praegune kellaaeg 18.06.2025 00:41:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
laurx
HV Guru

|
10.04.2025 15:11:34
|
|
|
vana hea aeg kus ketas kaheks oli tehtud:
operatsioonipartitsioon mingi osa kettast, kus toimetab ainult pagefile.
kasutajafailid suunad teisele partitsioonile. kui vaja puhas install teha, näitad lihtsalt kaustad jälle uuesti kätte. u poolteist aastat kannatab featuurideuuendusega nii lasta, et midagi ulguma ei hakka.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
10.04.2025 15:36:15
|
|
|
No selle teise partitsiooni asemel on sul lihtsalt backup NASi ja/või pilve. Aga kui OS katki läheb on PITA ikka. Ma teen mingi aja tagant ketta image ka NASi, siis on taastamine lihtsam kui miskit juhtuma peaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
10.04.2025 16:16:12
|
|
|
laurx kirjutas: |
Maalil maalt ei ole nassi. |
No aja küsimus millal sinu juurde nutma tuleb, et arvut katki ja sina pead ütlema, et arvut saab korda, aga tite- ja kassipildid on läinud. Lapse koolitööd samuti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
10.04.2025 16:35:30
|
|
|
Ühel kettal mitu partitsiooni ei päästa kui OS nii katki läheb, et on vaja uuesti paigaldada. SSD on tänapäeval piisavalt odav, et osta OS jaoks oma SSD.
Minul on veelgi rohkem asjad teineteisest eraldatud. OS, andmed, mängud ja video on kõik eri ketastel. Video siis HDD peal, kuna seal loeb maht, mitte kiirus. Teised kolm on SSD.
Varukoopiad muidugi kah.
Mis NAS puutub, siis tite ja kassipiltide jaoks ei ole inimesel kellel üks arvuti seda vaja. Täielik raha raiskamine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.04.2025 16:48:54
|
|
|
Here we go again.
Ma olen teinud "säästu - upp grafed" #rahaeiole le nii, et lauakasse pannud eelarve järgi ssd ning eelmisel andmekandjal lihtsalt kaustad teisele kettale viidanud. Vajadusel vana ketta eelnevalt värskema peale klooninud..
Lauakad / tiny d on selles mõttes head, et saad mitu ketast lisada. Enamustele läpakatele ei saa või ei saa üldse.
Kui teil tuleb nüüd seoses w10 kadumisega vanadel sugulastel arvutit vahetada siis mitme ssd (nvme + 2,5") toega on suur elitebook g5. Probook kuni g8 ni, hp asjadel, mille nimi on " notebook" on 2,5" asjad kaasas.
Delli latitude 5480/5490/5580/5590 võimaldavad lisajuhtne ja raamiga teist ketast juurde panna kui aku on väike. 7 seeria sööb lte pesast 2242 mõõtu nvme d vimkadega.
Vostro tel on olnud kaabel ja raam kaasas, inspironidel on olnud kaabel ja raam kaasas. Lenovo l340 on pesa aga kaabel tuleb tellida.
Precision 7*30 sõi 4* nvme d, üks käis kiirühendusega nii, et ligi saamiseks ei pidanud ühtegi kruvi keerama.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
10.04.2025 19:24:08
|
|
|
Ma kunagi tegin 1:1 koopia Linuxi OS'st (Kahel kettal sama OS,Fedora Core 2). Kui midagi katki läks siis tegin arvutile restardi, haakisin kettad terminalis külge ja käsureaga kopeerisin katkise faili asemele teiselt kettalt terve faili ja kleepisin sinna kuhu vaja. Seejärel unmount, startx ja sain desktopi GUI'ga tagasi. Windowsiga sama teha vist on keerulisem kui ei tea millist faili vaja taastada. Kõige enam kasutasin seda Xorg.conf kasutajaliidese (GUI) konfifaili taastamiseks sest mõni valesti sisestatud rida/sümbol ja GUI keeldus käima minemast (katsetasin sel ajal palju mitme töölaua seadistamise ja muu sellise teemaga).
Mis eri partitsioonidesse puutub, siis mulle tundub ka , et enam pole väga mõtet kettaid eri partitsioonideks jagada. Pigem nii, et backup eraldi kettal. OK, kui tõesti väga suur ketas on, nt 4TB siis pole vast pointi kõik opsüsteemi alla panna, aga väiksemate ketaste puhul on jah nii, et andmekandjad on piisavalt odavnenud, et saab varukoopiaid hoopis eraldi kettale varundada. Opsüsteemidega on see teema, et rakenduste nõuded on vaat et olulisemad kui opsüsteemi nõuded kõvaketta suuruse osas. Kui mõni programm ikka nõuab mitut giga mahtu ja neid programme on mitmeid (nt mängud), siis võib juhtuda nii, et pelgalt opsüsteemi vajaduste katmisest ei piisa. Sein tuleb kiiresti ette, kui juba Windows ise võib olenevalt konfist ja installitud lisadest olla 40GB ja enam. Pluss juurde rakendused, isiklik ruum, virtuaalmälu ruum ja Windowsi enda taastepunktidele eraldatud ruum. 256GB võib päris kiiresti täis saada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
10.04.2025 19:54:49
|
|
|
OS kettaks on nr 1 valik ikka SSD ja kui inimene ostab kallima 4TB SSD OS kettaks, siis saab ainult enda lollust süüdistada.
Mina ostsin 1TB, OS kettaks, aga mitte seepärast, et nii mahukat vajasin (kasutatud ruum on ainult umbes 120GB, 930GB'st), vaid seetõttu, et moodsatel SSD'del 256GB ja 512GB valikud kas puuduvad täielikult, või tulevad need massiivse perf downgrade'ga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
10.04.2025 20:19:22
|
|
|
Mul ikka üks ketas arvutis, sest miks osta mitu soojusetekitajat, kui saab ka ühega hakkama. Kahest partitsioonist mulle praegu piisab, ei ole väga suuri nõudmisi. Ühe peal on süsteem + programmid, teisel on mängud, esmane backup, pildid, videod, musa jmt. Varukoopiate jaoks on küll 2 välist ketast (ssd ja hdd, mõlemad 1 TB), lisaks on olulisemad asjad pilves parooliga kaitstud failidena. Varukoopiate kettad on samuti jagatud kaheks partitsiooniks, et kui mingi pardijama tekib, siis pool jääb ikka alles, nagu ükskord juhtus. Kui arvutis jääb ruumi väheks (512 GB ssd kisub juba sinnapoole), siis ilmselt teist ketast juurde ei pane, vaid ostan lihtsalt suurema ketta ja tõstan kõik selle peale ümber või teen clean installi, kui viitsin ja kuhugi kiiret pole. NAS'i ei hakka ma ilmselt kunagi kasutama, milleks raha ja voolu raisata
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.04.2025 08:14:11
|
|
|
Ma olen soovitanud olulised asjad panna sünkroniseerima mõne pilvega. Lihtne ja loogiline. Ei ole mingit vajadust jamada väliste kõva- või võrguketastega. Tavakasutaja ei jaga seda matsu. Lisaks veel koduloomad, elektrikatkestused, lapsed jms, mis need välised jupstükid hävitada võivad. Kodukasutajale mingit ökosüsteemi hakata ehitama on täiesti lootusetu ettevõtmine. Windows arvutisse, tasuta antiviirus peale, adminiõigused kontolt maha, üleliigsed äpid-ikoonid-liigne värvilisus-bling maha, sünkroniseerimine ja automaatne uuendamine peale ja ongi korras. Viimase asjana teed selgeks, et pärast töö lõpetamist arvutile Shut Down ja ongi kõik. Mul on terve ports masinaid koduklientidel, mis niimoodi tiksuvad probleemideta. Tavaliselt peamised probleemid ongi, et kle, mis see adminiparool oligi - DigiDoc tahab uuendamist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.04.2025 08:37:00
|
|
|
Milleks tasuta antiviirus, kui Defender on juba kaasas?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.04.2025 09:25:02
|
|
|
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.04.2025 11:58:43
|
|
|
Suurim "viirus" istub ikka tooli ja ekraani vahel. Vahet pole mis antiviirus seal arvutis jookseb, või mis kasutajaõigused tal on.
Ma pole kordagi eraldi antiviirust paigaldanud kellelegi ja seni pole need arvutid ka millesegi nakatunud.
Pigem ma ütleks, et Defender on isegi liiga agar märkimaks erinevaid asju kahjulikeks.
https://www.av-comparatives.org/vendors/microsoft/
Graafiku järgi on alates ~2017 (üksikute eranditega) üsna hea olnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
11.04.2025 11:59:54
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Ma olen soovitanud olulised asjad panna sünkroniseerima mõne pilvega. Lihtne ja loogiline. |
Kas tasuta mõni pilv on ka, mis üle 15Gb
Mu pildid ei mahu hästi googlesse ära
Kas mitmesse Google accounti ei saaks neid surada?
Mul iseenesest emaili kliendis mitu kontot, aga süngivad vaid ühte
_________________ Hapud viinamarjad |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
11.04.2025 15:25:36
|
|
|
Millegipärast arvasin teadvat, et mu arvutis on 2280 ssd. Paar korda olen arvutit lahti võtnud, aga ssd oli vist metallkatte all peidus ja sellega polnud vajadust asjatada. Praegu hakkasin täpsemalt andmeid uurima ja selgus, et on ikka 2242. Nii et 2280 pesa on vaba ja saan sinna vajadusel mõne normaalse 1 TB ssd lisaks panna, nii oleks kõige lihtsam kettamahtu suurendada. 2242 jääks siis ainult süsteemi + programmide jaoks. Teise pardi klooniks lihtsalt uue ssd peale. Aga ei tea, kas 2 x M.2 toimivad - Up to two drives, 1x 2.5" HDD + 1x M.2 SSD:
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
KyBer
HV veteran

|
11.04.2025 15:27:36
|
|
|
Saab mitme Google kontoga ka, saad valida Google Photos all millist kontot sünkroniseerimisel kasutaks.
Tasuta suuremad keskkonnad vast on https://www.terabox.com ja https://mega.io
Hiid kirjutas: |
Betamax kirjutas: |
Ma olen soovitanud olulised asjad panna sünkroniseerima mõne pilvega. Lihtne ja loogiline. |
Kas tasuta mõni pilv on ka, mis üle 15Gb
Mu pildid ei mahu hästi googlesse ära
Kas mitmesse Google accounti ei saaks neid surada?
Mul iseenesest emaili kliendis mitu kontot, aga süngivad vaid ühte  |
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
11.04.2025 15:40:51
|
|
|
vigurvänt kirjutas: |
Millegipärast arvasin teadvat, et mu arvutis on 2280 ssd. Paar korda olen arvutit lahti võtnud, aga ssd oli vist metallkatte all peidus ja sellega polnud vajadust asjatada. Praegu hakkasin täpsemalt andmeid uurima ja selgus, et on ikka 2242. Nii et 2280 pesa on vaba ja saan sinna vajadusel mõne normaalse 1 TB ssd lisaks panna, nii oleks kõige lihtsam kettamahtu suurendada. 2242 jääks siis ainult süsteemi + programmide jaoks. Teise pardi klooniks lihtsalt uue ssd peale. Aga ei tea, kas 2 x M.2 toimivad - Up to two drives, 1x 2.5" HDD + 1x M.2 SSD:
Spoiler 
|
Mul thinkpad x13 ei toeta mõlemat. Emb-kumb, korraga EI.
Ostsin 1tb 2280 nvme, kloonisin vana sinna peale ja elu lill.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
12.04.2025 19:34:03
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
vigurvänt kirjutas: |
Spoiler 
|
Mul thinkpad x13 ei toeta mõlemat. Emb-kumb, korraga EI.
Ostsin 1tb 2280 nvme, kloonisin vana sinna peale ja elu lill. |
Mul on Lenovo Legion 5 17ARH05H ja vähemalt ühel sarnasel isendil töötavad mõlemad M.2 pesad korraga. Videos ta teist välja ei võta, aga võib tegemist olla ka mingi erilise isendiga.
Spoiler 
Mida rohkem mõtlen, seda rohkem tundub, et pean kah 1 TB peale kolima ja 512 GB peal piinlemise ära lõpetama. Ilmselt tellin Samsung 990 PRO 1 TB ja Ugreen USB C 3.2 Gen 2x2 M.2 SSD Enclosure. Mul ühtegi m.2 kettakarpi pole ja kui seda praegu vaja ei lähe, siis kunagi ikka läheb. Võtsin ka arvuti lahti ja vaatasin täpsemalt mõlemad m.2 pesad üle. Ilmselt kloonin samuti terve ketta ja vana 2242 ssd võtan välja, sest selle kiirus on liiga väike. Tahaks ikka 4 GB/s kätte saada, nagu PCI-E 3.0 x4 lubab. Esialgu katsetan, kas mõlemad m.2 pesad toimivad ja äkki saab kloonimise arvuti sees ära teha. Samuti on huvitav võimalus esimest korda proovile panna Paragon Hard Disk Manageri kloonimise võimekus või lõppeb asi clean installiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tsfs21
HV vaatleja
|
13.04.2025 10:57:53
|
|
|
Minul viskas viimase update käigus ette "There were some problems installing updates, but we'll try again later. If you keep seeing this and want to search the web or contact support for information, this may help: (0x800706f4)". Peale seda heli läinud ja no output devices found. Vaatasin pool youtube läbi ja sain lõpuks lõpuks nii, et tunnistab klappe, saab helitugevust reguleerida aga häält ennast ikka pole. Ei oskagi enam midagi teha, äkki kellelgi sama probleem olnud ?
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.04.2025 11:38:26
|
|
|
Tsfs21, Valikuid on mitmeid.
1. Kõigepealt proovi heli draiverid uuesti paigaldada.
2. Kui esimene ei toimi, siis sätetest saad eemaldada viimati paigaldatud uuenduse.
3. Kui ka see ei toimi, siis System Restore tuleb appi (eeldusel, et see sul välja polnud lülitatud ja eksisteerib enne uuendust tehtud taastepunkt.
4. Kui ükski neist ei toimi, siis käsurealt sfc/scannow jooksutada üritab parandada probleemid, kui midagi leiab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.04.2025 12:00:29
|
|
|
Võid mõne pulgalt käivituva linuxiga ka proovida. Sellega saad välistada selle, et riistvara ise tuksis on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
13.04.2025 12:17:14
|
|
|
Simply what you need to do is:
Press [Windows Key / Command Key] and R (Win + R), then there will popup a field
In that you write services.msc and press enter
Search "Windows Audio" and stop that process and start it again
Then the problem is solved.
aga noh. "enne ju töötas".
sama teemaarenduse lõpus on ka
0x800706f4 is a null reference pointer exception. Based solely on that I would guess that the pairing of your fingerprint / PIN to the account in question is busted. Try logging in with a password and removing, then resetting the fingerprint & PIN settings.
https://stackoverflow.com/questions/79024494/how-do-i-fix-windows-update-error-0x800706f4-and-sound-issue-failed-to-play-te
(sain hommikuseks näpuharjutuseks pildituks jäänud tittede toa kastil ühe mälu eemaldada, et pilt tagasi tuleks. kurat teab, mis seal sündinud oli. pilt tuli, mälu tagasi, buut)
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.04.2025 12:18:38
|
|
|
laurx, ma millegipärast eeldan, et kui siin abi küsima tuli, siis alustuseks masinale restardi ikka tegi.
Kuigi selle eeldamisega muidugi on nagu on....
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tsfs21
HV vaatleja
|
13.04.2025 14:03:33
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Tsfs21, Valikuid on mitmeid.
1. Kõigepealt proovi heli draiverid uuesti paigaldada.
2. Kui esimene ei toimi, siis sätetest saad eemaldada viimati paigaldatud uuenduse.
3. Kui ka see ei toimi, siis System Restore tuleb appi (eeldusel, et see sul välja polnud lülitatud ja eksisteerib enne uuendust tehtud taastepunkt.
4. Kui ükski neist ei toimi, siis käsurealt sfc/scannow jooksutada üritab parandada probleemid, kui midagi leiab. |
draiverid uuesti paigaldatud, ei toimi. System restore hakkab tegema, siis viskab mingi hetk sinise pildi your pc is ran into problem ja teeb restardi. Win services sai audiole stop ja start tehtud. Kasu oli niipalju, et tunneb audio device ära ja saab volüümi peale/maha keerata, aga heli ikka pole. Proovitud ka teiste klappidega. Probleem algas nii, et arvuti tegi täiesti lambist restardi ja peale seda heli polnud. Varem on ka nii olnud olnud, et windows viskab täiesti tühja koha pealt sinise pildi ette ja teeb restardi, nagu just äsja juhtus Lihtsalt vigane windows ?
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|