Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autode teema vol.7 (Küsitlus: Mitut autot oled elu jooksul omanud?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 748, 749, 750 ... 898, 899, 900  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mitut autot oled elu jooksul omanud? Arvesta ainult nendega, mida omad või oled omanud
Mul on alles esimene auto
3%
 3%  [ 4 ]
2-3
30%
 30%  [ 39 ]
4-6
29%
 29%  [ 38 ]
7-10
18%
 18%  [ 24 ]
11-15
4%
 4%  [ 6 ]
16-20
5%
 5%  [ 7 ]
21-30
1%
 1%  [ 2 ]
31-40
3%
 3%  [ 4 ]
41-50
0%
 0%  [ 0 ]
Rohkem kui 50
3%
 3%  [ 5 ]
hääli kokku : 129

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 09.11.2024 19:30:15 vasta tsitaadiga

Oisu. kirjutas:
Oli see Lasnamäe lõpus? Siis mina lödistasin kankusse icon_idea.gif

Kiiu-s oli.
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Oisu.
HV kasutaja

sõnum 09.11.2024 19:32:19 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
Oisu. kirjutas:
Oli see Lasnamäe lõpus? Siis mina lödistasin kankusse icon_idea.gif

Kiiu-s oli.

Kivi langes südamelt icon_razz.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.11.2024 04:59:17 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Millisel odaval väiksemat sorti autol (alla 1000€) on väike pöördering?
Otsin midagi, millega kitsastes oludes lihtne parkida oleks.
Nt. 3,7 m pikkune Citroen Saxo keerab kehvemini kui 4,7 m Subaru Outback icon_confused.gif

Mina saan Hyundai Getziga igal pool pargitud. Kui manöövri alustamisel algpositsioon on õige, läheb see masin ühe jutiga parkimiskohta ka sellistes kitsastes kohtades nagu Eedeni parkimismaja alumine korrus ja Tartu kesklinna keskuste keldriparklad. Mina muidugi pargin tavaliselt tagurpidi, ei tea, kui palju see mõjutab.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 10.11.2024 11:50:44 vasta tsitaadiga

Kas ma saan õigestii aru et, selle uue seadusega registreerimistasu tuleb maksta ainult arvele võtmisel?
Kui nö auto käest-kätte müüd, siis seda maksta pole vaja?
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
BrutaH
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 10.11.2024 12:04:24 vasta tsitaadiga

Ikka maksad. Nutad ja maksad.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 10.11.2024 12:05:07 vasta tsitaadiga

villu70 kirjutas:
Kas ma saan õigestii aru et, selle uue seadusega registreerimistasu tuleb maksta ainult arvele võtmisel?

Ikka on, nagu registri kande tegemisel maksad hetkel riigilõivu, hakkab sinna edaspidi lisanduma ka registreerimise maksu komponent.

tagasi üles
somnambuul
HV veteran

sõnum 10.11.2024 12:16:40 vasta tsitaadiga

villu70 kirjutas:

Esimeselt tehingult peale 1.jaanuari (kaasa arvatud) 2025 tuleb maksta registreerimistasu, ükskõik kas siis arvele võtmine või omaniku vahetus.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 10.11.2024 13:10:41 vasta tsitaadiga

Hakkasin juurdlema, kus osad kasutavad registreerimisTASU ja teised registreerimisMAKS, mis neil erinevust. Tegelikult Eesti puhul registreerimistasu, aga miks "tasu" aga mitte "maks", ju juriidiline nünass. Ise olen mõelnud, kuidas Euroopa Liidus on pidevalt teemaks topeltmaksustamise vältimine, piltlikult kui sakslane on juba uue sõiduki pealt registreerimisel planeedi hüvanguks ja rohepöördeks maksu maksnud, ei oleks liidu sees teises riigis sama asja eest kohane uuesti maksu küsida - oleks tegemist topeltmaksustamisega.
Aga kui raha küsimist ei nimeta maksuks vaid tasuks, ei ole enam tegemist maksustamisega ehk ei saa eksida ka topeltmaksustamise reeglite vastu kuigi sisuliselt toimub ikkagi topeltmaksustamine.

Küsisin Gemini AI-lt, mis tema arvates maksu ja tasu erinevus on sõidukite maksustamise vaatest:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kui tehisaru uskuda, siis meil pelgalt kallineb riiklike autoregistri teenus uute sõidukite möllimisel registrisse. Kallineb küll kolosaalselt endiselt süboolselt lõivult kohati tuhandete kordseks icon_lol.gif

Mis on omaette kurioosne, kus sajandi alguses või millalgi riik jõuliselt institutsioonide ja teenuste arendamisel kasutas kulupõhisuse loogikat, kus e-riigi lahendused on odavamad kui paberbürokraatia ja need IT arendused ja serverite püsti hoidmine rahastatakse reaalse kulu põhimõttel, kus toimingule seatud lõivud peaks katma toiminguga tekkinud kulud.
Aga see vist ei olnud ka toona tõsine jutt, rohkem nn "uue kehtestava tasu kommunikeerimine" PR keeles, sest 2010 kriisis, kui käibemaksu tõsteti ja jõuliselt ka lõivude ja muid riigiga seotud tasusid tõsteti, pareeriti hinnatõusu mitte reaalkulude kasvuga, vaid tegelikult ei olevat kunagi need tasud ja lõivud olla seotud reaalkuludega, sellist regulatsioonigi ei eksisteerivat - kõik minevat vastava ministeeriumi potti ja ministeeriumi potid on riigi eelarvepott, millega valitsus rahastab võetud kohustusi ja uusi poliitikaid.

Taandub ikka lõpuks sellele, kus suures vaates ei ole vahet, mis loogika või ülla nimetuse all riik alamatelt raha küsib (tegelikult ei küsi vaid võtab), kui riigil raha puudu võetakse see moel või teisel alamatelt.
Lisaks maksudele ja tasudele, on veel aktsiisid, lõivud, tollid - mis kõigi nende nüansiline erinevus - krt seda teab - kindel on üks, alam loovutab ära icon_smile.gif

villu70
HV Guru
villu70

sõnum 10.11.2024 13:33:40 vasta tsitaadiga

BrutaH, Etz, somnambuul, Prillpapa,
Tänud, asi selge!
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.11.2024 14:10:10 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
Hakkasin juurdlema, kus osad kasutavad registreerimisTASU ja teised registreerimisMAKS, mis neil erinevust. Tegelikult Eesti puhul registreerimistasu, aga miks "tasu" aga mitte "maks", ju juriidiline nünass. ...

TL/DR

Tasu on konkreetse teenuse eest selle kulude katmiseks, maks on obrok riigikassa täitmiseks. Varem oli tasu, nüüd tuleb maks. Kuidas seda jur dokumentides just parajasti nimetatakse sõltub sellest, kas soovitakse nõutava summa olemust avalikult ausalt välja öelda või poliitilise häma taha peita.

tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 10.11.2024 14:13:23 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Tasu on konkreetse teenuse eest selle kulude katmiseks, maks on obrok riigikassa täitmiseks. Varem oli tasu, nüüd tuleb maks.

https://www.transpordiamet.ee/soidukid-ja-maanteeliiklus/soidukid/mootorsoidukimaks
siin avalõigus ikkagi registeerimisTASU, mida hakkab koguma Transpordiamet ja sõiduki aastaMAKS, mille riisumise eest vastutab maksude kogumisele pühendunud grupeering - Maksu- ja Tolliamet.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 10.11.2024 14:21:53 vasta tsitaadiga

See tähendab vaid seda, et registreerimisMAKSU ei taheta poliitilistel põhjustel, tasu reaalset olemust kajastades, õige terminiga nimetada. Sõiduki registreerimise teenuse kulud ei ole kindlasti kordades suurenenud, st et enamus makstavast summast on ikkagi obrok riigikassa täitmiseks ehk MAKS, mitte teenusetasu.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 10.11.2024 14:26:02 vasta tsitaadiga

Kui nüüd tähte närida, siis kas selle TASU puhul ei peaks mingi amet sekkuma? Maanteeamet on monopol, ma ei saa autot mõnes muus asutuses arvele võtta. Tasu peaks olema võrdelises seoses teenuse omahinnaga. Aga see on ebapropotsionaalselt suur ja ebaõiglane kuna on nö. "näo järgi".
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 10.11.2024 14:29:30 vasta tsitaadiga

Ehk kui registreerimistasu ei maksa, siis autot ümber ei vormistata?
Ülevaatusele pääseb?

Ehk müün auto maha, tasu ei maksa, paberil vormistan tehingu, võtan registrist maha.
Uus kodanik asjadega kursis ja tal suva, keegi masinaid liikluses üldiselt ei kontrolli. Aga kas kindlustust saab teha, kui regamistasu maksmata?

Kurat küll, saaks aru, et see tasu rakendub alates 01.01.2025 ostetud autodele, kuid et tagasiulatuvalt. Siiski minu kui kodaniku õigustatud huvi rikkumine, teades, et mu praegustele kohustustele tuleb lambist üks juurde.
Ning jah, et kui Lätis maks makstud, siis Eestis saad Tasu maksta lisaks thumbs_up.gif

Kas mujal EU's ka nii, et kui tood näiteks Lätist Saksa auto, siis maksad uuesti maksu?

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 10.11.2024 14:37:13 vasta tsitaadiga

kjaups, kuigipalju autosid ikka kontrollitakse. Ma ei tea kas juba kõikides, aga mõnedes politsei autodes on tehnika, mis automaatselt numbrimärgi tuvastab ja kontrollib ka paberid on korras.
Ma korra olen ilma ülevaatuseta sõidu eest hoiatustrahvi saanud. Mingit muud pattu ei teinud millega nende tähelepanu ära oleks teeninud.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.11.2024 14:48:11 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
kjaups, kuigipalju autosid ikka kontrollitakse. Ma ei tea kas juba kõikides, aga mõnedes politsei autodes on tehnika, mis automaatselt numbrimärgi tuvastab ja kontrollib ka paberid on korras.
Ma korra olen ilma ülevaatuseta sõidu eest hoiatustrahvi saanud. Mingit muud pattu ei teinud millega nende tähelepanu ära oleks teeninud.

Ei ole sellist asja eestis kasutusel

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 10.11.2024 14:51:19 vasta tsitaadiga

Sold OUT, arvad või tead? Mina tean seda, et juba päris mitu aastat tagasi seda arendati ja katsetati ja see pole mingi poe taga kuuldud vandenõuteooria vaid info pärineb täiesti usaldusväärsest allikast.
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 10.11.2024 15:14:59 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:
Ehk müün auto maha, tasu ei maksa, paberil vormistan tehingu, võtan registrist maha.
Uus kodanik asjadega kursis ja tal suva, keegi masinaid liikluses üldiselt ei kontrolli. Aga kas kindlustust saab teha, kui regamistasu maksmata?

Kindlustust ei saa teha kui on ajutiselt registrist maha võetud. Kui ostja paberiga maanteeametisse ei lähe, ei tea keegi teine, et müüdud on.
Ja kui registrist maha võtad, siis saab uus omanik varem või hiljem trahvi ning peab ikkagi registreerimistasu maksma.

Ülevaatuseta autoga sõites pööras vastu tulnud politseiauto kohe ümber ja andis peatumismärguande. Vaevalt keegi viitsib iga vastutuleva auto numbrit käsitsi kontrollida, peab automaatika olema.
Samas teise ülevaatuseta autoga ülevaatusele sõites vastu tulnud politsei ei reageerinud. Aga seekord oli politseiautos juht üksi, kas see loeb midagi?
Kommentaarid: 888 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 10.11.2024 15:15:39 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:

Samas teise ülevaatuseta autoga ülevaatusele sõites vastu tulnud politsei ei reageerinud. Aga seekord oli politseiautos juht üksi, kas see loeb midagi?

Politsei tegeleb igasuguste asjadega. Võib-olla polnud liikluspolitsei. Või siis oli pakilisemaid tööülesandeid kui mingi pisirikkumisega tegelemine.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.11.2024 15:37:32 vasta tsitaadiga

Ükski mu tuttavatest patrullpolitseinikest ei tea sellisest süsteemist midagi, pole kuulnudki. Nendel on nobedate näppude voor lihtsalt. Samamoodi sõitsin bmwega pea 2a ilma ülevaatuseta, keegi ei keeranud tagasi. Kujutate seda andmetehulka ja arvutusvõimsust mis reaalajas peab tuvastama numbri, tegema päringu, andma vastuse. Okei tavapärases mittetipptunni linnaliikluses saaks ehk hakkama.
villu70
HV Guru
villu70

sõnum 10.11.2024 16:33:51 vasta tsitaadiga

Kuulsin ühest autosid müüvast ettevõttekontorist et aastalõpus läheb veel hulluks müügiks.
Keegi taha autosid endale lattu seisma (ja maksu maksta), üritatakse niipalju maha müüa kui võimalik.
Kindlasti mingid aled tulevad aga kes ja kui palju suudab alla hinda lasta, oleneb kui valusalt kellegi rahakotile lööb.
Põnevad ajad tulevad.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 10.11.2024 16:43:22 vasta tsitaadiga

Eks ladu tasub võimalikult tühjaks müüa küll, aga targematel ju ladu nii või naa tollilaos või välisriigis.
Lisaks see maks tasandub ju liisingu peale välja. Valus on suures pildis siis kui ostad mõne vähesõitnud masina millel väga suur CO2 näit.
Ja kes mõtleb 3-4 aastat sõita ja siis müüa ei oma suuremat võitu hetkel ostes, sest müügi korral see ju tähendab et keegi peab ikka maksma.
Kes sõidab 5+ aastat nagu väidetavalt kasvav trend on, siis loomulikult hetkel võit.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 10.11.2024 16:46:44 vasta tsitaadiga

Täisteenusrendi ja kasutusrent (liising), kudis seal see maksu jagamine hakkab olema.
Näiteks ennem 2025a võetud masin 4 aasta peale kasutusrenti, kas siis masinat tagasi andes maksab liisinguandja ise tasu ära icon_lol.gif

tagasi üles
ronny25
HV vaatleja

sõnum 10.11.2024 17:08:52 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Ükski mu tuttavatest patrullpolitseinikest ei tea sellisest süsteemist midagi, pole kuulnudki. Nendel on nobedate näppude voor lihtsalt. Samamoodi sõitsin bmwega pea 2a ilma ülevaatuseta, keegi ei keeranud tagasi. Kujutate seda andmetehulka ja arvutusvõimsust mis reaalajas peab tuvastama numbri, tegema päringu, andma vastuse. Okei tavapärases mittetipptunni linnaliikluses saaks ehk hakkama.

Usu jah hülge möla icon_lol.gif Numbriskännerid on kasutusel olnud juba vähemalt viis aastat, uuemad skännivad juba tagantpoolt ka. Tänasel päeval on kõigis patrullautodes. Üv, kindlustuse ja omaniku patueegister on näha. Olen ise ka sellises istunud ja näinud kuidas info ilusti ekraanil näha on

Oisu.
HV kasutaja

sõnum 10.11.2024 17:39:17 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:
Täisteenusrendi ja kasutusrent (liising), kudis seal see maksu jagamine hakkab olema.
Näiteks ennem 2025a võetud masin 4 aasta peale kasutusrenti, kas siis masinat tagasi andes maksab liisinguandja ise tasu ära icon_lol.gif

Märksõna "vastutav kasutaja" icon_idea.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Autode teema vol.7 (Küsitlus: Mitut autot oled elu jooksul omanud?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 748, 749, 750 ... 898, 899, 900  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.