Kas see on reaalne, et ASRock [url=https://pg.asrock.com/mb/AMD/B650M PG Lightning/index.asp]B650M PG Lightning[/url] mobol pole BIOS-is võimalik PBO-d seadistada?
PBO valiku all on BIOS-is vaid Auto, Enabled, Disabled: https://www.youtube.com/watch?v=nLUbo62xt9o&t=50s
Ehk valikuid juurde ei teki...
Ilmselt loll küsimus.. aga siiski.. kas BIOS on sul mingi enam-vähem uuem versioon?
AM5 pinnide sirgeks väänamine on ikka paras piin...
Üldiselt intelitel (115x jms) olen suutnud seni palja silmaga teha aga AM5 oli ikka päris kangeid prille vaja.
Plaat pildi ette võttis ja stabiilselt töötas oli küll "???!! 0_O" _________________ 30+ tarantlit mu magamistoas ei tähenda veel, et ma hull oleks... vist?
xtro, LGA pinnid on jah väiksemad. Vana PGA oli hea, kuna suured pinnid olid prose peal. Oht emaplaati vigastada oli pea olematu. Selles suhtes pole LGA mulle kunagi meeldinud.
Norm lahendus GIGABYTE X870 AORUS Elite diagrammis. Kui M2B_CPU või M2C_CPU pesas SSD kasutada, siis peamine X16 pesa jookseb PCie-5 X8 kiirusel.
Spoiler
Ilmselt PCIe-5 X8 on näiteks 7900XTX kaardiga ka reaalsuses sama kiire kui PCe-4 X16? Sellisel juhul poleks muret.
Tundub, et ainuke põhjus, miks "E" versioonile minna on kui tahta rohkem USB porte või näiteks eespaneelile USB 20GBs. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
Ah õigus, RX7K ise on ka ju alles gen4. See ei tulnud pähegi. Sellisel juhul jääb kiiruseks pesa gen4 X8, aga kas see tähendab, et M2B_CPU ja M2C_CPU lülituvad ka gen 4 peale?
Või kui ma kasutaksin M2B_CPU pesas gen3 ssd, siis kukuks graafika pesa ja M2C_CPU pesa ka gen3 peale? Päris nõme oleks. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
Elustan teemat toreda uudisega minu jaoks.
Nimelt on mul ühed väledad DDR5-8200 pulgad, mis ei tahtnud stabiilselt 8000 teha ja ma ei teadnud, kas viga on proses, plaadis või bioses. Tuleb välja, et nüüd uue biosiga teevad! Eile võtsin viitsimiseks jaanuari versiooni peale lasta ja ei tea nüüd, kas pean tänama AMD'd või Asust ennast, aga vähese pingete näppimisega sain täiesti stabiilseks.
Panen uuenduste kirjelduse ka infoks:
tsitaat:
2025/01/23
1. Updated AGESA to PI 1.2.0.3a Patch A. Please update the chipset driver to version 7.01.08.129 or newer to enhance gaming performance in select games.
2. Improved system performance and resolved the PeCoffLoader memory overflow issue for enhanced security.
3. Added support for up to 5200MT/s when four 64GB memory modules (total 256GB) are installed. The exclusive AEMP option will appear when compatible models are populated.
4. Enhanced compatibility
Mul ei teinud alguses, am4 peal, profiili mälud suurt midagi. Aga kui biosed paremaks läksid siis hakkas järjest rohkem lubama. Kuni hakkasid cl14@3800mhz peal toimetama.
Kristoferr, Ma katsetan ka siin uue prosega stabiilsust ja mäludega. Tundub tõesti, et on palju stabiilsem viimase biosiga. Kui see on jätkuv, siis vaatan kus see uus piir on minu boardil.
Mul oli ka suht vana enne seda mingi eelmise aasta alguse oma, siis kui 7800X3D tugi tuli uuendasin. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Hea oli, et elustasite. Ma liigun kohe AM5 peale. Mälud ja ssd on olemas, plaat on tellitud ja prose peaks järgmine nädal tulema. Paaritan B650 mobo Ryzen 9000 seeria prosega.
Ei tea mis on tõenäosus, et mobol on Ryzen 9000 proset toetav bios peal. Vastasel juhul tuleb pimesi mobot fläshida.
Ma ei tea kuidas tüübid ikka oskavad. Kas järgmine GN video tulekul ja uurimine
Aru ma ei saa, mitmetel ei boodi X870 plaatidel jne. Ma ise üsna chill. Homme vist vaatan mida minu cpu suudab, praegu tundub, et hea isend sattus. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
LGA socketi võlud. PGA puhul ei kuulnud selliseid lugusi. Ilmselt Zen 6 jaoks peab AMD tegema visuaalselt selgemaks mispidi tuleb see socketisse panna. Võibolla isegi värvid appi võtta.
Ilmselt Zen 6 jaoks peab AMD tegema visuaalselt selgemaks mispidi tuleb see socketisse panna. Võibolla isegi värvid appi võtta.
Tomorrow, tahad selgitada kuidas täiesti valepidi socketisse pandud prose 3 päeva töötas ja siis probleem tekkis? Või kui üldse netist lugeda kuidas osadel kuuaega töötas ja siis sama jama?
Ilmselt Zen 6 jaoks peab AMD tegema visuaalselt selgemaks mispidi tuleb see socketisse panna. Võibolla isegi värvid appi võtta.
Tomorrow, tahad selgitada kuidas täiesti valepidi socketisse pandud prose 3 päeva töötas ja siis probleem tekkis? Või kui üldse netist lugeda kuidas osadel kuuaega töötas ja siis sama jama?
Ma ei võtaks neid väiteid eriti tõepäraselt. Kes ikka tahab ütelda, et ise olin loll ja tegin vea.
Ma ei võtaks neid väiteid eriti tõepäraselt. Kes ikka tahab ütelda, et ise olin loll ja tegin vea.
Täpselt. Senised kaks juhtumit on võrdlemisi anekdootlikud. Ainus kus see revieweri poolt ka üle vaadati oli üsna selge, et tegu on kasutaja veaga.
Arvestades seda millisel hulgal 9800X3D on müüdud ja palju kuid launchist möödas on, siis reaalse probleemi korral peaks me iga päev uutest juhtumitest kuulma...
Kui tema väiteid tõena võtta, siis ta uuendas biosi 3.16 peale (sama nagu mul aga mul on X670E) ning millegipärast tegi ta manual OC 5.2Ghz -30mv CO. Stock expo 6000Mhz mälud.
Peale 3 päeva kasutamist suri 9800X3D ära kuid 9600x mille ta tagasi pani toimib board edasi. Seega kuskil on kala kas X870E boardi ja uue cpu seadistuse vahel või on praak cpu. Kuna mitmel väidetavalt on sama X870 chipseti boardiga olnud sama case teistel, siis pigem ma pakun, et prose ise eraldi süüdi ei ole. Aga eks näis ASrock mode proovib AMD'ga kontakti saada. Kui oleks mingi praak seeria, siis eeldaks suuremat kisa. Ja huvitav, et X670 ei ole probleeme. See kõik viitab ikkagi uue chipseti ja prose suhtluse peale. Nagu mingi voldi regulatsiooni kaitse ei toimi ja pani litaka.
Aga ma toonitan see on kõik tema väide, keegi pole milleski kindel. Samahästi näppis ta vb ise midagi manuaal OC tehes ja pani miskit valesti. Kuid tegelt peaks overvolt pinge kaitse rakenduma. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Et siis see millal on asi kasutaja viga ja millal äkki on toote viga põhineb "usul"
Kaks juhtumit vs sadu või isegi tuhandeid (eeldan, et viitad Nvidia 16pin juhtumile). Usuga pole siin midagi pistmist.
tsitaat:
Arvestades seda millisel hulgal 9800X3D on müüdud ja palju kuid launchist möödas on, siis reaalse probleemi korral peaks me iga päev uutest juhtumitest kuulma...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.