Kõigepealt sa ütled et 4G ei tööta, nüüd ütled et konkreetsetel läpakatel ei tööta. Mul oli x250. Ostes pidi tõesti piisavalt oidu olema et välja uurida, et üks kaardi mudel töötab, ja teine ei tööta. Aga sellest ei saa üldistada, et 4G linuxis ei tööta. Kui poes pimesi rahakotiga vehid, oled ise süüdi.
Küll nüüd gameripoisid teevad sulle protoni screenshotte ka. Sama keiss. Keegi ei ütle, et kõik mängud töötavad, aga sul on suurem suu pähe tehtud kui aru välja on uurinud. Leiad steamist osx-only mänge ka, ja sa ei hakka sellepärast ju ütlema, et windowsis mängud ei tööta.
Ühesõnaga, ära lahmi.
Edit: nagu näha gameripoisid jõudsid juba. _________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
Naljakas juhtum. Kaotasin ära windowsile mõeldud driveri plaadi usb tv pulga jaoks. Ükski netist tõmmatud driver ei tööta, win11 pani ise mingi suva draiveri, mis samuti ei tööta ja kui töötas, siis sinine ekraani error ees.
Panin igale linuxiga masinale külge ja töötab, koos vlc-ga mängib puhtalt.
Vista ja 8.x kumbki ei suutnud oma vahetut eelkäijat edestada. Tundub, et 12 tuleb enne välja kui 11 jõuab 10-t edestada.
Win XP, 7 ja 10 parimad Windowsid. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Väga vaieldav... paljudele hullult meeldis ka 8 (mulle mitte) 10 oli/on täitsa okei ja praegu ütleks, et 11 on veel parem. Jah, mind häirib siiani see puuteekraanide suund ja dumbed down UI aga muus osas on asi kiire ja kasutatav.
Kodus olen küll Linuxit üle 10a kasutanud aga tööga seoses Win keskkonnas majandanud, st mõlemad tuttavad.
Kusjuures siiani ülimalt naljakas on see, et aja jooksul (~15a) ei ole Linuxi ökosüsteem kuskilt otsast arenenud ega paremaks läinud (mängud jätan välja) aga selle ümber on maailm muutunud ja "lati" nii palju allapoole toonud, et Linuxi deskid on täiesti adekvaatsed...
Näiteks:
* Linuxis ei toiminud kunagi monitoride EDID korralikult CRT monitoridega, alati pidi võimlema nende resolutsioonide ja sagedustega... tulid LCD monitorid ja probleem kadus iseenesest.
* Äppide installimiseks mõeldud "keskused" ei olnud väga normaalsus, sest Win kombel netist ise otsides oli võimalik leida palju suurem valik erinevaid kasulikke (ja vahest ka ohtlikke) asju. Nüüd kogu maailm keerleb appstorede ümber, Win on veel niijanaa aga suund on selgelt store poole!
* Windows oma tahvli kasutajaliidesega populariseeris vajaduse otsida alternatiive Linuxi maailmast, seal pole probleemi mingit töölauda kasutada, mis välimuselt aastast 95 on ja see ongi tore!
* Linuxi peale kolides ma vihkasin selle fontide renderdamist. Kõik oli udune või nägid väikestel suurustel fondid kohutavad välja ja seadistused olulist vahet ei teinud. (Pidid matemaatiliselt korrektsemad olema ja fuk-u kui tahad "paremini") Nüüd main masinaga Win bootides (satisfactory lihtsalt toimib win all paremini mul) võimlesin tükk aega sellega, et saaks fondid normaalselt kuvama, vaikimisi on kõik nii udune!
* Windowsi hiire liikumise ballistika (acceleration) oli enne 8t super asi. Ise kasvasin selle peal üles ja Linuxisse kolides nägin hullu vaeva, et emuleerida sarnast kiirendust seal, sest muidu ei saanud asjadele pihta lihtsalt. Tuli välja, et selliseid seadistusi polegi, mis lubaksid 1:1 kopeerida ja parem oleks accel üldse kinni keerata sest see on ainus stabiilne seadistus Linuxi distrodel (uuendustega täiesti suvaliselt muudetakse asju) Nüüd W10+ tundub ka juba mingit uut ballistikat kasutavat ja mõislik on "enchanced pointer precision, e. acceleration" üldse kinni keerata ja harjuta selle suht ebatäpse jamaga!
* Linuxis ei olnud vajalikku tarkvara.... Kogu maailm hakkas järsku pilve poole suunduma ja enamik asju saab nüüd juba lihtsalt browseris tehtud ja need on alati ka Linuxis olnud. Palju puudujääke on veel aga olukord on oluliselt parem, kui 15a tagasi, ja oluliselt otsest supporti selle ajaga pole juurde tulnud!
Samas jätkuvalt Linuxi suurim probleem ongi see, et enamus selle tarkvara on tehtud asjaarmastajate poolt ainult endale. Kui sulle mingil põhjusel ei sobi nende valikud, siis oled üksi ja parem loo enda tööriistad. See on "customizable" aga ainult nendes piirides, kui palju erinevate soovidega arendajaid selles ökosüsteemis on! Windowsist on see loomulikult parem, seal sunnitakse üks asi kõigile peale aga nii vaba see kindlasti pole, nagu seda reklaamitakse! _________________ Mess with the best, die like the rest!
Ligi 4% Linuxi kasutajaid maailmas. See näitab, et linuxil on oma kindel kogukond.
Unix on kaotanud jäädavalt.
NB! Tänu debiani 32bit toele on veel paljudel linuxi sõpradel vanad mudelid töökorras. Ja kõik 64bit arvutid (core2duo alates) veavad linuxit normaalselt.
2GB ram vajab siis kergemat desktop GUI-d. openbox
Windowsi ei saa enam linuxiga võrrelda. Win on AI ja NSA nuhkvara.
Kas näiteks need saaks Linuxi all toimima? Kuna Windows 11 on nii halb, siis võiks vabalt kaaluda Linuxile üleminekut, kuid allolevatest ei sooviks loobuda.
Tundub, et parim viis seda teha, on osta kõrvale täiesti uus arvuti ja kõik vajalikud funktsioonid Linuxile üle tuua ja kui on võimalik Windowsit täielikult loobuda, siis vana Windowsiga masin (praegune) kõrvalt ära kaotada.
Hakkan seda uurima. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Osa värki läheb winega tööle küll, aga sellise nimekirja puhul ära liiga palju looda. Raudvarale ligipääsu wine ei vahenda, turvakaamerate soft on tavaliselt selline sõnnik et ime et windowsi pealgi töötab...
Enamus asjade jaoks on olemas alternatiivid, võta üks tass või kaks kohvi ja googelda ülesannet mitte vahendite, vaid eesmärkide vaatenurgast.
Muusika tagimise jaoks easytag, cue failidega kui kunagi ammu tegelesin samuti probleeme polnud. Igasuguse rippimise jaoks on samuti soft olemas, kahtlustan et parem kui windowsis.
Logitechi asjadega olen nii palju kokku puutunud, et rgb okse sain välja lülitada. Praegu vaadates tundub Piper esimene projekt olevat, kuhu selles valdkonnad nina toppida.
Profitarkvara, mängud - 50/50, vajab süvenemist. _________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
Arvestades, et isegi igivana i5-3570K peal töötab WIN11, siis vähemalt tööarvuti puhul pole küll mingit mõtet linuxi peale minna.
Vahepeal kontoris ka katsetati, kõik tagasi windowsi peal. Lihtsalt töötajate pädevus seal hakkama saada on meeletult madalam.
Tundub, et parim viis seda teha, on osta kõrvale täiesti uus arvuti ja kõik vajalikud funktsioonid Linuxile üle tuua ja kui on võimalik Windowsit täielikult loobuda, siis vana Windowsiga masin (praegune) kõrvalt ära kaotada.
Hakkan seda uurima.
Niipalju kui ma soovitusi olen kuulanud, siis parim soovitus on see, et hakata juba Windowsi peal kasutama tarkvara millel on ka Linuxi versioon olemas.
Siis kui ükskord Linuxi üleminek teha on enamus programme juba tuttavad ja pole vaja niipalju ümber õppida.
Ise olen veel Windowsi peal aga kui tuleb WaaS (Windows as a Service) mudel ja peab iga aasta hakkama maksma, et ligipääs säilitada, siis lähen kah üle, sest ma absoluutselt vihkan seda mudelit.
Brauser on Firefox. Sellel peaks isegi terve profiili saama üle viia. LibreOffice kasutan kontoritarkvara jaoks mis peaks kah valutu olema.
Pildi ja meediprogrammidega on veidi kehvasti. IrfanView asemel peaksin GIMP ära õppima, kuna esimesel Linuxi versioon puudub.
VLC küll pikalt kasutasin Windowsis aga olin sunnitud loobuma, kuna video kvaliteet ja jõudlus olid väga kehvad vs Media Player Classic. Hetkel kasutan MPC-BE.
Steam peaks saama üle viia. Teiste game launcherite Linuxi toe osas on seis kehv.
Kõige enam kahju saab olema pika ajalooga kasulikust raua tasemel programmidest a'la MSI AfterBurner/RTSS ja HWInfo64. OCCT samuti. CapFrameX kah. Kahtlen, et Linuxi analoogid samal tasemel on.
Kõige kummalisem mis download lehti sirvides silma hakkab on see, et paljudel programmidel on lisaks Windowsi versioonile MacOS versioon olemas. Selle turuosa peaks olema umbes 15% vs Linuxi 5% aga ju see ekstra 10% on siis piisav, et vastav versioon valmis teha. Paljudel on ka Android versioonid mis tähendab, et tegelikkuses poleks Linuxi versiooni tegemine üldsegi mitte keeruline nende jaoks.
Mul juba ongi palju softi, millel Linux versioon ka olemas, need mida postitasin, neile pole leidnud. Peab siis Wine abil või alternatiivid leidma. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Kõige kummalisem mis download lehti sirvides silma hakkab on see, et paljudel programmidel on lisaks Windowsi versioonile MacOS versioon olemas. Selle turuosa peaks olema umbes 15% vs Linuxi 5% aga ju see ekstra 10% on siis piisav, et vastav versioon valmis teha. Paljudel on ka Android versioonid mis tähendab, et tegelikkuses poleks Linuxi versiooni tegemine üldsegi mitte keeruline nende jaoks.
Pigem on asi rohkem selles, et see 10% on harjunud kõige eest (rohkem) maksma samas, kui linuximaailmas on kombeks vaid annetada, kui sedagi.
Seepärast olen enda praktikas annetanud vähemalt neile arendajatele, kelle tarkvara rohkelt kasutust leiab, sest minu arvates on aus midagi tagasi anda ja seda eriti, kui tarkvaralt ise ka kasu lõikad. _________________
Kusjuures hankige omale 1 sata 2TB ssd või terane võtke näiteks garuda dragonized gaming kus saab kõik guis ära teha niikaua kui õpid. 1 pool aastat proovi olla sellega ja näed mis on kas raud funkab ja kus on probleeme. Ma ise olnud linuxis juba 3 aastat. Kõik toimib siiamaani mis minul vaja on. Ja kuna ma vahest proovin win11 käima tõmmata siis samakiiresti lähen linuxi tagasi ei ole seal midgi kulda enam windowsis, tundub täiesti õnnetu asi. Kuidvõrd olen veel siiamaani harjunud windowsi lihtsusega ja linux tundus väga võõras alguses vastu tahtmist ikkagi proovisin ja jäin isegi kui alguses pelgasin kõvasti. Siiski peab proovima kui tundub võõras ja tahtmises on asi. 1 päev on liiga vähe, nädal on vähe. 1 pool aastat siis saad aru juba. Google on sõber. Harjumine siiski võtab peaegu aasta aega ja mida kauem proovid seda kindlamaks muutub.
Mina olen windowsi muide kasutanud aastas 1995 ja kohanemine linuxiga võttis üle aasta aega. Windows 11 oli see aeg kus tuli raske otsus. Tegelt tagasi enam ei igatse isegi uue arvutiga saab olema linux. See linuxi terminal vahest mingit programmi vaja paigaldada läheb ikka harva vaja. See sugugi pole raske google abiga. Kuid jah nii on lihtsam nagu tomorrow kirjutas proovige harjuda nende asjadega windowsis juba ära mis linuxis ka on. OBS on näiteks väga raske asi, isegi windowsis raske. Firefox või google oma on valutu. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Mis online? kui steam on olemas. Teised ka toimivad. EPIC etc. Online pead jah olema ,et laadida alla. Põhimõttliselt on mõni klikk ja toimib. Nii lihtne see ongi. Enamuse. Rentima midagi küll ei pea. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 04.11.2024 09:06:59, muudetud 1 kord
Ma ei hakka ennast Linuxiga ja sellele sobivate vidinatega piinama, enne kui peaks hädavajadus tekkima. Kas WaaS pole ära lõpetatud?
Kui hädavajadus tekib siis on juba hilja õppida või ümber harjuma hakata.
See kehtib ka päris elus, mitte ainult tarkvara puhul.
WaaS tuleb niikuinii mingi hetk. Täpselt samamoodi nagu palju muud tarkvara on selle peale üle läinud ja kuna inimesed ei taha äkitselt hädaolukorras hakata ümber õppima, siis see mudel toimib ja järgmised firmad lähevad selle peale üle.
Eks siin on oma osa vanusel kah. Mida vanem inimene seda tõenäolisem on, et ta ei soovigi midagi uut õppida. Mäletan ka enda noorusest kui vähemalt kord kuus tegin uue Windowsi clean installi.
Nüüd väldin seda nagu tuld ja teen ainult siis kui olemasolev on juba pooleldi katkine.
XeStAiSy kirjutas:
Mis online? kui steam on olemas. Teised ka toimivad. EPIC etc. Online pead jah olema ,et laadida alla. Põhimõttliselt on mõni klikk ja toimib. Nii lihtne see ongi. Enamuse.
Ta räägib ilmselt neist anticheat süsteemidest online mängudes mille loojad kangekaelselt Linuxit ei toeta.
Tomorrow Anticheate pole enam vaja põdeda nendel on linuxi tugi olemas ka ja see oli juba 3 aastat tagasi. Üksikud mängud on mis ei toimi sest nad pole viitsinud linuxi tuge juurde panna. Näiteks destiny 2. Kuid neid saab näppudepeal ära lugeda mis üldse ei toimi. Teised on toe linuxi jaoks lisanud. Kui toimib steamdekis siis toimib ka arvutis. On ka nii kui dekis ei funka toimib arvutis. Steamis said isegi 6 aastat tagasi vanad mängud steamdecki toe rääkimata uutest asjadest millel on olemas. Kõik nad kasutasid mingil moel anticheate mis linuxi toe said.
Kui paranoiline anticheatide pärast võta lahti https://www.protondb.com/ ja vaata mängu ja loe kommentaare. Sa saad seal kontrolida terve oma listi mõne klikkiga mis ostetud on ja pakub statistika mis toimib ja mis mitte. See jääb ikkagi paari % juurde mis võib mitte toimida mingid ülivanad asjad mis ammu unustatud.
Steamis on üks nõks sees pead lubama other titles. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Tomorrow Anticheate pole enam vaja põdeda nendel on linuxi tugi olemas ka ja see oli juba 3 aastat tagasi. Üksikud mängud on mis ei toimi sest nad pole viitsinud linuxi tuge juurde panna. Näiteks destiny 2. Kuid neid saab näppudepeal ära lugeda mis üldse ei toimi. Teised on toe linuxi jaoks lisanud. Kui toimib steamdekis siis toimib ka arvutis. On ka nii kui dekis ei funka toimib arvutis. Steamis said isegi 6 aastat tagasi vanad mängud steamdecki toe rääkimata uutest asjadest millel on olemas. Kõik nad kasutasid mingil moel anticheate mis linuxi toe said.
Kui paranoiline anticheatide pärast võta lahti https://www.protondb.com/ ja vaata mängu ja loe kommentaare. Sa saad seal kontrolida terve oma listi mõne klikkiga mis ostetud on ja pakub statistika mis toimib ja mis mitte. See jääb ikkagi paari % juurde mis võib mitte toimida mingid ülivanad asjad mis ammu unustatud.
Steamis on üks nõks sees pead lubama other titles.
Ma saan aru, et Linuxi maailmas käivad asjad aeglaselt, aga jälgime ikka teemat. Rockstarsi mängud ning ka tulevane GTA6 Online ei tööta ka Linuxi all.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.