SKG, fair enough, olen nõus, et need mängud ei ole mulle ja sellest tulenevalt ka kokkupuude minimaalne.
Muide, ma olen suht kindel, et õppimiseks ok elektrikas, ei ole oluliselt kallim, kui need lisaseadmed. Saad kuskil 150 € kätte ja on päris asi.
Olles mingit vanemat guitar herot mänginud kunagi selle plasmass kolakaga, ütleks ma, et Rocksmith gameplay on mehaalniliselt vägagi sarnane, aga mugavam, sest plastik nupud on suured ja kohmakad vs päris kitarri keeled (aga see eest ei kuluta näpu otsi).
Minule isiklikult tundus, et just kui kadus nende mängukitarride mõte ära, peale seda kui sama asja sai teha päris seadmega, mis on sama hinnaga ja õpetab skilli, mida saab ka pärismaailmas rakendada.
Ja tundub, et ka nende mängude tootjad said sellest aru, sest viimasel ajal pole guitar herost küll midagi kuulda olnud. 2015 oli vist viimane GH Live; Rockbandil oli migni VR reliis 2017 ja enne seda 2014 vms.
Rocksmith on kõik see aeg olnud olemas ja täna õpetab kitarri, bassi ja klaverit muide.
Oluline vahe simracinguga on see,et päris elu racing on kallis ja ohtlik ning keeruline harrastus.
Võlts kitarr on ilmselt tiba odavam, aga õpid oskust, millel pole tulevikku sama fun taseme juures.
Poksi paralleel ka sobi, sest selle harrastamine vs mängimine on täiesti teine asi.
Ka muud paralleelid ei sobi ,sest enamasti teed neid ju üle võrgu, te ei mängi või kui mängu endal pole vms.
Ega sa ju ei kutsu sõpru küll, et teleka taga monopoly mängida? Ma olen seda muide korra proovinud, minu arvates on monopol niigi eriti halb mäng, aga siis kui isegi ise veeretada ei saa on see ikka ajusurm.
Isegi koolieelikutele ei soovitaks, sest päris mängu puhul vähemalt õpivad arvutama...
Spoiler
[quote="SKG"]
Järelturult siiani võimalik tutikaid leida.
Muide, ma olen suht kindel, et õppimiseks ok elektrikas, ei ole oluliselt kallim, kui need lisaseadmed. Saad kuskil 150 € kätte ja on päris asi.
Tutika GH Live komplekti eest ehk siis mäng + kitarr, maksin 65 eur. Ehk siis oluliselt kallim, rohkem kui kahekordne vahe.
Teiseks, kui juba päris elektrikitarr osta, siis ei ostaks kindlasti kõige odavamat säästuasja.
Aeron kirjutas:
Oluline vahe simracinguga on see,et päris elu racing on kallis ja ohtlik ning keeruline harrastus.
Võlts kitarr on ilmselt tiba odavam, aga õpid oskust, millel pole tulevikku sama fun taseme juures.
Poksi paralleel ka sobi, sest selle harrastamine vs mängimine on täiesti teine asi.
Ka muud paralleelid ei sobi ,sest enamasti teed neid ju üle võrgu, te ei mängi või kui mängu endal pole vms.
Ega sa ju ei kutsu sõpru küll, et teleka taga monopoly mängida? Ma olen seda muide korra proovinud, minu arvates on monopol niigi eriti halb mäng, aga siis kui isegi ise veeretada ei saa on see ikka ajusurm.
Isegi koolieelikutele ei soovitaks, sest päris mängu puhul vähemalt õpivad arvutama...
Said ju aru küll, üks ei pea teist välistama ega asendama. GH ja RB polegi kitarri õppimiseks vaid lihtsalt fun, pole mõtet üle mõelda. Kui kitarrimängu sooviksin õppida, ei teeks ma seda videomängus nagu Rocksmith, vaid vaadates õpetusi või pilliõpetaja käe all.
Ei saa nõustuda. Monopoly konsoolil AI vastu on mitmeid eeliseid sõpradega laua taga mängimise ees. Ei pea ootama kuniks keegi oma järgmise käigu ära ostustab, raha loeb, tehinguid teeb, täinguid veeretab vms. Konsoolil saab õhtu jooksul saab teha mitu mängu, mitte ainult ühe. Nii et, väga hea, mängin tihti.
Huvitav topeltstandard muidugi, suurt kitarri pole probleem mängimiseks osta, aga muud asjad on paha sest:
Aeron kirjutas:
...osta kokku füüsilist kola
Oled mõelnud, äkki kellegi teise jaoks on see sinu elektrikitarri "füüsiline kola"? _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
SKG, kas praegu ka leiad selle 65 eest?
Mis juhtub kui PS6 välja tuleb?
Ma ei pakkund siind välja kõige odavamat elektrikat vaid ikka viisaka starteri. Squier on household name. Jamaha pacificad on sarnases kategooriast.
See 170 € ongi viisaka instrumendi hind ja see ei vanane, tulgu või "Playstion 9" välja, see elektrikas töötab edasi.
Kas vanemad GH seadmed ps5 või 6-ga töötavad?
Kas saad nendega muud ka teha, kui konsooli taga klõpsida?
Muide, hästi hoitud kitarr ei kaota ka väärtuses. Sissemängitud ja hästi hoitud kitarr on tutika vääriline.
Mingi odava juurstu saad 75 €-ga ka. Aga seda häälestad igakord uuesti, sest kael pehme jne.
..mis nüüd puutub elamusse, siis olukorras, kus nüansivahedega sama asja tehes, saad sa ühel puhul kasuliku life skilli, eneseväljendusvõimaluse, leivateenimise allika, aga teisel puhul õpid klõppsima plastike nuppe imeliku nurga all, siis ma eelistaks iga kell maailma, kus esimene asendab teise. Eriti kui kulubaas on sarnane, ei näe ma mitte mingit põhjust valida teist...
Mis puutub monopoli, minu jaoks - puhtalt isiklikult rääkides - on mäng, mille tulemus pmt langeb täringuviskest (mida elektrooniliselt mängides isegi ei tee) täiesti pointless.
Saad head krundid või ei saa. Korraks on mingi otsustamise koht selle osas, et kuna maju ja hotelle paigutada, aga minumeelest keegi tegi analüüsi ja ütles pmt seda, mida kõik on alati arvanud, et alati kui saad pane; aga eriti siis kui teine on just sinu ruutudele sattumas. Ja selle heuristikuga on kogu mäng lahendatud pmt.
See mäng muide on disainitud selliselt, sest ta algselt loodi iseloomustamaks kapitalistliku düstoopiat, kus rikkad saavad rikkamaks ja vaeseda jäävad vaesemaks.
SKG kirjutas:
Oled mõelnud, äkki kellegi teise jaoks on see sinu elektrikitarri "füüsiline kola"?
1. Kas rohkem kui see plastikust käkerdis? Pls
Need on juba sümboolsest ja funkstionaalselt nii erinevad asjad, et neid võrrelda on kurb.
Puht füüsiliselt rääkides, ainuke asi mis on natuke sarnane on kontuur, teine on täispuidust ja metallist instrument.
Rääkimata funkstionaalsusest, ühega saad ise luua oma lemmik lugusid ja nendsse uppuda või kellelegi esitada, teisega ... nja.
2. Aga kogu sinu "see ka" point on nii pointless, sest ega sa konsoolil ju ilma käkerdiseta mängida ei saa, nii et millest me räägime.
3. Lisaks, sinu käkerdis on lõpuks kuskil landslide-is muu elektroonilise prügi seas loetud aastatega, aga hästihoitud kitarri müüd maha pmt uue hinnaga.
Minu pill näeb selline välja ja teeb sellist häält.
Mida see käkerdis teeb?
SKG kirjutas:
[Kui kitarrimängu sooviksin õppida, ei teeks ma seda videomängus nagu Rocksmith, vaid vaadates õpetusi või pilliõpetaja käe all.
Jah, ofc hea oleks võtta natuke suunavat õpetust juurde jne.
Aga me võrdleme siin hetkel kahte võrreldava hinnaga lahendust.
Üks on mäng, millest saad poinltess skille.
Teine, mis töötab ülisarnaselt (sama fun), annab lifeskille, muusikalist kuulmist, arendab ajutegevust...
Barrier to entry on sarnane, gameplay on sarnane, aga ühe puhul õppisid midagi kasulikku, teise puhul oli lihtslt natuke fun.
Ühe puhul võidki võtta õpetaja juurde ning sky is the limit, teise puhul saad klõbistada kiiresti ja täpselt natuke.
Ma üldse sotsiaalsetest aspektidest ei räägi siinjuures
Kitarri mehed on alati popid olnud, kas GH mehed on? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Ei tea, see konkreetne on Xbox 360 jaoks. Enne on vaja arendajatel hakata uuesti rütmimänge tegema.
Aeron kirjutas:
Kas saad nendega muud ka teha, kui konsooli taga klõpsida?
Miks peaks, need on ju kindla tegevuse jaoks mõeldud?
Aeron kirjutas:
..mis nüüd puutub elamusse, siis olukorras, kus nüansivahedega sama asja tehes, saad sa ühel puhul kasuliku life skilli, eneseväljendusvõimaluse, leivateenimise allika, aga teisel puhul õpid klõppsima plastike nuppe imeliku nurga all, siis ma eelistaks iga kell maailma, kus esimene asendab teise. Eriti kui kulubaas on sarnane, ei näe ma mitte mingit põhjust valida teist...
Mõttetu heietamine. Üks ei pea teist asendama ega välistama.
Aeron kirjutas:
Mis puutub monopoli, minu jaoks - puhtalt isiklikult rääkides - on mäng, mille tulemus pmt langeb täringuviskest (mida elektrooniliselt mängides isegi ei tee) täiesti pointless.
Saad head krundid või ei saa. Korraks on mingi otsustamise koht selle osas, et kuna maju ja hotelle paigutada, aga minumeelest keegi tegi analüüsi ja ütles pmt seda, mida kõik on alati arvanud, et alati kui saad pane; aga eriti siis kui teine on just sinu ruutudele sattumas. Ja selle heuristikuga on kogu mäng lahendatud pmt.
Kauplemisstrateegia polegi oluline? Sa võid häid krunte saada, aga kui monopoli kokku ei saa, on nad üksikult sisuliselt kasutud. Sul võib kõige kallemaid krunte olla, aga kui kellegi on kõige odavam monopol käes, võib ta selle tõttu võitjaks tulla. Nii et ei saa su hinnanguga kuidagi nõustuda.
Aeron kirjutas:
Kas rohkem kui see plastikust käkerdis?
See, mis sinu jaoks on tähtis, võib kellegi teise jaoks kola olla. Deal with it. Ja vastupidi. See, mis materjalist või rahalise väärtusega need on, ei puutu üldse asjasse.
Näiteks, minu jaoks on laua all või peal olev gaming PC "kola". Sinu jaoks mitte. Mingit ühtset tõde siin pole, mida sa meeleheitlikult tõestada üritad, see ei vii kuhugi. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Nja, ei tea kas peale Black Mythi jäävad hiina kasutajad ka aktiivselt toimetama Steami. Varsti on 40 milj concurrent userit. See pea aegu nagu üks xboxi generatsioon juba:)
Kui kunagi numbreid vaatasime siis u 1:10 oli concurrent vs monthly Active, kas see tähendab, et Steamis on ca 400 milj monthly Active users ei tea...
Xbox series on hetkel vist kuskil seal 30 milj lähedal,aga kui nad nii jätkavad, siis vb see gen ei saagi nad lifetime jooksul steam concurrentist suuremaks.
Huviga ootan, mis selle hind saab olema..600? 700?
e2:
Available: November 7, 2024
Preorders: September 26, 2024
Price: $699.99 USD, £699.99 GBP, €799.99 EUR, and ¥119,980 JPY (includes tax)
Tech specs:
It will include a 2TB SSD, a DualSense wireless controller and a copy of Astro’s Playroom pre-installed in every PS5 Pro purchase. PS5 Pro is available as a disc-less console, with the option to purchase the currently available Disc Drive for PS5 separately.
The big three.
Upgraded GPU: With PS5 Pro, we are upgrading to a GPU that has 67% more Compute Units than the current PS5 console and 28% faster memory. Overall, this enables up to 45% faster rendering for gameplay, making the experience much smoother.
Advanced Ray Tracing: We’ve added even more powerful ray tracing that provides more dynamic reflection and refraction of light. This allows the rays to be cast at double, and at times triple, the speeds of the current PS5 console.
AI-Driven Upscaling: We’re also introducing PlayStation Spectral Super Resolution, an AI-driven upscaling that uses a machine learning-based technology to provide super sharp image clarity by adding an extraordinary amount of detail.
WTF - 800 EUR
Awesome. Kui varem oli PS5 ostmine suht ok, sõltuvalt ajastusest, siis sellise hinna juures on küll natuke raske seda põhjendada. Nja , CPU upgrade-i ka ei ole. Wow.
Mõistlik mingid midgen väikese perf increase-i eest
...ja noh, kui tahad discdrivei ka ning kogemata elad EUs, siis 900+ _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
PS5PRO-bably gonna skip it?
Või mis konsooli mehed asjast arvavad? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Päris palju erienevaid outlete kirjutavad sellest, et ps5pro on hea argument pc kasuks.
Mulle endale tundub, et ennekõike on ps5 pro argument ps5-non-pro kasuks, aga eks peab nägema, mis need parendused siis on.
Neil oleks kogu see asi ilmselt õnnestunud inimestel kurgust alla lükata paremini, kui nad oleks mõned head tech showcase-id teinud.
Head ja ilusad mängud jooksmas 60 fps nt, aga täna on selline mulje, et esimene prolbeem on ikkagi mängud ning need vahed, mis on pro ja non-pro vahel mingi tugeva compressioniga video juures küll kuidagi silma ei hakka. Vähemalt mitte piisavalt, et õigustada pea 2x hinnavahet. Keegi tõi ka esile Harry Potter jooksis ikka 30 fps, kuigi oli siis raytraced, mis on tore, aga gameplay seisukohast imo 60 fps > rtx.
Nad oleks võinud need 8 aastat ja väidetavalt 200 milj mis nad concordi alla panid hoopis panustada 3-4 väga korraliku story driven SP experience-i tegemiseks, mis oleksid pro launch title-id ja õigustaks seda ostu rohkem. Aga selles suhtes peab tõdema, et vähemalt nime osas neil oli hea valik concordile, sest kunagi oli samanimelised lennukid, mis samuti väga ruttu kasutusest ära koristati.
Eks saab näha kui popiks, see seade saab, aga hetke pollid näitavad, et ca 85% ei plaani osta ja seda pea 50k hääle alusel:
https://www.ign.com/articles/polls-ps5-pro-price-reveal _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
...nja... lõhnab selle järgi, plaadid hakkavad ära kaduma ja seoses sellega ka see ostan-müün-vahetan-säästan majandus.
Samal ajal PC peal, kus see kõik on juba läbi tehtud, on uus Steam family läinud betast 1.0 ning nüüd core feature. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Plaadid on ammu kadunud, vähemalt siin riigis. Kõntsa netiga riikides see digital niipea veel üle ei võta.
Kui konsool suudaks ~RTX 4070 jõudluse auku mänge jooksutada siis uuest peast see 800€ ei ole nüüd ka kõige hullem. Kui kettalugeja on hädavajalik saab selle alati juurde osta, kuigi jah ~140€ disc reader eest küsida on maskita röövimine päise päeva ajal.
Plaadid on ammu kadunud, vähemalt siin riigis. Kõntsa netiga riikides see digital niipea veel üle ei võta.
Kui konsool suudaks ~RTX 4070 jõudluse auku mänge jooksutada siis uuest peast see 800€ ei ole nüüd ka kõige hullem. Kui kettalugeja on hädavajalik saab selle alati juurde osta, kuigi jah ~140€ disc reader eest küsida on maskita röövimine päise päeva ajal.
45% kiirem kui ps5 tähendab 6800/7700xt auku jõudlust. 4070 lähedus aga 10-15% jääb ikka puudu.
7700xt on alla 400 raha maksev gpu. 4070 super on mõnikümmend raha kallim kui 4070 (580 vs 550 või nii) ning tuntavalt (~15%) kiirem.
kettalugeja osas, natukene röövimine on aga nende seadmetega ongi kehvasti. kes tahab võib otsida kuidas on lood ja hinnad näiteks sata blu-ray seadmetega, mis uhd-blurayd maha lugeda soostuvad _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
No ma ei tea, pead ikka väga tahtama just kosnsooli.
Pane sinna otsa igaaastane MP tax, kallimad mängud, viletsam sortiment.
Also, 4070ga PC maksab 900-1000 kandis ja teeb ps5 pro-le iga nurga alt tuule alla.
Raha mõttes ei pea isegi mingit exelit tegema enam, et öelda, et its bad. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Mis sortiment PS5 peal kehvem on PCga võrreldes? Aus küsimis
mängude
edit:
heretic666 kirjutas:
Mul ununes muidugi jah et microsoft on shopanud publishere endale juurde
pigem ka sedapidi, et sony tahaks pc mängijatele ka mänge müüa ja sealt sissetulekut korjata. _________________ - londiste
viimati muutis londiste 15.09.2024 23:00:38, muudetud 2 korda
45% kiirem kui ps5 tähendab 6800/7700xt auku jõudlust. 4070 lähedus aga 10-15% jääb ikka puudu.
7700xt on alla 400 raha maksev gpu. 4070 super on mõnikümmend raha kallim kui 4070 (580 vs 550 või nii) ning tuntavalt (~15%) kiirem.
Vaatan ja imestan nende resode üle.
ACS looks to be running at 864p at 60fps
Wtf is this? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
tõenäoliselt sama nagu aw2 - keeratakse kõik kellad-viled põhja ja pssr teeb tulemusest "4k". aw2 pealt vaadates on see 864p umbes see, mida ps5 pro peaks stabiilne 60fps jooksutada suutma. selle vahe pealt mingi (ultra) performance upscale preset. good enough tulemus, mida näidata telekasse? _________________ - londiste
Oot kas see takeaway on see, et kuna see on 4070ga võrreldav kogemus, siis järelikult 4070 omanikud mängivad for the most part sarnase reso peal? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
kuigi jah ~140€ disc reader eest küsida on maskita röövimine päise päeva ajal.
Arvestades langevaid toomismahte optilise meedia osas, siis ma ei imestaks kui lugejad ja plaadid kallimaks ei muutuks aja jooksul. 140€ on muidugi overkill kui tegemist on puhtalt lugejaga.
Arvutile mõeldud nö "top of the line" kirjutaja on vähemalt 80€ ja ma kahtlen, et Sony lugeja nii võimekas on: https://geizhals.eu/?cat=dvdramext&xf=9514_Blu-Ray-Brenner
Aeron kirjutas:
Oot kas see takeaway on see, et kuna see on 4070ga võrreldav kogemus, siis järelikult 4070 omanikud mängivad for the most part sarnase reso peal?
Sõltub mis resol mängida ja mis kvaliteedisätet kasutada:
Kui 4070 omanik omab 1440p monitori ja kasutab DLSS Balanced sätet, siis tegelik reso (pre-upscale) on tõesti veidi alla 864p.
Isiklikult olen DLSS proovinud ja mulle see ei istu. Isegi kui käsitsi tervust lisada muudab pildi ikka liiga pehmeks/uduseks. Inimesed võivad küll öelda, et "better than native" aga minu kogemus seda ei kinnita.
DLAA ehk native AI toetatud AA on kõige parem pildikvaliteedi osas. See tõesti on "better than native".
I think that with mobile devices, there are a lot of games that show ads, and with PCs, the setup can be difficult. With PS, you can immediately enjoy the content you purchased as soon as you turn it on. Even in the stores where you buy software, the products are clearly displayed, making it an intuitive experience.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.