Zonerman, Viidatakse justkui 9070 series, mitte 9070 ise. See peaks tähendama ka XT kaasa arvatud.
Mis puutub retailerite listinguid, siis kahtlane kuidas nad teavad hinda kui AMD pole lõpphinda veel otsustanud.
Müüma hakkavadki just retailerid ja reference kaarte ju ei tule ka. Pigem üritatakse rohkem hinda panna juba ette.
Isegi kui msrp tuleb 700, siis mis keelab kaartide eest küsida 750+
Nagu me teame, siis usa MSRP on ikka paras naljanumber eriti euroopas.
Ütleme ausalt PC gaming on F up, sest enamus fookus läheb AI peale, ega AMD ka ei panusta gaming segmenti palju va konsoolidele uue põlvkonna jaoks. Nvidia dedicated GPU maht on ainult 15% portfooliost ja AMD osa sellest omakorda tulu veelgi väiksem. Mis võib juhtuda on see, et alguses on hind jälle liiga kallis ja ei osteta ning siis langeb mingi aja pärast sinna 700 kanti äkki. Teine aspekt on oletame, et ongi ülihea hind ka euroopas, siis peab ka tootmismaht olema suur, sest kui nõudlus suur ja kaarte pole, siis jällegi jama. Ning GPU'de tootmine ja maht on oluliselt kehvem kui CPU'd. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
loodame parimat, eeldame halvimat _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
caramis, müü oma kallid mootormasinad maha ja pane 1000eurtsi rahulikult valmis juba. suzuga jõuad pensionieas ka sõita veel _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
caramis, müü oma kallid mootormasinad maha ja pane 1000eurtsi rahulikult valmis juba. suzuga jõuad pensionieas ka sõita veel
kurask, kust sa tead, et mul Suzuki on?!
ei müü, sest perfist puudu ei jää nagu, aga lihtsalt kibeleb veidi kuna pole kunagi tutikat grafat veel ostnud nüüd mingiaeg nagu võiks _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
heh...no seepärast tean, et mul neid endal ka palju olnud ja sellest sinu suzu käimakasti remondist oli ühes privaatses fb grupis pikalt ja laialt juttu
aga tegelikult ei tasu müüa jah. ma olen kõvasti neid tutikaid grafasid ostnud omal ajal ja ega nad ühtegi mängu ilusamalt ei kuva, nii et võib vabalt ka kasutatud grafat osta...las keegi teine maksab igasuguste erinevate õhumüüjate preemia kinni. tundub, et neid soovijaid on järjekorras päris palju, kes tahavad sisuliselt ükskõik millist tühja katet kinni taguda ja ükskõik millise hinna eest uut kaarti osta _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
7000 seeria oli juba 13.5. Konkurent liikus nüüd UHBR20 peale.
Oli igati loogiline eeldada, et AMD teeb sama. Eriti arvestades seda, et 7000 seeria Pro kaardid mis kasutasid samu kive toetasid UHBR20 juba aastaid tagasi.
Seda enam kukalt kratsima panev on see, et AMD sellise otsuse tegu nüüd, kus järjest enam UHBR20 toega monitore väljastatakse ja kaablite pikkuse probleem on lahendatud enamus inimeste jaoks.
Arusaamatu on ka PCIe 5.0 spec. Kõik teavad, et see ei anna midagi juurde ja muudab kaardi ainult kallimaks. Pluss võimalikud ühilduvusprobleemid.
UHBR20 reaalselt annab midagi juurde.
Seega AMD otsustas lisada kasutu 5.0 mis võib ühilduvusprobleeme põhjustada, eriti riseritega, aga jätta välja UHBR20 mida nad oma eelmise seeria Pro kaartidel toetasid juba aastaid tagasi?
Make it make sense...
7000 seeria oli juba 13.5. Konkurent liikus nüüd UHBR20 peale.
Oli igati loogiline eeldada, et AMD teeb sama. Eriti arvestades seda, et 7000 seeria Pro kaardid mis kasutasid samu kive toetasid UHBR20 juba aastaid tagasi.
Seda enam kukalt kratsima panev on see, et AMD sellise otsuse tegu nüüd, kus järjest enam UHBR20 toega monitore väljastatakse ja kaablite pikkuse probleem on lahendatud enamus inimeste jaoks.
Arusaamatu on ka PCIe 5.0 spec. Kõik teavad, et see ei anna midagi juurde ja muudab kaardi ainult kallimaks. Pluss võimalikud ühilduvusprobleemid.
UHBR20 reaalselt annab midagi juurde.
Seega AMD otsustas lisada kasutu 5.0 mis võib ühilduvusprobleeme põhjustada, eriti riseritega, aga jätta välja UHBR20 mida nad oma eelmise seeria Pro kaartidel toetasid juba aastaid tagasi?
Make it make sense...
ee.. mis teema selle UHBR-iga on? mis see eelis on?
also, nagu olid Vega56 ja Vega64, on nüüd siis RX56 ja RX64 compute unitite järgi _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Arusaamatu on ka PCIe 5.0 spec. Kõik teavad, et see ei anna midagi juurde ja muudab kaardi ainult kallimaks.
Multi GPU stsenaariumis abx, kui datat vaja ühest GPUst teise pumbata. Mitte et see 64GB/s eriti ahvatlev tunduks LLM gängile GPU klastri vaatest. _________________ LLM gang be like: Bro do you even RAG
Uued kõrgma hertsiga monitorid millel ei pea siis compressionit kasutama.
Asi on ka feature parity's konkurendiga kes nüüd pakub UHBR20 oma 50 seeria kaartidel.
Pilt:
Optimist, RDNA4 ei ole AI kaart mida kümnete kaupa racki laotakse.
Saan aru, et sa oled hetkel LLM'dest vaimustuses, aga ärme päris absurdsustesse kah lasku.
Kahtlustan, et põhjus on palju proosalisem - AMD kavatseb odavama otsa RDNA4 kaardid teha järjekordselt x8 või isegi x4 siiniga, et mõned dollarid säästa ja selleks et x4-x8 puhul tagada sama jõudlus mis x16, on vaja 5.0
Uued kõrgma hertsiga monitorid millel ei pea siis compressionit kasutama.
Asi on ka feature parity's konkurendiga kes nüüd pakub UHBR20 oma 50 seeria kaartidel.
Pilt:
pseudoprobleem 99% ostjate jaoks eriti veel selles võimsusklassis. võrdlus 50-seeriaga on samuti meh, selle saadavusega on probleem vaata ja nendel kaartidel mis on saada, vaat neil on jälle see võimsuseteema ja kui kasutad juba feik freime, siis on see datakompressioon kohe kindlasti väljamõeldud vabandus.
toote featuuri võrdlus kahe erineva tootja vahel tuleb nüüd selle kohani lahti mõtestada, et kui palju ekstra kulub ressurssi, nii rahalist kui ajalist, et see uuem featuur kaardile külge pookida ning kui palju see lõpptarbjale maksma läheb? sest kui reaalselt sellest kasu ei ole, kui tahad oma sõiduautot justkui kiiremini tankida ja veoauto tankurist tuleb 80l/min asemel tavapärane 30l/min või midagi sellist kuigi toru ise võimaldaks ka 90l/min, siis tekib küsimus, et milleks? veits jama võrdlus, aga pmst point oli, et alati ei ole vaja _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
caramis, Ei ole psudoprobleem. Monitor ostetakse pikemaks ajaks. Kui ma ostan 2.1 UHBR20 toega monitori, siis ma tahan ka, et graafika seda pidurdama ei jää.
Lisaks on DSC puhul erinevad probleemid ükskõik kui palju inimesed väidavad, et nemad visuaalset vahet ei näe. Eeldatavasti hakkavad need kaardid maksma meil 700 kandis. Mina loodan vähem, teised arvavad rohkem.
Selle raha eest peaks absoluutselt toetama uusima display standardi maksimumkiirust. See ei ole mingi 150 maksev budget kaart.
Ühtlasi nagu ma juba ennist ütlesin toetas AMD seda oma RDNA3 Pro kaartidel kaks aastat tagasi. Ma ei küsi midagi enneolematut.
Ma küsin seda mis juba RDNA3 peal tehniliselt võimalik oli.
Mingit rahalist ega ajalist ressurssi ei tasu siin mainida. Ajaliselt see juba eksisteeris eelmisel seerial ja rahaliselt ei ole see samuti probleem kui me räägime 700 maksvatest kaartidest.
caramis, Ei ole psudoprobleem. Monitor ostetakse pikemaks ajaks. Kui ma ostan 2.1 UHBR20 toega monitori, siis ma tahan ka, et graafika seda pidurdama ei jää.
4K 240FPS, rahune maha. sa ei osta 4K 240FPS jaoks omale 9070XT-d _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Selles osas pigem Homsega nõus, kuigi eks ta natuke selline nii ja naa asi ole. Kui paljud reaalselt mingit 4k@240hz kasutavad? või 1440@480hz...ja kui kasutavadki siis noh, kas see reaalselt midagi annab ka? ilmselt mitte ja teatud suuremate resode peal seal on ju ikkagi siis compressionit tarvis, isegi selle uhbr20 puhul.
Aga kui see tõesti vanematel kaartidel juba olemas oli siis suht arusaamatu miks uuematel ei ole. Isiklikult küll kuulen esimest korda seda terminit, aga ega ma pole ka väga süvenenud nendesse teemadesse viimasel ajal. Mulle piisab 1440p@144 igal pool ja igal ajal, või siis näiteks 4k@120
caramis, 240hz ei võrdu tegelikult otseselt 240fps, need ei ole üks ja sama asi (kuigi jah, eks ta võiks võrduda kuna muidu pole sellest 240hz'st jälle praktikas mingit erilist kasu). ja 240fps samas võib tänapäeval saada framegeni või multiframegeniga suht lihtsalt. päris paljudel mängudes saab ka, isegi 4k resol...mõnel juhul isegi ilma framegenita (dlss või fsr to the max, muud settingud madalamale jne) _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
viimati muutis Wiltz 27.02.2025 22:11:48, muudetud 1 kord
Saan aru, et sa oled hetkel LLM'dest vaimustuses, aga ärme päris absurdsustesse kah lasku.
Keegi polegi väitnud, et RDNA4 on serverikaart aga dual GPUde jooksutamine PC'de peal on ML/LLM entusiastide seas täitsa teema täna ja seal annab GPUde vaheline ribalaius vägagi arvestatava jõudluse lisa.
Annan su ignorantsuse sulle andeks
ot:
AI on nagu internet, see on tulnud, selleks et jääda.
Mulle see microcenteri list kuigi usaldusväärne ei tundu, sest näiteks powercolor 9070 ja xt versiooni hinnavahe on ainult 1 sent. Tundub vähemalt mingis osas placeholder hinnad aga eks aeg näitab.
Paar korda proovisin järjest küsimustega, AI-le on antud mingid parameetrid ette ja kui midagi out of the box küsid, ei oska vastata korrektselt või on juhisest väljas.
caramis, 240hz ei võrdu tegelikult otseselt 240fps, need ei ole üks ja sama asi (kuigi jah, eks ta võiks võrduda kuna muidu pole sellest 240hz'st jälle praktikas mingit erilist kasu). ja 240fps samas võib tänapäeval saada framegeni või multiframegeniga suht lihtsalt. päris paljudel mängudes saab ka, isegi 4k resol...mõnel juhul isegi ilma framegenita (dlss või fsr to the max, muud settingud madalamale jne)
framegen loomult juba selline, et siis pole enam vahet kas on kompressor vahel või mitte. shit in, shit out olukord
ma kohe üldse ei usu seda nimekirja praegu. numbrid lihtsalt pandud _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
4K 240FPS, rahune maha. sa ei osta 4K 240FPS jaoks omale 9070XT-d
Seda küll aga pole ka mõjuvat põhjust miks ei võiks olla täiskiirus. Ma ei nõua siin alles väljakuulutatud HDMi 2.2 aastaid varem kaardile. UHBR20 eksisteeris aastaid tagasi ja RDNA3 kivid seda ilmselgelt toetasid, aga see oli limiteeritud kallimatele Pro kaartidele.
Nvidia pidas seda piisavalt oluliseks, et tuua see kõigile 50 seeria kaartidele...
Optimist kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Keegi polegi väitnud, et RDNA4 on serverikaart aga dual GPUde jooksutamine PC'de peal on ML/LLM entusiastide seas täitsa teema täna ja seal annab GPUde vaheline ribalaius vägagi arvestatava jõudluse lisa.
Annan su ignorantsuse sulle andeks
ot:
Need kes hakkavad RDNA4 jooksutama dual GPU AI jaoks võib heal juhul kokku lugeda ilmselt kolmekohalise numbriga.
See on 256bit 16GB kaart. Ma saaks aru kui 32GB consumer kaart realiseeruks siis jah, aga seda ei juhtu.
See praegune ei ole AI. See on VI.
zaG kirjutas:
Mulle see microcenteri list kuigi usaldusväärne ei tundu, sest näiteks powercolor 9070 ja xt versiooni hinnavahe on ainult 1 sent. Tundub vähemalt mingis osas placeholder hinnad aga eks aeg näitab.
Sellele viitas ka Daniel Owen oma videos. Tegu sama tootja, sama seeria kaaridega. Selgelt suvalised hinnad.
marxveix kirjutas:
tsitaat:
ot:
Paar korda proovisin järjest küsimustega, AI-le on antud mingid parameetrid ette ja kui midagi out of the box küsid, ei oska vastata korrektselt või on juhisest väljas.
Enam pole isegi uuesti proovinud, AI huvi puudub.
Praegune VI on jah jätkuvalt võrdlemisi veaaldis. Näiteks uurisin vanade Logitechi hiirte kohta.
Andis mulle nimekirja nagu ma palusin, aga ühte mudelit mida ma kasutasin seal polnud. Küsisin uuesti ja siis vabandas ja lisas ka selle.
Kui ma poleks seda omanud, siis mingit võõrast teemat uurides on vead kerged tulema.
Vahel on ka äärmiselt laisk ja kategooriliselt keeldub tegemast isegi kõige lihtsamat asja nagu lugema kokku veebilehel tabelis olevate kirjete arvu.
Samas on ka positiivseid külgi.
Näiteks see, et ei pea mingi Windowsi tehnilise probleemi jaoks avama kümmet eri foorumit, et leida seda ühte tarkusetera.
nagu näha, siis nvidia pidas seda featuuri tähtsamaks kui toitepistik ja ROPsid _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Need kes hakkavad RDNA4 jooksutama dual GPU AI jaoks võib heal juhul kokku lugeda ilmselt kolmekohalise numbriga.
See on 256bit 16GB kaart.
Pole vahet palju kasutab, use case on olemas. Ostad ühe kaardi, oled mõnda aega rahul. Siis avastad, et mudel X jookseb aeglaselt ja paned teise GPU juurde. GPUde vaheline ribalaius on siin LLMide jõudluse tagamiseks väga tähtis.
ot:
Tomorrow kirjutas:
See praegune ei ole AI. See on VI.
Kui nüüd nokkima hakata, siis meil on transformer arhitektuuriga suured keelemudelid
Nüüd kes siin räägivad et "proovis AI'd ja see tegi seal midagi", siis praeguse seisuga on hugginface'is üleval 1463216 erinevat mudelit. Kõiki neid saab alla laadida ja kõik nad on üksteisest erinevad. Lisaks mitte-avalikud mudelid. Nagu internet, ronivad nad päeva lõpuks igale poole alates serveritest ja lõpetades sõrmustega jne.
Tihti kui LLM annab vale vastuse tasub oma prompt üle käia. Tuleb LLMile öelda, et ära mõtle asju välja, anna teada, kui sa ei tea või ei saanud ülesandest aru jne jne jne.
_________________ LLM gang be like: Bro do you even RAG
noh, see tähendab siis, et lisame sinna otsa trumpi t(r)ollid miski 25%, siis euroopa maksud kah umbes 25% ja veel mingid vahendajate juurdehindlused ning saabki eestist umbes 850 ning 950ga osta varsti neid
aga tõsisemalt siis need hinnad tunduvad täiesti ajuvabad, miks peaks KEEGI KUNAGI üldse ostma tavalise 9070 sellise hinnapoliitika puhul??? kas AMD arvab, et nii uhhuusid on tõesti olemas või kellele see produkt mõeldud on? 550 jaksab videokaardi eest maksta (no hiinas ma mõtlen), aga 50 raha rohkem miski vähemalt 20% kiirema kaardi eest enam mitte? make it make sense 600 XT eest kõlab muidu jah isegi peaaegu mõistlikult aga ärge nüüd seda võtke kui mingit hinnaindikaatorit selle kohta, mis hinnad tulevad eestis või ka euroopas. ja selles valguses on pigem hoopis masendav ja pettumus, et isegi non-xt versiooni hind tulebki siis ilmselt sisuliselt sama - ehk samuti sigakõrge meiemaal _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Ärme unusta, et 7900XTX ja 7900XT vahe oli protsentuaalselt ka sama, kui välja tuli. Sellepärast oli alguses ka 7900XT mõttetu kaart. Seal oleks pidanud hind kohe $750 olema. Aga oli $899
Kas täna on esitlus ainult (mis kell Eesti aja järgi)? Millal ülevaated tulevad?
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.