Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Evil
Hull

|
08.02.2025 21:18:32
|
|
|
Ma mäletan, et kunagi tõsiselt kaalusin Corsair Carbide Air 740 kasti, mis on selle 540 suurem vend aga kokkuvõttes ostsin ikkagi Obsidian 750D Airflow, mis on siiani minu silmis megahea kast ning kahetsen selle müümist.
See Platuuni Asuse kasti ülevaade, mida ma ei vaadanud. Ei pea vist vaatamagi, et keegi kiidab midagi kuna see tuli tasuta kätte. Ostaks ikkagi pigem Lian-Li Dynamic kasti.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
12.02.2025 10:43:20
|
|
|
Evil kirjutas: |
Ma mäletan, et kunagi tõsiselt kaalusin Corsair Carbide Air 740 kasti, mis on selle 540 suurem vend aga kokkuvõttes ostsin ikkagi Obsidian 750D Airflow, mis on siiani minu silmis megahea kast ning kahetsen selle müümist.
See Platuuni Asuse kasti ülevaade, mida ma ei vaadanud. Ei pea vist vaatamagi, et keegi kiidab midagi kuna see tuli tasuta kätte. Ostaks ikkagi pigem Lian-Li Dynamic kasti.  |
mul käis siin vahepeal järjest mitu Silverstone Raveni kasti läbi. ülivänged asjad kui õhkjahutuse peale asja teha. RV02 sisse pidin uusi juppe tegema hakkama kui vesijahutus huvitama hakkas ja lõpuks jäi asi ikka üsna inetu ja kohmakas. muidugi RV02 üks muresid olid need suured ventikad mis miskipärast mingit veidrat undamist tegid, võibolla olid nad lihtsalt liiga lähedal põhjasõrestikule, ei tea.
kast on igaks juhuks alles veel juhuks kui vesijahutusega rohkem mängida ei viitsi
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms) |
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
1 :: |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
matis
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
12.02.2025 16:36:58
|
|
|
kui sul mATX plate, siis äkki tahad midagi sellist hoopis millel toide läheb ette ja GPU alla läheb 2-3 venti?
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms) |
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timmuk
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
matis
HV kasutaja

|
12.02.2025 22:03:55
|
|
|
emaplaat on veel pisem, mini ITX. Ma uurin seda IM-2 mõne päeva pärast pisut lähemalt.
Pigem ei soovi mingeid ventilaatoreid sinna korpusesse. Praegusel on timmitud nii, et ventilaatorid lähevad käima alles siis kui koormust on piisavalt peal ja suur radikas tagab selle, et enamasti on ventilaator siiski kinni.
Esmapilgul on probleemiks sobivus Noctua NH-P1 jahutiga. Vb ta suuruse poolest mahub, aga kuna see nii suur ja raske kobakas, siis tahaks seda veel eraldi korpuse külge kinni tõmmata paari kruviga, et saaks kasti südamerahus transportida.
Edit: Toitesisend rikub cooleri paigutamise võimaluse ära.
_________________ https://www.e-abi.ee/ - Pangalingid, Smartposti, Post24 moodulid, Järelmaksumoodulid. Magento, Prestahop, Wordpress. Aktsepteerin Bitcoini!
Soovid lisada oma tooteid HinnaVaatlusesse? https://www.e-abi.ee/magento/kasulikud/product-exporter-and-multi-product-feed-generator-hinnavaatlus.html |
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
13.02.2025 13:20:59
|
|
|
Evil, naah mul ikka seina küljes main arvuti aga kõik masinad mida testimiseks vaja ehitada teen selles GT502-s. Ülimugav, kenasti ruumi ka. Võibolla oleks ägedam kui oleks terve see küljepaneel üks ümar klaas, mis ka front paneli kataks, imo selle nurga jala võiks vabalt eemaldada tänapäeval, mõni firma juba sellised kastid isegi teinud.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
matis
HV kasutaja

|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
21.03.2025 11:37:35
|
|
|
Olen ühte uut projekti katsetamas:
Spoiler 
Ehk siis 3d prinditud case. Endale teen mATX mõõdus, aga saab teha ka ITX ja APU suurustes. Katsetan praegu erinevaid materjale ja kombinatsioone, samuti saab komponentide paigutuse osas omajagu seda muuta. Ehk siis sisuliselt võib teha täpselt sellise korpuse nagu soovid.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
21.03.2025 11:51:48
|
|
|
tundub eksklusiivselt õhkjahutuse jaoks see korpus olevat
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
21.03.2025 12:01:35
|
|
|
caramis kirjutas: |
tundub eksklusiivselt õhkjahutuse jaoks see korpus olevat |
Tegelikult mahub ka 280mm radikas sinna ära, seega võib vabalt näiteks ühe kompaktse AIO sinna sisse visata.
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
C1rca
HV veteran

|
21.03.2025 14:10:42
|
|
|
Kui palju see rahva jaoks teemaks on, et kasti põhjas ei oleks PSU?
Ise ostsin viimase budget korpuse Jonsbo D31 ja sellel on toitekas korpuse ees otsas üleval. Mu meelest nimelt kuumade kaartidega nagu näiteks endal (RTX3080), kui saab kasti põhja panna 2x120mm ventikad kaardile õhku peal andma, saab kaardi ventikad oluliselt aeglasemaks piirata ja kaardi väga palju vaiksemaks. Endal on nagu miski blokk sellega tekkinud, et ei taha et PSU oleks GPU all.
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.03.2025 14:18:57
|
|
|
olulisem küsimus seal on, et kust psu õhku saab? kui sinu korpuse näitelt kasti ees ja seal õhuvool piiratud ei ole, siis ongi kõik ju lill?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
C1rca
HV veteran

|
21.03.2025 14:26:13
|
|
|
londiste kirjutas: |
olulisem küsimus seal on, et kust psu õhku saab? kui sinu korpuse näitelt kasti ees ja seal õhuvool piiratud ei ole, siis ongi kõik ju lill?  |
PSU võimalik mõlematpidi paigaldada kasti ette otsa, panna õhku võtma kasti eest väljast või kastist seest poolt.
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
21.03.2025 16:34:34
|
|
|
toide üleval oli atx standardi järgne lähenemine aegadest, kus cpu-d ja gpu-d tarbisid (palju) vähem voolu kui praegu. psu jahutusventikas täidab nii väiksemat rolli ka korpusest õhu välja viimise osas. miinuseks - mis tänaste kuumade komponentidega on hullemaks läinud - muidugi, et seal läheb läbi soe õhk, mis psu enda jahutusele hea ei ole.
selle toite kuuma õhu kätte jäämise probleemi lahenduseks oligi siis toite alla viimine. lisaks siis variandid, kustpoolt see all asetsev toide õhku ahmib. teine suurem alternatiiv oli/on eraldada toide kuumadest tükkidest eraldi teise kambrisse.
ette või küljele lahendusi leiab ka aga need ei kipu probleemi otseselt paremini lahendama, jäädes õhuvoolu teele.
sinu näide on selles mõttes tõesti erinev, et kui graafikakaardile alt õhku saata, siis võib toite ette viimine kasulik olla. samas on graafikakaardile hästi mõjuv õhu liikumine varieeruv. täna, kus need vähemalt osaliselt õhku lähu puhuvad, on otse alt üles liikumine parem kui klassikalises lähenemises, kus radikas on pcb peal ja kaart ise seega õhuvoolu blokeerima hakkab. ja veel vanem lähenemine oli blowerid ja kasvõi osaliselt kaardi enda juurest välja õhku ajada, mis puhkudel kasti eest-taha õhuvool oli pigem hea.
lühidalt - hea/parim asukoht sõltub konkreetsest kasutusjuhust ja muudest komponentidest
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
24.03.2025 18:45:43
|
|
|
Ühesõnaga PSU asub hotboxis ja selle kohta tehakse ka testid. Tavaliselt on küik näitajad ka kehvemad. Ma siiski eelistan et toiteka ventikaf pöörlevad minimaalselt. Mesh korpuses, kus ruumi piisavalt saab 3kg tänapäevaste GPU radikate ja kerge UV ka kõik muud komponendid 1000rpm ja alla pöörl3ma panna. Kui kast asub teiselpool lauda siis on tegemist sisumiselt hääletu kooslus3ga. Ei näe nagu põhjust nostalgiaks antud juhul;)
Toitekas võiks ikka olla viimane asi millega jahutama hakata muid komponente. Mu meelest näiteks kondekate eluiga on tempiga eksponentsiaalses sõltuvuses...kiire google näitas 200.000h 65C ning 10c lisamisel juba ainult 63.000h, lisades veel 10c 20.000h tööiga.
Ehk edu 5€ lisaventikaga koonerdamisel;)
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
18.05.2025 21:55:57
|
|
|
kas need Noctua vendid on tõesti nii vaiksed nagu räägitakse või eih? ma mõtlesin siin, et mul on terve set Arctic P12 vente ja kas ma olen lihtsalt värdja kuulmisega, või ma tõesti kuulen isegi mingi 600 pöörde peal neid kui tuba vaikne
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
18.05.2025 23:26:38
|
|
|
caramis, jah. aga eks see sõltub reast asjadest. noctua vendid (või phanteksi või corsairi või muud kallimad-paremad) on sellises 500-600 rpm vahemikus üsna kindlasti vaiksemad. kuskil 1000+ juures on vendid nii või naa kuuldavad ja vahe ei ole enam nii oluline.
p12-l on mõned teada väiksemad hädad, mis enamasti seonduvad kindlate pööretevahemikega. vist eelmisel variandil oli labadega mingi probleem, mootor võib teatud pööretevahemikus kuuldav olla jne.
muud vahed hakkavad sõltuma juba kasutusest ja mudelitest ning omavahelisest sobivusest.
isegi üsna lihtsal korpuseventika kasutusjuhul oli mul näiteks üsna negatiivne kogemus noctua vendiga fractali korpuses. midagi selles kuusnurkses võres vendi ees töötas noctua vendiga väga kehvasti kokku ja tekitas müra.
praegu on p12 vendid keskmise paksusega radikal ja võrreldes sama või sarnase setuipiga noctua, phanteksi või mingite cougari kunagiste heade bang-for-buck ventidega läheb nii müratase üllatavalt kiirelt kõrgeks kui ka ausalt öeldes see va õhk ei liigu nii nagu ma paremate ventide pealt eeldanuks.
asja teine külg on muidugi see, et nende mu kaheksa p12 hinna eest saaks vist ühe noctua vendi
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
skyTronic
Kreisi kasutaja
|
19.05.2025 00:21:46
|
|
|
Tõmbamine takistusest (tolmufiltrist) ongi ventilaatoritel tüüpiliselt mürarikkam kui lükkamine vastu takistust (vastu radikat, või ventikas on tolmufiltri ees).
Mul on NH-U12 undervolditud 9800X3D peal aggressiivselt madalate pöörete fan curve'iga ja see kooslus on ülivaikne.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
19.05.2025 12:34:31
|
|
|
Asjalood on täpselt nii nagu londiste ja skyTronic rääkisid.
Arcticud muidu vaiksed JA selle raha eest venti kõvasti aga automaatse regulli peal teatud pöörete vahemikus üles alla regullides teevad värdjat undamist - vahemik seal 600-900 kõikudes. Ehk siis mõistlik teha profiil kus kuni teatud maani kindel pööre ja sealt edasi samuti kindel pööre. A'la GPU järgi ja panna, et idle on seal kuni 55C 500-600rpm ja näiteks 65+C on 900-1100.
1000rpm+ kuuleb niikuinii kõiki vente AGA sellised pöörded peaks olema ainult loadis ehk siis kaardi vendid valjemad või siis mängid midagi ja kõlarid niikuinii teevad rohkem häält.
Oluline faktor on ventide kaugus tolmufiltrist, võrest jne. Üldiselt enamustes kastides kui ventide ja paneelide vahe oleks aint paar cm suurem oleks kõvasti vaiksem. Kui vahe oleks 5cm suurem siis enam ei mõjuta.
Point being - idle võiks vendid käia hästi madalal pöördel.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
19.05.2025 23:20:04
|
|
|
no selge. ma ei raatsi Noctuasid tõesti osta. prindin mõned ventika spacerid ja topin need vahele. teoorias peaks pisut parem jahutus ka olema, ei ole mootor vastu radikat enam.
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
20.05.2025 20:26:13
|
|
|
1000 p/min juures vahe juba 0,5 dB. Samas "The smallest change we can hear is about 3 dB"
Nagu juba mainitud, siis asi pole niivõrd müras endas, kui selle toonis. Sahin/vuhin ei häiri sugugi nii palju kui pinin või plärin.
Selles ülevaates on üldse imelikult suured numbrid. 30 dB on päris hästi kuulda.
Siin väidetakse, et 30 dBA saavutab Noctua NF-A12x25 alles 2000 p/min juures ja 1000 p/min on 20 dBA: https://hwbusters.com/cooling/noctua-nf-a12x25-pwm-fan-review-recheck/8/
Uuendus: paistab, et hwbusters testib ilma radikata. Aga ikkagi 10 dB vahe.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
caramis
HV Guru

|
21.05.2025 18:04:11
|
|
|
von Wu kirjutas: |
1000 p/min juures vahe juba 0,5 dB. Samas "The smallest change we can hear is about 3 dB"
Nagu juba mainitud, siis asi pole niivõrd müras endas, kui selle toonis. Sahin/vuhin ei häiri sugugi nii palju kui pinin või plärin.
Selles ülevaates on üldse imelikult suured numbrid. 30 dB on päris hästi kuulda.
Siin väidetakse, et 30 dBA saavutab Noctua NF-A12x25 alles 2000 p/min juures ja 1000 p/min on 20 dBA: https://hwbusters.com/cooling/noctua-nf-a12x25-pwm-fan-review-recheck/8/
Uuendus: paistab, et hwbusters testib ilma radikata. Aga ikkagi 10 dB vahe.  |
3dB on kahekordne helitugevuse vahe. 10dB vahe saab vist teisest toast mõõdetuna
aga jah, see mootor ise teeb häält või siis ongi lihtsalt resonants labade ja radika vahel mul
|
   |
142 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
21.05.2025 23:25:21
|
|
|
+3dB on kahekordne helirõhk, +10dB on kuuldavalt 2x valjem.
https://www.cs.tlu.ee/~rinde/mm_materjal/pdf/mm_audio.pdf kirjutas: |
Kõrv tajub heli survet logaritmilise kõvera järgi. Helivõnke energia suurendamine kaks korda
ei too kaasa kaks korda valjema heli tajumist. Näiteks kaks viiulit ei kosta kaks korda
valjemini kui üks. Alles siis, kui helivõnke energiat suurendatakse umbes 10 korda, tajume
me kaks korda valjemat häält. |
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|