Kas siin ei või olla tegu sellega, et USA pani peale piirangud GPUde müügile Euroopasse?
EU-s on FE müügil küll, aga lihtsalt pole mida müüa.
Siin näha usa MicroCenter-i list, kui palju kuskile osariiki kaarte tuli. Kui isegi usas on kaarte nii vähe, siis EU-s pole väga lootust FE jaoks vähemalt.
OC-ga saab veel ~10% 5080-le juurde, aga eks see on loto, mis kaart läheb, ja mis mitte. Võimalik, et kõrgema power limitiga kaardist annaks rohkem välja pigistada, aga voltage limit jääb ikka ette.
tegelikkuses on need üksikud ostjad eestis nähtavasti mingid suht üksikud väga hea palgalised it ja mõne muu valdkonna spetsialistid
No olen, aga mõtlen ise pigem niimoodi, et kui see on tükk riistvara mida ma sisuliselt kasutan iga päev mitmeid tunde, siis cost per hour on olematult väike. Lisaks, kui ma tahaks ostetud 5080 müüa uuesti 2 aasta pärast kellelegi maha, siis selle päris väärtuse kaotus selle aja kohta on väga väike. Kõige suurem kulu on opportunity cost, et sul istub raha selles kaardis lihtalt kinni, ja ei saa seda muudeks otstarveteks kulutada. Ja see on ka põhjus, miks ma ei tahtnud 5090 peale minna.
No eesti ongi huvitav koht, siin "rahval" raha on teatavasti tegelikkuses on need üksikud ostjad eestis nähtavasti mingid suht üksikud väga hea palgalised it ja mõne muu valdkonna spetsialistid. Need inimesed ostavadki niiöelda ükskõik mis hinna eest sest see paarsada euri ei koti ning neil pole viitsimist isegi kuskilt EU'st tellima hakata.
Teine asi ilmselt ka see, et ega siis igaüks ei viitsi nii pingsalt neid reviewsid ja asju jälgida. Teati, et tuleb uus seeria, tuli, on ostetav, osteti.
minevikus - kaasa arvatud näiteks 2008 kriis - olen rohkem arvutikraami jaeturgu näinud ja siis oli ka kokkupuuteid laiema hulga arvutikasutajatega. julgen öelda, et nii palga kui valdkonnaga ei ole see mitte tingimata nii, et hea palgaga või it alalt. spetsialiste kindlasti rohkem küll, käib natukene kaasas, et misiganes alalt neile meeldib rohkem arvutikraam või mängimine ja ei ole päris miinimumpalgal. ei ole ükskõik mis hinna eest ja hinda jälgivad aga tõesti mitte sel tasemel nagu meie siinne mull, kus hind, võrreldav perf, reviewd, mujalt tellimine jne.
aga samal ajal on oluline ka see, et rahvas tegelikult ei upgrade tihti. 2080ti näide käis ka siit vist läbi korra või paar. kui sa oled viimased 5a 2080ti peal istunud ja nüüd võtad poehinna osas sama hinnaklassi 5080 ja saad 2-2.5x vahel suurema jõudluse, siis see ei ole ebamõistlik. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 31.01.2025 12:39:40, muudetud 1 kord
Lisaks, kui ma tahaks ostetud 5080 müüa uuesti 2 aasta pärast kellelegi maha, siis selle päris väärtuse kaotus selle aja kohta on väga väike..
Selles osas oleksin mina hästi ettevaatlik. Meil on tekkinud hetkel olukord kus krüpto, rahatrüki ja kogu muu ralli tagajärjel on läinud sedasi, et 4 aastat vanad kaardid maksavad järelturul arulagedalt palju ning veel arusaamatum on nõudlus nende järgi kuna uued kaardid on tegelikult hinnaga hakkamas puudutama nende kasutatud kaartide piire ning on samal ajal uued ning perfoormivad sarnaselt- inimesed on tihti pika vinnaga.
Kui nüüd kusagilt ragisema hakkab, siis variseb see kaardimaja ikkagi kokku, sest ajalooliselt on hinnad pigem päris kiiresti alla tulnud kui, et jäänud hoidma neid hindasid.
Ma lihtsalt toon näiteks, et ma ei saa siiani aru mis õigustus on kaevurites aasta-kaks elu elanud ning nüüd veel pea paar aastat mänguarvutis istunud 3090 kaartidel 650 euro eest? See peab mingi äärmiselt spetsiifline 24gb mälu nõudev taskimsie vajadus olema kuid ka see on küsitav. Pigem elavad inimesed hetkes kus 3090 oli üle pika aja mingi suur wow.
Isiklikult loodan väga, et intel suudab üllatada ning mingi konkurentsivõimelise mid-range kaardi turule tuua ca. 500 euro eest, näiteks mingi B590 või mis iganes. See muudaks olukorda kardinaalselt. Piisaks tegelikult juba kui B580 hind meil uuena 250 oleks. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
viimati muutis c4v6 31.01.2025 12:42:35, muudetud 1 kord
Selles osas oleksin mina hästi ettevaatlik. Meil on tekkinud hetkel olukord kus krüpto, rahatrüki ja kogu muu ralli tagajärjel on läinud sedasi, et 4 aastat vanad kaardid maksavad järelturul arulagedalt palju ning veel arusaamatum on nõudlus nende järgi kuna uued kaardid on tegelikult hinnaga hakkamas puudutama nende kasutatud kaartide piire ning on samal ajal uued ning perfoormivad sarnaselt- inimesed on tihti pika vinnaga.
tegemist ei ole juba mõnda aega krüpto mõjuga. krüpto gpu-del sellisel kujul nagu ta oli siin mõned aastad tagasi on surnud.
areng on aeglustunud ja palju, jättes vanad kaardid pikemaks elujõuliseks. seda on ja siin teemas palju erinevatest külgedest arutatud. ultra-high-end kraam nagu 4090 või 5090 maskeerib seda vast esimesel pilgul paremini aga vaata stackis sealt allapoole...
c4v6 kirjutas:
Ma lihtsalt toon näiteks, et ma ei saa siiani aru mis õigustus on kaevurites aasta-kaks elu elanud ning nüüd veel pea paar aastat mänguarvutis istunud 3090 kaartidel 650 euro eest? See peab mingi äärmiselt spetsiifline 24gb mälu nõudev taskimsie vajadus olema kuid ka see on küsitav. Pigem elavad inimesed hetkes kus 3090 oli üle pika aja mingi suur wow.
su näide on õige. ma tahaks öelda, et 650 on küll palju aga eks see varieerub.
aga probleem on selles, et 3090 on sama kiire kui 4070 super või 7900gre, mis on euroopast saada alates hindadega 600-650€. eestis kallimalt, mis vast seletab ka sinu toodud veidi kõrgemat kasutatult hinda. lisaks on 3090l rohkem mälu kui mõlemal, mis nagu lugeda võid on oluline argument. _________________ - londiste
viimati muutis londiste 31.01.2025 12:45:38, muudetud 1 kord
Ma olen ise päris palju krüptot kaevanud ning teen hobi korras üsna suures mahus mänguarvuteid. Ma ju näen kelle käest ja mis kaardid liiguvad ning olen viimased 5 aastat igapäevaselt kogu turgu jälginud.
Krüpto kaardimaja kokkuvarisedes sai mõned 3090 kaardid 500 euroga kuid that's it, siis läksid hinnad 700+ peale tagasi.
Muude mudelite osas oli madalseis üle-eelmise aasta suve lõpus-sügisel kui 3060ti valik oli 150-200 euro eest, 3080 ja 6800 sai 250 eest jne. Jõlude saabumisega käisid mingid ärevad liigutused +100 eurot ning sellele tasemele ei ole asjad siiani taandunud.
Täpselt samal ajal sai 5700xt ning 1080ti kaarte +-100 euroga. Siis liigutati nende hinnalipik sujuvalt jälle 150-200 juurde ning nüüd vaikselt hakkavad reaalsusesse jälle tagasi tulema.
E: Ilmselt kõige rohkem võidus siin elus ongi need kes kunagi uuena 5700xt ostsid 275 euroga ja selle näiteks siin eelmine aasta suutsid stiilis 175 euroga maha müüa. Või siis viimase krüptobuumi lõpus suurema raha eest kui nad ise ostsid. _________________ Emotsionaalne suruja
c4v6, seal on ju kaks asja.
krüpto lõpp oli selles erandlik, et siis oli rida kaarte mittevajavaid kodanikke, kellel olid need üle, midagi nendega teha ei olnud ja investeering oli juba tasa teenitud. siis mindi palju lihtsama vastupanu teed ja müüdi kiirmüügihinnaga maha, seda enam, et kaevanduse kaartidel on teatav stigma.
teine külg on see, et tulevad uued põlvkonnad, mis vanade kaartide hinnad alla kukutavad. ajalooliselt on see olnud õige, sest tuleb uus, parem ja odavam peale. aga viimased paar põlvkonda on selle kõigega olnud kehvasti. enne reliisi mingi hulk müüb igaks juhuks kaarte maha aga peale uue põlvkonna launchi selgub, et see optimaalne hind on veidi kõrgem. see on olnud mõlema tootja viimase paari põlvkonna juures standardlähenemine. oli ka seekord ning ka siin teemas ja HV foorumis neid 4090 müümise jutte ja muljeid, et need peaks kiirelt maha müüma, sest uus tuleb peale ja siis väärtus kukub.
või on veel mingeid mõjureid? _________________ - londiste
Mul on vastupidine seisukoht. Enamus kellel oli palju kaarte käes, nendel on need kaardid siiani enamjaolt alles, sest kaevati enivei nii kõvasti ennast plussi, et neid siin ükshaaval müüa kellelegi on puhas närvide ning ajakulu.
Pigem oodatakse uut kaevamisbuumi ja elu läheb edasi.
Head näited on jälle need kes RX400 ja 500 seeria kaartidega peeneks panid 2016 ja siis viimase lõpus siin 2022 näiteks need maha müüsid kallimalt kui ostsid
Need kes viimase laine ajal 3000 nvidia ja 6000 amd kaartidega peeneks panid omavad suures osas enda kaarte praegugi.
Kes peale viimase kürptobuumi lõppemist siin enda kaarte odavalt müüsid oli pigem vähe ja kindlasti oli nendel roll turuhinna kujunemisel kuid realistlik turuhind oligi 1,5 aastat tagasi meil. Praegu on ju hinnanguliselt asi väga õhku täis aga reaalsus on see, et turg paneb paika.
Orgaaniline oleks kui praegu maksaks kaardid vähem kui 1,5 aastat tagasi mitte rohkem.
Piisaks kui paar suuremat tegijat kes kaevasid enda kõik kaardid praegu müüki paiskaks ning meil tuleks 3070 hinnad läbi 200 eurose põhja.
Meil on Eestis tegijaid kes ostsid sadade tuhandete ja isegi miljonite eest kaarte, elektriarved krüptobuumi ajal olid mõne mehe elamise suurused. Need kaardid on füüsiliselt olemas siiani nii mõnelgi. _________________ Emotsionaalne suruja
Isiklikult lasen "vana rasva" peal edasi.
$1000 msrp (tõenäoliselt lõpuks 1300€+ meie turul) pole huvitatud 70-klass kaardi eest maksma. _________________ Amazon - will not buy!
ei saa nõustuda. ma ei ütleks, et meil hetkel mingisugune eriliselt õhku täis olukord on. see, et mingid kuud tagasi oli kaarte müüa imeodavalt, see oli pigem erakordne olukord, mitte normaalsed ja õiged hinnad...jah siiamaani on kuskil üleval üksikud kuulutused a'la 3080 200eurot jne. kuidas saab keegi tõsiselt arvata, et sellised hinnad ongi/olidki normaalsed???
reaalsus on see, et ka secondhand turu hinnad annab ette ja määrab kokkuvõttes ikkagi see, mis maksavad uued kaardid poes, mida seal üldse saada on jne. kui meil täna keskpärased uued kaardid poes maksavad a'la miinimum umbes 500e ja kuni seal miski 800+ siis on täiesti normaalne, et nendest vaid mõnikümmend % aeglasemad kasutatud kaardid ei peakski olema a'la 200-250 kuni mingi 350eur. selles lihtsalt puudub igasugune loogika. eks inflatsioon ole reaalsus ning täna enam lihtsalt sellist asja ei ole (ega tule), et sa võid minna ja osta poest suht korraliku midrange kaardi 300-400 euroga. see aeg on läbi ja pole mõtet heietada ega eeldada, et "meil peaks olema nii või peaks olema naa hinnad".
see, kas mingisugustel väidetavatel suurtel gigantidel eestis kuskil narva elektrijaama taga on 1000 ülearust kaarti või mitte, kas nad müüvad neid või mitte...ei mängi ausalt öeldes eriti suurt rolli. vähemalt seni kindlasti mitte, kuni nad neid ei müü _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
3070 maksis uuena ju mingi 500 miskit eurot. Siiani küsitakse 300. Meil on asi kaks põlvkonda tänaseks edasi läinud ja need kaardid on umbes 4 aastat, kehval juhul isegi 4,5 aastat vanad.
3090 hinda uuema ma täpselt ei mäleta aga minu kätte on jõudnud kaardid mille ostuarve on olnud 1100 midagi eurot.
See kõik juhtus täpselt vahetult enne seda kui krüopto buumima läks ja hinnad läksid 2-3 kordseks samadel kaartidel ka juhul kui neid oli juba peetud. Nii mõnigi müüs enda kaardi 3x profitiga maha kui oli seda aasta aega juba kasutanud.
Ma ostsin näiteks ühe uue 3090 kaardi 2800 euroga, ega ei olnudki ju võtta vahepeal.
See selleks.
Võtame nüüd uuesti selle 3090 kaardi. Mis peaks olema 4 aastat kasutatud 3090 eelis uue 7800xt, 7900gre või 7900xt ees mis jäävad suurusjärgus kõik sarnasesse perfoormantsauku ning hinnaspekter on uutena 150 odavam kuni 50 kallim suures plaanis. Kasutault on käärid suuremad.
Mis 3090 eelis on?
3070 puhul võiks võtta kõrvale võrdluseks B580, mis küll tõsi jääb pisut alla või siis 4060ti mis on ka täiesti jabur kaart.
Mõlemad maksavad uuena natukene rohkem kui kasutatud 3070 või siis 4060ti puhul saame ka kasutatud kaartidest rääkida mille hinnad jäävadki suurusjärgus 3070ga samasse kohta. On see siis loogiline või?
Endal õnnestus õiglase hinnaga soetada eelmine aasta mõned kaardid. 6700xt oli 150 eurot, Eesti garantiiga 6800 ja 3070 sain 200 euroga ja 6800xt näiteks 250 eurot. 3080 õnnestus saada 300 eest.
No kõlavad ju tegelikult loogiliste hindadena? Olgugi, et need on üksikud näited ja turg on täis hoopis kallemaid kaarte. Nõudlus paneb paika kuid see nõudlus jääbki siinkohal minule vaikselt arusaamatuks _________________ Emotsionaalne suruja
Ma lihtsalt toon näiteks, et ma ei saa siiani aru mis õigustus on kaevurites aasta-kaks elu elanud ning nüüd veel pea paar aastat mänguarvutis istunud 3090 kaartidel 650 euro eest?
Sest muud samase perfiga asja pole analoogse raha eest võtta. Ainuke analoog on 4070TI ja selle poehind on 900-1000 ning vram'i milleümber siin osad meeletuld fetišeerivad on vähem. Ainuke asi on väiksem voolutarve ja siis DLSS3.
Ehk siis kogu süsteem mis pikalt olnud sedasi kus uue generatsiooni hinnad on umbes samad ja uue genni XX70 seeria asendab perfilt vana genni XX80 seeria enam ei kehti. Seega pole vanema generatsiooni kaartidel põhjust ka eriti hinnas kukkuda. Kui siis mingil määral üle kahe generatsiooni mis aga ajaliselt võib tähendada 3-5 aastat. Piltlikult oleks võind nüüd 5070 ja 5080 kõigutada kõvasti eelmiste gennide hindasid kui oleks mingi võimas 50%+ edasiminek olnud aga ainuke kaart millel kokkuvõttes perfihüpe on ju 5090 ja ka selle hind kerkis.
Lisaks on vee see olukord kus nö. kaartide defitsiit kestab niikaua, et selleks ajaks kui teoreetiliselt võiks vana kaart olla poes "parema hinnaga" on see tootmisest maas ja sa lihtsalt ei saa seda enam.
Mis siis, et maksis KUNAGI 500eurot? Esiteks, katsu mõista, et raha reaalne väärtus on vähemalt 25% kukkunud selle ajaga. Teiseks, mina näiteks ostsin 3070 kunagi 650 euroga...ja see oli kasutatuna ning see oli isegi veel päris hea hind tol hetkel! Ning ei, see ei olnud ka mingisugune krüptobuumi kõige buumim hetk. Sellised hinnad olid ikka päris pikka aega. Kusjuures ma pole väga kindel, kas 3070 üldse kunagi reaalselt saigi osta 500euro eest UUENA poest?! Mingi hästi lühike hetk ehk võis olla aga ma ei imestaks ka väga kui sellist hetke polnudki. Vaatasin praegu huvi pärast ühe suvalise 3070 kaardi hinda HV alaloost. Kõige madalam oli millalgi umbes 560-570 poes. Seal kõrval samas oli aastaid!!! hind vähemalt 700+
Kaks põlvkonda...kakskümmend põlvkonda võib ka olla asi edasi läinud. Kui need põlvkonnad on olnud suhteliselt lahjad edasimineku poolest ja hindu on samal ajal lihtsalt tõstetud siis mis põhjusel peakski kaks põlvkonda vana riistvara väärtus nii hirmus palju langema?
Kas sa mängid "põlvkondadega" või sa vaatad, mis on fps mängus? Ma eeldan, et see viimane ikka.
Kui kaardi fps mängudes on võrdne millegi muuga, mis täna uuena poes on ütleme ~450eur siis miks ei peaks näiteks 300eur olema samaväärse kaardi õiglane hind järelturul? Miks see peaks olema 200eur? Oskad mingi loogilise põhjust või põhjenduse tuua? _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Minu käest on hunnikus 3070 kaarte läbi käinud millel oli kaasas arvutitarga ostuarve 500-600 vahemikus. Buumi tipus maksid nii uued kui ka peetud kaardid 1250-1500 vahele. 6800 sama palju, sest kaardi hinna märas hashrate.
Ma arvan, et te peaksite iste katsuma mõista, mina mõistan väga hästi ja sellepärast ma ei saagi aru kus kohas hetke hindadega see nõudlus tekib
Wiltz kirjutas:
Miks see peaks olema 200eur? Oskad mingi loogilise põhjust või põhjenduse tuua?
Ma tõin just enne enda arust loogilise põhjenduse, et kui täna uus kaart perfoormib sama palju ja selle saab paar kuud peetuna garantiiliselt sama rahaga mis 4 aastat vana peeneks pandud kaart, siis see võiks ju argument olla? _________________ Emotsionaalne suruja
viimati muutis c4v6 31.01.2025 14:24:50, muudetud 3 korda
Kui see on reaalne hind, siis teen Londiste ees sügava kummarduse.
See on kindlalt praegu tugevalt EU kõige soodsam hind. _________________ Emotsionaalne suruja
c4v6, mis on poest võttes 3070 konkurendid? 4060ti ongi, 350-400 raha eest. 7600xt on 350 ja aeglasem 7700xt on kiirem aga juba 450. b580 on 300-350 aga ka juba palju aeglasem.
ja kaardi vanus ju funktsionaalsuses erilist rolli ei mängi.
3090 oli 1500 raha maksev kaart. oli madalhetk kus liikusid 1300 eest. 1100 arve kõlab nii, et kas kasutatult või on see ilma käibemaksuta hind. või kuskil elukaare lõpus kui uued peal.
krüptobuum oli üks suur turuanomaalia niikuinii. vahetasin ka mina näiteks siin foorumlasega 3070 3080 lhr vastu, siinjuures ma olen üsna kindel, et see oligi aus diil
3090 osas 650 tundub küll liiga palju aga mitte eriti suurelt. 7800xt on aste aeglasem (3080 vastane) ja 500€ kanti. 7900gre on küll 600 eest saada aga need on müügilt kadumas. 7900xt on küll ka kiirem aga juba 700. ja noh, vram.
Kui see on reaalne hind, siis teen Londiste ees sügava kummarduse.
See on kindlalt praegu tugevalt EU kõige soodsam hind.
ehh tellitav. julges keegi proovida ka?
mul tekib küll see võib-olla vandenõuteooria, et arvutitark peaks kohalik nvidia partner olema. nvidia on minevikus aeg-ajalt pähe istunud, et msrp eest kaarte peab ka mõni saada olema. _________________ - londiste
Ma lihtsalt toon näiteks, et ma ei saa siiani aru mis õigustus on kaevurites aasta-kaks elu elanud ning nüüd veel pea paar aastat mänguarvutis istunud 3090 kaartidel 650 euro eest?
Sest muud samase perfiga asja pole analoogse raha eest võtta. Ainuke analoog on 4070TI ja selle poehind on 900-1000 ning vram'i milleümber siin osad meeletuld fetišeerivad on vähem. Ainuke asi on väiksem voolutarve ja siis DLSS3.
Ehk siis kogu süsteem mis pikalt olnud sedasi kus uue generatsiooni hinnad on umbes samad ja uue genni XX70 seeria asendab perfilt vana genni XX80 seeria enam ei kehti. Seega pole vanema generatsiooni kaartidel põhjust ka eriti hinnas kukkuda. Kui siis mingil määral üle kahe generatsiooni mis aga ajaliselt võib tähendada 3-5 aastat. Piltlikult oleks võind nüüd 5070 ja 5080 kõigutada kõvasti eelmiste gennide hindasid kui oleks mingi võimas 50%+ edasiminek olnud aga ainuke kaart millel kokkuvõttes perfihüpe on ju 5090 ja ka selle hind kerkis.
Lisaks on vee see olukord kus nö. kaartide defitsiit kestab niikaua, et selleks ajaks kui teoreetiliselt võiks vana kaart olla poes "parema hinnaga" on see tootmisest maas ja sa lihtsalt ei saa seda enam.
Kuid sellega laseb Nvidia iseendale jalga, et uus xx70 ei ole kiirem kui eelmise põlvkonna xx80.
Sest nüüd hoiavad inimesed kauem oma vanu kaarte ja ei osta järgmisel geni väljatulekul uut kaarti, sest pole pointi.
Leian, et sellise hinnaga -300€ on see kaart ikkagi parem kui RTX5080 selle AT hinnaga.
Kui oleks reaalselt 1000€ga saada, siis muidugi kaaluvad NVIDIA plussid selle hinna üle.
Isiklikult ei ostaks kumbagi selle raha eest praegu.
Kuid sellega laseb Nvidia iseendale jalga, et uus xx70 ei ole kiirem kui eelmise põlvkonna xx80.
Sest nüüd hoiavad inimesed kauem oma vanu kaarte ja ei osta järgmisel geni väljatulekul uut kaarti, sest pole pointi.
suures pildis sihitakse niikuinii pigem klienti, kes on vähemalt üle-eelmisel põlvkonnal. _________________ - londiste
Tundub, et too 1450 maksev isend ATs oli 5080 16G VENTUS 3X OC PLUS, ja 1200 maksev on RTX 5080 16G VENTUS 3X OC.
Mille eest üle maksad: ilmselt ongi cash grab taktika mingis mõttes. Overclockil mingit vahet pole. PLUS variandil on rohkem radikapinda nii palju kui PCB pealt näha on. Ja PLUS variandil olevat metallist backplate, non-PLUSil graphene
Ma arvan, et nvidial on pohker - igast AI jama tõttu läheb kaarte ka mujale ehk müümata ei jää mängurite pärast.
Probleem mängurite jaoks võibki terendada selliselt kus kaartide hinna määrab muu valdkond kus raha on - see tähendab, et asine mängimiseks sobilik kaart on mängurile idiootselt kallis. Ehk siis üldine nö. grafakaartide põud, sest ka järelturul krabatakse seda mis on. Täna on võimalikult võimas bang for buck kaardiks 3080TI/3090 seeria. 4000 seeria kaarte eriti ei liigu, sest nende omanikel pole antud hetkel põhjust millegi peale "üle minna". Ehk siis mingil hetkel ongi sedasi, et teed HV's müügifoorumi lahti siis seal on 9 kaarti müügis mis mingid Radeon 5700 ja keefoors 1660'ed.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.