Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 156, 157, 158 ... 197, 198, 199  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 12:33:07 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
SKG kirjutas:
Erinevalt digitaalsest kollektsioonist, on sel reaalne väärtus ja päris suur, räägime tuhandetest kui mitte 5-kohalisest numbrist ning see väärtus aina tõuseb. Lisaks mängimisele, saab neid edasi müüja, vahetada, nö. pensionifond, mida iganes. Digitaalse "kollektsiooniga" ei tee selles mõttes midagi, olgu suur tahes, kõrvalt vaadatuna ehk teiste jaoks täiesti väärtusetu.
milles see väärtus seisneb. kaua sellisel kollektsioonil on suurt väärtust?

Kuna need on füüsilised ja originaalid, mis on kollektsionääride seas hinnalised, siis väärtus ainult püsib või aina tõuseb. Ei lange ilmselt kunagi.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.08.2024 13:10:46 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
kuid selline virtuaalne kollektsioon pole kaugeltki nii muljetavaldav kui füüsiliste mängude kogu.

Kellele või milleks peaks muljet avaldama? Mängud kontol on mängmiseks ja nautimiseks mitte kellelegi mulje avaldamiseks.

SKG kirjutas:
Need on tavaliselt seotud su kontoga, nendega muud teha polegi.

Mida peaks soetatud mängudega olema veel olulist teha kui mängida?

SKG kirjutas:
Miks sa Steamist enam ei saa, PC pidi olema ju parim ja kõikvõimas mängude preserveerimise platvorm, kuidas saab selline olukord tekkida?

Sest publisheriga lõppes leping, muutusid tingimused, mängust tuli remaster vms. Aga PC ongi võimas platvorm - egas pela mul on olemas - lihtsalt mitte Steam'is icon_wink.gif Seda on saanud ka kordi öelda, et kui on PC siis saad pmst mängida kõike mis ever olnud ja jänni ei jää kunagi. Sellegipoolest mulle meeldiks kui mul oleks kõik asjad ilusti Steam listis.

Mis puutub müümisse ja "väärtusesse" siis mitte ühelgi tänapäevasel pelal mis tuleb mingis butt ugly DVD karbis ei hakka sellist väärtust olema nagu haruldastel NES või MD vms. kassettidel. Nagu olen korduvalt öelnud siis füüsilised koopiad on minu arvates täiesti mõttretud v.a juhul kui tegu ägeda collectors editioniga.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 13:45:13 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
kuid selline virtuaalne kollektsioon pole kaugeltki nii muljetavaldav kui füüsiliste mängude kogu.

Kellele või milleks peaks muljet avaldama? Mängud kontol on mängmiseks ja nautimiseks mitte kellelegi mulje avaldamiseks.

Täpselt, mängimiseks. Digitaalsetega polegi muud teha kui mängida.
Küll jääb arusaamatuks selline käitumine ja selle õigustamine. Saaks aru kui tegu oleks füüsilise kollektsiooniga, sest nagu eelnevalt mainisin - füüsilisi ei pruugi üldse mängimiseks osta, neid võib kollektsioneerida, müüa, vahetada, mida iganes. Mida aga annab sadade või tuhandete digitaalsete mängude kokku hoardimine, "mis on kontol mängimiseks", aga neid ju ei mängita. See on minu point kui sa siiani aru pole saanud.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11484451#11484451
Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
Need on tavaliselt seotud su kontoga, nendega muud teha polegi.

Mida peaks soetatud mängudega olema veel olulist teha kui mängida?

Vaata eelmist näidet. Osadel (HV kasutajatel) on sadu või isegi tuhandeid mänge, mida nad puutunud pole. Milleks? Miks nad neid siis ei mängi kui nad on mängimiseks mõeldud? icon_lol.gif
Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
Miks sa Steamist enam ei saa, PC pidi olema ju parim ja kõikvõimas mängude preserveerimise platvorm, kuidas saab selline olukord tekkida?

Sest publisheriga lõppes leping, muutusid tingimused, mängust tuli remaster vms. Aga PC ongi võimas platvorm - egas pela mul on olemas - lihtsalt mitte Steam'is icon_wink.gif Seda on saanud ka kordi öelda, et kui on PC siis saad pmst mängida kõike mis ever olnud ja jänni ei jää kunagi. Sellegipoolest mulle meeldiks kui mul oleks kõik asjad ilusti Steam listis.

Kui saab "mängida kõike mis ever olnud ja jänni ei jää kunagi", siis mis mõte on neid kokku hoardida?
Auron kirjutas:
Mis puutub müümisse ja "väärtusesse" siis mitte ühelgi tänapäevasel pelal mis tuleb mingis butt ugly DVD karbis ei hakka sellist väärtust olema nagu haruldastel NES või MD vms. kassettidel. Nagu olen korduvalt öelnud siis füüsilised koopiad on minu arvates täiesti mõttretud v.a juhul kui tegu ägeda collectors editioniga.

Sa ilmselgelt pole "butt ugly DVD karbi" järelturuga kursis. Sinu arust mõttetu, kuid reaalsus on see, et need butt ugly DVD karbid liiguvad samuti sadade eurode eest.

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 21.08.2024 14:15:43 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:

Vanad Sierra Online ja LucasFilmi originaalreleased on päris kallid.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 14:46:43 vasta tsitaadiga

butt ugly dvd karbid.
Need kõik on out-of stock ja hinnad on sellest ajast kui viimati in stock oli:

Link

eBay hindadest ei hakka rääkimagi...

edit:

Mul endalgi paar Xbox 360 mängu, millede hind on mõnes kohas juba kolmekohaline.

viimati muutis SKG 21.08.2024 14:48:27, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 21.08.2024 14:47:46 vasta tsitaadiga

SKG, on michigan siis 575 raha väärt ka? gameplay nii hea? story twistid?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 14:51:37 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
SKG, on michigan siis 575 raha väärt ka? gameplay nii hea? story twistid?

Ei tea, aga saad ju isegi aru, et kui me räägime päris kollektsioneerimisest, siis gameplay ei pruugi hinda üldse mõjutada.

tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 21.08.2024 15:27:11 vasta tsitaadiga

Ma hangin mänge ainult digitaalselt, sest nii on lihtsalt mugavam. Plaate ostes saaks ilmselt soodsamalt hakkama, aga nendega jamamine tundub kuidagi vastumeelne. Konsoolil ongi ainult üks mäng plaadi peal - Red Dead Redemption 2, mis oli konsooliga kaasas. Isegi kui ostaks plaate, siis peab hakkama mõtlema, kuhu need ladustada ja müügiga tõenäoliselt tegelema ei hakkaks, sest lihtsalt ei ole ärimehe soont ja pururikkaks sellega ikka ei saa. Massiliselt ma endale mänge kokku ei kuhja ja harva juhtub, et teen mõne erandi ja ostan mängu kallimalt kui 20 €. Konsooli library andmed näitavad: kokku 244 (sh mõned äpid), nendest 180 PS+ kaudu saadud, aga enamus jura ära kustutatud. Alles on 52 mängu sisemisel ja välisel kettal kokku.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 21.08.2024 16:02:16 vasta tsitaadiga

SKG, jutt käib karp vs. digital mängudest - loomulikult on karbimäng "hoarderite" tõttu kallis kui digital varianti pole või ei saa.

Aga see on hea näide tänapäevasest digitaalsete mängude eelistest - see kes tahab mängida mängu ennast ei ole sunnitud kas olema ilma või maksma ülemõistuse hinda mingite "hoarderite" tõttu kes isegi ei mängi aga lihtsalt kokku korjavad. Näed digitaalsete mängude puhul ei saa sellist turumanipulatsiooni teha. Mängja kui tarbja seisukohast on see win. PC'd muidugi sellised asjad ei puuduta - kõike saab kui tahta icon_cool.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.08.2024 18:18:27 vasta tsitaadiga

Tbh ma ei saa üldse aru, kuidas haruldaste asjade kogumine on seotud nende mängude mängimisega, mida tahan mängida?
Tore, et ma saan SNES orignaal kasseti mängust, mis mind ei koti kuskilt mutiaugust odavalt, et see siis 10a pärast maha müüa kallimalt, aga see pole gaming.
Igast veidrat kraami on võimalik osta/müüa ja selle pealt teenida. So what.

Räägime siin teemas ikka gamingust.

Minu kollektsioon, mis tõsti on tuhandetes, valmistab mulle suurt rõõmu ja rahuldust.
Jagan seda regulaaselt välja huvilistele, lapsel on põhjatu varu asju mida proovida, isegi käin sealt regulaarselt asju mekkimas.
Tore on et ei tea ka kõike mis seal on enam, vahest on meeldivaid üllatusi.
Olen saanud toetada deve, kes on mulle olulised olnud. Olen toetanud mitmeid mänge, mida ei plaanigi mängida, aga mille laadseid tahan ,et rohkem oleks.
Olen saanud mitmeid positiivseid üllatusi ise brausides oma katloogi ja mõeldes,et oh, tahaks mängida midagi stiilis x, huvitav, mis mul on.

See kõik oleks füüsilise kollektsiooni puhul oluliselt ebamugavam.
Also, jah, mul on n hulk raha läinud selle alla ja ma pole paljusid asju mänginud.
So what. See pole mitte kellegi teise asi peale minu enda, mille alla oma raha panen.
Mingeid lugusid välja mõelda majandusest, investeerimsiest ja kollektsioneerimist ning tohutust raiskamisest ... wtf is this?

Mul on sügavalt ükskõik kui palju mu kollektsioon väärt on kellegi teise silmade läbi.
Minu jaoks on ta suur rõõmu allikas ja see on kõik mis mulle korda läheb.
Tulla kedagi moraliseerima kuidagi selle osas, mida ta oma rahaga teeb ja veel otsa keberneerida seda, et kuidas ta peaks mängima, ostma/vahetama ja mida iganes on lihtsalt täielik error kuubis.

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 18:29:27 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG, jutt käib karp vs. digital mängudest - loomulikult on karbimäng "hoarderite" tõttu kallis kui digital varianti pole või ei saa.

Peaaegu õige, aga mitte alati. Mitmetest mängudest on digitaalne versioon samuti olemas, kuid sellele vaatamata on füüsiline versioon hinnas.
Auron kirjutas:
Aga see on hea näide tänapäevasest digitaalsete mängude eelistest - see kes tahab mängida mängu ennast ei ole sunnitud kas olema ilma või maksma ülemõistuse hinda mingite "hoarderite" tõttu kes isegi ei mängi aga lihtsalt kokku korjavad. Näed digitaalsete mängude puhul ei saa sellist turumanipulatsiooni teha. Mängja kui tarbja seisukohast on see win. PC'd muidugi sellised asjad ei puuduta - kõike saab kui tahta icon_cool.gif

Ei saa nõustuda. Võin mitmeid näiteid tuua, kus multiplatvorm mängu digitaalne PC versioon on igalpool juba de-listitud ja osta ei saa. Legaalne omandamine on võimatu või siis raske. Ehk siis ainuke võimalus mängu arvutil mängida on seesama "ülemõistuse hinna maksmine" või siis piraatlus ehk siis mingist kahtlasest kohast installifailide tõmbamine ja loota, et sinna mingit "sõpra" pole sisse sokutatud. Seevastu on sama mängu konsooliversioon kergelt omastatv. Piramisega PC-ga sammu pidada ei jõua, selleks on arvuti parim platvorm.
Ja sellest ei soovi või ei taha keegi rääkida, et PC mängud, mis on vanemat rauda ja softi silmas pidades tehtud, nende käima saamine ei ole garanteeritud (erinevalt konsoolimängudest), kui üldse saad käima, siis võib see olla omaette "seiklus". Minu silmis 2:0 konsoolide kasuks see konkreetne teema.
Spoiler Spoiler Spoiler

Tahad kõik mängud ühest kohast ehk Steamist osta? Eks sa proovi Blood Stone, TDU, TDU2 osta. Kuna füüsilised konsooliversioonid on alati populaarsemad ja levinumad olnud kui PC-versioonid, siis on neid ka lihtsam hankida. Töölesaamisest rääkimata. It just works icon_cool.gif
Aeron kirjutas:
Also, jah, mul on n hulk raha läinud selle alla ja ma pole paljusid asju mänginud.
So what. See pole mitte kellegi teise asi peale minu enda, mille alla oma raha panen.

Kui sa selle 2000+ mänguga ja oma suure kogemusega siin kelgid, siis on teistel õigus seda ka kommenteerida ja asjast oma arvamus öelda.

viimati muutis SKG 21.08.2024 18:33:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.08.2024 18:35:38 vasta tsitaadiga

Selleks et neid igivanu mänge mängida on vaja igaivana rauda ja osta kokku füüsilist kola.
Jah, üksikuid mänge ei ole saadaval PC puhul, mis for whatever reason ei ole enam digitaalselt olemas, aga 95% on olemas. Eriti veel armastatud teatud asjad.
See on ikka oluliselt parem olukord kui konsoolindust tervikuna vaadates ja tahtes vanu mänge mängida.

Backwards compatibility on iga nurga alt pc peal tugevam.
Also, palju igivanad asjad on abandonware tänaseks ja saad täitsa legaalseid neid mängida.

Bloodstone on pmt abandonware, mine lae alla:
https://www.myabandonware.com/game/007-blood-stone-jtd

TDU samamoodi:
https://www.myabandonware.com/game/test-drive-unlimited-js4#download

Also:
https://project-paradise2.de/#about

SKG kirjutas:
Kui sa selle 2000+ mänguga ja oma suure kogemusega siin kelgid, siis on teistel õigus seda ka kommenteerida ja asjast oma arvamus öelda.

Üks asi on avaldada oma arvamust, see mis sa siin tegid on midagi sootuks muud.
Halvustad neid, kes mängivad/tarbivad sinu väljamõeldud normist erinevalt.
Pole tõsiselt vetav gamer, kui eksamit ei tee ja 100% mänge, osta ükshaavad vaid seda mida mängid, kogu ainult asju, mida saab flipida, mängi nagu mängu lõpuks oleks eksam, sest muidu sa pole aruteludes tõsioselt võetav, kuna ei tea mingit story aci.
See pole arvamuse avaldamine... ma isegi ei tea mis see on...

viimati muutis Aeron 21.08.2024 18:38:47, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 18:42:32 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Bloodstone on pmt abandonware, mine lae alla:
https://www.myabandonware.com/game/007-blood-stone-jtd

TDU samamoodi:
https://www.myabandonware.com/game/test-drive-unlimited-js4#download

Täpselt, just kinnitasid mu pointi, ainuke saadavus on mingi kahtlased urkad.
"for 100% safety we recommend to use Virtual Machine"
Tundub igati ametlik ja legit värk, kes midagi sellist kirjutab thumbs_up.gif
icon_lol.gif

Kes seda otsustas, et need mängud on abandonware? Selle saidi ülalpidaja? See, kes omab siiani selle IP õigusi andis loa?

Aeron kirjutas:
Üks asi on avaldada oma arvamust, see mis sa siin tegid on midagi sootuks muud.
Halvustad neid, kes mängivad/tarbivad sinu väljamõeldud normist erinevalt.
Pole tõsiselt vetav gamer, kui eksamit ei tee ja 100% mänge, osta ükshaavad vaid seda mida mängid, kogu ainult asju, mida saab flipida, mängi nagu mängu lõpuks oleks eksam, sest muidu sa pole aruteludes tõsioselt võetav, kuna ei tea mingit story aci.
See pole arvamuse avaldamine... ma isegi ei tea mis see on...

See on minu arvamus, tahad sa seda või mitte. Digitaalsete mängude kontole kokku hoardimine ja nende mitte mängimine on tobe.

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 21.08.2024 19:02:32 vasta tsitaadiga

Ma ostan digitaalse mängu siis, kui see on parajasti odav. Mängin siis kui aega on.

SKG kirjutas:
PC mängud, mis on vanemat rauda ja softi silmas pidades tehtud, nende käima saamine ei ole garanteeritud (erinevalt konsoolimängudest)

Suurema osa PC mänge saab siiski käima. Kas või uuele rauale vana OS paigaldades. Konsoolimängude puhul on ainus võimalus vanu konsoole osta.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 19:49:46 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
SKG kirjutas:
PC mängud, mis on vanemat rauda ja softi silmas pidades tehtud, nende käima saamine ei ole garanteeritud (erinevalt konsoolimängudest)

Suurema osa PC mänge saab siiski käima. Kas või uuele rauale vana OS paigaldades. Konsoolimängude puhul on ainus võimalus vanu konsoole osta.

Või siis mitte osta kui mäng on tagasiühilduv uuema konsooliga või vana konsool juba olemas.

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 21.08.2024 20:07:45 vasta tsitaadiga

Tagasiühilduvus on paraku puudulik. Tähendabki seda, et peab mitu konsooli olema.
Arvuti ostad uue, teed vajadusel mitmikkäivituse vanema Windowsiga (normaalne mängutootja väljastab patchi) ja saad vana arvuti maha müüa.

tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 21.08.2024 20:13:03 vasta tsitaadiga

Eks omavahel miljonite eest pokemoni kaarte vahetavad mogulid ka mõne meelest gamerid icon_rolleyes.gif

SKG kirjutas:
Või siis mitte osta kui mäng on tagasiühilduv uuema konsooliga või vana konsool juba olemas.

https://www.pcworld.com/article/2411928/end-of-an-era-microsoft-finally-closes-online-store-for-xbox-360-today.html

Happy playin', son.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 20:44:41 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Tagasiühilduvus on paraku puudulik. Tähendabki seda, et peab mitu konsooli olema.
Arvuti ostad uue, teed vajadusel mitmikkäivituse vanema Windowsiga (normaalne mängutootja väljastab patchi) ja saad vana arvuti maha müüa.

Kas lisame uue arvuti hinnale nüüd ka kahe legaalse retail Windowsi hinna, et saaks ka vanemaid mänge mängida?
Mitte, et see töölemineku garanteeriks.

Scart kirjutas:
SKG kirjutas:

https://www.pcworld.com/article/2411928/end-of-an-era-microsoft-finally-closes-online-store-for-xbox-360-today.html

Happy playin', son.

Kuidas Xbox 360 Marketplace sulgemine teemaga haakub?

Päris eksitav ja dramaatiline icon_lol.gif
tsitaat:
Starting today, games can no longer be bought or downloaded from the Xbox 360 online store, marking the end of Microsoft's legacy gaming console.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.08.2024 21:06:17 vasta tsitaadiga

SKG, kas sa tõsimeeli väidad, et kui ma täna ostan endale konsooli - nt PS5, siis minu mängu library on kuidagi pidi võrreldav sortimendi mõttes PC-ga?
Eriti veel kõrvale jättes PS5 current gen sortiment.
PS4 mängude osas seis parim, PS3 osas vist pigem nadi, peab lootma remake-idele ja sealt edasi on vb üksikud asjad. Paranda kui eksin.

Erinevalt PC-st kus saad oma ühe masinaga enamikke asju mängida. Vb peab võimlema natuke, aga saad ja ilmavõimlematagi on kindlasti sortiment kordades suurem kui konsoolidel.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 21:54:39 vasta tsitaadiga

Aeron, Defineeri võrreldav. See on ju väga individuaalne ja oleneb sinu mängumaitsest. Kellele muuhulgas meeldivad seltskonna ja rütmimängud, siis PC-l pole selles vallas eriline konkurent konsoolidega. Kui aga näiteks Age of Empires, Rise of Nations ja Civilization taolised strateegimängud, siis pole konsoolidel suurt midagi vastu panna. PS5 peale on üle 4000 või 5000 mängu, ma ei tea täpselt kui palju. Kui võtta üldiselt ja jätta kindlad eelistused/žanrid välja - kui see valik väheks jääb, tuleb peeglisse vaadata. Olen seda siin teemas juba korduvalt öelnud, aga olgu siis jälle: minu arvates läheb kuskilt piir, kus pole enam vahet, mis see mängude hulk mingil platvormil on, sest selle 5000 mängu hulgast leiab mängimist rohkem kui selleks vaba aega, seega pole vahet, kas sel platvormil on 5000, 10000 või 20000 mängu.

Ei pretendeeri andmete õigusele, kuid Wikipedia ütleb, et: PS2 peale tuli "ainult" üle 4000 mängu. Ei mäleta, et oleks olnud virinat väikese valiku üle, vastupidi. PS2 peal oli nii palju mänge või isegi terveid žanreid, mis PC peal sisuliselt puudusid. PS3 peale tuli ~2500 mängu. 360 peale tuli ~2200 mängu. Keegi ei kurtnud väikese valiku üle - vastupidi, 7-ndat generatsiooni loetakse tihti konsoolide parimaks ajaks. Ja nüüd korraga PS5 peal jääb 4000/5000 mängu väheks? Kuidas saab seda tõsiselt võtta? Pigem tundub ende kitsa maitse ohver, mitte konsoolide süü.

PS3 ja 360 peale tuli sadu füüsilisi mänge, mis PC peale kunagi ei tulnud. PSN/XBLA eksklusiivid veel otsa, kes neid jõuab kokku lugeda. Olgu need PS3 eksklusiivid, 360 eksklusiivid või 7th gen eksklusiivid, mis olid mõlemal, kuid mitte arvutil.

---
Paras porno, aga võimalik*** icon_lol.gif

Link

Link

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.08.2024 01:27:01 vasta tsitaadiga

SKG, tõesti?
Millest me täpselt räägime, kui LOCAL MP_st, siis sorry, PC-l on kindlasti suurem sortiment tänaseks kui konsoolidel.
Kui me räägime party game-idest, a la Jackbox, siis pole uurinud, aga kuna sa nähtavasti tead täpselt, siis näita välja, olen avatud, see kategooria on võrreldav.
Rütmimängude osas pigem kahtlen, et konsoolidel neid rohkem on, aga taaskord, paistab, et sul statistka olemas, ole hea ja näita.

SKG kirjutas:
minu arvates läheb kuskilt piir, kus pole enam vahet, mis see mängude hulk mingil platvormil on, sest selle 5000 mängu hulgast leiab mängimist rohkem kui selleks vaba aega, seega pole vahet, kas sel platvormil on 5000, 10000 või 20000 mängu.

No tore, me kõik teame, et sina arvad, et kuskilt jookseb mingi piir ja nähtavasti arvad sa, et sul on see õigemas kohas kui teistel.
Mina nt ei jaga seda piiri, silmas pidades, et meil on mingi paarkümmend žanrit mänge ja paar % igaühest on kvaliteetne, siis ma ütleks heade mängude hulk per žanr ei ole kuigi suur.
Seda isegi PC peal ja läbi aegade. Kui tõesti tahta tippe mängida. Pane isiklik eelistus ka juurde ja saab kuidagi hakkama.
Jah, mingit mudru on n+1, aga paratamatult hulgaga kaasneb ka kvaliteet. Ja mida suurem on hulk, seda rohkem kipub olema sortimenti ka seal kõrgemas otsas.

SKG kirjutas:

PS3 ja 360 peale tuli sadu füüsilisi mänge, mis PC peale kunagi ei tulnud. PSN/XBLA eksklusiivid veel otsa, kes neid jõuab kokku lugeda. Olgu need PS3 eksklusiivid, 360 eksklusiivid või 7th gen eksklusiivid, mis olid mõlemal, kuid mitte arvutil.

See selles mõttes poinltess lause, et kui me hakkaks ette lugema neid mänge mis pc only on, siis läheks issanda päike enne looja, kui me kuhugi jõuaks.

Huvi pärast vaatasin Party games mingit random listi:
https://gg.deals/games/?platform=1&sort=opencriticAverage&tag=422

Windows ainult - 670
Xbox one ja series kokku - 89
PS5 - 111

Ouch...

Metacritic rythm games:
https://www.metacritic.com/browse/game/ps5/all/all-time/metascore/?releaseYearMin=1958&releaseYearMax=2024&platform=ps5&genre=light-gun&genre=rhythm&page=1
https://www.metacritic.com/browse/game/pc/all/all-time/metascore/?releaseYearMin=1958&releaseYearMax=2024&platform=pc&genre=light-gun&genre=rhythm&page=1
PS5 - 11 mängu, neist 2 80+
PC - 37 mängu, neist 12 80+

More ouch

Ühtäkki ei tundugi, et konsoolil nii palju mänge on...

Tundub samas üsna crap list, sest xboxil oli 1 mäng.
Ja pc vaates, mingi random list annab 200 rythem mängu: https://store.steampowered.com/curator/34166242-Every-Rhythm-Game/
Kui searchi vaadata Rhythm tag-iga siis saab 667 mängu samas: https://store.steampowered.com/search/?sort_by=Reviews_DESC&tags=1752&category1=998&supportedlang=english&ndl=1
...aga tundub, seal tagis ei ole parim, sest seal on ka asju, mis vajavad rütmi mingis teises võtmes - https://store.steampowered.com/app/1218900/Zup_Z/ ?

Vaatasin PS sore-i ka ja tundub ,et see ongi keeruline žanr, kuna see paneb ka kelbast: https://store.playstation.com/en-us/pages/browse/1?MUSIC%2FRHYTHM=conceptGenres
Nähtavasti Detroit on täpselt selle žanris ja Legends seeria mängid ja Journey etc. Kummaline.
Aga isegi sellise vildaka filtriga pakub PSN 136 mängu...

viimati muutis Aeron 22.08.2024 10:31:01, muudetud 3 korda
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 22.08.2024 09:06:34 vasta tsitaadiga

Sa ära ei tüdine sellest pasa ajamisest?
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.08.2024 11:17:14 vasta tsitaadiga

Aeron, ohhissand, sa võtad mingid suvalised listid ja kasutad katkisi filtreid, mille tulemus on rämps ja mängud, mil pole muusikaga mingit pistmist (Doom? Medal of Honor? Sniper Elite? Marvel Powers United? jne jne need on sinu listis kui PC rütmimängud icon_lol.gif ). Jälgi nüüd oma listide sisu, mitte kvantiteeti, jälle. Tundub, et lahmid täiesti pimesi hetkel, süvenemata. Vaata nüüd minu listi, kus on tuntud suured tegijad, ja enda oma, kus on peamiselt tundmatud indie mängud ja mängud, mil pole muusika/rütmiga mingit pistmist. Kui sul puudub kogemus antud žanrites, siis palun lõpeta, seda on piinlik lugeda.

Peab ikka eriline PC fänboi olema, et väita, et PC-l on/oli võrreldav valik rütmi- ja seltskonnamänge icon_lol.gif

Minu point oli, et kõige parimad ja põhilised rütmimängud ei tulnud eales PC peale. Kuna minul on olnud nii PS2/PS3/360, siis on mul olnud võimalus neid mängida ja paljud ka läbi tehtud:

Guitar Hero
Guitar Hero II
Guitar Hero 5
Guitar Hero: Warriors of Rock
Guitar Hero: Rocks the 80s
Guitar Hero: Metallica
Guitar Hero Greatest Hits
Guitar Hero Live
DJ Hero
DJ Hero 2
Band Hero
Guitar Hero: Van Halen
Rock Band
Rock Band 2
Rock Band 3
Rock Band 4
The Beatles: Rock Band
Green Day: Rock Band
Lego Rock Band
Rock Band Blitz
Rock Revolution
BandFuse: Rock Legends
Rock of the Dead
Power Gig: Rise of the SixString
PopStar Guitar
Ultimate Band

Aeron kirjutas:
SKG kirjutas:

See selles mõttes poinltess lause, et kui me hakkaks ette lugema neid mänge mis pc only on, siis läheks issanda päike enne looja, kui me kuhugi jõuaks.

Sa ju palusid end parandada kui eksisid. Ma tõin välja, et 7-nda põlvkonna ajal oli väga palju mänge, mis PC peale ei jõudnud ja valik ei olnud halb - vastupidi.
Aeron kirjutas:
PS3 osas vist pigem nadi, peab lootma remake-idele ja sealt edasi on vb üksikud asjad. Paranda kui eksin.

Samuti puudub seltskonnamängude osas konkurents. Konsoolidele tuli nii palju igasugu karaokemänge (Lips, SingStar, Sing It, Karaoke Revolution jne), viktoriinimänge (Scene It, Buzz, Trivia jne), tantsumänge (Dance Revolution, Just Dance, Dance Central). Kõigis neis frantsiisides on nii palju console-only mänge, et päike läheb enne looja kui ma need kokku viitsin lugeda. PC-l ei ole neis žanrites võrreldavat valikut.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.08.2024 13:01:22 vasta tsitaadiga

SKG,
1. Ma ju ütlesin selgelt ka, et need listid on katkised, sul pidi data olemas olema, mis ma ikka võimlen
2. ... a oh right, me räägime mingitest iidamast aadamast pärit asjadest.
Ja, siis ma olen nõus küll, et toona oli nii.
Kuigi isegi kui seda listi siin vaatad, siis tegelt on seal paar erinevat mängu.
Need migni 5 GH ja RB-i ei varieeru ilmselt suuresti muus osas peale laulude sortimendi. Core gameplay on sama.
Lisaks, GH puhul oli nice to have guitar controller, vist ei olnud kohtustlik või oli? Kas neid täna saadaval üldse on?

Mis toob meid tegelikult minu arvates kõige parema muusika mänguni to date.
Mis on Rocksmith 2014 Edition.
Mis õpetab sulle päris kitarri ja millele on tänin aktiivne community mis toodab värsket contenti tasuta.
https://customsforge.com/

Miks peaks õppima plastkust plönni peal, kui saad õppida päris kitarri?
Muusika valiku osas ma olen kindel leiad kõik mis vaja endale customsforge-ist tasuta.
Kahjuks Ubi lõpetas selle versiooni müügi ja selle asemel on nüüd Rocksmith+ vms, mis on sama asi, lihtsalt teenuse vormis. Lame, aga ikka parem, kui plastik plönniga mängida.
I guess piramine on õigustatud sel puhul. Realtone cable-i asendamiseks on ka modid olemas. So worth it selle mängu puhul.

Head laulumängu aga pc peal ei ole.
Ma ei tea kui täpsed need konsooli omad on laulmise osas, aga PC Let's Sing on suht halb.
Tegelt kuluks maailma ära üks hea karaoke mäng ja mitte-kuutasuline kitarri mäng. Tehku loo pakid, siis tasulise DLC-na vms, aga kuutasu sakib.

Tbh, see vist on mäng, millele ma olen enim raha kulutanud.
Ostsin Epihpone Black Beauty kitarri icon_smile.gif

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.08.2024 14:25:47 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG,
1. Ma ju ütlesin selgelt ka, et need listid on katkised, sul pidi data olemas olema, mis ma ikka võimlen
2. ... a oh right, me räägime mingitest iidamast aadamast pärit asjadest.
Ja, siis ma olen nõus küll, et toona oli nii.
Kuigi isegi kui seda listi siin vaatad, siis tegelt on seal paar erinevat mängu.
Need migni 5 GH ja RB-i ei varieeru ilmselt suuresti muus osas peale laulude sortimendi. Core gameplay on sama.
Lisaks, GH puhul oli nice to have guitar controller, vist ei olnud kohtustlik või oli? Kas neid täna saadaval üldse on?

Mis toob meid tegelikult minu arvates kõige parema muusika mänguni to date.
Mis on Rocksmith 2014 Edition.
Mis õpetab sulle päris kitarri ja millele on tänin aktiivne community mis toodab värsket contenti tasuta.
https://customsforge.com/

Muusika valiku osas ma olen kindel leiad kõik mis vaja endale customsforge-ist tasuta.
Kahjuks Ubi lõpetas selle versiooni müügi ja selle asemel on nüüd Rocksmith+ vms, mis on sama asi, lihtsalt teenuse vormis. Lame, aga ikka parem, kui plastik plönniga mängida.
I guess piramine on õigustatud sel puhul. Realtone cable-i asendamiseks on ka modid olemas. So worth it selle mängu puhul.

Head laulumängu aga pc peal ei ole.
Ma ei tea kui täpsed need konsooli omad on laulmise osas, aga PC Let's Sing on suht halb.
Tegelt kuluks maailma ära üks hea karaoke mäng ja mitte-kuutasuline kitarri mäng. Tehku loo pakid, siis tasulise DLC-na vms, aga kuutasu sakib.

Tbh, see vist on mäng, millele ma olen enim raha kulutanud.
Ostsin Epihpone Black Beauty kitarri icon_smile.gif

Jälle kumab läbi, et sa ei valda seda teemat. Guitar Hero kitarri disain muutus vähemalt 3 korda, millest ka mängumehaanika.
Mikrofonid, trummid, kitarrid on kõik kohustuslikud, ega siis gamepadiga neid mängita.

Rocksmith on täiesti teine teema, kus mängimiseks tuleb päris elektrikitarr osta. Väga nišši teema, sest enamus ei hakka seda raha välja käima. Eriti veel, kui mitmekesi mängida - kõik peaks omale päris kitarrid ostma?
tsitaat:

Õppima? icon_lol.gif Miks peab üks teise välistama? Päris tobe võrdlus.
Miks peaks PC peal racing simi mängima kui igaüks saab ise oma autoga päris ringrajale minna?
Miks peaks monopoly või kaarte mängida kui igaükse saab seda päriselt sõpradega teha?
Miks peaks poksimängu mängima kui võiks päris poksitrenni minna.

Jne

Järelturult siiani võimalik tutikaid leida.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 156, 157, 158 ... 197, 198, 199  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.