Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Blackwell (GB202/GB203/GB205/GB206/GB207) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 55, 56, 57  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
haldz
HV veteran
haldz

sõnum 05.02.2025 12:40:25 vasta tsitaadiga

andreL kirjutas:
Arx07 kirjutas:
Tegin RTX 5080 Ventusega veits undervoltimist:

2800mhz@900mV tundub mu jaoks suht idekas, stockist selgelt parem perf, aga samal ajal väiksem power consumption ja GPU temp oli 5C madalam(oleks rohkem kui ventide kiirus oleks võrdne, jäi default fan curve).
Ilmselt saab veel rohkem timmida, eriti memory OC, aga esialgu selle tulemusega rahul ja kunagi igav hakkab siis võib edasi testida icon_biggrin.gif

Mis kastis see sul istub (palju ventikaid)?

Endal MSI RTX 5080 Vanguard SOC ja temp max 62c juures.
3dmark speedway 10139p. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 153 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 138
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jaanjaapan
Kreisi kasutaja
jaanjaapan

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.02.2025 00:22:50 vasta tsitaadiga

Vaatasin tuubist, et 5090 idle power olla ~36W, mis olla suurim kõigist eelmistest kaartidest icon_exclaim.gif thumbs_down.gif

Kaw-Pow-d hashis 5090 ca @80Mhas-i ~@375W peal, ma olin šokis. icon_neutral.gif 8GB GDDR6-ga 3070 hashib Pow-d 30Mhs-ga @150W. Vaevalt siis 5070 etem kaevur on kui näiteks 2x3070.
Lootsin, et 100+ hashib Kaw-Pow-d uus RTX5090 @GDDR7 @300W vms (pidi olema öko memory ju, madalal voldil ja puha icon_confused.gif ), kui 3070 GDDR6-ga, isegi mitte GDDR6X-ga teeb 30Mhs-i ja 3x3070 on kiirem kui 5090. 3x150W @3x30Mhs vs 375W @80Mhs-i olid vist numbrid. GPU memoryt kasutavad algoritmid, nagu kaw-pow on ASIC-te kindlad, GPU core-i kasutavatele algodele tehakse Hiinas kiirelt kiirkaevurid ehk ASIC-d, kui coin-i market cap ületab 100 milli $, vms.

GPU miningi on surnud. icon_cry.gif See on ainuke töö mis mulle meeldib, praegu kütan miinusega, alla ei anna. icon_sad.gif

viimati muutis jaanjaapan 06.02.2025 15:04:13, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2025 04:00:41 vasta tsitaadiga

NVIDIA GeForce RTX 5060 and RTX 5060 Ti Could Use Standard 8-Pin PCI Power Connectors
https://www.techpowerup.com/332126/nvidia-geforce-rtx-5060-and-rtx-5060-ti-could-use-standard-8-pin-pci-power-connectors
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.02.2025 09:58:42 vasta tsitaadiga

jaanjaapan kirjutas:
Vaatasin tuubist, et 5090 idle power olla ~36W, mis olla suurim kõigist eelmistest kaartidest icon_exclaim.gif thumbs_down.gif
väga lai mälusiin algatuseks. mälu ja -siini power management ei käi nii lihtsalt ka.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2025 12:04:27 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
jaanjaapan kirjutas:
väga lai mälusiin algatuseks. mälu ja -siini power management ei käi nii lihtsalt ka.

Mälusiinil pole siin sellega midagi tegemist. 5080 millel on poole kitsam "tavaline" 256bit mälusiin tarbib kah 6W rohkem, kui 4080 idles.

Ma olen üsna kindel, et see on G7 mälude tõttu, sest see on mõlemal ühine näitaja. 5080'l jooksevad need veel ka kõrgemal kellal, kui 5090 peal.
Eks näis kas Nvidia suudab ajaga selle tarkvaraliselt alla tuua nagu AMD suutis 7900 seeriaga teha või mitte.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.02.2025 13:14:20 vasta tsitaadiga

gddr7 peaks nii mälu enda kui ka mälusiini tarbimise osas olema parem kui gddr6x.
mingi osa on seal veel kindlasti optimeerimises, idle taktsagedustega ja sealt tulenevalt voolutarbega maadeldakse tihti peale reliisi veel mõnda aega.

tpu idle numbrite näitel, kui 5080 tarve on 20w ja 5090 tarve on 30w, siis suures plaanis paistabki ju nii, et gpu tarbib 10w, 8 mälukivi 10w ja 5090 puhul teine 8 mälukivi veel 10w otsa icon_biggrin.gif

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 06.02.2025 14:30:05 vasta tsitaadiga

jaanjaapan kirjutas:

GPU miningi on surnud. icon_cry.gif See on ainuke töö mis mulle meeldib, praegu kütan miinusega, alla ei anna. icon_sad.gif

Mina vaatan jälle teisest otsast, et ongi hea uudis see gameritele. Algselt olidki dedicated GPU'd mõeldud kiirendamaks graafikat. See, et eth kaevandamine enne kui proof of stake peale mindi oli üks osa probleemist. Ehk siis mina seda nutulaulu tõsiselt ei võta. Tahad kaevandamisega tõsiselt tegeleda, siis investeerid rauda, mis on selleks ka disainitud.

Keegi ei taha seda jama enam, kus tavalised mainstream GPU'd osteti ladudest tühjaks miningu pärast. Nvidiale see sobis muidugi aga las nüüd sööb seda, mida ise keetis.

Wiltz
HV Guru

sõnum 06.02.2025 16:48:39 vasta tsitaadiga

irooniline on miudugi see, et kuigi mining on nüüd surnud...siis paistab sisuliselt olema IKKA endiselt samasugune gpu kriis icon_confused.gif icon_lol.gif 5090 ja 5080 kaartide reliis oli puhas butafooria. isegi kasutatud kaartide turg on selline nagu ta on...ehk et saadavus on tegelikult veidralt väike ja väga midagi nagu osta ei olegi sest ENDISELT on riistvara üle hinnatud

ja noh, nvidiat ma tegelikult selles nagu otseselt ei süüdistaks ka, et mingisuguse kaevandamise boom tekkis ning et kaevandajad nende kaardid ära ostsid icon_biggrin.gif ju see neile sobis, aga no...mis sinna niiväga parata? oleks nad saanud rohkem ja rohkem toota ning müüa siis nad ilmselt oleks seda teinud

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 06.02.2025 17:05:11 vasta tsitaadiga

Minumeelest hea , et saada ei ole.
Muidu peaks võitlema kiusatusega , et ostaks 5090-e.
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 06.02.2025 17:17:56 vasta tsitaadiga

Wiltz, Muidugi ei saa Nvidiat milleski süüdistada. Tarbijad on alati süüdi, et nõudlus on suur aga tarne madal. /s
Tegelikult HUB üks viimaseid videosid arutasid, et kuna nemad kaardid said testimisse ja kuidas MSI ise orgunnis 5090 Steve'ile enne embargo kukkumist oleks mingigi AIB kaart millega testida peale FE kaardi. MSI ise tegeles otseselt, et kuller selle toimetaks igal juhul õigeaegselt. Tunnistati fakti, et nii halba launchi pole varem olnud Nvidial ja selgelt näha, et probleeme palju. Iseasi kas teadlik valik, et kunstlikult hinda üleval hoida.

https://videocardz.com/newz/msi-and-asus-hike-geforce-rtx-50-series-prices-in-official-stores-now-up-to-3409-for-rtx-5090 edu ostmisel icon_lol.gif

Wiltz
HV Guru

sõnum 06.02.2025 17:21:09 vasta tsitaadiga

nalja võib alati visata nii ja naapidi...aga kui sina oleksid mingi asja tootja a'la tuletikud, ja nüüd ühel päeval järsku kõik 30+ üksikemad üle maailma hakkaksid massiliselt sinu tuletikke ostma kokku ning ajaks hinna kõrgeks, kas sa keelaksid või piiraksid ära või? icon_lol.gif

ei ole olemast sellist laia labidaga löödud sihtgruppi nagu lihtsalt "tarbijad". on igasuguseid erinevaid tarbijaid, vanasti olid need vist 99% ainult gamerid. täna(seks) on see lihtsalt meeletult muutunud, nüüd ei ole enam ainult gamerid - on minerid, on AI, on mingid pagana juutuuberid vist veel ka, kes teevad kurat teab mida nende kaartidega...toodavad "contenti"??? icon_lol.gif ma ei tea, siis äkki on veel mingid onlyfansi girlid ka, kes samuti "toodavad contenti" ja vajavad selleks kiiret nvidia kaarti, ühesõnaga turg on meeletult laienenud aga ju siis tootmisvõimsus nii palju suurem ei ole

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.02.2025 17:26:33 vasta tsitaadiga

Zonerman, kuidas sa seda muidu ette kujutad? et nvidia või amd uue põlvkonna välja laskmisel enne müüa ei luba kui poodides on nii palju kaarte, et kõik tahtjad kindlasti saavad pluss lisaks, et oleks siis ka saadaval kui mingil põhjusel rohkem ostetakse kui alguses ette näha? väljalaskel nõudlus on ühest küljest teadmata suurus - eks ennustavad aga see on umbmäärane ja teisest küljest pole head põhjust nii kaua oodata, et selline eelpool kirjeldatud mass poodides kohal oleks (pluss praktilised logistika ja ladustamise probleemid).

see on ju aastakümneid nii käinud, et vähemalt kõrges otsas esimene partii ongi tagasihoidlik. aga sellegipoolest tehakse väljalase niipea kui võimalik ja inimesed vaikselt saavad.
ka antud juhul võiks vist öelda, et menu on üllatavalt suur. ülevaadete, techtuberite ja interneti arvates on meh ja kräpp. ja kallis. aga millegipärast on näha ka, et kaarte on täitsa arvestatavates kogustes ent siiski mingil põhjusel läbi müüdud icon_biggrin.gif

tagasi üles
sezhers
HV vaatleja

sõnum 06.02.2025 18:24:09 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
nalja võib alati visata nii ja naapidi...aga kui sina oleksid mingi asja tootja a'la tuletikud, ja nüüd ühel päeval järsku kõik 30+ üksikemad üle maailma hakkaksid massiliselt sinu tuletikke ostma kokku ning ajaks hinna kõrgeks, kas sa keelaksid või piiraksid ära või? icon_lol.gif

ei ole olemast sellist laia labidaga löödud sihtgruppi nagu lihtsalt "tarbijad". on igasuguseid erinevaid tarbijaid, vanasti olid need vist 99% ainult gamerid. täna(seks) on see lihtsalt meeletult muutunud, nüüd ei ole enam ainult gamerid - on minerid, on AI, on mingid pagana juutuuberid vist veel ka, kes teevad kurat teab mida nende kaartidega...toodavad "contenti"??? icon_lol.gif ma ei tea, siis äkki on veel mingid onlyfansi girlid ka, kes samuti "toodavad contenti" ja vajavad selleks kiiret nvidia kaarti, ühesõnaga turg on meeletult laienenud aga ju siis tootmisvõimsus nii palju suurem ei ole

sa mõtled renderdamist? vaevalt nad just GPU-ga seda contenti toodavad icon_biggrin.gif
aga selles mõttes on kindlasti ajas tulnud nii pro kui tavalisi kasutajaid, kes lähevad üle võimsamale riistvarale kas soovi või vajaduse tõttu. 10 aastat tagasi ei olnudki enamust neist inimeste kategooriatest mida sa nimetasid, ja AI kasutuselevõtuga see turg ja nõudlus veel kasvab, sest rohkem inimesi tahab lokaalseid LLM-e kasutada jms.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 06.02.2025 18:34:57 vasta tsitaadiga

ma täpselt ei tea kuna pole ise "contenti" tegija icon_biggrin.gif aga ju nad neid oma salvestatud videoid siis ümber kodeerivad gpu abil...AV1 ja mis need igasugu vägevad kodekid on tänapäeval. nagu olen aru saanud siis toodetakse mingi terabaidi jagu 8k120p videot (dont ask me why!!!) ja siis hakatakse seda kokku pakkima, et saaks juutuubi laadija vist vms.

milleks see vajalik on, ma täpselt ei tea...ise ei vaata tuubis mitte kunagi õhtegi videot rohkem kui 720 resoga, kuigi mul on 1440 ja 4k ekraanid

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 06.02.2025 19:42:20 vasta tsitaadiga

londiste, Nvidia puhul on väljalaskmisel ennustamatu nõudlus? Ise ka usud seda juttu või? Ma saaks aru, et AMD puhul tõesti, kuna nende turuosa ja vähene nõudlus.
Lisaks see jutt, et aastakümneid olnud nii, siis mine vaata HUB viimast videot vist oli Q&A kus arutati sellel teemal. Vaieldamatult oli see reliis kehvemaid, isegi reviewerid ei mäleta, et nii hapu oleks seis olnud, et polegi kaarte peale FE mida testida. Lihtsalt pole saada eriti 5090 oli jutt.

Laias pildis muidugi mul on savi sellest seeriast, sest ei plaani see gen nvidiat osta. Järgmine gen peaks tulema uuema node peal ja teoreetiliselt parem edasiminek.

Killhoven
OC`er
Killhoven

sõnum 06.02.2025 19:53:38 vasta tsitaadiga

Eks nii ole jah et paari-kolme aasta pärast tulevad natuke võimsamad ja kallimad kaardid välja.
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.02.2025 20:07:40 vasta tsitaadiga

Killhoven kirjutas:
Eks nii ole jah et paari-kolme aasta pärast tulevad natuke võimsamad ja kallimad kaardid välja.

6 aasta pärast tulevad veel paremad icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 06.02.2025 20:33:01 vasta tsitaadiga

tasub 10 ära oodata siis tulevad kõige kiiremad icon_biggrin.gif

nõudlusega on sellised lood, et sa võid seda proovida ennustada...vahel võib isegi enamvähem täppi minna aga kiipe ei ole võimalik toota lõputus koguses. EI OLE FÜÜSILISELT VÕIMALIK ja nii lihtsalt ongi. jah, pikemas perspektiivis saab kiibitootja omakorda muidugi seda jõudlust suurendada jne, aga see ei ole nii, et nvidia täna otsustab nii nüüd ennustame x mahtu ja homme on põmm x maht kiipe toodetud ning läheb aga müüki. see ahel on ikka wayyyyyy keerukam

ja mis ennustamist puudutab siis sellega täppi ei panda mitte kunagi, võid teha vähem ja ongi kraami vähem saada aga kõik müüakse ära. võid teha rohkem ja kraam seisab, pead hindu alla laskma jne

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.02.2025 21:23:33 vasta tsitaadiga

Selleks, et toota sama X ajajooksul rohkem isendeid peab olema tootmisvõimekus suurem ehk lisa liin seda tooma seadistatud kui võimalik või siis lausa lisatehas. Uue seeria puhul oleks ju võinud eeldada, et keegi ei osta, sest kui vaadata juutuubis kommentaariumi, foorumite kommentaairume - kasvõi siin siis kõik rebisid särki "mina küll seda põlvkonda ei osta, jätan vahele, mõttetud kaardid, hind kallis, vaatan ikka mida AMD välja toob" jne. Reaalis aga jõudsin ise näiteks 30+ 5080 kaardi pakkumist AT lehel ära näha mis ka kohe otsa sai. Isegi 5090 mida lehel ei näinud pakkumises jõudsid mõned 3000+ hinnaga ära minna.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.02.2025 22:13:55 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Zonerman, kuidas sa seda muidu ette kujutad? et nvidia või amd uue põlvkonna välja laskmisel enne müüa ei luba kui poodides on nii palju kaarte, et kõik tahtjad kindlasti saavad pluss lisaks, et oleks siis ka saadaval kui mingil põhjusel rohkem ostetakse kui alguses ette näha? väljalaskel nõudlus on ühest küljest teadmata suurus - eks ennustavad aga see on umbmäärane ja teisest küljest pole head põhjust nii kaua oodata, et selline eelpool kirjeldatud mass poodides kohal oleks (pluss praktilised logistika ja ladustamise probleemid).

Nvidial on eraldi inimesed palgal kelle kogu töö ongi selliseid asju ette planeerida. Ära tule mulle rääkima mingit umbluud sellest, et maailma üks rikkamaid firmasi ei oska nõudlust ette planeerida.
Väga võimalik, et vastavad inimesed firma sees isegi hoiatasid vastutavaid isikuid, et kogus ei ole piisav, aga juhtkond otsustas miskipärast asjaga edasi minna just nüüd.
Seda enam veel olukorras kus launch toimub Hiina uustaasta kuu sees kui paljud tehased seisavad, sest töölised külastavad peresi.

londiste kirjutas:
menu on üllatavalt suur. ülevaadete, techtuberite ja interneti arvates on meh ja kräpp. ja kallis. aga millegipärast on näha ka, et kaarte on täitsa arvestatavates kogustes ent siiski mingil põhjusel läbi müüdud icon_biggrin.gif

"Menu on suur" ja "kaarte on arvestatavates kogustes" ?
Ma ei tea mis alternatiivreaalsuses sa elad aga see on nii tobe väide, et ma ei hakka seda isegi lahkama.

Ma toon parem näite launchist kus tegu ei ole paperlaunchiga ja firmast sõltumatutel põhjusel on nõudlus tõesti oodatust palju suuremaks kujunenud:
9800X3D. Keegi k.a AMD ei osanud ennustada, et Arrow Lake nii kehva tuleb. Nüüd tahavad 9800X3D ka need kes varem oleksid Inteli ostnud.
See omakorda põhjustas mitmekuuse defitsiidi. Hetkel tundub, et on vabalt saada ja hinnad on normaliseerunud aga launchist on möödas nüüd kolm kuud.

Auron kirjutas:
Selleks, et toota sama X ajajooksul rohkem isendeid peab olema tootmisvõimekus suurem ehk lisa liin seda tooma seadistatud kui võimalik või siis lausa lisatehas. Uue seeria puhul oleks ju võinud eeldada, et keegi ei osta, sest kui vaadata juutuubis kommentaariumi, foorumite kommentaairume - kasvõi siin siis kõik rebisid särki "mina küll seda põlvkonda ei osta, jätan vahele, mõttetud kaardid, hind kallis, vaatan ikka mida AMD välja toob" jne. Reaalis aga jõudsin ise näiteks 30+ 5080 kaardi pakkumist AT lehel ära näha mis ka kohe otsa sai. Isegi 5090 mida lehel ei näinud pakkumises jõudsid mõned 3000+ hinnaga ära minna.

Nvidia eeldas, et keegi ei osta ja seetõttu ei toodetud?

Sellist asja pole Nvidia ajaloos praktiliselt kunagi olnud, et keegi tõesti nende uusi kaarte miskipärast osta ei tahaks.
Ma ei tea kust selline järeldus pärineb.

Ühtlasi sa eeldad selle põhjal, et meil müüdi käputäis 5080 kaarte kohe ära (5090 polnud meil üldse saadaval), et selle järgi võib eeldada, et on meeletu nõudlus?
Pakun, et enamus neist olid 5090 ostjad kes tahtsid parimat, aga pidid leppima "lohutusauhinnaga". Või siis skalperid kes välismaale kohe müüki panevad.
tagasi üles
pepz
HV vaatleja
pepz

sõnum 07.02.2025 09:55:37 vasta tsitaadiga

kellelgi aimu kas AT-sse tulekul 5090 või peab mujalt ikka uurima? mt shopist leidsin ühe mille ka kiiruga ära tellisin aga nüüd naine soovib ka üht icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 07.02.2025 09:58:34 vasta tsitaadiga

pepz, Aga miks sa AT'st ise ei küsi otse? Ega meie ju ei tea ladude seisu ja eeldatavaid tarneid.
pepz
HV vaatleja
pepz

sõnum 07.02.2025 10:27:41 vasta tsitaadiga

Zonerman, küsisin küll ja vastati, et kuupäevaliselt pole veel teada, millal saabumas. Sellepärast ma siia küsima tulingi, et äkki kellelgi on rohkem infot – kas see juhtub lähiajal või alles aasta keskel, või kust oleks kõige rohkem õnne 5090 näppamiseks.
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 07.02.2025 11:27:32 vasta tsitaadiga

5090 oli juba ette teada väga vähe koguseid. Kuna Hiinas on ka uusaasta pühad, siis kui tulemas ei ole lattu niipea, pead ootama kauem. AT toimetab samade tarneladudega nagu muu Euroopa.
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2025 12:05:25 vasta tsitaadiga

Hea näide kuidas inimene imeb pastakast draamat välja. Mis iganes hinna ja demagoogiaga.
tsitaat:
Nvidial on eraldi inimesed palgal kelle kogu töö ongi selliseid asju ette planeerida. Ära tule mulle rääkima mingit umbluud sellest, et maailma üks rikkamaid firmasi ei oska nõudlust ette planeerida.

Millele järgneb
tsitaat:
Ma toon parem näite launchist kus tegu ei ole paperlaunchiga ja firmast sõltumatutel põhjusel on nõudlus tõesti oodatust palju suuremaks kujunenud:
9800X3D. Keegi k.a AMD ei osanud ennustada, et Arrow Lake nii kehva tuleb. Nüüd tahavad 9800X3D ka need kes varem oleksid Inteli ostnud.
See omakorda põhjustas mitmekuuse defitsiidi.

Nvidial peavad olema , aga AMD-l ei pea olema ?
Põhjendus, et defitsiit tuli sest Arrow lake oli jama on ise juba puhas demagoogia. Paneme siia juurde fakti, et AMD jooksis CES-ilt saba jalgevahel minema ja pole siiani isegi 90xx toote tutvustust suutnud teha. Nvidia pidi seda ette nägema ? Konkurent ei müü ju midagi ja see tekitab lisa nõudlust .
Ma ei kaitse Nvidiat. Lihsalt näitan kuidas inimese jutu mõte muutub vasupidikseks kui ta räägib erinevatest firmadest.

Ma teen asjad lihtsaks.
Nvidia ei ole su sõber. Nvidia pole heategevus organisatsioon või mingi hooldusasutus kes peab klientide vaimse heaolu ja õnne eest oolitsema. (nagu teatud isikus siin arvavad) Ma olen kindel, et Nvidia kontoris ei huvita enam kedagi mida kuskil arvatakse. Nad teevad oma asja. On see siis hea või halb , internet on ikka hala täis kui pahad nad on.
Nad ei hakka omale mingit lao varusid korjama. Milleks ? Nvidia eesmärk on kasumit teenida. Pealegi oleks MLiD ja HU kohe hakanud halama, et Nvidia üritab Trumpi maksutõusult tulu teenida.
Seega Nvidia on koproratsioon kes teenib kasumit. Nagu elevant kes näeb välja nagu elevent, käitub nagu elevant ja teeb häält nagu elevant. Kui keegi midagi muud eeldab ,siis on see absoluutselt ta enda luulu.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Blackwell (GB202/GB203/GB205/GB206/GB207) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 55, 56, 57  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.