Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 152, 153, 154  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.01.2025 18:41:23 vasta tsitaadiga

BA79 kirjutas:
avrn kirjutas:
Nüüd loodavad siis 11 turuosa sellega suurendada või? rofl.gif
thumbs_up.gif
icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Naljakas jah. Kui juba uuematel arvutitel on W11 jooksutamisega raskusi, siis eelmise ja üleeelmise generatsiooniga peaks see olema veelgi vaevalisem. Isegi kui spetsi järgi on miinimumnõuded täidetud siis see ei tähenda, et rakendused sujuvalt jooksevad.

Mind ennast nt häirib väga, et koguaeg poogitakse windowsile taustarakendusi külge. Nt Power Automate. Ma ei kasuta seda, aga see jookseb tühja samamoodi nagu igasugused muud sajad protsessid mis jooksevad erinevate rakenduste koosseisus. Mida rohkem taustaprotsesse, seda aeglasemaks arvuti läheb nii, et lõppkokkuvõttes saab ka 4Ghz Protsessoriga arvutist PentiumII klassi arvuti icon_biggrin.gif

Kuidas see W11 jooksutamise raskus välja näeb? HDD kasutades on isegi Windows 7 kasutamine piinarikas.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.01.2025 18:58:16 vasta tsitaadiga

BA79, Power Automate jms enamus asju on modulaarsed. Saad need uninstallida otse kontrollpaneelist.
Ainsad erandid on see neetud Edge ja midagi oli vist veel mille jaoks peab skripte kasutama.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.01.2025 19:11:22 vasta tsitaadiga

Keegi tegi eksperimenti.

Windows 11 24H2 defies hardware limitations, runs on record-low RAM capacity
https://www.xda-developers.com/windows-11-24h2-runs-on-record-low-ram-capacity/

BA79
HV kasutaja

sõnum 07.01.2025 21:36:05 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:

Kuidas see W11 jooksutamise raskus välja näeb? HDD kasutades on isegi Windows 7 kasutamine piinarikas.

Mida rohkem asju taustas jne jooksevad, seda vähem jääb rakendustele operatiivmälu. Jah, Win saab seadistada kummale rohkem jõudlust eelistada aga see on selline piiripealne mängimine, kui taustaprotsesse/programme on liiga palju. Lõpuks ei suuda enam Win seda hallata normaalselt. Kui füüsiliselt RAM vähe siis võtab Win appi virtuaalmälu, aga sellel on ka omad piirangud kuna sisuliselt kasutab süsteemiketta ruumi virtuaalmäluna. Kui ketas täis/vähe ruumi, siis kohe kukub jõudlus alla. Eriti kui ketta puhver täis on.
Ise olen jõudluse suhtes pannud eelistuse programmidele. Üldiselt tänu NVME SSD kasutamisele saab veel rahul olla, et arvuti siiski on piisavalt kiire ka virtuaalmälu kasutades, ent tava SSD puhul ei ole see nii sujuv enam midagi.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 07.01.2025 21:40:13 vasta tsitaadiga

Mingi nali vä?
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 07.01.2025 22:38:12 vasta tsitaadiga

hakib jahh see viimane Winn, eelmine raal tegi restarte, see ei jookse sjuhuvalt.
Täitsa jama, pole ME, XP, 7, 10, ükski sellist jama teinud.,

ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 12:02:51 vasta tsitaadiga

Peale viimast uuendust ei saa lauaarvutiga enam netti.
Mida peaks tegema?
Veateade on selline ekraanil:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 15.01.2025 12:32:22 vasta tsitaadiga

Dev manager lahti, draiver maha, tuvastab, uuesti peale..
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 12:43:41 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Dev manager lahti, draiver maha, tuvastab, uuesti peale..

Millise seadme draiveri peab maha laskma või on seal see küsimärk, kui konflikt on?
tagasi üles
kurv
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 12:45:17 vasta tsitaadiga

Network? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 16:23:38 vasta tsitaadiga

Viimane W11 softi uuendus keeras võrguseadetes või kuskil võrguadapteri seadetes midagi täiega pekki.
Nüüd ei saa enam isegi maha installida seda viimast uuendust, sest windows ei lase.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.01.2025 18:51:17 vasta tsitaadiga

Võta kõik Device Manageris maha. Pärast restarti Windows installib ise kõik tagasi.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.01.2025 19:16:14 vasta tsitaadiga

Roll Back Driver valik on kah Win11 puhul Device Manageris olemas. Ma ei mäleta kas Win10's juba oli või on see uus asi.
Windows ka vaikimisi ei kustuta driver store'st vanu draivereid mis on hea asi. Muidugi ise käsitsi eemaldades võib vanal installil nii avastada kümnete gigade jagu vanakraami, aga see on parem kui see, et pole millegi peale rollback teha.

Muidugi kui kasutaja postitatud veateada õige on (dhcpcsvc.dll error), siis ei aita ka võrgudraiveri rollback, kuna võrgudraiver seda süsteemifaili ei puutu.
Siis tuleb System Restore kasutada või tõesti viimane uuendus maha võtta.
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 19:28:37 vasta tsitaadiga

Kuidas viimane uuendus maha võtta?
Ma proovisin, aga see viimane uuendus on vist nagu viirus, ei kao ära.
Kas kuidagi saab windowsi niimoodi sisse, et mitte selle tavalise "sätete" alt, vaid kuskilt mujalt, kus on need uuendused nagu failidena reas kõik?
tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 19:51:10 vasta tsitaadiga

Driver Rollback Device Manageris on üks võimalus. Aga kui miski ei toimi siis võib proovida süsteemitaastet ehk Restore pointi. Win teeb süsteemi seisundist regulaarselt koopiaid, kui mingil hetkel arvuti ei tööta nagu vaja siis võib proovida mõne varasema kuupäeva seisundit. Alati see ei aita, ent tõenäosus on olemas, et toimib. Ise regulaarselt kustutan neid taastepunkte, pole mõtet lasta ketast neid täis, aga viimast Win ei lase kustutada ehk see on siis viimane päästerõngas enne tehaseseadete taastamist või täielikku reinstalli.

Kui installimisega vaeva näha ei taha siis osta ajutiseks kasutamiseks USB-to ethernet adapter ja vaata, kas alternatiivne võrguseade toimib (uuele seadmele installitakse uued sobilikud draiverid). See ei maksa palju, 1000M adapteri hinnad algavad ca 14€ ringis ent võib teatud oludes olla väga kasulik, kui teist võimalust internetiühenduse kasutamiseks peale võrgukaabli ei ole.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.01.2025 20:17:56 vasta tsitaadiga

ressi, Settings > Windows Update > Update History ja keri alla > Uninstall updates.

Sealt saad maha installida, kui lubab.
Kui sealt ei luba, siis pead System Restore kasutama.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 15.01.2025 20:25:28 vasta tsitaadiga

DHCP Service Client teenuse teegifail vigane, tõenäoliselt failisüsteem katki. Miks ms-teams.exe seda ütleb, ei tea.

chkdsk c: /r /v

restart

Kui endiselt netti ei saa, siis proovi käsitsi IP-aadress määrata - selleks pead muidugi oma võrgu andmeid teadma. Kui sa ei tea, siis nimeta oma teenusepakkuja, foorumlased oskavad kindlasti pakkuda, mis vaikimisi võrgu parameetrid peaks olema.
Antud viga peaks takistama vaid DHCP-ga dün aadressi saamist, käsitsi määrates võiks võrk hea õnne korral tööle hakata.

Kui siis netti saad, siis järgmiseks võiks DISM abil värskendada süsteemi paigaldusfaile, millest süsteemifaile taastatakse

https://support.microsoft.com/en-us/topic/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

ja lõpuks süsteemifailide kontroll ja parandus:

sfc /scannow

restart

Ja siis võib käsitsi määratud aadressi uuesti eemaldada ja DHCP tööd proovida.

Kui käsitsi aadressi määrata ei õnnestu või sellegipoolest võrku ei saa, siis võib DISM sammu vahele jätta ja lihtsalt sfc-d kohe jooksutada.

viimati muutis Dogbert 16.01.2025 18:29:43, muudetud 1 kord
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 21:06:48 vasta tsitaadiga

Kui seal veateates on kirjas, et "bad image", siis tähendab see ju, et Windowsi installifail ehk see mälupulgalt installitud image-fail on vigane, aga see ei tohiks nii olla ju?
Miks peaks Microsoft saatma installimiseks vigase image-faili? See jama tekkis mul täna just peale seda, kui mingi W11 uuendus (x-5050009-midagi sellist oli nr) installiti.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.01.2025 21:10:53 vasta tsitaadiga

ressi, Ei. See tähendab, et kontroll leidis probleeme failides, mitte, et terve windowsi install on vigane.
Kuigi sõna "image" kasutamine võib seda segadust tekitada.
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 21:23:03 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
ressi, Ei. See tähendab, et kontroll leidis probleeme failides, mitte, et terve windowsi install on vigane.

Mis võimalusi mul on veel peale nende, mis on pakutud?
Ma proovisin seda ckhdsk c: /r /v - see ei andnud tulemust.
Lisaks pole mul võimalik restore point'i kasutada, kuna mul oli see taastepunkti kasutamine seadistamata, vaatasin järgi.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.01.2025 21:27:56 vasta tsitaadiga

ressi, DISM... ja sfc/ scannow on jooksutatud?

Teams avamisel viskab seda errorit või ei saa ükski programm netti?

Minu mainitud kohast selle viimatise uuenduse uninstall ei toiminud?

Üks võimalus on veel DHCP asemel seadistada staatiline IP nagu Dogbert soovitas.
Eeldusel, et teised võrgundusega seotud failid vigased ei ole, siis saaks neti tööle.
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 22:07:30 vasta tsitaadiga

Uninstall ei toimi kuidagi.

sfc/ scannow tegemine jäi pooleli:

tagasi üles
BA79
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 22:25:00 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Mis võimalusi mul on veel peale nende, mis on pakutud?
Ma proovisin seda ckhdsk c: /r /v - see ei andnud tulemust.
Lisaks pole mul võimalik restore point'i kasutada, kuna mul oli see taastepunkti kasutamine seadistamata, vaatasin järgi.

Vaikimisi peaks system Restore sees olema (Ma ei tea, miks Googeldamine ütleb, et vaikimisi on väljas- võib-olla sõltub see konkreetsest väljalaskeversioonist). Mul on sees alates esmakasutuselevõtust (W11 Home, pole seda näppinud) ja leidsin ka ühest foorumist, et vaikimisi on sees. Kui failisüsteem on vigane ja scannow käsk ei toimi siis see tähendab, et ketas on vigane füüsilises mõttes (võimalik, et kettal on bad sektoreid mida parandada ei saa sellel kohal, kus need süsteemifailid asuvad). Sel juhul tuleb teha olulistest failidest koopia ja win uuesti installida puhtalt. Ma ei tea kas sul on SSD ketas või HDD, ent HDD puhul mäpitakse bad sectorid ümber, SSD puhul märgitakse mittekasutatavateks ja võetakse kasutusele spare reserv. Ehk siis teoreetiliselt saaks sama ketta reformatiga win peale, aga kindla peale saaks välja minna uue kettaga. Mis su süsteemiketta SMART info ütleb ketta tervise kohta?

viimati muutis BA79 15.01.2025 22:29:53, muudetud 1 kord
tagasi üles
ressi
HV kasutaja

sõnum 15.01.2025 22:26:29 vasta tsitaadiga

Kust neid võrgu andmeid ehk ip-protokolli numbreid saada?
Ma saaks need sisestada käsitsi ja proovida siis. Mul on Telia.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 15.01.2025 22:37:20 vasta tsitaadiga

ressi kirjutas:
Uninstall ei toimi kuidagi.

sfc/ scannow tegemine jäi pooleli:

Su kompuuteril on kettas kattki.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 152, 153, 154  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.