... Arvestades, et äriklient ei saa erakliendi teenuseid kasutada, siis tekib küsimus, et mis selle ärikliendi eelis Telias on selle mtmekordse hinnavahega? Lihtsalt uhke staatus?
Mõistus ütleb et ärikliendi staatus annab sulle konkreetse kontaktisiku kliendihalduri näol + valiku teenuseid mida erakliendile ei pakuta.
Elementaarne teate saatmise võimaluse puudumine klienditeeninduse veebis on aga täielik häbiplekk olenemata sellest kas oled era- või äriklient. Eraklient jääb ka kehvemasse seisu, sest erakliendil oma isiklikku kliendihaldurit ei ole (senini igal pool kogetutest on ka kõige kehvema klienditeeninduse kogemusega etttevõtetel veebis teate saatmise võimalus olemas olnud - ehk siis Telia Eesti jääb selles mõttes isegi neile alla).
Järelmaksu limiiti saad juurde taotleda e-poes järelmaksuga kaupa ostes. Vaatan kaupa e-poest.
Järelmaksu tingimused:
Maksimaalne võimalik limiit 3200,00 €
Vaba limiit hetkel 3200,00 €
Intress 21,9 % aastas
Minimaalne esmane sissemakse 0,00 % kauba maksumusest
Lepingutasu 19,90 €
Ennem võtaks mingi esto vms järelmaksu 3-12 kuuks 0% intressiga kui üldse.
Olude sunnil kui palga numbreid näidata ei olnud ja intress ei huvitanud sain probleemideta. Loomulikult saaks pangast veel parematel tingimustel. Minu jaoks oli siis lihtsalt kõige kiirem ja probleemivabam viis krediiti saada.
... Arvestades, et äriklient ei saa erakliendi teenuseid kasutada, siis tekib küsimus, et mis selle ärikliendi eelis Telias on selle mtmekordse hinnavahega? Lihtsalt uhke staatus?
Mõistus ütleb et ärikliendi staatus annab sulle konkreetse kontaktisiku kliendihalduri näol + valiku teenuseid mida erakliendile ei pakuta.
Unistada võib. Kliendihaldur suunab sind samamoodi samasse järjekorda klienditeenindusse.
Ainsad korrad, kus kliendihaldur on reaalselt kohe reageerinud, on siis, kui mingid asja vaja tellida. Ja sedagi tööpäeviti kuni kella 16.30-ni vms.
Ma olen erakliendina endale telia äpis aja bronninud kui vaja olnud. Panen kohe ka "et jõudsin esindusse" ja siis saab 500 seeria numbri vms. Need kes pikalt pageritükiga oodanud juba, need tahaks muidugi kallale tulla kui ruumi astudes kohe leti taha saan järgmisena Aga keegi ei keela neil ka aeg bronnida
Unistada võib. Kliendihaldur suunab sind samamoodi samasse järjekorda klienditeenindusse.
Ainsad korrad, kus kliendihaldur on reaalselt kohe reageerinud, on siis, kui mingid asja vaja tellida. Ja sedagi tööpäeviti kuni kella 16.30-ni vms.
Ma pidasin taas kord silmas kirjalikku infovahetust ja mitte esinduses käimist. Esinduses mingi reaalse ja praktilise asja nimel käimise vastu pole mul midagi ja võin tõdeda, et Telia esinduses on kompetentsemad inimesed leti taga kui konkurentidel - aga ma ei lähe ju esindusse selleks, et neile üldisest võrgu konfiguratsiooniveast teatada...
Kunagi 2007. aasta paiku sai mul Swedbanki valetavast ja ebakompetentsest klienditoest kõrini ning ma kolisin oma pangaasjad mujale.
2011. aasta paiku pidin siit ilmast lahkunud sugulase rahaasjade pärast uuesti Swedbanki kontorites ringi kolama ning pidin lõpuks minema Liivalaia tänavale - ja isegi seal ei suudetud teise panga kontonumbri olemasolu võimalikkust uskuda. Ma vihastasin nii välja, et otsustasin et mitte kunagi mitte ühtegi nende kontorisse jalga ei tõsta juhtugu mis tahes.
Just veidi aja eest tundsin kuidas täpselt samasugune vihahoog enda sisemusest pead tõstma hakkab (just enne seda helistati mulle Teliast eelmise järelpärimise peale ning lõpuks soovitati probleem kirja teel kohale saata kuna ei saadud millestki aru - ning tulemus on teie ees).
Eks osade suuremate ettevõtetega on jah, et esmalt pead paki 500seid ukse vahelt sisse viskama ja siis ettevaatlikult astud ise ka üle lävepaku lootuses, et ehk ikka võtavad jutule ja kuulavad ja äkki isegi aitavad.
genekas kirjutas:
Kunagi 2007. aasta paiku sai mul Swedbanki valetavast ja ebakompetentsest klienditoest kõrini ning ma kolisin oma pangaasjad mujale.
2011. aasta paiku pidin siit ilmast lahkunud sugulase rahaasjade pärast uuesti Swedbanki kontorites ringi kolama ning pidin lõpuks minema Liivalaia tänavale - ja isegi seal ei suudetud teise panga kontonumbri olemasolu võimalikkust uskuda. Ma vihastasin nii välja, et otsustasin et mitte kunagi mitte ühtegi nende kontorisse jalga ei tõsta juhtugu mis tahes.
Just veidi aja eest tundsin kuidas täpselt samasugune vihahoog enda sisemusest pead tõstma hakkab (just enne seda helistati mulle Teliast eelmise järelpärimise peale ning lõpuks soovitati probleem kirja teel kohale saata kuna ei saadud millestki aru - ning tulemus on teie ees).
Eks osade suuremate ettevõtetega on jah, et esmalt pead paki 500seid ukse vahelt sisse viskama ja siis ettevaatlikult astud ise ka üle lävepaku lootuses, et ehk ikka võtavad jutule ja kuulavad ja äkki isegi aitavad.
See ongi põhjus miks pisematest ja oma asja kompetentselt ajavatest firmadest tuleb hoolida. Oma koduse netiühenduse operaatori võrgu kotermanni aitas lahendada nende veebi-iseteenindusse saadetud teade ja lõpuks isegi seesama foorum siin. Suuremate ignorants käib aga üle pea.
P. S. On ka erandeid - ühe suure Rootsi panga juurest kolisin teise suurde Rootsi panka ning selle suunas mul pretensioone eriti pole...
genekas, Kirjelda muret, tundub, et su probleem on selline mida ei saagi Telia lahendada, kui telefoniteel hakkama ei saa. Kui aga kiri läks, siis see automaat vastus ei tähenda, et see kellegi laualt läbi ei käiks. Seega lihtsalt pead sellele "keerulisele küsimusele" vastust pikemalt ootama.
Vastuskiri on nende jaoks kes kirjutavad kirja peale äikest internet ei tööta, pange tööle. Nende mure laheneks kiiremini ise ruuterit vahetades või siis vähemalt telefoniteel kohe vastust saades. E-kiri eeldab kellegi käsitööd.
Teema läks läbi ärikliendi kliendihalduri nende süsteemi sisse ja juba tuli mitmest kohast teateid et teemaga tegeldakse. See, et eraklienti koheldakse vaid kui "peale-äikest-ei-ole-netti" tüütust, ei tee oma kasumimarginaali ja uhkete numbritega "Eestile hea tegemise" läbi enesekiitmisele keskendunud ettevõttele kuidagi au - ka mitte vaatamata sellele, et äriklientidele pakutakse teleteenuste lisaks ka muid IT-teenuseid päris asjaliku kompetentsi tasemel.
Konkreetse pöördumiseni viinud teema on siinsamas foorumis samuti olemas - tuleb vaid kaeda teise sektsiooni "IPv6 Eesti mobiilivõrkudes" teema alla.
P. S. Ärikliendilt tuleva pöördumise vastus viib kohta mida nüüd uhkelt "suurkliendi klienditoeks" nimetatakse kuigi allakirjutanuga seotud äriklient "suurkliendi" mõõtu vist välja ei anna. Erakliendi klienditoe poolelt pobiseti lisaks ka seda, et mingi uus jutusüsteemi-värk on iseteeninduse poolel arenduses - ei oska kommenteerida kui tõepärane antud väide on.
P. P. S. "Suurklientide klienditoe" taga peitub tegelikult ka vaid üks konkreetne telefoninumber ja lihtsalt aimatav meiliaadress, kust teated tagasi tulevad. Kas see aadress sisenevale "ad-hoc" kirjavahetusele reageerib (muu kui automaatse tagasilükkamisega), ei ole viitsinud katsetama hakata kuna on olemas kliendihaldur, kelle asi on sellega tegelda.
Teema läks läbi ärikliendi kliendihalduri nende süsteemi sisse ja juba tuli mitmest kohast teateid et teemaga tegeldakse. See, et eraklienti koheldakse vaid kui "peale-äikest-ei-ole-netti" tüütust, ei tee oma kasumimarginaali ja uhkete numbritega "Eestile hea tegemise" läbi enesekiitmisele keskendunud ettevõttele kuidagi au - ka mitte vaatamata sellele, et äriklientidele pakutakse teleteenuste lisaks ka muid IT-teenuseid päris asjaliku kompetentsi tasemel.
Konkreetse pöördumiseni viinud teema on siinsamas foorumis samuti olemas - tuleb vaid kaeda teise sektsiooni "IPv6 Eesti mobiilivõrkudes" teema alla.
P. S. Ärikliendilt tuleva pöördumise vastus viib kohta mida nüüd uhkelt "suurkliendi klienditoeks" nimetatakse kuigi allakirjutanuga seotud äriklient "suurkliendi" mõõtu vist välja ei anna. Erakliendi klienditoe poolelt pobiseti lisaks ka seda, et mingi uus jutusüsteemi-värk on iseteeninduse poolel arenduses - ei oska kommenteerida kui tõepärane antud väide on.
P. P. S. "Suurklientide klienditoe" taga peitub tegelikult ka vaid üks konkreetne telefoninumber ja lihtsalt aimatav meiliaadress, kust teated tagasi tulevad. Kas see aadress sisenevale "ad-hoc" kirjavahetusele reageerib (muu kui automaatse tagasilükkamisega), ei ole viitsinud katsetama hakata kuna on olemas kliendihaldur, kelle asi on sellega tegelda.
Seda lugedes, mõistan, miks ükski konsultant ei saanud sinu jutust aru, ei era, ega ka äri. Sul oli puhtalt küsimus, mitte oma teenuste ja rikke kohta vaid Telia võrgu tausta kohta. See läheb meiliga teele nagu rongiga ja siis suunatakse õigele inimesele, põhimõtteliselt ühele inimesele kes tegeleb IPv6ga. Sellega tõmmata kogu Telia kliendisuhtlusele siin teemas kriips, on nagu väga huvitav lähenemine.
Põhimõtteliselt oleks sa teadliku inimesena isegi youtubest leidnud inimese kes tegeleb Telias IPv6 teemadega ja ilmselgelt teab rohkem kui keegi siin foorumis.
Konsultant ei puutu kuidagi teemasse, sest tema asi oleks probleem edasi suunata. Kirjaliku teate saab igas normaalselt toimiva klienditoega ettevõttes suunata kohe kuhu tarvis ja probleem leiab ka lahenduse - üks konkreetne näide on hiljutisest ajast täiesti olemas (ilmselgelt mitte Teliaga seotud juhtumi näol).
Ehk siis "äri konsultandile" ei olnud asjas probleemi. Telefoni kaudu seedasama asja "era konsultandile" seletamisel võiks kellele tahes edu soovida. Takkapihta ei ole teema seotud vaid IPv6-ga sest esineb ka IPv4 poolel kus enne probleemi ei olnud - seega on tegu üleüldise probleemiga.
Seega jääb "kriips peale" erakliendi-liini suhtluses endiselt alles, sest ilma ärikliendi haldurit kaasamata ei oleks kogu teema kuhugi liikuma saanud.
On selgelt näha, et ärikliendi/suurkliendi jaoks klienditeenindus toimib, sest antud kaasuse osas ei ole kommunikatsioonile midagi ette heita. Eraklienti on suhtumine nagu pankuritel eraklientidesse, kes "vaid kontorisse jalgadega liiva sisse tassivad". Ilmselt eeldatakse, et erakliendil puudub tehniline teadlikkus mis eeldaks võimet arusaadava sisuga tehnilise teate esitamiseks.
Juutuubist kellegi otsimine ei ole näide toimivast klienditeenindusest.
P. S. See ei ole taas kord mitte absoluutne ja kõikehõlmav näide - ma olen Telia poest mitmeid kordi oma vana mobiili uueks vahetanud, sest nemad on olnud ainsad, kes oskasid mulle kohe kiirelt ja täpselt ära seletada kuidas "vana uueks" protseduur toimib (võimalik et teeb seda ka edaspidi). Elisas ei osatud selle protsessi detailide kohta mitte midagi seletada. Järelmaksu otsast raha kliendilt vastu võtta neile sobib, aga ilmselt tehnilise sisuga veateadet vastu võtta mitte, sest "eraklient ei või ju meie suure ja uhke ettevõtte võrgugurude apsakat ära tabada suuta". Äriklient/suurklient ilmselt võib
Ma tean, et toon totraid näiteid ja eriti kui viitan mingitele toiduteemadele, siis mine Hesburgerisse teenindusleti juurde ja küsi, kuskohast tuleb teie pihvi liha ja kes selle kohale toimetab. Vastus ongi ümmargune 0. Edasi suunamine sealt on samuti 0.
Seetõttu meiliga detailne kirjeldus ja küsimus ning leitakse inimene kes sellele vastata oskab.
123 ei oska isegi kirja panna kui küsitakse mingit võrguteemalist keerukat küsimust. Nemad on abiks "kiiresti" lahendama kliendi teenuse muresid mis puudutavad ühenduse toimimist kliendivõrgu, seadmete ja Telia võrgu vahel. Vastavalt võimalustele mida on kohe ekraani ees võimalik teha. Kui on rike mida ei saa kohe korda, suunatakse edasi.
Igasugune võrguarutelu aga, ei ole paraku see koht.
Seega ootame ikkagi seda kirja ja vastust, tõenäoliselt see ei juhtu üleöö ja paar nädalat võiks rahulikult oodata.
Samas mina ei hakka nimesid mainima, leia see inimene kes IPv6/4 Telia teemadel Youtubes vestles ja küllap ta on mingil hetkel ka küsimustele otse vastama, kontaktid internetis.
See ei ole muidugi Telia ametlik kanal asjade lahendamiseks aga see võib olla tehnikainimestele jaoks omavahel mugavam kui läbi kolmandate inimeste.
Lihtsalt mina nendes teemades kodus pole, mis küsitakse.
Niipalju võib era/ärikliendi teeninduse kohta öelda, et sõltumata kummaga tegemist, kui on lubatud tagasi helistada, siis seda küll kunagi ei toimu. Stabiilselt kord aastas saab kinnitust, et see nii on, esimest korda mäletan nii kümne aasta tagant juba. _________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
Ju su number blokeeritud neil..... _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Mul üks tuttav töötab telekommunikatsiooni infos ja ütles, et neil on mingi statistika, et korduvpöördumistest tekib aastatega klientidest andmebaas. Kes küsib asjalikke küsimusi, saab rohelise tule. Kes koguaeg möliseb ja vingub, sellel põleb punane tuli ja tagasi ei helistatagi, sest nagunii sellest kõnest tolku pole.
Olles ise ka neid kõnesid vastu võtnud covid perioodil, siis ei saa olla olukorda rakenduses, kus sa ei vasta või ei pane mõnda kõnet edasiste tegevuste tarbeks. Ainus viis kui klient ei vasta tagasihelistamisel kolmel erineval ajal, siis pannakse nö ticket kinni. Kuni klient ise uuesti pöördub.
Samuti ei ole rohelist või punast tuld, kõnega tegeletakse alati.
Ilmselgelt on teenindajal suhtlusajaligu ees ja kui tuleb mingi korduv kõne segase küsimusega, siis vastus on endine.
Oli mul täna Teliaga meeldiv suhtus.
Helistas +372123.
Esialgu vaatasin, et naljakas number, lasin veidi kutsuda. 20s pärast võtsin vastu, hallo.
Näitsik tutvustas ennast ja et helistab teilast. Selge. Informeeris, miks helistab.
Seos oli, et u aasta tagasi lahkusin teliast. Uuris kuhu ja miks. Seletasin põhjuse.
Kõne kestis pea 5 minutit.
Suhtlus oli hea, mõlemad pooled said üksteise irooniast ja naljast aru, naeru oli minu poolt ja helistaja poolt kuulda.
Lõpuks lõpetasime kõne meeldivalt üksteise head päeva jätku ja mainiti, et kui ükskord peaks tahtmine operaatorit vahetada, siis küsida ka telia poolset pakkumist.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.