Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 214, 215, 216 ... 261, 262, 263  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.01.2025 10:18:39 vasta tsitaadiga

ei ole mõtet oodata. aga no kui sul hetkel midagi osta ei ole...siis võid muidugi sama hästi ka oodata icon_biggrin.gif eks lõpuks oleneb ju sellest, et kas sul on aega oodata või mitte thumbs_up.gif

mina ka ei usu, et neid amd uusi kaarte eestis enne üldse saada hakkab olema kui võibolla mingi 2+ kuu pärast. ja hind, no nagu varemgi sai juba siin öeldud siis ilmselt tuleb 700 kanti. sel non xt'l võibolla jah pisut madalam...aga seda ilmselt saab olema veel vähem saada icon_lol.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 11.01.2025 10:56:26 vasta tsitaadiga

Hakkasin mõtlema miks AMD justkui isegi ei ürita Nvidiaga konkureerida ja peas hakkas küpsema vandenõuteooria. Ärge siis liiga tõsiselt võtke icon_lol.gif

/ Igatahes teooria on siis selline, et AMD meelega ei konkureeri ja loodabki, et Nvidia tõstab pidevalt hindu. Nemad saavad siis Nvidia tuules samuti hindu tõsta ja rohkem teenida samal ajal, kui Nvidia saab enamuse kriitikast.
Kui alustada hinnasõda, siis oleks tulemuseks väiksem kasum ja peaks rohkem pingutama. /
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 11.01.2025 11:09:27 vasta tsitaadiga

villu70 kirjutas:
Vaades siinset teema arutelu siis ..... mul on plaanis uus videokaart (~500€) osta, kas praegu on huvitavad ajad ja tasub nädal/kaks/kuu oodata?
Tänud.

Oota AMD hinnad ja mõlema tootja ülevaated ära. Siis otsusta.
Kõige parem variant selle summa piires on ilmselt korralikult hoitud kasutatud 4080. Seda juhul kui see arvuti kasti mahub.

tsitaat:
/ Igatahes teooria on siis selline, et AMD meelega ei konkureeri ja loodabki, et Nvidia tõstab pidevalt hindu. Nemad saavad siis Nvidia tuules samuti hindu tõsta ja rohkem teenida samal ajal, kui Nvidia saab enamuse kriitikast.
Kui alustada hinnasõda, siis oleks tulemuseks väiksem kasum ja peaks rohkem pingutama. /

Seda ei juhtu. AMD ususekt on Nvidiat sotsiaalmeedias 10 aastat poriga loopinud ja tulemust ei ole. Nvidia hoidis hinnad eelmise pälvkonnaga samad või isegi vähendas.
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 11.01.2025 11:23:50 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Ma pigem ka nõustun sellega. Kui Amd kaartidel on ainult natuke madalam hind, siis selleks paljud lähevadki pigem Nvidia teed kuna Nvidia kipub olema suures pildis stabiilsem ja ühtlasem. Amd on mõnes mängus hea ja siis mõnes kukub fps keldrisse.

Viimane kord kui Amd midagi turul erilist muutis oli siis kui esimesed Amd Ryzen prosed tulid. Said palju rohkem tuumasid madalama hinnaga. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 11.01.2025 11:26:06 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, näita mulle üks 4080 @ 500€. Ma sõidan silmapilkselt sellele järgi. icon_lol.gif
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 11.01.2025 11:33:47 vasta tsitaadiga

Evil kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Ma pigem ka nõustun sellega. Kui Amd kaartidel on ainult natuke madalam hind, siis selleks paljud lähevadki pigem Nvidia teed kuna Nvidia kipub olema suures pildis stabiilsem ja ühtlasem. Amd on mõnes mängus hea ja siis mõnes kukub fps keldrisse.

Viimane kord kui Amd midagi turul erilist muutis oli siis kui esimesed Amd Ryzen prosed tulid. Said palju rohkem tuumasid madalama hinnaga. icon_rolleyes.gif

Pole viimaseid nvidia draiveri kalasid ilmselgelt märganud.
Viimane draiveri uuendus The Finalsis tekitas pangestumisi(samuti tõusis Stalkeris crash teemade arv).
Ühesõnaga UE5 ja punane leer on märgatavalt stabiilsem olnud(0 pange S3-st alates).
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 11.01.2025 11:43:08 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
SirAskAlot, näita mulle üks 4080 @ 500€. Ma sõidan silmapilkselt sellele järgi. icon_lol.gif

Mõni 50xx seeria huviline kes ei viitsi kaubelda võib paarinädala pärast vabalt enda oma odavalt ära anda. Täna ilmselt 500 eest keegi ära ei anna.

tsitaat:

Pole viimaseid nvidia draiveri kalasid ilmselgelt märganud.
Viimane draiveri uuendus The Finalsis tekitas pangestumisi(samuti tõusis Stalkeris crash teemade arv).
Ühesõnaga UE5 ja punane leer on märgatavalt stabiilsem olnud(0 pange S3-st alates).

Oota ikka hinnad ära. see 2 nädalat kiirustamist ei anna sulle ilmselt midagi.
Igaks juhuks. 7900xtx-ga peaksid ettevaatlik olema. Inimesed peavad powerit 10% maha võtma , et see stabiilselt töötaks.
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 11.01.2025 11:46:04 vasta tsitaadiga

Tänud kõigile kaasamõtlejatele! Jälgin huviga selle teema arengut.
Ostuga kuhugi kiiret pole..... aga täna jäid need kaardid mulle silma!?
ot:

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 11.01.2025 12:34:39 vasta tsitaadiga

villu70, Praegu on vale aeg osta vana seeria kaarti ja eriti 7800XT. Oota veidi ja siis otsusta, kui uued AMD ja Nvidia keskklassi kaardid olemas.
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 11.01.2025 12:51:37 vasta tsitaadiga

See 500 euro jutt meenutab mulle Nvidia 3000 seeria launchi kus anti mõista 2080 TI võib nüüd võileiva hinna eest ära müüa ja üldse pm kõik ülejäänud kaardid võib tasuta ära anda. Reaalsus oli midagi hoopis muud.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 11.01.2025 13:24:38 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:
See 500 euro jutt meenutab mulle Nvidia 3000 seeria launchi kus anti mõista 2080 TI võib nüüd võileiva hinna eest ära müüa ja üldse pm kõik ülejäänud kaardid võib tasuta ära anda. Reaalsus oli midagi hoopis muud.

Jah. Tänases turuolukorras ei hakka juhtuma, et 4080 jõudlus tuleb @ 500€. Aga leidub meil siin optimiste.

tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 11.01.2025 13:33:52 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:

Tollel hetkel veel crypto buumi ei olnud.

Kui võtta 5080 ja praegusgt 4080 super hinda , siis on 500 ilmselt vähe.
Kui võtta aluseks tulevase 9070xtx -i hind ja perf. Ütleme, et kui hind on 750 ja perf 4080 juures , nagu osad väidavad, siis ma 2 aastat vana kasutatud 4080 eest üle 500 ei maksaks. (tõin lihtsalt näiteks)
Inimesed on ka muidugi erinevad. Ma olen oma vana raua andnud tavaliselt sugulaste lastele tasuta.
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 11.01.2025 13:34:13 vasta tsitaadiga

Zonerman, thumbs_up.gif
Asi selge.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 11.01.2025 14:37:05 vasta tsitaadiga

Nvidia eest on alati rohkem makstud, eks veidike parem driverite maine, veidike parem RT ja veidike parem DLSS annab oma lisa sinna.
Aga ma olen Sinuga selles osas samas paadis, kui reaalselt 750 eest saaks normaalse jahutusega kaardi, normaalse voolutarbe ja samasse auku 4080-ga siis ma olen sold. Aga praegune puudulik info ja et MSI-d enam pole board partnerite seltskonnas just kindlust ei sisenda.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 11.01.2025 14:40:42 vasta tsitaadiga

Frank Azoriga intervjuu. Asi selge lihtsalt otsustasid oodata mida Nvidia näitab ja mis hinnaga ning kasutasid selle võimaluse ära.

Link

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 11.01.2025 16:52:57 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Foxxx kirjutas:

Jah. Tänases turuolukorras ei hakka juhtuma, et 4080 jõudlus tuleb @ 500€. Aga leidub meil siin optimiste.

Meenub jah see 2080 Ti jõudlus 500 eest ostes 3070.
Jah see oli umbes sama kiire (+/- 5%) aga 3GB vähem VRAM ja krüptobuum pmst algas ka 30 seeria launchiga, seega kaua neid hindu nautida ei saanud.
Ma ostaks küll 4090 nüüd 550 eest aga ma kahtlen, et niipalju põmmpäid leidub kes on valmis 4090 selle raha eest maha müüma, kuna Nvidia ütles, et 5070 on nüüd sama kiire.

Vähemalt 3070 tõesti oli ilma DLSS (FG tollal veel polnud) kasutamata sama kiire.
5070 kohta sama öelda ei saa.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 11.01.2025 17:08:17 vasta tsitaadiga

https://videocardz.com/newz/retailer-in-philippines-lists-radeon-rx-9070-xt-with-4096-cores-2-97-GHz-boost-at-600
Filipiinidel mingis e-poes 9070XT hinnaks 600USD(ümberarvutatult, maksudega). Toodet reaalselt saadaval ei ole siis hind muidugi ei maksa midagi, aga tühjast kohast võetud see ilmselt ka pole.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 11.01.2025 21:04:53 vasta tsitaadiga

no ja see eesti hinda ümber arvestatult ongi umbes 700 eurot icon_biggrin.gif nii et prognoosid on olnud täitsa õiged.

aga jah kõigele sellele vaatamata on täna muidugi täiesti mõttetu minna poest ostma a'la 4060ti'd 500 eest icon_lol.gif või ka 7800xt'd veel suurema summaga. uuel AMD põlvkonnal vähemalt on võimekus kasutada fsr4 (ja veel vist mingit pudipadi kraami..)

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 12.01.2025 02:04:56 vasta tsitaadiga

Ainuke probleem nende AMD väidetega on 90xx raua andmed. Neid vaadates, tundus et seal ei ole seda powerit, mis AMD väiteid kinnitaks.
GPU struktuur ise on välje reklaamitud kui vigade parandus, mälud on GDDR6. Teoreetilised jõudlused on ka nii nagu nad on.
Muidugi on AMD töötajad targemad kui mina. Kui nad väidavad, et jõudlus on hea , siis ju see niii on.
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.01.2025 03:09:43 vasta tsitaadiga

mida täpsemalt sul seal siis ei ole? ja mingit erilist powerit ju ei lubatagi.

9070 ja xt peaksid tulema enamvähem võrdsed kaardid 7900gre ja 7900xt'ga. tehnilised andmed ongi enamvähem võrdsed nendega. performance gain ja üleüldine "üleolek" on mõeldud tulema fsr4 ja väidetavalt parema ray tracing performance arvelt...ning loomulikult siis teisest otsast VÄIDETAVALT hea hinna pealt.
eks clock speed on ka ilmselt uutel kõrgem kui 7900 kaartidel. et mis "raua andmed" täpsemalt sul veel puudu jäävad? ei maksa ka seda ära unustada, et basic raua andmed üksi ei näita päris kindlasti üks-ühele reaalset performance

minumeelest sellest piisab kui fsr on tehtud märkimisväärselt paremaks, mälu on kaartidel piisavalt ning muus osas üldine performance igasugustes uuemates mängudes on natukene parem kui 7900gre ja 7900xt'l. kui see kõik tõesti saab olema enamvähem mõistliku hinnaga ka siis milles küss? ainuke küss ongi see...et kas päriselt ka saab olema mõistliku hinnaga

üldiselt - minu prediction on umbes selline, et 9070/9070xt saavad olema kuni 1440p kaardid, mõistlik osta mingisugune reference versioon (või no mis iganes kõige odavam versioon). mälu läbilase on kehva, aga mälu kogus on hea (igati piisav). paned fsr peale saad suht hea framerate'i, ilma igasuguste muude tiluliludeta nagu RT, "multiframegeneration" ja muusugune AI p*sk. kui tahad kõike seda muud tilulilu ja AI genereeritud kaadreid, et mängida "250fps" siis ilmselgelt PEAD ostma nvidia ja mingit arutelu kohta üldse ei olegi.

tagasi üles
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 12.01.2025 15:59:58 vasta tsitaadiga

FSR4-ga on pilt etem, kui fsr3-ga. Arvan, et tulevad norm kaardid, top end kaarte pole AMD lubanud aga 9070 nime järgi võiksid võistelda iga Nvidia 70 seeria kaardiga.
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 269
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 12.01.2025 16:43:16 vasta tsitaadiga

FSR4 tundus super, juba FSR 3.1 quality on väga hea, v.a liikuv pilt on veits udune(aga teeb kokkuvõttes parem välja kui native). Väga kahju, et 9080XT versiooni ei tule. Tahaks 7900XT-le rasteri osas upgrade, aga 9070XT suht samasse kanti.
Nvidia peale väga ei taha minna, sest AMD soft on oluliselt parem(saab kõik asjad ära teha ilma, et peaks Afterburnerid jne tirima) ja ei ole niipalju ülehinnastatud... aga hoian silma peal RTX 5080 hindadel siiski, normaalse raha eest Asus Prime või ProArt mudeli võtaks ligi küll(mahuvad kasti, teised liiga suured).
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja
IBOX4REAL

sõnum 12.01.2025 20:30:31 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Hakkasin mõtlema miks AMD justkui isegi ei ürita Nvidiaga konkureerida ja peas hakkas küpsema vandenõuteooria. Ärge siis liiga tõsiselt võtke icon_lol.gif

Ma ise arvan suht sama. 6000 seeria oli vee arusaadav, kuna siis AMD tegelikult üllatas perfi osas. Kui nvidia oma 3080/3090 seeria avalikustat siis enamus ilmsetl olid skeptiliselt, et AMD 5700XT pealt sellise hüppe suudab teha. 6000 seeria probleemiks oli aga halb saadavus. Turg oli ideaalne kohati pushi tegemiseks, skalperid ja krüpto ajasid hinnad lakke nvidial. Aga ei suudetud toota neid lihtsalt piisavalt.

Ma arvan,et 7000 seeria oli see wake up call. Kui 7900XTX ja 7900XT hinnad avalikustati oli selge, et AMD pigem üritab maksimaalse kasumiga neid kaarte müüa kui, et proovib turuosa suurendada.

Lisaks on AMD-l kombeks anda hästi palju tühje lubadusi tarkvara poolelt. Üks asi on see, et nad ei suuda pakkuda sama kvaliteeti kui nvidia ja teine on see, et nad reklaamivad launchi ajal asju mis tulevad tegelikult alles aasta hiljem välja.

Ma ei tea, ma tahaks proovida AMD kaarti, aga nad ei suuda mulle pakkuda seda väärtust lihtsalt. Nvidia on nii pikalt eest ära oma tarkvara lahendustega ja puhtalt rasteri jaoks on AMD kaardid minu arvates liiga kallid.

Kui nad siit mingi jänese kaabust välja tõmbavad ja tuleb 7900XTX kandis perf alla 600EUR, siis on põhjust sinna vaadata. Kahjuks ma ise arvan, et tuleb seal 7900XT perf + FSR4 700EUR.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 12.01.2025 20:44:11 vasta tsitaadiga

Ega Nvidiat parema raha eest saa, kes budget varianti tahab, see võtab Intel B580. icon_smile.gif
Kommentaarid: 308 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 269
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 12.01.2025 20:54:12 vasta tsitaadiga

marxveix, b580 on liiga aeglane kaart! seda pole mõtet osta kui järelturul on piisavalt vanemaid nvidia kaarte, mis on sama jõudlusega või kiiremad...sama hinna eest

"puhtalt raster" on siiski lõppkokkuvõttes see, mida sa VIDEOKAARTI ostes nagu ostad. pakendada võib igasuguseid asju ja kuidas iganes ägedate nimede ja turundusjuttudega aga kui a'la 5070 kaardi kogu niinimetatud kiirus nüüd saab olema ja tulema lihtsalt sellest, et iga reaalselt arvutatud frame vahele topitakse 3tk mingit AI häma siis noh...pole nagu väga hämmastav ka minumeelest icon_lol.gif

DLSS on jah mingis mõttes äge ja tore asi aga ega ta kokkuvõttes ikkagi täiesti ideaalne ei ole. seda võib rääkida ja vaielda lõpmatuseni ning suured karjad võivad öelda, et no tegelikult pole ju mingit vahet näha native vs dlss pildil. aga samamoodi võib vaielda ka seda, et tegelikult ju pole mängides mingit vahet näha a'la ultra ja high settingutel. nii et kõik algab ikkagi sellest samast puhtast rasterist. aga muidugi amd jaoks praegu ainuke asi, mis neid päästab on see kui fsr4 tuleb tõesti parem ja ikka selgelt parem...nende enda eelmisest versioonist, mitte nvidia lahendusest (mis oleks ilmselt võimatu).

samas kui seda hinnateemat nüüd väheke rohkem sügavuti uurisin siis tundub ikkagi nii, et üle 600euri need kaardid maksta ei saa hakata. st. kui hakkavad siis on tegu by default 100% failiga amd jaoks. sellisel juhul peaksid nad ikkagi väga kiirelt seda hinda allapoole korrigeerima. 7900gre on tegelikult täna ikkagi selgelt üle hinnatud kaart, sama XT'ga. sellepärast neil see turuosa nii olematu on ka. täiesti mõistetav, et keegi ei taha neid kaarte osta selliste hindadega. 9070XT hind peab jääma 500-600 vahele ja seda siis euroopas ja eurodes. vastasel juhul amd võib oma radeoni äri üldse kinni ära panna icon_biggrin.gif

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 214, 215, 216 ... 261, 262, 263  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.