Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Hardi
HV veteran

|
18.02.2025 12:07:53
|
|
|
telia enda optika ikka, pole ammu midagi muutnud seal, aga ega hetkel vajadust pole ka. vaatab järgmine kuu peaks 300 pealt 400 ühendus minema, siis ehk läheb paika
_________________ ツ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.02.2025 12:49:29
|
|
|
a1 kirjutas: |
jeesus188 kirjutas: |
a1, mis hinnad siis olid ka? |
Liitumine 199€, õhukaabliga majja või liitumispunkt kinnistu piirile ja kaeva ise.
Operaatorite pakkumised 100M-1G.
Minu jaoks see "turutõrkepiirkonda" tehtud pakkumine ei ole roheline (suurendatakse jalajälge, millega samal ajal deklaratiivselt võideldakse, a´la automaksu tingimustes soovitatakse mulle 3L mootoriga kulgurit).
Mul ei ole selliseid ühenduskiiruseid vaja (riigi ja operaatorite suureks kurvastuseks) ja riik oleks võinud oma turutõrkepiirkonna toetusrahad suunata tegelikele abivajajatele. |
Vaheta morsemehega elamised ära ja mõlema elu on lill
Aga tõsisemalt rääkides kui tänapäeval uut võrku ehitada, siis midagi muud peale optika pole ju mõtet vedada. Või oli sul mingi kaabel juba olemas ja ehitati vingem võrk kõrvale?
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
18.02.2025 13:46:44
|
|
|
XeStAiSy kirjutas: |
Vaata 55 ,1000de jaoks pole palju eriti, kui tahad rohkem suuremat hinda mine vaata poodi palju sa saad osta sellega. Kuid 1000 on täielik vabadus ma aeglasemat enam küll ei taha. Proovisin ära need 200/500/1000 siis tundus 1000 on parem. Aeglastemal nagu oleks pidur peal. Suht tatised. Proovige ara see 1000 paar kuud siis näed erinevust väiksematega. Suvel küttepeale ju ei kulu, talv on see kui kellelgi midagi pole. |
Mis ma sinna poodi vaatan, mul ei kasva raha puu otsas ja ma vaatan palju ma tööd pean tegema ja mis ma selle eest vastu saan. Minu jaoks ei korreleeru, kellel seda giga vaja on, on ilmselt seda lisaliigutust väärt. Ja ma vaatan püsikuludele pigem 12 kuu hinnaga, annab kainema vaate.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
18.02.2025 14:28:21
|
|
|
Mina vaatan kuu korraga kui on siis on, kui pole siis ei olegi. Talveti on alati jama seis olnud olgu ehitus või midagi muud, kõik on vaakumis. Ilmet hakkab jälle võtma märtsis kui ilmad ilusad juba. Rahvas joob säästud maha oma jõulude ja uue aastaga.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.02.2025 14:45:43
|
|
|
elukaz kirjutas: |
XeStAiSy kirjutas: |
Vaata 55 ,1000de jaoks pole palju eriti, kui tahad rohkem suuremat hinda mine vaata poodi palju sa saad osta sellega. Kuid 1000 on täielik vabadus ma aeglasemat enam küll ei taha. Proovisin ära need 200/500/1000 siis tundus 1000 on parem. Aeglastemal nagu oleks pidur peal. Suht tatised. Proovige ara see 1000 paar kuud siis näed erinevust väiksematega. Suvel küttepeale ju ei kulu, talv on see kui kellelgi midagi pole. |
Mis ma sinna poodi vaatan, mul ei kasva raha puu otsas ja ma vaatan palju ma tööd pean tegema ja mis ma selle eest vastu saan. Minu jaoks ei korreleeru, kellel seda giga vaja on, on ilmselt seda lisaliigutust väärt. Ja ma vaatan püsikuludele pigem 12 kuu hinnaga, annab kainema vaate. |
Kui kulude osas lihtsalt pisut filosofeerida, siis esimene prioriteet on muidugi see, et oleks katus peakohal, tuba soe ja toit laual. Mingi nelja rattaga sõber võiks ka maja ees olla kes liigselt iseloomu ei näita.
Aga sealt edasi on kõik juba emotsioonid. Raha sa endaga hauda kaasa ei võta, seega mõistlik ongi kulutada see selle peale, mis rahulolu kuidagi suurendab. Kas see on gigane net, uhked hilbud, 80+" telekas või midagi muud, on juba üsna subjektiivne
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
18.02.2025 18:08:37
|
|
|
Muutsin netipaketi 100 > 50 Mb peale, hakkas kohe kehtima ja ei pidanudki kuu lõpuni ootama. Kui midagi suuremat vaja alla sikutada, siis võtan 200M või 400M ja elu nagu lill
Korraks oligi juba vaja suuremat kiirust, sest leidsin Steamist mõned uuendused. Panin kiiruse 200M ja hiljem tagasi 50M, kõik toimis ladusalt. Järgmine kord proovin 400M paketiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
18.02.2025 18:36:29
|
|
|
a1 kirjutas: |
jeesus188 kirjutas: |
a1, mis hinnad siis olid ka? |
Liitumine 199€, õhukaabliga majja või liitumispunkt kinnistu piirile ja kaeva ise.
Operaatorite pakkumised 100M-1G.
Minu jaoks see "turutõrkepiirkonda" tehtud pakkumine ei ole roheline (suurendatakse jalajälge, millega samal ajal deklaratiivselt võideldakse, a´la automaksu tingimustes soovitatakse mulle 3L mootoriga kulgurit).
Mul ei ole selliseid ühenduskiiruseid vaja (riigi ja operaatorite suureks kurvastuseks) ja riik oleks võinud oma turutõrkepiirkonna toetusrahad suunata tegelikele abivajajatele. |
no pakkumine ei ole veel tegelik valmislahendus. enefitil on vigane andmebaas , mis nagu lubaks netti, aga tegelikult seda ei saa. teiseks, kas opekate pakkumised olidki sulle isiklikult saadetud, või lihtsalt tavaline bülletään nende endi kodukatelt? enefit ei pane ka üle kahe kiu, aga mu miinimum on 8- noh elasa võrgu tingimused on 48 ja see kõik tuleb ka kilpi (tulevikus a 2050)
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
18.02.2025 18:41:19
|
|
|
Mida sa selle 8 kiuga teed? Hakkad pakkuma ümbuskaudsetele seda Päris Internetti?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
18.02.2025 18:44:19
|
|
|
tänane võimekus on 10 terabitti, vajadus, noh veerandik sellest, sinna juurde arvesta varu, pluss, ega siis üksainus pakkuja ei tule, ikka mitu.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
18.02.2025 19:47:13
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
jeesus188, hinnad on operaatorite kodulehel kirjas ju.
1000
Elisa 45€
Telia 55€
Tele2 70€
Elisa 25 mega 22€
Tele2 50 mega 19€
Telia 100 mega 27.5€ |
See on ikka jaburuse tipp, millist sousti sulest välja pritsitakse.
Kõigepealt viidatakse, et hinnad on teenusepakkuja kodukal olemas, siis pannakse siia paarkümmend euri hetkel kehtivast soodsam hind ja väidetakse, et tulevikus hakkabki selline hind olema
Täna kehtiv hind on 1000GB kiiruse eest 73,20 võidetud 55 euri asemel. Niimoodi võib ka teiste teenusepakkujate kohta väita, et neil on 6. kuu pärast teine hind.
Kui sa ütled, et teenusepakkuja kodulehel on kirjas täna kehtiv hind, siis selle hinna sa tabelisse ka paned, mitte ei hakka siin vassima, näitamaks tulevikus ajalukku tagasi minnes, et kõik nagu oligi alati nii hea ja soodne, viidates näiteks antud postitusele. Ma kogemusest ütlen, et selliseid asju tehakse. Ma ei ütle, et sina teed, kuid faktitäpne tasub sellegipoolest olla ja luuletusi helgemast tulevikust jutustada on soovunelm.
|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
18.02.2025 20:23:45
|
|
|
jägaja, sellele juba viidati ja järgmises postis oli täpsustsus. 10 päeva.
Sina ei tule ütlema mida keegi tabelisse paneb.
Sa võid koostada omad tabelid ja väida ükskõik millise teenusepakkuja kohta mida tahad.
Kodulehelt tulekski üle kontrollida, sest lepingu teed seal teenusepakkujaga, mitte suva tüübiga foorumis.
Vaadates mis postitused foorumi omanik heaks kiidab, alates sariseenetoksijatest ja vägivallaga ähvardajadest, siis ma ei näe, et mu postitus isegi ligilähedale sinna küündiks.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
ditelia
Uus kasutaja
|
19.02.2025 05:19:33
|
|
|
Google Translation
Kolis korterist majja. Korteris ühendasin just etherneti kaabliga ruuteri ja oligi kõik, arvasin, et sama on ka majas, aga vaatama minnes avastasin, et kõigepealt pean ühendama ONT-i.. Vaatasin netist, ostsin odavalt Huawei HG8010H, ühendasin, mõtlesin, et saab Teliast provisjoni ja lihtsalt töötab.. Aga pärast seda, kui ei uurinud, uurisin natuke rohkem autentimist Telia numbri põhjal ja ma arvan, et ONT-numbri põhjal. Kas ma võin helistada Teliale, et nad lubaksid ONT-i enda poolele või ma saaksin enda poolt mingit konfiguratsiooni muuta.. Või tegin uue lepingu sõlmimisel persse installatsiooni palkamata? Kas ma tõesti pean tellima tehniku, et nad ise oma ONT-i paneksid?
Moved from an apartment to a house. In the apartment I simply connected the router with an ethernet cable and that was it, thought the same would be in the house but when I went look I found that first I had to connect a ONT.. Looked online, bought the Huawei HG8010H for cheap, connected it thinking it would get provisioning from Telia and just work.. But after it didn't I researched a bit more and I guess the authentication from the ONT to Telia is based on the serial number. Can I call Telia so they allow the ONT on their side or I can change some configuration from my side? Or I fucked up not hiring the installation when I did the new contract? Do I really need to order a technician so they put their own ONT?
Thanks/Aitäh
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
19.02.2025 07:55:30
|
|
|
If your house had before internet from Telia then yes, you may call 123 and ask for an activation and tell them this Huawei ONT number.
Ofcourse if you bought it, then that was a mistake. Telia gives them to the customer, for free.
Otherwise, you can test the signal before calling, ONT should blink green PON light, then theres some kind of signal.
After activation, greel light stays on.
If PON red, then you still need a technican.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus28
HV vaatleja
|
19.02.2025 16:09:49
|
|
|
See on huvitav jah, et Telia ei paku alla 100 kiiruseid "Enefit avatud võrgus". Tekib küsimus, kas riiklik "avatud võrgu" konseptsioon polnud lõpuni läbi mõeldud, et neid kasutada ka aeglasemate kiiruste jaoks (kuhu ühtegi muud füüsilist kaablit üldse ei ulatu)? Kas kasutamata kaabel teenib Enefitile kuidagi kasumit? Kui maksuamet suudab "äpitaksodelt" jne info kokku koguda, siis võibolla saaks "avatud kaabli" kah niimoodi (operaatorite aususe peale) reguleerida, et kiu rendi hind sõltuks kuidagi kasutatavast kiirusest? Osades piirkondades on Telia ja Enefit optikad paralleelselt veetud eramajadesse, kuna Telia väitel pidi Enefit liiga kallis olema. Kas õhus/maas topelt vedelevad kaablid teenivad päriselt kellegi huve? Või mis tõrge siin täpsemalt on?
Järgmine küsimus, et miks Telia internet on kõige kallim?
Kiirus TELIA ELISA TELE2
25 21.64
50 24.40 19.00
100 27.45 25.57
150 25.00
200 30.50
300 31.49
400 35.58
500 30.00
1000 73.20 45.25 70.00
|
"avatud võrgus" saab tõesti ise otsustada, kellele ja kui palju raha maksta. Aga vist käis kuskilt läbi, et 25% elanikkonnast on vanad "eesti telefoni" aegsed vaskkaablid ja seal ei ole ju peale Telia ühtegi alternatiivi. See on igatahes turutõrge: kaabliga netti saad ainult kõige kallimalt teenusepakkujalt.
https://tele2.ee/internet/pusiuhendus#paketid
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
19.02.2025 16:13:34
|
|
|
margus28, sest enefiti infra kasutamise tasule peale tahetakse ise ka kasumit teenida? tele2 pakub odavamalt, sest on vaja kliendibaasi koguda. enefit kasutatavat kiirust hinnastamisel mu mäletamist mööda kuidagi ei arvesta. küll aga mängib see rolli isp enda kulude planeerimisel, sest kui sul on kiirem internet, tahad eeldatavasti ka rohkem seda kiirust (ja mahtu) kasutada ning see juba isp-le maksab.
telia internet on kõige kallim, sest saab olla
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus28
HV vaatleja
|
19.02.2025 16:30:16
|
|
|
londiste kirjutas: |
enefit kasutatavat kiirust hinnastamisel mu mäletamist mööda kuidagi ei arvesta. |
No küsimus ongi, et miks ta seda ei tee. Kas kasutuna vedelevad kaablid teenivad kellegi huve või võiks ka väiksema kiiruse korral mingigi raha kokku korjata?
Ega ma nüüd täpseid detaile ei mäleta, aga kas see mitte polnud ikkagi mingi riiklik hange (koos osalise dotatsiooniga), et nett jõuaks aadressidele kuhu teenusepakkujad ise polnud huvitatud kaablit vedama? Siis see projekt kukkus ju läbi, kui paljud võtavad ikkagi "üle õhu" lahenduse, kuna Enefit küsib raha arvestusega et kõigil on just 1G vaja mitte 50M.
KillFrenzy kirjutas: |
Tele2 hiljuti pakkus kõiki -50%, hetkel kodukal enam ei paku. Vbl küsides saab.
Elisal link, et küsi pakkumist.
Telia ka tegi äkki -20% pooleks aastaks vms. |
https://www.energia.ee/iseteenindus/kiire-interneti-pakkumised
TELE2 -50% on kindlasti kliendibaasi suurendamine, aga kas siis näiteks 50M paketi puhul TELE2 jääb kahjumisse, kuna Enefit küsib palju?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.02.2025 16:34:14
|
|
|
Vahet pole mis kiirus, ehituse ja tööshoidmise hind sellest ei sõltu
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus28
HV vaatleja
|
19.02.2025 16:44:21
|
|
|
kui enamus kaableid seisab kasutuna siis ei tule üldse mingit raha tagasi
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
19.02.2025 16:54:12
|
|
|
Kui enamus kaableid kommiraha eest ära anda, siis ei tule ka midagi.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
19.02.2025 17:01:51
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Kui enamus kaableid kommiraha eest ära anda, siis ei tule ka midagi. |
Jah, olematute vahenditega peab tagama töökorras olemise. Mõttetu jamada nii
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
5 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus28
HV vaatleja
|
19.02.2025 17:03:27
|
|
|
Ja mille poolest Telia optika samas kaevikus vähem ressursinõudlik on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
19.02.2025 18:52:17
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Kui enamus kaableid kommiraha eest ära anda, siis ei tule ka midagi. |
kui me võtame nüüd selle sama õnnetu fc-al i mis on meil euroliidu ja sahker-mahker rahadega maha maetud, siis selle ülalpidamiskulu on täpselt 0 euri. enefit on hammustanud läbi et riigi raha jookseb (olles ise riigifirma) ja on kasulik seda tuuritada. mitu punkti neil nüüd valmis on ? 110k , sellest veerandik - umbes 25k on liitunud. ülejäänd ripnebki niisama. aga see veerandik peab teenima tagasi kulutuse ja ikka mehemoodi, egas teliast ei saa keegi ju kehvem olla! kui aga räägin, et kuule mul on 512 000 liitumisega punkt, mis vajab netti (mrtg 24 ruutkeskmine 1mbps) siis maigutavad suid. see netikino läheb iga päevaga järjest absurdsemaks
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
ditelia
Uus kasutaja
|
19.02.2025 20:20:24
|
|
|
indrpo kirjutas: |
If your house had before internet from Telia then yes, you may call 123 and ask for an activation and tell them this Huawei ONT number.
Ofcourse if you bought it, then that was a mistake. Telia gives them to the customer, for free.
Otherwise, you can test the signal before calling, ONT should blink green PON light, then theres some kind of signal.
After activation, greel light stays on.
If PON red, then you still need a technican. |
Great. Called and got it activated, so all good.
Thanks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
19.02.2025 21:03:47
|
|
|
margus28 kirjutas: |
kui enamus kaableid seisab kasutuna siis ei tule üldse mingit raha tagasi |
Kasutuna seisab hinna pärast. Sisuliselt paljud võtavad mobiilse kuna odavam. Tilguavad LTE peal. LTE internet peaks kõik kallim olema kui fiiber siis tuleb isu inimestel võtta optika. Neindel on hinnastus tegelt katki ja nutavad mis kiud kasutult seisavad. Mobiilne peaks olema kallim mitte odavam. Kui nad teeks poole rohkem kiirust kui LTE sama hinnaga tekib kohe tahtjaid.
On riike kus optikaga ei pakutagi väikeseid kiiruseid. Paar valikut ja kõik. Väikeste kiiruste ülalpidamine võtab rohkem energiat. LTE jälle vastupidi seal on piiratud.
Telia peaks lõpetama ka ruuteri rendi optikaga vaata mis teeb kui kasutad 5-10 aastat. Sellist sodi ei tohiks olla pole ime ,et keegi ei taha võtta nende internetti.
Mäletan kui hollandis sõber sai kiu tuppa 10 aastat tagasi võttis kohe 1Gbit. Sisuliselt meil on kiirused rohkem ajupestud ja tahtjad ,et suuremat polegi vaja.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
19.02.2025 22:00:40
|
|
|
margus28 kirjutas: |
Järgmine küsimus, et miks Telia internet on kõige kallim?
Kiirus TELIA ELISA TELE2
25 21.64
50 24.40 19.00
100 27.45 25.57
150 25.00
200 30.50
300 31.49
400 35.58
500 30.00
1000 73.20 45.25 70.00
|
"avatud võrgus" saab tõesti ise otsustada, kellele ja kui palju raha maksta. Aga vist käis kuskilt läbi, et 25% elanikkonnast on vanad "eesti telefoni" aegsed vaskkaablid ja seal ei ole ju peale Telia ühtegi alternatiivi. See on igatahes turutõrge: kaabliga netti saad ainult kõige kallimalt teenusepakkujalt.
https://tele2.ee/internet/pusiuhendus#paketid |
Telia poolt üritati maha teha teist teenusepakkujat, et kas neil ikka infoiin jne problemide telefon toimib ja saada kiiresti kätte vajadusel. Kas ikka alati on internet jne.
Sisuliselt mitte ei proovitud enda hinda selgitada vaid teist pakkujad maha teha. Ma siis ei imestagi, et meil selline totaks olukord on. Aga Elisa üle on mul heal meel. Tegid otsa lahti ka 1gbit hinna osas ja näitavad Teliale, et saab ka nii.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|