praegune kellaaeg 20.12.2025 15:36:16
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
ressi
HV kasutaja
|
15.01.2025 18:28:37
|
|
|
Kuidas viimane uuendus maha võtta?
Ma proovisin, aga see viimane uuendus on vist nagu viirus, ei kao ära.
Kas kuidagi saab windowsi niimoodi sisse, et mitte selle tavalise "sätete" alt, vaid kuskilt mujalt, kus on need uuendused nagu failidena reas kõik?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.01.2025 18:51:10
|
|
|
Driver Rollback Device Manageris on üks võimalus. Aga kui miski ei toimi siis võib proovida süsteemitaastet ehk Restore pointi. Win teeb süsteemi seisundist regulaarselt koopiaid, kui mingil hetkel arvuti ei tööta nagu vaja siis võib proovida mõne varasema kuupäeva seisundit. Alati see ei aita, ent tõenäosus on olemas, et toimib. Ise regulaarselt kustutan neid taastepunkte, pole mõtet lasta ketast neid täis, aga viimast Win ei lase kustutada ehk see on siis viimane päästerõngas enne tehaseseadete taastamist või täielikku reinstalli.
Kui installimisega vaeva näha ei taha siis osta ajutiseks kasutamiseks USB-to ethernet adapter ja vaata, kas alternatiivne võrguseade toimib (uuele seadmele installitakse uued sobilikud draiverid). See ei maksa palju, 1000M adapteri hinnad algavad ca 14€ ringis ent võib teatud oludes olla väga kasulik, kui teist võimalust internetiühenduse kasutamiseks peale võrgukaabli ei ole.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.01.2025 19:17:56
|
|
|
ressi, Settings > Windows Update > Update History ja keri alla > Uninstall updates.
Sealt saad maha installida, kui lubab.
Kui sealt ei luba, siis pead System Restore kasutama.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2025 19:25:28
|
|
|
DHCP Service Client teenuse teegifail vigane, tõenäoliselt failisüsteem katki. Miks ms-teams.exe seda ütleb, ei tea.
chkdsk c: /r /v
restart
Kui endiselt netti ei saa, siis proovi käsitsi IP-aadress määrata - selleks pead muidugi oma võrgu andmeid teadma. Kui sa ei tea, siis nimeta oma teenusepakkuja, foorumlased oskavad kindlasti pakkuda, mis vaikimisi võrgu parameetrid peaks olema.
Antud viga peaks takistama vaid DHCP-ga dün aadressi saamist, käsitsi määrates võiks võrk hea õnne korral tööle hakata.
Kui siis netti saad, siis järgmiseks võiks DISM abil värskendada süsteemi paigaldusfaile, millest süsteemifaile taastatakse
https://support.microsoft.com/en-us/topic/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
ja lõpuks süsteemifailide kontroll ja parandus:
sfc /scannow
restart
Ja siis võib käsitsi määratud aadressi uuesti eemaldada ja DHCP tööd proovida.
Kui käsitsi aadressi määrata ei õnnestu või sellegipoolest võrku ei saa, siis võib DISM sammu vahele jätta ja lihtsalt sfc-d kohe jooksutada.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 16.01.2025 17:29:43, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
15.01.2025 20:06:48
|
|
|
Kui seal veateates on kirjas, et "bad image", siis tähendab see ju, et Windowsi installifail ehk see mälupulgalt installitud image-fail on vigane, aga see ei tohiks nii olla ju?
Miks peaks Microsoft saatma installimiseks vigase image-faili? See jama tekkis mul täna just peale seda, kui mingi W11 uuendus (x-5050009-midagi sellist oli nr) installiti.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.01.2025 20:10:53
|
|
|
ressi, Ei. See tähendab, et kontroll leidis probleeme failides, mitte, et terve windowsi install on vigane.
Kuigi sõna "image" kasutamine võib seda segadust tekitada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
15.01.2025 20:23:03
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
ressi, Ei. See tähendab, et kontroll leidis probleeme failides, mitte, et terve windowsi install on vigane.
Kuigi sõna "image" kasutamine võib seda segadust tekitada. |
Mis võimalusi mul on veel peale nende, mis on pakutud?
Ma proovisin seda ckhdsk c: /r /v - see ei andnud tulemust.
Lisaks pole mul võimalik restore point'i kasutada, kuna mul oli see taastepunkti kasutamine seadistamata, vaatasin järgi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.01.2025 20:27:56
|
|
|
ressi, DISM... ja sfc/ scannow on jooksutatud?
Teams avamisel viskab seda errorit või ei saa ükski programm netti?
Minu mainitud kohast selle viimatise uuenduse uninstall ei toiminud?
Üks võimalus on veel DHCP asemel seadistada staatiline IP nagu Dogbert soovitas.
Eeldusel, et teised võrgundusega seotud failid vigased ei ole, siis saaks neti tööle.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
15.01.2025 21:07:30
|
|
|
Uninstall ei toimi kuidagi.
sfc/ scannow tegemine jäi pooleli:
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.01.2025 21:25:00
|
|
|
| ressi kirjutas: |
Lisaks pole mul võimalik restore point'i kasutada, kuna mul oli see taastepunkti kasutamine seadistamata, vaatasin järgi. |
Vaikimisi peaks system Restore sees olema (Ma ei tea, miks Googeldamine ütleb, et vaikimisi on väljas- võib-olla sõltub see konkreetsest väljalaskeversioonist). Mul on sees alates esmakasutuselevõtust (W11 Home, pole seda näppinud) ja leidsin ka ühest foorumist, et vaikimisi on sees. Kui failisüsteem on vigane ja scannow käsk ei toimi siis see tähendab, et ketas on vigane füüsilises mõttes (võimalik, et kettal on bad sektoreid mida parandada ei saa sellel kohal, kus need süsteemifailid asuvad). Sel juhul tuleb teha olulistest failidest koopia ja win uuesti installida puhtalt. Ma ei tea kas sul on SSD ketas või HDD, ent HDD puhul mäpitakse bad sectorid ümber, SSD puhul märgitakse mittekasutatavateks ja võetakse kasutusele spare reserv. Ehk siis teoreetiliselt saaks sama ketta reformatiga win peale, aga kindla peale saaks välja minna uue kettaga. Mis su süsteemiketta SMART info ütleb ketta tervise kohta?
viimati muutis BA79 15.01.2025 21:29:53, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
15.01.2025 21:26:29
|
|
|
Kust neid võrgu andmeid ehk ip-protokolli numbreid saada?
Ma saaks need sisestada käsitsi ja proovida siis. Mul on Telia.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2025 21:37:20
|
|
|
Uninstall ei toimi kuidagi.
sfc/ scannow tegemine jäi pooleli:
 |
Su kompuuteril on kettas kattki.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
15.01.2025 21:39:56
|
|
|
SSD ketas on.
Mõtlesin, et peaks parem olema kui HDD.
Tuleb välja siis, et HDD oleks parem vist olnud, kui see SSD läbi on.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2025 21:40:48
|
|
|
| Tee backupit juba.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2025 21:42:03
|
|
|
Telia ruuterid on siiamaani jaganud aadresse kuhugi 192.168.1.2 kuni 192.168.1.253 vahemikku. Proovi sedasama 192.168.1.2 aadressi, hea õnne korral ei ole samal aadressil muud seadet ees ootamas ja kui on, siis annab Windows märku sellest.
Netmask 255.255.255.0
Gateway (Lüüs) 192.168.1.1
Ruuter võiks eeldatavasti DNS-i ka vahendada, st DNS 192.168.1.1 või kasuta Google'i oma 8.8.8.8 primary ja 8.8.4.4 secondary.
Ma pole Telia teenuseid mitu aastat kasutanud ja uuemaid ruuterite seadistusi pole näinud, nii et võin ka eksida, aga tõenäoliselt peaks sedasi töötama.
Failisüsteem läheb ikka vahel katki, eriti kui näiteks mingeid elektrikatkestusi on ette tulnud, kui toide on süsteemi aktiivse töö ajal katkenud. See ei tähenda enamasti, et kettal midagi viga kohe oleks.
Parandad failisüsteemi check diskiga ära ja töötab jälle, ketta SMART ei pruugi mingeid häireid näidata peale "unsafe shutdowns" loenduri kasvu veel ühe võrra. Igaks juhuks võiks HWiNFO programm arvutis olla, see näitab muu hulgas SMART-i ka.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
viimati muutis Dogbert 15.01.2025 21:50:23, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.01.2025 21:43:05
|
|
|
Kust neid võrgu andmeid ehk ip-protokolli numbreid saada?
Ma saaks need sisestada käsitsi ja proovida siis. Mul on Telia. |
Ruuteri GW on 192.168.1.1 (Vähemalt Inteno DG301) netmask /24-bit (ehk 255.255.255.0) , IP tuleb sisestada samasse alamvõrku vahemikus .2-.253 lõpuga
Ma peast Telia DNS aadressi ei tea, ent mul on alternatiivseks DNS serveriks määratud 8.8.8.8 ehk Google DNS.
Kui teiste ruuteritega telia võrgus on teised parameetrid siis loodetavasti saab keegi teine aidata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2025 21:50:14
|
|
|
| See nii naljakkas teema arendus. chkdsk feilib ja siin targad räägivad ruuteri probleemidest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
BA79
Kreisi kasutaja
|
15.01.2025 21:54:52
|
|
|
SSD ketas on.
Mõtlesin, et peaks parem olema kui HDD.
Tuleb välja siis, et HDD oleks parem vist olnud, kui see SSD läbi on. |
SSD on kiirem kui HDD aga jah, nagu iga asjaga nii on ka sellega, et igal medalil on alati 2 külge. Ise ka olen SSD-ga juba omad õppetunnid kätte saanud, et odavaim SSD olgu või suurt mahtu sisaldav, ei ole kõige targem investeering. Mul ketta Spare SMART järgi ainult 4%. Ketas töötab aga tean, et ühel päeval pean ketta välja vahetama. Õnneks ei ole see tööarvuti. Aeg-ajalt teen failidest koopiaid ja kui kriitiliseks läheb siis uus ketas sisse või võtan vana ketta ajutiselt uuesti kasutusse.
Soovitan teha olulistest failidest koopia ja hangi teine ketas. Image Windowsist (klooni) ei maksa teha sest kui failisüsteem vigane siis kirjutatakse ka need viagsed failid kloonile sisse.
| Betamax kirjutas: |
| See nii naljakkas teema arendus. chkdsk feilib ja siin targad räägivad ruuteri probleemidest. |
Jah, aga lootus oli pandud sellele, et kui dhcp klient ei tööta, peaks käsitsi ikka netti saama.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.01.2025 21:55:03
|
|
|
| BA79 kirjutas: |
| See nii naljakkas teema arendus. chkdsk feilib ja siin targad räägivad ruuteri probleemidest. |
Jah, aga lootus oli pandud sellele, et kui dhcp klient ei tööta, peaks käsitsi ikka netti saama. |
Mul hakkab emm valutama selliseid juttusi kuulates. Backuppisi peaks praegast tegema.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2025 21:56:13
|
|
|
Kui sa aru ei saa, miks DISM-i oleks mõttekas jooksutada enne SFC-d, eriti kui SFC teadmata põhjusel töö katkestab ja et selle jaoks peab netti saama, siis võib tõesti naljakas olla sinu jaoks.
Muidugi oleks hea SFC täpsemat logi vaadata, et miks ta tööd teha ei saa, aga võib ka enne vaadata, kas DISM töötab ja midagi muudab.
Kui sul on parem idee, siis anna tulla.
Backuppi teha, jah. Loomulikult. Kui on midagi kaotada ketta riknemise puhul ja on seda kuhugi teha. Ma ei hakanud sind kordama vaid andsin võrgukaardile käsitsi aadressi määramiseks vajalikud parameetrid, mitte ei rääkinud ruuteriprobleemidest.
viimati muutis Dogbert 15.01.2025 22:54:56, muudetud 2 korda |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.01.2025 23:01:24
|
|
|
Lisaks pole mul võimalik restore point'i kasutada, kuna mul oli see taastepunkti kasutamine seadistamata, vaatasin järgi. |
Check diski logi tahaks ka näha, miks ta "tulemusi" ei andnud.
Event Viewer - Windows Logs - Application jaotisest leiad hiljutise kellaajaga rea, mille Source tulbas on Wininit. Klõpsad seal peal ja allpool General kaardi peal näed sarnast teksti:
Spoiler 
Checking file system on C:
The type of the file system is NTFS.
Volume label is SYSTEM.
A disk check has been scheduled.
Windows will now check the disk.
Stage 1: Examining basic file system structure ...
Cleaning up instance tags for file 0x722d0.
897536 file records processed.
File verification completed.
Phase duration (File record verification): 4.03 seconds.
25335 large file records processed.
Phase duration (Orphan file record recovery): 8.79 milliseconds.
0 bad file records processed.
Phase duration (Bad file record checking): 0.96 milliseconds.
Stage 2: Examining file name linkage ...
1217 reparse records processed.
1120300 index entries processed.
Index verification completed.
Phase duration (Index verification): 9.73 seconds.
0 unindexed files scanned.
Phase duration (Orphan reconnection): 806.74 milliseconds.
0 unindexed files recovered to lost and found.
Phase duration (Orphan recovery to lost and found): 677.85 milliseconds.
1217 reparse records processed.
Phase duration (Reparse point and Object ID verification): 6.30 milliseconds.
Stage 3: Examining security descriptors ...
Cleaning up 486 unused index entries from index $SII of file 0x9.
Cleaning up 486 unused index entries from index $SDH of file 0x9.
Cleaning up 486 unused security descriptors.
Security descriptor verification completed.
Phase duration (Security descriptor verification): 14.96 milliseconds.
111383 data files processed.
Phase duration (Data attribute verification): 1.03 milliseconds.
CHKDSK is verifying Usn Journal...
Usn Journal verification completed.
Stage 4: Looking for bad clusters in user file data ...
897520 files processed.
File data verification completed.
Phase duration (User file recovery): 40.65 minutes.
Stage 5: Looking for bad, free clusters ...
135278137 free clusters processed.
Free space verification is complete.
Phase duration (Free space recovery): 58.10 seconds.
Windows has made corrections to the file system.
No further action is required.
1757254655 KB total disk space.
1214716836 KB in 772126 files.
406140 KB in 111384 indexes.
0 KB in bad sectors.
1019127 KB in use by the system.
65536 KB occupied by the log file.
541112552 KB available on disk.
4096 bytes in each allocation unit.
439313663 total allocation units on disk.
135278138 allocation units available on disk.
Total duration: 41.88 minutes (2512856 ms).
Internal Info:
00 b2 0d 00 00 4d 0d 00 e3 51 17 00 00 00 00 00 .....M...Q......
52 04 00 00 6f 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 R...o...........
Teksti peal saab klõpsata. Valid klaviatuuril Ctrl+A ja Ctrl+C, siis Paste tekstifaili või siia foorumisse.
Failisüsteemi rikete taga on ketta riistvaralised vead suhteliselt harva, kui pole tegemist läpaka läbi kolgitud HDD-ga, millega paljud paraku harjunud on. Paanikaosakonda käima tõmmata riknenud failisüsteemi pärast ei maksa enne ketta SMART info nägemist.
Igaks juhuks backup teha säilitamisele kuuluvatest failidest käib asja juurde, nagu Betamax juba nimetas. Midagi võib kaduma minna, kui failisüsteem katki on.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.01.2025 10:00:44
|
|
|
laurx, ARM ISO on nüüd ametlikult saadaval. Ma pole küll kindel mis formaadis see pulk peab olema, et ARM süsteem seda sööks.
Betamax nagu tavaliselt teemasse midagi kasulikku ei lisa. Ainult tänitamine ja pakutud asjade kritiseerimine.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
16.01.2025 10:23:18
|
|
|
laurx, ARM ISO on nüüd ametlikult saadaval. Ma pole küll kindel mis formaadis see pulk peab olema, et ARM süsteem seda sööks.
Betamax nagu tavaliselt teemasse midagi kasulikku ei lisa. Ainult tänitamine ja pakutud asjade kritiseerimine. |
FAT32, oli mälu järgi...ma kunagi installisin ("mitteavalikult" imagelt)
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
16.01.2025 10:51:43
|
|
|
Galaxy book go jaoks see ms arm iso ei kõlba, samsa veebis supporti pole, reddirtis üks on teinud iso aga see on home ja 22h2 aga desktopile buutis. Mingi neegripoisi video, kus ta biosi seadeid näpib ja "failed" erroriga lõppeva pulga lihtsalt biose näppimise peale buutima saab on bs.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|