Xboxi OSi desktopi Windowsiks nimetada on päris suur stretch. Arendaja poolt võib sarnasusi olla, aga kasutaja poolt vaadatuna on need nagu siga ja kägu. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
Kernel peaks olema sama aga API’des on teatud erinevusi.
Küll aga peaks olema Windowsil jooksvaid mänge sinna suht lihtne portida.0 _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Intel ja Windows paistavad olema viimaste aastate suured ämbrid. Üks jama teise otsa. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
ega uue valge karbi 5a vana tehnoloogiaga on lihtsam jah
Lõik Stalkeri arendaja hiljutisest intervjuust:
tsitaat:
Ievgen Grygorovych: First, Xbox offers a significant advantage over PC: a consistent hardware configuration across all players. Leverage this by thoroughly understanding the hardware. Even simple tweaks can yield significant performance improvements.
Microsoft provided extensive support, not only for optimizing S.T.A.L.K.E.R. 2 on Xbox Series X|S but also in other areas, such as best practices and knowledge sharing. The Advanced Technology Group worked closely with us, offering real-time assistance as if they were part of our team. Our most productive collaboration occurred when they visited our office to playtest, profile, and troubleshoot the game, helping us explore solutions. They also guided us in selecting the best approach for crash reporting, whether via a separate process, thread, or in-game integration.
Hea on kui ei pea arvestama sadade eri raua ja softi variatsioonidega.
Tänu Game Passile on mäng nüüd konsoolidel. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Minu meelest on best of both worlds lahendus, kus nö konsool Windows kontekstis on eraldi konf koos oma os branchiga (Home, Pro, Xbox?), millel on oma upgrade path. Raua mõttes lihtne, arenduse mõttes odav...
Also, häid pühi!
E: a la nt homme tuleb välja uus xbox, mis on samasuguse vormiga kui tänane aga konfiks on a la 5700x3d, arc b580, 16 rb RAM ja 2tb nvme ja täpselt selle konfiga kasti müüb MS xboxina nt järgmised 7 aastat. Ofc selle koosluse jaoks on valmis treitud Windows xbox os, kust on välja roogitud kõik ebaoluline ning mis saab vaid neid uuendusi, mis just talle vajalikud on.
Devidel on raud teada, eriarendust vs pc on vaja teha pmt olematult, tavalised Windowsi ikaldused jäävad suures osas olemata. Lisaks jooksutab see kast kõike mida pc jooksutab... _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 25.12.2024 08:11:26, muudetud 4 korda
Selline lahendus ei saa kuidagi olla parem kui olemasolevad konsoolid. Lolli- ja töökindluse ohverdamine paindlikkuse vms jaoks ei osutu loodetavasti kunagi reaalsuseks. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Control on juba päris mitu ringi tasuta olnud epicus. Epicu tasuta mängude ring käib juba päris pikka aega mitmendat ringi sama kraamiga.
Control kusjuures on taaskord suurepärane näide pc maastiku killustatusest. Mul on steamis kunagi kingina saadud control ultimate edition, mis tuleb välja, et tegelt ei ole ultimate edition ikkagi (kuigi nime järgi justkui on) ja dlc sellega kaasa ei käi ja enam läbi steami osta ei saa ka.
Epicus tõesti osad asjad roteeruvad, aga omajagu on uut ka.
Control on nii viisakas asi, et ei saa kurta.
Also, cant argue with free.
Mis Steami editionisse puutub, siis nagu pc puhul ikka on fix olemas (nagu ma sealt trrmast välja loen), aga jah, ebamugav tõesti.
Mul endal ka mängimata, võtan ette ja vaatab... samuti steami ultimate edition, mis 50 gb installi teeb...
Hetkel ghostrunner 2, mis peaks täitsa uus olema. Good stuff igatses! _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 26.12.2024 19:25:34, muudetud 1 kord
Aeron, No see on taaskord see, et me normaliseerime idiootse olukorra ja ütleme, et kuna lahendus on olemas, siis ju on kõik okei. Muide humblest enam ei saa osta DLC-d (ja ega ma 100% pole kindel, et see üldse on Humblest pärit)
Mida ma normaliseerida, nentisin et ebamugav on ja ei arva, et nii peaks olema, aga samas nentisin ka, et vähemalt saab ise korda ajada...
Need mängu failid leiab ilmselt kust iganes.
No samas ma olen ka seda usku, et kui ma olen softi eest maksnud, siis mul õigus seda tarbida kuidas iganes ja antud juhul oleks vb mugavam isegi pirada isegi...
Seda perverssust mida konsoolid normaliseerivad on vähemalt sama palju kui mitte rohkem ja palju on ka perspektiivi küsimus...
Link _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Back in my day (yep), you got a game for Christmas, you opened the box, you installed it from the physical media in the box, and you played it. 3 steps, roughly, if my counting fingers are still good in my advancing years.
In 2024, you get a PC game for Christmas, and this is what happens:
Santa purchases a digital license for a game.
Child receives game and installs it. Parent leaves, thinking child will be happy with their new game.
Child opens the game, is greeted with a message that they need a Sony account (in addition to their age-appropriate Steam account, which is in addition to their age-appropriate Google account needed to have an email address and their age-appropriate Microsoft account to have access to Windows).
Child calls for parent that they need a Sony account.
Parent clicks through "child account creation" page, which requires an adult account to provision.
Parent forgets their adult Sony login information (we're on a PC, not a PS5), has to look up their credentials, which are locked behind MFA on their phone.
Parent must satisfy Sony MFA via emailed auth code.
Parent signs in -- must re-auth email for the adult account (despite MFA already using said email).
Parent signs up for child account.
Parent must verify child email by signing into child Gmail account.
Parent must provide payment info to demonstrate that they are an adult. $0.50 must be charged to their adult-shaped credit card.
Parent enters credit card info.
Parent agrees to the $0.50 transaction using newly added credit card.
Unknown Error
Parent agrees to $0.50 transaction.
Unknown Error
Parent uses semi-child-appropriate curse word ("for crap's sake") signs out of adult account, signs back in, finds where to create a child account, goes back through child account creation, agrees to $0.50 transaction. Success.
Parent must specify child account settings (age limits, etc). 1 or 2 EULAs here.
Parent goes back to game, signs in as child with new child account.
Parent must verify email account with MFA token sent to child account email.
Error
Retry. Probably another EULA. Success.
Child plays game
Literally, this is the process I went through to get Lego Horizon Adventures working on my kids PC via Steam. It was INSANE. I've been gaming my whole life and the way things have gone is just so depressing and so dystopian. It's a goddamn video game. I felt like I was trying to get a car loan!
Obviously the answer here is "just sign up as an adult" or better "don't buy Sony PC games," but this is the "proper" method that Sony wants their PC customers to follow. It's unhinged. I'm not the type of person to pick a specific game launcher or bandwagon hate on whatever is the hot topic to hate at the moment, but boy howdy did this experience make it plain to me how godawful things have gotten.
I'm thankful most purchases on Steam are NOT like this, but I'm going to be on the lookout for any future titles that are and avoid them like the plague.
Naljakas, et need tasuta mängud nii elevile ajavad või üldse siin märkimist väärivad. Microsoft on neid vahelduva eduga erinevate kampaaniate käigus jaganud, sh. kinkekaartide koode.
Viimati jäi silma, et GPU subscriberid said Titanfall 2 Ultimate Ed tasuta. Sellises tegevuses ei näe midagi erilist ega PC-le eksklusiivset. Mitte, et see €2.99 hind kuidagi hankimist oleks pärssinud
Mis mõte on mingeid 2h+ videosi ilma kommentaarita siia postitada? Tõesti eeldad, et keegi vaataks? Arvestades ajalugu, siis ei vaadanud sa ilmselt isegi.
Tundub "päris nutikas" tegu, ehitada sisuliselt juba 2025 aastal AM4 baasil gaming PC. Ja 512GB SSD... Küsitav upgrade võimalus ja juba eos kettaruumiga kitsas. Küsi süvenema hakata, on need Linuse videod alati click bait ja pool-tõed, mitme tärniga. Kohe esimeste minutite jooksul siiski selgub, et 500 eest siiski toimivat masinat ei saa _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
viimati muutis SKG 27.12.2024 02:17:00, muudetud 1 kord
Midagi retrosõpradele ka. Meil siin nähtavasti enamik mängivad vanemaid mänge.
HPN, kurb jah see Sony "strateegia"... _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Meil saabus ~500 € budgetisse uus pc, mis outperformib konsoolid ilma kuutasudeta.
On suuremima ja soodsaima kataloogiga (+ f2p) ja kuhu regulaarselt saabuvad tasuta mängud.
36 € eest saab halleffect 1000hz 8bitdo controlleri jne + unparalleled VR sortiment väga mõistliku hinna juures (quest 3s)
Varsti on oodata ka SeamOSi saabumist ilmselt...
Meil saabus ps5pro, mis maksab vist hetkel 800+ € (ei viitsi kontrollida täpselt) ja suudab suures osas vanialla ps5 30 fps prohmakad ära lappida ja pakkuda valdavalt 60 fps kogemust mõnelu puhul ka mõningaste visuaalsete lisadega.
Üldiselt on Sony siiski tubli olnud ja vähemalt heade mängude osas on mida mängida, kuigi unikaalne osa on üli väike.
Meil on xbox, mis ei teinud eriti... midagi? Indiana Jonesi?
Ma ei teagi, tundub ,et pc space-is sünnib nii palju ning igal suunal on kõvasti optimismi (va next gen gpu hinnad ).
I guess konsoolidel on endiselt lihtsuse ja mp plussid.
Väikeses mahus ka hangeldamine, mis on hääbumas, neile kes viitsivad tõmmelda.
Vb xbox osas kui oled supercasual, siis series s on apetiitne, saad ikkagi uue asja, aga kui sa nii casual oled, siis ju mängid vähe ja subsi võtta ei taha, aga siis MP-d ei saa.
Aga kui subsi võtad, siis läheb jälle hind üles ja jõuad hinna mõttes peagi PC-le järgi...
...ja mängu hinnad on endiselt pc peal 25-30% soodsamad...
...I guess switch 2 on üks huvitavamaid asju mis konsoolimaailmas tulekul on. Osad on spekuleerinud, et Nintendo on nii kõevasti just viimasel aastal kohut käinud emuleerijatega, kuna softi pool uuel switchil olla vist nii sarnane vanaga, et emulatsioon oleks väga kiiresti mainstreamis. Eks saab näha, mis see tegelikkus on ja teine asi on see, et esimest korda üle pika aja on Switchil konkurentsi - Steamdecks, steam os jne - mis oma suure sortimendi ja soodsate hindadega kindlasti avaldab mõju. Nintendo eeliseks on kindlasti pedigree ja asjaolu, et ta on üks suur ja võimas corp ühe kindla konreetse toote/väärtuse taga marketing mõttes, kes adresseerib oma audentsi otse vs PC kus iga vend teeb tiba oma asja ning juhuslikult on switchile päris hea konkurent tekkinud ainult, et keegi ei rekaami seda selliselt otseselt. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 27.12.2024 17:05:32, muudetud 1 kord
Mis see seis siis meil 2024 lõpus on?
Meil saabus 500 € budgetisse uus pc, mis outperformib konsoolid ilma kuutasudeta.
Kui jutt on Linuse vidoest, siis 500 eest ju masinat ei saa. Fakt. Tundub, et sa ei vaata enda postitatud videosi või siis ignoreerid fakte, et isegi ilma CPU coolerita, klaveri, hiire ja opsüsteemita ei mahtnud see masin 500 sisse ära (neid ei pidanud ta vajalikuks, kuigi ilma nendeta arvuti ei tööta). Lehekülgede kaupa sellist musta valgeks rääkida...
Sellise jama asemel võiks osta AM5 ja DDR5 emaplaadi, millel palju parem tuleviku upgrade võimalus. Teiseks, kui raha vähe, siis alguses läbi ajada APU-ga, millega kannatab 1080p peal enam-vähem mängida ja hiljem videokaart juurde osta. Igal juhul parem kui "surnud" AM4 ja DDR4 otsa oma gaming masin ehitada, mis peaks 7 aastat (või kuni 10 nagu sa ise väitsid?) konsooliga konkureerima? Kolmandaks, 2x8GB DDR? Tuleviku mõttes igal juhul parem üks 16GB pulk ja hiljem teine sinna juurde, selle asemel, et hiljem hakata seda 2x8GB maha müüma, et siis 16GB osta. Sel plaadil ju ainult kaks mälupesa. 512GB SSD on paras nali, arvestades, et kasutatavat ruumi on alla 500GB, Windows võtab 40GB ja uusimad mängud on tihti üle 100GB. Juhul kui see PC pole just Series S-iga mõeldud konkureerima? Ehk siis AM4, 2x8GB DDR4, 512GB pole eriti tulevikukindel, sel juhul tuleb sinna juurde arvestada ka potentsiaalse upgrade maksumus. Ostuabi foorumis on just hiljuti sellised lühinägelikud säästukomplektid maha laidetud.
Aeron kirjutas:
Meil saabus ps5pro, mis maksab vist hetkel 800+ € (ei viitsi kontrollida täpselt)...
Mis ajast see Pro nüüd "kohustuslik" on. Sisuliselt mitte keegi ei soovinud seda. PS5 baasmudeli saab ammuilma ~400 eest kätte, tihti alla selle.
Aeron kirjutas:
Väikeses mahus ka hangeldamine, mis on hääbumas, neile kes viitsivad tõmmelda.
Hull tõmblemine. Samas tuletame meelde soovitust välise kõvakettaga Internetipunkti minna.
Aeron kirjutas:
Vb xbox osas kui oled supercasual, siis series s on apetiitne, saad ikkagi uue asja, aga kui sa nii casual oled, siis ju mängid vähe ja subsi võtta ei taha, aga siis MP-d ei saa.
Aga kui subsi võtad, siis läheb jälle hind üles ja jõuad hinna mõttes peagi PC-le järgi...
BS.
Xbox Series S €279 eest ja GPU subs sinna kõrvale. Parim bang4buck. Tee nüüd arvutus, mitu aastat läheb enne kui gaming PC + mängude hinnaga järgi jõuab.
Aeron kirjutas:
...esimest korda üle pika aja on Switchil konkurentsi - Steamdecks, steam os jne - mis oma suure sortimendi ja soodsate hindadega kindlasti avaldab mõju.
Mitu ühikut seda Steam Decki on müüdud võrreldes Switchiga?
Kujutad sa ette sellist kallist kobakat näiteks lapse käes?
7-aastase käes näeb €220 Switch Lite välja selline. Steam Deck on kordades kallim ja mitu korda raskem. Olen poes näppinud, lapsel väga ebamugav kasutada sellist kolakat. Tuleme maa peale tagasi.
Spoiler
---
HPN kirjutas:
Foxxx kirjutas:
See on hea, et Steami jaoks accounti pole vaja.
Ideaalis võiks ühest piisata või äärmisel juhul kahest.
Kas PC gamerid pole juba harjunud mitmete kohustuslike kontode loomisega, mis see üks enam lisaks pole?
Spoiler
GTA V
Test Drive Unlimited Solar Crown
Far Cry 4
Far Cry 5
Far Cry 6
Call of Duty: Modern Warfare III
DOOM Eternal
FIFA 23
Street Fighter 6
PAYDAY 3
Gears 5
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Ideaalis võiks ühest piisata või äärmisel juhul kahest.
Kas PC gamerid pole juba harjunud mitmete kohustuslike kontode loomisega, mis see üks enam lisaks pole?
Spoiler
GTA V
Test Drive Unlimited Solar Crown
Far Cry 4
Far Cry 5
Far Cry 6
Call of Duty: Modern Warfare III
DOOM Eternal
FIFA 23
Street Fighter 6
PAYDAY 3
Gears 5
Harjuma on vale sõna. Pigem taluma. See karikas on (ma arvan) paljude jaoks juba ammu täis saanud, kaasa arvatud minu jaoks. Tihti puudub igasugune mõjuv põhjus, miks ühel või teisel mängul taaskord mingi X või Y konto nõutud on. Peale kasutaja andmete kaevandamise muidugi.
Konsooli peal on olukord ainult natuke parem ehk ei ole platvormipõhine probleem, vaid on üleüldine.
---
Kui endale peaks ostma, siis vaatan, et ei pea kindlasti 800 eest ostma, tutikaid liigub ~550 kandis.
Spoiler
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Harjuma on vale sõna. Pigem taluma. See karikas on (ma arvan) paljude jaoks juba ammu täis saanud, kaasa arvatud minu jaoks. Tihti puudub igasugune mõjuv põhjus, miks ühel või teisel mängul taaskord mingi X või Y konto nõutud on. Peale kasutaja andmete kaevandamise muidugi.
Konsooli peal on olukord ainult natuke parem ehk ei ole platvormipõhine probleem, vaid on üleüldine.
Eks sellest on ka publisherid aru saanud ja ridamisi koristatakse oma lollakaid launchereid ära mängudest, mis paar aastat tagasi hurraaga kõigele külge tinutati. Sony't see õnneks ei kõiguta ja neid ei häiri, kui 60% maailmast nende mänge endale Steami osta ei saa
Täna panin 20 minutit fifat käima pojaga, fkuc me, EA launcher on kakastroof ja täiesti ebavajalik Steami kaudu:( _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.