Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Auron
HV Guru

|
16.10.2024 20:56:04
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Asjad lähevad katki üldiselt kahel põhjusel - viletsad komponendid ja vigane disain. |
Väga diip küll aga rääkides elektroonikast siis pole ühtegi masstootmises asja tehtud millekohta saaks öelda, et"pole ühtegi kunagi kellelgi saba and".
Väga palju toodeti 90-datel elektroonikat, mis siiamaani vastu peab. Iseasi kas tootjad ise on sellest huvitatud. |
Et siis 90'date elektroonika ei läind kunagi katki?
Ja 2000€ televiisor üldiselt on paremini disainitud ja parematest komponentidest. |
EI. ÜLDISELT 2000€ telekaas on kallima ja ilusama tehnoloogiaga paneeliga, rohkemate featuuridega nagu smart tv jne. mitte tingimata seda, et nüüd iga komponent lkuskil PCB peal on kvaliteetsem ja stepsel on shockproof military grade.
Zonerman kirjutas: |
Auron, Kui hind on ebaoluline sinu jaoks siis anna minna. |
Jutt polnud sellest mis on oluline minu jaoks vaid sellest, et ükskõik mis toote puhul kõrgem hind ei taga kohe suuremat vastupidavust nagu üritatakse suruda. Kas poolemilline Ferrari on kordi rohkem vastupidavam kui VW Golf, sest on palju kordi kallim? Ei ole, tõenäoliselt protsentuaalselt on Ferraril probleeme hoopis rohkem, sest tegu on high performance tootega.
See väide, et kõigil toodetel on vead vs TEADA probleem konkreetse kaardi seeriaga milleks on 4090 ja mitte 4080 siin ei päde. Räägi mida tahad, probleem on teada ja võib esineda ja esinebki. See, et sulle see ei loe on sinu valik. |
Mingit imetabast probleemi pole - on täiesti tavaline veaprotsent mis enamjaolt on tingitud ühe nõrgema koha tõttu. Tundub see suur teema, sest osad on selleümber lõugamisest ja jauramisest endale sissetulekuallika teind. Kasutajale ei ole mingit vahet mispuhul toode üles ütleb.
Tomorrow kirjutas: |
Paha GN, et rääkis nii "tühisest asjast". Ainult "mõned tuhanded juhtumid". Kas see peaks nendele inimestele kellel see kärssas kuidagi palsamina mõjuma, et veaprotsent "nii väike ju". |
Nagu eespool ütlesin - kasutaja jaoks ei ole vahet mis põhjusel toode katki läheb kui failure rate on sama. Aga GN võiks siis "tühisest" 7900XTX persseminemistest ka rääkida - ja mitte aint - nädalate viisi võiks hirmsal moel vaeva näha, et mõni isend saba annaks aga ei.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
17.10.2024 00:34:43
|
|
|
AuronOlgu kui sa välja tõid Ferrari näite siis ma teen sama. Sotsiaalmeedias levivad pildid kuidas 1% Ferrari ühest kindlast uuest mudelist võib suvalisel hetkel lihtsalt otsad anda peale ostu. Garantiid ei anna tootja ja see on ostja enda risk, kuna võib seda valesti kasutada. Eriti kui on uuel mudelil uuendus, mida varem ei esinenud üldse.
Mõtle nüüd ise. Mida see performance siia puutub. Võibolla saad nüüd pointile pihta. Osta võib ikka keegi ei keela, lihtsalt mina selgitasin miks mina ei ostaks seda Ferrarit.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
17.10.2024 09:07:27
|
|
|
AuronOlgu kui sa välja tõid Ferrari näite siis ma teen sama. Sotsiaalmeedias levivad pildid kuidas 1% Ferrari ühest kindlast uuest mudelist võib suvalisel hetkel lihtsalt otsad anda peale ostu. Garantiid ei anna tootja ja see on ostja enda risk, kuna võib seda valesti kasutada. Eriti kui on uuel mudelil uuendus, mida varem ei esinenud üldse. |
Ainult, et päriselus selliseid lapsikuid tingimusi ei ole kus tootja kohe üldse mitte ei anna garantiid mitte millelegi vms. See kui ostja kasutab toodet viisil mis pole ette nähtud ei ole kunagi ühegi toote puhul garantii alla läinud. Kas arvad, et kui ostad auto - keerad rattapoldid aint poolepeale kinni ja siis need sõites alt ära tulevad siis on tootja süü? Kusjuures 1% ei morjenda potentsiaalset klienti absoluutselt, sest mõistusega inimene saab aru, et tuhandestest osadest koosneva high end toote puhul ei saa keegi anda 100% töökindlust. Kas sa otsaksid aktisaid mille perssekukumise protsent on näiteks 4% aga see, et läheb hästi on 96% Tundub, et mitte.
Mõtle nüüd ise. Mida see performance siia puutub. Võibolla saad nüüd pointile pihta. Osta võib ikka keegi ei keela, lihtsalt mina selgitasin miks mina ei ostaks seda Ferrarit. |
Performance puutub niipalju, et performance mõjutab hinda ehk siis kõrgem hind ei tähenda ilmtingimata paremat kvaliteeti. Aga sellisel juhul kui paar protsenti potentsiaalset tuksiminemist su elu häirib siis ei saa sa ju mitte midagi osta - ei autot, telekat, mikrouuni, pesumasinat ega lambipirni. Kui kogu maailma statistika üles otsida siis üldiselt ongi sedasi kus seal sub 5% esineb hädasi kõigil toodetel.
Lihtsalt psühholoogiliselt on inimene selline, et kui kahel asjal on praagiprotsent sama aga ühepuhul keegi päevast päeva sellest lõugab siis tundubki, et sellega on probleem aga teisega pole.
Antud juhul muidugi pole ka sellega tegu vaid siin käputäisi tegelinskeid häirib eelkõige see, et tootja on "valet värvi".
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
17.10.2024 09:26:26
|
|
|
Auron kirjutas: |
Asjad lähevad katki üldiselt kahel põhjusel - viletsad komponendid ja vigane disain. |
Väga diip küll aga rääkides elektroonikast siis pole ühtegi masstootmises asja tehtud millekohta saaks öelda, et"pole ühtegi kunagi kellelgi saba and".
|
Aga anna nimekiri sellest eletroonikast ja vaatame üle. Ma arvan, et sa saad vihjest aru küll.
tsitaat: |
Väga palju toodeti 90-datel elektroonikat, mis siiamaani vastu peab. Iseasi kas tootjad ise on sellest huvitatud. |
|
See on nüüd küll puhas demagoogia. Miks sa nii madalale langed?
Ja 2000€ televiisor üldiselt on paremini disainitud ja parematest komponentidest. |
EI. ÜLDISELT 2000€ telekaas on kallima ja ilusama tehnoloogiaga paneeliga, rohkemate featuuridega nagu smart tv jne. mitte tingimata seda, et nüüd iga komponent lkuskil PCB peal on kvaliteetsem ja stepsel on shockproof military grade.
|
Kindlasti on Sony 2000€ televiisor kvaliteetsema toitplokiga kui näiteks noname hiina toode, kus iga viimane kui üks komponent tiksub oma parameetrite äärmuse peal. Tänapäeva televiisorid on reeglina kolmes osas - paneel, "arvuti" ja toide. Reeglina lähevad katki paneel ja toide. Minu kogemus monitoride pealt on, et Delli omad töötavad aastakümneid ja näiteks Viewsonicu omad lähevad reeglina katki 5 aasta jooksul, põhjuseks on eranditult toide. Ma olen neid piisavalt laiali lammutanud ka ja usu või mitte kallima ja odavama klassi asjadel on vahe sees. Muuhulgas veel see, et "military grade" tähendab oma algses mõttes lihtsat ja odavat lahendus, mis on ette nähtud funktsioneerima lühikese aja jooksul. See, millest sa räägid on turunduse "buzzworld".
https://en.wikipedia.org/wiki/Military_grade
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
17.10.2024 09:52:16
|
|
|
Õnneks on seni valik veel olemas ja saab alati AMD osta vanade otsikutega aga eeldaks see ka aja küsimus kui nemad sealt ära liiguvad
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.10.2024 10:20:36
|
|
|
Paha GN, et rääkis nii "tühisest asjast". Ainult "mõned tuhanded juhtumid". Kas see peaks nendele inimestele kellel see kärssas kuidagi palsamina mõjuma, et veaprotsent "nii väike ju". |
Nagu eespool ütlesin - kasutaja jaoks ei ole vahet mis põhjusel toode katki läheb kui failure rate on sama. Aga GN võiks siis "tühisest" 7900XTX persseminemistest ka rääkida - ja mitte aint - nädalate viisi võiks hirmsal moel vaeva näha, et mõni isend saba annaks aga ei. |
7900 XTX vapor chamber probleem mõjutas ainult väikest hulka reference disani kaarte. Tulemuseks oli oodatust madalam jõudlus thermal throttle tõttu.
Midagi ei kärsanud kuskilt ja mõjutatud kaardid vahetas AMD välja. Probleem ise tulenes jahuti tootjast, mitte AMD'st endast. Kuigi AMD süü oli QC mis seda probleemi õigeaegselt ei avastanud.
See probleem tuli välja jõulude ajal kui enamust neist oli jõule veetmas ja jaanuari alguseks oli Der8auer juba ise teinud selle jahuti teardowni, seega GN'l polnud seal enam midagi uurida.
Probleem oli lahendatud ja põhjus oli selge. Täiesti erinev 12VHPWR teemast kus probleem kestis pikemalt ja mingil määral kestab siiani. 12v-2x6 paistab olevat vähem problemaatilisem.
Värske uudis samal teemal:
Intel & AMD Testing 12V-2x6 Power Connectors For Next-Gen GPUs, Following NVIDIA's Footsteps
https://wccftech.com/intel-amd-testing-12v-2x6-power-connectors-for-next-gen-gpus/
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
17.10.2024 11:06:38
|
|
|
|
Aga anna nimekiri sellest eletroonikast ja vaatame üle. Ma arvan, et sa saad vihjest aru küll.
|
|
Kindlasti on Sony 2000€ televiisor kvaliteetsema toitplokiga kui näiteks noname hiina toode, kus iga viimane kui üks komponent tiksub oma parameetrite äärmuse peal. Tänapäeva televiisorid on reeglina kolmes osas - paneel, "arvuti" ja toide. Reeglina lähevad katki paneel ja toide. Minu kogemus monitoride pealt on, et Delli omad töötavad aastakümneid ja näiteks Viewsonicu omad lähevad reeglina katki 5 aasta jooksul, põhjuseks on eranditult toide. Ma olen neid piisavalt laiali lammutanud ka ja usu või mitte kallima ja odavama klassi asjadel on vahe sees. Muuhulgas veel see, et "military grade" tähendab oma algses mõttes lihtsat ja odavat lahendus, mis on ette nähtud funktsioneerima lühikese aja jooksul. See, millest sa räägid on turunduse "buzzworld".
https://en.wikipedia.org/wiki/Military_grade |
Mis demagoogiast sa räägid kui sa ise palud inimeselt kõigi maailmas masstoodetud elektroonika seadmete nimekirja koos praagi protsendiga ?
Kunagi aastatuhande lõpus sai sony tüüner ostetud. Lugupeetud tootja,korralikust materjalist, nägi kena välja, maksis rohkem ka kui konkurentide oma ja on 90-ndate toode. Seega kõik sinu poolt väljatoodud kastikesed on täidetud. Jumal teab miks ma ta ostsin. Seisis aastaid niisama. Mingi hetk tuli mõte, et võiks sellest seadmest muusikat kõrvaklappidesse lasta. Mõtteks see jäigi, sest seistes oli pool heli ärakadunud ja töötas ainult 1 kõrvklapi pool.
Seega ma võin oma kogemustest kinnitada , et praagi ja töökindluse puhul ei tähenda firma nimi midagi. Tehnika sedmed võivad ka seistes katki minna. Ilmselt on meil kõigil selliseid ebameeldivaid kogemusi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
17.10.2024 11:18:59
|
|
|
SirAskAlot kirjutas: |
|
|
|
https://en.wikipedia.org/wiki/Military_grade |
Mis demagoogiast sa räägid kui sa ise palud inimeselt kõigi maailmas masstoodetud elektroonika seadmete nimekirja koos praagi protsendiga ?
Kunagi aastatuhande lõpus sai sony tüüner ostetud. Lugupeetud tootja,korralikust materjalist, nägi kena välja, maksis rohkem ka kui konkurentide oma ja on 90-ndate toode. Seega kõik sinu poolt väljatoodud kastikesed on täidetud. Jumal teab miks ma ta ostsin. Seisis aastaid niisama. Mingi hetk tuli mõte, et võiks sellest seadmest muusikat kõrvaklappidesse lasta. Mõtteks see jäigi, sest seistes oli pool heli ärakadunud ja töötas ainult 1 kõrvklapi pool.
Seega ma võin oma kogemustest kinnitada , et praagi ja töökindluse puhul ei tähenda firma nimi midagi. Tehnika sedmed võivad ka seistes katki minna. Ilmselt on meil kõigil selliseid ebameeldivaid kogemusi. |
Sa peaks aru saama (hulkade) põhimõistetest. "Mitte ühtegi" tähendab, et sa võtad kõik antud kriteeriumiga sobivad tooted ja nende seas pole ühtegi mittedefektset. Ilmselgelt pole sul ( ega vaevalt ka kellelgi teisel ) õrna aimugi palju selliseid tooteid eksisteerib. Ehk väide on vigane algusest peale. Teiseks väga palju ei tähenda kõike. Mis mittetöötavasse kõrvklapi auku puutub, siis võis see olla praak algusest peale, kontaktid võisid korrodeeruda aja jooksul või siis ronis mingi putukas kasti sooja ja lühistas mingid rajad. ( ka see on elust enesest ) Pealegi on ilmselgelt tegu odavama otsa tootega, 2000-te alguses eestlased ei ostnud lihtsalt kalleid asju.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
17.10.2024 13:32:19
|
|
|
AuronOlgu kui sa välja tõid Ferrari näite siis ma teen sama. Sotsiaalmeedias levivad pildid kuidas 1% Ferrari ühest kindlast uuest mudelist võib suvalisel hetkel lihtsalt otsad anda peale ostu. Garantiid ei anna tootja ja see on ostja enda risk, kuna võib seda valesti kasutada. Eriti kui on uuel mudelil uuendus, mida varem ei esinenud üldse. |
Ainult, et päriselus selliseid lapsikuid tingimusi ei ole kus tootja kohe üldse mitte ei anna garantiid mitte millelegi vms. See kui ostja kasutab toodet viisil mis pole ette nähtud ei ole kunagi ühegi toote puhul garantii alla läinud. Kas arvad, et kui ostad auto - keerad rattapoldid aint poolepeale kinni ja siis need sõites alt ära tulevad siis on tootja süü? Kusjuures 1% ei morjenda potentsiaalset klienti absoluutselt, sest mõistusega inimene saab aru, et tuhandestest osadest koosneva high end toote puhul ei saa keegi anda 100% töökindlust. Kas sa otsaksid aktisaid mille perssekukumise protsent on näiteks 4% aga see, et läheb hästi on 96% Tundub, et mitte.
Mõtle nüüd ise. Mida see performance siia puutub. Võibolla saad nüüd pointile pihta. Osta võib ikka keegi ei keela, lihtsalt mina selgitasin miks mina ei ostaks seda Ferrarit. |
Performance puutub niipalju, et performance mõjutab hinda ehk siis kõrgem hind ei tähenda ilmtingimata paremat kvaliteeti. Aga sellisel juhul kui paar protsenti potentsiaalset tuksiminemist su elu häirib siis ei saa sa ju mitte midagi osta - ei autot, telekat, mikrouuni, pesumasinat ega lambipirni. Kui kogu maailma statistika üles otsida siis üldiselt ongi sedasi kus seal sub 5% esineb hädasi kõigil toodetel.
Lihtsalt psühholoogiliselt on inimene selline, et kui kahel asjal on praagiprotsent sama aga ühepuhul keegi päevast päeva sellest lõugab siis tundubki, et sellega on probleem aga teisega pole.
Antud juhul muidugi pole ka sellega tegu vaid siin käputäisi tegelinskeid häirib eelkõige see, et tootja on "valet värvi". |
Me võimegi jääda mingeid analooge tooma aga minu jaoks ei muutu sellest midagi mida sa väidad. Probleem on teada. On see 0.1% 1% 10% ei oma minu jaoks tähtsust. Muutus kaardi disain ning võeti kasutusele uus ühendus, mis on probleemne ja keegi ei saa öelda millal ja kellel ning mis kaardiga see esineb. Veelgi enam risk on ostjal, et peab oma rahadega pärast parandama. Sina räägid praagiprotsendist ja lööd seda kirvega pooleks siin, mina räägin probleemist, mis on disaini viga ja sellise toote hinnaklassiga vastuvõetamatu. Vaatan mis edasi saab järgmise seeriaga.
Kui Nvidia ütleks, et jah viga on nende poolne ja tootjad peavad vahetama enda kõik need sulanud või põlenud otsaga kaardid gartantiikorras ära, siis minu jaoks sellest piisaks, et julgeks osta.
Teine aspekt on see, et sa ei saa aru millest ma räägin. Kui mingi seeria telekal on viga, kus tal sisemiselt põleb komponent ära lampi, kasvõi kallis telekas ja seda juhtumit on paljudel ning disaini KINNITATUD TÜÜPVIGA viga meedias, siis jah ma ei osta ka kui oleks 1% ainult näiteks. Sina võid osta ja ongi kõik.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
17.10.2024 13:32:45
|
|
|
Sa peaks aru saama (hulkade) põhimõistetest. "Mitte ühtegi" tähendab, et sa võtad kõik antud kriteeriumiga sobivad tooted ja nende seas pole ühtegi mittedefektset. Ilmselgelt pole sul ( ega vaevalt ka kellelgi teisel ) õrna aimugi palju selliseid tooteid eksisteerib. Ehk väide on vigane algusest peale. Teiseks väga palju ei tähenda kõike. Mis mittetöötavasse kõrvklapi auku puutub, siis võis see olla praak algusest peale, kontaktid võisid korrodeeruda aja jooksul või siis ronis mingi putukas kasti sooja ja lühistas mingid rajad. ( ka see on elust enesest ) Pealegi on ilmselgelt tegu odavama otsa tootega, 2000-te alguses eestlased ei ostnud lihtsalt kalleid asju. |
Ma saan aru. Sa ütled et meil pole õrna aimugi palju selliseid masstootmises olevaid tooteid on milles pole praaki.
Palun too näide masstootmises olevast tootest milles pole kunagi ühtegi praak toodet olnud ? Ma eeldan et sul ei teki sellega probleemi. Eriti arvestades, et sa palusid Auronilt kõigi masstootmises olevate toodete niekirja.
Ma eeldan , su jutu põhjal, et sa oled hulkade teoorias pädev. Kuna Auron ütles, et kõiges on praaki, siis tegelikult pole tal mingit nimekirja vaja siia tegema hakata. Kõik on kõik ja ma ei näe mingit põhjust miks seal peaks midagi täpsemalt välja tooma hakkama. Milleks seda üldse küsida?
Samuti võiksid sa täpsustada mida sa antud juhul odava all mõtled. Konkreetne sony seade polnud tollel hetkel poes odavama otsa oma. Samas ,kui seda korraliku helitehnikaga võrrelda, siis ei maksnud ta suurt midagi. Teiseltpoolt peaksid sa teadma, et profi tasemel helitehnikat tavapoodides ei müüdud. vist ? (võin eksida )
Pealegi oli see jutu näiteks toodud. Miks sa üldse üritad näite põhjal mingit järgmist teooriat aretama hakata ? Eriti arvestades , et sul pole õrna aimugi mis Sony seadmest jutt käib. Praegu oleme me nende näidete põhjal aretatud teooriate abil jõudnud jumal teab kuhu ja foorumi põhiteema on üsna kaugele jäänud. Ainuke eesmärk on tundub olevat vaielda vaidlemise nimel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Snaxez
Kreisi kasutaja

|
17.10.2024 16:45:07
|
|
|
Tee ka ära ei väsi. Ilmselge, et uue connectoriga oli ja on probleeme. 12VHPWR asemele tuleb juba uus 12V-2x6 connector ja väidetavalt kvaliteetsemad pin-id.
Compared to the original 12VHPWR connector, the new 12V-2x6 connector has slightly (0.25mm) shorter sensing pins while the conductor terminals are 1.5mm longer.
Ise istun rahulikult oma 3x8pin 3090 otsas, sest ei ole meeletut vajadust upgradeida. Inimesed kellel peab olema latest and greatest ja iga FPS arvel, nendel on ka ammu 4080/4090 olemas. Kindlasti oli ka inimesi, kes jätsid 4000 seeria vahele connectori murede pärast.
On mis ta on, loodame, et uus connector on parem.
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
2 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
17.10.2024 19:39:04
|
|
|
Snaxez kirjutas: |
Ise istun rahulikult oma 3x8pin 3090 otsas, sest ei ole meeletut vajadust upgradeida. |
4070Ti pakub samaväärset (+/-5%) mängu jõudlust ~100w väiksema voolutarbe eest, lisaks dlss frame gen tugi. Puudused- 12gb vram ja 16pin voolupistik.
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
17.10.2024 19:43:28
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
Ise istun rahulikult oma 3x8pin 3090 otsas, sest ei ole meeletut vajadust upgradeida. |
4070Ti pakub samaväärset (+/-5%) mängu jõudlust ~100w väiksema voolutarbe eest, lisaks dlss frame gen tugi. Puudused- 12gb vram ja 16pin voolupistik. |
4070 Ti SUPER pigem siis juba. VRAM defitsiit kah väiksem. 4080 mõttetult kallis.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
c4v6
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja

|
17.10.2024 23:46:36
|
|
|
Tee ka ära ei väsi. Ilmselge, et uue connectoriga oli ja on probleeme. 12VHPWR asemele tuleb juba uus 12V-2x6 connector ja väidetavalt kvaliteetsemad pin-id.
Compared to the original 12VHPWR connector, the new 12V-2x6 connector has slightly (0.25mm) shorter sensing pins while the conductor terminals are 1.5mm longer.
Ise istun rahulikult oma 3x8pin 3090 otsas, sest ei ole meeletut vajadust upgradeida. Inimesed kellel peab olema latest and greatest ja iga FPS arvel, nendel on ka ammu 4080/4090 olemas. Kindlasti oli ka inimesi, kes jätsid 4000 seeria vahele connectori murede pärast.
On mis ta on, loodame, et uus connector on parem. |
Ei nad ei väsi ära. See foorum täis pseudointellektuaalset ära panemist, millel pole algust ega lõppu.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
18.10.2024 07:59:45
|
|
|
IBOX4REAL kirjutas: |
On mis ta on, loodame, et uus connector on parem. |
Ei nad ei väsi ära. See foorum täis pseudointellektuaalset ära panemist, millel pole algust ega lõppu. |
Kui probleem oleks lahendatud, siis ei räägiks sellest siin enam keegi. See oleks unustatud teema. Tuletaks ehk meelde aga vaidlemist ja veel vähem videot selle kohta poleks.
Fakt, et see on topic näitab seda, et probleem ei ole veel täielikult lahendatud. 12v-2x6 on samm õiges suunas. Arusaamatuks jääb miks see ei oleksi võinud baseline olla ja miks pidime kaks aastat ootama 12v-2x6?
Nvidial peaks olema piisavalt tarku insenere kes oleksid hoiatanud kõrgemal asuvaid otsustajaid, et 12VHPWR on problemaatiline.
Samas me ei tea. Võibolla hoiatatigi aga bossid otsustasid seda ignoreerida ja nagu müüginumbritest näha, siis tulemusi see ei mõjutanud.
Ilmselt sellest ka Nvidia võrdlemisi leige suhtumine kogu sellesse asja.
See on muidugi tõsi, et defektivaba toodet ei eksisteeri aga palun tehke vahet defektil mis esineb algsel partiil ja mis parandatakse püsivalt ära vs defektil mida ei lahendata püsivalt ja mis jääb mingil kujul edasi kestma.
Tegu ei ole mingi AMD vandenõuga kus AMD probleemidest ei räägita. Erinevus on selles, et AMD'l pole ka sellist pikaajaliselt ongoing raua probleemi olnud.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
18.10.2024 09:12:48
|
|
|
12v-2x6 on samm õiges suunas. Arusaamatuks jääb miks see ei oleksi võinud baseline olla ja miks pidime kaks aastat ootama 12v-2x6?
Nvidial peaks olema piisavalt tarku insenere kes oleksid hoiatanud kõrgemal asuvaid otsustajaid, et 12VHPWR on problemaatiline. |
miks see arusaamatuks jääb? strandardkraam, sest insenerid vs enter users and random manufacturers
12VHPWR asemele tuleb juba uus 12V-2x6 connector ja väidetavalt kvaliteetsemad pin-id.
Compared to the original 12VHPWR connector, the new 12V-2x6 connector has slightly (0.25mm) shorter sensing pins while the conductor terminals are 1.5mm longer. |
mitte tuleb vaid tuli.
1. need lühemad sense pinid vähendavad oluliselt seda võimalust, et connector ei ole korralikult ühendatud, sest halva ühendamise korral need lihtsalt ei ulata. pluss teised otsad pikemad teevad ühenduse ka sel kehval juhul paremaks.
2. muudeti connectori korpuse materjali ja vähemalt esimese hooga ka terminalide nõudeid (kuigi viimases revisionis iirc oli sellega jälle veidi tagasi lastud).
3. asi, mille implementeerimine (eriti psu-de pool) alles käib ja on mõnevõrra clusterfuck on see, et muudeti sense pinide pealt käitumist - kui need pole ühendatud või kaardi pool nendega korralikult ei tegele, siis voolu peale ei saa. vähemalt mitte olulist hulka.
eraldiseisvalt väiksed muudatused aga kokkuvõttes peaks ära hoidma päris suure osa probleeme. muudatuste suund on selgelt korraliku ühenduse olemasolu kinnitamisele enne kui sealt palju voolu läbi laskma hakatakse.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
27.10.2024 14:25:14
|
|
|
Hiinlastele enam müüa ei saa latest and greatest kraami eks siis agiteerib Euroopat
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
27.10.2024 20:37:01
|
|
|
Tea, kas mingi jõudluse vahe ka on nagu kunagi evga ko-mudelil mõningates testides oli
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
28.10.2024 12:33:40
|
|
|
Soojuse juhtimine on teoreetiliselt parem veidi suurema pinna osas ja vb klokkub paremini ning selle arvelt veidi parem perf. Muus osas ei miskit.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.10.2024 14:01:49
|
|
|
European nations need to invest more in artificial intelligence if they want to close the gap between the US and China, Nvidia CEO Jensen Huang said during a visit to Copenhagen on Wednesday to inaugurate Denmark's shiny new Gefion supercomputer.
Tõesti, whine mis whine Ma saan aru, et EU tase piirdub tänasel päeval pudelite külge tinutatud korkidega, aga katsuks ikka sellest jamast üle olla ja mitte mõelda välja sisu, mida artiklis pole?
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
soomer
HV vaatleja
|
14.11.2024 12:53:24
|
|
|
4 Superarvutit top 10'st on Euroopas. https://top500.org/lists/top500/2024/06/
Kolm neist kasutavad nvidia kaarte. Jensen muidugi tahaks et need kõik uuendaks oma riistvara kõige kallimate graafikakaartide peale.
Kõige võimsam EU superarvuti LUMI Soomes aga kasutab hoopis AMD Instinct MI250X kaarte https://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Instinct
Ka kaks kõige võimsamat superarvutit USAs ja kõige võimsam Jaapanis ei kasuta Nvidia kaarte.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
27.11.2024 08:55:14
|
|
|
Unreleased NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti GPU Makes Appearance Once Again
https://wccftech.com/unreleased-nvidia-geforce-rtx-4090-ti-gpu-makes-appearance-once-again/
Yup, someone who owned this limited edition just threw it in a garbage can and u/This_Explanation_514 brought it home and showed us some pics. As we can see, it is the same design we saw earlier, boasting a 4-slot thickness that could cover your entire ATX motherboard's bottom half and all of its PCI-E slots. |
Kes iganes selle ära viskas pidi olema küll täisloll. Isegi kui see ei tööta, siis on tegu üliharuldase collector item'ga.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
27.11.2024 12:17:47
|
|
|
Veidi kahtlane, et keegi viskaks ära kaardi ilma, et üritaks seda müüa kasvõi ebays. Lihtsalt ei usu seda versiooni, seda põhjusel, et kes iganes algne omanik oli pidi olema ligipääs sellele mis iganes eesmärgil.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|