Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
16.02.2025 23:56:50
|
|
|
BA79 kirjutas: |
XeStAiSy kirjutas: |
siinus kirjutas: |
Keegi siin kunagi seletas, et need väiksed paketid koormavad praeguse kaasaegse võrguinfa üle. |
Tahad teada miks? Eelduse kohapealt võib olla nii kas 10 100Mbit ühendusega inimest laevad alla ütleme 200GB igaüks samal ajal ja see kes 1Gbit ühendusega saab faili kiiremini kätte kui need 10 inimest ajaliselt, ehk siis koormus on kauem üleval nende 10 inimese peal. 1Gbit ühendus uugab vähem kui need 10 inimest oma morsega. |
Seega saab sellest järeldada, et teenuspakkujatel peaks tegelikult kiiremate pakettide turuletoomiseks ka motivatsioon- energiaressurss ja elektriarved. Kui kõigil oleks kiire ühendus ei tähenda, et siis hakkavad suuri faile 24/7 alla tirima, aga veebisessioonid muutuvad lühemaks sest kes toimetab oma e-arvete maksmisega ära see enam võrku ei koorma ja see vabanenud ressurss läheb jagamisele siis teiste kasutajate vahel. Paljude teenuste puhul on küll määratud fikseeritud upload kiirused ja isegi ühenduste maksimaalne arv, aga üldjoontes see ei muuda midagi. Liiklus aga siiski muutub ühtlasemaks. See on põhimõtteliselt võrreldav sellega et kui on kiirtee, siis kiirteel on keelatud sõita sõidukiga mille maksimaalne kiirus on 45 km/h, põhjusel et see aeglane sõiduk jääb teistele jalgu ja on liiklusohtlik. Kui kõik sõidavad kiirteel ühtlase kiirusega on ka liiklusvoog stabiilne ja kõik sõitjad jõuavad planeeritud sihtkohta ilma hilinemisteta. |
See on tegelikult väga hea point kiirteega. Kas me seepärast lõpetame kiireteede ehituse ja kasutamise meil ja mujal, kuna öösel jms mitte tipptunnil ei ole see 100% lähedaselt kasutuses?
Samas miskipärast internetikiirustega on pidevalt see argument, et "mida sa gigase netiga teed?". Kiirtee kohta miskipärast keegi seda ei küsi kui see on juba valmis ehitatud.
Üleüldse on kummaline suhtumine internetikiirustesse. Arvutitesse ja internetti puutuvas on väga vähe asju mille kohta inimesed küsivad, et "mida sa selle kiirusega teed?".
Enamus mõistab, et tegu on iseenesestmõistetava arenguga. Miskipärast need küsijad ei kasuta ise kunagi kõige odavamat ja väikseima kiirusega paketti üle õhu.
Samas mingil põhjusel jääb neile ette teiste soov suurem kiiruse järgi. Tegu ei ole mingi elueliksiiriga mida on maailmas piiratud kogus.
Kasuta enda oma ja las see teine inimene siis kasutab või soovib kiiremat. Ma ei lähe Ferrari omanikult küsima miks tal seda vaja on. See ei puuduta mind kuidagi.
Kui ta tahab selle raha välja käia, siis las käib. Mind ei huvita.
Muidugi teatud punktist alates tuleb mängu nö "diminishing returns", aga see mis tundus viis aastat tagasi raiskamine võib viis aastat hiljem olla täiesti tavaline.
Hinnast sõltub palju. Mida madalam hind seda rohkem inimesi seda kasutab ja seda kiiremini see tavaliseks muutub.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.02.2025 11:29:22
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Ma ei lähe Ferrari omanikult küsima miks tal seda vaja on. See ei puuduta mind kuidagi.
|
Ferrarimehe käest polegi vaja seda küsida. Kui tahab ja saab endale seda lubada, pole kellegi asi.
Küll aga on põhjendatud Dacia mehe käest küsida miks tal seda Ferrarit nii hirmsasti vaja on kui ta pidevalt räuskab, et keegi talle Dacia hinna eest või veel parem päris tasuta Ferrarit ei anna.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.02.2025 11:35:53
|
|
|
Tomorrow, ma saan aru, et see oli torge minu aadressil.
Ausõna, minu küsimuse taga oli puhas uudishimu, minu poolest tellige koju kasvõi 100G ühendused, kui maksta suudate.
Lihtsalt, ma ei näe ise 1G’st kiirematele ühendustele rakendust aga see et mina ei näe või ei vaja seda ei tähenda et sellist vajadust ei ole.
Ja sealt tekkis ka huvi.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
17.02.2025 18:13:39
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Ma ei lähe Ferrari omanikult küsima miks tal seda vaja on. See ei puuduta mind kuidagi.
|
Ferrarimehe käest polegi vaja seda küsida. Kui tahab ja saab endale seda lubada, pole kellegi asi.
Küll aga on põhjendatud Dacia mehe käest küsida miks tal seda Ferrarit nii hirmsasti vaja on kui ta pidevalt räuskab, et keegi talle Dacia hinna eest või veel parem päris tasuta Ferrarit ei anna. |
Dacia mees oleks õnnelik, kui talle keegi n.ö jupikaupa seda Ferrari't müüks või, kui Ferrari't ei saa siis kasvõi BMW, kuna see ka igatepidi kiirem ja parem. Point siis selles, et kui max kiirust ja optikat ei saa, andku siis aeglasem ühendus, aga mis poleks päris morse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.02.2025 18:39:30
|
|
|
ma oleks õnnelik, kui saaks Ford-T, äärmisel juhul hobukaariku. aga no ei ole eestis veel netti - ei ole
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.02.2025 18:49:19
|
|
|
Starlink ju on kui miski muu tõesti ei levi. Nende hinnapoliitika eest ei saa muidugi Teliat sõimata.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.02.2025 19:46:54
|
|
|
RCC kirjutas: |
ma oleks õnnelik, kui saaks Ford-T, äärmisel juhul hobukaariku. aga no ei ole eestis veel netti - ei ole |
Selle eest on sul morse, kui see ei sobi, siis saab ka suitsusignaale saata
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.02.2025 20:49:15
|
|
|
napoleon kirjutas: |
|
Küll aga on põhjendatud Dacia mehe käest küsida miks tal seda Ferrarit nii hirmsasti vaja on kui ta pidevalt räuskab, et keegi talle Dacia hinna eest või veel parem päris tasuta Ferrarit ei anna. |
Kui sa räägid konkreetselt kasutajast RCC, siis ma ei tea seda kommenteerida, aga ma loodan, et sa ei üldista seda kõigile kes kiiremat ühendust tahavad.
Hetkel jääb sellest lausest mulje, et mingid vaesed tahavad endale tasuta kiiret ühendust ja see pole tõsi, vähemalt mitte universaalselt.
Etz kirjutas: |
Tomorrow, ma saan aru, et see oli torge minu aadressil.
Ausõna, minu küsimuse taga oli puhas uudishimu, minu poolest tellige koju kasvõi 100G ühendused, kui maksta suudate.
Lihtsalt, ma ei näe ise 1G’st kiirematele ühendustele rakendust aga see et mina ei näe või ei vaja seda ei tähenda et sellist vajadust ei ole.
Ja sealt tekkis ka huvi. |
Nii see oli jah. Ma lihtsalt pidasin kummaliseks seda miks esitatakse seda küsimust kiirema interneti puhul, aga mitte kiirema CPU puhul (näiteks).
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.02.2025 21:14:12
|
|
|
Nii see oli jah. Ma lihtsalt pidasin kummaliseks seda miks esitatakse seda küsimust kiirema interneti puhul, aga mitte kiirema CPU puhul (näiteks). |
ot: |
Põhjus on proosaline, ma ise astusin selle ree pealt, mõned aastad tagasi maha.
Minu praeguses “maailmas” on CPU’l 2 kiirust, piisav ja ebapiisav ning corede arv on olulisem kui takt.
Upgraden üldiselt siis kui on mingi uus featuur mida ma vajan. |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.02.2025 21:29:47
|
|
|
Kui sa räägid konkreetselt kasutajast RCC, siis ma ei tea seda kommenteerida, aga ma loodan, et sa ei üldista seda kõigile kes kiiremat ühendust tahavad.
Hetkel jääb sellest lausest mulje, et mingid vaesed tahavad endale tasuta kiiret ühendust ja see pole tõsi, vähemalt mitte universaalselt.
|
Polnud viide sellele kasutajale. Pigem viide et ää Elboonias saasb odavamalt.... no mine siis Elbooniasse.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.02.2025 22:00:12
|
|
|
https://jupiter.err.ee/1608948362/mis-varvi-on-majandus
saatest jäeti esiteks välja jälle spetsialistid, lambapää gailan soigus natuke. Kas nüüd enam ei julge, või ei ole lubatud mainida telia kasumit, lisaks ei ole lubatud vist rääkida ka turtutõrkepiirkonnast ,mida muide telia teenindaja hakkabki otsima - jaa, lugesite õigesti, teeninduses otsitakse arvutist aadressi TURUTÕRKEPIIRKOND! samuti ma ei usu, et gigabitti tahab vaid 0,17%, olukorras, kus tänane netivõimekus on 10terabitti!
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
18.02.2025 00:16:59
|
|
|
Ma täiesti juhuslikult elan turutõrkepiirkonnas ja sain nüüd Enefitilt sõbrapäeva pakkumise
Valikus 3 operaatorit, aga mida pole, on mulle sobilik hind.
(ilmselt vajaks uurimist, miks Teliale mitte kuuluva võrgu peal pakuvad operaatorid "rasvast", aga mitte mulle sobilikku (hinnaga) teenust)
((või siiski mitte uurida, tegemist on ju riigi enda firmaga))
ps! Juhuslikult sattusin nädalavahetusel Läti toidu-, vi%na- ja ehituspoodi - nii mõndagi oli odavam kui siin.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.02.2025 00:31:28
|
|
|
a1, mis hinnad siis olid ka?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
18.02.2025 00:45:06
|
|
|
jeesus188, hinnad on operaatorite kodulehel kirjas ju.
1000
Elisa 45€
Telia 55€
Tele2 70€
Elisa 25 mega 22€
Tele2 50 mega 19€
Telia 100 mega 27.5€
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.02.2025 01:19:26
|
|
|
Aa.ok...niipidi siis (pole sellist au olnud, kus valik on olemas)
Ei kujuta ette, mis raha eest siis soovitakse saada netti....mul silm ka ei pilguks kui peaks võimalus tekkima juhe saada
Sellest valikust võtaks kas telia 100 või siis gigase (saaks serveri koju tuua)
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
18.02.2025 01:24:20
|
|
|
Mis Tele 2-l juhtus, et 55 pealt 77 peale hüppas?
Aga Telial on ju endiselt 73,20
Elisa kodulehelt avalikult ei näe, aga tore, et normaalne hind.
_________________ Müüa igasugu asju
Saab 9-3 10-sendise alghinnaga oksjonil
Müüa LPG-seadmega Subaru |
|
Kommentaarid: 889 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
18.02.2025 01:29:51
|
|
|
von Wu, telia märstist 55.
Tele2 hiljuti pakkus kõiki -50%, hetkel kodukal enam ei paku. Vbl küsides saab.
Elisal link, et küsi pakkumist.
Telia ka tegi äkki -20% pooleks aastaks vms.
jeesus188 kirjutas: |
Ei kujuta ette, mis raha eest siis soovitakse saada netti....mul silm ka ei pilguks kui peaks võimalus tekkima juhe saada
|
Kunagi taheti, et optika saaks, oleks elu lill. Nüüd jäänud nii mõnigi silma, et ainult ÜKS kiud.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
18.02.2025 01:57:03
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Kunagi taheti, et optika saaks, oleks elu lill. Nüüd jäänud nii mõnigi silma, et ainult ÜKS kiud. |
Mis siis sellest? Pika maa peale ongi ju üks parem? Mida sa kodus mitmega peale hakkaks?
_________________ Müüa igasugu asju
Saab 9-3 10-sendise alghinnaga oksjonil
Müüa LPG-seadmega Subaru |
|
Kommentaarid: 889 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
18.02.2025 09:03:39
|
|
|
1000
Elisa 45€
Telia 55€
Tele2 70€
Elisa 25 mega 22€
Tele2 50 mega 19€
Telia 100 mega 27.5€ |
Kui seda 100 mega vaadata siis mõistlikum on too 55 võtta ma ei tea selle 30ish vahepärast pole vaja tõmmelda. Isegi toidupoes on 30 lihtsalt korraks. Olematu summa see vahe. Need kes 100 ja alla selle võtavad teevad elu omale raskemaks milline tohutu ajakulu.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
18.02.2025 09:13:45
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
a1, mis hinnad siis olid ka? |
Liitumine 199€, õhukaabliga majja või liitumispunkt kinnistu piirile ja kaeva ise.
Operaatorite pakkumised 100M-1G.
Minu jaoks see "turutõrkepiirkonda" tehtud pakkumine ei ole roheline (suurendatakse jalajälge, millega samal ajal deklaratiivselt võideldakse, a´la automaksu tingimustes soovitatakse mulle 3L mootoriga kulgurit).
Mul ei ole selliseid ühenduskiiruseid vaja (riigi ja operaatorite suureks kurvastuseks) ja riik oleks võinud oma turutõrkepiirkonna toetusrahad suunata tegelikele abivajajatele.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.02.2025 09:35:22
|
|
|
XeStAiSy kirjutas: |
1000
Elisa 45€
Telia 55€
Tele2 70€
Elisa 25 mega 22€
Tele2 50 mega 19€
Telia 100 mega 27.5€ |
Kui seda 100 mega vaadata siis mõistlikum on too 55 võtta ma ei tea selle 30ish vahepärast pole vaja tõmmelda. Isegi toidupoes on 30 lihtsalt korraks. Olematu summa see vahe. Need kes 100 ja alla selle võtavad teevad elu omale raskemaks milline tohutu ajakulu. |
Mille ajakulu, kas keegi laadib tänapäeval filmi või seriaali failina alla?
Või kui laadibki, kas siis käsitsi ja ootab pingeliselt?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
18.02.2025 10:09:24
|
|
|
Kui 55.- eest saab kaks 100M ühendust, miks ma peaks sama raha eest ühe võtma
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
3 :: |
152 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
18.02.2025 10:55:45
|
|
|
Vaata 55 ,1000de jaoks pole palju eriti, kui tahad rohkem suuremat hinda mine vaata poodi palju sa saad osta sellega. Kuid 1000 on täielik vabadus ma aeglasemat enam küll ei taha. Proovisin ära need 200/500/1000 siis tundus 1000 on parem. Aeglastemal nagu oleks pidur peal. Suht tatised. Proovige ara see 1000 paar kuud siis näed erinevust väiksematega. Suvel küttepeale ju ei kulu, talv on see kui kellelgi midagi pole.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hardi
HV veteran

|
18.02.2025 11:56:39
|
|
|
krt ma ei tea mis mul seal toimub, jaanuari alguses, kui kiirust muuta proovisin ei teinud see nupp lihtsalt mitte midagi,
nüüd proovisin uuesti ja palub mul internetiühenduse sooviavaldus täita, kui lähen tellima vajutan
_________________ ツ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
18.02.2025 12:00:55
|
|
|
Hardi kirjutas: |
krt ma ei tea mis mul seal toimub, jaanuari alguses, kui kiirust muuta proovisin ei teinud see nupp lihtsalt mitte midagi,
nüüd proovisin uuesti ja palub mul internetiühenduse sooviavaldus täita, kui lähen tellima vajutan  |
Sellega võib mitu erinevat olukorda olla. Mis tehnoloogial sa oled, vask või optika, kelle optika. kas ehk eelmisel korral läks mingi poolik tellimus ja jäi katki.
123 aitab.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |