kas see hüppeliselt suurenenud mäluvajadus on ka jälle mingi optimiseerimise tegematajätmise tagajärg?

RTX 2080 oli 8GB ja tipp kaart 6 aastat tagasi.
RTX 3080 oli 10GB ja tipp kaart 4..5 aastat tagasi.
RTX 4080 oli 16GB ja ca 2 aastat tagasi.

Ja nüüd on see kõik äkitselt liiga vähe.

Ma päriselt ei näe, et see suurenenud mäluvajadus tarbijatele samas mahus silmailu on andnud. Tarbija ise muidugi mängude optimiseerimise osas kaasa rääkida ei saa. Kui uus mäng tahab suurema mäluga GPU-d, siis tuleb tal see alla neelata.
Mulle on lihtsalt arusaamatu, et kuhu see ressurss läheb ja kas tegemist on mingil viisil "planned obsolesence" teemaga, et panna inimesed uusi kaarte ostma.

Ma saan aru, et 2048x2048px tekstuur ja 4096x4096px tekstuur erinevad oma suuruse poolest neli korda. Vast sinna ongi koer maetud.
Plus tekstuuri kihtide arv ilmselt on ka kasvanud - diffuse map, normal map, glossyness map, ambient occlusion, displacement etc.

viimati muutis -Koppel- 16.04.2025 09:41:06, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
c4v6
Kreisi kasutaja
c4v6

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.04.2025 09:38:30 vasta tsitaadiga

Siin samas foorumis hädaldadakse tihti, et mälu jääb puudu. Endale jääb ka arusaamatuks mida on teha kaardiga mis on entry level nagu näiteks 4060 või 7600 ja siis peaks seal mis iganes kogus mälu olema. See kaart perfoormib täpselt sama kehvalt edasi. Ennemini jääb minu arust puudu odavatest kaartidest mis suudavad head tööd teha väikese mälumahu juures.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 16.04.2025 10:12:14 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
Ma saan aru, et 2048x2048px tekstuur ja 4096x4096px tekstuur erinevad oma suuruse poolest neli korda. Vast sinna ongi koer maetud.
Plus tekstuuri kihtide arv ilmselt on ka kasvanud - diffuse map, normal map, glossyness map, ambient occlusion, displacement etc.
just.

-Koppel-, ei ole optimiseerimise tegemata jätmise tagajärg. ennekõike on selle taga ikkagi suurema eraldusvõimega tekstuuride kasutamine. selle taga on ühest küljest niisama pildiilu aga teisalt ka kasutatavate eraldusvõimete üldine suurenemine. 2160p ei olnud eriti (hästi) kasutatav veel loetud hulk aastaid tagasi, täna juba on. vähemal määral mängib mäluvajaduses rolli ka upscaling a la dlss/fsr/xess ning cutting edge efektid, tänasel päeval suuresti raytracinguga seonduv. eeldatav mäluhulk hakkab jõudma suuremaks kui 8gb (vähemalt very high/ultra tekstuurikvaliteedi seadete juures).

tekstuuridega seonduva probleemistiku juures on optimeerimisel küll oma osa. crashid mälu otsa saamise pärast peaks olema ikka suur kivi devi kapsaaias. samamoodi need paljupublitseeritud probleemid räige texture popiniga.

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 16.04.2025 11:04:00 vasta tsitaadiga

Natuke võiks konkreetsem olla. Mälu osas oli diskussioon ikkagi 80 klassi kaartidega, kus endiselt ainult 16GB. See kui mingi 60 klassi kaart on 8GB, siis jah ei oma tähtsust. See nagunii ei performi ka RT'ga ja 4K reso pole ka mõeldav.

Ma praegu ei leia üles head kokkuvõtte videot, kus üks entusiast, kes tegeleb mängumootorite analüüsiga tõstatas selle probleemi ammu juba ja UE5 osas kritiseeris ka kuidas mootori arendaja ja mängude tootjad sitema pildi meelega teevad, et siis siluda seda pärast erinevate võtetega. See probleem on juba nii mastaapne aga ta endiselt võitleb selle eest, et see teadmine jõuaks ka laiemale publikule icon_smile.gif
Ühesõnaga midagi head loota ei ole. Optimeering ja silumine käib edasi ainult, et nüüd kasutatakse seda framegeni veelgi rohkem ettekäändena, kehvema kvaliteedi paremaks jooksutamiseks.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 16.04.2025 11:30:34 vasta tsitaadiga

threat interactive. kuigi ta jutt on vähemalt tehnilisest poolest õige ja ta tunneb asja hästi, siis lisaks okkaline olemisele paistab olema natukene liiga naiivne maailmaparandaja icon_smile.gif
sitema pildi meelega teevad, et siis siluda seda pärast erinevate võtetega nimi on muidu päris konkreetselt optimeerimine. see, kas tema, mina või sina arvame, et see on õige koht ära optimeerimiseks on juba veidi teine lugu. icon_wink.gif

tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 16.04.2025 11:59:36 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
threat interactive. kuigi ta jutt on vähemalt tehnilisest poolest õige ja ta tunneb asja hästi, siis lisaks okkaline olemisele paistab olema natukene liiga naiivne maailmaparandaja icon_smile.gif
sitema pildi meelega teevad, et siis siluda seda pärast erinevate võtetega nimi on muidu päris konkreetselt optimeerimine. see, kas tema, mina või sina arvame, et see on õige koht ära optimeerimiseks on juba veidi teine lugu. icon_wink.gif

Ma ka olen paati videot vaadanud, rohkem ei jaksa. Seal on liiga palu agasid kui lihtsalt poly k8kku lugeda ja siis mingi tech tseen luua, mis ei ole päris mäng isegi( kus lihtsalt pikslite lugemisele veel AI skriptid, rtx, dlss, luumenid jms juures). Lisaks vana hea "Can it run Crysis?". Mainimata jättes, et dlss ei ole mitte ue5 feature vaid nvidia gimmick(mida laisemad dev- id kipuvad kurjasti ära kasutama).
Samuti ei raatsi ta põhjalikult süüvima/seletama, 10 min juures vuristab ette lühikese konspekti. AdoredTV vähemal tegi tunnise video ja üritas lahti seletada et kõik aru saaks.

Aga 8gb vram- see et sul kaart 8k pilti välja ei vea ei tähend et dlls rtx nanite 4k tekstuutid 1080p resol kõike vramira ei suuda kasutada. Siiani oli mu meelest tekstuurid kõigil mängudel 480p, mis on ilma paras pasta. Nüüd kui HD pakid ue5 mängudega tulema hakkasid on olulord natuke paranenud.
2. Kui 5060 seeria kaadist juba on 16 JA 8GB mudelid, siis mis need 3GB moodulid siia puutuvad?
PS kas gddr6x ei ole 3gb mooduleid, kui kaart ise 8x pci siis gddr7 tundub raiskamisena. Või mis see spec ütlebki nende uute kaartide kohta...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
psauce
HV veteran

sõnum 16.04.2025 15:18:29 vasta tsitaadiga

UE5 slop on osaliselt süüdi. Sikutatakse kastikesi üksteise külge ja mäng valmis. Vanasti tuli natuke rohkem vaeva näha ja koodi kirjutada.

Spoiler Spoiler Spoiler

Wiltz
HV Guru

sõnum 16.04.2025 15:40:18 vasta tsitaadiga

igasuguseid asju ja tegelasi võib süüdistada ja näidata näpuga ühes ja teises suunas aga see tundub suht kasutu ja mõttetu. ma vaatasin kui suur see mälukasutus siis reaalselt on, mängus mida meeldib ja mängida ja kus tahaks graafika ka võimalikult nö. põhja ajada.
suht rahulikult sai kõik settingud ajada nii kõrgele kui tahtsin, ka dlss on enabled muide...ja reson on 1440p. no mälukasutus on ligi 8gb, kuid samas siiski natuke alla selle. 4k peale lülitades ilmselgelt see number suureneks...kuid samas kindlasti mitte põmm kuskile 16 juurde või isegi selle lähedale.

UE5 mäng ja väga kaunis teine, nii et ma arvan suht sarnane lugu on paljude mängudega. nii et natuke asjatu paanika see 8gb jutt võibolla tõesti - selles osas, et nüüd iga viimane kui kaart ILMTINGIMATA peab olema vähemalt 16gb. Ei pea, aga eks probleem ole rohkem selles, et vahepealseid..ehk näiteks 12gb kaarte miskipärast ei taheta/suudeta teha..ja ka selles, et kui täna veel 8gb veab ehk kuidagi välja siis a'la 2a pärast võibolla tõesti tekib juba probleeme.

reaalne probleem on ja oleks see kui 8gb kaardid ei ole märkimisväärselt soodsamad kui näiteks 16 või isegi 12gb variandid. kui tootja näiteks pakub 16 ja 8 varianti samast kaardist, mingi selline lower midrange kaart ja ühe hind on a'la 450e, teise hind 400 siis vabandage väga tõesti aga mida p*rset?!? sellisel juhul on õigustatud see "hädaldamine" et mis pagana 8gb kaarte te teete...sest selle 8gb versiooni ostja võib mingil hetkel, mingi mänguga olla MÄRKIMISVÄÄRSELT disadvantaged olukorras oma piiratud mäluhulgaga. see fps drop ei ole lineaarne vaid see on from playable to game paused icon_biggrin.gif isegi kui sa mängid juba algselt madala fps'ga a'la 30. nii et tehku neid 8gb versioone, aga olgu hind ka nii palju madalam, et sellise kaardi ostmine on päriselt mõistlik valik kellegi jaoks, kes teab mis valikut ta teeb ja millist nö. riski võtab

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.04.2025 15:44:37 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
Kas see hüppeliselt suurenenud mäluvajadus on ka jälle mingi optimiseerimise tegematajätmise tagajärg?

RTX 2080 oli 8GB ja tipp kaart 6 aastat tagasi.
RTX 3080 oli 10GB ja tipp kaart 4..5 aastat tagasi.
RTX 4080 oli 16GB ja ca 2 aastat tagasi.

Ja nüüd on see kõik äkitselt liiga vähe.

Ma päriselt ei näe, et see suurenenud mäluvajadus tarbijatele samas mahus silmailu on andnud. Tarbija ise muidugi mängude optimiseerimise osas kaasa rääkida ei saa. Kui uus mäng tahab suurema mäluga GPU-d, siis tuleb tal see alla neelata.
Mulle on lihtsalt arusaamatu, et kuhu see ressurss läheb ja kas tegemist on mingil viisil "planned obsolesence" teemaga, et panna inimesed uusi kaarte ostma.

Mäluvajadus ei ole hüppemiselt suurenenud.

See on suurenenud jooksvas tempos nagu ka minevikus. Uued konsoolipõlvkonnad on muidugi kah olulist rolli mänginud.
8GB on vähe. 10-12GB on piiripealne (sõltub hinnast). 16GB ma pole veel kuulnud, et väheks jääks v.a tugevalt moditud mängud.

Selles osas on sul õigus, et nõuded ja silmailu ei ole tasakaalus. Nõuded on kohati absurdsed, aga silmailu osas ei ole samaväärset hüpet toimunud ja ma ei usu, et toimubki enam. Siit edasi on graafika osas väiksed sammud. Ma näen palju suuremat ärakasutamata potentsiaali füüsika, animatsioonide ja NPC osas.
Fotorealistlikust graafikast on vähe kasu, kui selle rikub ära olematu füüsika, kehvad animatsioonid ja puised NPC'd.
c4v6 kirjutas:
Siin samas foorumis hädaldadakse tihti, et mälu jääb puudu. Endale jääb ka arusaamatuks mida on teha kaardiga mis on entry level nagu näiteks 4060 või 7600 ja siis peaks seal mis iganes kogus mälu olema. See kaart perfoormib täpselt sama kehvalt edasi. Ennemini jääb minu arust puudu odavatest kaartidest mis suudavad head tööd teha väikese mälumahu juures.

Mälu on odav. Väga odav. Tootjatepoolne koonerdamine sellega on mõistusevastane.
Näiteks CPU cache ei saa lambist suurendada kümne või sajakordseks, sest siis kukub suureneb sellest asjade leidmise aeg ja tõuseb latentsus. Isegi kahekordistamine on keeruline mida lähemal see puhver on.

Videomäluga minuteada sellist probleemi ei ole ja latentsus pole sellel kunagi probleem olnud. Ribalaius ei tohiks ka takistus olla tänaste G7 kiiruste juures. 28-30Gbps default. 34-36Gbps OC ja 40Gbps default tuleb ilmselt järgmise põlvkonnaga.
See tähendab, et isegi 128bit kaart suudab saavutada 450GB/s kasutades 28Gbps mälusi. 256bit kaart kasutades 30Gbps suudab teha pea 1TB/s. 40Gbps tõstaks need numbrid 640GB/s ja 1.3TB/s peale juba.

8GB koperdab kohati juba 1080p medium peal mis on täpselt nende kaartide sihtgrupp.
Need ei ole inimesed kes üritavad 4K peal mängida oma 5060'ga.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 17.04.2025 01:34:39 vasta tsitaadiga

viitsid ehk nimetada need mängud ka konkreetselt ära, kus 8gb videomälu jääb piirama 1080p ja medium settingutel?!

ma kohe täitsa huvi pärast võtaks ja veenduks selles väites siis ise ja isiklikult. üldise jutuga olen muidu nõus, et 8gb tänastel uutel kaartidel on tõesti liiga vähe...unless me ei räägi kaartidest, mille hinnad uuena on ütleme kuni võibolla max 300eur.

stalker2 on nii väga värske kui ka graafiliselt ikka äärmiselt nõudlik mäng pehmelt öeldes, kui ma saan seda mängida @1440p ja epic/very high settingutel ilma, et isegi 8gb väheks jääks siis olen ikka ÄÄRMISELT põnev näha oma silmaga neid mänge, mis ei saa 8gb'ga hakkama 1080p resol icon_eek.gif muidu võiks jah ehk süüdistada (üli)halba optimeeringut aga no camoon...nii 2003 aasta reso puhul me ei saa isegi optimeeringut enam süüdistada. see mäng peab siis lihtsalt täitsa videomälu mingi suvalise s*taga, et lihtsalt imeda pastakast probleem ja lasta riistvara müüjatel seda "lahendada"

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.04.2025 01:52:45 vasta tsitaadiga

Wiltz,
Tomorrow kirjutas:
Indiana Jones 1080p medium. 8GB kaart 52fps 1% low vs 92fps 16GB kaardil. 1080p max (non-RT kusjuures) sätetel pani 8GB kaart sootuks pillid kotti.
FF16 1080p medium. 8GB kaart 32fps 1% low vs 52fps 16GB kaardil. Kõrgematel sätetel on numbrid veel kehvemad 8GB jaoks.

Testis 9 mängu ja isegi selles valikus leidis kohe kaks, kus 8GB kaardil oli probleeme isegi 1080p medium vedamisega.
Ja see läheb veel hullemaks mida aeg edasi.

Seda enam on vale otsus tänasel päeval 8GB kaarti osta, kuna inimesed kasutavad kaarte pikemalt, sest kaardid on kallimad.
Eriti madalamas otsas ei vaheta enamus inimesi kaarte iga aasta.

Video ise on siin:

Link

Ma muidugi ei tea kas videos näidatu oli testipiirkond. Hardware Unboxed hiljuti seletas, et tema otsib mängudes ülesse kõige karmimad piirkonnad ja testib seal, mitte ei lase default benchmarki või mängu esimest levelit.
Pealegi VRAM täissaamine on selline salakaval probleem, et mida pikemalt mängusessioon kestab, seda hullemaks asi läheb.
Seega selle jaoks võib olla vajalik testida tund aega, mitte tavalised 60 sekundit vms (Jayz 2C ja GN koostöö videost pärit infokild).
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 17.04.2025 06:02:08 vasta tsitaadiga

nunuh, indiana joonast pole tõesti proovinud..peaks vaatama täitsa, et kas visuaalselt on siis ka seda üüratut mälu kogust väärt...nii madala reso peal veel pealegi icon_confused.gif

aga ega ei vaidle vastu jah, et kui täna tahad osta sellist üldist nö. tulevikukindlat kaarti ja plaanid sellega mängida "kõiki kõige vägevamaid" uusi mänge siis 8gb kaardi ostmine pole tõesti hea mõte. samas eks kasutajaid on teistsuguseid ka, igaühte ilmtingimata ei huvita need kõikse vägevamad ja uuemad graafilised showcase'd. ehk tahetakse lihtsalt mängida a'la pubg'd või miskit, normaalse kiiruse ja normaalse graafikaga suht kõrgel resol. sellistel juhtudel saab 8gb endiselt kenasti hakkama, ja eks tegelikult saab paljude uuemate mängudega ka. lihtsalt siis pead ilmselt ise researchi tegema enne. teisalt, mälu on tõesti odav nagu sa ütled ja seetõttu võiks 12gb ikkagi olla absull miinimum mida üldse kaardi peale pannakse. isegi nendele odavamatele

tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 17.04.2025 07:18:54 vasta tsitaadiga

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/243341/
Uute driveritega pidi 4-5% perfi juurde saama. Paljud Steel Nomadis skoorivad üle 10k nüüd 5080-ga, keskmiselt 400-600 punni tuli juurde.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 17.04.2025 09:05:49 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
samas eks kasutajaid on teistsuguseid ka, igaühte ilmtingimata ei huvita need kõikse vägevamad ja uuemad graafilised showcase'd. ehk tahetakse lihtsalt mängida a'la pubg'd või miskit, normaalse kiiruse ja normaalse graafikaga suht kõrgel resol. sellistel juhtudel saab 8gb endiselt kenasti hakkama, ja eks tegelikult saab paljude uuemate mängudega ka. lihtsalt siis pead ilmselt ise researchi tegema enne.
Just. Maailm ei koosne ainult uuematest mängudest, mul on mitmed suured lemmikud ca 20 aastat vanad ning 4k@60 monitoril on väga mõnus vanu sõpru jälle läbi ratsutada. Ning kui jõuda piisavalt uude kanti, siis uuemad mängud näevad ka "mediumi" peal väga ilusad välja, kõik edasine on mu jaoks juba boonus. Rääkimata sellest, et mõne strateegia, ehitamise puhul on liikuvat osa pildil vähe ja nõudmised kaardile madalamad.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 17.04.2025 09:12:25 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ma muidugi ei tea kas videos näidatu oli testipiirkond. Hardware Unboxed hiljuti seletas, et tema otsib mängudes ülesse kõige karmimad piirkonnad ja testib seal, mitte ei lase default benchmarki või mängu esimest levelit.
Pealegi VRAM täissaamine on selline salakaval probleem, et mida pikemalt mängusessioon kestab, seda hullemaks asi läheb.
Seega selle jaoks võib olla vajalik testida tund aega, mitte tavalised 60 sekundit vms (Jayz 2C ja GN koostöö videost pärit infokild).
kuidas see optimeerimise jutt käiski? mäluhaldusega paistab pall olema ikka väga maha pillatud.
tegelikult on huvitav, et seal videos selle indiana jonesi madala fps probleemi ajal näitas videos 6.5 ja 7.4gb mälukasutusi.

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 17.04.2025 13:18:57 vasta tsitaadiga

Mul tekkis küss, et kas need VRAM testid 8GB kaartidel seal kontrolliti ja palju oli juba OS poolelt bronnitud ära? Näiteks minu case on erilisem. 2 UW resoga monitori VRAM kasutus läheb ka sinna omajagu sõltuvalt resost.
Teine asi on jah kui mäng pikalt käinud ning kui seal on mingi memory leak ka, mis ei pruugi suur olla. Sellisel juhul täitub 8gb kiirelt koos OS kasutusega. Aga siiski, Kui ikka nii piiri peal on ja mängimine on peamine eesmärk, siis AMD on juba pikemat aega pakkunud 16gb kaarte rääkimata 24gb. Näiteks 6800XT oli ka 16GB juba.

Vael
HV Guru

sõnum 17.04.2025 15:20:31 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
Mul tekkis küss, et kas need VRAM testid 8GB kaartidel seal kontrolliti ja palju oli juba OS poolelt bronnitud ära? Näiteks minu case on erilisem. 2 UW resoga monitori VRAM kasutus läheb ka sinna omajagu sõltuvalt resost.
Teine asi on jah kui mäng pikalt käinud ning kui seal on mingi memory leak ka, mis ei pruugi suur olla. Sellisel juhul täitub 8gb kiirelt koos OS kasutusega. Aga siiski, Kui ikka nii piiri peal on ja mängimine on peamine eesmärk, siis AMD on juba pikemat aega pakkunud 16gb kaarte rääkimata 24gb. Näiteks 6800XT oli ka 16GB juba.

Suuremad testijad teevad fresh installi ja kontrollivad 3x üle tulemusi?
Ma olin ise samas paaris et ah mis see VRAM ikka on, kuniks oma FuryX nägin greyed out Tekstuuri seadeid ehk siis ei olnud automaatset mälu haldust ja lihtsalt keelati ära seade.

Ja see 7.4GB kasutust vms ongi hea näide automaatsest agressiivsest 8GB kaartidele suunatud mäluhaldusele. Me kirume siin UE5 hoolsalt aga samas Nvida väljastab ikka 8GB kaarte ja mis te arvate mida devid teevad? 50% kaarte 8GB, konsoolid ka ja läheb jälle koonerdamiseks s3adetega. 20GB VRAMMu? Pole probleemi, keerame 8GB täitudes tekstuure automaatselt maha. Sama juhtus Wu Kongis kus 6800xt->7900xt peale minnes oli kaardil jõudu et seadeid tõsta, aga tekstuurid keerati automaatselt low peale taustal. Kuna arvatavasti 75%->100%TSR sisselülitamisel hakkas mälu kiiremini "täis saama".
Kõrged tekstuurid võtavad minimaalselt arvutusjõudlust, aga annab pilditeravusele hulga rohkem juurde kui ükski dlss/rtx suudab. Kuidas on võimalik taga kiita 3k kaarte mis annavad 10% perfilisa, aga max 50$ eest VRAMMi juurde on liiga palju?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 17.04.2025 15:55:49 vasta tsitaadiga

2 UW resuga monitori külge 8GB klassi kaart soetada gaminguks tunduks juba kummaline ka, pealegi ka nvidia pikemat aega nii 16GB kui 24GB isendeid pakkunud icon_biggrin.gif pole ainult AMD sellist amounti pakkunud
Kui mälu ei peta siis nvidia algul tõi 4060 Ti ka ainult 8GB isendi ja 2 kuud hiljem 16GB isendi, benchide tulemus oli üsna ühest suust et liiga lahja GPU et VRAM hulk eriti määraks.

Aga rohkem parem selge see, Ti puhul on see valik ka antud. Maksad lihtsalt rohkem aga saad kindlustada end laisemate gamedevide vastu.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.04.2025 18:35:28 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:

Ma olen näinud ligi 1GB VRAM kasutust puhtalt 2D programmidega nii, et ükski 3D kiirendatud asi ei jookse. Seda siis 1440p ja ühe monitoriga.

heretic666 kirjutas:
pealegi ka nvidia pikemat aega nii 16GB kui 24GB isendeid pakkunud

24GB on neil kõik ülikallid kõrgema otsa mudelid: Titan RTX, 3090, 3090 Ti ja 4090.

16GB oli neil odavamas otsas pakkuda ainult üks mudel: 4060 Ti 16GB (2023). Aasta hiljem tuli 4070 Ti Super 16GB. 4080 on juba enamus inimeste hinnaklassist väljas.
Varem neil 16GB tavakasutajale polnud.

AMD pakkus tavakasutajale 16GB esimest korda juba 2019, kuigi Radeon VII ise polnud eriti hea kaart.
2020 väljatatati odavamad RX 6800 16GB kaardid, mis on väga hästi aegunud.

Tehniliselt oleks Nvidial olnud võimalik väljastada 2020 juba 3070 Ti 16GB, aga nad ei teinud seda. RTX A4000 eksisteeris workstation variandina samal kivil.
Ilmselt Nvidia siis kartis kannibaliseerida kallimate workstation kaartide müüki.
tagasi üles
Mirage
HV veteran

sõnum 17.04.2025 18:51:33 vasta tsitaadiga

Arx07 kirjutas:
https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/243341/
Uute driveritega pidi 4-5% perfi juurde saama. Paljud Steel Nomadis skoorivad üle 10k nüüd 5080-ga, keskmiselt 400-600 punni tuli juurde.

True, ventusega seda 10k muidugi püüdma ei lähe icon_lol.gif aga veidi over 9000 sai küll.

tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 17.04.2025 20:21:46 vasta tsitaadiga

Mirage, ma sain 9343, samade seadetega vanade driveritega oli 8842.
https://www.3dmark.com/3dm/131317883?

Kui flashiks vängema BIOSi peale siis saaks ka Ventusega 10k ilmselt kätte, aga selle jahutiga pole mõtet piinata kaarti icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Blackwell (GB202/GB203/GB205/GB206/GB207) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 55, 56, 57  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.