Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 221, 222, 223 ... 261, 262, 263  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
cabbage
HV kasutaja
cabbage

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.01.2025 16:40:50 vasta tsitaadiga

villu70 kirjutas:
Paistab, et minusugusele pühapäeva mängurile ei tule veel niipeagi midagi? EI AMD ega Nvidia/Intel poolelet.
Olen nõus max ~550€ GPU-kaardi alla panema, rohkem ma lihtsalt ei näe mõtet!
ot:
Spoiler Spoiler Spoiler

Eks defineerimise küsimus "nii pea". Eks ise pead hindama kas jaksad paar kuud oodata või mitte. Muus oas tundub 7800 xt sinu valikule sobiv.
Isiklikult arvaks, et kui hetkel midagi olemas millega saab mängida siis ei soovitaks rapsida.

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/Videokaardid/fdb49e4a30b1c8cd45fb92fc0e9fa889/?sort=-min_price
+
https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-7800-xt/31.html
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 30.01.2025 16:45:13 vasta tsitaadiga

7800xt ja 4070 on mõlemad sinu hinnaklassis, umbes samas augus jõudluse poolest, 7800xt on suts odavam.
uuest põlvkonnast nii 5070 kui 9070 jäävad vist natukene kallimaks. 5070 on 650, 9070 tuleb samasse kanti.

tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 30.01.2025 17:01:43 vasta tsitaadiga

cabbage, londiste, kummardus, kiitus ja tänud.
ot:
Spoiler Spoiler Spoiler

Nagu näha, ennem kuut aega ei saa me reaalselt uutest AMD alumise otsa kaartidest midagi teada.
Hoitakse kuskil ladudes/kauplustes ja lihtsalt oodatakse.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 30.01.2025 17:28:30 vasta tsitaadiga

Nii on...eks need uued amd kaardid on nagu vein, seisavad seal laos ja muutuvad ajaga muudkui paremaks ning väärtuslikumaks.

Aga mis seal niiväga teada saada enam ongi. Performance on enamvähem teada, hinna osas on nii palju teada, et tulevad nii kallid kui võimalik icon_biggrin.gif Kuna nvidia reaalne hind 5070ti'l tuleb praeguse kursi järgi ikka päris kõrge ning saadavus kehva siis ilmselt amd teeb peaaegu sama hinna ja lihtsalt saadavus on parem.

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 30.01.2025 19:59:41 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
labidas kirjutas:
SirAskAlot, Lugesin kõik su viimase 24h kommentaarid läbi. Viilutaja, küsimusele annad ainult mõnitavaid/alandavaid vastuseid
tsitaat:
"Kas mu väljend "mängul on AMD logo" on raskesti mõistetav ?", "Kui kellegi mõni AI kuskil jookseb, siis laske AI-l talle seletada mis see lause võib tähendada. Ma ausalt öeldes ei viitsi vaielda."
ja nüüd viimases kommis juba eitad oma kirjutatut ja teeb korralikku ajugümnastikat õigustamaks oma käitumist.
Mul on tunne, et sa ei saa ise ka aru, mida mõtled ja kirjutad ning sinuga ongi lihtsam mitte vaielda, vaid ignoreerida.

terric, lootus sureb viimsena. Aga ega vist. :/

SirAskAlot ongi sellise ütlemisega, nagu keskmine eesti poliitik. Muliseb midagi ümmargust ja segast, ning kui soovid täpsustust- siis ise oled loll. Üldsegi keegi teine pani talle need sõnad suhu thumbs_up.gif

Ning paneme tähele, ta ei ole siiamaani täpsustanud mida ta mõtles sellega, et AMD logoga mängudel on kehvem pilt! icon_biggrin.gif
Et kuidas ma julgen üldse midagi küsida selgituseks.

Kust sellised inimesed tulevad? kopp.gif

Mul läks HärraPaljuKüsija juba mõnda aega tagasi ignolisti thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 31.01.2025 01:37:38 vasta tsitaadiga

ot:
Tomorrow, HV's igno listi teised näe, mul selleks ongi eraldi lingina icon_lol.gif
Antud kasutaja läks ka mul ammu sinna, ei mäleta millega seoses aga kui ikka üldse ei ole võimalik arutada ja enamasti räuskab, siis tuleb igno.

Halleluuja icon_lol.gif
499 XT eest. Selle hinna eest võtaks isegi nalja pärast prooviks

Link

Wiltz
HV Guru

sõnum 31.01.2025 08:35:05 vasta tsitaadiga

ehh??? see video on ju lihtsalt ühe helesinise naiivitari rant, helesinine unistus sellest mis amd xt kaart tema soovi järgi maksma peaks hakkama. kas sa postitasid selle kuidagi mingi tõestusena, et amd nüüd hakkabki xt'd müüma 499 dollariga? icon_biggrin.gif

krt ma enne video klikkimist juba mõtlesin, et püha taevas kas tõesti nvidia vennad on amd marketingile suurema koguse jooki välja teinud, need end täis kaaninud ja otsustanud määrata xt hinnaks 499 raha icon_lol.gif beer_yum.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 31.01.2025 10:15:43 vasta tsitaadiga

Ei see oligi pool naljaga, et sellist jura on isegi AMD ametlikus redditis. Ega muud infot me nagunii ei näe enne märtsi. Aga näitab, et osadel on endiselt "copium" hinna osas.
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 31.01.2025 13:44:38 vasta tsitaadiga

Copium on puhtalt sellepärast, mis AMD juhtkond ise välja ütles.
"No highend" + "they go after mid-range" "trying to get some of that 90% marketshare"

Seega mis kaarte 90% inimestest ostavad? Kas neid 700+ hinnaga kaarte? Või vahemikus 200-500€?
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 31.01.2025 13:56:17 vasta tsitaadiga

ostavad neid, mida "isad" pakuvad, ja sellise hinnaga nagu "isad" küsivad icon_lol.gif mingeid muid optsioone inimestel ei ole.

noh nali naljaks, aga eks tegelikult ju põhimõtteliselt nii on hetkel. nvidiat väga ilmselt ei huvita, nad saavad oma kasumit sealt AI valdkonnast. ja amd'd justkui võiks huvitada, aga ilmselt neid ka ei huvita sest nad saavad oma kasumit cpu valdkonnast, kuskilt konsoolide pealt jne. seega mõlemal on suht savi tegelikult ning kummalgi pole mingit tõsist huvi pakkuda võimalikult soodsalt videokaarte, küll aga on vastupidine huvi ehk pakkuda võimalikult kallilt

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 31.01.2025 16:39:52 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
nvidiat väga ilmselt ei huvita, nad saavad oma kasumit sealt AI valdkonnast. ja amd'd justkui võiks huvitada, aga ilmselt neid ka ei huvita sest nad saavad oma kasumit cpu valdkonnast, kuskilt konsoolide pealt jne. seega mõlemal on suht savi tegelikult ning kummalgi pole mingit tõsist huvi pakkuda võimalikult soodsalt videokaarte, küll aga on vastupidine huvi ehk pakkuda võimalikult kallilt

Jap nii ongi. Ma seda mõnel korral mainisin ka, et isegi Nvidia gaming segmendis decdicated PC GPU müügimaht on 15% ainult kogu müüdava kogusest, mis lähebki AI peale. Nüüd selle 15% pärast väga ei ole mõtet rabeleda ka niikaua kuni nende halo kaart on kiireim turul konkurentidest. Nvidial on küll vist nüüdseks 90% dedicated GPU turust aga marginaalne osa moodustab nende kogu kasumist.

Evil
Hull
Evil

sõnum 31.01.2025 21:31:17 vasta tsitaadiga

Reaalne stsenaarium selle RX9070/9070XT kaardiga on see: kaardi jõudlus tuleb RTX5070/5070Ti juurde. Põhjuseid venitamiseks on 2. Üks on see et RTX5070/5070Ti ei tule veel niipea välja.
Teine põhjus on tegelikult see, et vanadest RX7900XT/7900XTX kaartidest saaks ladudest lahti. Ja kui see uus RX kaart tuleb välja, siis pricing tuleb just selline, et natuke alla konkurendi, jõudlust arvesse võttes ilmselgelt.
Ma ise ei ootaks enam seda uut Amd kaarti. Mõistlik oleks praegu mingi 7900XT ligi võtta Saksamaalt näiteks.
Kui Amd hakkab rõhuma mingile paremale RT perfile, ma ütleks et nad võivad p*rse kerida sellise jutuga.
Olen pea 4 aastat RTX2080 Superi peal istunud ja väga hea kogemus on olnud. Nüüd vaataks vist heal juhul RX7900XT/XTX kaarti või siis midagi Nvidialt.
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Wiltz
HV Guru

sõnum 01.02.2025 23:05:09 vasta tsitaadiga

Praegu spekuleeritakse, et jõudlus tuleb juba tunduvalt kõrgem siiski 5070 seeriaga võrreldes. Ma ei imestaks ka väga kui see tõeks osutub, mitte sellepärast et AMD millegi nii imelisega hakkama sai, vaid nvidia asjad on tõesti ÜLInigela perfiga ikka kui 5080/90 pealt vaadata..muidugi see võib muutuda ja paraneda uute driveritega selleks ajaks kui kuskil märtsi lõpus äkki amd ka asjaga maha saab icon_biggrin.gif

Samas see nvidia transa mudel DLSS4's on päris kõva asi nagu räägitakse, seega see annab jälle nvidia'le üsna selge tehnoloogilise eelise. Suht jama on jah seda amd'd praegu oodata sest ega tegelikult keegi ei tea täpselt kui hea fsr4 siis ikkagi on ja hindade kohta vist ei selgu ka enne ~veebruari lõppu suurt midagi. 7900XT ja muud sarnased ilmselt hakkab olema siinseal saada päris hea hinnaga kuskil veebruari lõpus, mõtlen siis kasutatuna

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 02.02.2025 00:11:46 vasta tsitaadiga

Ma olen ikka skeptiline nende jõudluse kõlakate osas. Seda on varemgi olnud, et enne launchi haibitakse ülesse ja peale seda on korralik pohmakas kui tõde selgub.
Pealegi tasub vaadata ka algallikad: Frank Azor ja Redgamingtech. Kumbki pole täpsusega hiilanud. Esimese puhul on tema huvides asja üles haipida. Teine paneb videotesse ükskõik mis kuulujutte.
Seekord ma ei usu isegi MLID eriti kelle ennustused on täpsemad olnud - eriti Inteli prosede osas. Eriti pärast Zen 5 standard variandi kehva jõudlusekasvu.

Samas see oleks meeldiv üllatus kui ma eksin ja 9070XT tänu 3Ghz+ kelladele või arhitektuurilistele muutustele jõudluselt tõesti kuskil 4080 kandis on.
Sellisel juhul võiks ka osaliselt andeks anda arvatust kõrgema hinna, kui tuleb ütleme 550 asemel 650 näiteks.
tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 02.02.2025 13:59:51 vasta tsitaadiga

Minu jaoks saaks AMD 9070XT end huvitavaks teha 32GB VRAMi peale kolides nagu Intel kõlakate järgi oma 12->24GB Battlemage'iga teeb.
E: GDDR6 on odav ka vs nVidia kasutatud GDDR7'ga, oleks ideaalne mälu duubeldamiseks.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 8
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 02.02.2025 14:16:05 vasta tsitaadiga

Mis see Intel siia puutub? Seal artiklis ju kirjas, et see on PRO seeria kaartidele mõeldud, kus mälu mahtu suurendatakse, kes tahavad AI rakenduse jaoks kasutada. Gaming kaardil ei tule AMD poolt 32GB niipea veel vähem mid-seeria kaardile. 24GB ei ole ka piisav müügiartikkel vs Nvidia 16GB. Kõik on ikkagi hinnas kinni, millega AMD plaanib müüa.
Wiltz
HV Guru

sõnum 02.02.2025 14:27:12 vasta tsitaadiga

Tema jaoks see kaart ilmselt olekski huvitav mitte millegi mängimiseks, vaid ainult ai jooksutamiseks icon_biggrin.gif nii sain mina sellest pakkumisest aru.

Aga nojah, see on suhteliselt "lambist" statement muidugi, üsna ilmselge ju, et tegu on ikkagi mängimiseks mõeldud gpu'ga ning TÄIESTI ilmselge on see, et mingi 32gb paigaldamisest sinna pole juttugi. Ei täna, ei homme. Sellel poleks ka absoluutselt mitte mingisugust mõtet. Seda, et mingisugused tänapäeva nö. midrange kaardid hakkaksid tulema 32gb mäluga võib ilmselt oodata parimal juhul millalgi ~2 aasta pärast. Küll aga võib amd'l ilmselt tulla mingisuguseid spetsiaalseid ai kaarte selle gpu põhjal. nende hind muidugi nähtavasti on ka hoopis midagi muud, kui seal peaks see 32gb mälu küljes olema

tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 02.02.2025 14:40:40 vasta tsitaadiga

tegelt oleks maru äge küll kui praeguses 50-seeria nVidiatega on seis nagu ta on ja AMD laksib 9070 mingi 400 eest letti. muidugi see toob ka teiste mudelite hinnad alla ja see hakkab rahakotile. eks nüüd olegi point, et kas on vaja Exceli järgi kasumit toota või on vaja turuosa kasvatada, kumb on tähtsam.
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 02.02.2025 14:42:56 vasta tsitaadiga

No selleks ongi eraldi seeria kaardid - Instinct icon_smile.gif

See oleks sama kui ma ootaks 5070 seeria kaarti 32GB, et seda AI'na jooksutada. Natuke ajuvaba ju. 5090 sisuliselt ongi rohkem tööloom oma suure mälukogusega ja arvutusvõimsusega, kui ei taha samuti nvidia ülikallist enterprise seeriat osta. Kui me räägime aga Deepseek jooksutamisest, siis on selge, et ainult 7B model size sobib, kuna kõik teised nõuavad mälu hulka mida isegi 5090 ei ole. https://codingmall.com/knowledge-base/25-global/240733-what-are-the-system-requirements-for-running-deepseek-models-locally

Veits arusaamatu ootus lihtsalt.

Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 02.02.2025 16:51:12 vasta tsitaadiga

Oehh, las ma seletan Inteli sammu lahti. Praegu teevad AMD ja nVidia AI jaoks eraldi "profi" versioone on tava GPUdest. Näiteks 7900XTX maksab 4x vähem kui W7900. Mõlemad sama PCB, GPU jne ainult VRAM on ühel ECC ja 2x rohkem. Kuna konkurentsi väga pole, siis nVidia ja AMD lihtsalt koorivad high-end pro kaartide turgu väga korraliku kattega. Kui nüüd Intel tuleb välja 24GB VRAMiga odava kaardiga, siis võib pikas plaanis piisavalt pilti muuta, eriti arvestades, et AMD saaks 32GB 9070XTXga ära süüa osa LLM/AI entusiastide 5090 turust ja AMDil pole consumer level high-end kaarti ega selle pro versiooni sellel aastal kindlasti tulemas.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 8
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 02.02.2025 17:53:51 vasta tsitaadiga

Utoopia. Aga kõigil on õigus midagi loota. Kõigepealt peab AMD oma high-endi konkurentsivõimelisena tagasi tulema, siis saame midagi oletada. Samamoodi nagu Nvidia aktsia kukkus, kui selgus, et ei olegi vaja nii võimsaid kaarte. Kõik on kiiresti muutuv ja selle peale tuua välja 32GB mainstream kaart on lihtsalt ulmevaldkonda kuuluv.

Kõigepealt vaatame, mis AMD teeb aasta kahe pärast.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 02.02.2025 19:04:36 vasta tsitaadiga

Millest üldse see lootus, et Intel oma Pro seeriat mingite heade hindadega müüma hakkab?

Juba olemasolevad on kallimad sama VRAM koguse juures:
A380 133 vs A40 195 ja A50 355.
A580 208 vs A60 430 (need ei kasuta küll sama kivi ja A60 on 12GB , mitte 8GB).
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 03.02.2025 14:24:41 vasta tsitaadiga

Pole otseselt teemasse, aga huvitavad punktid AMD ja nVidia kohta video teises pooles.

Link

Antenpeas
HV vaatleja
Antenpeas

sõnum 04.02.2025 10:47:21 vasta tsitaadiga

Kuidas need lood ultrawide 1440p jooksutamisega on absoluutselt null kogemust, kusagil 2k ja 4k vahel performance siis on ju? Tuli infokild, et kontoris vahetatakse monitorid välja, võimalusel saaks ühe 3440x1440 koju tassida icon_smile.gif Nii palju kui piilunud siis on nii 100hz kuni 165hz miski paneelid.
Raha peale ma nii vihane ei ole, et 5080 osta - isegi arvutitargast 1200€ kaardi "snipemine" tundub utoopiana.

Vaatan hetkel 7900XT poole, saaks alla 700€ kätte. Samas lootused ju on, et 9070(XT) sinna samasse auku tuleb ja saaks FSR4 võlusid ka nautida??
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 04.02.2025 11:49:53 vasta tsitaadiga

Antenpeas, ma 7900XT-ga 2,5 aastat pelasin 3440x1440 peal. FSRiga jooksevad mängud hästi. Nii Hunt Showdown kui EA WRC sai high seadetega stabiilse 140/160fps kätte. Teisi mänge pole ammu enam mänginud, aga Siege ja GTA 5 jooksid suht max graafikaga hästi. Kõige tummisemaid mänge nagu need Cyberpunkid jne on pole proovinud, nendes ilmselt liiga head fpsi ei tasu loota.
9070XT hinnas ilmselt on ka Trumpi tariifid(mis sest et neid toodeti kõvasti juba enne tariife), et liiga head hinda ei tasu oodata. FSR4 osas väidetavalt tegeletakse, et see jõuaks ka 7000 seeria kaartidele, aga täitsa kindel olla ei saa.
Ise snaipisin selle 1200 eurise 5080 AT-st icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 221, 222, 223 ... 261, 262, 263  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.