Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 152, 153, 154  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 06.04.2025 23:04:24 vasta tsitaadiga

Suuremaid probleeme pole täheldanud, aga pärast 24H2 uuendust on siginenud mõned väiksemad, mis pinda käivad. Üks nendest oli File Exploreri 3-täpi menüü, mis avanes üles. Tavaliselt ma preview uuendusi ei installi, aga selle jutu peale lubasin praegu arvutisse 2 sellist uuendust (KB5053656, KB5054979), lisaks ühe driveri uuenduse (Lenovo - System - 2.0.16.17). Igatahes 3-täpi menüü avaneb nüüd normaalselt alla, mõnedel oli see probleem vist juba paar kuud tagasi ära lahendatud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.04.2025 23:09:13 vasta tsitaadiga

File Exploreriga on see probleem, et ei saa tihti kõige peamiseks aknaks valida ehk minimized või background olekust tagasi foregroundi tuua. Pean hoopis kõik pealpool olevad äppid ükshaaval minimize tegema, et File Explorerit näeks. Krt see käib väga pinda. Nagu jääks kuskile taustale lukku.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.04.2025 00:11:18 vasta tsitaadiga

Telex kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud.

Sa pead silmas ikka seda, mida vähemalt varem "fast startup" nimetati? Kuskohast sa nägid, et see sisse on lülitatud? Ja kus ta seal registris on? Mulle tundub, et kui hiberneerimine oli cmd (powercfg /h off) kaudu kinni keeratud, siis ei ole ka fast startup võimalik ja mina küll aru ei saa, et ta peale 24H2-te uuesti sisse oleks lülitatud icon_rolleyes.gif

Seda sama jah. HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power ja väärtus HiberbootEnabled. Kui see on 1, siis on sees. 0 on väljas.
Minul oli 24H2 uuenduse käigus selle 1 peale jälle muutnud.

Selle rakendamiseks tuleb peale registrimuudatust teha ka täielik shutdown, mitte tavaline restart.
SKG kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
1. Probleem: Peale arvuti sleepist äratamist pole heli. Kõik on Device Manageri kohaselt enabled ja töötavad ja Event Viewer ühtegi sellekohast errorit või hoiatust ei näita, aga heli puudub.
Põhjus: 24H2 on muudetud APO (Audio Processing Objects) initsialiseerimist peale low power state'st ärkamist rangemaks ja see paistab olevat osad APO'd katki teinud.
Workaround: Steelseries GG (Sonar APO ja teised komponendid) vajavad restarti. Seega pidin tekitama skripti mis Task Scheduri kaudu käivitatakse, kui Event Viewerisse tekib sleepist ärkamise event.

Jap, sarnane probleem. Heli kaob ära. Enne aitas Device Manageris audiosedmele Disable-Enable tegemine, nüüd enam mitte ja vaja arvuti restartida.

Lähen lähiajal ilmselt Windows 10 peale tagasi. Kopp nii ees sellest Vista 2.0-st.

No siis on sul hullem kui vaja restart teha. Minul piisab ainult vastava programmi killimisest ja taaskäivitamisest.
Pigem ma arvan, et mida rohkem selliseid workarounde tuleb hakata leiutama seda rohkem ma vaatan hoopis Linuxi poole, sest MS on hetkel täiesti kasutu monstrum.
Kümned tuhanded maailma parimad programmeerijad peaks neil palgatud olema, aga lihtsaid UI muudatusi ei saa aastate jooksul tehtud.
Samal suudetakse nö kriitilised draiverid katki teha nõuete muutmisega. Selle jaoks aega ja arendusresurssi jätkub...
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 07.04.2025 00:28:21 vasta tsitaadiga

On Steelseries GG ja sleep igapäevaselt kasutusel - 0 probleemi, heli alati olemas icon_rolleyes.gif
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 07.04.2025 00:41:28 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
File Exploreriga on see probleem, et ei saa tihti kõige peamiseks aknaks valida ehk minimized või background olekust tagasi foregroundi tuua. Pean hoopis kõik pealpool olevad äppid ükshaaval minimize tegema, et File Explorerit näeks. Krt see käib väga pinda. Nagu jääks kuskile taustale lukku.

Kas alt+tab samuti ei toimi?
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.04.2025 03:19:17 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
On Steelseries GG ja sleep igapäevaselt kasutusel - 0 probleemi, heli alati olemas icon_rolleyes.gif

Kas Sonar funktsiooni kasutad?
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 07.04.2025 07:59:36 vasta tsitaadiga

Mul kaob aeg-ajalt wifi ära pärast sleepi, ainult restart aitab.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.04.2025 08:31:59 vasta tsitaadiga

tsitaat:

on siginenud mõned väiksemad, mis pinda käivad. Üks nendest oli File Exploreri 3-täpi menüü, mis avanes üles.

mul ka mingi asi avaneb üles, aga kuna see asi asub ise ka üleval ääres, siis avaneb ta nö ekraanilt välja ja valida ei saagi midagi icon_lol.gif icon_cool.gif

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.04.2025 08:41:34 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Kas see mitte nii pole, et vahepeal on ruuter dhcp ringi konfind, sest vastust pole...

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 07.04.2025 09:02:01 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

Äkki siit vaja näppida. Või siis Device Managerist vaja panna, et võrgukaart sleepi ei läheks.
Spoiler Spoiler Spoiler

Tomorrow kirjutas:
Telex kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Fastboot lülitati uuesti sisse. Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud.

Sa pead silmas ikka seda, mida vähemalt varem "fast startup" nimetati? Kuskohast sa nägid, et see sisse on lülitatud? Ja kus ta seal registris on? Mulle tundub, et kui hiberneerimine oli cmd (powercfg /h off) kaudu kinni keeratud, siis ei ole ka fast startup võimalik ja mina küll aru ei saa, et ta peale 24H2-te uuesti sisse oleks lülitatud icon_rolleyes.gif

Seda sama jah. HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power ja väärtus HiberbootEnabled. Kui see on 1, siis on sees. 0 on väljas.

Selle rakendamiseks tuleb peale registrimuudatust teha ka täielik shutdown, mitte tavaline restart..

Ei pea registrisse minema selle jaoks...
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 07.04.2025 09:12:54 vasta tsitaadiga

laurx, wifi kaarti üldse ei näitagi, pole midagi konfida
Betamax, see jama tuli pärast viimast buildi.
Sellele lisandus täiendav koormus prosele + mitte alati ei lülitunud ekraani night mode tööle (sisse-välja klõpsimine aitas).

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.04.2025 09:27:34 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Telex kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Selle rakendamiseks tuleb peale registrimuudatust teha ka täielik shutdown, mitte tavaline restart..

Ei pea registrisse minema selle jaoks...
Spoiler Spoiler Spoiler

Sama pilt oli ka enne selle kinnikeeramist. Seetõttu registrisse läksingi.
See oli ka minu postis kirjas:
Tomorrow kirjutas:
Pidin selle registrist kinni keerama, kuna UI (vana kontrollpaneeli) kaudu seda enam teha ei saanud.

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 07.04.2025 10:20:19 vasta tsitaadiga

Sul on mingid videokaardi või chipseti driverid puudu? Või siis on sul mingi tuuning tehtud Windowsile? Tavaliselt need valikud tulevad nähtavale, kui driverid ära installida.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.04.2025 10:59:40 vasta tsitaadiga

Betamax, Kõik on paigaldatud. Midagi ei ole puudu. See on windows. Jumal teab miks see suvaliselt otsustab midagi teha. Näiteks Group Policy ignoreerib mul teatud sätete osas täielikult.
Sama ju minu ja bladerunner näitega. Mõlemal sama audio tarkvara (ma ei tea kas ka samad kõrvaklapid), aga minul peale sleepi heli pole ja pean tarkvara taaskäivitama. Tema ei pea.
SKG peab arvuti taaskäivituse tegema, et heli tagasi saada. Tanel peab sama tegema Wi-Fi jaoks.

Muidugi on võimalik, et erinevused tulenevad masinatest endist või kasutaja seadistustest, aga üks mis on kõigil ühine on windows ise.
Minu poolt on fastboodiga korras nüüd ja see on väljas. Heli kadumisele tegin workaroundi järgneva skriptiga:
taskkill /F /T /IM SteelSeriesGG.exe
start "" "C:\Program Files\SteelSeries\GG\SteelSeriesGG.exe" -dataPath="C:\ProgramData\SteelSeries\GG" -dbEnv=production -auto=true

Ja Task Scheduler trigger osas pidin tegema kolm erinevat, et ühega (sest peale sleepist väljumist kõik kolm alati event logi ei tekkinud) neist see skript aktiveerida:
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.04.2025 11:56:07 vasta tsitaadiga

Tomorrow, jep, aga iga hommik restardiga alustada on väga tüütu. Täna hommikul heli jälle läinud. icon_mad.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Telex
HV kasutaja
Telex

sõnum 07.04.2025 12:36:50 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Mul mitmel arvutil endiselt 0 icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.04.2025 14:14:28 vasta tsitaadiga

Telex kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Mul mitmel arvutil endiselt 0 icon_rolleyes.gif

See ongi kummaline. Puudub igasugune järjepidevus.
Eelmise aasta septembris testis HUB mängude jõudlust 23H2 vs 24H2 ( https://www.youtube.com/watch?v=izqEZmjTfuM ) ja kokkuvõttes mainis seda:
"It's really confusing how two windows installs on the same system, configured the exact same way can deliver such different results."
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.04.2025 09:44:01 vasta tsitaadiga

https://jasondeegan.com/windows-11-update-finally-lets-you-install-on-older-pcs/
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 09.04.2025 11:12:57 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
https://jasondeegan.com/windows-11-update-finally-lets-you-install-on-older-pcs/
Sisutühi artikkel, mis viitab veel tühjemale videole, ilma mingi konkreetsuseta. Lehe postitused näevad välja nagu oleks AI genereeritud, kus on palju sõnu ja null sisu. "Editorial team" inimesi väga netist ei leia.

https://jasondeegan.com/windows-11-update-microsoft-now-allows-installation-on-older-pcs/ - 28. november, samalaadne artikkel
https://jasondeegan.com/windows-11-update-allows-installation-on-older-pcs-finally-easing-restrictions/ - 4. jaanuar, samalaadne artikkel.

Mujalt netist praegu ka ei leidnud, et Microsoft oleks midagi muutnud oma suhtumises. Või ma eksin?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 09.04.2025 11:15:14 vasta tsitaadiga

Eks seda toodetakse. Hommikukangi kõrvale polnud mahti allikakriitikaga tegeleda.
Prederik
Kreisi kasutaja
Prederik

sõnum 10.04.2025 09:29:23 vasta tsitaadiga

Eile installisin prooviks W11 ühele vanemale i5-3470 arvutile. 12.03 märtsi kuupäevaga ISO Ventoy pulgal. Ühtegi piuksu ei tulnud, et masin ei ole kompatiibel icon_rolleyes.gif
Äriklassi masin, TPM siiski on olemas ja safe boot sisse lülitatud. Konto loomisest sai Shift-F10-ga mööda.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 10.04.2025 10:14:10 vasta tsitaadiga

TPM 1.2 on piisav. Ühel Elitedesk 6th gen masinal oli Legacy boot kogemata sisse jäänud ja mitte mingit kobinat. Ei tea, mille järgi nad otsustavad icon_lol.gif
Siiamaani kõik kenasti originaalinstallikaga saanud installitud.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 10.04.2025 11:02:39 vasta tsitaadiga

ventoy teeb need bypassid ise ära buutides. Millalgi imestasin sama asja, et miski ei kobise, aga siis netist lugedes sain targemaks.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.04.2025 14:55:54 vasta tsitaadiga

Clean installi puhul polegi takistust. Takistus tuleb järgmise feature update'i kättesaamisega, kui miinimumnõuded pole täidetud.

Näiteks 23H2 peale ei tule 24H2 pakkumist ja ei ole ka offline failist võimalik paigaldada, kukub kaebama ja blokeerib ära. Tuleb need kukerpallid teha, millest ma varem kirjutasin ja mille Tomorrow hiljuti ka läbi tegi, et paigaldus õnnestuks.

Kui paigaldad praegu 24H2, siis ei saa sellele järgmist feature update'i, mis millalgi tulevikus tuleb jne.

siinus
HV Guru
siinus

sõnum 10.04.2025 15:09:14 vasta tsitaadiga

Enamjaolt on suht savi nendest feature update'idest. Parem ongi kui midagi töötavat ära ei rikuta. Turvauuendustest piisab.

Oled uuendusmeelne, siis viitsid oma rauda ka uuendada.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 152, 153, 154  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.