Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  STALKER 2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 31, 32, 33  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

sõnum 30.11.2024 10:20:58 vasta tsitaadiga

xpander kirjutas:
Draco kirjutas:

7900XT jookseb (Adrenalin enda andmetel) 2860-2870 Mhz kandis (2880 määratud) ja GPU power u. 330W kandis.
CPU on kohati 70% icon_eek.gif (5800X3D) ja mälu kasutus 20-22 GB kandis.
Framegen töötas enne ja peale patchi ja FPS endiselt 120-130 juures. Zalyssia linnas tõmbas muidugi 80-90 peale.

Mis kuradi moodi sul see nii palju mälu sööb?

chrome 100+ tabiga ? icon_biggrin.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 30.11.2024 10:45:34 vasta tsitaadiga

Velociraptor kirjutas:

chrome 100+ tabiga ? icon_biggrin.gif

No see ei ole mäng ju icon_biggrin.gif. Mul endal ka vivaldi mingi 70 tabiga õgib 10GB juba ise.

Draco
HV veteran
Draco

sõnum 30.11.2024 11:46:14 vasta tsitaadiga

Panin käima uuesti ja suht kohe on 20GB-21GB GB kasutusel, VRAM kõikus 9,5GB - 9,8GB vahel.
Windowsis on programmid kinni. Samas jookseb hästi ja seega ei näe probleemi sellise kasutuse juures.

-Kaivo-
HV Guru

sõnum 30.11.2024 12:28:40 vasta tsitaadiga

Maailm on küll suurepäraselt Stalkerilku õhkonnaga õnnestunud. Iga minut on nauditav. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 30.11.2024 14:08:02 vasta tsitaadiga

Draco kirjutas:
Panin käima uuesti ja suht kohe on 20GB-21GB GB kasutusel, VRAM kõikus 9,5GB - 9,8GB vahel.
Windowsis on programmid kinni. Samas jookseb hästi ja seega ei näe probleemi sellise kasutuse juures.

Mul sama PC ja samad andmed;) RAM võtab korralikult, VRAMi võiks ju iseenesest rohkem võtta suure kaardiga, rohkem ette (tegelikult tahtsin kirjutada =>)laadija...

Ma tegin ka enne pätsi Stalker raskusel((keskmine), pärast pätsi panin Rooki peale.
Ma alati enne mängu sulgemist käin linnast läbi küin 100% peale ja siis mäng kinni.
Eile peale uuendamist võtsin siis rännaku ette lihtsalt jooksin ringi anomaaliatesse ei sattund ega midagi ja laksusy 67% ja 10k paranduseks turvis. Ei tea kas oli ühekordne bug peale pätsi või mis, aga tüütu.
Mul oli kõik välja timmitud, palju saab vastastega võidelda, et % ei kukuks, palju anomaaliates kolada, iga vigastuse % välja uuritud. Ning siis keerab uuendus 35% lihtsalt mitte millegi tegemisega maha.
Nüüd on jälle normis paistab...
Üldiselt ei ütmeks et möng nüüd kergem oleks. See 1k mis artifaktist saab ei mõjuta üldpilti. Moo jookseb ikka tühjaks, relv ar412 ei saa kasutada sest 2 magasiniga on 30% läind.
Asi mis oleks aidanud, oleks roheliste müüjate köest näiteks 75% hinnast artifakti eest saada, hulga etem olnud.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 30.11.2024 15:34:15 vasta tsitaadiga

väga huvitav et windooza all siis nii palju RAM võtab.. noh ega kui probleemi ei valmista pole muret muidugi.

linuxis on jah mingi hädised 7GB RAM ja VRAMi ka suht vähe kasutusel.

edit: võibolla windoozas näitab lihtsalt koos buffri/cachega. buffer/cache on mul küll 13GB

Evil14
HV Guru
Evil14

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.11.2024 18:36:40 vasta tsitaadiga

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/17?tab=description see päris hea
Kommentaarid: 222 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
Margo18
HV kasutaja
Margo18

sõnum 30.11.2024 19:54:01 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
see ei muuda küll mitte midagi...võibolla memory leak lihtsalt jõuab kiiremini lõpp-punkti ja tuleb restart teha:D kiirust mõjutavad cpu ja gpu ning settingud

Et siis, 16GB RAMiga saab High 1440p (Recommended) Settings jooksutada? Kahtlen, hetkel siis rig: Intel® Core™ i7-11700KF, GeForce RTX 4070 SUPER12GB GDDR6X
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 10
tagasi üles
lauri23
HV veteran
lauri23

sõnum 30.11.2024 20:07:14 vasta tsitaadiga

Margo18 kirjutas:
Wiltz kirjutas:
see ei muuda küll mitte midagi...võibolla memory leak lihtsalt jõuab kiiremini lõpp-punkti ja tuleb restart teha:D kiirust mõjutavad cpu ja gpu ning settingud

Et siis, 16GB RAMiga saab High 1440p (Recommended) Settings jooksutada? Kahtlen, hetkel siis rig: Intel® Core™ i7-11700KF, GeForce RTX 4070 SUPER12GB GDDR6X

Vabalt.

Maxxxim
HV kasutaja

sõnum 30.11.2024 22:47:43 vasta tsitaadiga

Mis MODe keegi kasutab/soovitab?
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 90
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 01.12.2024 17:10:55 vasta tsitaadiga

sellest oli juba juttu. scrolli.

üldiselt, ega neid mod'e ei saa ega tasu ainult kellegi soovituse järgi küll installida. see oleks pea sama nagu küsida, et mis raskusastmega soovitate mängida icon_biggrin.gif ise pead otsustama, mis asjad sinu jaoks häirivad on ja nende asjade jaoks siis installid modi

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
aap14
Kreisi kasutaja
aap14

sõnum 01.12.2024 22:48:35 vasta tsitaadiga

Uue patchiga ikka perf hea aga FPS langeb ikkagi 120 pealt 50-60 peale linnades icon_rolleyes.gif
Keeldun uskumast, et nende fancy AI süsteem NII HEA on, et niimoodi prose kooma peaks võtma.
Tüübid kõnnivad ringi ja toimetavad nsma... Miks see peaks prosele nii karm olema?

Wiltz
HV Guru

sõnum 02.12.2024 00:44:41 vasta tsitaadiga

heh...miks sul on vaja uskuda, et see NII HEA on? icon_lol.gif ilmselgelt on ju vastupidi...nii halb on, et nad pidid selle ära disable'ma selleks, et mäng üldse kuidagi mängitav oleks seal linnades.
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
terric
HV kasutaja
terric

sõnum 02.12.2024 02:48:43 vasta tsitaadiga

aap14 kirjutas:
Uue patchiga ikka perf hea aga FPS langeb ikkagi 120 pealt 50-60 peale linnades icon_rolleyes.gif
Keeldun uskumast, et nende fancy AI süsteem NII HEA on, et niimoodi prose kooma peaks võtma.
Tüübid kõnnivad ringi ja toimetavad nsma... Miks see peaks prosele nii karm olema?

Ma ei usu, et nad üldse veel jõudluse ja AI parandamisega tegelesid vähemalt, mitte väga suurel määral.
Endal jõudlus tundub sama, mis oli v1.0. Vilkuvad seinad parandati ära jne.
Samas nüüd tundub, et kui miski tont/tondid tulevad siis on aega reageerida.

ot:
Ise kohanud ühte "bug" peale sood (swamp) läksin peale vestlusi tehniku juurde, et korrastada varustust ja siis
peale seda jäin sinna ruumi kinni. Tehnik pani ajama ja lukustas uksed, hea oli et salvestasin kohe peale vestlust.
Mäng ise tegi hunniku "autosave" sinna samasse ruumi. Ehk oleks pidanud remontima ennem kui vestluse alustasin.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
busta
HV veteran

sõnum 02.12.2024 12:20:31 vasta tsitaadiga

Maxxxim kirjutas:
Mis MODe keegi kasutab/soovitab?

Õnneks on modimine xbox gamepassiga sama lihtne.
Ladusin umbes 15 mode peale ja peab ütlema, et hakkas paremini jooksma ja mäng on hoopis midagi muud. Valik asju muuta on lai.
Ühe, võiks veel lisada oli see, mis märgib kaardil käidud kohad.....
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
lauri23
HV veteran
lauri23

sõnum 02.12.2024 12:35:32 vasta tsitaadiga

Kas tõesti mäng nii raske et peab omale asjad odavamaks, vaenlased nõrgemaks modima/ulmelist kogust looti kotis kandma jne? Minumeelest ei ole.
rastaman
Kreisi kasutaja
rastaman

sõnum 02.12.2024 15:29:51 vasta tsitaadiga

hakkab ka proovima. esimese asjana panin selle peale -

https://github.com/Lyall/STALKER2Tweak

ning siis STALKER2Tweak.ini failist muutis

[Shader Compile Skip]
; Set to true to skip shader compilation on launch
Enabled = true

pole aega iga kord tööle pannes oodata. graafikaseaded tuleb paika panna, mäng taaskäivitada ja lasta ühe korra uuesti shaderid compileda, ning siis see välja lülitada.
tagasi üles
end889
HV kasutaja
end889

sõnum 02.12.2024 18:24:37 vasta tsitaadiga

terric kirjutas:
aap14 kirjutas:

Ma ei usu, et nad üldse veel jõudluse ja AI parandamisega tegelesid vähemalt, mitte väga suurel määral.
Endal jõudlus tundub sama, mis oli v1.0. Vilkuvad seinad parandati ära jne.
Samas nüüd tundub, et kui miski tont/tondid tulevad siis on aega reageerida.

ot:
Ise kohanud ühte "bug" peale sood (swamp) läksin peale vestlusi tehniku juurde, et korrastada varustust ja siis
peale seda jäin sinna ruumi kinni. Tehnik pani ajama ja lukustas uksed, hea oli et salvestasin kohe peale vestlust.
Mäng ise tegi hunniku "autosave" sinna samasse ruumi. Ehk oleks pidanud remontima ennem kui vestluse alustasin.

Mutante debuffiti jah korralikult, bloodsuckerid nüüd enam shotguni kaasa tirides suurt ohtu küll ei kujuta. Ainus probleemne mutant on veel ghimera, see notib väga kiirelt ära kui endale pelgupaikka ei leia.
Giantit pole veel kohanud, psidog ka nata probleemne kuna jubedalt palju medse kulub kui üksi juhtud olema.
Fpsi tuli äkki kohati 1-2 juurde, crashimine kui niisugune tundub kadunud olevat hetkel vähemalt.

Wiltz
HV Guru

sõnum 02.12.2024 19:27:51 vasta tsitaadiga

lauri23...raskus ja "raskus" võivad olla väga erineva tähendusega asjad mängus. mulle näiteks meeldib kui mäng on raske läbi selle, et mingit "ülesannet" või takistust tuleb lahendada või asjale läheneda mõistuse ja kavalusega. ka see on äge kui mõnest kohast edasi saamiseks on vaja actual skilli, täpsust, head reaktsiooni, head ja upgraded varustust jne.
aga kui mäng on tehtud "raskeks" läbi selle, et mingisugusele totaalsele dumb and numb kollile antakse lihtsalt ajuvabalt palju HP'd, spawnitakse see tegelane sulle suvalisel hetkel nina ette ja siis lihtsalt lase teda 20 korda kõhtu. no pole nagu päris see. selline asi on kolmeaastastele. eriti veel kui sul on mängus suht limited ammo ja need 20 laengut maksid päris palju (ehk sisuliselt sa teatud mõttes kulutad oma aega, et seda moona üldse koguda või saada raha selle ostmiseks näiteks). siis kulutad selle ära mingisuguse ajuvaba trigger spawninud kolli peale, kelle tapmisel polnud isegi mingit muud otsest mõtet kui lihtsalt see, et mäng otsustas ta sulle suvalisel hetkel nina ette spawnida. ja selle 20 laengu kulutamise eest ei saa ka absull mitte midagi tagasi ehk et mitte mingit, ei väärtuslikku ega vähem väärtuslikku looti sealt ei saa.

samas eks igaühele oma, mõnele võibolla meeldib just selline nö. raskus. ja võibolla ma olen biased, mulle pole "kollid" mitte kunagi mitte üheski mängus pinget pakkunud, juba vanade stalkerite puhul olid need kõik sisuliselt lihtsalt ebameeldivad nuhtlused...mida oleks tahtnud, et mängus ei ole või et nad minuga ei interactiks. ainuke mäng üldse läbi ajaloo vist, kus kollid olid ka mõnes mõttes huvitavad vastased oli ehk witcher.

mis ulmelist kogust looti ja selle kaasas kandmist puudutab siis see küsimus pole mitte niivõrd, et kas peab...vaid pigem, et "aga miks ei võiks?". kui mängu tüüp on seikle, otsi ja kogu looti (sest loot on tegelikult põhimõtteliselt ainuke sellise seiklemise reward) siis miks ma ei peaks soovima võimalust seda looti koguda ja kaasas kanda? pole tähtsust, kas mul on seda pidevalt "vaja" või mitte. äkki ma tahan seda millalgi hiljem otsustada ja mitte tegeleda PIDEVALT mingisuguse ajuvaba seljakoti limiti ümber zongleerimisega? äkki ma tahan selle omale kuskile kappi hoiule viia ja siis hiljem vaatan, et kas müün maha või jagan kohalikele zuurikutele lõkke ümber laiali? kui mäng nii hirmsat reaalsust taga ajaks siis peaks sinna seljakotti mahtuma üks konserv, üks pudel viina, mõni med ja sadakond moona. ning lisaks siis ehk üks püstol ja automaat. kogu lugu - aga ei ole ju nii?! ja ei saaks olla ka sest siis poleks mõtet mängu üldse mingisugust looti mehaanikat sisse ehitatagi. siis peaks reward system põhinema hoopis millelgi muul. kas puhtalt mingil stooril, või mingisuguste kirjakeste kogumisel või krt teab mis.

tagasi üles
end889
HV kasutaja
end889

sõnum 02.12.2024 20:40:10 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
lauri23...raskus ja "raskus" võivad olla väga erineva tähendusega asjad mängus. mulle näiteks meeldib kui mäng on raske läbi selle, et mingit "ülesannet" või takistust tuleb lahendada või asjale läheneda mõistuse ja kavalusega. ka see on äge kui mõnest kohast edasi saamiseks on vaja actual skilli, täpsust, head reaktsiooni, head ja upgraded varustust jne.
aga kui mäng on tehtud "raskeks" läbi selle, et mingisugusele totaalsele dumb and numb kollile antakse lihtsalt ajuvabalt palju HP'd, spawnitakse see tegelane sulle suvalisel hetkel nina ette ja siis lihtsalt lase teda 20 korda kõhtu. no pole nagu päris see. selline asi on kolmeaastastele. eriti veel kui sul on mängus suht limited ammo ja need 20 laengut maksid päris palju (ehk sisuliselt sa teatud mõttes kulutad oma aega, et seda moona üldse koguda või saada raha selle ostmiseks näiteks). siis kulutad selle ära mingisuguse ajuvaba trigger spawninud kolli peale, kelle tapmisel polnud isegi mingit muud otsest mõtet kui lihtsalt see, et mäng otsustas ta sulle suvalisel hetkel nina ette spawnida. ja selle 20 laengu kulutamise eest ei saa ka absull mitte midagi tagasi ehk et mitte mingit, ei väärtuslikku ega vähem väärtuslikku looti sealt ei saa.

samas eks igaühele oma, mõnele võibolla meeldib just selline nö. raskus. ja võibolla ma olen biased, mulle pole "kollid" mitte kunagi mitte üheski mängus pinget pakkunud, juba vanade stalkerite puhul olid need kõik sisuliselt lihtsalt ebameeldivad nuhtlused...mida oleks tahtnud, et mängus ei ole või et nad minuga ei interactiks. ainuke mäng üldse läbi ajaloo vist, kus kollid olid ka mõnes mõttes huvitavad vastased oli ehk witcher.

mis ulmelist kogust looti ja selle kaasas kandmist puudutab siis see küsimus pole mitte niivõrd, et kas peab...vaid pigem, et "aga miks ei võiks?". kui mängu tüüp on seikle, otsi ja kogu looti (sest loot on tegelikult põhimõtteliselt ainuke sellise seiklemise reward) siis miks ma ei peaks soovima võimalust seda looti koguda ja kaasas kanda? pole tähtsust, kas mul on seda pidevalt "vaja" või mitte. äkki ma tahan seda millalgi hiljem otsustada ja mitte tegeleda PIDEVALT mingisuguse ajuvaba seljakoti limiti ümber zongleerimisega? äkki ma tahan selle omale kuskile kappi hoiule viia ja siis hiljem vaatan, et kas müün maha või jagan kohalikele zuurikutele lõkke ümber laiali? kui mäng nii hirmsat reaalsust taga ajaks siis peaks sinna seljakotti mahtuma üks konserv, üks pudel viina, mõni med ja sadakond moona. ning lisaks siis ehk üks püstol ja automaat. kogu lugu - aga ei ole ju nii?! ja ei saaks olla ka sest siis poleks mõtet mängu üldse mingisugust looti mehaanikat sisse ehitatagi. siis peaks reward system põhinema hoopis millelgi muul. kas puhtalt mingil stooril, või mingisuguste kirjakeste kogumisel või krt teab mis.

Sa vist tarkovit ei ole mänginud, seal on seljakott norm tetris ikka ja keegi ei nurise....siin sama konks kaalu näol, aga ilma tetrisetta.

busta
HV veteran

sõnum 02.12.2024 23:11:51 vasta tsitaadiga

lauri23, Eks nikerda siis sedasi lõpuni. Mul sellist aega võtta ei ole.
Suht ok mäng tglt.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 03.12.2024 00:41:18 vasta tsitaadiga

see on hea point tegelikult jah...eks üks suur põhjus miks varasemates stalkeriteski ise vastavaid mod'e olen kasutnud, ongi just see, et no pole aega...ja pole tahtmist kulutada seda olemasolevat vähest aega lihtsalt mingi mõttetu mängumehaanika pärast.
pole aega, et kulutada aega tundide kaupa mängus lihtsalt tühja jooksmise peale. esimene kord kuskilt alast läbi joosta võib olla jah veel huvitav ja põnev, teine kord ehk ka. aga kui sa oled neid ühtesid ja samu alasid juba jooksnud 3 erinevas mängus, 30 korda...no vabandage väga, ei eruta icon_lol.gif pole aega, et kulutada aega mingite mõttetute kollide pärast surma saamisele ja uuesti loadimisele jne icon_biggrin.gif kellel on, või kellele meeldib sedasi oma aega kulutada, eks see kulutab. ise tahaks mängus peamiselt siiski tegeleda nende tegevustega, mis nagu pakuvad ka midagi.

aga tarkovit kusjuures pole praktiliselt mänginud tõesti. samas tarkov on hoopis teist tüüpi mäng, stalkeriga suht võrreldamatu. keegi ei nurise on ka paras üldistus ma pakuks icon_lol.gif eks seal mängus lihtsalt ilmselt on palju suuremaid ja tähtsamaid asju, mille üle on nurisetud ja nurisetakse. seljakott kui selline (ning selle maht) oli muide tarkovis ju üleüldse asi, mida sõna otseses mõttes müüdi sulle räige raha eest. mäletan, et mingi krdi 100euri maksis see, et saaksid osta omale mängu seljakotiga, kuhu midagi mahuks ka icon_lol.gif stalkeri vennad oleks pidanud eeskuju võtma äkki...saaksid ka praegu müüa "veteran pack" versiooni mängust, et saad mängu seljakotiga kuhu saab 2x rohkem looti koguda kui standardhinnaga ostes okse.gif

tagasi üles
Overkilla
HV veteran

sõnum 03.12.2024 11:57:36 vasta tsitaadiga

Siin saab annetuse eest erilist Stalker kama:

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/1h547zl/scar_from_stalker_2_has_a_message_for_you/

https://stalker.azov.one/en
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 80
tagasi üles
ampsu
HV veteran
ampsu

sõnum 03.12.2024 13:00:20 vasta tsitaadiga

Overkilla kirjutas:

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/1h547zl/scar_from_stalker_2_has_a_message_for_you/

Annetad ju lihtsalt. Ei saa mingit kama icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 109 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 97
tagasi üles
Ramones
HV veteran
Ramones

sõnum 03.12.2024 14:41:51 vasta tsitaadiga

ampsu kirjutas:
Overkilla kirjutas:

Annetad ju lihtsalt. Ei saa mingit kama icon_biggrin.gif

Täpsustus - annetades saad võimaluse kama saada. Lehel kirjas, et 100+ grivnat annetades osaled loosis. Tõenäosus midagi saada on muidugi väike.
Iseenesest huvitav viis annetusi koguda.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  STALKER 2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 31, 32, 33  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.