Mul 2000 seeriast alates kõik xx80/xx80Ti/xx90 Strixid läbi käinud. Vahele ka mingeid INNOsid ja PNY jms. Ainus märkimismäärne vahe (peale räige juurdehindluse ASUSe puhul), mis meelde jäänud on - Strixidel on garanteeritud korralik coilwhine. Oma kogemuse põhjal ostaks midagi muud peale ASUSe isegi, kui hind muude brändidega sama oleks.
Sakslastel ka hinnad taga. Minge ruttu ja ostke mitu tükki. Soodsalt saab.
Mul 2000 seeriast alates kõik xx80/xx80Ti/xx90 Strixid läbi käinud. Vahele ka mingeid INNOsid ja PNY jms. Ainus märkimismäärne vahe (peale räige juurdehindluse ASUSe puhul), mis meelde jäänud on - Strixidel on garanteeritud korralik coilwhine. Oma kogemuse põhjal ostaks midagi muud peale ASUSe isegi, kui hind muude brändidega sama oleks.
Usa-s Suprim oli madalama tempi ja hinnaga high end 5090 kaart.
verkkokauppa näitab
Astral 1679,99€ / 3039,99€
Suprim 1629,99€ / 3129,00€
müük alates 16:00 30.01.2025
viimati muutis Snaxez 30.01.2025 13:18:03, muudetud 1 kord
Ma olen ka samas paadis, et strixidel on talumatu coilwhine.
Ma ei mäleta millal tänapäevast kaarti üldse ilma coilwhineta oli (see sõltub kuidas kasutada ka) kuid strixidel on olenemata formaadist ja FPS'ist alati korralik vingaal majas. Lisaks on nad minu kogemusel tihti kõvasti tulisemad ja lärmakamad kui TUF näiteks.
Nivdia ise ka ilmselt ei uskunud, et selliste hindadega kõik kohe ära läheb. See ainult valab õli tulle nende hinna rallile.
See on nagu Apple PC wheels aastast 2019:
"You saw how the internet went crazy when we announced the $999 stand. Let's do that again!"
"But everything is already insanely overpriced, sir."
"What about the wheels? How much are the wheels?"
"Four dollars, sir, but—"
"Let's amplify that by a hundred!"
viimati muutis Snaxez 30.01.2025 14:20:53, muudetud 1 kord
Oli plaanis 2080 Ti 5080 peale upgradeda, aga tuleb välja, et 5080 on tegelikult 5060 Ti, või 5070. Mu eelmised kaardid on kõik 80 Ti'd olnud ja 80 oleks ka ok, aga vähemaga ei tõuse käsi raha raiskama. Samuti ei ole nõus GPU eest 2k+ maksma. Ei näe väga hea välja see lugu.
Võtsin siit
https://youtu.be/0L1Uyw22UAw?si=F44wBz7XndClqBWe
kuvatõmmise uue RTX 5xxx seeria kohta ja peab ütlema, et Nvidia vist ei tahtnud transistoreid väiksemaks teha ja seetõttu on perf tõus üsna tagasihoidlik
(pilt läheb peale klikkides suuremaks) _________________ Slow is smooth and smooth is fast
mitte nvidia ei tahtnud transistoreid väiksemaks teha vaid tsmc tahab selle eest väga palju raha saada. kui see nii suures skaalas või jõudlustasemel üldse võimalik on hetkel. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
virx, ei see ei muutu ajaga kuidagi paremaks. ajada muutub selle asja hind heal juhul paremaks (vaata lähiajaloost: 4080S), mis omakorda muudab pakutu mõnevõrra mõistlikumaks.
pigem me elame ajastul, kus täna ehk 2025 on täiesti fine ja okei kasutada ja mängida graafikakaartidega, mis tulid välja näiteks 5 aastat tagasi. ei ole üldse mingi suur katastroof.
aastal a'la 2008 vms oleks selline asi olnud suhteliselt mõeldamatu. mäletan kuidas ma vahetasin graafikakaarte alati välja ikka max umbes nii iga 2 aasta tagant, ja selle 2a perioodi lõpus oli vana kaardi perf ikka juba selline, et uuemaid ja uhkemaid mänge vana kaardiga mängida oli paras katsumus. uus kaart, mille sisse panid oli a'la 100% kiirem ja seda erinevust oli ikka sõna otseses mõttes tunda ja näha. kulutasid selle raha ja said nautida tulemust.
täna sa kulutad suurema summa raha...ja saad võibolla 20-25% lisa perfi, mille puhul on suhteliselt vaieldav kas seda üldse väga kuidagi tunda ongi sellisel ajastul elame... _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
miks? see on msrp. kirjas, et poodides olemas ja homsest saab tellida (homme siis ametlik launch päev).
ka siin teema ei ole kaardi ega selle jõudlusega rahul, nii et pole põhjust kahtlustada ülemäärast nõudlust.
tund aega tagasi oli samas e-poes vähemalt 3 erinevat mudelit sama msrp hinnaga olemas ja ka laos. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
No vot, sama mis ma eile kirjutasin. Mingi 4 bot'i sai euroopas adekvaatse hindega. Edasi on nagu on _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
edasi polegi midagi...väga ammu oli juba teada, et kaarte reaalselt on käputäis. ostsidki need, kes mingil imelikul põhjusel väga tahtsid sellist asja osta. võibolla olid skalbivanad aga suht kaheldav, kellele sa ikka sellist saasta veel paarisotise vaheltkasuga müüd pärast
see, et poes midagi uut nüüd müügil on, ei tähenda automaatselt, et seda "uut" peaks ostma jooksma või üleüldse väga ihaldama. ju keegi toetab ikka seda kohalikku kaubandust ka sest noh raha tuleb raha läheb kunagi 3 kuu pärast ilmselt on neid rohkem saadaval ja küll siis mingid realistlikumad hinnad ka välja kujunenud. eks neid lõpuks ostetakse lihtsalt seetõttu, et midagi muud sarnast pole osta _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
miks? see on msrp. kirjas, et poodides olemas ja homsest saab tellida (homme siis ametlik launch päev).
ka siin teema ei ole kaardi ega selle jõudlusega rahul, nii et pole põhjust kahtlustada ülemäärast nõudlust.
Noooh... näidake kus on?
Ca kell 15 võeti kõik rtx 5080/5090 lingid maha ja siis 16 paiku suvalisel ajal sattusin uuesti selle peale. Sain vist kätte selle hinnaga - vähemasti raha on broneeritud ja email ka tuli poelt. RTX 3000 aegadest mäletan, et aeg-ajalt tühistati ka tellimusi kui kasutasid BuyEU või Eshopwedropi.
verkkokauppa näitab
Ventuse ja suprim vahe on 1000€ ??
2300 vs 3300
Pmst saan osta 5090+5080 sama raha eest mis "hea jahutusega" 5090
verkkokauppa näitab
Ventuse ja suprim vahe on 1000€ ??
2300 vs 3300
Pmst saan osta 5090+5080 sama raha eest mis "hea jahutusega" 5090
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.